Zagen de eerste getuigen crash #MH17 dan toch een raket?

Er zijn nieuwe beelden vrijgekomen van de crash van MH17. Dit YouTube filmpje is niet lang na de crash van MH17 gemaakt. We zien het vuur op de crash site. Dit is niet de vuurbal die te zien is op een ander, direct bekend geworden YouTube filmpje. Het vuur is inmiddels niet meer zo heftig. We zien dorpsbewoners in de weer met emmertjes. Ze proberen het vuur in een hooibaal tot stoppen te brengen door het met hooivorken uit elkaar te trekken. Je ziet de ontzetting, de shock. Er zijn geen lichamen te zien, maar het filmpje kan gecensureerd zijn.

Er wordt ook gesproken. In het Oekraïens of in het Russisch, dat kan ik niet beoordelen. Volgens de blogger  Brown Moses, oftewel Bellingcat, wordt er gesproken over een raket. Anders dan de Mainstream Media in Nederland, ben ik niet zo onder de indruk van Bellingcat. Hij plakt voornamelijk onbestemde fotootjes en filmpjes aan elkaar, waarvan de herkomst, en met name de datering onduidelijk is, en maakt daar het verhaal van dat de separatisten met een Buk installatie door Oost Oekraïne aan het slepen waren, vlak voor de crash. Die zou uit Rusland komen.

Maar als het waar is wat hij hier beweert, dan zou dit de eerste keer zijn dat getuigen (buiten beeld) spraken over een raket. Er zijn alleen getuigen bekend die spraken van een straaljager.

(Opklikken om te kunnen lezen.)

gertuigen

 

 

Print Friendly
facebooktwittergoogle_pluslinkedin

12 gedachten over “Zagen de eerste getuigen crash #MH17 dan toch een raket?”

 1. Het lijkt er op dat er een nieuw mediaoffensief is gestart. Eerst die malloot (of trol?) die zijn bomverhaaltje overal probeert te slijten en nu, na zo een lange tijd, dit filmpje. Nu gaat het niet om het filmpje, want daar worden we niet wijzer van, maar om de dingen die er buiten beeld bij gezegd worden. Let op, straks komt de eerste ooggetuige die ‘de’ raket heeft gezien.
  Overigens, ik heb gehoord dat de beheerder van Blik op NOSjournaal russisch spreekt. Hopelijk kan hij het vertalen, ook al zegt me dat niet veel. Kan er gewoon ingesproken zijn.

  1. Opvallend is dat NOSteletekst schrijft dat de bewoners denken dat het een oekraiens legervoertuig is, maar niet dat ze een raket zouden hebben gezien. Zou het toch een achteraf ingesproken tekst zijn, want anders zouden ze dat wel enorm opgeblazen hebben.

 2. Brown Moses of Moses Brown, is Eliot Higgins.

  @Joost Niemöller.

  De tweet die je kreeg van Joene klopt! Hieronder een link van je Belgische collega Willy van Damme. Een fragment uit onderstaand artikel;

  “Maar Eliot Higgins, die steeds beweerde dat die rebellen niets met gifgas te maken hadden, bleek ook hier te liegen. Zo publiceerde het Syrian Electronic Army een mailcorrespondentie tussen hem en Matthew VanDyke, een contractant van de Amerikaanse overheid die veel in Syrië zit. Hierbij waarschuwde VanDyke Higgins voor het gevaar dat die rebellen over sarin zouden beschikken.

  Iets wat Higgins en Human Rights Watch steevast verzwegen. Het zijn zware beschuldigingen waarop hij noch Human Rights Watch en The New York Times voor zover geweten tot heden reageerden. Ook de andere klassieke media zwegen over dit voorval tijdens die persconferentie. Een goede analyse van dat rapport kan men wel bij Human Rights Investigation vinden.”

  http://willyvandamme.wordpress.com/2013/12/20/syrische-gifgasaanval-nieuwe-aanwijzingen-de-ontmaskering-van-le-monde-the-new-york-times-en-human-rights-watch/

  Dus, hecht geen geloof aan bovenstaande video. Wij hebben hier te maken met “Damage Control” van een zelfverklaarde wapenexpert, die er niet voor terugdeinst zijn mond te houden over het in bezit hebben van sarin door Syrische rebellen, waarbij Syrische kinderen zijn omgekomen.

