Angsthaas Pechtold durft niet te regeren. Wilders is de grote winnaar.

Door Joost Niemöller

D66 is een partij zonder vaste achterban. De PvdA is dat tegenwoordig ook. Dit zijn partijen die extreem kunnen uitdijen en dan weer, als een ballon, gevuld kunnen worden met plotseling opkomende stemmers. Vroeger was D66 geheel afhankelijk van het succes of verlies van de PvdA. Kromp de PvdA, dan groeide D66. Niet omdat er een warm gevoel was ontstaan voor D66, maar een koud gevoel voor de PvdA. Een en ander is zeer onderbouwd vastgelegd in een geschiedenis van D66, Tussen ideaal en illusie. D66, was anders dan de PvdA al eens de opheffing nabij, en kon alleen maar gered worden door ‘neutraal’ te zijn over de Armeense genocide, waardoor tijdelijk Turkse stemmen werden binnen gehaald. Het geeft goed aan dat D66 maar voor één ding staat: De macht.

Maar dat is tegelijkertijd het probleem. Als D66 als zijnde zelfverklaarde ‘middenpartij’ (een woord wat staat voor gebrek aan inhoudelijke principes) in de regering komt, wordt het profiel onzichtbaar en marginaliseert de partij verder.

In werkelijkheid is D66 een linksige pro globaliseringpartij en is dus bij uitstek een vertegenwoordiger van de bestuurselite, die recht tegenover het Nederlandse volk staat.

Er is extreem veel moed nodig om te gaan regeren. Beter kun je zeggen: suïcidale moed. In welke regeercombinatie D66 optreedt, het resultaat zal altijd zijn: Verlies.

D66 moet dus op zijn minst een punt scoren, en ironisch genoeg is dat nu ‘voltooid leven.’ Om dat erdoor te drammen dienen de christelijke partijen klein gehouden te worden. Met de PvdA maakt D66 een kansje, maar de PvdA wil niet, en dus wordt in de verwarde filosofie van Pechtold de SP erbij gehaald, ook al geen voorstander van de ‘voltooid leven’ gedachte.

 

Er zit natuurlijk een zekere logica achter het voorstel van D66. Door zowel de PvdA als de SP erbij te willen halen in een vijf partijen kabinet, hoeven althans die partijen niet meer bang te zijn voor elkaar als concurrent op links. Maar verder dan dat komt die logica niet, want iedereen ziet bij dat vooruitzicht de brede grijns van Jesse Klaver.

Gaat dus nooit gebeuren. Weet Pechtold ook wel.

Het voorstel van Pechtold is niets anders dan destructief. Schippers kan hier niks mee. Het duidt vooral op de onwil van Pechtold, of liever gezegd de angst om te regeren. Tenzij Pechtold, met zijn voorkennis, er vanuit gaat dat regeren met GroenLinks uiteindelijk toch weer aan de orde gaat komen. Dan moet dus het CDA inbinden. Een te grote gok denk ik. Want Buma heeft op dit punt wel principes.

Hoe dan ook. Dit kabinet zonder PVV lijkt er dus niet te gaan komen.  Of het wordt een minderheidskabinet en dat is sowieso een wanhoopspoging.

Wilders is de grote winnaar.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

14 Reacties

 1. Hoewel ik niet bijzonder koningsgezind ben, zou ik het geweldig vinden wanneer de koning hier zou ingrijpen. Dan zou hij een échte koning zijn. En wat zou hij dan moeten doen? Een zakenkabinet formeren. Mensen die verstand van zaken hebben over betreffende afdelingen! Geen automatismen bij het invullen van een functie omdat je al zo lang lid van die partij bent. Geen baantjescarrousel, maar personen met verstand van zaken!

