Goed plan van de PVV: Hef dubbele nationaliteit op

Door Joost Niemöller

De PVV kondigde vandaag aan te werken aan een voorstel om de dubbele nationaliteit af te schaffen.  Een goed plan. En een belangrijk plan. Mensen die in Nederland wonen dienen Nederlands te zijn. Die moeten niet formeel verbonden blijven aan hun landen van herkomst. Migranten moeten kiezen: Hier blijven en Nederlands worden, of terug gaan.

Met migranten die nooit de optie van het ‘tweede land’ boven de markt hadden hangen, is het goed gekomen met de integratie, ook al bleef de begrijpelijke heimwee, zoals bij de Indische Nederlanders, en, in mindere mate, de Surinamers. Wie heen en weer blijft reizen, dubbel stemrecht blijft houden, huizen koopt in het land van herkomst, daar soms een groot deel van het jaar blijft wonen, zal nooit Nederlander worden.

Maar dat is nog niet eens het belangrijkste argument. Ook Marokkanen en Turken met alleen een Nederlandse nationaliteit zullen slecht of niet integreren. En dat zal ook opgaan voor de honderdduizenden Afrikanen die hierheen dreigen te komen.

Het gaat om een principe: Nederlanders dienen Nederlanders te zijn, dat wil zeggen onderworpen aan de Nederlandse wet en aan geen enkele andere. (Daarom dienen Nederlanders ook geen halve EU burgers te worden, onderworpen aan de EU wetten. Maar dat is een andere kwestie.)

Het bezitten van een dubbele nationaliteit wordt vaak gekoppeld aan ‘gelijke rechten.’ Maar het zijn juist ongelijke rechten. Een Duitser moet zijn Duitse nationaliteit opgeven om Nederlander te worden. Een Nederlander kan nooit een dubbele Marokkaans/Nederlandse nationaliteit krijgen. (Uitzonderingen worden alleen gemaakt met ouders met gemengde nationaliteit.)

Er zijn inmiddels meer dan 1,3 miljoen Nederlanders  met een dubbele nationaliteit.

De Nederlandse overheid voert een slap en onbegrijpelijk beleid op dit punt.

Met dit soort ‘principes:’

De Nederlandse overheid wil dubbele nationaliteit zoveel mogelijk beperken. Uw rechten zijn dan duidelijker.

‘Zoveel mogelijk.’ Dat is toch geen beleid? De Nederlandse beleid is een speciaal recht. Daar moet niet mee gerommeld worden.

Ik ben bekend met het argument dat je Marokkanen met een dubbele nationaliteit makkelijker het land uit zou kunnen zetten. Maar dat vind ik een hapsnap argument. Ten eerste gebeurt het in de praktijk toch al niet. Ten tweede doet het afbreuk aan het principe dat Nederland een soeverein land hoort te zijn, met soevereine, en dat betekent dus ook unieke rechten. Ten derde doet het afbreuk aan de betekenis van de Nederlandse nationaliteit. Die dien je niet af te nemen wegens crimineel gedrag. Maar alleen wanneer je een dubbele nationaliteit bezit. Daar kom ik zo op terug.

Dan is er nog de kwestie dat het ‘ingewikkeld’ zou zijn, juridisch gesproken. Dat vind ik ook geen goed argument. Juridisch gesproken is altijd alles ingewikkeld. Maar het gaat hier om politieke principes, die door de Nederlandse democratie vast gesteld moeten worden. Juristerij hoort niet leidend te zijn, maar uitvoerend. Leidend horen de principes te zijn die we met elkaar vast stellen.

En de regel kan ook heel simpel zijn:

Je hebt alleen recht op de Nederlandse nationaliteit als je geen dubbele nationaliteit hebt.

Iedere Nederlander dient dat principe te onderschrijven. Wie toch een dubbele nationaliteit heeft, verliest automatisch de Nederlandse nationaliteit. Wegens overtreding van de wet.

Ik snap werkelijk niet wat daar juridisch zo ingewikkeld aan is.

Doen we het niet dan heeft binnenkort de helft van de bevolking in dit land een dubbele nationaliteit. 

Allemaal mensen die hier min of meer toevallig wonen en die van twee walletjes eten. Ja, daar hebben we een goede Nederlandse uitdrukking voor.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

48 Reacties

 1. Dus klein kikkerlandje Nederland wil dat ik mijn Brits en mijn Iers nationalitieten opgeef om Nederlander te kunnen zijn (blijven)? Ja, ik heb dus drie paspoorten en drie nationaliteiten. Ik werd er spug zat van. Waarom moet Nederland zulk’n drama erover maken terwijl bijna geen andere land een probleem ervan maakt?

