Dictator Juncker: Stamp de oppositie dood!

Door Joost Niemöller

Je kan moeilijk zeggen: Juncker toont zijn ware gezicht. Want dat doet hij allang. In zijn toespraak gisteren, deelde hij ook mee dat EU kritische partijen in het Europese parlement geen geld meer mogen krijgen:

Het kan niet de bedoeling zijn dat we de koffers vullen van anti-Europese extremisten’, zei Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie, gisteren tijdens zijn State of the Union in Straatsburg. De Europese Commissie kondigt daarom, op vraag van het Europees Parlement, morgen strengere regels aan voor de subsidiëring van Europese politieke partijen en stichtingen.

Onder het mom: wie er anders over denkt dan hij, moet ook anders behandeld worden. Net zoals landen binnen de EU die er anders over denken ook anders behandeld worden en bedreigd worden met juridische en financiële maatregelen. Het is maar een van de vele voorwaarden. Achter een quasi democratisch masker wordt een dictatuur ingevoerd waarbij Hitler zijn vingers zou aflikken.

De grote partijen in het Europese parlement, zoals de Europese CDA, denken er net zo over:

Nu is het voor kleine extreemrechtse partijen en stichtingen vrij eenvoudig om EU-subsidies te krijgen, net als voor bijvoorbeeld de grotere Europese Volkspartij. Toen in 2004 het systeem werd opgezet, wilde men extreemrechtse partijen niet anders behandelen dan andere partijen. Manfred Weber, de fractieleider van de christen­democraten in het Europees Parlement, eiste eerder dit jaar actie: ‘Zij die de EU willen vernietigen, kunnen geen EU-geld krijgen.’

Dit is het monster wat in het leven is geroepen, Gaandeweg wordt het gruwelijker. Nu geen geld, straks geen stem. Sowieso geen macht.

De meerderheid van de Nederlandse bevolking stemde op partijen die dit dictatoriale systeem ondersteunen. In afwachting van het moment dat u helemaal niet meer mag stemmen.

U bent gewaarschuwd.

U bent eigenlijk al heel lang gewaarschuwd.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

27 Reacties

 1. Inderdaad, het NL volk stemt in grote meerderheid op de regentenkliek die deze smerige EUSSR dictatuur wil en ook nog wil uitbreiden. Media indoctrineren er op los: kijk wat voor vreselijks er gebeurt als je eruit wil: zie Brexit. En de NL kudde schijt weer in hun broeken. Juncker is , net als de rest van de EUSSR kliek, een dictator en een vreselijk slecht mens. Deze dronkenlap toont aan hoe erg het met de EUSSR gesteld is. Maar de NL kudde doet het niets: men gaat door met pitten en wegkijken en met kijken naar NPO indoctrinatieprogramma’s. Het zal ze duur komen te staan.

 2. Rutte sprak ons toe en zei Juncker is een ambtenaar die alleen voorstellen kan doen en bemoedigde ons met; ik ga nog een robbertje met hem hierover vechten. Grappig Rutte vergeet dat elke EU politicus naar Brussel wil en dat Juncker daar de baas is. Dus als Rutte dwars gaat liggen, geen toekomst in Brussel Rutte, zo simpel is dat

 3. De EU is een botsing van culturen die volgens mij zijn oorsprong vindt in de stromingen van Rooms Katholisme versus Protestantisme. Het RK model is gewend aan hierarchie. Juncker is gewend aan die traditie van het ‘padre’ zijn boven het ordnaire volk.
  Het protestantisme verwierp die ‘padre’ gedachte. Die beschouwde de leden als gelijkwaardige partners. Dat kwam in protestants Amerika vooral tot uitdrukking. Ik wil niet terug naar het ‘padre’ model van Juncker en al die andere ex-katholieken.
  Geef mij het gelijkwaardige model van het protestantisme. Het is zeer opvallend dat juist die protestantse landen in alle lijstjes aan de top staan!

