Vrijheid van meningsuiting, maar… en dan schoten. Schokkende audio opnamen. Update.

Kopenhagen
Still YouTube

Door Joost Niemöller

 Update: Nu ook schoten gehoord bij synagoge Kopenhagen. 

‘Vrijheid van meningsuiting, maar…’ Daar had een spreekster het vandaag over bij een bijeenkomst in een café over dat onderwerp in Kopenhagen. Precies op dat moment werd er van buitenaf naar binnen geschoten met een semi-automatisch wapen door een man met een Arabisch uiterlijk die riep ‘Allah is groot. Met een dode als gevolg.  De bijeenkomst was georganiseerd door de cartoonist Lars Vilks, die met de dood bedreigd wordt omdat hij een cartoon maakte van de profeet Mohammed met het lichaam van een hond.

Het thema dat deze vrouw aanroerde enkele seconden voor er geschoten werd, is precies het thema waar het nu in de Westerse maatschappij steeds weer om draait. Na de aanvankelijke adhesie met Charlie Hebdo, klinkt steeds vaker het geluid dat je ook niet alles moet willen zeggen.

Kon het cynischer samenvallen?

Ook de organisatrice van de bijeenkomst werd door Nieuwsuur gevraagd: ‘Voel je enige verantwoordelijkheid voor wat er gebeurde?”

Hier de audio opnamen.

 

 

Print Friendly
facebooktwittergoogle_pluslinkedin

7 gedachten over “Vrijheid van meningsuiting, maar… en dan schoten. Schokkende audio opnamen. Update.”

 1. Weer mensen (ook heel wat politieagenten) -ook bij de synagoge- zijn de dupe geworden van religieuze apartheidswetten. Strafrechtelijk gaat het om “belediging”, en niet “vrijheid van meningsuiting”, en de rechter beslist.
  Natuurlijk begint het leed bij de VN, die de pakweg 50 sharia- of fatwa landen graag lid laat zijn, terwijl die landen openlijk maling hebben aan de VN-principes door gezamenlijk de sharia (inclusief apartheid-fatwa’s) in een onderling verdrag uit 1990 hoger te stellen (het Caïro sharia verdrag). Langs diplomatieke lijn blijkt na 25 jaar niets bereikt. Het wordt tijd de VN te splitsen: gooi de sharia-apartheid staten er maar uit. Voor de EU geldt hetzelfde: gooi alle aanvragen van sharia landen de prullenbak in (bijvoorbeeld Turkije). Overigens moet de EU weer een staffunctie krijgen, zoals de NAVO. En ga eens als overheid eisen stellen aan haatschuren en ze echt controleren: theedrinken is geen overheidstaak: dat is voor sociaal werkers.

 2. Wat jonge moslims doen is in de natuur als initiatierite heel normaal. De alpha male is de leider van de groep en bij zijn verscheiden wordt hij nog steeds geëerd als God (Genesis). De huidige leider (Mozes, whoever) wordt zijn plaatsvervanger op aarde. Bij het christendom was de tweede god de homoseksuele endogame clerus.
  .
  Een initiatierite kan zijn dat jonge mannen een mannelijke daad verrichten om bij de groep te mogen horen. Dat is bij moslims het doden van een man van een andere stam, een niet-moslim. En in de incest en inteeltcultuur diende het paradijsverhaal om jongens als Adam op hun aantrekkelijke zusje Eva te wijzen.

  1. Alleen doet zich nu het probleem voor dat onze Westerse groep zijn potentiële moordenaars uit andere groep als eigen endogame kern heeft ingevoerd. Pas wanneer deze kern vervangen wordt door een eigen leidende cultuur met een nieuwe grondwet zal tegen deze killers in disguise kunnen worden opgetreden.
   .
   Assumption 209: The endogamous core of a group states how not-members can be seen as objects.

  2. Basic Dimension, probeer uw betoog eens duidelijk te maken aan het linkse addergebroed in Nederland en Europa, misschien dat u Obama de moslim ook eens een berichtje met uitleg kunt sturen?

 3. “Na de aanvankelijke adhesie met Charlie Hebdo, klinkt steeds vaker het geluid dat je ook niet alles moet willen zeggen.” Dat zag je ook heel duidelijk na de moord op Van Gogh. Citaat: http://www.vrijdenkersforum.nl/?page_id=361:

  “8. Politieke correctheid is vijand van het vrije woord
  In deze tijd wordt de publieke moraal beheerst door restauratieve tendensen die de vrijheid van meningsuiting links- of rechts-om willen inperken. Er wordt voortdurend op gewezen dat we bij het uiten van onze mening fatsoen moeten betrachten. Want stel je eens voor dat iemand zich gekwetst of beledigd zou voelen! Illustratief in dit verband waren, en zijn nog steeds, de reacties op de religieuze moord van Theo van Gogh in 2004. Van Gogh stond erom bekend dat hij graag provoceerde, dus – zo wordt in brede kring gedacht – had hij zich maar meer moeten conformeren aan de gangbare moraal van goede smaak en fatsoen. Eigen schuld dikke bult. Zo’n onheuse redenering is typerend voor politieke…

 4. Karnavals-optocht in Braunschweig afgelast
  http://www.spiegel.de/panorama/gesellschaft/braunschweiger-karnevalszug-wegen-terrorgefahr-abgesagt-a-1018561.html
  kommentaar overbodig

Geef een reactie