arizona

Over

kcm20120208-3774

Naam
Joost Niemöller

Geboren
25 februari 1957, in Haarlem.

Opleiding
Neerlandistiek, tot en met kandidaats, jaar filosofie op de UVA. (Ben van de generatie van het niet afmaken van dingen.)

Werk
Journalist. Hoofdredacteur bij het maandblad voor moderne muziek, Vinyl. Redacteur bij De Groene Amsterdammer, politiek redacteur bij HP/De Tijd. Op freelancebasis journalistiek werk voor o.a. De Volkskrant, Haarlems Dagblad, De Tijd, HP, HP/De Tijd, Nieuwe Revu, Man, SUM, BZZLLETIN, Plug, Rails, VARA TV Magazine, NCRV radio, NTR radio.

Ook schrijver.

Geloof
Geen.

Auto
Ook geen.

Politieke richting
Nieuw Realist

10 reacties to “Over”

 1. AdriePVV zegt:

  Ondergetekende probeert nu al bijna 4 maanden om onze burgemeester zover te krijgen dat ze ingrijpt tegen een vorm van terreur waarover je in de kranten niet zo vaak leest. Ik heb nota bene meerdere getuigen en namen van slachtoffers die weggevlucht zijn.

  https://ejbron.wordpress.com/2013/05/09/straatmaffia/

 2. Jan Van zegt:

  Deprimerend verslag, Adrie.
  De enige oplossing die ik zie: blijf de PVV steunen en maak je verhaal zo openbaar mogelijk!
  Maar ik zie niet in hoe dat helpen kan je verhaal te posten onder een introductie van Joost aan het publiek. (Jij en ik)
  Succes, mvg. Jan

 3. halo1 zegt:

  Is de term “nieuw realist” eigenlijk niet tamelijk onduidelijk?…vrijwel niemand zal direct begrijpen wat hiermee bedoeld wordt.. je moet eerst het “manifest” lezen.. De werkelijkeid =realiteit is trouwens ook een subjectief, dus niet vast te omschrijven begrip! . Is ” Fortuynist ” of “Nieuw-rechts” niet gewoon duidelijker en/of eerlijker? Jammer trouwens dat ik vandaag pas voor het eerst van deze stroming hoorde..

  • Eigenlijk deugt geen enkel kader. Rechts ben ik nooit geweest, dus nieuw-rechts zal ik ook nooit worden. Fortuynist klinkt alsof ik deel uitmaak van een partij, die bovendien niet meer bestaat. Ik zou het ook niet erg vinden als iemand anders me dat zou noemen. Dit heeft wel iets geheimzinnigs, en tegelijk neutraals. Ach, wat is in een naam.

 4. halo1 zegt:

  U noemt zich niet rechts terwijl u dat toch in mijn ogen in bepaalde vooral culturele opzichten wel degelijk bent. t.a.v. eigen cultuur,criminaliteitsopvatting en baas in eigen land enz.. Zou de besmetting van dat woord “rechts” niet eens ongedaan moeten worden gemaakt?.. zelfs de VVD weigert zich rechts te noemen..als ware het iets schamenswaardigs.Rechts lijkt me eigenlijk de meest natuurlijke houding die een mens in kan nemen..terwijl links van het predicaat beschaving naar decadentie lijkt te zijn afgegleden :geldsmijterij, alles-moet-kunnen, allemaal even “gelijk” enz.. Kortom : ik wil gewoon rechts genoemd worden.. waarom u ook niiet? (smiley ontbreekt)!!

 5. lauwebal zegt:

  Joost,. bent u vrijwillig bij Dagelijkse Standaard vertrokken of met lichte dwang?

  Op Dagelijkse Standaard lijkt wel een zuivering te zijn geweest.
  Ik heb zonder enige reden een ban. Waarom wil men niet zeggen. Ook andere reaguurders zijn spoorloos verdwenen.
  Stukjes op Dagelijkse Standaard worden steeds zoetsappiger. Over immigratie en open grenzen staat bijna niets meer.

  Joost was op Dagelijkse Standaard een van de toppers.

 6. Lauwebal, dit is geheel vrijwillig hoor.
  En met DDS onderhoud ik verder vriendschappelijke contacten. Maar met het beleid daar heb ik me nooit bezig gehouden. Ieder zijn ding.

 7. J. C. Th. Köhler zegt:

  lauwebal:

  Zo komen we elkaar dan hier weer tegen. Het zal me een genoegen zijn met je van mening te verschillen. Het aantal posters dat van DDS is verwijderd, uiteraard meestal zonder opgaaf van redenen, is inmiddels niet meer op de vingers van een of twee handen te tellen. Gelukkig geldt nog steeds dat als er één deur (DDS) dichtgaat, er ergens anders een deur (DNR) opengaat.

 8. J. C. Th. Köhler zegt:

  halo 1:

  “U noemt zich niet rechts terwijl u dat toch in mijn ogen in bepaalde… opzichten wel degelijk bent.”

  Als de heer Niemöller in bepaalde opzichten rechts is, is hij dat DUS in bepaalde andere opzichten niet. Moet hij dan toch gelabeld worden als rechts? Of moet hij op grond van z’n niet-rechtse opvattingen als links worden beschouwd?

  Wat mijzelf aangaat, in sommige opzichten ben ik zo conservatief als maar zijn kan. In andere kwesties beschouw ik mezelf als tamelijk progressief. Wat ben ik dan? Links, rechts, of onzijdig?

  Waarmee ik maar wil zeggen dat het opplakken van etiketten niet alleen weinig zinvol is, maar in veel gevallen ook onmogelijk. Als ik al iets ben, ben ik een PVV-aanhanger. Maar ja, die is ook al weer op sommige punten rechts en op sommige andere punten links. Ik kan er mee leven. U?

 9. Koos zegt:

  Realistisch links is:
  DE WIL (OF HET BESEF) TE BEHOREN TOT EEN SOEVEREIN VOLK, WAARBINNEN EEN STERK COLLECTIEF BEWUSTZIJN, EN EEN GROTE ONDERLINGE SOLIDARITEIT HEERST.
  Omdat de laatste decennia meer en meer duidelijk wordt dat dit collectieve bewustzijn (en deze onderlinge solidariteit) niet kunnen bestaan tussen verschillende etnische groepen (omdat etnisch bewustzijn sterker is dan politiek bewustzijn), zal links (als het tenminste realistisch is), zich TEGEN HET MULTICULTURALISME moeten keren. In dit licht bezien is de gedwongen multiculturalisering van Europa een RECHTS project, namelijk een poging de onderlinge solidariteit te ondermijnen. De belanghebbenden zijn in de eerste plaats Amerika en de multinationals, van wie de Europese regeringen volledig afhankelijk zijn geworden. Met dank aan het extreem rechtse D66!

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

bolcomad

© 2013 Joost Niemöller. Alle rechten voorbehouden.

WordPress thema door Develop Daly.