 2. Tim Pietersen

  23 mei 2017 op 11:49

  d66 en de ‘unholy alliance’ met de islam (david horrowitz)

  deze partij doet er alles aan om nederland in de uitverkoop te doen aan de EUSSR en de islam

 3. Sint Nicolaas

  23 mei 2017 op 10:28

  Elke dag weer worden we met onze neuzen op de feiten gedrukt betreffende de prioriteiten van de heren en dames regenten in Den Haag. Deze hele schertsvertoning loopt al dik 2 maanden en alles wat ze doen is elkaar uitsluiten en het partijbelang ( lees : het lonkende pluche ) voorop stellen. Dit zijn dan zogenaamd onze ” volksvertegenwoordigers” Welnu, het enige wat zij vertegenwoordigen is arrogantie en haantjesgedrag. Vooral die kwal van een Pechtold die de hele boel in gijzeling houdt maar net zo erg : onze “vrienden” Rutte / Buma die het verdommen om met PVV te praten vanwegen Rutte zijn persoonlijke vete tegen Wilders welke ook nog eens op een leugen ( ha ! de zoveelste ) gebaseerd is. Ze zouden het hele zooitje moeten ontslaan daar, het stelletje egotrippers.

  • Sint Nicolaas

   23 mei 2017 op 10:44

   Ondertussen sukkelt Nederland voort, blijven zaken liggen en niemand die verantwoordelijkheid neemt, NL, u heeft gekozen voor deze bende dus krijgt u wat u verdiend met uw achterlijke stemgedrag. Ondertussen weer een aanslag, in Manchester deze keer, met als reactie de standaard Twitter berichtjes van medeleven en ach ach ach. NL is onbestuurbaar. Een land in politieke chaos. Wel eens over nagedacht hoe aantrekkelijk een land voor terroristen is als het in politieke chaos verkeert ? Geen bestuur, geen richting, geen beleid ? De ” religie” van de vrede smult daar van en het zal niet de eerste ( of de laatste ) keer zijn dat daar misbruik van wordt gemaakt. Maar ach, Persoonlijke veto’s en partijprincipes wegen nou eenmaal zwaarder dan het besturen van het land en het beschermen van zijn bevolking. Walgelijk regentenzooitje. Kapot schamen moeten ze zich.

 4. Er was ooit heel lang geleden een cabaretier die een grapje maakte over D66, in de trend van: “Neen, D66 lijkt niet op de NSB”. De zaal begon te lachen, was eind jaren 60. Toen viel dat ook al op.
  De grap is dat D66 wel degelijk lijkt op de NSB. Op zich niets schokkend, omdat de nationaal socialisten veel midden standpunten hadden, die veel overeenkomsten vertoonden met die van de socialisten. Een aantal lijken op D66.
  – Mussert ageerde in woord en geschrift tegen de verzuiling (D66 is anti-verzuiling)
  – De NSB wilde een sterk en groot verenigde staten van Europa, stond ook op hun verkiezingsposter (Mussert zelf wilde daarbinnen wel een zelfstandig Nederland)
  – D66 was ooit de referenda partij, net zoals NSB.
  Natuurlijk zijn er ook veel verschillen.

 5. Ooit had ik het meest met Bas van der Vlies. Niet gelovig, maar och als dat zondag niet winkelen (ben ik toch te lui voor) het enige zou zijn, nou eh prima.

  Al dat opgeklopte feminisme, daar worden de feministen van destijds kotsbeu van. Mijn vrouw onder andere. Maar ja, da’s geen Joop socialistische wafelaarster.

 6. D66 is een partij die onder aanvoering van Pia Dijkstra een weg met ons agenda nastreeft. Weg met ons in de zin van abortus, levensbeëindiging, ausradieren van weigerambtenaren. Nog afgezien van haar activiteiten bij radio Oranje in haar ANC tijd. Nooit heeft zij één woord hier over geuit. Je zou toch denken dat zij Martin Bosma naar aanleiding van zijn schrijverij en conclusie in zijn boek een proces zou hebben aangedaan. Niets van dit alles. Groot zwijgen. Kennelijk heeft Pia Dijkstra er dus vrede mee dat zij wordt beschreven als aanstichters tot genocide. Dat is nogal wat. Vooral voor iemand die de vertrouweling is van Alexander Pechtold.
  Weet dus waarop u stemt als u voor D66 bent. U bent nazi georiënteerd.
  Minderheid in eigen land
  Op 20 mei 2014 maakte NRC Handelsblad melding van een ongepubliceerd, in het najaar van 2013 door uitgeverij Prometheus/Bert Bakker afgewezen manuscript van Bosma over het ANC en de apartheid dat binnen de PVV-fractie circuleert, met als titel…

