Aanslag Stockholm. De media relativeren het meteen weg.

 

In Stockholm reed een vrachtwagen in op een menigte, zo luidde het eerste bericht vandaag. Wacht even… Een vrachtwagen reed in?

De NOS meldt in eerste instantie dat het ook een ongeluk geweest kan zijn. Later verwijdert de NOS dat bericht weer. De vraag die dan bij je opkomt is natuurlijk: Waarom vindt de NOS redacteur ter plekke het van belang om te melden dat het ‘ook een ongeluk’ kan zijn? Is het niet beter om je vooralsnog bij de feiten te houden? Waarom in eerste instantie speculeren in de richting van de relativering? Wat is dat voor bizar automatisme op de NOS redactie?

Een dergelijk bizar automatisme sprak ook uit de Tweet van Tom van ’t Einde, verslaggever bij EenVandaag. We moeten, Tweette hij, de aanslag niet groter maken dan hij is. Het was maar een kleine aanslag. Van ’t Einde heeft die Tweet inmiddels verwijderd.

Dit soort automatismen bij de media geven aan hoe men het liefst wil berichten over aanslagen als deze: Poets ze weg. Maak ze klein.

Ook nu we weten dat het plegen van aanslagen op onschuldige mensen door middels van auto’s standaard tactiek is van ISIS.

Ook nu we weten dat het aantal terreuraanslagen in het Westen steeds meer toeneemt.

Ja maar ja maar, staat er dan ook gelijk bij zo’n bericht; het is niet alleen de islam hoor. Altijd maar weer weg relativeren.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

59 Reacties

 1. Net 1Vandaag gezien.
  Manmanman, wat een treurnis weer.
  Het was een home grown terrorist.
  Voor het eerst een aanslag door een Oezbeek in de EU!
  Dus het ligt aan de Oezbekiers!
  Maar Nederland hoeft daar niet bang voor te zijn. Hier hebben we alleen maar Nederlandse jihadisten.
  Zucht……

 2. Het valt me steeds meer op dat religies in de media als een soort strak omheinde “black boxes” gezien worden. Wat zo’n religie precies inhoudt, mag eigenlijk niet besproken worden, want die is nou eenmaal een mysterieuze “black box”. En we mogen ook niet doen alsof gedrag van tot zo’n religie behorende gelovige misschien wel iets met de inhoud van die religie te maken zou kunnen hebben. Want het is toch strak omheind door de vrijheid van geloof? Dus we mogen ons er toch niet mee bemoeien.
  In optima forma zien we dat in de discussie naar aanleiding van dat incident met homo’s en een betonschaar. Iedereen die een link met de islam suggereert, wordt bestraffend toegesproken (zelfs door homo’s) dat ze zo’n incident niet mogen gebruiken voor hun eigen agenda, te weten “islam bashen”. Andermaal alsof dat geloof een afgesloten doos is, waar nooit iets van naar de openbare ruimte kan overstromen.

 3. Tja, ik moet zeggen…de meeste mensen welke reageren op deze site zitten toch wel op een lijn, ook v.w.b. het wakker zijn, echter…..ik heb afgelopen week bij een bezoekje of drie hier in mijn omgeving over het e.e.a. eens een heel voorzichtig balletje opgegooid over de recente “aanslagen”, de recente “verkiezingen” en nog een paar zaken welke voor jullie allen hier beslist bekend zouden zijn!! En…..daar maak ik me eigenlijk meer dan ernstige zorgen over. Ik kon gewoonweg niet geloven dat er onder de normaal zo nuchtere en over het algemeen goed voorgelichte Nederlander zo weinig kennis van het echte nieuws aanwezig is. De meesten geloven zelfs nog steeds dat bijv. 9/11 echt is uitgevoerd door 19 Islamisten en 4 vliegtuigen….so…I rest in my case and wait untill……
  MSM heeft zijn werk toppie uitgevoerd….toch…..?

  • Gladiator bedoelt dat achter elke Jahadist en terrorist een blanke racist schuilgaat en dat 9/11 door kabouters werd uitgevoerd.

 4. De UNITED NATIONS van 192 landen De charta zegt duidelijk: Geen enkel land mag een ander soeverein land aanvallen, ondertekend door 192 landen .
  Terecht dat deze aanval een minachting van de UN charta is zoals China zei en UK hierop aansprak.
  Nog erger is dat wij in de media alleen het gebral mogen horen van Amerika en een korte verklaring van de correspondent over wat Rusland en Syrië zeiden en al helemaal niet de actie van Bolivia

  • Tim Pietersen

   8 april 2017 op 12:21

   https://www.youtube.com/watch?v=pO5BT7AZLqM Michael Savage Turns on Trump, Says Syrian Attack was False FlaG SARIN VERHAAL IS TOTALE NONSENS!

 5. De laatste paar dagen zien we de propaganda rond Syrië weer opbloeien.
  Als je de schade op het vliegveld bekijkt dan is het patroon merkwaardig. Silo’s zijn geraakt. Serie van vijf kennelijk afgeschreven vliegtuigen staan onbeschadigd in de open lucht zonder een schrammetje. Ook de starbaan is nagenoeg onbeschadigd.
  Een avondje rellen door Feijenoord hooligans levert meer schade op.
  Nog merkwaardiger is het beeldmateriaal over de Sarin slachtoffers. Ik zie baby’s, kleine kinderen en volwassen mannen in de straten en ziekenhuizen. Wat ik niet zie en ik heb vaak gekeken, zijn vrouwen die getroffen zijn. Niets, nada. Hoe kan dat? Waar zijn de moeders van die baby’s en kleine kinderen?
  Ik denk dat de gemeenschap op een cynische manier om de tuin wordt geleid.
  Met Trump en Putin aan de knoppen van de game console.