  • Ik denk dat Juncker’s gedrag meer te maken heeft met het feit dat zijn vader een nazi officier was.
   Zie deze link over het ontstaan van de EU. Het was een nazi plan uit 1942, voor het geval Duitsland de (militaire) oorlog zou verliezen:
   https://langleveeuropa.nl/2015/01/de-oorzaak-is-in-de-oorsprong-van-de-europese-unie/

   • Het nazisme was vooral ‘padre’ gereguleerd waarbij Hitler de ‘vaderlijke’ paus was. Protestantse landen waren redelijk immuun voor dergelijke figuren. Omdat dit niet hoorde bij hun beginselen. Het protestantisme verwierp het paternalisme en dat heeft ver strekkende gevolgen gehad in de samenlevingen.
    Zoals een politiek beginsel en gigantisch verschil maakt tussen gelijkwaardige Koreanen. Dezelfde Koreanen zijn tot op het bot verdeeld vanwege de idee van het paternalistische communisme. Waarbij de Koreanen die de protestantse idee van zelfstandige verantwoordelijkheid hebben aanvaard, tot de grootste welstand zijn gekomen.

 4. Cale, je verwijst naar een stuk dat je zelf hebt geschreven. Moet kunnen natuurlijk, maar ik noem het toch even.

  • Beste van Lenth, het stuk verwijst naar 2 boeken. Die boeken heb ik niet geschreven maar hebben wel een enorme indruk gemaakt. Gewoon lezen wat er staat. Het enige wat ik wil is een boodschap over brengen. Dit soort opmerkingen zijn overigens typerend voor het feit dat het gros van de Nederlanders nog steeds niet begrijpen dat ze steeds verder het moeras inzakken. Hopeloos dus.

 5. Dit komt niet zomaar in het hoofd van Juncker op. Hij geeft (tegen een riante vergoeding) uitvoering aan al een aantal jaren geleden vastgesteld beleid: https://www.europa-nu.nl/id/vj6bm0zd0eca/financiering_europese_politieke_partijen. De fascistoïde agenda wordt jaar na jaar per topic over ons uitgerold. En we staan erbij en kijken ernaar.

  Erik de Vlieger riep als ik mij niet vergis onlangs via Twitter op tot een megademo Nexit. Waarom worden de verschillende anti-EU-krachten in Nederland niet gebundeld? Wij zijn met veel meer!

 6. Dan lees ik dat politieke partijen geld krijgen van Brussel. Wist ik niet. Wist u het? Er zijn geldstromen waarvan de gemiddelde burger geen weet heeft. Dat maakt effectieve democratische controle ook alweer lastiger.
  Maar dan gaat de EU dreigen: ‘extreem rechtse’ partijen wil men die geldstroom onthouden. Dat is dus een soort politieke dwangmaatregel.
  En als Brussel de term ‘extreem rechts’ in de mond neemt, beschouw ik dat als gelijkwaardig aan een Erdogan die onschuldige rechters, ondernemers en hoogleraren bestempelt als ’terroristen’ want ‘aanhangers’ van die andere islamiet in Amerika.

 7. Dit pareltje van de heer Juncker wil ik jullie niet onthouden:
  ‘ If no one kicks up a fuss, because most people don’t understand what has been decided, we continue step by step until there is no turning back’ (1999)

  So long suckers!

 8. Hij wil niet voor niets een EU-leger.
  Dat zal hij niet gebruiken om ons te beschermen, maar om iedereen die kritiek heeft neer te slaan. De voortekenen zijn er al.
  De toon uit Brussel wordt steeds agressiever en onze Mark zag dat het goed was.

 9. Het zou mij niet verbazen als ze zitten te azen op de goudpotten van Noorwegen. Want dat betekent Europese ‘solidariteit’: bij welke landen valt nog veel te halen.
  Een uitzuigmodel dus, zoals o.a. Venezuela dat heeft gepraktiseerd, met alle gevolgen van dien. Het hele land naar de ratsmodee. Armoe troef. Zeer gebrekkige nutsvoorzieningen voor de arbeider.
  Stapje voor stapje neemt men weg van de nationale zelfbeschikking; is ‘het volk’ gewend aan het ene stapje, volgt het volgende stapje. Precies zoals Juncker dit ooit heeft uitgesproken. En op een dag merken we dat we niks meer te vertellen hebben in de eigen democratie; dat we onze belangen niet meer kunnen verdedigen. De Britten hebben dat goed in de gaten gehad.

