Ook de EO is nu VARA

EO zwarte pietToen ergens deze zomer in het programma Knevel & Van den Brink ons de nieuwe niet-Zwarte Zwarte Piet werd voorgesteld, zonder een woord van kritiek, viel ik van mijn stoel. Knevel: “Dit is de nieuwe Zwarte Piet! Gaan we klappen? Ja! “ Was nu zelfs de EO, die laatste vertegenwoordiger van de oud-Hollandse, want protestantse, traditie, nu ook al begonnen met de Nederlanderhaat?

Het bleek het begin van nog veel meer afbraak van de Nederlandse cultuur door de EO. Diezelfde EO gaat nu beginnen met een programma waarin ‘PVV-ers’ (whatever that may be) naar een asielzoekerscentrum worden gebracht om ze op te voeden. Want als je tegen meer immigratie uit niet-Westerse landen bent, dan heb je volgens de EO eigenlijk een psychisch probleem; je begrijpt namelijk niet dat asielzoekers ook mensen zijn. Het paternalisme dat van zo’n programma druipt is te stuitend voor woorden. Ik zou haast zeggen: de VARA had het niet durven te verzinnen.

In die trant gaat de EO nu verder. Niet alleen de PVV achterban heeft een psychisch probleem, ook de EO achterban heeft dat. Bijvoorbeeld over moslims. We denken te negatief over moslims, en daar moeten we iets aan veranderen, vindt de EO. In alweer zo’n nieuw VARA, o nee, EO programma. Het is dat ik al van mijn stoel gevallen was, anders deed ik het nog eens.

De NCRV, de KRO, de VPRO, de NCRV en de Avro zijn allemaal al zo multiculti dat ze niet meer van de VARA zijn te onderscheiden. De EO was altijd een verhaal apart, want daar bestond een band met de achterban. Die band met de eigen leden is niet meer nodig. De omroep hoeft nog maar een minimum aantal leden te hebben en ze worden in elkaar geschoven om nog meer de politiek correcte drap over ons heen te kunnen storten als in het verleden al gebeurde. Eigenlijk was de EO nog de enige omroep die zich onderscheidde, maar dat is nu ook afgelopen. Het enige wat er nog rest is af en toe een hoekje Powned.

De enige band die nog telt bij de EO is de band met de andere omroepen op het Mediapark, dat kleine zelfbevlekkende Hilversumse wereldje. Daarom wordt het erger en erger met het Nederlandvijandige gif dat vanuit het Mediapark in ons wordt gespoten.

Tja, je kunt je tv uit het raam gooien. Maar daar heb je dan ook alweer zelf voor betaald. Net als voor die publieke omroepen. Zelfs al kijk je niet, dan betaal je nog om jezelf voor gek neergezet te zien worden.

Het is om te kotsen. Een ander woord schiet me niet te binnen.

 

 

 

 

 

Print Friendly
facebooktwittergoogle_pluslinkedin

10 gedachten over “Ook de EO is nu VARA”

 1. Dat nu ook een evangelische omroep zich geroepen voelt om een, in omroepkringen gebruikelijke, obligate trap te geven tegen de PVV geeft te denken. Het wordt tijd dat partij-ideoloog Bosma in ieder geval de ‘christelijke’ component van die ‘joods-christelijke traditie’ waarop deze maatschappij volgens hem en de zijnen behoort te rusten, heroverweegt. Het valt op dat in het algemeen de aanvallen op die politieke partij, als gevolg van de angst om terrein te verliezen, steeds irrationeler worden. Voor zover dat nog kon, althans. Het zijn de stuiptrekkingen van de verslagene. Het is binnenkort game over en ze weten het.

 2. Islam en Christendom (EO) hebben een haat – liefde verhouding. En dat moet men vooral zo letterlijk mogelijk opvatten. De islamitische cultuur en de christelijke onderhouden een diepe band op de sadomasochistische dimensie. Daarbij hoort de moslim de christen af te slachten en niet andersom. Andersom is fout. De kruistochten waren een vergissing.