  • Misschien hebben Trump en Putin samen iets bekokstoofd. In elk geval is het tamelijk ongerijmd dat Trump ineens Assad aanvalt. Alleen te verklaren als middel het pc-thuisfront in slaap te sussen.

 6. Uiteindelijk draait alle om Rusland. Samen, met China, de groot in de weg staanders van goed mensen. Oude SSchaar vrienden staan aan hun kant. Denk Kosovo en de Russische Chechen war. Onderdeel van een masterplan is Europa onafhankelijk van Rusland gas leveranties te maken. Dat zal hun economie een doodsklap geven. Syria is een stuk land op deze planeet wat een rol speelt in dat plan. Met Israël als draai doorgeef punt. Laatste succes in dat plan was Libië. De laatste twee, Syrië en Iran, werken niet mee. Dat vraagt om oplossingen zoals gas en verontwaardiging.

 7. Tom van het einde heeft bij de ARD zijn maatje in optima forma. De presentator in de studio noemde de vrachtwagen een kleine vrachtwagen.
  Tuig, expliciet.

 8. En Trump……..hierover kan ik maar 1 ding zeggen, namelijk dat het een aantoonbare 100% zionist van de ergste soort is en ook nog een een ongeleid projectiel welk uitsluitend door Israël gestuurd kan worden EN ook wordt.
  De gifgasaanval in Syrië is met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid NIET door Assad geregeld maar met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid door gestuurde projectielen oftewel huurlingen van de VS uitgevoerd. Tel verdorie toch eens 1 + 1 gewoon bij elkaar op. En vwb het zoveelste ruige ritje met een vrachtauto dwars door publieke zones heen…….pfffffff…..dat begint me toch zo mijn keel uit te hangen!!! Hoe lang moeten we ons deze volledig door westerse geheime diensten geregelde cq uitgevoerde “acties” nog door onze strot laten drukken.
  Advies……wordt allen gewoon eens wakker, stop met janken hier vanachter een toetsenbord en bekijk bovenstaand filmpje EN……yeah…….I’m ready for the real stuf okay….
  Hope I’ll see you real…

  • Ik geloof dat je gelijk hebt Gladiator maar de meeste mensen houden van simpele waarheden.
   Ook ik ben teleurgesteld in Trump maar eigenlijk was het ook een beetje naief om te geloven dat Trump echte veranderingen had kunnen brengen.
   Trump wordt inderdaad door de oude elite gecontroleerd en langzaam maar zeker worden de ongewenste elementen verwijderd,denk aan breitbart Steve bannon.
   En wat die aanslagen in Europa betreft die worden inderdaad uitgevoerd door geheime diensten om de Europeanen islamfoob te maken zodat men makkelijker het midden oosten kan bombaderen.
   Het is allemaal zo doorzichtig en de moslims zelf hebben hun imago ook niet mee!

   • “En wat die aanslagen in Europa betreft die worden inderdaad uitgevoerd door geheime diensten om de Europeanen islamfoob te maken”

    Jij bent echt gek, jij ontbeert alle logica en gezond verstand, totaal verblind en gebrainwashed. Wanneer een mohamed cartoon gemaakt wordt dan staat de hele islamitische wereld op z’n kop, er vallen zelfs doden en mensen gaan op een dodenlijst!! Sinds 911 zijn tienduizenden islamitische aanlagen gepleegd in de wereld, ja tienduizenden!!, en die zouden dan allemaal gepleegd zijn door westerse geheime diensten om het westen islamofoob te maken?? Waarom staat de islamitische wereld dan niet op z’n kop omdat hun religie van liefde door kuffars misbruikt wordt om haat te zaaien jegens hun religie?? Sterker nog, ze zamelen regelmatig wat geld bij elkaar voor slachtoffers van islamitische aanslagen. Waarom staat de islamitische wereld niet op z’n kop?? Omdat ze weten dat het moslims zijn!!!!!!!!!!!!!!!! Denk eens na met wat je zegt mafkees.

 9. “om de Europeanen islamfoob te maken zodat men makkelijker het midden oosten kan bombaderen.”

  Btw, Assad is een alewiet en die worden door soennieten niet als moslims gezien en moeten daarom afgemaakt worden. Het vliegveld wat gebombardeerd werd wordt door de soennieten toegejuicht en het zijn de soennieten die in het westen aanslagen plegen, wat volgens jou westerse geheime diensten zijn om de soennitische islam in een slecht daglicht te plaatsen zodat een vliegveld van alewieten platgebombardeerd kan worden wat door soennieten toegejuicht wordt?? Begrijp je wat ik bedoel, jouw zelfhatende complottheorieën raken kant noch wal.

