Den Haag ligt plat. De immigratie gaat door.

Door Joost Niemöller

Wie het, zoals ik vanmorgen, toch niet kon laten om te kijken naar het Kamerdebat over de eerste mislukte formatieronde, kon komen tot een conclusie die al eerder getrokken kon worden: Omdat de PVV buiten het spelletje is gezet, ontstaat er een onmogelijke dynamiek in Den Haag.

Er zijn namelijk oneindig veel combinaties met steeds meer partijen, en tegelijk is er geen een combinatie mogelijk.

Dat komt: Iedereen kijkt over zijn schouder en wil alleen meedoen aan de laatste onderhandelingsronde, als al het andere is uitgeprobeerd. De PvdA stapt er alleen in wanneer ze als laatste gekozen worden. De ChristenUnie wil niet echt onderhandelingen zolang de optie met GroenLinks op tafel ligt, die D66 het liefste wil. De SP, heel slim, heeft een onmogelijke combinatie bedacht zonder de VVD en zonder de PVV.

Er gaat dus nu waarschijnlijk onderhandeld worden tussen VVD, CDA, D66 en CU, waarbij de optie ‘met GroenLinks’ voor de CU boven de markt blijft hangen. Of met de PvdA. Dat betekent dus ingebakken wantrouwen en is daarom tot mislukken gedoemd. Bovendien gaat het maar om de kleinst mogelijke meerderheid in de Kamer. Een potentieel instabiel kabinet dus.

De met elkaar onderhandelende, en de potentieel met elkaar onderhandelende partijen, dat is iedereen minus de PVV, blijven lachwekkend lief tegen elkaar doen, omdat niets uitgesloten kan worden.

Voor de Nederlanders thuis is dit steeds meer een onverdraaglijk toneelstuk: Waar staan die partijen nog voor?

De PVV (en FvD) gaan het in deze situatie ongetwijfeld heel goed doen in   de gemeenteraadsverkiezingen over een klein jaar. Dat is vooralsnog de enige stok achter de deur. Voor de onderhandelende partijen is het goed dat er dan een stevig kabinet zit. Maar zoals de kaarten nu geschud zijn, is de kans daarop nul.

Ondertussen gebeurt er in Nederland niets op het belangrijkste agendapunt: stop de illegale immigratiegolf naar Europa uit Afrika en het Midden Oosten.

Dit is dus heel slecht voor ons land.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

48 Reacties

 1. Realiseren we ons wel genoeg dat 1,4 miljoen Nederlandse PVV stemmers politiek totaal genegeerd worden en dat 1,4 miljoen moslims in politiek Nederland op handen gedragen worden?

  • Cale…..bizar. Sta er niet eens bij stil. Zo automatisch leven wij. Worden wij geleefd. Ook jouw punt aangaande Rutte en de hele roedel die geen kinderen hebben. Lees mijn commentaar van eerder en de reactie op een forumlid die schrijft dat Nederland stuk is. Ik verwonder mij dagelijks over zoveel misstanden van allerlei pluimage..tis niet meer te bevatten. Vooral individuen die een voorbeeld functie hebben. De zelfverrijking, het graaien..het stelen. Mijn moraal is weg. Zeker ten aanzien van de rechterlijke macht en…de uitvoerende. Ik beraad mij….op stappen. Grote stappen.

   • Gelijk heb je. De wereld is veel groter dan Nederland. Ik maak er al vele jaren gebruik van. Alhoewel het blijft een pijn in mijn hart ons land zo te zien afglijden.

