Na weer moslimaanslag; mediagolf irrelevante details, want: ‘Islam is vrede.’

 

Door Joost Niemöller

Het is natuurlijk een ‘nieuwsfeitje’ waar je als media zijnde iets mee moet, zo’n moslimaanslag. Oh, wacht, wat zei ik nu, moslimaanslag? Nee, dat is nu precies wat de media er niet mee moeten. Je krijgt van alles te horen en te weten over zo’n aanslag.

Dat de aanslagpleger er al een week mee bezig was.

Dat hij in het ziekenhuis blij was na de aanslag.

Eenbeschouwing of terreuraanslagen met auto’s gestopt kunnen worden.

Dat vijf van de slachtoffers toeristen waren.

Dat vijf ervan uit Argentinië kwamen.

Dat er nu extra beveiliging komt voor de marathon.

Dat fietspaden extra kwetsbaar zijn.

Een politieke discussie over de Tweets van Trump

Dat er messen zijn gevonden in de truck van de aanslagpleger.

Enzovoort enzovoort.

Allemaal non informatie.

En waarom worden we overladen met non informatie? Omdat het maar niet mag gaan over de essentie van de zaak. Dat het moslims zijn die dit doen. Dat die moslim geïnspireerd worden door de islam. Dat de islam in het Westen een enorm probleem is.

Het hoofd van de media consument wordt ondertussen bezig gehouden met onzin. De echt belangrijke discussie blijft uit. Is dat een complot of dommigheid? Het is in elk geval een patroon. Het was een van de dingen die president Bush zei na 9/11: ‘Dit is heel erg voor de moslims in de hele wereld. Moslims kunnen het niet geloven dat dit gebeurd is. Het heeft niets te maken met de islam, dat is terug te vinden in de koran. Het gezicht van het terreur is niet het gezicht van de islam. Want islam is vrede.’

En meer van dat soort bullshit. Om u dom en passief te houden. Om u slachtoffer te houden.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

28 Reacties

 1. Klimaat verandering ellende. De nieuwe leiders van Nederland zien dat als hun uitdaging. Steenkool en olie zijn de nieuwe vijanden van een gezellig, vriendelijk, en, kom maar binnen land. Draai de klok 200 jaar terug. En bekijk voorouder problemen. Wind was hun energie. Op land en ter zee. Schoner kon gewoon niet. Slaven haler schepen, gebouwd door wind energie, voortgedreven door hetzelfde, deden hun ding. Tot het moment van halleluja !. Dat was steenkool, omgezet in stoom power. Het maakte de zwarte slaaf overbodig. Wat volgde was het bouwen van schepen zoals de Great Eastern en Titanic door witte slaven. Een happy time voor elke leider op zoek naar meer. Hun hoogtepunt was in 1914/18. De goede oude tijd die dankzij woestijn religie terug gaat komen. Wind, hun, is onze toekomst.

  • Er is een veel beter oplossing, kernenergie zonder de nadelen van kernenergie.

   De naam is, niet uranium, maar Thorium. Het gaat snel nu.
   Helaas is de windlobby nu sterker dan ooit en politici luisteren eerder naar lobby groepen dan naar hun verstand.
   https://www.manners.nl/thorium-wonderenergie/

 2. Volgens de NYT is de aanslag gepleegd door een truck, tja…….

 3. Religie was nog niet zo lang geleden het houvast van alles boven de werkende klasse mens. Elke Europese nitwit koning, keizer, of kasteelheer werden lid vanwege een groot voordeel. Hij was de door E.T uitverkoren leider op aarde. Zijn woord was wet, letterlijk. Voor meer als duizend jaar Europese geschiedenis domineerde deze clowns het dagelijks beeld. Met hoogte punten zoals inquisitie.
  Wereld oorlog èèn was hun handtekening. Woestijn religie was hun enigste concurrent. En werd vriend voor het leven, na de Russische revolutie, en olie rijkdom. De elite, vandaag, vroeger afhankelijk van een Vaticaan, is nu in een andere zak. Die staat in Saoedi Arabië. Vandaar hun liefde die blind maakt.

