Volkskrant voerde veroordeelde terrorist op als ‘extreem-rechts deskundige.’ Het bewijs.

(Opklikken om goed te kunnen lezen)

 

 

(Opklikken om goed te kunnen lezen)

(Opklikken om goed te kunnen lezen)

Bij de Volkskrant moeten ze achteraf ook wel hebben begrepen dat er wel iets niet helemaal in de haak was met achterbakse stuk tegen Thierry Baudet, waarin hem werd aangewreven dat Baudet niet deugde omdat hij extreem rechtse contacten zou hebben, en dit met een insinuerend kop.

Vandaag probeert de ombudsvrouw van de Volkskrant de schade een beetje te beperken met een vaag ditjes en datjes stuk.

De Volkskrant gaat daarin ook in op een snoeihard tegenstuk van Paul Frentrop.

Frentrop schrijft daarin over een van de ‘deskundigen’ die aangehaald worden in het smeerstuk in de Volkskrant:

Om tot deze conclusie te komen hadden de twee journalisten die aanleiding zagen om dit artikel te schrijven twee deskundigen geraadpleegd: De eerste is Willem Wagenaar, die wordt aangeduid als onderzoeker van de Anne Frank Stichting. Die aanduiding is juist, maar onvolledig. Als ik goed ben geïnformeerd, heeft de heer Wagenaar een lange carrière in het extreemlinkse activistenwezen achter de rug, maakte hij deel uit van de krakersbeweging die geweld niet schuwde en was hij betrokken bij de aanslag in 1986 op leden van de Centrumpartij in de plaats Kedichem. Hij werd hier in 1987 door de arrondissementsrechtbank Dordrecht voor veroordeeld. Nu kunt u zeggen: dit is juist een teken dat hij deskundig is op het gebied van extreme politiek, maar mij bevreemdt deze keuze.

De ombudsvrouw van de Volkskrant reageert hierop aldus:

Wagenaar wil niet ingaan op zijn verleden, maar de Anne Frank Stichting staat vierkant achter zijn expertise. ‘Voor ons is alleen zijn deskundigheid relevant’, zegt een woordvoerder. ‘En zijn expertise staat absoluut niet ter discussie.’

En die Wagenaar deugt toch echt helemaal, beweert de Volkskrant ombudsvrouw:

Wagenaar is al jaren betrokken bij de monitor naar racisme en extremisme en voert onderzoeken uit voor de overheid.

Maar… hoe zou het toch komen dat Wagenaar niet wil ingaan op zijn verleden? Hij had toch gewoon even kunnen zeggen dat hij niets te maken had met de aanslag in Kedichem en dat Frentrop loog? Het is nogal wat wanneer zoiets over je gezegd wordt.

Nou, Wagenaar deed dat niet omdat hij wel degelijk veroordeeld werd.

Ik noem Wagenaar met naam en toenaam in mijn boek De verschrikkelijke Janmaat.

Samen met drie anderen. Die noem ik ook.

‘Kedichem’ was niet zomaar een aanslag, zo beschrijf ik dat aan de hand van veel getuigenverklaringen uitgebreid in mijn boek. Zo’n zestig grotendeels oudere mensen werden door een professioneel krakersleger ingesloten en daarna gingen er brandbommen naar binnen. Het doel was om mensen te doden omdat ze een andere politieke opvatting hadden. Uiteindelijk zou de weduwe van Janmaat daar haar been verliezen. Dat er geen doden vielen was een wonder.

De mensen die dat deden waren dus terroristen. Deze vier zouden er met lichte straffen vanaf komen omdat de rechter in de leugen trapte dat het ging om ‘rookbommen’ in plaats van ‘brandbommen.’ Ook dit beschrijf ik uitgebreid in mijn boek.

Bij het archiefonderzoek voor mijn boek over Janmaat vond ik de vonnissen, en daarvan druk ik hierbij een deel af.  

