De echte moordenaars van Anne Faber

Door Joost Niemoller

Het lichaam van Anne Faber is gevonden, maar de vraag over de schuld van haar moord gaat uiteraard rond. De oom van Anne gaf bij een persconferentie aan welke vragen er leven. Bij de familie maar in heel Nederland wel:

‘Wat is er precies gebeurd? Waarom liep deze man vrij rond? Had deze verschrikkelijke daad voorkomen kunnen worden?’ Ook de familie hoopt antwoorden te krijgen op de vragen die blijven beklemmen, zei oom Hans Faber. ‘Helaas krijgen we Anne daarmee niet terug.’

Bij de linkse gekkies is er geen twijfel. Mannen zijn schuldig. Alle mannen. Maar laten we niet te lang stilstaan bij deze doorgeslagen feministische idioten. Het is duidelijk dat de dader een psychopaat was. Dat blijkt uit zijn verleden. Daarom had hij TBS moeten krijgen om voor de rest van zijn leven opgeborgen te worden. Maar dat gebeurde niet. Integendeel: Door de rechters werd hem een milde straf opgelegd:

Uit het vonnis bleek het vermoeden van een psychische stoornis: P. werd naar het Pieter Baan Centrum (PBC) gestuurd voor een persoonlijkheidsonderzoek. Maar hij weigerde mee te werken en ontliep tbs.

De zestien jaar die de rechter hem in 2011 oplegde voor de dubbele verkrachting en een reeks berovingen met geweld, werd in hoger beroep afgezwakt tot elf jaar. Het hof vond zestien jaar geen straf die in verhouding stond tot ‘de aard en ernst van deze feiten.’ P. zou daarom volgende maand vrijkomen, na het uitzitten van twee derde van zijn straf.

Dat iemand die geen TBS wenst, dit soort onderzoek ook niet krijgt, en daarom automatisch in aanmerking komt voor een lichte gevangenisstraf, is natuurlijk een ernstige fout in het systeem. Er zit een wetsverandering aan te komen, die dit kan veranderen, maar de wettelijke molens malen langzaam.

De PVV wilde een Kamerdebat over de zaak, maar de Kamer wil dat niet.

Gelukkig is er nu een mooie en succesvolle petitie opgesteld om het rechterlijke systeem aan te klagen waardoor Michael P.  zo mild bestraft werd.

Een andere lijn naar de schuldige gaat naar de kliniek in Den Dolder waarin de dader zat en veel vrijheden kreeg. Daarnaar wordt nu door de minister een onderzoek ingesteld.

Michael P. kon niet alleen vrij rondlopen buiten de kliniek, hij had er ook een relatie met een medewerkster van de kliniek, en had een andere patiënte zwanger gemaakt. Kennelijk liet men in de kliniek alles maar zo’n beetje op zijn beloop. Ook gaan er verhalen rond over ongelimiteerd drugsgebruik. Patiënten voelen zich in zo’n losgeslagen omgeving uiteraard onveilig en verknipte roofdieren als Michael P. maken er misbruik van.

Dat soort verhalen over losgeslagen toestanden in klinieken hoor je steeds vaker. Onlangs nog hoorde ik het verhaal van een jonge vrouw waarbij door haar psychische aandoening seksueel alle remmen los gingen, zodat ze met zo’n beetje elke beschikbare man in de kliniek naar bed ging. Inmiddels, met het juiste medicijngebruik weer bij haar zinnen, stelt ze verbitterd vast hoe weinig er destijds door de leiding van de kliniek op haar gelet werd. Ook haar viel het vrije drugsgebruik op de kliniek op; fataal uiteraard voor psychische patiënten.

Hoe heeft het zover kunnen komen in Nederland? Dat is te danken aan een manier van denken die in de jaren zestig en zeventig dominant werd, waarbij de ‘ burgerlijke maatschappij’ niet meer als de norm gold, en daders als een soort slachtoffers werden gezien. Dat soort denken is diep in de rechterlijke macht doorgedrongen. Bij een veroordeling gaat het er niet om dat de echte slachtoffers van daders genoegdoening krijgen, maar dat de daders zo ‘menselijk’ mogelijk worden behandeld. Het hele idee van straf is veranderd in het idee van heropvoeding. Het gaat erom of de dader er iets aan zal hebben.

In de psychiatrie is er van een vergelijkbare ontwikkeling sprake. In het Westen kwam de anti-psychiatrie op.

Daarbij is er geen sprake van ziektebeelden, maar van een aanpassingsprobleem van de maatschappij ten aanzien van psychiatrisch gedrag.

In Nederland explodeerde deze ontwikkeling, toevalligerwijze precies in deze kliniek in Den Dolder. Het heette toen nog idyllisch Dennendal. Daar werd uitgevonden dat de maatschappij een probleem had, en gekte de nieuwe norm. Het leidde uiteindelijk tot de ontruiming van Dennendal.

