Volkskrant associeert Thierry Baudet in bruine geur. De linkse methode.

Door Joost Niemöller

 

Een fijn stuk weer vandaag in de Volkskrant, waarin van alles wordt gesuggereerd om Thierry Baudet in een soort van nazihoek te plaatsen.

Het argument dat wordt gehanteerd is: Hij kent mensen die…

Zo kent hij mij. Zegt de Volkskrant. Over mij wordt beweerd:

En onlangs mocht Joost Niemöller, de journalist die gelooft dat zwarte mensen veel vaker crimineel zijn door hun dna-structuur, zijn nieuwste boek presenteren op een avond van FvD.

Wat klopt is dat mijn boek Kwaad werd gepresenteerd in de ruimte van Forum waarin Thierry Baudet wel vaker bijeenkomsten houdt. Dat boek ging over de kwaadheid onder de Nederlanders over de gevolgen van de immigratie. Het gaat niet over mijn door de Volkskrant veronderstelde ‘geloof’ dat zwarte mensen vaker crimineel zouden zijn ‘door hun dna-structuur.’ Waar en hoe ik dat gezegd zou hebben, (en wat er dan wel zo bijzonder zou zijn aan zwarte mensen, dat er, anders dan bij andere mensen een relatie met DNA en criminaliteit te ontdekken zou zijn) laat de Volkskrant in het midden.  Er valt dus ook niet op te reageren. Wat blijft hangen, is dat ik iets zou geloven en dat dit niet zou deugen. Zo werkt de associatieve methode. Niet met feiten, maar met suggesties. Omdat er geen discussie met argumenten wordt gevoerd, kun je je er ook nooit tegen verdedigen, behalve door te vragen: ‘Zeg Volkskrant, waar heb ik die geloofsbelijdenis gedaan? Wat zei ik precies? In welk verband?’ Maar op dat soort vragen komt nooit een antwoord. Zelfs een ingezonden brief met dat soort vragen wordt niet geplaatst, merkte ik onlangs toen er door de Volkskrant associatieve leugens over mij verspreid werden over MH17.

Op dezelfde manier wordt de studiegroep Erkenbrand in een bruin hoekje gezet:

En ook Erkenbrand, een nieuwe fascistische beweging van zo’n 25 hoogopgeleide studenten die onlangs een congres organiseerden voor honderd geïnteresseerden, schaart zich achter Baudet.

Fascistisch? Op basis van wat? Het staat in de Volkskrant dus daarom is het waar?

Dit stuk is het zoveelste voorbeeld van de associatieve propaganda die door links wordt bedreven. Uiteindelijk valt het oordeel  ‘Thierry Baudet=extreem rechts’ net niet, maar het kwaadaardige netwerk is er wel overheen gelegd. Framing heet zoiets ook wel. De Volkskrant zorgt ervoor dat er een ‘bruine geur’ om Thierry Baudet heen is gaan hangen, ook al krijgt hij dan nog net het laatste woord om te ontkennen. Maar na al die extreem rechts associaties werkt zo’n ontkenning natuurlijk alleen nog als een bevestiging:

De politiek leider weigert zich uit te spreken over hoe wenselijk het is dat extreem-rechtse groeperingen zich achter FvD scharen. ‘Soms vliegen ze uit de bocht’, zegt hij over de studenten van Erkenbrand, ‘maar het zijn jonge mensen die bezig zijn de wereld te ontdekken. En Kusters mag bijeenkomsten bijwonen en op mij stemmen, al zijn de teksten op zijn website soms absurd. We wonen in een vrij land. Mensen moeten ons op onze eigen standpunten beoordelen, niet op die van onze aanhangers.’