  De christen lijdt zijn euforisch genot in masochisme, een stil en endorfinisch genot van kostelijk leed. Het leed dat de christen thans met bakken tegelijk over zijn gepijnigde lijf giet. Het geweeklaag op de sociale media is dan ook niet van de lucht. Georkestreerd masochisme, dat is het.

  Hoe meer moslims hoe beter. Want masochisme alleen is slechts een punt in de ruimte. De ijking moet komen van het tweede punt waardoor de rechte ontstaat die de richting van het kwaad aanduidt.

  En daarom werd het Christendom volstrekt betekenisloos in de jaren zestig na de ineenstorting van haar sadistische kerk. De islamitische cultuur kreeg haar impetus niet van de VVD maar van het Christendom. Welaan, is dat alles nu zo moeilijk? Gratis alles over de Paradijscultuur. Pulp zonder betaalmuur.

  http://sexualreligion.blogspot.nl/2014/07/number-archive.html

 3. In 1950 vond de politiek Nederland overbevolkt met 10 miljoen inwoners. Men nam maatregels om emigratie te bevorderen. Sindsdien zijn onze buitengrenzen niet opgerekt en waar naar toe? Net buiten de grens is de overbevolking niet minder.

  Ik vind dat die 10 miljoen weer terug moet als limiet. Polders zijn dichtbebouwd. Er is geen vrije horizon meer en Nederland lijkt meer op 1 grote stad met wat parken.
  Zoals er vaak culturen verdwijnen dreigt de Nederlandse cultuur voorgoed te verdwijnen ook daarvoor is dit een uitstekende oplossing.

  Ik wil niet moeilijk doen, maar het gewoon eerlijk oplossen. Diegene die vanaf de 10 miljoengrens in dit land nieuw binnengekomen zijn moeten het land verlaten. Zij zijn als laatste binnengekomen en hebben de grens doorbroken.
  Die 10 miljoen is gewoon nodig om het hier leefbaar te houden. Leefruimte, daar gaat het om.
  Het gaat niet om ras of religie of politieke voorkeur.
  Die 10 miljoen originele bewoners weten allang dat het niet de bedoeling is om grote gezinnen te hebben. Een gemiddelde van 2 kinderen is al lang de norm waar aan gehouden moet worden.

  Alle personen die voor natuurbehoud, cultuurbehoud en Nederland houden kunnen niet ander dan dit doel ondersteunen. Ik verwacht dan ook enthousiaste medewerking van de EO en alle andere media.

  Wie tegen leefbaarheid, tegen de natuur, en tegen de Nederlandse cultuur is (vrijheid van mening, sinterklaas en zwarte piet, zwarte drop, moorkoppen, om maar wat te noemen) zal dit niet leuk vinden. Maar dan zeg ik: die heeft het hier nooit leuk gevonden dus heeft geen binding met dit land en de bevolking. Ik zie geen probleem om het buiten Nederland te zoeken waar veel meer ruimte is.

  Hier mogen niet meer dan 10 miljoen mensen wonen…… PUNT.
  Duidelijk zo.

  1. Pieter G – sorry dat ik het zeg maar u bent volkomen van het padje.

   En ik zou het fantastisch vinden als nu blijkt dat u zelf er een van bent die na die 10 miljoen in Nederland is gekomen op wat voor manier dan ook.

   Dus vertel eens Pieter, wat is uw geboortejaar?

   1. Wat heeft dat ermee te maken?
    Het gaat om iedereen die hier na 5 mei 1940 is binnen gevallen, daarvan moeten we bekijken of ze hier kunnen blijven.
    Van de grote groepen jongeren die op die datum onze oost grens overtrokken, woont nu ook niet 1 meer hier!
    Die erna kwamen kunnen ook terug, de meesten vinden zich tenslotte na 3 generaties nog steeds geen Nederlander en haten ons.
    Wat een treffende overeenkomst.