 4. Essentie is ; wat doe je eraan als je daar weerloos fietst, staat of gewoon wandelt ? Niets. Wat wordt er voor recht gesproken als dit jou overkomt . Geen. Wat wordt er door onze staat als maatregelen genomen om ons hiertegen te beschermen. Niets.

 5. De Islam is een vredelievende religie – het is een van de uitspraken van de paus die hij heel regelmatig de wereld in stuurt.
  Gelovigen en ongelovigen moeten dat echt gaan geloven.

  • Onvoorstelbaar dat politici en de paus die nonsens serieus uit hun mond krijgen. Wat een karakterloze leugenaars. Dat ze dat over hebben voor hun machtspositie, voor hun baantje, voor hun, tja, wat eigenlijk?

 6. Het volk dom houden dat is al eeuwenlang de voornaamste taak van de Paus. die net zoveel te vertellen heeft in het Vaticaan als Rutte in Nederland.

 7. Met woede naar het debat over de regeringsverklaring gekeken. Een grandioos betoog van Wilders over die vreselijke ideologie islam. Noemt allerlei feiten en gebeurtenissen. Niemand steunt hem: volkomen alleen. Wordt alleen maar door iedereen aangevallen met de meest imbeciele politiek correcte prietpraat die er bestaat. Men ontkent glashard dat de islam het probleem is en demoniseert Wilders. Islamisering en massa import van deze achterlijkheid gaan ook gewoon door. Een slapjanus en jihadlover van een minister van Justitie, een minister getrouwd met een Palestijn, twee met dubbele nationaliteit. Alles wordt op de meest debiele wijze goedgepraat door leugenaar en bedrieger Rutte. Dank, fijne landgenoten, voor jullie stemmen op het partijkartel van de regentenkliek!
  Verval en ondergang zullen jullie verdiende straf zijn. Maar helaas worden ook de mensen die hier wel doorheen prikken erin meegezogen.

 8. Sint Nicolaas

  2 november 2017 op 14:53

  De verslaggeving van dit soort “incidenten” door de MSM is elke keer weer een klap in het gezicht van het volk. Er wordt eindeloos en eindeloos op het nieuws over gepraat, de ene na de andere deskundige mag opdraven, hier en daar wordt er weer (haat)iman opgetrommeld die op tv met droge ogen mag verkondigen dat dit vooral niets maar dan ook niets met ISLAM ! te maken heeft ( yeah right ! ) maar zoals Joost al zei, de dader ( MOSLIM ! ) of motief ( ISLAM ! ) wordt steevast uit de weg gegaan want discriminatie, want de boel bij elkaar houden, want zielig. Pas nog op VTM nieuws over die plofbaard in New york. Het I ( Islam ) woord werd NIET genoemd ! Wat ze ( NOS ) nu wel presteren is “de WITTE” man. DAT is blijkbaar wel ok. Schijtziek wordt je van die lui. Die leven ook op een eigen (Rutte) planeet en denken dat het gepeupel blind en doof is. Walgelijk !

 9. Tim Pietersen

  2 november 2017 op 13:32

  een van de redenen voor ongecontroleerde instoom jihadisten (deze kwam in vs door obama visalottery)

  http://www.breitbart.com/london/2017/10/31/hungary-europe-soros-network-list-allies-eu-parliament/ “Hungary Warns Europe Is in Danger as Leak Reveals Soros Network’s List of ‘Reliable Allies’ in EU Parliament”

  https://legacy.gscdn.nl/archives/images/soroskooptbrussel.pdf

  • Tja, de bewijzen voor deze complotten, voorheen angstvallig bewaard, zijn tegenwoordig overal te vinden op internet. Zo zeker is/was men ook van hun zaken dat ze de laatste jaren niet eens meer moeite doen om e.e.a. geheim te houden.
   Soros heeft de Democratische partij in de US volledig in zijn zak.
   Het is zelfs zo erg dat Trump ondertussen niet eens meer weet waar hij precies moet beginnen met het dreggen van het moeras.
   Moet hij achte Hillary aan? Of toch eerst haar baas Obama? Of toch maar gelijk hogerop: George Soros.