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

11 Reacties

 1. Tim Pietersen

  5 juni 2017 op 18:01

  http://media.tpo.nl/2017/06/04/joshua-livestro-dieptepunt/ meneer livetsro bedient zich van bedenkelijke methoden

 2. https://joop.vara.nl/nieuws/jalta-hoofdredacteur-waarschuwt-radicaal-rechts-debat-drijft-op-racisme

  Nog zo’n braakstuk. Waar halen die engnekken de onzin vandaan???

  • Mooi man. De ‘rechtse’ Joshua Livestro die op het schild wordt gehesen door het ‘linkse’Joop. Dezelfde Livestro die als voorstander van het associatieverdrag met Ukraine ook al door de zogenaamd ‘linkse’ Soros gesponsored werd. Zoveelste aanwijzing dat de termen links en rechts zonder een hele rits kwalificatie en toevoegingen vrijwel inhoudsloos zijn geworden.

 3. Andre van Delft

  3 juni 2017 op 21:17

  Toch een dode als gevolg van de actie in Kedichem:
  “Hoteleigenaar Van den Eng overleed twee maanden na de gebeurtenissen, toen hij overreden werd door een laadschop bij de nieuwbouw van het hotel.”
  https://www.wikiwand.com/nl/Aanslag_op_Centrumdemocraten_in_Kedichem

 4. Ongeveer een jaar geleden was er een reportage over wat indertijd is gebeurd in Kedichem. Aan een ‘deelnemer’ werd gevraagd of hij nu, zoveel jaar later, spijt had?
  Nee, had hij niet. In het licht van die tijd had hij het juiste gedaan.
  Dat de vrouw van Janmaat in een rolstoel was beland, jammer dan.

 5. De volkskrant > de ware fascisten.

 6. Tja, die Volkskrant. T’is een tegenstelling van zichzelf geworden, niets meer van doen met het volk en geen objectieve krant.
  Dit soort berichten zul je dus ook nooit in deze krant lezen:
  ISIS heeft gedreigd met een aantal eisen en een ultimatum aan Macron gesteld. Voldoen zo niet, een bloedbad.
  Nog een fijne ramadan allemaal!
  http://breizatao.com/2017/06/02/letat-islamique-lance-un-ultimatum-de-7-jours-a-macron-et-menace-dun-bain-de-sang/

  • Conservatief

   3 juni 2017 op 22:53

   Daarom dus Tweede Pinksterdag (of een andere feestdag) NIET vervangen door het Suikerfeest.

  • Edmond V.O. Katusz

   4 juni 2017 op 00:36

   Fijne Ramadan …

   Nou, dat was genieten vanavond. Viel na Hinterland (opnam) in het Ram-me-dan journaal. Wist niet wat ik zag. Is al tweede seizoen … Sow.. Maar wat mij nog meer verbaasde was de info die Ziggo tevoorschijn toverde.

   Er waren een aantal bekende Nederlanders die een dagje meededen aan de religieus verordoneerde aanslag op ’s mensens gezondheid.

   Kijk dat een gestoord persoon als Adelheid Roosen zoeits doet, OK, maar Henk Krol!

   Henk Krol onze oppernicht, niet een flikkerlicht maar een stralend voorbeeld voor velen; een Tweede Kamerlid. Snapt hij niet, dat als de Mohammedanen de absolute macht krijgen, dat hij dan op de nominatie staat voor een eenmalig nummertje flatduiken als het misgaat qua in acht nemen van koran & sharia? Ongelofelijk, irrationeel.
   Diep zucht! Edmond V.O. Katusz

  • Cale,
   “ultimatum aan Macron gesteld. Voldoen zo niet, een bloedbad”
   Voor mij is zo klaar als een klontje dat dat de welkom-politiek van Merkel ook het resultaat is van en dergelijk ultimatum. Het hoeft niet perse ISIS te zijn. Het kan ook Erdogan zijn, of een of andere ranzige moslim-organisatie.
   Wij krijgen dat alleen niet te horen.

© 2023 De Nieuwe Realist

Thema door Anders NorénOmhoog ↑