Overheid; moet Thierry ook dood?

 

 

Door Joost Niemöller

Veiligheid is een basisvoorwaarde om een goed functionerende democratie mogelijk te maken. Een andere voorwaarde is vrijheid van meningsuiting. Veiligheid en vrijheid van meningsuiting maakt het mogelijk dat opinies zich kunnen verenigen en dat deze vormen van vereniging zonder bedreiging in het openbaar kunnen plaatsvinden. Zo kan er een woordenstrijd plaatsvinden die niet ontaardt in fysiek geweld.

Van zo’n situatie is in Nederland sinds het begin van de massamigratie in de jaren zeventig van de vorige eeuw, steeds minder sprake. De geschiedenis van Hans Janmaat en van de Centrumpartij is er vooral een van onveiligheid en van censuur geweest. Er vielen geen doden, maar wel gewonden. Pim Fortuyn werd vermoord om zijn mening. Theo van Gogh werd vermoord om zijn mening. Hirsi Ali moest onder strenge beveiliging door het leven en is uit Nederland vertrokken. Geert Wilders gaat als een gevangene door het leven.

Thierry Baudet leek tot nu toe een uitzondering. Zijn partij, Forum voor Democratie, kwam in openbaarheid bijeen. Hij woont zelf in het centrum Amsterdam en gaat nog zonder beveiliging over straat. Wat je kon verwachten is inmiddels gebeurd: Er vond een aanslag met verf en viezigheden plaats op zijn huis. Niet een keer, maar twee keer, vlak achter elkaar.

Dit laatste is alleen maar mogelijk omdat de staat, en in het bijzonder de gemeente Amsterdam, niet de moeite nam om de fysieke integriteit van Thierry Baudet te waarborgen. Bijvoorbeeld door middel van camera’s, of door de afdoende inzet van de geheime dienst, of door het optreden van bewakers in overheidsdienst. Maar na de eerste verfaanslag bleek het dus heel eenvoudig om vlak daarna opnieuw de woning van Thierry Baudet te besmeuren, en hem zodoende te intimideren.

Dat is zeer verontrustend.

Dat is namelijk een teken dat de Nederlandse overheid niet bereid is om de veiligheid te garanderen van het democratische proces.

Een van die signalen voor de overheid zou de aanhoudende beschimping moeten zijn van Thierry Baudet en Geert Wilders in de media door hen keer op keer in de media tot nazi, fascist, racist enzovoort uit te roepen. Dit proces heet demoniseren. En dat heeft niets te maken met ‘scherpe kritiek’,  zoals Joshua Livestro dat zo geniepig omschrijft in NRC. Livestro weet heus wel beter. Bij kritiek ga je in op argumenten. Naziroepen is slechts schelden. NRC speelt een gevaarlijk spelletje door het demoniserende schelden als ‘kritiek’ te laten benoemen.

Het demoniseren door de nazikaart te trekken, gebeurde eerder bij Pim Fortuyn. Ook toen greep de rechtelijke macht niet in. Nu weten we wat het gevolg is. Als de beschimping nu door blijft gaan, is er dus sprake van moedwil, want hoe moet je dat anders noemen.

De overheid wil de ernst van de situatie niet in zien, zolang Baudet en zijn partij geen veiligheid wordt geboden. Het gaat hierbij niet om de veiligheid van enkele personen. Het gaat om de instandhouding van onze democratie. Die democratie werd structureel ontwricht door de moord op Pim Fortuyn, en ook toen wilde de rechter dat niet zo benoemen. (Anders had zijn moordenaar namelijk levenslang gekregen.) Het is interessant dat vonnis nog eens te bekijken. Het tekent de lamlendigheid van onze overheid als het er om gaat de democratie te beschermen.