In die extreme vorm is de anti-psychiatrie niet meer blijven bestaan. Medicijngebruik is onder andere, na groot succes, weer prominenter geworden. Het bestaan van psychische ziekten wordt weer onderkend. Maar we zijn daar nog steeds te voorzichtig in. In het geval van Michael P. had bijvoorbeeld chemische castratie ervoor kunnen zorgen dat Anne Faber nog leefde. Maar verplichte chemische castratie is ook in het geval van zulke zwaar gestoorde zedendelinquenten als Michael P. niet mogelijk. Vanuit steeds weer diezelfde gedachte: De dader is ook een soort slachtoffer.

Om terug te komen op de vraag van de oom van Anne hoe dit had kunnen gebeuren, ligt het antwoord diep verstopt in de jaren zestig en zeventig. In het relativeren van psychiatrische aandoeningen. In het omdraaien van de dader-slachtoffer rol bij de rechtelijke macht.

Nee, we zijn misschien niet meer zo gek als toen. Maar er is nog een enorme inhaalslag te gaan.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

15 Reacties

 1. Niet onze patienten zijn ziek, maar de burgerlijke ‘kapitalistische’ samenleving is ziek. Dat was in grote lijnen het uitgangspunt van de ‘progressieve’ psychiatrie.
  Je vraagt je af of zulk denken nog diep in allerlei zielen verstopt zit.

 2. TBS helpt bij gestraften die geen psychopaat zijn,die bestaan ook. Bij veel deskundigen bestaat twijfel over nut TBS voor psychopaten. Radbraken was vroeger zeldzaam, doodstraf ging meestal door ophanging, als het gebeurde dan was de dader meestal een psychopaat. Gevangenis straf is voor psychopaten een goede therapie waardoor ze hun dwang gewoontes weten te onderdrukken in ruil voor vrijheid. Ook chemische castratie is een heilzame kuur.

  • Edmond V.O. Katusz

   14 oktober 2017 op 00:07

   “Gevangenis straf is voor psychopaten een goede therapie waardoor ze hun dwang gewoontes weten te onderdrukken in ruil voor vrijheid.”

   Is dat zo? En als ze in een zwak moment even in de fout gaan dan ligt er weer een lijk en een familie wier leden tot aan hun eigen dood dit verdriet daarover meeslepen?

   Nee, gevangenisstraf lijkt me zinloos voor genetische bepaald levensgevaarlijke mensen. Netjes opbergen, voor goed!
   Salut! Edmond V.O. Katusz

 3. Het was de OvJ die in beroep ging tegen de 16 jaar cel Pieter.

  Ik mag toch hopen dat er deze keer wel direct levenslang zonder TBS geëist word. Maar dat zal wel niet, een paar jaar + TBS en dan is die kous ook weer af. Met een jaar of 5 – 6 staat meneer weer op straat.

  • “Het was de OvJ die in beroep ging tegen de 16 jaar cel”
   Dan wordt het tijd dat zowel zo’n OvJ als de rechters in het hoger beroep een administratieve “douw” krijgen (oneervol ontslag of forse degradatie). Zij hebben de straf verlaagd en zouden niet immuun mogen zijn voor de consequenties.

 4. Gisteren heb ik al getekend. Want ook ik ben woedend. Deze waanzin moet stoppen. Al jaren heb ik het idee dat rechters er zelf voor zorgen dat ze nooit zonder werk komen te zitten. Want stel je voor dat iedere crimineel in de gevangenis zit en iedere psychopaat in de TBS zonder proefverlof?
  Dan wordt het veiliger op straat en dat moeten we niet willen met z’n allen.
  Nee….we sturen ze liever naar een open inrichting waar ze geen strobreed in de weg wordt gelegd en ze gewoon door kunnen gaan met hun criminele activiteiten. Met personeel dat gezellig in de koffer duikt met zwaar gestoorde zedendelinquenten. Kappen nou! Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen?
  RIP Anne. We kenden elkaar niet, maar ik zal je nooit vergeten.

 5. Schandaal in Amerika. Een filmmaker nodigde volwassen meisjes uit. Hij was op zoek wat bij ons de Amsterdamse wallen leefstijl heet. Doe je daar een hoogstandje aanranding, zonder uitnodiging, dan hang je, letterlijk niet, maar dood ga je. Vandaag Nederland. Doe dat kunstje en volg uw wetgeving. Dat is een hoogstandje van een generatie die afstamt van wat inquisitie tijden heet. Beken uw bekering en bekijk gevolgen. Het Vaticaan tobt er, 300 jaar later, nog steeds mee. Opeens snap je een geslaagde formatie.

