De open samenleving en haar armzalige betonblokken

Door Joost Niemöller

De heersende machten in het Westen kiezen voor een open samenleving. Dat wil zeggen dat ook de vijanden van die open samenlevingen, die als doel hebben deze samenleving kapot te maken, binnen kunnen komen. Zoals moslimterroristen. Vindt er een aanslag plaats, dan wordt er, om de lokale bevolking rustig te houden, een noodoplossing achteraf bedacht. Een tijdelijk verbandgaasje, meer is het niet.

Zoals nu in New York, waar  betonnen barrières worden geplaatst bij fietspaden.

En dan wel zo dat je er nog steeds moet kunnen fietsen.

Alsof er een probleem is met de beveiliging van fietspaden.

Ook wordt er nu een ‘ring van staal’ aangelegd rondom kerstmarkten in Berlijn, want vorig jaar vond er op zo’n kerstmarkt een aanslag met een vrachtwagen plaats.

Ook op de bruggen in Londen zijn er dergelijke staalbarrières aangebracht.  Die zijn precies zo geconstrueerd dat de laatste aanslag, namelijk met een auto rijden door voetgangers, niet meer kan gebeuren.

Precies volgens de redenering bij de fietspaden in New York.

Dat heet het paard achter de wagen spannen. Het lijkt telkens alsof autoriteiten niet in staat lijken om zich te verplaatsen in de denkwereld van een terrorist, om ze zodoende een stap voor te kunnen zijn.

Soms vinden die maatregelen bovendien met enorme vertraging plaats. Zo zijn er pas nu betonblokken neergelegd op het Centraal Station in Amsterdam.

Nadat er al meerdere aanslagen zijn gepleegd op stations in Europese steden.

Precies in die vertragende, onbekommerde, lijn lijken de autoriteiten van de Europese landen zich geen zorgen te maken over de terugkerende ISIS strijders.

En dit, terwijl alleen al in bijvoorbeeld Groot Brittannië het aantal teruggekeerde ISIS strijders een beangstigende omvang heeft aangenomen.

Israël, ondertussen, bouwde een muur tegen de moslimterroristen en blijft aan die muur door bouwen.

Van de muur van Trump zijn nu prototypes gepresenteerd. Die muur gaat er komen.

Maar Europa heeft nauwelijks grenzen, laat staan muren. Met uitzondering van die paar landen, zoals Hongarije, die hun eigen maatregelen hebben genomen, tegen de wil van de EU in. En ook aan die grensbescherming blijft werken.

Karl Popper schreef het beroemde boek De open samenleving en haar vijanden. Dat boek wordt steeds weer opgevoerd als een pleidooi voor de open samenleving.

Maar inmiddels is de open samenleving haar eigen grootste vijand geworden. En naarmate men daar meer halsstarrig aan vasthoudt, zullen de dramatische gevolgen ervan groter worden. Aan dit principe vasthouden in tijden van massamigratie is een misdaad tegen de menselijkheid.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

50 Reacties

 1. De nieuwe Nederlandse regering. Een D66 vrouwtje minister kon niet wachten of kreeg orders. Rusland gebruikt het internet om zich te bemoeien met puur Nederlandse zaken kwaakte zij. . Opeens snap dingen zoals de populariteit van ons land bij meer snuggere wereld bewoners. Voor hun is het gewoon Efteling land voor volwassenen. Vol sprookjes met een fijn en gezellig einde.

 2. Heb het vermoeden dat Joost bezig is met een steen die boven op de onderste ligt.
  Zijn doofpot boek werd niet èèn keer genoemd in het nationale Omtzigt drama.
  Ook niet dat het onderzoek resultaat goedgekeurd werd door een mede onderzoeker met de status van mogelijk dader. Sesam straat opvoeding en gevolgen. Luisteren, niet denken, is hun volwassen kenmerk.