Misschien is de heersende bestuurselite niet zoveel gelegen aan de democratie. Misschien laten ze het liever op geweldsdreiging aankomen, er op rekenend dat de Nederlandse bevolking zelden in opstand komt. Misschien zien ze het niet als een bedreiging van de democratie als Thierry Baudet vermoord wordt door hetzelfde extreem links dat Pim Fortuyn omlegde. Een ontstellende misrekening.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

22 Reacties

 1. Denkt men nu werkelijk dat de regentenkliek in echte democratie en vrijheid van meningsuiting is geïnteresseerd? Men is geïnteresseerd in eigen macht, politieke correctheid, multikul, heulen met islam en EUSSR, volk minachten ( zie reacties op referenda ) en gewoon doen waar je zin in hebt. Een half jaar met zijn vieren de boel bedisselen: kijk naar hun hypocriete koppen en je weet genoeg.
  Baudet en zijn veiligheid: dat doet hun niets.

 2. Vandaag hebben fractieleiders “hun afschuw uitgesproken” over de aanvallen op Thierry Baudet. Grote afwezige: Jesse Klaver.

  Kan er een zwijgen oorverdovender zijn? Als hij deze aanslagen veroordeelt, verliest GL meteen de helft van de resterende achterban.

 3. in komende kabinet heeft vvd de kans om linkse antifa npo aan te pakken en daadwerkelijk diversiteit in meningen op de buis te krijgen……………….

  doet ze dit niet dan zal ze weldra zelf ook als nazi worden afgeschilderd door diezelfde npo (steve scalise amerika)

 4. De Politiek (én politie!) weet héél goed in welke hoek ze de daders moeten zoeken. Er is in dit land al een heel lief poosje geen sprake meer van een werkende democratie. Die is, zeker na de moord op Fortuyn, stilletjes ten grave gedragen. Wat overblijft is een totalitair Links “zacht” dictatorschap waar alleen de “juiste” stemmen gehoord mogen, nee moeten worden. Alles ter rechterzijde van GL is “extreemrechts” en dient met intimidatie en geweld gesmoord te worden. Het is van organisaties als AntiFa etc. allang bekend waar ze staan en hóe gevaarlijk deze zijn voor een echte democratie en een open en fair publiek discourse. Over een praktisch niet-bestaand extreemrechts waar je nauwelijks tot niets van ziet of hoort wordt een heel circus opgetuigd terwijl het veel gevaarlijkere AntiFa bv met geen vinger wordt aangeraakt. Mocht er opnieuw een (aanstaand) politicus vermoord worden heeft heel politiek Den Haag en de journalistiek opnieuw bloed aan de handen!

 5. In Islamsterdam komen dergelijke acties meestal voort uit de kraakbeweging en/ of Antifa jongens en meisjes. Zij zijn het voetvolk van het hogere echelon dat deze stad bestuurt . Ook de boefjes van Job Cohen maken in zekere zin deel uit van deze stoottroepen. De smerigheid druipt er vanaf, maar het is voor het goede doel zo denkt het stadsbestuur. Evenzo dat de reeds tot heilige verheven Eberhart van der Laan toestaat dat het politie-apparaat alhier volledig geradicaliseerd wordt. Want alles wat naar nationalisme riekt moet worden vernietigd. Althans “ons”nationalisme waarbij het doel de middelen heiligt. Uiteraard krijgt het nationalisme van Turken of Marokkanen vrij baan. Want “wij”zijn immers de slechteriken! Dat nooit meer. Dan liever een globalistische dictatuur.
  Ik vrees dat hier weinig kruid tegen gewassen is. Waanideeën kunnen niet met rede worden bestreden. Hoe meer argumenten je aanvoert, des te dieper graaft de patiënt zich in. De enige redding zou nog zijn dat de…

  • meerderheid van de bevolking hun gezond verstand terug krijgt en in opstand komt. Echter dat gat wordt door de huidige omvolking naarstig gedicht. En ze zetten er vaart achter. De globalisering is een one way action, waaruit geen weg terug lijkt. Met speciale dank aan “onze eigen” Timmerfranz.