Ja, ja, moet de Volkskrant lezer dan denken: Daar zit een bruin geurtje achter. Anders ontkent hij het toch niet? En daarmee is het doel van dit soort ‘journalistiek’ bereikt.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

26 Reacties

 1. D. G. Neree

  29 mei 2017 op 00:45

  Er bestaat al tijden een geschikt woord hiervoor: riooljournalistiek.
  Dat is dus de Volkskrant geworden en alle kranten sinds Pim Fortuyn

 2. Mooie onderkoelde reactie van Baudet op de smear in de volkskrant:

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/05/bassiehof_belt_baudet_ik_neem.html

  • Dawg

   Hier een youtube-je van Milo Yiannopoulos uit interview met Thierry Baudet:
   MILO Thrashes Heckling Muslim Women At New Mexico
   https://www.youtube.com/watch?v=SHZBGidQcEs

 3. Het moet bij de Britten wel de spuigaten uitlopen. Zelfs een Moslim ex-politiechef pleit er voor om iedere verdachte op te sluiten in concentratie achtige omgeving en te de-programmeren.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4548870/Ex-Met-chief-calls-internment-camps-3-000-extremists.html

  Een Moslim pleit hier voor. Nou en die kan het weten. Moet u zich voorstellen dat iemand van de PVV die hier zou roepen. Nee, hier speelt een politiechef met een hoofddoek idee. Gek.

  • Conservatief

   28 mei 2017 op 12:41

   Een Guantanamo Bay-achtig gevangenenkamp in Europa is een kwestie van tijd. En al die politici en hun geestverwanten die destijds een grote mond hadden over het kamp op Cuba, staan zwaar voor joker.

 4. Links is in het Westen bezig als een stel nazi honden. Ik kan het niet anders meer zien. Ze zijn aan het karaktermoorden en demoniseren, liegen, framen, in feite geweld prediken bij het leven. In de VS is het gewoon ongelooflijk en eigenlijk onvoorstelbaar wat immorele haatmachines als CNN,WhP.MSNBC en NYT uitvreten. De Nederlandse Völkischer Beobachter – schuilnaam Volkskrant – is met PO,NRC en overige MSM, een soort echo van het Amerikaanse en Duitse policor persriool. Op FOX en Breitbart na,maar zelfs deze hebben we in West Europa niet. Weer wordt aldus nieuw geweld tegenover andersdenkenden voorbereid. Links is een criminele ,immorele bende geworden in het Westen. Geperverteerd tot in het merg.

  • Conservatief

   28 mei 2017 op 06:45

   Ook vandaag gaat het Trump afzeiken in De Volkskrant verder. Europa wordt vermorzeld door terroristen, maar nee, de “Russische connecties” van Trump zijn belangrijker.

 5. De vraag is; waarom stelt Links zich tegen het eigen volk, de eigen gemeenschap, op?
  Sinds 1917 is dat niet meer gebeurd Wat zijn hun drijfveren ?
  Waarom steunen onze kiesmannen, de door ons gekozen Volksvertegenwoordigers, dit?
  Wij moeten er voor zorgen dat wij de vrije burgers met stemrecht echte aandeelhouders worden van deze maatschappij en ons ook als zodanig gedragen. Stemplicht voor eenieder die hier woont en belasting betaald. Stemmen voor uw belangen Geen partijen, geen religie of idealen maar per onderwerp wisselende meerderheden, dus echte democratie Op gemeentelijk en Nationaal niveau.
  Kijk nu toch wat er gebeurd met onze stemmen Ze worden verkwanseld in één pot gegooid.

  • Stemmen worden verkwanseld. Helemaal waar. De stemmers staan erbij en kijken er na. En niemand reageert op het feit dat de meerderheid van rechtse stemmers een linkse regering krijgen. Vreemd?
   Iedereen is bang voor zijn baan. Iedereen heeft angst om aan de verkeerde kant van de economische lijn te geraken.
   Angst regeert onze maatschappij. En dat is nou precies de bedoeling.