 2. Ik zag ergens Weisglas,een misselijk makende circuit-uitvreter, pleiten voor een lijmpoging met GL. Weer zo’n ruikende VVD-er, die liever met groene fascisten,communisten te bed gaat, dan met de PVV,met wie de VVD in theorie gewoon meer deelt, alleen is de politieke leiding van de VVD al geruime tijd in handen van leugenaars en politieke bedriegers.
  In de VS is de populist Trump, ondanks de Roland Freisler methoden van de MSM daar (excl. Breitbart en FOX) door het veiligheids- en propagandacordon van de zittende macht incl. Deep State gebroken, hetgeen daar tot hysterie en een zich verdiepende leugenindustrie bij omroepen en kranten heeft geleid. Met als gevolg natuurlijk voor ieder normaal mens: een onherstelbare vertrouwensbreuk tussen zeer velen en de MSM. In Europa probeert The Deep State met alle middelen dit niet zover te laten komen en de macht onvoorwaardelijk te behouden. In dit licht moet deze NL kabinetsformatie beschouwt worden- lood om oud ijzer gelul – het…

  • Hier een mooi interview met Karel van Wolferen over de deepstate:
   https://youtu.be/o2Ur8yaXv40

   • Tureluurs
    Gisteren al met een flinke pot koffie onder handbereik zitten beluisteren. Aanrader!
    Als je dat hoort, dan krijg ik steeds meer vraagtekens aangaande lopende zaken en wat raadselachtigheden. De moord op Seth Rich is er eentje van.

    • Vond het ook erg boeiend en bevestigend om eerlijk te zijn.
     Wat me opvalt is, dat alleen enkelen bij FOX (Hannity o.a) hier op doorgaan, maar de obamistische verzinselpers met kwaadaardige rotzooi als msnbc en cnn voorop, samen met WhP en NYT, allen gevallen engelen, allen links.
     Alle misstanden in het Deep Sate gelieerde Democratische- Obamistische kamp worden door de MSM óf verzwegen óf goedgepraat. Ik moet toch erg aan ‘ journalistiek’ (propaganda) uit de Stalin- en nazitijd denken, in de zin van misleiding, valsheid en karaktermoord,naast het totaal demoniseren en ridiculiseren van andersdenkende mensen. Trump en de zijnen bijvoorbeeld .Zoals hier in Europa, maar nog brutaler en vuiler: de Democratische Partij cs gedragen zich als een stel fascisten nu.

 3. Tureluurs
  Gisteren al met een flinke pot koffie onder handbereik zitten beluisteren. Aanrader!

  • Excuses, ik kreeg de melding: conflict. Ik meende dat er een woord tussen zat dat niet door de controle kwam.

 4. Mooi zoveel feiten. Heb ze allemaal opgeslagen echt waardevol. Als een voorbeeld en bevestiging van de rol van de media. In Iran komen verkiezingen. Jullie weten dat de Thomas Erdbrink daar woont en al jaren van de hoed en de rand weet. Echter hij is niet vijandig genoeg tegen Iran en laat de nuances zien Daarom is Sander van Hoorn ingevlogen die ons nu via de NOS gaat informeren. Weet jullie nog hoe hij en Lex Runderkamp over Syrië berichtte ? Ze mochten mee met het vrije Syrische leger en lieten de moordpartijen van Assad zien. Momenteel weten we wel beter. Wat kan een AD Hoc ingevlogen journalist ons vertellen over Iran? Niets en dat krijgt u te zien/horen.

 5. De op 1 na grootste groep Nederlandse kiezers wordt dus helemaal genegeerd! Zelfs onze ‘duiders’ met hun moraalpraatjes en wijsvingertjes, negeren die groep volledig. Is dat democratisch?
  En bij Trump zien welke enorme tegenkrachten er vrijkomen als iemand de moed heeft tegen de linkse politiek correcte wereld in te gaan. Ik zie precies dezelfde ontwikkelingen als bij Fortuyn; algehele hysterie zonder dat iemand goed kan uitleggen wat er precies verkeerd wordt gedaan. Het is beeldvorming en anders niet. Denken al die ‘kritische’ journalisten nu werkelijk dat Trump het schoothondje is van Putin? Daar is het de man niet naar. Vinden diezelfde journalisten de ramkoers van Obama met Rusland dan zo geweldig? Een koers die oorlog kon geven, want de EU braaf volgend!
  Ik waardeer het enorm dat Trump bereid is Rusland als een gelijkwaardige partner te beschouwen; dat is GOED voor de wereldvrede! Waarom hoor ik dat soort geluiden niet bij de omroepen??