 3. @Caroline,

  Ik weet het één en ander over de “Underwearbomber” en Jasper Schuringa. Heb ook in mailcontact met Kurt & Lori Haskell (de getuigen op Schiphol) gestaan. Jasper Schuringa heeft een videoproductiebedrijf (Go With The Flow Productions) en vertelde in een uitzending van Één Vandaag dat het zijn wens was ooit zo’n film te produceren als wat op Northwest Airlines vlucht 253 is gebeurd. Umar Farouk Abdulmutallab is de hele vliegreis van Amsterdam tot Detroit gefilmd, zal wel toeval zijn met een videoproducent aan boord. ;) Na de landing in Detroit is Jasper Schuringa door de F.B.I. naar een “Safe-house” in de buurt van Miami gebracht, omdat de F.B.I. bang was voor een vergeldingsactie.

 4. “Fake”! Dat is het enige argument wat nog rest na het vrijgeven van de satellietbeelden. De Amerikanen worden door de Russen uitgedaagd om hun beelden vrij te geven en deze naast die van hen te leggen en dat hebben zij gedaan. Het is “Fake”! Briljante oplossing!!!

  1. O, by the way. Het zou zo maar kunnen dat de Russische beelden precies hetzelfde laten zien als de Amerikaanse en dat zij ze daarom zo graag geheim willen houden.

 5. De haat tussen oost en west Ukraine bewoners moet veel groter zijn als bekend is. Zag net een filmpje waarin Kiev president Poroshenko over wij en zij sprak. Daar lusten honden geen brood van. De Oost bewoners zijn te vergelijken met PVV sympathisanten in Nederland. Denk dan aan media aandacht en nagatief nieuws creëren. Dit vliegtuig verhaal past hierin. Wat er niet in past zijn cockpit kogelgaten. Geheimhouding van zwarte box data. De geheimhouding data verkeerstoren. De lijkschouwing data geheimhouding van vooral lichamen piloten. De oorverdovende stilte van U.S data. Het gekwezel om een onderste steen te bekijken. En de E.U/U.S liefde voor het gedachte goed van Adolf en zijn Kampf nakomelingen.

 6. Scrimp, de pegels zijn op. De E.U/U.S zijn verantwoordelijk. Rusland, stond in hun draaiboek, zou de grens over gaan en de verantwoording, ook financieel, moeten nemen. Bidden, smeken, hielp niet. Russen blijken nog onbetrouwbaarder te zijn als gedacht. Zij deden het niet. Plan B van Kiev is betalingen Oost stoppen. Dan moet Rusland verantwoording nemen. Met behulp van Media start dan plan C. Vermoedelijk een soort Kossovo voorspel met veel huilen. De E.U/U.S hebben een orlog nodig om een overschot aan mensen en problemen op te ruimen.

  1. Ach, kom nou Bas, ze kunnen de tenten daar wel willen sluiten, maar alles is gewoon ‘bemand’ door russisch sprekende locale bewoners en draait gewoon door. Ook de industrie draait gewoon door hoor. Die paar roebels die ze nodig hebben voor de opbouw van het land krijgen ze wel van Rusland als lening/geschenk. De volgende stap (binnen een jaar?) lijkt me aansluiting bij Rusland. Einde verhaal Oekraine/Duitsland/VS

   1. Dat hoeft echt geen jaar te duren. Als Rusland het Krim-draaiboek volgt, is er over enkele weken een referendum en maakt Novorossija op 1 januari deel uit van Rusland. En anders wordt het wel Abchazië 2.0.

Geef een reactie