  Ik woon hier al sinds 1984, heb zes kinderen (nou vijf, de jongste is eerste jaar VWO) zien ‘goede burgers’ worden (2 werken, 2 in HBO, 1 op universiteit), ik spreek wel redelijk nederlands (en twents en limburgs, al blijft schrijven nog moelijk omdat ik het niet veel doe – mijn beroep is schrijver (grotendeels in het engels), de kinderen zijn of tweetalig of meertalig (ik ben ook tweetalig frans-engels). We beschouwen ons als vrij goed ingeburgerd, maar ik vond het schandalig dat na zoveel jaren mocht ik neg steeds niet stemmen terwijl ik betaal meer in belastingen per jaar dan menigen verdienen.

  Een regering is nog minder te vertrouwen dan politici. Cameron…

  • @SimonXML
   Woon je hier lang genoeg om ‘de goeden lijden altijd onder slechten’ te begrijpen?

   Buiten dat, waarom heb je maar 3 nationaliteiten en geen enkele islamitische nationaliteit?

   Waarom maak jij er een drama van?? Als een Nederlander een willekeurige andere nationaliteit aanneemt dan wordt automatisch de Nederlandse nationaliteit opgeheven!!!!!! Daar heeft nog nooit ook maar één Nederlander een drama van gemaakt. Drie nationaliteiten en dan nog janken en Nederland iets verwijten, ga toch heen.

   • ‘de goeden lijden altijd onder slechten’

    de goeden lijden altijd onder de slechten

 2. Basic Dimension

  22 april 2017 op 11:37

  Aboutaleb: “Loyaliteit aan een land is een keuze en een houding. Het wordt niet bepaald door een document. Kijk naar Kamervoorzitter Khadija Arib, kijk naar mijn persoontje.”

  First of all, ik mag hen wel.

  Wij onderscheiden:
  – segregatie.
  – integratie. (loyaliteit als keuze en houding)
  – assimilatie.

  Loyaliteit zou ik bij integratie willen plaatsen, omdat het een BEWUSTE keuze is zoals wanneer moslims zich aan de wet wensen te houden. Maar een ‘keuze’ of ‘houding’ kan ieder moment gewijzigd worden wanneer een hogere macht daartoe dwingt. Aboutaleb en Arib zijn dan ook vooral loyaal gebleven aan de Marokkaanse regering en de koning aldaar. Dat is hen niet kwalijk te nemen omdat zij hier door gekke Henkie in belangrijke posities werden gemanoeuvreerd. Beiden voldoen overigens goed en hebben mijn respect.

  • Basic Dimension

   22 april 2017 op 11:41

   Assimilatie is het opgaan in de cultuur van het land van aankomst. Maar daarvoor moeten moslims eerst Islam afzweren waarvan zij niet mogen assimileren in de westerse cultuur. Met integratie hebben wij de lat te laag gelegd en vechten ons nu een slag in de rondte om moslims aan de wet te houden. Wij zijn al tevreden met loyaliteit als keuze en houding.

   Moslims hebben natuurlijk groot gelijk, want in een cultuur zonder enig besef van eigenwaarde zou ik ook niet willen assimileren. Dan maar parallelle samenlevingen met uitzicht op een hordeloop van burgeroorlogen.

   Betreffende assimilatie heeft Aboutaleb eens gezegd het heel jammer te vinden wanneer zijn dochters – die naar verluidt de ouderlijke woning zijn ontvlucht – niet met een moslim zouden trouwen. Daarmee is hij nog wel beter dan de ouders van Sadia Sheikh, Gülsüm Selim en Mirjam Abarkan, maar dat moeten wij nog even afwachten.

 3. “Loyaliteit aan een land is een keuze en een houding. Het wordt niet bepaald door een document.”

  Als de dubbele nationaliteit zo nietszeggend is waarom het dan niet gewoon opheffen?!

  “Betreffende assimilatie heeft Aboutaleb eens gezegd het heel jammer te vinden wanneer zijn dochters – die naar verluidt de ouderlijke woning zijn ontvlucht – niet met een moslim zouden trouwen.”

