Peter Middendorp in VK na aanslag:  Thierry Baudet is nazi

Door Joost Niemöller

Ze hebben zo hun vunzige weg met woorden, die Volkskrant columnisten. Neem nu Peter Middendorp vandaag.  Middendorp schrijft dat je na het bekladden van de deur van Thierry Baudet, en het duwen van stront en braaksel door zijn brievenbus, hem en zijn partij maar beter geen nazipartij kan noemen. En tegelijk gaat die hele column erover dat Forum voor Democratie een nazipartij is. Dat doet deze Peter Middendorp door het Forum van Democratie voor de zoveelste keer een gedachtengoed in de schoenen te schuiven dat ze nooit hebben geuit:

Op zich veranderde de verf op zijn voordeur niets aan het feit dat hij en de mannen van het Forum voor Democratie heel rare theorieën verspreiden. Omvolkingstheorieën. Samenzweringstheorieën, soms antisemitisch.

Middendorp haalt geen voorbeelden aan. Nog niet eens uit hun verband gerukte voorbeelden, zoals je die vaak ziet. Is ook lastig, want goede voorbeelden zijn er niet. Hij stelt dit allemaal maar. Omdat schelden op nazi’s nu eenmaal altijd mag en hijzelf nu eenmaal op vanzelfsprekende wijze tot de ‘goeden’ hoort onder het motto ‘waarom daarom’.

En op die toer gaat hij door:

Er bestaan genoeg goedkope termen om dit type denken te beschrijven, maar laten we onder de omstandigheden maar voor ‘evolutionair-humanisme’ kiezen, het duurste woord dat ze in de jaren dertig konden vinden voor het idee dat ons ras zal degenereren als wij het met andere rassen gaan lopen vermengen.

Nogmaals: waar dit soort ideeën geuit zouden zijn, boeit Middendorp niet. Hij gaat niet op onderzoek uit. Hij leest niks. Hij vindt gewoon iets omdat dit hem uitkomt.

Het zijn dus nazi’s omdat het nazi’s zijn omdat het nazi’s zijn, en daar wordt dan een woord aan vastgeplakt dat iets met de evolutietheorie te maken heeft. Middendorp doet dit door het opvoeren van het  quasi bijzondere woord ‘evolutionair-humanisme’, alsof hij weet waar hij het over heeft. Een heel vaag begrip, dat hij zelf exclusief aan de jaren dertig koppelt. Heel ongebruikelijk, en er vooral op wijzend dat hij geen flauw benul heeft waar hij het over heeft.  Zo gaat iedere snob te werk.

Hij doet daarbij wijsneuzerig alsof hij de band tussen de evolutietheorie en de nazi-theorie heeft bestudeerd. Dat is natuurlijk helemaal niet het geval. Middendorp is net als al die andere columnisten liever lui dan moe en houdt het dus bij labeltjes plakken, met dure woorden die niet kloppen, en een beetje nazi-roepen. Hij heeft zich net zo min in het nazisme verdiept als in het gedachtengoed van het Forum voor Democratie.

Waarom. Daarom.

Waar heeft Thierry Baudet zich uitgesproken tegen rasvermenging? Waar heeft zijn partij dat gedaan? Eerder het omgekeerde is waar! Theo Hiddema heeft zich uitgesproken voor rassenvermenging als de weg naar meer integratie.

Dat is de heersende ideologie, en daar sluit Hiddema zich dus bij aan. Maar dat vindt de aartsluie en zelfingenomen Middendorp allemaal weer veel te lastig om uit te zoeken.

Na vastgesteld te hebben dat Thierry Baudet en Forum voor Democratie nazi’s zijn, stelt Middendorp dat je ze nu maar beter geen nazi’s kunt noemen. Of nou ja, dat stelt hij ook weer niet. Hij doet een beetje alsof hij dat doet. Hij doet ironisch alsof je dat stelt, opdat de goede Volkskrantlezer maar zal begrijpen dat je een nazi maar beter wel een nazi kunt noemen:

Je wil niet demoniseren, zoals het heet, want dat is gevaarlijk. In deze roerige tijden kun je maar beter niemand meer met een nazi vergelijken, al staat hij in het desbetreffende uniform van dichtbij Duits tegen je praten.