   Realiseer je wel dat het gros van de MSM verslaafde, sufgeindoctrineerde Nederlander, de neus ophaalt voor hetgeen wij hier lezen en schrijven?
   Ik deel geregeld politiek getinte stukjes op mijn FB pagina. De Islam en hun netwerk van bevriende westerse politici is simpelweg de grootste bedreiging waar wij mee te kampen hebben en wat uiteindelijk zal leiden tot een (burger)oorlog die zijn weerga niet kent. Maar niemand van mijn vrienden die het maar durft te…

 10. Van Lotje (getikt)

  2 november 2017 op 08:27

  Ik geloof niet dat er sprake is van domheid of kwaadaardigheid – maar meer een verhulde ideologische strijd. Europa heeft een lange ontwikkeling doorgemaakt waarin een mens een individu is, niet behoort tot een groep en dan kan er dus ook geen sprake zijn van een cultuur. Dat heeft eeuwen goed gewerkt omdat er geen massa-imigratie was. Maar nu er globalisering en massa-immigratie is – zie je het mis gaan.

  De mens IS in wezen een sociaal dier – zal een groep opzoeken om hogere overlevingskansen te hebben. Zal zich afzetten tegen andere groepen om zichzelf in stand te houden. En zal in ieder geval NIET automatisch democratisch gaan handelen zodra hij of zij Nederland komt binnen wandelen. Onze hele wetsgebouw is doordrengt van de ideologie van het individu, dat heeft veel goeds gebracht, maar kent grote nadelen.

  • Samen met de intersectionele feministen met hun oppression olympics, hun identity politics zullen we elkaar steeds meer beoordelen op oppervlakkige kenmerken als huidskleur ed.

   Samen met groepsculturen uit bv agrarisch islamitische culturen en stimulatie van erdogan en co en je hebt de ultieme toxische mix!

   Het einde van het vrije individuele westen luid zich in, als het aan progressief en de islamisten ligt.

   • Van Lotje (getikt)

    2 november 2017 op 12:56

    … en het erge is dat ik me er eigenlijk al bij heb neergelegd, wegens geen kinderen en mezelf uitstekend kunnen redden.

    Ik verwacht domweg niks zinnigs meer van NL politiek, of de uitvoerende macht. Wat ik links en rechts wel ’s zie van dienders op straat, denk ik over het algemeen: prima lui, commitment, doen wat ze kunnen. Maar als je leest waar die politie-bobo’s zich mee bezig houden?? Verloren zaak… lijkt me. Zeker in Amsterdam. De slimste van het stel is die Bernard Welten. Voor zichzelf dan… heeft uitstekend zijn zaakjes voor elkaar.

 11. Joost, veel geluk met de site.
  Veel succes met Bart.

  https://youtu.be/iqEbE_9ObVQ

  Ik snap dat moslimbashen voor de hand ligt. Islam kent een inherent risico, wie/wanneer besluit kwaadaardig te worden etc.
  Tuurlijk is dat een probleem.
  We hebben een veel groter probleem.
  En wat daar achter schuilgaat?
  Maar goed, wapens en bewapenen -lol.

  Ik kom alleen nog voor de reacties, Joost kan ik niet (meer) peilen en Bart/expert(s) vertrouw ik niet.

 12. DIt soort dingen bedoel ik dus:

  US Govt-Funded Think Tank Praises “Moderate” Al Qaeda
  (Google op titel, link wordt niet geaccepteerd)

  Al Qaeda was toch heel foute boel? Reden voor de Patriot Act en oorlog in Afghanistan en Irak?

 13. Niet alle terreuraanslagen worden door moslims uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan de schietpartijen in de VS de afgelopen jaren. Maar laat ik daar nog even van afzien. Ik het zeer sceptisch over het cynisme waarmee de islam en moslimextremisme gebruikt worden om westerse samenleving te ontwrichten.
  Vandaag deze tweet van Assange:

  “If the CIA spent more time investigating terrorists and less time training and arming them we might not have had today’s truck attack in New York.”

  https://twitter.com/JulianAssange/status/925481913522855936

  De afgelopen maanden is steeds meer naar buiten gekomen over de wijze waarop onze eigen regeringen moslimerroristen getraind, bewapend, logistiek ondersteund hebben om Bashar Assad weg te krijgen, nadat ze eerder hetzelfde in Libie hadden gedaan. Afgelopen week deed oud-premier van Qatar, Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani daa rbijvoorbeeld een boekje over open (Nee, dat hoor je natuurlijk niet op het Staatsjournaal).