  Het werkelijke punt is het volgende: wanneer een autochtone burgemeester zou zeggen dat hij niet zou willen dat zijn dochters met moslims thuiskomen dan kan hij per direct z’n baan en carrière vergeten terwijl het precies andersom zou moeten zijn aangezien we in niet-islamitisch NL wonen maar wanneer in NL een islamitische burgemeester zegt -hoewel het sowieso belachelijk is dat iemand met een dubbele nationaliteit burgemeester kan worden van de op een na grootste stad met een van de grootste havens ter de wereld- dat zijn dochters niet thuis mogen komen met niet-moslims dan is het muisstil wat…

  • …inhoudt dat moslims blijkbaar privileges die autochtonen niet hebben en dus feitelijk al de dienst uitmaken, geholpen door de goedmensen.

   • @ Dick
    “Loyaliteit aan een land is een keuze en een houding. Het wordt niet bepaald door een document.”

    Als de dubbele nationaliteit zo nietszeggend is waarom het dan niet gewoon opheffen?!”

    Geen dubbel paspoort zonder dubbele moraal.

 4. Net even een klein berichtje.
  Een Palestijn zou in Israel behandelt worden tegen kanker blijkt de persoon allerlei explosieven bij zich te hebben…….Om wat te doen??
  …..
  Zo gaat het altijd.
  Hoever moet je gaan om je eigen humane spelregels te spelen die keer op keer misbruikt worden om dood en verderf te zaaien onder de mensen die juist hulp willen geven.
  ….
  Dit is zinloos en levens gevaarlijk. Om jezelf en je medemens te beschermen zal je grenzen dicht moeten doen. Er is geen andere optie. De “kanker” zit al overal in de vorm van mensen die ons kwaad willen doen. Zwembaden die al sinds 2000 geterroriseerd worden door moslim volk. Aanrandingen en terreur is een dagelijkse bezigheid… Bizar!

 5. Dit plan gaat het niet redden en wel om de simpele reden,De Joden!
  Nu hoor ik iedereen alweer denken daar hebben we onze Anti-Semiet weer maar ik ga toch een poging wagen om het nog eens uit te leggen.
  Kijk als dit een moslim ding zou zijn dan was het gisteren al afgeschaft,hetzelfde geld voor ritueel slachten ook een Joods probleem waardoor er geen verbod op komt.
  In Amerika hebben bijna alle belangenrijke Joden en dubbele nationaliteit,denk aan de adviseur van Obama de heer Rahm Emanuel meneer heeft al zijn hele leven zowel een Amerikaanse als Joodse nationaliteit en hetzelfde geld voor Trump zijn adviseur schoonzoon Jared Kushner!
  En je kan er niet omheen dat Joden naast de nationaliteit van het land waar ze wonen altijd de Joodse agenda hoog houden ook onder de Nederlandse Joden is dat zo en om die reden zal de dubbele nationaliteit niet afgeschaft worden simpelweg omdat de Joden ook in ons land het beleid voeren hoe Anti-Semitisch men deze stelling ook mag vinden,de waarheid…

  • @Dominic
   “als Joodse nationaliteit”
   Wat bedoel je daarmee, de Israëlische nationaliteit? Maar Israël is toch geen joodse- maar zionistische staat?! Kritiek op Israël heeft toch niets met kritiek op joden maar met kritiek op zionisten te maken?!

   Dat de dubbele nationaliteit nu in opspraak is komt omdat een groot deel van de dubbele paspoorthouders voor problemen zorgt en het een en ander beginnen te ondermijnen, dus dat het nu in opspraak komt heeft met zelfbehoud te maken en daarbij zullen de goeden weer moeten lijden onder de slechten. Maar ik vrees dat in NL en Europa de dubbele nationaliteiten behouden zullen blijven omdat de corporate EU daarmee haar bestaansrecht vergroot ziet, de EU is gebaat bij ontaarde consumenten.

   • Btw, met het afschaffen van natiestaten zal aangestuurd worden op een ander soort nationalisme > corporatisme. De nationale vlaggen zullen vervangen worden door vlaggen van corporaties met daarop hun namen en logo’s zoals bv nu voetbalclubs gesponsord worden door corporaties en hun namen en logo’s dragen. De EU vlag heeft nu nog sterretjes maar die zullen met de tijd vervangen worden door logo’s van corporaties, die verwijderd en door logo’s van andere corporaties vervangen kunnen worden, afhankelijk van hoe goed zo’n corporatie presteert in de winstmaximalisatie. En onthoud het volgende goed: dit format betekent eeuwige vrede, liefde, fatsoen, tolerantie, harmonie, empathie, altruïsme…. het Duizendjarig Rijk, maar dan een goed Duizendjarig Rijk.. oh oh terwijl ik dit typ voel ik m’n lichaam gloeien als een heet hoefijzer en voel het volstromen met liefde.. oh oh als de hemel bestaat dan is dit het..