  • En dit is tevens de strijd die gaande is, Rusland staat aan de kant van de christenen, alewieten/alevieten en sjiieten. Het westen staat aan de kant van de soennieten, en dat is uitgerekend de groep die in het westen aanslagen pleegt, ongelofelijk. Ik had en heb nog steeds de hoop dat Trump laat zien wat de soennitische islam daadwerkelijk inhoudt, niet dat de sjiieten ideaal zijn want die streven ook naar hun kalifaat en willen Israël van de kaart vegen maar vooralsnog plegen ze geen aanslagen in het westen. Maar ja, na het bombardement begin ik te twijfelen over Trump want links (= soennitisch) is opeens héél blij met Trump en dat is een heel slecht teken aan de wand. Wat wel steeds meer duidelijk wordt is dat de islam wereldwijd dominanter wordt. Maar ja, wat kan mij dat schelen, ben een hetero man die wel behoefte heeft aan het toevoegen van een jong kippetje als seksslavin aan mijn vastgelopen huwelijk, mag er dan immers minstens 4 trouwen en hun recht is enkel het aanrecht, toch…

 10. “uitgevoerd door geheime diensten om de Europeanen islamfoob te maken”.
  Ze doen er juist alles aan om dat te voorkomen. Bij andere tuning van de publieke omroepen waren de Europeanen allang moslimhater eerste klasse.

 11. Dominic
  Nog Aluminium folie nodig? Ik heb genoeg voor jou en zelfs Gladiator, al heeft zijn hoedje heel wat wikkels nodig.

 12. @Gladiator
  “stop met janken hier vanachter een toetsenbord en bekijk bovenstaand filmpje EN……yeah…….I’m ready for the real stuf okay….
  Hope I’ll see you real…”

  Nou gap, ik zou zeggen neem het voortouw en laat ons de weg zien want jij weet het allemaal en noemt jezelf nota bene @Gladiator. Holle vaten klinken het hardst, laat eens weten wat je in gedachte hebt want verwijtende praatjes en -vingertjes van zoetwaterpiraten zet ook geen zoden aan de dijk.

  En btw, beweer je nou dat de aanslag in Zweden opgezet is door een westerse geheime dienst? Ja?! Welk bewijs heb je daarvoor en wat wou je daar aan doen dan behalve anderen verwijten dat ze jankend achter hun toetsenbord zitten???? Ja sorry hoor maar daar word ik een beetje pissig van want straks ga je ook nog roepen dat de aanslagpleger geen echte moslim is en dat de islam de religie van liefde is.

  • Beste Dick, sorry maar ik had jouw reactie op mijn commentaar ff gemist!!
   Ik beweer helemaal niets echter verwijs slechts naar de voorgaande aanslagen waarvan met grote waarschijnlijkheid en redelijk en soms heel erg sterk bewijs is vast komen te staan (zeer zeker voor mij) dat de meeste zgnd “aanslagen” false flags of zelfs hoaxes waren. En ik hoop dat je er in elk geval zelf wel van overtuigd bent dat 9/11 is uitgevoerd door hele andere “krachten” dan deze voor het merendeel nog in leven zijnde “islamitische terroristen”. Zo niet dan heeft elk commentaar van mij voor jouw in elk geval weinig doel!
   En vwb ik in gedachten heb als hol vat……wil je meedoen dan……zo ja…..vraag gerust mijn emailadres aan Joost, welke ik bij deze toestemming hiervoor geef om dit aan jou bekend te maken!!!
   Gr. Gladiator

   • @Galdiator
    “vraag gerust mijn emailadres aan Joost”

    Exact, dus hoe weet jij nou wat anderen buiten jouw zicht doen? Waarom verwijten maken als je dat niet weet, van jou weten we het immers ook niet.

    Begrijp me niet verkeerd @Gladiator, ik begrijp dat iedereen op z’n eigen manier reageert en het verwerkt maar het moet wel een beetje reëel blijven.

    • @Dick en @Gladiator, mooi man, jullie zijn gewoon mensen, met menselijke reacties.
     En Dick, ik snap best dat je binnen bep kaders wil blijven wanneer je gebeurtenissen opmeet. Op het moment dat je iets voor onmogelijk houdt, bied je een ander de kans om in/via je blinde vlek huis te houden. Wel van mening dat ons aller staatshuishouden een wrange, onlogische en foute koers draait maar toch in je bubbel blijven.
     1. Islam heeft inherent risico’s vanwege de leer/invulling/belijdenis
     2. elke religie kent die risico’s, idem willekeurige overtuigingen
     3. helemaal wanneer puntje 2. geen/nauwelijks probleem heeft met schade of geweld tegen anderen
     4. onze overheid als baas van intel of veiligheids apparaten kent mss usefull ijjts, echter in die wereld is niet iedereen achterlijk
     5. wanneer je niet wilt inziet op welke schaal er bedrog of menshouderij kan worden gepleegd, blijf je in een underdog discussie/strijd
     6. geen antwoorden maar je kan gerust zeggen dat verdeel en heers…

 13. hoe dan ook, ga terug naar de laatste en veilige moment, reset en werk je schoon vanaf daar.

  Ik heb daar zelf problemen mee, als in waar is dat punt maar, vanaf na de val van de muur vertrouw ik de eigen bazen iig niet meer.

