De les uit de DENK rel: stop de dubbele nationaliteit!

In de Tweede Kamer zitten Nederlandse Turken of Turkse Nederlanders, die, neem ik aan, allemaal een dubbele nationaliteit hebben. Een dubbele nationaliteit betekent dat het Turkse regime Erdogan hen aan kan spreken op hun Turkse loyaliteit.  Ik heb nooit begrepen waarom mensen met een dubbele nationaliteit en dus met een dubbele loyaliteit in het Nederlandse parlement en in de Nederlandse regering mogen zitten: dit holt de betekenis van Nederlandse politiek uit.

Sommige van die Turks-Nederlandse politici zullen hun steun betuigen aan het regime Erdogan, anderen alleen aan het Turks-zijn op zich, of het gaat om familiebanden of economische banden. Sommigen zullen zich op laten roepen voor het Turkse leger, of niet. Sommigen zullen nauwe politieke banden onderhouden met bepaalde segmenten van de Turkse samenleving, of zullen bepaalde religieuze banden voelen met bepaalde Turkse stromingen in Turkije of in Nederland. Sommigen zullen verbonden zijn met Koerdische belangen, andere niet, voor bijna allemaal zal het Turkse hun tweede taal blijven.

Dat zijn persoonlijke keuzes waarin iedereen vrij is. Maar niemand weet hoe het zit. Dit alles is dus volstrekt ondoorzichtig voor de Nederlandse kiezer.

Dat er zich nu ook Turks-Nederlandse parlementsleden hebben uitgesproken over het bestaan van een Armeense genocide, is mooi. Dat er ook Nederlands-Turkse parlementsleden zijn die zich tegen het bestaan van de Armeense genocide hebben uitgesproken, is uiteraard ronduit bizar. Want dit is gewoon een feit. Het ontkennen ervan door het regime Erdogan, zich hier krampachtig aan vast aanhouden en anderen afdwingen het bestaan van de Armeense genocide ook te ontkennen is alleen maar het zoveelste bewijs dat Erdogan een gevaarlijke dictator is. Dat twee Turks-Nederlandse parlementsleden van DENK  in Turkse media hun Turks-Nederlandse collega’s aan de schandpaal hebben genageld als landverraders (en daarmee dus Nederlandse landverraders zijn) en dat deze als gevolg hiervan worden bedreigd, wordt door praktisch de hele Nederlandse politiek erkend als weerzinwekkend.

Maar wat niet algemeen erkend wordt, is het onderliggende probleem: De dubbele nationaliteit die maakt dat Erdogan de Turkse Nederlanders kan aanspreken op hun ‘Turks-zijn.’

Het grootste deel van de Nederlandse politiek blijft hierover de schouders ophalen, met als fake argument: Turkije accepteert het toch niet?

Sinds wanneer is dat een geldig argument? Wat Turkije in Nederland wel of niet accepteert is niet ons probleem!

Het is heel eenvoudig. Duitsers die in Nederland komen wonen, mogen alleen de Nederlandse nationaliteit krijgen als ze de Duitse opzeggen. (Uitzonderingen daargelaten.) Met Turken, en Marokkanen (en Grieken) moet het net zo geregeld worden. Het buitenland mag niet bepalend zijn voor deze ongelijkheid.

Zolang we deze dubbele agenda in stand houden, zal nog niet eens het begin van integratie tot stand komen. Nederlandse Turken moet kiezen: Nederland of Turkije. Niet; hier genieten van uitkeringen, daar huizen bouwen. Ook dat is discriminatie ten opzichte van immigranten die wel afstand moeten nemen van de nationaliteit van hun land van herkomst.

Het is simpel: Verplicht Nederlandse Turken te kiezen. Kiezen ze voor de Nederlandse nationaliteit, laat ze dan officieel afstand nemen van hun Turkse nationaliteit.  Als Turkije dat niet accepteert, is dat een zaak van Turkije. Als Nederlandse Turken met een Nederlandse nationaliteit toch gebruiken blijven maken van die Turkse nationaliteit, controleer dit en leg straffen op.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

9 Reacties

 1. Leo KarelJan

  2 maart 2018 op 15:57

  Dubbele nationaliteit is sowieso waanzin. Dubbele nationaliteit bij ministers, Kamerleden en andere politici ( en ook ambtenaren ) is totaal krankzinnig en getuigt van de door en door verrotte staat van het land! Maar ook hier halen de meeste kiezers hun schouders over op, want ze stemmen maar in beperkte mate op PVV en FvD.
  De rest ( dus ALLE andere partijen ) heeft er geen probleem mee.
  Kijk maar weer naar de volgende verkiezingen! De NL kiezer graaft blijkbaar graag zijn eigen graf. Ze zullen het nog bezuren.

 2. Het is een aperte schande dat de vleermuizen van graaf DENKula überhaupt in de 2eKamer zitten! Zij zitten daar openlijk(!) op gezag van een buitenlandse mogendheid; Turkije. Ik ken werkelijk geen enkel zichzelf respecterend land dat deze waanzin toestaat. Om over de schofferingen van Turkije naar NL toe nog maar te zwijgen. Wat mij betreft geven we al die lieden de dikke doei en kunnen ze mooi aftaaien naar de heimat. Ik persoonlijk heb méér dan schoon genoeg van alle bagger die we ons maar moeten laten welgevallen. Men valt hier nu in de kuil die o.a. de PvdA decennia geleden al gegraven heeft. Alle tolerantie en het zich niet hoeven aanpassen gaat ons nu lelijk opbreken. Ze zullen ons met onze eigen democratische middelen ten gronde richten.