 6. Ik lees zojuist ‘Himmlers hersens heten Heydrich’ ( Laurent Binet). Dan word je weer eens met de neus op de nazi feiten gedrukt. De totale wreedheid tegen, vooral Joodse, jongens, mannen, vrouwen, meisjes, kinderen, baby’s. Het is nog steeds nauwelijks te bevatten dat zoveel wreedheid zo georganiseerd heeft kunnen plaatsvinden. Als dan types als die ‘dominic’ alhier denken dat ze steeds weer de antisemitische kaart moeten trekken, dat walg ik van zulke figuren. Voor mij zijn ze net zulke viezeriken als moslims die Hitler bewonderen; lieden die wreedheid tegen weerloze mensen bagatelliseren. Totale walging.

  • Ach ja,ik heb het over Amerikaanse Joden die een dubbele nationaliteit hebben en onze arijan komt meteen weer met de HOLOCAUST aanzetten!
   Dus omdat jij naar ‘Himmlers hersenen heten Heydrich” hebt gekeken moet ik mij schuldig voelen,laat me toch niet lachen flapdrol met je nauwelijks te bevatten gevoelens,wat viel er volgens jouw trouwens niet te bevatten emotionele jongen met je krokodillentranen!

 7. Hey Arijan je opa heeft waarschijnlijk nog mee geholpen met de deportatie van nederlandse Joden dus echt geschokt zal je wel niet geweest zijn na het lezen van je boek! zoals ik al zei,krokodillentranen!

 8. @Dominic
  Wat een knallende kolder! Het joodzijn is geen nationaliteit! Wat u beweert is net zo stom als zeggen dat een nakomeling van een Chinees, woonachtig in Nederland de Mongoolse nationaliteit zou krijgen bij geboorte.
  Een jood=een jood, omdat zijn ma een joodse is, de nationaliteit maakt geen ene barst uit, het gaat om erfelijke eigenschappen. Net zoals een neger bepaald geen Afrikaan (zoekt u maar een land van kleur uit) hoeft te zijn, maar gewoon Nederlander, Duitser enz.
  De joodse nationaliteit…., pff, het moet met u niet veel gekker worden!

  • Ok omdat jij niet begrijpt wat ik bedoelde nog 1 keer in het kort en goed opletten he…….. Adviseurs van de Amerikaanse president hebben naast de Amerikaanse nationaliteit ook de ISRAELISCHE NATIONALITEIT,is het nu wel duidelijk voor je!
   Oh en nog effe voor de duidelijkheid,het zijn niet de presidenten die het voor het zeggen hebben maar degene die in het oortje van de president fluistert!

   • Ah, Israël is volgens types zoals jij toch een jodenstaat dus de kritiek op de zionisten is stiekem toch kritiek op joden, wist het wel.

    Zojuist agenten doodgeschoten in Parijs door de usual suspects, ben benieuwd wanneer ze bij de linkse kerk zo doorgedraaid zijn dat ze dit recht gaan praten door het een verzetsdaad tegen de bezettingsmacht te noemen.

    • Eh nee Israel is een staat vol met bosnegers nou goed!
     En dat er een agent is doodgeschoten in parijs heeft inderdaad niets met Joden of Israel te maken maar met een doorgedraaide moslim.
     Maar effe een vraagje,is het je weleens opgevallen dat de aanslagen begonnen zijn nadat Amerika is begonnen met het platbombaderen van moslimlanden na de oorlog in Irak kreeg je de aanslag op 9-11 en al die andere aanslagen.
     Kijk het westen vernietigd gehele landen en als tegen reactie delen fanatieke moslims speldenprikjes uit of wou je beweren dat 9-11 erger was dan het bombardament op Bagdad!

 9. Ik praat moslimaanslagen niet goed maar het wel een geval actie-reactie.
  In de jaren 80 waren de meeste moslims nog gewoon wc schoonmakers of coffeeshop eigenaren pas nadat het westen landen ging platgooien kreeg je de aanslagen zoals we ze nu dagelijks zien.
  Eerst gooit men Irak plat,daarna Afganistan daarna Libie daarna Syrie en pas daarna kwamen de tegenreactie,s in de vorm van aanslagen!
  Het enige wat mij stort is dat de moslims weinig aanslagen plegen op Amerikaanse doelen aangezien de Amerikanen verantwoordelijk zijn voor al deze ellende!

 10. @Dominic
  “Eh nee Israel is een staat vol met bosnegers nou goed!”
  Daarmee bevestig je nogmaals dat kritiek op ‘zionisten’ een ordinaire leugen is om de joden haat te verdoezelen, daar kan geen twijfel meer over zijn.