  • @AaHunze
   Toevallig vanavond tv gekeken, ik had het beter niet kunnen doen…. Orgaandonatie, ik dacht dat mijn vrouw de eikenhouten salontafel doormidden wilde! Die totale onwetendheid van dit soort lieden die menen dat je een lijk kunt ontdoen van organen en daarna transplanteren, was voor haar ontstellend!
   Ze mogen nou juist niet dood zijn sukkel! gilde ze, ze liggen aan beademing en slangen om hen te ontdoen van alles wat gewenst is. Dat hun hersenactiviteit nog registreerbaar is (ECG) ach, who cares!

   Maar ja een D’66 groupie van mohammedaanse huize dicteerde niet invullen = toestemmen. Maakt niet uit dat u jaren terug al een kaartje hebt laten maken. Hahaha, maling aan!

 7. D66 middenpartij?
  Beter middle of the road partij:
  middelmatig; weinig risico’s nemend; doorsnee; pretentieloos

 8. Mijn vader was nooit zo politiek geëngageerd, hij stemde vrijwel altijd op het CDA, er was maar een partij waar hij een bloedhekel aan had, D66.

  Een paar kwalificaties: ‘Holle vaten’, ‘Mooipraters’ ‘Lichterlaaie’. De enige partij waarop hij boos werd als hij naar politiek keek.

  Tot mijn verbazing had Pim Fortuyn het ook niet zo op D66. Letterlijk citaat: ‘De enige partij waar ik helemaal niets mee heb zijn die krullenbollen van D66’. In feite is D66 een partij die niet geworteld is in een beweging of ideaal (socialisme/liberalisme/anders) maar alleen in marketing, een programma wat en mengelmoes is, van alles wat, een compositie van een pianist, zonder lach en zonder traan.

 9. Ooit was D’66 nog wel een sympathieke partij. Maar momenteel beginnen ze te lijken op Dictatuur’66. Met kromme tenen zit je die orgaanrovers te bekijken. Deze partij lijkt klaar met leven. Ze geven zich helemaal over aan de Europese dictatuur. En meneer Pechtold probeert, met grote ogen in de camera kijkend, te doen alsof hij onschuld zelve is. Walgelijke partij.

 10. Realpredictor

  22 mei 2017 op 17:28

  En weer wordt Wilders buitenspel gezet. Dit met de aloude leugen dat de val van Rutte 1 is veroorzaakt doordat de PVV is weggelopen. Voor degenen die dit nog niet wisten: Hier de hele waarheid! https://eunmask.wordpress.com/2017/05/21/het-kabinet-moet-ophouden-met-de-fatwa-tegen-wilders/

 11. De CU was wel een bindmiddeltje tussen PvdA en CDA destijds in dat enge kabinet Balkenende-Bos. Van Middelkoop excelleerde daar als Minister van Defensie, vandaar dat de bonden nu zo graag GL inruilen voor de CU ;)…
  Wat zegt dit over het militaire personeel, vraag je je dan af.
  Voor ons maakt het weinig uit. De neo-nsb blijft gewoon aan het bewind, met GL of de CU het is allebei vergif voor Nederland en de kiezer heeft het wel besteld op 15/3,het land zal voor zoveel onbenul opnieuw een prijs betalen, totdat we gewoon niet meer bestaan, maar dat vermogen de Rosewaters niet in te zien.

 12. Leo KarelJan

  22 mei 2017 op 14:42

  En de regentenkliek rommelde voort met hun bestel uit 1848! Wat een lulligheid, wat een volstrekt betekenisloos gezwam. D66 en CU die 4 jaar lang nauw hebben samengewerkt om de Rutte kliek in het zadel te houden. En nu zogenaamd ruzie. Hoe infantiel wil je het hebben? En dat terwijl er amper verschillen zijn tussen de gevestigde kliek: allemaal politiek correct, multikul, pro islam, pro EUSSR, pro grote overheid met bijbehorende hoge lasten en allemaal een groen klimaatgezwel in hun hersenen. Het NL volk krijgt wat het verdient en waar het voor heeft gestemd: infantiele achterhaalde partijen!