  En je kunt ontkennen of redeneren tot je een ons weegt, met 9/11 is verraad uit eigen gelederen deel van een openlijke oorlogvoering.
  De samengestelde strijdmacht is echter loeisterk middels onderwijs, media, usefull ijjts en hartgrondige ontkenners – die houden iig echte weerstand onder controle.
  Komt dat punt van verzet dan nog heb je een echt overheidsapparaat tegen je, heb je ooit hooligans zien winnen van de ME, een mogelijk krachtig maar nutteloos verzet tegen een AT.
  Het feit alleen al dat de kritiek of twijfel op policor strafbaar wordt/is en dat ontkenning van officiele versies van gebeurtenissen je aut. dient/wenst weg te zetten als daadwerkelijk terrorist..
  Ik snap iig Gladiator, dat ‘ie boos is.
  Was Griekenland ook en Frankrijk etc. En wat…

 14. @Dick,
  Beste, begrijp me svp niet verkeerd, ik…..daar draait het niet om, maarrrr…..ik heb verdorie 5 kids en al 2 kleinkids en heb het grootste deel er dus opzitten. Heb in dit k..land, wat eens erg mooi was, (oké, we werden destijds natuurlijk ook al voorgelogen echter niet in zulke mate) 40 jr gewerkt en na 1 foutje ben ik alles kwijtgeraakt. Maar ik heb gezworen dat ik er véél sterker uit zou komen en dat lukt me!
  Rest is geen optie….maar mij beangstigd gewoonweg de (mag ik zeggen DOMME) naïeviteit van de meeste Nederlanders waarvan ik elke dag aan den lijve ondervind dat ze nagenoeg NIETS af weten van de leugens en bedrog van BV NL. But…it will be so…
  Fijne dag verder met respect een groet van,
  Gladiator

 15. Beste mensen……met het merendeel van de reacties welke hierboven gegeven zijn kan ik me wel vinden, maar zeg nu zelf eens, denkt er ook maar een van jullie dat klagen, schelden en wat dies meer zei ook maar enig nut heeft.

  De corrupte bende welke zich in het Haagse tot “winnaar”heeft uitgeroepen en de andere partij als “verliezer” heeft uitgemaakt duwt ONS wederom de komende 4 jaar verder de afgrond in en WIJ staan erbij en kijken ernaar.

  Dit is te gek voor woorden maar 1 ding kan ik u allen hierboven garanderen……woorden, klachten, schreeuwen vanachter een veilig toetsenbord gaat deze pret in den Haag niet de kop indrukken……daarvoor kun je maar 1 oplossing bedenken en die moge duidelijk zijn.

  Ik verwijs heel simpel naar het filmpje van ongeveer 8 minuten met de navolgende titel: “Why are you telling me (Dutch Subs)”!!!!!!!

  Hoop dat het duidelijk was/is…….en eenieder die naar dit filmpje heeft gekeken……..heel graag commentaar. IK ben er klaar…

 16. P. van Lenth

  7 april 2017 op 22:45

  Ik had hier liever een blog van Joost gezien over Trump.
  Zijn we blind geweest en is Trump dan toch écht helemaal van de pot gerukt, zoals zijn tegenstanders al tijdenlang beweren?! We nemen het de hele tijd voor hem op en dan tuint hij nu al in de praatjes van zijn militairen en inlichtingendiensten?! Ik had van hem meer ‘eigenwijsheid’ verwacht. Dat Poetin nu kwaad is en de Navo-bondgenoten hem opeens toejuichen zou hem toch onzeker over zijn besluit tot bombarderen moeten maken. Waarom gaat hij af op ‘aanwijzingen’? Waarom eist hij geen echte bewijzen? Waarom neemt hij de hypothese niet serieus dat de CW afkomstig zijn van de rebellen? En waarom is hij er zo zeker van dat het een gifgasaanval was? Wat als het ging om een getroffen opslagplaats of productiefabriek van CW? Dan is het echt geen aanval met gifgas. Waarom speelt hij IS in de kaart, dat immers mede bestreden wordt vanaf de militaire luchtmachtbasis die hij liet bombarderen? Dit alles doet denken aan wat er in 2003,…

  • P. van Lenth

   7 april 2017 op 22:47

   … Dit alles doet denken aan wat er in 2003, toen de VS in de Veiligheidsraad op de proppen kwam met het bewijs dat Irak chemische wapens had. Hoezo bewijs. Achteraf bleken die wapens er toch niet te zijn. Achteraf bleek het aanvallen van Irak de opmaat naar IS. Trump moet eerst beter nadenken voor tot zo’n aanval over te gaan.

   • P. van Lenth
    Ik deel je bezorgdheid, het zal toch niet waar zijn? Ik was/ben pro-Trump. Ik geef ‘m vooralsnog het voordeel van de twijfel, laten we ervan uitgaan dat het idd Assad is geweest en gifgas, dan laat Trump zien dat hij dat niet onder zijn watch toelaat, er is ook al aangegeven dat het wat Trump betreft hierbij blijft zolang aan de spelregels gehouden wordt. Maar ik ben hier ook niet echt blij mee, het feit dat links hier zo enthousiast over is en Saoedi Arabië het goedkeurt bevalt me helemaal niets. Ook bizar.. op het moment dat Trump een oorlogsactie uitvoert met dodelijke slachtoffers zijn ze heel enthousiast op links, die griet van cnn zag je letterlijk soppen op haar kruk.

 17. Basic Dimension

  7 april 2017 op 23:29

  Het bombardement van Syrië was in het gunstigste geval een coincidence. Er was geen covariantie omdat Syrië de opslagplaats niet kende, want anders had zij daar zeker niet gebombardeerd. Volgens de productregel van onafhankelijke kansen was de kans op het bombardement 1 en de kans op de aanwezigheid van een opslagplaats van chemische wapens van de rebellen, tja dat wordt dan het product.
  De ‘rebellen’ zouden een flink aantal opslagplaatsen voor chemische wapens moeten aanleggen om een voldoende proportie van het totale aantal te raken plaatsen te vullen om een gemiddelde kans van meer dan 5 % te halen om getroffen te worden. Dus zeg 6% van alle opslagplaatsen in de stad zou gevuld moeten zijn met chemische wapens om die kans in de regel te halen.