  Al die…

  • Al die terreur komt natuurlijk wel heel goed uit om hier de duimschroeven aan te draaien op het gebied van de burgerlijke vrijheden. In Frankrijk is de de noodtoestand semi-permanent gemaakt, in Duitsland de censuur inmiddels draconisch en wij hebben een Sleepwet . Om maar enkele voorbeelden te noemen.
   Aan elke terreuraanslag zit wel een luchtje.

   Ondertussen staan overheden en MSM wel in een lastige spreidstand. We moeten aan de ene kant wel heel bang zijn voor (moslim)terreur, maar tegelijkertijd moet de omvolking ook ongestoord door gaan. Vandaar dat het niet zo vreemd is dat het islamistsche aspect van tereeuraanslagen zoveel mogelijk naar de achtergrond wordt gedrongen.

   • die sleepwet gaat straks gebruikt worden voor het opsporen van mensen die een andere mening hebben over onderwerpen zoals de holocaust islam vaccinaties asielzoekers die niet aan de twan huys norm voldoen en tevens de woede opwekken van Merkel.

 14. Van Lotje (getikt)

  2 november 2017 op 08:20

  Ik vind het naratief bij die Sleepwet zo opvallend – opeens zijn de aanslagen voor de gevestigde politieke orde WEL een probleem. Die Sleepwet MOET er komen wat ohhhh…. Nederland MOET veilig. Dat staat voorop. Helaas voor uw privacy.

  Maar toen we hadden over de migranten… NEE!!!! die zijn zielig, dan staan opeens de mensenrechten voorop. Dan moeten de aanslagen niet zoveel aandacht krijgen. Of in de woorden van Pechtold gisteren – “van een bedreiging een kans maken”. (hij zei het echt..) NEE – als we het over migranten hebben, dan moeten we alle aanslagen even voor lief nemen. Leren leven met risico.
  Ik proef een zekere discrepantie tussen beide redeneringen.

 15. Even een rondje NPO. Een item over de opwarming en de klimaatvluchteling, de nieuwe hersenspoelcampagne van de NPO. Er wordt niet bijverteld dat het juist groener wordt in Afrika (google op: sahara steeds groener) door beter landbewerking en dat het probleem niet het klimaat is maar dat AFrikaanse vrouwen teveel kinderen krijgen. NPO: Naast klimaatvluchtelingen ook oorlogsvluchtelingen, op de vlucht voor geweld en armoe en mogen EU niet in, schande! Neen, veruit de meeste (meer dan 95%) is op zoek naar een goed leven, daarvoor hebben ze duizenden Euro’s open voor smokkelaars, echte armen die kunnen niet vluchten. Het item werd afgesloten met het demoniseren van Trump. Dan bij Nieuwsuur: Trump heeft gewonnen doordat Rusland social media gesaboteerd heeft, een gevaarlijke ontwikkeling, aldus Nieuwsuur.
  Ik zeg niet dat fossiele brandstoffen zaligmakend zijn, ik zeg we worden opgevoed door de NPO met halve waarheden.

 16. Goh die terroristenhandleiding wordt wel verdomd vaak gedownload.
  https://twitter.com/TRobinsonNewEra/status/925753598729965568
  De globale uitbraak van mentaal verwarden is wel erg groot. Plop! (steekt kop weer in het zand, naar goed gebruik)

 17. Alle cliches in een clipje. Superhandig! Repeat repeat repeat…
  https://www.youtube.com/watch?v=_wXAELcpang

 18. De boel bij elkaar houden. Die heilige, onaantastbare, ondiscussieerbare eenheid. Maar waarmee de machthebbers eigenlijk bedoelen: ONZE MACHT. Want verdeeldheid, laat staan een volksopstand door hun wanbeleid, tast hun positie aan. Hun bestaan op en rond het pluche, waar ze van leven. Dus schuiven ze alle consequenties onder het tapijt. En de burgers worden weer slachtoffer van een glasharde egotrip van machtswellustelingen. Voor de zoveelste keer in de geschiedenis.