  • Vergeet niet dat Rusland zich op ons Europese Continent bevindt Samenwerking met Rusland betekend ook vrede met alle ex Sovjet landen incl Oekraïne. Echter niet in het belang van USA (verdeel en heers)

 6. Tot voor kort was het woord democratie populair bij het N.O.S kippen bureau.
  Het personeel, net als de kip, kakelde als de haan kraaide. De ommekeer was Syria en hun, Assad must go, opdracht. door hun geliefde U.S O president. Wat Rusland niet hoteldebotel van vreugde maakte. Hun verzet resulteerde in einde immigratie oefening voor Nederland. Stank voor dank past hier. Assad gevallen had van Europa geen Stalingrad gemaakt. Eerder een soort lepra kamp met als vriend de Ukraine. De planning [ MH 17 ] was het sluitstuk en mislukking. Daarna verdween het woord democratie. Neem de boycot van PVV als bewijs. Eigen land en bevolking eerst, is een absurditeit en absoluut niet democratisch, volgens de mislukte formateurs idioten.

 7. Zomaar wat berichten van de afgelopen dagen.
  Rutte: “Wij sluiten geen enkele partij uit, behalve de PVV.”
  OM in nopjes met uitspraken Sylvana-zaak: “Niet altijd en overal mag alles maar worden gezegd.
  Amsterdam politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg: Politievrouw met hoofddoek = goed plan.
  Hoofdofficier van Justitie Theo Hofstee: “Geenstijl heeft geen recht van leven op internet”.
  Syriëganger die op vliegbasis Volkel foto’s liep te maken, loopt al weer vrij rond.
  Dit land is stuk.

  • Joey.W…
   Juist! Dit land is stuk! Op zijn minst. Krijg steeds meer sympathie voor de R.A.F….I.R.A…E.T.A…..Rode Brigades en wat al niet meer. Die stonden ergens voor. En ‘Wij’? Komt het door al dat fluor in het drinkwater? De pesticiden in groente en fruit? De groeihormonen in consumtievlees? Effe zonder gekheid….alles is stuk. Wie gaat het maken? Ik opperde aan Joost een bijeenkomst met gelijkgestemden. Ergens in het land. Geen Pegida..geen bla bla…geen nieuwe politieke partij. De beuk erin! Overleg met reagluurders hier. Op niveau. Joost twijfelde maar blijft als journalist fungeren. Nogmaals, hij twijfelde, voelde ik. We zijn te verdeeld. Teveel bezig met invulling geven aan onze inhoudsloze leventjes. Tis niet anders. Voor nu! Ik vergeet niets!

   • Heel goed. Vergeet ook niet om NIKS via het internet te organiseren.
    Ik kan me de suggestie nog heugen. Vond en vind het absoluut een aardig initiatief, ondanks een ietwat militant toontje toen en nu. Gefrustreerd zijn en ventileren is nog niet strafbaar maar, het klimaat is er niet naar, de dreiging van.. volstaat voor extra aandacht.
    Een alternatieve, kritische, site als deze is van zichzelf al in de picture en heeft al voldoende aan artikelen en reaguursels om juridisch eieren te lopen.
    Jammer, dat ik je niet echt persoonlijk ken. Niet dat er nu gelijk de beuk in moet of gaat maar, dit soort persoonlijke motivatie is zeldzaam. Van Uhm, generaal b.d. zei ook ooit eens iets over Syrie gangers, geen respect voor inhoud of uitvoering maar, het principe.

    Nogmaals, niks via het internet, of je nu wel of niet gevaarlijk militant bent. De verdenking volstaat en de staat kijkt mij. Gelijkgestemden vind je in je omgeving, als je al een kans wil om je te organiseren, begin klein en…

    • vertrouwd.
     …………………………

     • Klein en vertrouwd. Niet te doen. Althans, bijna niet. Dan is het verhaal..onder aan de ladder beginnen en kijken waar het eindigt. ‘De beuk erin’ is hypothetisch maar….misschien ook niet. Kletspraat en constant gedraai nemen chronische vormen aan. De angst regeert. Middelmatigheid is de lat. Behalve als het om graaien en harken gaat, dan staat de Quote bol van de tips en succes verhalen. En daar draait dit land op. Op de verkeerde idealen. Patriotisme? Trots? Ergens voor staan? Weg…verdwenen. Kijk naar de koppen boven het maaiveld uit het recente verleden…Pim en Theo. Afgemaakt. We stonden erbij en keken ernaar. Misschien moeten wij aftrappen met het nieuwe begin. Het zal toch moeten gaan geschieden. Ik kan mij niet voorstellen dat ik nog jaren wegkwijn van ergenis omtrent de stand van zaken in dit hypocriete land…..