  • Basic Dimension

   7 april 2017 op 23:31

   Maar, hoeveel opslagplaatsen zouden de rebellen eigenlijk nodig hebben? Toch niet meer dan 3? Dat wordt dan bijv. 3/20.000=1.5E-4 (N.S.). Ingeval de productregel van onafhankelijke kansen opgaat hebben de Russen dus zwaar gelogen. De kans dat Syrië per ongeluk een opslagplaats voor chemische wapens zou kunnen treffen is niet onmogelijk maar wel nihil. Dan gaan wij nog voorbij aan de verspreiding van het materiaal na de blast. Persoonlijk zie ik overigens geen enkel verschil tussen chemische wapens en fragmentatie bommen, maar als je de tweede liever op je kop krijgt dan heeft Trump wel een punt.

   • Basic Dimension

    7 april 2017 op 23:32

    Tenslotte kunnen de rebellen een plek hebben uitgezocht waar de Syriërs zeker zouden bombarderen. Dan is het een false flag en is er toch covariantie.

    • Basic Dimension

     8 april 2017 op 11:56

     Maar een false flag operatie is niet eenvoudig. Het is een één tweetje met de vijand waardoor tal van neveneffecten kunnen ontstaan. Het is daarom moeilijk om de juiste permutatie (a,b,c,d) of (b,a,d,c) van opeenvolgende gebeurtenissen te kiezen die naadloos aansluit bij het verwachte gedrag van de tegenpartij. Ook in eigen gelederen is de afstemming hachelijk. Zo kan men wel een opslagplaats voor chemische wapens op een trefzekere plaats aanleggen, maar wie is bereid zijn kinderen op te offeren?

 18. Ik vind allemaal voorbarige conclusies hier. En een hoop zwart wit denkers. Was alles maar zo eenvoudig. Maar dat is het conflict in het Midden Oosten niet. Trump is wel degelijk van plan om IS van de kaart te vegen. Dat heeft hij als een prioriteit aangegeven. Dat hij daarmee Assad in de kaart zou spelen wist hij ook van tevoren. Het is kiezen tussen 2 kwaden. Hij heeft ook gezegd dat het Westen niet moet proberen dictaturen omver te werpen. Zeker niet in het Midden Oosten omdat je daarmee de instabiliteit alleen maar verergert.

  Klinkt het onsamenhangend? Dat is de situatie in Syrie ook. Geef Trump de tijd en begin pas aan jouw conclusies als er meer (veel meer) kaarten op tafel liggen.

  Over Trump zeg ik het volgende: hij twitterde dat hij werd afgeluisterd en de MSM stond op de achterpoten omdat er geen bewijzen waren. Ondertussen weten we dat hij en al zijn relaties afgeluisterd werden nog voordat hij de Republikeinse voorverkiezingen had gewonnen.
  Als hij nu zegt dat Assad…

 19. Ik denk dat Erdogan krijgt wat hij wil. Ook in Syrie zullen allen culturen worden vernietigd, behalve de islam, net zoals in Irak. Als ik 2 ratten moet benoemen: Soros en McCain.
  En dan die aanslag in Stockholm. Wie hebben er schuld? De politici die dit multi culti beleid tegen de wil van de bevolking erdoor gedrukt hebben. De media, vooral de staatsmedia, eerst met hun ultra demoniseringscampagne op radio en TV in de jaren 80, daarna dat wrijven op de schuldgevoel knobbel. De NPO is het glijmiddel die het implementeren van de door islamofascisten als Erdogan toegejuichte multi culturele samenleving heeft doen accepteren. We zijn verneukt. Dit gaat niet meer goed komen. De vraag is: in Godsnaam waarom?

  • Elders heb ik dit al vermeld, de US Tomahawk aanval op een Syrisch vliegveld. Wat een lacher. Ten eerste heeft (jammer genoeg, want ik had nog hoop) Trump zijn werkelijke gezicht of zijn onmacht getoond. Ten tweede heeft de US navy zich volkomen belachelijk gemaakt omdat maar 23 van de 59 tomahawks op het vliegveld zijn beland zonder veel schade aan te richten. Waar zijn die andere 36 missiles gebleven? Neergeschoten door de Russische/Syrische air defense? Laten we het het hopen voor de US navy want anders was het helemaal een militaire blamage geworden. Zoals in de goede dagen van anti- Vietnam demonstraties werd geroepen: “Yankee go home” Een waarheid als een (Friesche) koe.

 20. De vraag is waarom!? wel het antwoord is simpel Amerika!
  Eerst heeft men Irak vernietigd onder valse redenen (chemische wapens) toen heeft men Libie vernietigd (omdat Khaddafi Afrika wilde verenigen) en nu is Syrie aan de beurt! en denk maar niet dat men dan klaar is want na het midden oosten komt Noord-Korea en Daarna zal China het zogenaamde gevaar zijn!
  Er is maar 1 gevaar en dat komt uit Amerika en wie daar de werkelijke touwtjes in handen hebben zijn zij die overal de touwtjes in handen hebben,zij zijn het ook die Europa vergiftigen met de Multi-culti om volkeren tegen elkaar op te zetten,mensen wordt wakker en zie de werled zoals die werkelijk is!