  “9-11 erger was dan het bombardament op Bagdad!”
  Hiermee bewijs je wat een ongelofelijk eng en smerig mannetje jij bent want vanwege diezelfde reden zal jij moordaanslagen op willekeurige moslims in het westen als wraak voor de islamitische aanslagen in het westen ook rechtvaardigen. Heel eng!!

  “Het enige wat mij stort is dat de moslims weinig aanslagen plegen op Amerikaanse doelen”
  En hiermee bewijs je eng en smerig te zijn in het kwadraat want dat is het enige wat je stoort, niet de moordpartijen op onschuldigen in het westen, nee het enige wat je stoort is dat moslims te weinig aanslagen plegen op Amerikaanse doelen. Het verbaast je niet, nee het stoort je, dus jij wilt meer aanslagen. @Joost ik hoop dat je meeleest want dit is een oproep voor meer…

 11. …aanslagen op Amerikaanse doelen, de moordlustige soennitische aap is uit de mouw. Deze mongool is volledig gestoord en een levensgevaarlijke op jutter.

 12. “maar met een doorgedraaide moslim.”
  Daarmee zeg je dat het een gestoorde lone wolf is, m.a.w. zijn motivatie is onnavolgbaar. Dit is btw hoe “onze” leiders het ook interpreteren vandaar dat dit kankergezwel probleemloos kan doorwoekeren.

  “dat de aanslagen begonnen zijn nadat Amerika is begonnen met het platbombaderen van moslimlanden”

  Kijk, hier draai je 180 graden en ga je plots uit een heel ander en “begrijpelijk” vaatje tappen, dat is dus weer een smerig spelletje waarachter types zoals jij je wederom verschuilen, het is maar net hoe het uitkomt. Hiermee zeg je dat we in oorlog zijn met moslims/islam en jij trekt partij voor moslims/islam. Dat is goed om te weten!!

  Het wordt tijd dat “onze” leiders jouw reactie eens lezen: ‘dat de aanslagen begonnen zijn nadat Amerika is begonnen met het platbombaderen van moslimlanden’ zodat ze gaan begrijpen dat we in oorlog zijn en dat we van binnenuit worden aangevallen mede door types zoals jij.

 13. Ohoh die Dick,vertel mij eens Dickie wat is nu werkelijk jouw probleem,de Moslims of ik of zit jouw probleem dieper………is jouw vriendin er ooit vandoor gegaan met een neger of heb je prostaatproblemen of werk je in een distributiemagazijn waar alleen nog maar Pools wordt gesproken en voel je je verwaarloosd!
  Mensen die zo vel reageren als jouw hebben meestal een probleem dat dieper zit,maar praat er gerust over,hoeft niet perse met mij maar we zijn er toch over eens dat je hulp nodig hebt,toch.
  Ik wens je veel sterkte toe,grtjs Dominic.

 14. @Dominic
  “is jouw vriendin er ooit vandoor gegaan met een neger ”
  We hebben het nooit over negers gehad, jij bent volledig het spoor bijster.

  “wat is nu werkelijk jouw probleem”
  Nsb’ers zoals jij!!

 15. In de koude oorlog hadden we de wapenwedloop: als de vijand een bepaald wapen had ontwikkeld, moesten wij dat asap ook doen.
  In de oorlog met de islam betekent dat bijvoorbeeld dat als in moslimlanden het Christendom wordt belemmerd of anderszins, wij hetzelfde moeten doen met de hier wonende moslims. Anders gaan we de strijd verliezen.

  • Sint Nicolaas

   20 april 2017 op 18:23

   Daar zegt u wat beste Koos. christenen worden op veel plaatsen in de Arabische wereld vervolgd, verdreven, uitgeroeid of het leven zuur gemaakt. Horen we daar een madam Sylvana Simons over bijvoorbeeld ? Neen, die maakt zich slechts druk over Zwarte Piet en is druk met het discriminatoir bestempelen van witte mannen. Maar on topic : Toen Sint Noor werd verloor ik automatisch mijn NL nationaliteit. Heb zelfs de ambassade in Oslo nog gevraagd of er documenten ingevuld moesten worden. Neen, “u hoeft er niets voor te doen” Punt ! Ik was het dus automatisch kwijt. Waarom worden er altijd uitzonderingen gemaakt voor die islamitische jammerhouten ? Wat heeft NL er mee te maken dat die playboy koning in Marokko of die despoot in Ankara niet willen dat hun “landgenoten” hun nationaliteit opgeven ? Dan blijven ze gewoon Marokkaan of Turk. Geen twee walletjes. Kiezen of delen.