   2. Beste Cees
    Een tante heeft onze (Nederlandse)familie geschiedenis eens uitgeplozen, en dat liep tot ergens in de zeventiende eeuw. Vaders kant. Moederskant weet ik tot in de negentiende eeuw. Verder nooit onderzocht. Wij wonen en leven hier al generaties lang dat is duidelijk. Ik ben van 1956. Er hangt hier in mijn woonkamer een portret van mijn grootvader die aan de basis van Shell heeft gestaan. Met een schuin hoofd tuurt hij onze kamer in met ogen die alles lijken te zien.
    Een interessant persoon. Krachtige persoonlijkheid.
    Toen nog Koninklijke petroleum maatschappij. Hij was het die de wereld over ging om oliecontracten te sluiten. Ik heb veel documenten over hem in mijn bezit. En meubels geërfd waar ik de nota’s nog van heb. Een zeer invloedrijk persoon mag ik wel onbescheiden zeggen. En als je het nu over de Shell als bedrijf hebt dan kan en mag je trots zijn op zo’n Nederlands bedrijf (met Britse invloed)
    Het bedrijf telde in 2011 ongeveer 90.000 werknemers.[2] Shell is tevens de meest winstgevende onderneming van Nederland. Met een omzet van ruim $467 miljard (2012) is Royal Dutch Shell de grootste private onderneming van de wereld, waarvan de omzet verdeeld is over meer dan 140 landen.[4]

    Ik mag wel zeggen dat mijn familie een zeer belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het economische succes van dit land. Maar ook de natuur en ons cultuur behoud was en is zeer belangrijk voor onze familie. En het idee dat groei en bevolkingsgroei in het bijzonder onbeperkt kan plaatsvinden is een valse voorstelling van zaken.
    Integendeel zelfs. En neem die 10 miljoen in gedachten en de datum. Geen islam! en leefruimte in overvloed vergeleken met het aantal dat er nu woont.
    Natuurlijk is dit een gedachte experiment en niet uit te voeren. Maar er is nauwelijks een discussie over de gigantische nadelen van overbevolking. Hier, en in de rest van de wereld en dat is zeer tragisch.

 4. Als ik TV kijk, en dat is ongeveer een kwartiertje per dag, dan sla ik al direct de Nederlandse zenders over! Ik kijk nog liever naar een filmpje van Tom @ Jerry, daar zit nog meer realisme in, dan in al die “Wat zijn wij toch sociaal” multi-/Pallywood sjit!

 5. Er zijn dus zo’n twee miljoen mensen die gedwongen meebetalen aan hun eigen ridiculisering en demonisering. Zo diep is men het afgelopen decennium gezonken in voorheen Nederland. De EO meent dit bloedserieus, dus zonder enige scherts of luchtige toon, alsof het Stockholm syndroom ook daar hard heeft toegeslagen.

  @Thorndyke “Het zijn de stuiptrekkingen van de verslagene. Het is binnenkort game over en ze weten het.”

  In China had men het laatst over de “Val van Thucydides”, ivm de chaos die de VS wereldwijd aanricht in de huidige tijd: Een opkomende macht boet de heersende macht zoveel vrees in, dat het tot een conflict komt. De heersende macht zal uitdagen tot een conflict, als een kat in het nauw. De opkomende macht kan dan praten als Brugman, alleen wapengekletter wordt gehoord. Misschien is bij wijze van spreken ook zoiets in NL aan de hand sinds de “plots” opkomende oppositie in de tijd van Fortuyn, die de heersende macht letterlijk buiten zinnen heeft gebracht.

  1. “Misschien is bij wijze van spreken ook zoiets in NL aan de hand sinds de “plots” opkomende oppositie in de tijd van Fortuyn, die de heersende macht letterlijk buiten zinnen heeft gebracht.” Dit is helaas het geval, sinds 1848 is de parlementaire ‘democratie’ een spelletje voor de beter gesitueerden geworden, nog nooit is er kei harde oppositie gevoerd met als doel de regering op zijn knieën te krijgen en door middel van nieuwe verkiezingen het roer over te nemen. Geen één partij kan zo groot worden dat men alleen kan gaan regeren. Men zit als brave burger in een spagaat en men blijft er ook in zitten een patstelling die voor de regering en volksvertegenwoordigers beter uitpakt als voor het electoraat.

Geef een reactie