 21. Wat moet je er eigenlijk nog van zeggen. De msm noemt het geen hate crime, geen racisme, geen xenofobie, etc.. dus het is eigenlijk helemaal niet om serieus te nemen en zeer zeker niet interessant, die gast van de npo noemt het ook een kleine aanslag dus we moeten het ‘niet groter maken dan het is’. Nee, Wilders, dat is pas erg, of Hiddema, of “islamofobie”, dáár moeten we ons verschrikkelijk druk om maken. Om van Riessen te quoten; bepaalde mensen zouden omgelegd moeten worden want we proberen met z’n allen een nieuwe samenleving te creëren. En kijk vandaag weer eens in Zweden wat een hartverwarmende nieuwe samenleving dat is, daar kunnen we best wel wat offers voor inleveren, dan heb je ook wat.

  Phoephoe.. ik troost me met de gedachte dat degenen die dit naar binnen gehaald hebben uiteindelijk ook de tol zullen betalen.

  • Veel deugmensen zijn er heilig van overtuigd dat de islamitische “nieuwkomers” net zo op te voeden zijn zoals dat bij het autochtone klootjesvolk is gebeurd na de industriële revolutie. Dat is hun heiliggeloof, dat is hun irrationele religie, dat is de linkse kerk. Echter een kind begrijpt dat dit enkel heftiger zal worden totdat het westen onderworpen is maar zij zullen dat tegenspreken tot het niet meer tegen te spreken is. En het grootkapitaal zag dat het goed was, feitelijk zijn dat de nieuwe goden van links zonder dat velen uit die hoek dat beseffen, daar schuilt het grootste gevaar en onze ondergang als het op deze voet verdergaat.

   • Bij links zitten veel globalisten ,en links, dus ook deze globalisten, gaan er prat op dat ze het opnemen voor minderheden echter globaal gezien is de blanke mens de/een minderheid maar verblind door hun irrationele religie zijn ze niet meer instaat dat te beseffen. Dat is m.i. tevens de reden waarom het grootkapitaal de handen van de blanke mens heeft gehaald, globaal gezien zijn ze niet interessant meer, want een minderheid die gestaag vermindert dankzij de kleine gezinnen politiek, pil in het ziekenfonds, voorbehoedsmiddelen, abortus, etc.. want ‘de wereld lijdt onder de overbevolking’ maar alle logica en gezond verstand is zoek. Ongelofelijk allemaal..

 22. “De msm noemt het geen hate crime, geen racisme, geen xenofobie, etc.. dus het is eigenlijk helemaal niet om serieus te nemen en zeer zeker niet interessant”

  Weet je wanneer het wel interessant wordt voor de msm, als een niet-moslim op soortgelijke manier wraak zou nemen op moslims. Dan zijn de rapen wél gaar, nu niet, nu laten ze het gewoon doorsudderen en iedereen die het gas uit wil zetten krijgt er grandioos van langs. Feitelijk is er maar één conclusie mogelijk: dit is wat msm wil.

 23. Sint Nicolaas

  7 april 2017 op 19:51

  Stockholm deze keer. Was te verwachten. Het broeit al langer in Zweden. Dat heb ik uit eerste hand van kennissen die in Malmö en Gotenborg wonen. Die steden zijn nog erger dan Stockholm. Vele no go aerea’s, bevolkt en gecontroleerd door de honderdduizenden import kansenparels. Het aantal verkrachtingen, berovingen en mishandelingen loopt de spuigaten uit. De MSM doet er uiteraard het zwijgen toe want ja, discriminatie en andere bullshit. Dat het nu pas gebeurde verbaasd me want die naïeve Zweden hebben me toch een vracht ellende binnengehaald. Ook daar, parallelle samenlevingen van lieden die absoluut niets met Zweden hebben, behalve dan dat ze alles gratis krijgen, maar verder schijten op de gastheer. Net als in NL, Dld, Frankrijk en overal waar dit uitschot voet aan de grond krijgt. En wederom is de hele verzamelde €uropese santenkraam geschokt, worden de kaarsjes weer van stal gehaald, de bloemist doet weer goede zaken, dan het glas, de plas en alles bleef zoals het was.

  • Sint Nicolaas

   7 april 2017 op 19:59

   En dan meneer Juncker van de €U die er als de kippen bij is om zijn krokodillentranen te huilen. Diezelfde hypocriet die zo nodig heel €uropa wil en heeft laten inunderen met miljoenen uitvreters en terroristen, ons aller Pinokkio die alle hulp aanbiedt. Ze hebben bloed aan hun handen, het hele zooitje. Hoe meer er komen, hoe veeleisender ze worden, hoe meer problemen en uiteindelijk krijgen ze het voor het zeggen. Het zal wel weer op een lone wolf gegooid worden maar daar lopen er honderdduizenden van rond en IS of Alaaf Hakkenbar hoeft maar te kikken en ze springen op tilt en veranderen in nietsontziende moordmachines. En (s)links ? Kijkt weg en relativeert zoals Joost al zei en gaat op de thee.

   • Sint Nicolaas

    7 april 2017 op 20:08

    En wij ? Het voetvolk mag zich aanpassen en schikken naar de wil van de regenten. Meer €U, meer €uro, meer nepvluchtelingen en nog meer terroristen. En hou maar op met je dit is niet mijn islam. er is er maar een en die predikt hel en verdoemenis. Dood aan ons ongelovigen. Staat in dat koranvod letterlijk beschreven. Wie dat roept van niet mijn islam is geen moslim en zal op zoek moeten naar wat anders. €uropa roept deze hel zelf over zich uit en dankzij de decennialange wegkijk en ontkenningspolitiek zitten we nu in een situatie van delven wij straks het onderspit of knuppelen we het zooitje er uit ? Meer keus is er niet. Vergeet het vredig samenleven, integratie, bruggen bouwen, wederzijds respect, thee met koekjes. Gaat niet gebeuren. Het is aan ons, de dood of de gladiolen.