 16. ik ben bang dat dit voorstel het niet haalt.
  misschien zou het beter zijn om te zeggen dat mensen met 2 paspoorten niet bij overheid of semi-overheid kunnen werken.
  daarbij zou een NL paspoort alleen verstrekt moeten worden als
  1. de persoon de taal spreekt.
  2. niet in contact met justitie is geweest
  3. 5 jaar onafgebroken hier geleefd
  4. zichzelf redelijk kan onderhouden
  5. de persoon zijn ander paspoort inlevert en laat vernietigen
  lijkt mij een goed begin voor dit probleem

  • Geheel mee eens. Echter, je citeert de wet die er dus al is. Volgens de wet moet iedereen die een NL paspoort wil aan deze eisen voldoen. Het probleem is dat de overheid de wet niet volgt. Behalve punt 5. Het verbieden van een tweede paspoort, wat de PVV voorstaat is helemaal niet nodig en zelfs contra productief, zoals in voorgaande commentaren door mij en anderen is belicht.

 17. Vrouw woont al meer dan 20 jaar in Nederland heeft 2 nationaliteiten maar geen enkele behoefte aan een Nederlandse nationaliteit. Het voorstel is dat omdat je in Nederland woont je Nederlandse nationaliteit moet aannemen en de andere moet opzeggen?
  Het probleem is niet de nationaliteit maar waarom bepaalde mensen, onafhankelijk van nationaliteit, hun geluk komen zoeken in Nederland.

 18. .. en zonder (unieke) Nederlandse nationaliteit GEEN recht op uitkeringen, gratis medische verzorging, stemrecht (passief en actief). Als je dat niet doet geef je het volgende signaal aan allochtone Nederlanders:

  – het Nederlanderschap is niets waard, immer iedereen die hier naar toe komt (en nooit wordt tegengehouden) krijgt automatisch alle rechten van een Nederlander
  – het is oneerlijk omdat sommige “Nederlanders” wel en oorspronkelijke “Nederlanders” die dubbele nationaliteit met dubbele loyaliteit en dubbele internationale bescherming NOOIT kunnen krijgen.

  Het simpele bewijs dat Nederlandse politici überhaupt een dubbele nationaliteit GOEDVINDEN geeft aan hoe laag de kwaliteit is van onze volksvertegenwoordigers.

 19. Basic Dimension

  19 april 2017 op 10:16

  ‘Ten derde doet het afbreuk aan de betekenis van de Nederlandse nationaliteit. Die dien je niet af te nemen wegens crimineel gedrag. Maar alleen wanneer je een dubbele nationaliteit bezit.’

  Wanneer moslims per definitie niet mogen, willen of kunnen assimileren, en er zoals nu parallelle samenlevingen ontstaan, dan heeft hun ‘Nederlanderschap’ slechts de functie van betaalkaart bij de Sociale Dienst en kan deze kaart wel degelijk worden ingetrokken wegens crimineel gedrag. Daarom moet niet de opheffing van de dubbele nationaliteit maar juist de intrekking van het Nederlanderschap het voorstel van de PVV zijn.

 20. Basic Dimension

  19 april 2017 op 09:58

  ‘Je hebt alleen recht op de Nederlandse nationaliteit als je geen dubbele nationaliteit hebt.’

  ‘Iedere Nederlander dient dat principe te onderschrijven. Wie toch een dubbele nationaliteit heeft, verliest automatisch de Nederlandse nationaliteit. Wegens overtreding van de wet.’

  Niet de wet, de ‘democratie’ of welke toevallige samenloop van grabbelende politieke opportunisten ook, bepaalt onze cultuur. Dat doet de volksaard kiezend voor de westerse cultuur. Daarom moet gelden: Je kunt alleen een verzoek indienen (geen recht op) de Nederlandse nationaliteit als je geassimileerd bent.

 21. Basic Dimension

  19 april 2017 op 09:41

  ‘Een Duitser moet zijn Duitse nationaliteit opgeven om Nederlander te worden.’

  Ook dit is een stropopredenering want de assimilatie eis (ook wel ‘Nederlanderschap’ genoemd) is hier nietszeggend daar Duitsers en Nederlanders dezelfde westerse ideologie aanhangen. Daarom is een dubbele nationaliteit hier wel toelaatbaar. Maar ingeval ook moslims een dubbele nationaliteit mogen houden staat men een ideologische onverenigbaarheid toe die onze cultuur zal splijten en ons erbij en daarom moeten zij worden gedwongen terug te keren naar het land van herkomst.