 8. De enige kans is stemmen. Maar. Teveel Nederlanders kijken uit gemak (en vaak geen tijd) even snel naar het NOS nieuws. De media heeft te veel invloed. Politiek en justitie werken samen onder een hoedje. Waar blijft bvb het Demminck verhaal, welke journalist pikt dit serieus op? Pedofilie is een enorm probleem onder de “elite”. Rutte had een geitenkop met hoorns in het torentje hangen, geschonken door zijn voorganger, Harry Potter. Het is een heel eng wereldje. Heb je Rutte wel eens met een vriend of vriendin gezien? Deze man is de MP van Nederland? Daar stemmen mensen op? We moeten openheid eisen. Rechtuit op de man af. Wie is onze minister president eigenlijk? Keizer was in het geheim een 33e graad mason. Nederland is geheel mesjokke geworden. Rutte, Merkel, Macron, May, Juncker en nog een paar EU leiders hebben geen kinderen. Denk daar ook eens over na.

 9. Trump effect. Nederlandse media berichtgeving, de publieke leiband, word bepaald door NATO/U.S belangen. Het gaat weer goed met de economie is een beloning van die kant. Trump nieuws word landelijk gebracht als een laag hangende bewolking met hoop op zonneschijn, zijn ontslag. Gast arbeider toen zorgde voor rijkdom ‘ De niet werkende klasse landgenoot, toen, kon er niet genoeg van krijgen. De manier was via media en politiek. De de platte achterkant van gelijk was de bankrekening van M. V. Dam. Politiek gereguleerd door Kok. Met de Waal als werkende man woordvoerder.
  Trump wil dit stoppen. Wat gelijkstaat aan zelfmoord. De formatie komt rond zo gauw hij verdwenen is. Immigratie unlimited word dan werkelijkheid. Amsterdam, hoofddoek, is er helemaal klaar voor.

 10. “Het Europees Parlement heeft een nooit eerder gebruikt instrument ingezet tegen het Hongarije van premier Viktor Orbán. Zelfs een flink deel van Orbáns christen-democratische familie in het parlement heeft zich achter een resolutie geschaard waarin de Hongaarse regering wordt beschuldigd van ‘ernstige achteruitgang van de rechtsstaat, democratie en grondrechten’. Gericht tegen een EU-lidstaat is dat een stevig verwijt.”

  https://www.trouw.nl/democratie/europees-parlement-zet-nooit-eerder-gebruikt-instrument-in-tegen-hongarije~a1c5a94f/

  Prima. laat ze de zaak maar op de spits drijven. Wordt vanzelf duidelijk waar de EU werkelijk voor staat.

  Immigratie vanwege ‘Europese waarden’?

  http://www.independent.co.uk/news/world/europe/closing-eu-borders-immigration-will-lead-to-incest-german-finance-minister-warns-a7077696.html

 11. Van Lotje (getikt)

  18 mei 2017 op 08:04

  Illegale imigratie is een groot probleem – zeker. Maar er is meer…

  De toekomst van onze fijne Euro, dan wel de mogelijk nieuwe schuldencrisis (nog nog goed verborgen, maar de tekenen zijn niet gunstig), dan wel welke kant het met de EU opgaat (welke Eurofiel gaat het in Duitsland winnen, Merkel weer? Samen met mooi-boy Macron volgas richting federaal EU???) – dat lijken me ook grote vraagstukken.