 6. De parallellen zijn er in overvloed.
  De NPO bracht middels het journaal dit item een volle 2 seconden onder de aandacht en Nieuwsuur liet het militante AFA meisje Dekker leeglopen waarbij zij het volk liet weten dat het weliswaar werd afgekeurd, maar men moet vooral niet stoppen zich tegen het gedachtegoed van TB af te zetten.

  De kranten staan bol van de frames en demoniseren deze politicus net zolang tot kwaad naar erger zal leiden.
  Links is aan de verliezende hand, vandaar het blinde om zich heen slaan.
  De huidige coalitie pogingen zijn een farce. Ik voorspel een grote vlucht voor het FvD, maar of TB dit zonder kleerscheuren mee zal maken is nog maar de vraag.

 7. Zodra mensen opgenomen worden in het kringetje van bobo’s met name politici, ondernemers en mediapiepels, dan behoort de rest van Nederland tot het plebs, het domme gepeupel. Zodra politici verkozen zijn, draaien ze zich naar de kiezer om en tonen hun achterwerk en wat daaruit komt.

  Zodra ze in het kringetje zijn opgenomen, zijn zij de elite en spuien ze hun bagger ongestraft over het plebs uit, denkend dat het parels zijn.

  Maar hun kringetje wordt steeds kleiner. Ze zien hun macht verloren gaan aan de nieuwe “populistische” (Populistisch = voor het populus lees gepeupel) gedachtegoed en als het om macht gaat is ieder middel geoorloofd zolang ze er mee wegkomen. Dit met Baudet wordt door anonieme lafaards gedaan. Maar ze zijn opgehitst door degenen die hun macht aan het kwijtraken zijn en dat dit een tweede keer kon gebeuren bewijst dat. Net als de vergoeilijkende, smerige commentaren van zogenaamde opiniemakers als Livestro en cnsorten.

 8. Joshua Livestro was ooit een conservatief, uit de kring van de Edmund Burke Stichting. Tegenwoordig schijnt hij een Soros-poppetje te zijn: anti-Poetin, anti-Trump, anti-Brexit, anti-Wilders, anti-Baudet, anti-referenda, pro-Hillary, pro-EU, pro MSM, pro euro. Het hele standaardpakket, te lezen via Livestro´s getwitter. Meejanken met de wolven die niet malen om hun zoveelste slachtoffer.

 9. De foto’s bij dit artikel zijn totaal misplaatst, ook al bedoelt Niemöller het goed met zijn terechte kritiek op de enorme laksheid van de regering. De foto’s suggereren ten onrechte een doodvonnis, en zijn in de verste verte geen steun aan Baudet en de leden en sympathisanten van Forum voor Democratie.
  Net als deze conclusie: “Het gaat hierbij niet om de veiligheid van enkele personen.” Het gaat natuurlijk WEL om de veiligheid van (enkele) personen.

  • Waar suggereert Joost dat die foto’s een steun zijn voor het FvD? Joost stelt dat zowel Pim als Theo vermoord zijn om hun mening. Bij Pim Fortuyn zie je veel parallellen met nu Thierry Baudet. Demonisering in kranten en op TV, smerigheid naar ze toegegooid en de vraag van Joost is niet meer dan terecht. En natuurlijk gaat het ook en vooral om personen. De maatschappij bestaat immers uit personen en zonder personen is er geen democratie mogelijk. Juist daarom is dit een aanval op de democratie en het vrije woord. Dat de staat zo laks reageert is ook nog eens een aanval op de rechtstaat waardoor mensen als Fortuyn, Wilders en Baudet blijkbaar vogelvrij worden.
   Schandalig. En dan mopperen over foto’s met een vals argument. Wat zit daar achter?

 10. Het om het fanatisme dat bij steeds meer mensen leeft Mensen die de hele dag daar mee bezig zijn en zich internationaal organiseren. Wie faciliteert ze? Wie geeft hen een podium in de media? Wie betaald ze? Hoe kunnen ze overleven ?