  En het omgekeerde is zeker niet waar: Moslims assimileren niet door hen de islamitische identiteit af te nemen. Dat is cause and effect verwisselen. Dat is je kop ass up in het zand steken. Dit is de PVV onwaardig.

 22. Basic Dimension

  19 april 2017 op 09:25

  ‘Het gaat om een principe: Nederlanders dienen Nederlanders te zijn, dat wil zeggen onderworpen aan de Nederlandse wet en aan geen enkele andere.’

  Neen, Nederlander of niet, iedereen op Nederlands grondgebied is onderworpen aan de Nederlandse wet. Je aan de wet houden heet ‘integratie’, in de volkscultuur opgaan is ‘assimilatie’. Het Nederlanderschap vooronderstelt assimilatie wat onmogelijk is en zelfs verboden voor moslims.

 23. Basic Dimension

  19 april 2017 op 09:19

  Indische Nederlanders vergelijken met moslims is een stropopredenering, waardoor het met moslims helemaal niet automatisch goed gaat komen als met genoemde Christenen. Het scheidend criterium is hier niet etniciteit maar religie, of wat daar voor doorgaat.

 24. Basic Dimension

  19 april 2017 op 09:01

  HOEREREND NEDERLANDERSCHAP

  Je bent in mijn huis gedrongen
  Je hebt mijn geld genomen
  Maar je houdt je aan de verkeersregels
  Dus je bent geïntegreerd
  Verkracht me nu ook nog maar
  Dan ben je geassimileerd
  Dood je me ervoor of erna?
  Want ik krijg maar geen kotsbeu!

 25. Zelf heb ik “Pied Noirs” gekend dus mochten er vragen zijn, ga je gang.
  https://www.youtube.com/watch?v=oQJCeyeOr0U

 26. Het hele midden oosten is binnenkort “vrij van” Christenen. Zelfs het NRC publiceert deze waarschuwing. Dat gaan die moslims ook hier proberen. De overheid, regering, K2 zullen, op de PVV en FvD na, niets doen behalve voornoemde partijen hun zegje in het parlement toe te staan. En dan weer over te gaan tot de orde van de dag. Het is om gek van te worden.
  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/04/18/in-midden-oosten-nadert-het-einde-van-het-christendom-8224915-a1554895

 27. Basic Dimension

  18 april 2017 op 21:16

  Moslims mogen alleen een verzoek indienen voor de Nederlandse nationaliteit als zij Islam hebben afgezworen.

 28. Zo lang Nederland dubbele paspoorten toestaat met dito dubbel stemrecht, is er weinig in te brengen tegen de geplande manifestatie van de Erdogan kliek om stemmen te winnen onder de miljoenen Turken in West-Europa. De catastrofale fout was het uitreiken van NL paspoorten. Heb ik altijd krankzinnig gevonden! De Duitse en Nederlandse regering zijn onbegrijpelijk inconsequent door het ongewenst te noemen om Turkse regeringsfunctionarissen toe te laten voor politieke activiteiten. Toen twee paspoorten (nationaliteiten) werden toegestaan, is geaccepteerd dat de nieuwe Europeanen ook Turks blijven, met alle gevolgen van dien. Zolang een Turkse minister geen inreisverbod heeft op grond van deelname aan een dictatoriale regering en ook Turkse NAVO-officieren, imams, journalisten, spionnen, zakenlieden, ambassadeurs en criminelen niet worden uitgezet, is er geen enkele reden een visum te weigeren. Het twee paspoortenbeleid voor allochtonen uit Moslim landen moet drastisch worden aangepakt, de…

 29. Dit had nooit een onderwerp van discussie mogen zijn aangezien Nederlanders die een andere nationaliteit aannemen automatisch hun NL nationaliteit kwijtraken, iets met loyaliteit. Maar dubbele nationaliteiten is natuurlijk ideaal voor de EU want zodoende raakt iedereen ontaard en zullen we smeken om de “warme” boezem van de EU, en volgens de EU staat nationaliteit gelijk aan fascisme (behalve de EU nationaliteit uiteraard want dat is liefde, vrede, fatsoenlijk, tolerant, empathisch, wijs, verstandig, goed, etc). Het zal me niet verbazen dat de toename van jonge NL’ers met een dubbele nationaliteit de reden is geweest dat de dienstplicht is afgeschaft want anders zouden er arme zieltjes zijn die in twee landen hun dienstplicht moeten volbrengen en zo fatsoenlijk als we zijn schaffen wij wel de dienstplicht af.