  • We zijn erin geluisd met fundamentele beloften, die gebroken werden:
   – Wat een land zelf kan regelen, regelt het land zelf.
   – Invoering euro: Elk land moet op eigen benen staan; geen financiele steun!
   – Schengen: Open grenzen alleen voor paspoorthouders van de leden.
   – Schengen: De buitengrenzen gaan goed bewaakt worden.
   Allemaal geschonden!
   En dan de kosten: Men is het overzicht helemaal kwijt; bodemloze putten aldaar en almaar uitdijende bureaucratie.
   Het systeem deugt van geen enkele kant.

   • En dan te beseffen dat een ruime meerderheid in heel Europa nooit is gaan stemmen voor de euro-parlementariers. Ze spreken in feite zonder mandaat van de burgers.
    En ze hongeren naar steeds nmeer macht; zo schijnen ze zelfs te parle-leuteren over huiselijk geweld. Alsof dat hun taak is. De totale bemoeizucht. En intussen genieten van gigantische privileges natuurlijk; door de eenvoudige burger betaald.
    Dit instituut is verrot. Op morele gronden alleen al, zou je geen lid moeten willen zijn van zoveel machtswellust en corruptie.

 10. ‘Demense’ doen en willen dit zelf. Ze stemmen op de eigen doodgravers,om maar in die spiegel te kunnen zien,dat ze beter zijn dan die Wilders of die gore Baudet, LePen of het AfD. Want door de indoctrinatie en niet aflatende propaganda hebben ze vooral geleerd op de zittende macht te stemmen,omdat dit het veiligst is, en vooral zo moreel netjes en verantwoord,al mag het wat bloed in straten van Europa kosten en krijg je er uitvaagsel als Juncker en Timmermans. Die zijn toch beter dan Wilders cs en Trump en daarom stemmen we policor. En de dood van de vrijheid en de landen op het continent. 15/3 ‘day of infamy’

 11. Hahaha ik wens jullie het beste! Deze geleerden in het omzeilen van de democratie geven jullie gewoon wat brokken (gratis wifi enzo) , verder beetje bangmaken en uitsluiten en jullie zullen je laten leiden als makke schapen! Je denkt toch niet dat macht zichzelf gaat opheffen. Ga je maar lekker druk maken, je hebt het toch allang verloren. Weltrusten!

 12. Zo gek nog niet wat J.C. Juncker zegt: geen geld voor de vijanden van de EU.
  Dat moeten we ook in Nederland doen: geen geld voor de vijanden van ons vaderland – de fascisten die zich antifascist noemen, de diversiteitsliefhebbers, de vertrappers van onze cultuur, de islamofielen, de democratiehaters.

 13. Iedereen waarbij de alarmbellen nu niet op hun allerhardst gaan rammelen moet zich dringend bij een doktor melden. Iedereen had al jaren kunnen zien waar ze heen willen. De genegeerde referenda, het doordrammen van maatregelen tegen de wil van de diverse volkeren in. Het opleggen van sancties aan landen die zich weigeren in het grijze keurslijf van de nieuwe Socialistische Heilstaat te laten persen. De EU is niets minder als de Sovjet Unie v2.0! De intransparantie, vriendjespolitiek, het smoren van andersdenkenden en andere meningen. Waar hebben we het allemaal al eerder gehoord en gezien? Juist. Juncker met zijn “State of the Union”. We zijn hier geen USA! Europa is mooi zoals het is. Met haar diverse inheemse volken met duizenden jaren aan geschiedenis achter zich. En de USA is slechts tot stand gekomen na het zo goed als uitroeien van de diverse inheemse volkeren daar. En dat is wat men nu ook weer voorstaat.

  • Maar dan aan déze kant van de Plas. En dan Timmerfrans. Weinig mensen roepen bij mij zo’n afkeer en walging op als die non-valeur! De Keizer staat in zijn nakie in de regen, de hele wereld ziet het maar mag het niet benoemen. Dat ik in mijn leven een herhaling van zetten zou zien, zo nauwkeurig, ik had het nooit geloofd als je me het verteld had in mijn jeugd. Voor de rest sluit ik me geheel aan bij Sint, Cale en Edmond…

 14. Helemaal met dit artikel eens!
  Het probleem is dat mensen bang zijn. Bang voor hun baan, bang voor de fiscus, bang voor de politie, bang voor justitie, bang om door familie en kennissen kring voor extremist te worden uitgemaakt en uitgestoten. Tegenwoordig ben je zomaar ineens racist of sexist of islamofoob of noem maar op. Daarom steekt men de kop in het zand. De EU is op angst gefundeerd, anders zou het nooit zover hebben kunnen komen.