Wat zal die Middendorp een plezier hebben als Thierry Baudet wordt omgebracht. Wat zal hij genieten van het bloed aan zijn handen. En wat zal daar dan weer een slangachtige quasi ontkenningscolumn over schrijven, waar hij zelf heel tevreden over zal zijn. Tuig.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

17 Reacties

 1. peter middendorp is handig in saul alinsky taktieken, regelrechte communistische antifa met geen respect voor westerse waarden, stel voor om hem op reis te sturen naar noord korea

 2. HIer kunt u aangifte doen over aanzetten tot geweld en haatzaaien:
  https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen#link-geweld-bedreiging-of-discriminatie

 3. Peter Middendorp is een beetje in de war gemaakt door de perceptiemanagers van zijn krantje. Zo zal Peter Middendorp de onderstaande foto in de link afdoen als een oud runeteken o.i.d. terwijl geen perceptiemanager mij van mijn mening af kan houden dat dit toch echt SS symbolen zijn.

  https://sputniknews.com/europe/201606281042050232-nato-nazi-ss-brussels-hitler/

  • Een ander voorbeeld van perceptiemanagement ziet u hieronder. Ik mag van perceptiemanagers geen ronde gaten zien in de cockpit van MH-17. Zij zijn vlindervormig, afkomstig uit een BUK-raket en niet groter dan 11 mm.

   http://www.anderweltonline.com/fileadmin/user_upload/upload_Redaktion/PDF/Cockpit-MH017.pdf

   Als wij ons aan deze perceptie houden dan raken wij nooit van het padje af.

 4. Of, waarom zou de CIA in 2004 de naam van de Oekraïens Nationaal Socialistische Partij in Svoboda veranderen?

  “Ukraine’s other nazi party is called “Svoboda” or “Freedom,” a name that the CIA had given to them them in 2004 (based on the appeal in the West of the concept of “Libertarianism” or “Freedom”) in order to avoid PR problems with their original name, which was overtly fascist, the “Nationalist Social” Party, inverted from Hitler’s “National Socialist,” or the original German, “Nazi,” Party.”

  http://www.globalresearch.ca/nazi-nato-atrocities-committed-in-eastern-ukraine-but-no-war-crimes-tribunals-why/5413150

 5. http://politiek.tpo.nl/2017/08/07/forum-democratie-lid-linkjes-tpo-elsevier-verboden-want-ranzige-tokkies/

  Forum voor Democratie-lid: ‘Linkjes van TPO verboden want ranzige PVV-tokkies’

  Ook DDS en zelfs Elsevier [en zo meer(Joost Niemöller?)] deugen niet.

  Jammer dat FvD zich blijkbaar al mijlenver verheven voelt boven partijen/kranten waar zij mee zouden moeten samenwerken..

 6. Het kwaadaardige gezwam van Peter Middendorp zal nooit ophouden. Niet door hem of anderen. Zo ging dat en zo gaat dat. Ook deze site wordt door de kwaadaardige zwammers als extreem rechts bestempelt. Wordt FvD groter, dan zal er nog meer bagger uitgestort worden. De linkse braaksel leveranciers voelen zich onaantastbaar, alles is geoorloofd tot en met moord aan toe. En terecht. Is er ooit een extreem links figuur voor de rechter gebracht? Folkert van der Graaf? Die loopt alweer jaren vrij rond na zijn duivelse moord. Verder is alles wat niet volgens de (extreem) linkse ideologie opereert vogelvrij verklaart. Met goedkeuring van veel hooggeplaatste “toppers”…..

 7. Edmond V.O. Katusz

  10 september 2017 op 10:18

  Heb zojuist “heel vaag begrip” aangeklikt. Niet doorheen te komen, vanwege meer dan beroerd Nederlands.
  Salut. Edmond V. O. Katusz

 8. Edmond V.O. Katusz

  10 september 2017 op 10:12

  Dhr. Middendorp: “Je wil niet demoniseren, zoals het heet, want dat is gevaarlijk.”