  Genoeg waar Den Haag zich druk over zou moeten maken… Of ze het doen? Kweenie…

  • Sint Nicolaas

   18 mei 2017 op 09:39

   Het ergste is nog, beste Van Lotje ( getikt ) dat dit hele circus over de ruggen van de kiezers wordt uitgevochten. Den Haag is volledig de schaamte voorbij . Belangrijke vraagstukken blijven liggen, louter en alleen omdat men te druk bezig is met de eigen opgeblazen ego’s. Partijbelang staat voorop, het belang van het land en de kiezer is reeds lang geleden aan de kant geschoven. Je zou denken ( hopen ) dat volksvertegenwoordigers volwassen mensen zijn die de zaken op een fatsoenlijke en professionele manier benaderen en via fatsoenlijke dialoog, met de kiezers in het achterhoofd, de problemen aanpakken. Niets is minder waar. Men gedraagd zich als een kleuterklasje tijdens gymnastiekles waar twee teams gekozen moeten worden en men bij voorbaat de dikste van de klas en de jongen met de bril uitsluit.

   • Sint Nicolaas

    18 mei 2017 op 09:51

    Rutte en de zijnen dienen zich kapot te schamen voor deze klucht. Ze worden betaald door ons zuur afgedragen belastinggeld en laten de kiezers volledig in het ongewisse en de problemen worden verder en verder vooruit geschoven. En wederom stelt men mevrouw Schippers aan als informateur die zelf het hele falen van de afgelopen twee maanden op haar klompen had kunnen aavoelen. Maar nee, deze faalhaas mag het weer proberen. Ik bedoel maar. Ach, en ze hadden er zo’n zin in, de wil was er, we proberen het en de gesprekken waren constructief. Zal best, elke boerenlul wist dat dit op een fiasco zou uitlopen. Stel het landsbelang eens voorop Rutte in plaats van je vette ego en partijbelang. Maar goed, dit was te verwachten met zo’n stelletje zombies die de stembusgang maakten in maart. Ze verdienen het.

    • @Sint Nicolaas. En de klucht wordt nog absurder voor zover mogelijk. Vanmorgen hoorde ik op het nieuws dat men zelfs bereid is om met de vleermuizen van DENK(!) om de tafel te gaan zitten. En Arrogander Pechtold zei; “We sluiten bij voorbaat, behalve de PVV, niemand uit.” Het dedain, de arrogantie! Wat een stel non-valeurs! Hoe dúrven ze het Nederlandse volk zó te schofferen! De enige houdbare oplossing is nieuwe verkiezingen. Al het andere is totaal niet geloofwaardig. Om over het uitsluiten van de 2e partij van NL nog maar te zwijgen. Maar geef het volk hier hun Brood&Spelen en men slikt het allemaal weer als zoete koek… *verder gaat met head desken*

 12. Als Wilders nou eens zou beloven dat, wanneer hij de mogelijkheid krijgt, hij alle onterechte zogenaamde vluchtelingen terug zal sturen, door met terugwerkende kracht beleid van voorgangers terug te draaien.
  En echte vluchtelinge duidelijk maakt dat ze hier veilig mogen blijven tot hun land van herkomst weer veilig is, zal de acceptatie bij de Nederlandse burger veel groter zijn om vluchtelingen op te nemen.
  En zal menige ‘nep-vluchteling’, wetende dat hij geen kans maakt, wegblijven.

  • Conservatief

   18 mei 2017 op 02:57

   Dat is precies wat Wilders belooft. Maar helaas zitten we in een eurofiel-multicul-policor coalitieland, waarin elke verstandige besluitvorming wordt geblokkeerd; door onnozelheid, opzet en op basis van “moet van de EU”. En zo worden we dus naar de afgrond geleid.

 13. Sint Nicolaas

  17 mei 2017 op 17:59

  Deze hele (in)formatie is een beschamend schouwspel. Een democratie onwaardig. Het uitsluiten van een partij op voorhand en daarmee de ruim 1,4 miljoen kiezers bij het grof vuil zetten is een grove belediging en minachting voor het electoraat. Dit is puur een ordinaire persoonlijke vete van een demissionair minister president en zet het hele bestuurlijke orgaan in Den Haag in de wachtkamer. Wat nu gebeurd zou absoluut niet mogen maar de kiezer heeft niets in te brengen, die staan er bij en kijken er naar. Wat voor indruk dit maakt op het electoraat zal ze echter een worst wezen bij de VVD, partijbelang en pluche eerst, dan de rest als daar nog tijd voor is. Zodra er verkiezingen op komst zijn dan trekken ze er op uit met hun walgelijke slijmerij en gouden bergen beloftes. Zodra de buit ( lees : stem ) binnen is dan is het van “bedankt en toedeledokie, tot over 4 jaar maar weer”. Nederland heeft een bestuur nodig, en wel gauw ook !