    • @Sint Nicolaas. Wederom een heldere analyse uwerzijds. Het enige dat mij verbaast is dat het nog zo lang geduurd heeft voordat de pe0p de industrieel formaat ventilator raakte. Iedereen met een werkende internetverbinding en een apparaat dat in staat is YT af te spelen weet dat het daar al jaren hard de verkeerde kant uit holt. De cartoon boven aan het artikel laat op comische en tegelijkertijd schrijnende wijze zien hoe e.e.a. in elkaar zit. Men. wil. het. maar. niet. zien. Zoals ik al eerder zei; dit is wat men in NL blijkbaar zo graag wil want men heeft wederom gestemd voor een voortzetting van dit alles….

     • Sint Nicolaas

      9 april 2017 op 09:26

      Inderdaad Sjefke, men.wil.het.maar.niet.zien ! Nou is Zweden wel extreem wat naïviteit betreft, neem dat van Sint aan. De Denen en de Noren zijn wat dat betreft meer alert en harder. Sint heeft diverse Zweedse kennissen en heeft met Zweden gewerkt. Veelal hard werkende, sociale mensen maar ze leven echt in hun Pipi Langkous wereldje waar alles pais en vree is. Staan altijd klaar om te helpen maar dat er giga misbruik wordt gemaakt van hun onnozelheid gaat er gewoon niet in. Men.wil.het.maar.niet.zien ! De islamitische olifant in de kamer wordt steevast ontkend , echt om je haren er bij uit te trekken. En nu zitten ze echt met de gebakken peren want steden als Gotenburg en Malmö zijn echt veranderd in islamitische no-go areas. Werkelijk verschrikkelijk.

 24. Sint Nicolaas

  9 april 2017 op 09:37

  En u haalde het al aan beste Sjefke ; dit is wat men in NL blijkbaar zo graag wil want men heeft wederom gestemd voor een voortzetting van dit alles…. Tja, met een dreigend kabinet van onder andere Groen (s)links en D66 kunnen we er van uitgaan dat er in rap tempo een flinke hoeveelheid nagels in de Nederlandse doodskist geslagen zullen worden. De uitslag van 15 maart is een “sign your life away” verklaring van het achterlijke electoraat die zijn weerga niet kent. Oh, wat zullen ze bedrogen uitkomen de stemmers ! Vooral de VVD’ers ! Zullen die effe blij zijn dat Pinokkio Mark zaken doet met dat stelletje milieu maffioso, NOT ! Hahaha, te gek voor woorden. Maar, zoals eerder geplempt, NL krijgt de regering die het verdient.

 25. Basic Dimension

  7 april 2017 op 19:18

  De westerse cultuur staat voor een moreel ethische omslag die zijn weerga in de geschiedenis niet kent. Langzaam kolkt haar waanzin in het putje weg. Zij staat voor het ravijn om ‘equivalence and equality’ tussen soorten mensen af te schaffen. Alsook wetten te formuleren op grond waarvan culturen worden onderscheiden. Een foutje dat de Verlichting nog heeft laten zitten. Zij staat voor de schoorvoetende afschaffing van artikel 1 Grondwet 1983 waarin de meest discriminerende religie op het paard gehesen werd. Het is de naderende burgeroorlog, niet tussen moslims en ongelovigen, maar tussen policor en anti-policor. Het is de westerse cultuur die haar morele bankroet moet erkennen alvorens een nieuwe moraal te vestigen. Het is een attitude te veranderen die als religieuze indoctrinatie met de paplepel werd ingegoten. Het is de afschaffing van de exogame samenleving zonder endogaam hart, de Vloek van de Verlichting. Het is de opgave van schijnzekerheden die in stand blijven zolang het…

  • Het gaat in mijn beleving niet zozeer om de Westerse cultuur, als wel om het misbruik dat allerlei extreem-linkse types door de jaren heen hebben gemaakt van allerlei wetten en verdragen, vaak met behulp van wat manipulatie van de publieke opinie met behulp van de media. Het belangrijkste voorbeeld is misschien wel het Vluchtelingenverdrag. Ooit door Nederland geratificeerd vanwege schaamte over de omgang met uit Duitsland afkomstige Joodse vluchtelingen, is dit verworden tot een grond om allerlei cultuurvijandige gelukszoekers van heinde en verre binnen te laten.

   Of het Verdrag tegen Stateloosheid. Dat wordt nu ingeroepen om te voorkomen dat van allerlei jihadisten en vergelijkbaar gespuis het paspoort wordt ingeroepen, waarvoor dit nooit bedoeld is geweest.

   Ook wordt er te pas en te onpas “mensenrechten” geroepen, waarbij het dan in de praktijk meestal blijkt te betekenen dat je migranten kritiekloos toe moet laten.

   Met al die regelingen en met de Westerse cultuur is…

   • …niets mis. Met het misbruik dat ervan wordt gemaakt des te meer.

    • Al die verdragen dateren uit de tijd dat de islam nog niet zo op de voorgrond trad.
     Het meest kwalijke vind ik dat onze leiders weigeren de verdragen aan de nieuwe werkelijkheid aan te passen.