 30. Dat is alleen nog maar een heel bescheiden begin, en absoluut geen panacee voor de problemen. Art. 1 van de grondwet heeft het over “een ieder”. Daar ga je al.

  Overigens leerde ik tijdens mijn dienstplicht dat als je in oorlogstijd heult met de vijand dat je dan je Nederlanderschap kwijtraakt. Zelfs als dat in zou houden dat je dan statenloos word.

  Na de aanslag in Nice brabbelde onze premier in een emotionele opwelling weer eens een van zijn aalgladde en regelrechte leugens; we zouden in oorlog zijn met IS. Dan hoef je alleen nog maar de soldaten van de vijand te definiëren et voila …
  Zijn dat mensen die alleen maar op persoonlijke humanitaire missie naar Syrië zijn geweest of valt het voorlezen uit de koran in een moskee hier ter plaatse daar ook onder ?

  De naam Poncke Princen schiet me te binnen. Hij verloor het Nederlanderschap omdat hij heulde met andere Nederlanders in wat geen oorlog was maar een ‘politionele actie’. Mocht later toch het land weer in. Held van…

  • @Marcel. U snapt het helemaal! Men kan het triefel dat nu bij IS zit al de NL nationaliteit etc. ontnemen. Maar het ontbreekt hier volledig aan wil en een paar flinke b*llen. Ook ik denk met regelmaat aan Poncke Princen. Die was tot aan zijn dood een paria. Nu zou het ineens allemaal niet kunnen?!? Kom nou toch, ze wíllen er de vingers gewoon niet aan branden. Liever laat men de toekomstige slachters met alle egards binnen. En dan moet de inheemse Ndrlander nu maar gaan integreren in eigen(!) land??? De vergelijking met de Indianen wordt steeds openlijker duidelijk en mijn Lakȟóta oom gaat zó gelijk krijgen. En als we het tij nu niet keren zal ons voorland de reservaten zijn waar o.a. hij nu zit te verpieteren zoveel jaar na dato.

 31. Helemaal mee eens.
  Maar een dubbel paspoort heeft een groot voordeel. Bij veroordeling van een strafbaar feit, en dat zijn er nogal wat bij de dubbele paspoort houders, het Nederlandse paspoort afnemen en met het overgebleven paspoort op zak, de grens over zetten. Maar dat mag niet van de Marokkaanse koning, de Turkse heerser, Brussel en de heilige media. De overheid zal dit nooit doen uit angst om voor politiek incorrect te worden aangezien. Dat is het echte probleem. Rutte had heel even een moedig moment tweed dagen voor de verkiezingen maar is nu nog steeds aan de dunne, vermoed ik. De held.
  Ik zeg het al zo vaak. De wet hoeft helemaal niet aangepast te worden. Nederland moet gewoon de bestaande wet correct uitvoeren. Geen halfslachtige-zachte-vergoeilijke-maatregelen voor met name de moslimclub in NL. Want iedereen, ik bedoel iedereen, ook de tijdelijke bezoeker met een Chinees paspoort, moet zich in Nederland aan de Nederlandse wet houden. Al heb je 20 paspoorten op zak. Hoe…

  • Hoe simpel kan het zijn?
   Een nieuwe wet gaat weer voor nieuwe uitvluchten zorgen. Gewoon niets veranderen behalve de politieke mentaliteit, is mijn advies.

 32. Vooral de Turkse kwestie opent ons hier de ogen. Lieden die hier zijn opgegroeid (en schijnbaar goed aangepast) maar die toch mogen kiezen voor Turkenland en hun dictator waarbij men hier elkaar bespioneert en beschuldigt van ’terrorisme’ als men niet voorstander is van de nieuwe Turkse sultan. Het is van den zotte. We hebben hier dus een Turks volksdeel dat zich tegen Nederland keert, want zowel Turks als ‘Nederlands’ (kuch). Lieden, inwoners van Nederland, die zich openlijk beschouwen als de lange arm van een Turkse dictator. Dat moet niet mogen.
  Dwaze linkse stadse fratsen doen ons geloven dat we onze eigen cultuur gaan relativeren als we andere culturen hier laten groeien en bloeien. Voor mij is het juist omgekeerd; hoe meer andere culturen ik ontmoet, hoe meer ik de joods/christelijke cultuur ga bewonderen vanwege de enorme, ook morele, beschavingsvoorsprong.
  En dat overkomt zeer veel andere lieden met gevoel voor beschaving.