 6. “Ja, en met dit stuk is het weer bewezen dat Joost Niemöller vindt dat buitenlanders per definitie slecht is, en dat de Volkskrant propaganda de wereld in gooit alsof het een tabloid is.”
  .
  Zoiets zal het wel weer zijn als “links” zich weer als de gebeten hond gaat gedragen. Het hele probleem is dat die relatief kleine groep eindeloze linkse lummels die éigenlijk niets weten maar net doen alsof, een hele grote groep mensen achter zich heeft weten te krijgen, die totaal geen kennis van de echte wereld hebben. Puur mensen die, kijkend naar alles wat zich als slachtoffer gedraagt, een hand boven het hoofd wil houden onder het mom van “wij zijn rijk en zij zijn zielig, dus dan ben je moreel verplicht te helpen”.
  .
  Nee. Dat ben je dus niet. Des te meer niet als deze smeerlappen buitensporig aanwezig zijn in de criminaliteit, en vervolgens roepen dat wíj de racisten zijn terwijl ze zelf lopen de moorden, verkrachten, jatten overheidspotjes leegtrekken enzovoorts.
  .
  Links. Het…

  • (klein stukje wat afgesneden werd uit m’n vorige reactie:
   .
   Links. Het meest veelzijdige stukje vlees. Weten overal een draai aan te geven, maar nemen nergens écht verantwoordelijkheid voor. Je hebt niets aan ze behalve kopzorgen en een afnemende vrijheid, vrijheid van meningsuiting, democratie en de vrijheid om te staan voor je cultuur en eigenwaarde. Nee, alles wat een beetje aan hun eigen welzijn denkt moet gestraft worden.

   • Links is op sterven na dood. Rest hun nog de media die niets meer dan linkse propaganda produceert. Politici, overheid en justitie die weigeren zich aan te passen aan de huidige informatie wereld en zich slechts inzetten tot het controleren er van. Kat in het nauw tegen beter weten in. Ziekelijk en medelij wekkend, ware het niet zo serieus. Om over het blind-van-haat-hard-core-linkse-uitkering-trekkende-tuig maar te zwijgen. Die gaan, gesteund door de media, letterlijk over lijken.

    • Het lijkt op het communisme; de linkse droomwereld bestaat alleen in de media, de film, de toneelstukken, de boeken. Het is een absolute schijnwereld, veelal aangehangen door lieden die niet weten wat het betekent om echt je brood te verdienen zonder te hangen aan een overheidstiet.

 7. Links op sterven na dood? Het gaat al decennia zoals het nu gaat, en ’t wordt steeds erger. Als je zelfs na ’tig’ aanslagen, en na jaren van te worden overlopen door niet-vluchtelingen (die lekker graaien, jatten, verkrachten en meer), nog steeds als Links-zijnde roept dat we moeten helpen, dan heb je gewoon een steekje los.
  .
  Maar ik geloof (helaas) niet dat ze op sterven na dood zijn… ik denk eerder dat ons land, onze cultuur en onze vrijheid op sterven na dood zijn, en dat Links de komende 10+ jaar nog zo door zal gaan. Ténzij de pleuris uit breekt en er een fikse oorlog komt. Ergens hoop ik daar op zodat we éindelijk eens wakker worden, maar de gevolgen zullen helaas even desastreus zijn in dat geval.

 8. Daarom. Nu worden wij verdeeld in Links en Rechts Op twee abstracte hopen gegooid. Elke mensen is in een dag in dit verhaal per dag 10tallen keren links en rechts afhankelijk van de situatie. Hoe kan men links of rechts kiezen? Men kiest voor zijn belang en dat is in elke dossier anders. We kunnen voor de komst van buitenlandse werkkrachten zijn maar tegen hun permanente verblijf. M.I. de beste oplossing na 5 jaar tereug en de volgende groep kan hier ervaring opdoen en flink wat geld mee naar huis nemen Oprot premie noemde de Linkse Socialisten dat Hoe naïef kan iemand zijn

 9. Ik heb dat al eerder gezegd: ik heb een afspraak met onze liever heer (mocht hij bestaan). Hij mag mijn zwarte ziel naar de donkerste krochten van de hel sturen als ik van mijns levensdagen nog het begin van de vernietiging van de islam en iedereen die dat geloof de hand boven het hoofd houdt, mag meemaken. Whatever it takes.