  • Dit land, althans degenen die spreken namens het land, is zo verschrikkelijk ziek. Het zwemt in links water en velen beseffen dat niet eens. Zo erger ik mij gigantisch aan de vaderlandse berichtgeving over Trump; een voortdurende stroom van vage verdachtmakingen zonder dat de aanklachten concreet worden. En dat begon al VOORDAT Trump president was. Ik betaal mee aan een NPO correspondent die allen maar kan zaniken over Trump. En als de NPO gaat ‘duiden’. krijgen we Amerikaanse cabaretiers te horen! Tot heden blijft alleen de ‘beschuldiging’ staan dat Trump, als president elect, al contact met Rusland zocht. Ik vind dat absoluut geen overtreding, hoewel aldaar in de VS kennelijk niet gangbaar.
   Verder is heeft geen enkele andere aanklacht hout gesneden. Sorry Joost voor dit zijpaadje; maar het volgen van het nationale nieuws wordt slecht voor de bloeddruk. Hoog ergernis gehalte wegens eenzijdige verslaggeving.

 14. Sint Nicolaas

  17 mei 2017 op 18:19

  Rutte, deze schertsvertoning in de vorm van gesprekken tussen partijen die mijlenver uiteen staan, louter en alleen om de PVV te schofferen, dient te stoppen. Uw persoonlijke vete en pesterij jegens Wilders treft niet alleen Wilders maar ook ruim 1,4 miljoen landgenoten die gehoord willen worden en die daar recht op hebben. En steeds maar weer met dezelfde smoes komen over Wilders die wegliep. Gelijk had ie ! Hij wilde niet verantwoordelijk zijn voor de budgettaire ellende die de VVD in het Catshuis had gebakken in 2012. Nota bene Hans Hillen van het CDA zelf gaf toe dat Wilders niets te verwijten viel. Het kwam door interne onenigheid bij het CDA maar dat bekt niet zo lekker dus de hele Haagse politieke santenkraam en de (s)linkse media huppelen vrolijk verder met dit verhaal. En ondertussen gebeurd er niets, zoals altijd en modderen we voort in bananenrepubliek Nederland.

  • Het is allemaal zo krankzinnig geworden:
   PVV is uitgesloten. Politici schamen zich niet het zo keihard te brengen. Bizar.
   Trump impeachment, dat is nog het enige wat je in de US media leest. Schandalig om je gekozen president zo te dwarsbomen. Trump is meer tijd kwijt zich te verdedigen tegen valse beschuldigingen dan zijn land te dienen. Bizar.
   Putin en zijn regering worden totaal gedemoniseerd, terwijl zij het juist zijn die ISIS serieus zijn gaan bestrijden. Ook bizar. Lavrov heeft aangegeven dat al die loze beschuldigingen best wel eens tot een gevaarlijke situatie kunnen leiden.
   Iedere ouder is verantwoordelijk voor zijn kinderen, maar ik begin me steeds vaker af te vragen; heb ik dit nog in de hand? Er zijn wereldwijd, ook in NL, verschrikkelijk desastreuze krachten aan het werk. Dit gebeurd veel te grootschalig. Ik hou m’n hart vast voor mijn kinderen.

   • En dan zwijmelt links Nederland over het ’touwtje’ uit de brievenbus, van weleer, van Terlouw. De linkse boodschap is dan : toen waren ‘we’ tolerant en nu niet meer. Maar ’toen’ was er in veel huishoudens niets te halen (bij ons niks, en we waren een gemiddeld gezin). Dan kun je de deur met gerust hart open laten. Tevens hadden we toen law and order en bewaakte grenzen. Vreemd: over die laatste realiteiten zwijmelt links dus niet; sterker, ze willen dat afschaffen. Waarmee de valse romantiek, c.q. de valse sentimentaliteit, van links alweer duidelijk is geworden.