 3. Inderdaad………wie zwijgt stemt toe, maar bij het volgende topic kunnen jullie die stoute politiek poppetjes er weer flink van langs geven, toch. Rutte hier en ze moesten hem….., meneertje Pecholie daar en ze moesten hem…..bla bla bla bla…..
  En dan is het NU al duidelijk dat deze vuile roversbende de boel nu al belazert heeft en gewoon blijft doorgaan met liegen én bedriegen. De elite gaat er op vooruit en de ouderen en het overige gepeupel moet het gela(CH van Rutte)g betalen.
  Wij als BLANKE bevolking worden daarbij ook nog eens recht voor onze neuzen en ogen vervangen door andere mensen welke hier, hoe je het ook wend of keert, absoluut niet thuishoren. Daarbij geeft de macht welke het geweldsmonopolie bezitten openlijk toe dat ze het nu al niet meer aankunnen, trouwens, ze zouden voor dat karige hongerloontje ook wel gek zijn. Dus als er binnenkort, héél binnenkort wel te verstaan, een aantal Afrikanen (waar is daar oorlog trouwens, Mali??), Marokkanen (is daar…

  • ….oorlog??), en overige zandbakkiërs bij u de straat inlopen met machetes, messen, pistolen, geweren en wat dies meer zij…..om u “te vervangen” ehhhhhh, natuurlijk gewoon de politie bellen, dus 112…….en dan……..maar hopen dat die u komen redden, maar geloof mij nu maar, dit gaat het niet worden, en owé als u zelf erop los slaat om uw vege lijf te redden, tja dan, zult u uw wandaden natuurlijk netjes zoals het hoort moeten verantwoorden voor een of ander vies pedorechtertje, mmm, fijn toch, om in zo’n land als NL te mogen wonen, waar alles nog zo goed gaat, toch…???!!! Op YT zijn al nagenoeg GEEN filmpjes meer te vinden van misstanden van dit tuig, hoe zou dat nu toch komen, oh, ik weet het al, het is weer helemaal onder controle….hahahahaha!!!
   En de politie gaat gewoon verder met het totaal uitmelken, zeg maar uitknijpen van de BLANKE NL bevolking, voor zover deze nog een paar duppies over hebben, en iedereen vindt dit wel prima zo, bah bah bah, om te huilen, echt…

   • …….waar!
    Dit verrotte politieke poppenkastje moet weg, en wel totaal, zie dat in aub, en er is maar 1 oplossing en daar ga ik niet meer over in discussie!
    Maar deze complotter zal binnenkort wel opgepakt worden want (zgnd) verstrooid, hahaha, nou oké, I’m waiting…..
    Echter, helaas blijven wij onszelf maar aanvallen én afvallen! Kijk toch verdorie eens hoe de elite het doet, die komen dag in en dag uit weg met de ergste misdaden!
    I rest in my case…..

    Gladiator

    • U zit er behoorlijk doorheen beste Gladiator. Volkomen begrijpelijk als je met lede ogen aan moet zien wat er met en in NL gebeurd. De waanzin viert hoogtij. Heb het net nog getwitterd in antwoord op een tweet van Joost over de machteloosheid van de politie in Brussel na de Marokkanen voetbalrellen in die stad. Als je als politieapparaat niet voorbreid bent op deze uitbarsting van anarchie, wat als de miljoenen moslims in €uropa hun kans schoon zien en de boel volledig gaan ontwrichten ? zoals getweet ; €uropa is een makkelijke prooi voor de miljoenen moslims die zich er in bevinden. Een naieve, wegkijkende samenleving die de eigen verdediging ( politie/leger ) volledig heeft wegbezuinigd en het paard van Troje met spandoeken en knuffels heeft binnen gehaald. De kat op het spek gebonden. Ben al jaren weg uit NL, men verklaarde mij voor gek toen ik vertrok, kon wel eens levensreddend zijn geweest !

 4. @Gladiator. Als ik zo vrij mag zijn sluit ik me geheel bij @Sint aan. Het doet me verdriet u zo te zien. Maar ik begrijp maar al te goed hoe u zich voelt. Het is om met je hoofd tegen een muur te lopen als de mensen om je heen maar heel hard Lalalala zingend met de kop in de kont blijven zitten terwijl de harde waarheid steeds urgenter voor de deur staat te dringen. Zie de rellen na het voetbal van het weekend. Zie de plunderingen in Culemborg tijdens de stroomuitval. Ook ik loop hier soms met een bloeddruk van 200 rond omdat je het voor je ogen de afgrond in ziet gaan, men het categorisch blijft ontkennen en je alleen volkomen machteloos bent. Ik zou u best een email willen sturen maar kan zo gauw uw mailadres hier niet meer terug vinden. Ik weet dat het een Gmail adres was.

 5. Gladiator. Ooit van Columbus gehoord? Voor hem bestond jouw probleem niet. Daarna wel. Met zwarte Piet als bewijs.

 6. Voor de goede orde……..was nog iets vergeten te vertellen en bij deze laat ik het maar doen, 7.30 min met Dutch subs voor degene die…..nou ja, jullie weten wel……hoop ik,

  https://www.youtube.com/watch?v=supgLJK3TpQ

  Why are you telling me….