 11. Beste mensen reageerders en ook Joost Niemöller,
  Ik constateer dat er ook op dit blog telkenmale gesproken wordt over een democratie welke er in NL zou zijn. Ik wil u er graag allen op wijzen dat dit NIET het geval is en ik herhaal me misschien maar iemand die beweerd dat er in dit land een democratie heerst LIEGT.
  Bekijk dan gewoon maar eens de definitie van een democratie. Er worden woorden gebruikt en men weet verdorie niet wat ze betekenen. We leven hier in NL in een oligarchie en niets anders dan dat!! (zie wikipedia)
  Als tip zou ik aanraden eens te googelen op bijv. ene Andreas Popp, een Duitse macro-econoom die deze begrippen piekfijn uitlegt!
  Dan @Cale,
  U zegt “De economie in NL draait weer redelijk.” U woont m.i. in een ander NL dan ik. De economie staat op crashtoestand, laat u geen rad voor ogen draaien door instanties welke met gemanipuleerde cijfers komen om zo e.e.a. “bij te stellen”!!
  Dan last but not least…Joost heeft het over moord op P.F. met daaraan…

  • …gekoppeld uitspraak van een NL rechter. Tja, deze dader heeft idd geschoten maar, indien een overheid dit willens en wetens toelaat én er is een 2e schutter in beeld waarover niet gesproken wordt (Fortuyn had 2 verschillende calibers in zijn lichaam!!) dan stinkt de staat der NL inclusief rechterlijke macht, alwaar ik sowieso géén enkel vertrouwen meer in heb.
   Ben ruim 24 jr werkzaam geweest voor dit gedrocht (r)overheid, weet waar ik het over heb dus!!
   Avé,
   Gladiator

 12. Joost is terecht boos, las ik op Twitter.
  We moeten allemaal boos zijn en deze verachtelijke praktijken en nalatigheden massaal veroordelen.
  Geweld is nooit een oplossing.
  De economie in NL draait weer redelijk.
  Stop uitkeringen voor jongeren tot 30 jaar.
  Dat veegt straten schoon.

 13. Hier nog meer ziek spul:
  http://politiek.tpo.nl/2017/07/01/schokkend-anoniem-hoofdredactioneel-commentaar-nrc-agressiever-en-zieker-dan-ooit/
  Met linkjes om aangifte te doen en linkje om uw NRC abonnement op te zeggen.

 14. J. C. Th. Köhler

  11 september 2017 op 20:33

  Delta12Bit:
  “Ze zijn hem liever kwijt dan rijk…”

  Om je de waarheid te zeggen: ik ook! Zodat de zetels weer terug kunnen naar waar ze thuishoren, bij de PVV namelijk. Maar Baudet mag wat mij betreft zeggen wat hij wil.

  Als er iemand is die ik op z’n bek zou willen slaan, is het Livestro. Maar dat doe ik ook niet.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  • Je vergeet zijn maatje Michiel van Hulten en Hubert Smeets allemaal erg internationaal bij de Endownment ….. bewegingen van o.a. Soros . Heel erg beangstigend Vergeet ook de Carnegie – Rusland of Carnegie Endownment Zwitserland en Operatie Libero met Flavia Kleiner met hun onderhorige Media niet.
   Versus ons, Wij zo verdeelt als los zand Wij zijn geen partij

 15. Tijd om de kwaliteitscouranten voor het gerecht te slepen?

 16. Stel je eens voor dat een moskee in Amsterdam was beklad, en er stront door de brievenbus naar binnen was gegooid: een duidelijk teken van haat. Dan was iedereen in rep en roer. De gemeenteraad in in paniek, de burgermeesterdie langs gaat om de rust te bewaren..En dan een paar dagen later gebeurt er precies hetzelfde. Dan zou er allang politiebewaking zijn.. veiligheidsmaatregelen..

  Maar in dit geval doen ze niks. Ze zijn hem liever kwijt dan rijk…