 10. De Joop.nl extreem groen linkse enz. bagger blijft zich manifesteren. Geen bloedige aanslagen/ moorden op Pim Fortuyn en v.Gogh brengt enige verlichting of realiteitszin bij deze gasten. Helaas heeft deze bagger nog steeds invloed. Ik heb wel eens gereageerd tegen beter weten in. De kwaadaardigheid gaat echter zo ver dat het afstompt. Het is islamfundamentalisten uitleggen wat vrijheid, verlichting en democratie betekent met daarbij de evolutie erbij hoe al het leven is ontstaan en alles met alles samenhangt met fotonen sterrenstof en de kern van het atoom.
  —-
  Dat gaat niet lukken!
  Het is communiceren met zombies. Zo zie ik extreem links, de islam en godsdienstwaanzinnigen. Levensgevaarlijke bloeddorstige wezens waar we op deze planeet helaas veel teveel van hebben rondlopen.

 11. Links is een vergane ideologie waarvan het ongelijk al lang door de realiteit is bewezen. De enige manier waarop ze hun bestaansrecht nog proberen te behouden is haatzaaien tegen alles wat rechts is. Argumenten heeft links al lang niet meer. Daarin schuilt meteen het gevaar van de linkse ideologie. Hoe meer de realiteit hen niet uitkomt, hoe meer zo moeten haatzaaien tegen rechts om hun bestaansrecht nog te behouden. Extreemlinks begint een steeds groter gevaar te worden in het Westen. Temeer omdat het wordt opgehitst door de MSM. Die verspreiden continu leugens om rechts te demoniseren en linkse lutsers interesseert de waarheid niet eens omdat ze alles aangrijpen om te kunnen haatzaaien tegen rechts om hun linkse subsidiestroom in leven te houden. Dit is een gevaarlijke combi. De ene kant de media die ophitst met leugens en aan de andere kant door haat verblinde linkse lutsers die de waarheid totaal niet interesseert. Dat hebben we bij Fortuyn gezien.

  • De inconsistentie van de linkse idealen heeft bewerkstelligd dat links irrationeel is geworden, en dat ze een afkeer hebben ontwikkeld van het gezonde verstand.
   Het enige consistente in het linkse denken zou nog kunnen zijn:
   Het streven om de westerse beschaving te vernietigen.
   In Duitsland zijn ze daar heel eerlijk over. Daar wordt door links gescandeerd: “Nie wieder Deutschland!”

   • @Koos.
    “De inconsistentie van de linkse idealen heeft bewerkstelligd dat links irrationeel is geworden, en dat ze een afkeer hebben ontwikkeld van het gezonde verstand”

    De klassenstrijd van links, de strijd tegen religie, de strijd voor vrijheid, etc.. is geen doel maar een middel gebleken. Nu zal blijken dat de strijd tegen “racisme”, de strijd tegen “islamofobie”, etc…. geen doel maar een middel is, een middel om macht te vergaren cq te behouden en daarmee iedereen te kunnen onderwerpen, wat dus het werkelijke doel blijkt te zijn. Het lijkt wel een psychedelische thriller die een hele bizarre wending maakt. Dit gaat letterlijk over leven en dood.

 12. Conservatief

  27 mei 2017 op 17:45

  Ook De Volkskrant bewijst het weer: het linkse volk is meer dan ooit de weg kwijt. Machtsbehoud is voor hen het enige wat telt. Ze gaan daarvoor over lijken. En wat doen ze dan met hun macht? Nog meer lijken veroorzaken. Terwijl Europa overlopen wordt door terroristen, maakt Merkel zich druk om Trump die niet meedoet met de KLIMAAThype. Serieus. Elk gevoel voor prioriteit is bij haar verdwenen. Volkomen in haar eigen policor wereldje levend. Merkel als symbool van de corrupte, zelfingenomen bestuurselite. Op kosten van de burgers. Weg ermee!