 15. @Cale
  Ik hoop dat de link nog werkt:

  http://www.bigeye.com/bankers_make_war.htm

  • De link werkt, interessant. Dank.
   Ja, duidelijk,
   Bankiers (en grote multinationals) regeren.
   Politici en media, over het algemeen, zijn hun lakeien.
   Mijn probleem is; hebben politici en journalisten geen geweten?
   Bij kinderloze politici, zoals Merkel, Rutte en nu ook Macron, kan ik nog begrijpen dat ze niet verder kijken dan hun eigen carriere . Maar daar houdt mijn begrip wel mee op.

 16. Conservatief

  17 mei 2017 op 22:09

  De bestuurselite zit in een spagaat. Rutte verkondigde op 15 maart luidkeels dat er “ho is gezegd tegen een verkeerde soort populisme”, maar anderzijds durven hij en de andere anti-Wilders partijen hun eurofiel-multicul-policor globaliseringsagenda niet expliciet in een regeerakkoord om te zetten. Daarom serveren ze GroenLinks af. Toch bang voor Wilders. De “populistische” revolte is dus springlevend. Ha ha ha.

  • D. G. Neree

   20 mei 2017 op 12:02

   “…. anderzijds durven hij en de andere anti-Wilders partijen hun eurofiel-multicul-policor globaliseringsagenda niet expliciet in een regeerakkoord om te zetten.”.

   U slaat hier de spijker op de kop. Door de PVV uit te sluiten heeft Mark Rutte, na zijn aanslag op de referendumwet, opnieuw de democratie in een houdgreep genomen. Deze man dient zo snel mogelijk een andere baan te zoeken, al zullen weinig bedrijven hem met zo’n leugenachtige staat van dienst hem aannemen. Of misschien juist wel?

 17. Ik krijg de indruk dat ook andere partijen genoeg krijgen van illegale migratie. Schengen was natuurlijk nooit bedoeld voor illegale migranten, noch voor oosterse criminelen met vrij reizen. Het grootste breekpunt met de PVV lijkt met toch de Europese federatie; bijna alle partijen, uitgezonderd SP en SGP, schijnen die federatie helemaal dolletjes te vinden. Brussel dicteert dus onze coalitie-besprekingen. Zover is het al gekomen. En met die Fransoos Macron zijn we helemaal de sigaar, want die wil 1 Europees belastingstelsel en 1 Europees sociaal beleid. Zeg maar dag tegen jouw pensioen: daar zitten de Europese ‘solidairen’ gretig op te azen. Maar kan men de tweede partij van Nederland steeds blijven negeren??! Daar zit dus wel een belangrijk volksdeel achter die partij. Heette zoiets niet ‘democratie’?

  • Als het ‘proletariaat’ op de socialisten stemt, is het ‘proletariaat’ helemaal OK. Kan men als laag geschoolde zelfs opklimmen in de rangen van de partij (want de uitgangspunten zijn zeer simpel). Maar als datzelfde ‘proletariaat’ op de PVV stemt (gebeurt dus) , is het uit met de liefde. Waaruit blijkt dat die socialisten nauwelijks interesse hebben in dat ‘proletariaat’. Het telt alleen maar mee als het stemvee voor het socialisme is.

 18. uw eerste zin slaat nergens op en is volkomen in strijd met wat die partijen en regering doen en vooral niet doen.
  Voorlopig gaan we weer naar hoogtepunten in de opvang.

 19. Witwassen van vers euro papier. Neem de vluchteling. Hij, niet zij, is de ideale waspoeder. Doe het in belastingvrij religie trommels en wat er uit komt is witter als wit. De ongelovige verzuipt door eigen schuld.