 26. Het filmpje van de vrachtwagen, die volgas zigzaggend door de winkelstraat rijdt, stond al snel op het internet. http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/213921
  Aanslag met truck op warenhuis?
  Daar zou moeten staan: Terroristische randdebiel rijdt met een gestolen vrachtwagen onschuldige wandelaars en een hond overhoop en laat een lang bloedspoor achter in winkelstraat !

 27. De chauffeur zal gevonden en doodgeschoten worden. Met paspoort in zijn hand. Hij zal benoemd worden als een eenzame man met een psychisch probleem waar we eigenlijk medelijden mee moeten hebben. Het benoemen van zijn religie, islam natuurlijk, zal ontweken worden. Jongens, Europa MOET kapot, volgens het beleid van onze “elites”. Wen er maar aan. En probeer dit je kinderen uit te leggen.

  • Oh, en vergeet je kaarsje niet vanavond, dat helpt tegen dit soort aanslagen. Europa verdedigt zich met waxine lichtjes. Het is niet alleen lachwekkend, het is stompzinnig gevaarlijk, enfin, ik heb er geen woorden meer voor. Met alle respect voor de slachtoffers en nabestaanden. Maar verdienen we iets anders dan? Indien je een veilige maatschappij wilt voor je familie en vrienden, dan moet je bereid zijn er voor te vechten. Maar ja, het woord vechten uit de mond van een blanke man. Vuile racist! Ja hoor, maar gelukkig hebben we fijne vrachtwagen chauffeurs (de goeden daargelaten).

 28. Collateral damage vanuit de elite , een verzameling generaals, geformuleerd.
  Herkent u de samenhang tussen de militaire actie. de politieke en de economische? Of is alles toevallig?

 29. “Ja maar ja maar, staat er dan ook gelijk bij zo’n bericht; het is niet alleen de islam hoor. ”

  Zélfs dat staat er tegenwoordig niet eens meer bij. Er wordt simpelweg met geen woord gerept over Islam of IS. Alsof er zomaar uit het niets een terroristische aanslag heeft plaatsgevonden, zonder enige aanleiding of motief.

  We moeten er volgens de elite blijkbaar maar aan wennen want dit is het nieuwe “normaal” in Europa. Volgens de burgemeester van Londen horen aanslagen er nu eenmaal bij!

  Om te kotsen.

 30. Tim Pietersen

  7 april 2017 op 19:01

  mooie afleiding deze aanval…………………

  verder:

  FUCK DE NEDERLANDSE SCHEITMEDIA, bijna niks over syriahoax alleen maar leugens en niet rapporteren! iraq baby incubators all over again……………..
  commentaar van amerikaan:
  “trump staking the administration with Goldman Sacks greedy zionists and ZOG war mongers, ignoring border patrol requests to have a decent head of their department, not deporting the “dreamers”, not stoping the refugee resettlement program, saber rattling against NKorea, and now bombing yet another country for Israel. Exactly what has he done for us?”

  die ook het volgende postte over deze false flag : http://www.whatreallyhappened.com/IMAGES/SMALL_assadhoax2.jpg

  Breaking News – Israel Praises United States for Striking Syria – Apr. 7, 2017 https://www.youtube.com/watch?v=tgQW1ecSiHQ http://www.jpost.com/Breaking-News/Netanyahu-I-support-Trumps-decision-to-bomb-Syria-486398
  http://www.timesofisrael…

  • Vlak voor de eerste Irak oorlog werd het publiek gevoerd met beelden van een huilende ‘verpleegkundige’dat de baby’s in Quwait van de incubators gehaald werden en op de koude vloer gegooid. De MSM slikte dit voor zoete koek.
   Het begint op seconde 33: https://www.youtube.com/watch?v=pR4cgeJJPqg

   Tijdens WO1 wilde de Amerikanen meedoen met vechten, maar het publiek was tegen. Zo werden zij gemanipuleerd:
   Ze zouden volgens de kranten Babies aan stukken scheuren. De Amerikaanse bevolking werd zo omgeturnd:

   https://en.wikipedia.org/wiki/Atrocity_propaganda
   One such story was that German soldiers were deliberately mutilating Belgian babies by cutting off their hands, in some versions even eating them. Eyewitness accounts told of having seen a similarly mutilated baby. As Arthur Ponsonby later pointed out, in reality a baby would be very unlikely to survive similar wounds without immediate medical attention

   http://spartacus-educational.com/FWWatrocities.htm
   During the First…

   • Nog sappiger is dat veel van deze anti-Duitse propaganda al klaar lag, *voordat WO1 begon*! Dat werpt een heel ander ligt op deze oorlog volgens vele historici begon door een ongelukkige samenloop van allerlei allianties en een aanslag van fanatici in Sarajevo.

    • Als Amerika zich afzijdig had gehouden dan had Duitsland vrede kunnen sluiten met de Engelsen. Wat niemand weet is dat de Duitsers met een heel schappelijk vredesvoorstel kwamen, waarbij alles in den minne geschikt zou worden. Er zou dan ook geen tweede WO gekomen zijn, Polen en Tjechië die na WO1, samen met Frankrijk, grote Duitse gebieden kregen, zouden niet aangevallen hoeven te worden. Helaas, de Engelsen kregen de Amerikanen zover mee te doen, tot die tijd stonden de Amerikanen aan de kant van de Duitsers.
     Zie speech Benjamin Freedman:
     https://www.youtube.com/watch?v=x8OmxI2AYV8