 13. Leo KarelJan

  27 mei 2017 op 16:20

  De Volkskrant is gewoon een smerig vod, net zoals alle andere NL kranten. Zelfs De Telegraaf staat bol van de politieke correctheid, vol met anti Trump hetzes, geloof in de klimaathysterie, voor de EUSSR en pro immigratie en open grenzen. Dus ook gewoon een links vod. Vooral de buitenlandredactie van de Telegraaf is extreem links met lieden als Savelberg en Van Vliet. Het enige goede aan de Telegraaf zijn de columns van Leon de Winter, maar bij de redacteuren maken deze columns geen indruk. Die zijn net zo links en politiek correct als al die andere baggerkranten. Weg ermee: schop ze in de WW!

 14. The right to openly discuss ideas must be defended.

  Toch? :

  https://www.youtube.com/watch?v=NL0tRHvBlQQ
  https://www.youtube.com/watch?v=75-yTLxRkuU

  Kijk hoe de echte fascisten er uit zien.

 15. Goed stuk Joost, en ik had het idd al gelezen.
  Dit is nu typisch de manier dat dat linkse tuig gebruikt om mensen te gaan demoniseren!!
  Dit is precies zo gegaan met Pim Fortuyn, echter, het goede (wat heet goed in deze want er zal toch echt aan “gewerkt” moeten worden) nieuws is…..ze zijn bang voor het duo Baudet/Hiddema!
  Waarom…omdat ze klasse hebben én nota bene ook nog intelligent zijn (net als destijds Pim) en dat is ohh zo schrikbarend voor die linkse roeptoeters.
  Hun blijft dus niets anders over dan demoniseren want met goede én goed onderbouwde argumenten deze 2 meesters onder het tapijt vegen is van links tuig niet te verwachten, deze klasse hebben ze gewoonweg niet.

  Gladiator

 16. En na een geur van verdachtmakingen rondgestrooid te hebben, hebben dezelfde lieden het steeds over ‘de omstreden ….’
  Zelfde gebeurt bij Trump. Zembla wijdt een uitzending aan zogenaamd dubieuze praktijken van de zakenpartners van Trump. In het midden wordt gelaten wat men met ‘zakenpartners’ bedoelt. Het kunnen mensen zijn die deel uitmaken van de Trump groep, of het zijn derden met wie Trump zaken deed. Het wordt niet duidelijk en de aanklachten blijven ook in een sfeer van vermoedens hangen. Maar het publieke geheugen onthoudt alleen ‘het zaakje stinkt’. En dat was de bedoeling van zulke programmamakers.

  • Veel ‘schandalen’ betreffende Trump blijken helemaal geen schandalen te zijn, maar wordt zo geframed door een bepaalde groep overheidsDIENAREN, ook wel MSM genoemd. Zoals: ‘Trump deelt geheimen met Rusland’, als je even googled lees je dat Obama afspraken gemaakt heeft met de Russen om geheime intelligence te delen (tegen het terrorisme) met de Russen, maar door de Twan journalistiek wordt dit geframed als iets engs. Ook over Comey wordt er niet bijverteld dat deze onder ede verklaard heeft dat hij niet negatief beinvloed werd door de Trump administration, dat was voor de memo, die overigens door de FBI nu niet meer overlegd wordt, omdat dit gewoon een niet gelegaliseerde aantekening betrof. In Duitsland wordt Trump dag in dag uit, meer nog dan in Nederland, door de media aldaar bedolven onder haat artikelen. De MSM is niet de voorlichter van het volk, zij is haar opvoeder. Wat mij betreft is haar positie ergens tussen 2e hands autoverkoper en geharnaste criminelen.