 20. Leo KarelJan

  17 mei 2017 op 14:36

  Ook de nieuwe regering gaat niets aan de immigratie doen. De PVV zit er immers toch niet in. Allemaal EUSSR aanhangers en politiek correcte importeurs van achterlijkheid. Ik denk dat het eerder goed is dat gezeik over een nieuw kabinet: worden er ten minste ook geen politiek correcte linkse maatregelen genomen en wordt er nog niet meer geld over de balk gesmeten.

  • Conservatief

   17 mei 2017 op 15:40

   Nadeel: het bestaande wanbeleid wordt ook niet teruggedraaid. Het volgende kabinet, als het er ooit komt (misschien gaan we een lange regeringsloze periode tegemoet, zoals België in 2010-2011), krijgt mogelijk Eurobonds op het bord. Zeker als mafketel Martin Schulz bondskanselier komt. Met alle machtsoverdracht van dien. Dat wordt een totale politieke- en economische ramp en zal de eurofielen definitief wegvagen. Da’s dan weer een voordeel.

 21. Leo KarelJan,de VVD is niet links en CDA ook niet en D66 ook niet dus hou eens een keertje op over dat Links want het begint een beetje belachelijk te klinken!
  Rechts maakt er een puinhoop van en niet Links dus hou eens een keer op om Links overal de schuld van te geven!

  • @Dominic
   Wat is in uw ogen rechts?Die vraag lijkt me inzake uw stellige mening tav de VVD toch wel terecht.
   Ik bedoel ik heb waanzinnige voorbij zien komen die zlfs Stalinistisch Rusland naar het libertaritische vlak konden framen. Soort van Ayn Rand, maar dan Marxistisch voor beroepsgekken.

   • Van Lotje (getikt)

    18 mei 2017 op 07:57

    Vraag me af of Links/rechts überhaupt nog wel een relevante indeling is. Globalistas (Jessias adepten) versus patriotisten, of nationalisten zo je wilt… lijkt mij relevanter.

    Loze kreten zoals van Dominic “rechts maakt er een puinhoop van”… nou OK dan… lijken mij niet zoveel inzichten op te leveren.

 22. Inderdaad die links /rechts indeling is te simplistisch. Er moet m.i. eens een duidelijke taakomschrijving komen voor ons kabinet.
  Naar mijn mening zit het kabinet er om de huishouding van onze gemeenschap in goede banen te leiden. Het kabinet zit er omdat ze een mandaat van de kiezers hebben gekregen om hun belangen te behartigen en niets anders. Geen religie geen idealisme daarom vallen CDA, CU, al gelijk af.
  Zaken die buiten het mandaat vallen dienen via een referendum met stemplicht besloten te worden De kiezer, vrije burger, is immers aandeelhouder van deze gemeenschap. Als ik lees dat de regering heeft besloten om enkele miljoenen weg te geven aan een Afrikaans land dan heeft dat directe gevolgen voor ons allemaal Ik ben er zeker van dat de politici zich daar niet van bewust zijn.

  • Sint Nicolaas

   18 mei 2017 op 10:59

   Inderdaad Hugoden. ” Het kabinet zit er omdat ze een mandaat van de kiezers hebben gekregen om hun belangen te behartigen en niets anders”. Het blijkt echter keer op keer dat men eerst de partijbelangen behartigd, en DAN pas het lands en kiezersbelang. Tevens dient er een verbod te komen op het op voorhand uitsluiten van partijen. Men sluit niet een partij uit, men sluit een grote bevolkingsgroep uit ( de kiezer ) en het uitsluiten van bevolkingsgroepen riekt naar discriminatie. Dat mevrouw Simons hier nog geen zaak van heeft gemaakt ( uitsluiten PVV ) is onbegrijpelijk. Zij als voorvechtster van gelijkheid en tegen discriminatie. Na de verkiezingen van 2012 waren VVD en PvdAllah ( toen 2e partij ) tot elkaar veroordeeld en vormden een kabinet. Dat kon dus wel blijkbaar. Hypocrieten bij de VVD.

 23. Conservatief

  17 mei 2017 op 14:31

  Formatiecrisis. De eurofiel-multicul-policor globaliseringselite heeft zichzelf volledig de hoek in geverfd. Hup Wilders en Baudet!