  • Zoals Erdogan ooit al zei; “Democratie is als een trein. Je rijdt mee totdat je je bestemming bereikt hebt en dan stap je uit.”

   En ook:
   “De moskeeën zijn onze kazernes, de koepels zijn onze helmen, de minaretten onze bajonetten en de gelovigen onze soldaten…”

   Dit zou toch voor geen enkel rationeel nadenkend mens nog nadere uitleg moeten behoeven. Maar hier zit men ferm met de kop in de kont en de vingers in de oren keihard Lalalalala! te zingen…

 3. De hele strijd tegen het cultuur-marxisme begint met het afschaffen van de dubbele nationaliteit , want in strijd met artikel 1 van de grondwet. Want niet iedere Nederlander kan beschikken over de voordelen van twee walletjes eten van een dubbele nationaliteit. We moeten de Nederlandse nationaliteit als een waardevolle eigenschap behandelen, die je niet zo maar krijgt als je geen van geboorte Nederlander bent, dat is geboren uit een Nederlandse moeder in Nederland.
  Dit leidt tot de volgende wetgeving:
  – beperkt aantal vluchtelingen alleen toelaten, met principieel op tijdelijke basis, want terug als vaderland weer veilig is, in aparte opvangcentra, met eigen gerunde scholen, primaire medische voorzieningen, en eigen organisatie voor inrichting, onderhoud van het complex. Dit voor met name vrouwen, kinderen, zieken en ouderen. Mannen in principe terug om strijd te voeren tegen hun overheersers. Alleen in uitzonderingsgevallen recht op tijdelijke verblijfsvergunning.
  – iedere…

 4. Deze lieden grepen de door de stomme Nederlandse regering gegeven bepaling hun kans en na mee rijden op de pvda wagen begonnen ze voor zich zelf,en ondermijnen nu de Nederlandse belangen.Eigen schuld .

 5. De Brazilianen zijn slimmer;Ik mag hier al 35 jr wonen als gast met alle voordelen van de eigen bevolking…….Alleen geen 2e paspoort ,maar wel een verblijfpas.Dus mag niet stemmen en de politiek verzieken.Ik kan nu wèl nacionaliseren denk ik maar dat is een kostbare bedoening en alleen als ze in Nederland echt vervelend gaan doen.Brasil is goed voor mij,en dat waardeer ik tenzeerste.

 6. Absurd dat mensen met een mening over een genocide bedreigd of vervolgd worden. Schande. Ik weet niets van de Armeense genocide, daarom ga ik er maar vanuit dat de historici het wel zullen weten.
  Overigens kunnen historici niet meer alles zeggen wat ze in de archieven vinden. Is er geen bewijs te vinden in de archieven over een staats paradigma, is er wel bewijs voor het tegendeel maar druist dat in tegen de staatspropaganda, dan kun je tegenwoordig in grote problemen komen als historicus. Hetzelfde geldt voor de wetenschap. Bijvoorbeeld over degelijk onderzoek naar het verband tussen IQ en welvaart, of het verschil in IQ tussen bevolkingen. De oplossing is dat je over dit soort zaken moet kunnen discussiëren met deskundigen. Mensen met onzin meningen kunnen zo te kijk gesteld worden. Echter, er zijn ook mensen die geen onzin meningen hebben, maar feiten presenteren die onwelgevallig zijn. Daar ligt het probleem.

 7. Hier hoeven we eigenlijk niet veel woorden aan vuil te maken. Het is al sinds jaar en dag bekend dat de loyaliteit van het gros van de Turken in Turkije ligt en niet in NL. Net zoals dat bij de Marokkanen het geval is. Men woont in NL maar men heeft er niets mee. Of ja, de lusten, daar heeft men wat mee ( uitkeringen bv. ) en de lasten ( niet islamitisch land bv. ) worden gewoon genegeerd want ze leven toch in een parallelle samenleving die zo min mogelijk of liefst helemaal niet interacteert met de NL samenleving. Dat er lieden in het NL parlement zitten met 2 paspoorten is belachelijk en volstrekt onlogisch. Als je NL vertegenwoordigd dan mag men verwachten dat je NL bent, en niet nog een andere nationaliteit er naast hebt. Dat men geen afstand neemt van het dubbele paspoort zegt al genoeg dus weg er mee. Als die landen daar problemen mee hebben dan is dat HUN probleem. Maar ach, het zijn moslim bananenrepublieken en NL durft daar niet tegen op te treden. Slap zooitje.

 8. Zoals je terecht opmerkt, kuzu cs zijn de landverraders, want ze zijn trouw aan een buitenlandse mogendheid als NL parlementslid.
  Hun ambtseed is nul en void, de verklaring van zonder last en ruggespraak gelogen, daarmee hun Kamerlidmaatschap ongeldig .
  Verwijderen en uitzetten naar Ankara.