 6. Nederland en wetgeving. Leesvoer voor liefhebbers. Begin bij uw gemeente en stop bij belasting. Rijd twee kilometer sneller als toegestaan. Of laat kleuter kleinkind pissen in het publiek. Beter, kom aan op Schiphol met een tas van krokodillen leer of van een ander beschermt dier. Dan hang, en betaal je. Nog beter. Omzeil belasting betalen, waar ook ter wereld, je word gevonden. Deze dingen maken een soort Nederlanders gelukkig. Tegen wilders, doodsbang voor aanslagen, is hun kenmerk. Hitler in zijn boek M.K noemde hun de van alles kan je ze wijsmaken groep. En maakte er toen, net als nu in Nederland, handig gebruik van. Wat een andere Anna, toen, ook het leven koste. Niets nieuws onder de zon.

 7. TBS is niet bedoelt om mensen levenslang op te sluiten. TBS is bedoelt om mensen nog een kans op terugkeer te geven. Anders is het weggegooid geld om iemand een dure behandeling te geven terwijl hij nooit meer vrij komt.

  TBS is alleen voor mensen die nog een kans verdienen. Michael P. heeft zijn kans gehad en moet nu levenslang krijgen.

 8. Dit land, deze door en door verziekte politiek correcte dictatuur, zal niet veranderen. Regentenkliek, media, OM, rechters: alles blijft politiek correct en gelooft in cultureel-marxistische waarden. Daarbij hoort minachting voor slachtoffers en pamperen van daders.
  Slappe strafjes en oneindig begrip voor dit soort beesten: het zal allemaal blijven en nog erger worden.
  Met dit nieuwe flutkabinet gaat het gewoon door met de verloedering. Liever smijt men miljarden weg aan het ondergronds opslaan van CO2 ( het meest imbeciele en totaal nutteloze beleid ooit ) , debiele windmolentjes en smijten van geld naar gelukzoekers en buitenland. Daarbij nog de islamisering en de totale onderworpenheid aan de EUSSR. Oplichter en leugenaar Rutte heeft er allemaal geen problemen mee. Dank aan die achterlijke kiezers die op dit soort partijen hebben gestemd. Ook jullie betalen straks een hoge prijs.

 9. een goed stuk Joost.
  ik weet dat in de VS chemische castratie gedaan wordt.
  zelfs vrijwillig (de dader weet dat hij altijd neigingen zal hebben.
  hier is dat uiteraard “beter” geregeld. lange praatsessies en soms wat medicijnen is voldoende om ze weer in de maatschappij op te nemen.
  de “patient” is altijd belangrijker dan het slachtoffer.
  anderzijds weten we ,door de vele verkeerde beoordelingen,dat het meestal niks helpt.
  ik ben er voor om alle pedo’s en sex freaks verplicht chemisch te castreren.
  dit na minstens 10 jaar in de bak te hebben gezeten.

 10. De echte moordenaars van Anne Faber….

  Goed verwoord Joost! Ik zou ze vanmiddag kunnen laten aanpakken op de diverse departementen en verzonnen ministeries. Als een soort Klaasje Otto huis houden als kerels onder elkaar. Gesteund door een legioen van strijders voor een nieuw Nederland. Maar goed…’dream on’ hoor ik mij zelf denken ‘veilig’ op mijn smartfoontje. Blijkbaar verwoord het mijn woede tegen het OM en de DJI. Tegen de rechterlijke macht en de suftrutten die dit allemaal bedacht hebben vanachter bureaus. We krijgen Anne er niet meer mee terug. Het doet pijn. Een Nederlandse volbloed was ze, mooi en slim. Ik hoop dat ze ergens is waar ze straalt net zoals ze hier straalde….

  Er staat nog wat te gebeuren in dit zieke land…dat weet ik zeker!

  • robbertdeberk

   14 oktober 2017 op 10:33

   ” Er staat nog wat te gebeuren in dit zieke land…dat weet ik zeker!”

   Reken daar maar niet op en neem de tweede WO als voorbeeld.

 11. De echte moordenaars zitten bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens, want die interpreteren het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens zodanig dat er een RECHT op resocialisatie is voor iedereen. Dus ook voor psychopaten die trots zijn op hun verkrachtingen, vernederingen, sadisme en moorden: https://nos.nl/artikel/2137160-gerechtshof-edwin-s-heeft-recht-op-resocialisatie.html

  Het recht op socialisatie van het Europese Hof is de systematische wortel van het kwaad dat hier is geschied.

  • Om daarop in te haken:Het gerechtshof vindt dat de man nu al uitzicht moet krijgen op resocialisatie, mede door een uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Dat oordeelde eerder dat levenslang zonder uitzicht op verlof onmenselijk is.
   —–
   Maar nabestaanden en overleden en overlevende slachtoffers hebben wel levenslang!
   Daarnaast is het juist de taak om de samenleving te beschermen tegen levensgevaarlijke predators. Je laat leeuwen, tijgers, krokodil ook niet loslopen terwijl de in mijn ogen nog veel gevaarlijker menselijk variant gewoon op jacht mag gaan.
   Misschien moet de verantwoordelijk rechter maar wat jaartjes achter slot en grendel wegens totale incompetentie.