 15. Wat je zegt Joost over waarschuwen klopt helemaal edoch, wie luistert er naar ? Al jaren lang is zonneklaar waar de €U naar toe wil. Een totalitaire staat waarin de natiestaten opgehouden zijn te bestaan, het inheemse volk monddood is gemaakt en langzamerhand verangen dan wel uitgeroeid wordt door onderontwikkeld gajes wat met brood en spelen simpel tevreden gehouden kan worden. Tegenstand wordt niet geduld en systematisch gedemoniseerd en doodgezwegen. Lieden als een Timmerfrans, Verhofstadt en Juncker zijn levensgevaarlijk en ontpoppen zich als de Hitler, Himler en Speer van het vierde reich aangemoedigd door Merkel, de Eva Braun van de 21e eeuw. Ze hebben voetvolk in hun greep want de meesten denken niet na over de gevolgen terwijl we dagelijks op het nieuws geconfronteerd worden met de rampspoed die over ons heen komt in de vorm van Schengen, €uro, nepvluchtelingen etc.

  • Het wordt meer en meer een dictatuur want de lieden die over ons lot beslissen hebben we met zijn allen niet eens kunnen kiezen ! En toch is het electoraat zo achterlijk om steeds maar weer de partijen aan de macht te houden die deze ontwikkelingen steunen. Daarbij dus niet nadenkend dat men zijn eigen graf aan het graven is. Het is als het WO2 scenario. Steeds meer landen worden ingelijfd, wetten worden doorgedrukt, opstand in de kiem gesmoord, media aan banden gelegd en propaganda is niet van de lucht. Dat dit uiteindelijk niet werkte heeft de geschiedenis ons geleerd maar daar heeft men geen lessen van getrokken en men probeert het gewoon weer opnieuw maar dan op een “geweldloze” wijze. De prijs die we zullen betalen voor dit megalomane project zal zeer hoog zijn. Niet alleen in geld maar ook in mensenlevens want dat er oorlog komt staat als een paal boven water en de door de €U gebezigde stelling ” dankzij ons is het al sinds 1945 geen oorlog meer” komt bij Mythbusters als…

 16. Dit wordt de volgende stap (om terrorisme en criminaliteit tegen te gaan, snap je?)
  BBC report: Implanted microchip to replace credit cards & car keys.

  • @Cale. Daar heb ik maar één reactie op; Nein, nein, nein, nein, NEIN! *woedend met vuisten op bureau slaan doet* Naar een fragment uit een film (Er ist wieder da).

 17. Edmond V.O. Katusz

  14 september 2017 op 14:44

  Uit de link van dit artikel
  “Hij (dhr. Junker) wil ook de functie van Commissievoorzitter en die van voorzitter van de Europese Raad (Donald Tusk nu) laten samensmelten.”

  Jaaah, gezellig alles zoveel mogelijk onder een leider, dat nijgt naar de Grote Leider. Onzalig idee.

  Maar dhr. Junker kent alleen maar de vlucht naar voren, dus méér, méér, méér EU.

  “Zo zal de Europese Commissie voortaan ook haar onderhandelingsmandaat publiceren bij de aanvang van onderhandelingen over nieuwe vrijhandelsverdragen. ‘De burgers hebben het recht om te weten wat de Commissie voorstelt’, zei Juncker. ‘De dagen van gebrek aan transparantie, geruchten en intentieprocessen zijn voorbij.’”

  O, dit is tenminste wat, hoewel ik vrees voor de leesbaarheid van dergelijke stukken, indien vervat in het EU-jargon. We wachten af.
  Salut! Edmond V.O. Katusz

  • Ook dat is een manier om de echte volks-invloed om zeep te helpen. Je maakt het besturen dermate ingewikkeld, dat de gewone man het niet meer kan volgen.
   We zien dit dagelijks om ons heen; waar ooit amateurs een bestuur konden vormen op grond van hun directe betrokkenheid, moeten nu externe ‘professionals’ ingehuurd worden, omdat de hoeveelheid regels uitermate ondoorzichtig en complex is geworden.
   De ‘inside’ club maakt het zo ingewikkeld dat alleen ‘insiders’ de beslissingen kunnen nemen. Een sluwe manier om zelf de touwtjes in handen te kunnen houden.