  Met dit artikel slaagde hij met vlag en wimpel voor het demoniseringsexamen. Het met dit artikel beantwoorden van de vraag: “Geef een voorbeeld van een van de beste methoden om te demoniseren” gaf de examencommisie de doorslag.
  Proficiat, meneer Middendorp
  Unter aller Kanone! Edmond V. O. Katusz

 9. Behalve dat deze lieden door en door politiek correct en links geïndoctrineerd zijn, zijn ze ook nog eens totaal ondeskundig en lui. Ze verdiepen zich inderdaad nergens in en houden het bij de clichés die in hun kringen gebruikelijk zijn. Door en door luie opvreters die op geen enkel gebied ECHTE KENNIS hebben en van noodzakelijke feiten nooit op de hoogte zijn. Zij zijn nog geen dubbeltje salaris waard, deze totale nitwits. Binnen hun kringetje blijven en meelullen en napraten: wat een zielige losers.

 10. De Völkischer Beobachter met zijn nacht und nebelbrigade journalistieke Rolanden Freislers in aksie. Het gaat vooral om de tegenstander in een bepaalde omgeving te plaatsen,waar of niet dat geeft niet. Je kunt van fascistisch links nu alles verwachten. Ze zijn druk bezig met het wakker kussen van een moordenaar,een gek al of niet gestuurd,die het vuile werk voor uitvaagsel als Middendorp en een hele gniffelende sliert idem collega’s gaat doen. Zij,die woorden en nu ontwortelde begrippen als discriminatie,nazi, racisme,gelijkheid,gerechtigheid het meest in hun mond hebben zijn de echte bloed fascisten van deze tijd. Dit is er,met de schoremkrant Volkskrant als voertuig, zo een. De Volkskrant is tot een rood naziblad verworden. Te smerig om op kotsen.

 11. Racisme kwam vooral voor in Amerika. Ik houd van tegenstellingen. Weinig mensen weten bijvoorbeeld dat de Duitse wehrmacht de meest Multi etnische leger was ooit, maar belangrijker, anders dan in het Amerikaanse leger, waar zwarte mensen minder rechten hadden en behandeld werden als ware zij stront, werd iedereen binnen de wehrmacht gelijk behandeld. Wat ik ermee wil zeggen, niet alles is zo wit zwart als mensen u willen doen geloven. Een overzicht:
  Moroccans, Algerians, Tunisians, Senussi, Tuaregs (a Berber ethnic group), Syrians, Egyptians, Iraqis, and various desert Arabs.
  Antonio J. Munoz. The East Came West: Muslim, Hindu & Buddhist Volunteers in the German Armed Forces, 1941-1945. Axis Europa Books. 2001. p. 224.
  In fact, more than 3 million foreigners would serve in the German armed forces throughout the Second World War, accounting for 18% of the entire manpower of the German Army. [TFA

  • De christelijke kerk was pas echt multi-cultureel. Stammen, volken en families van over de hele wereld, met zeer verschillende culturen (nog verschillender dan nu, want zeer afgezonderd levend) hebben ooit de liefde van Christus kunnen aanvaarden.
   Want als u bent vrijgemaakt, tellen cultuurverschillen niet meer in belangrijke mate; de focus is verlegd. Dan is elke cultuur welkom.
   De linkse wereld probeert dit na te apen; maar dat lukt ze alleen met wetten en sancties. En dan koesteren ze ook nog eens de islam die monocultuur wil!
   Bij links ontbreekt de ratio; het is louter onderbuikgevoel en vals sentiment.

   • Nog een voorbeeld van een geslaagde multi culturele samenleving, de Jehova getuigen. Ik heb er verder niets mee maar ik heb het wel bestudeerd, ik sta de mensen aan de deur ook te woord. En als je de folders doorbladert en een beetje onderzoek doet dan blijkt dat er ook veel donkere mensen bij zitten.
    Maar ze hebben dan ook iets gemeenschappelijks, een geloof.

    De moderne, ietwat fundamentalistische evangelische Christelijke gemeenten bestaan inderdaad ook uit alle kleuren. Bijvoorbeeld de gemeente van Johan Maasbach. Ik heb er niets mee, ik vind het wel interessant.

 12. Mee eens Ik ben geen conformist en blijf onderzoeken

 13. Mag dit allemaal? Standpunten met onderbouwing nul waarvan het echte doel wel duidelijk is. Diepe haat opwekken, waarvan bekend is dat het tot geweld leidt. Dat dit allemaal maar normaal gevonden wordt, is schokkend op zich.