Russisch tank konvooi vlak bij crashsite #MH17?

tanks
Still You Tube. Russische tanks bij Krasniy Luch.

Via de Twitter accounts van embedded journalisten bij de separatisten, maar ook via pro-Oekraiënse twitter accounts wordt het steeds duidelijker dat grote Russische tank-konvooien onderweg zijn naar de grens met Oost-Oekraïne, en dat andere konvooien deze grens al zijn over gestoken.

breaking

oekr

De bewegende beelden zijn niet altijd duidelijk. Maar het lijkt, gezien de locatie, niet dat het gaat om Oekraïense tanks, en de separatisten beschikken eenvoudigweg niet over zoveel tanks. Eerder al waren er beelden van konvooien met ongemerkte vrachtwagens die door o.a. Donetsk trokken. Dit zou voor een deel verklaard kunnen worden met de verkiezingen die om extra, militaire beveiliging vroegen, maar erg voor de hand ligt dit niet.

Enkele uren terug werd er een YouTube film geplaatst waarop tanks te zien zijn die door een gebied rijden dat beschreven wordt als Krasniy Luch. Deze plaats ligt net even ten zuiden van de crash site.  Trekken de tanks mogelijk op in de richting van de Oekraïense inham ten noorden van de crashsite?

Rus

Dat zou een voor de hand liggend doel kunnen zijn. Vanuit deze inham beschiet het Oekraïense leger de rampplek, en net als bij het vliegveld van Donetsk (waar nu ook opnieuw verhevigde gevechten worden gevoerd) is hier sprake van kennelijk strategische punten waar het staakt-het-vuren onophoudelijk wordt geschonden.

Uigesloten kan ook niet worden dat de Russen verder doorstoten. Ook bij de stad Marioepol, in het zuiden van het separatistische gebied, nu nog in handen van Oekraïne, komen berichten van verhevigde militaire activiteiten.

Hieronder de YouTube film van de rijdende tanks en een YouTube filmpje van het hijzen van een separatistische vlag in Marioepol.

 

Print Friendly
facebooktwittergoogle_pluslinkedin

4 gedachten over “Russisch tank konvooi vlak bij crashsite #MH17?”

  1. Betrokken Ukraine oost inwoners spreken overwegend de taal Russisch. Een taal die wat Ukraine west betreft afgeschaft kan worden. De E.U is bevriend met Oostzee landen waar de Russisch sprekende inwoner minder rechten heeft als een asiel zoeker in Nederland. Dat had in de Ukraine ook moeten gebeuren volgens de E.U/U.S, en NATO. Opeens snap je de pro wiet media en hun politici. Hun ouders verwekten deze Woodstock generatie onder invloed. Bekijk de 160/70 beelden en luister/lees het Hans Van Baalen resultaat. Ongelooflijk dat die Maya het aan zag komen.

  2. We moeten natuurlijk uitkijken voor de Russen want anders komen ze in Europa al onze euros stelen. Europa behoort namelijk tot het rijke westen. Wij hebben heel veel euros en dollars. en die domme Russen hebben alleen maar grondstoffen en energie.

  3. Ben benieuwd naar nieuwsuur, die zijn al sinds maanden aan het roepen dat de Russen in Oost-Oekraine
    zitten en nu moeten ze gaan zeggen dat de Russen echt heeeel erg echt waar nu echt binnen zijn gevallen.
    Een gevalletje Peter en de wolf, mooi zo, opsplitsen dat land en voor je eigen volk opkomen. Dat kennen we hier helaas al jaren niet meer.

Geef een reactie