  Gladiator wenst jullie……het aller aller beste toe!!!

 7. Alstublieft BLANKE Nederlanders, zomaar enkele kopjes van zomaar enkele alternatieve nieuwsblogs/sites

  Gepensioneerden betalen afschaffing dividendbelasting
  Berlijn zinkt dankzij migranten en linkse politiek weg in chaos en geweld
  Marokkaanse “Nederlanders” vieren feest, politie moet vluchten
  Alexanderplatz: 20 jarige man beschermd meisje van 14 en wordt door kudde migranten in elkaar getrapt
  Zo groot is de ravage na rellen (Marokkanen) in Brussel, eigenaar geplunderde zaak: “ik kan dit niet blijven volhouden met al dat krapuul hier”
  Amsterdamse politie bukt uit angst voor rellend tuig na wk-kwalificatie Marokko
  Zweeds stadsdistrikt Skövje geeft voortaan publieke informatie alleen nog maar in Arabisch

  Daar ik al op nagenoeg geen enkel van deze zogenaamde NIEUWSBLOGS/SITES ivm censuur reageren kan hier nog maar 1 keer dan en dan denk ik dat ik de pijp maar aan Maarten ga geven want doel heeft het allemaal niet meer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  En dan te bedenken dat net degene…

  • …….die elke keer maar weer oproept om nu eens eindelijk achter dat vervloekte scherm uit te komen en zijn vingertjes eens te gebruiken om tuig te slopen of poppetjes in te smeren met pek en veren, i.p.v. eelt te typen op de toppen, krijgt een gigantische klap te verwerken, een moord op een superlieve en geweldige vriendin door een AYLBEWERBER aus Marokko????????? Met een dubbele identiteit, een steeds maar langer wordend strafblad en de mededeling dat hij Duitsland verlaten moet ivm afwijzing asielaanvraag. Hij vermoorde haar in koelen bloede en liet haar achter in een kelder waar ze na 3 weken werd gevonden door een huismeester!
   Ze was amper nog te identificeren!

   Mooie landen, Duitsland, Nederland, Zweden, België, Italië Frankrijk, Engeland, Denemarken, enz enz enz en vooral het zwijgen van de media over de misstanden en dan de Nederlandse Politici welke na maanden “onderhandelen” eruit zijn hoe ze de blanke Nederlandse bevolking op een zo slinks mogelijke wijze kunnen…

   • ……..ontdoen van hun laatste centjes en eigendommen waarna de weg openstaat om het land helemaal om te vormen tot een zandbak met shariawetgeving EN iedereen staat erbij en kijkt ernaar…………WALGELIJK OM AAN TE ZIEN EN AAN TE HOREN!!!!
    Ook heb ik een kopie van een brief van de minister van NRW aan de Polizeipräsident van NRW te Köln waarin hij “speciale regels” afvaardigt voor asielaanvragers, de misdrijven welke zij begaan én de afhandeling daarvan!!!!!
    NOG VRAGEN!!!
    Stel ze gerust maar verwacht geen schattig en lief antwoord. I’m done wit hit, and you…..??!!

    An angry Gladiator!

 8. Zoals de commandant van de Singaporese commando’s het tegenover zijn manschappen samenvat in de serie Commando op Netflix: We do not own, what we cannot defend. Goede samenvatting van de hele problematiek in 8 woorden.

  • Helemaal eens.
   Gros van de Nederlanders doet het al in de broek bij het woord “verdedigen”.

 9. ze willen ten eerste dat bedrijven een open-grenzen-staat krijgen zodat die tevreden zijn.
  voor de rest willen ze alleen belastinggeld zien en hebben ze schijt aan de burger.

 10. @ Sjefke 7807
  Helemaal met je eens, beste Sjefke. De meeste mensen informeren zich niet goed. Toch is het onverklaarbaar dat er bijvoorbeeld niet veel meer mensen op Wilders of Baudet stemmen. De overgrote meerderheid weet toch wel, ondanks hun pijnlijke gebrek aan kennis en informatie, waar Wilders voor staat. Iedereen heeft de man toch wel eens zijn ideeën horen uitspreken? En waarom staat hij nu al weer lager in de peilingen ondanks het vreselijke regeerakkoord? Ondanks zijn goede optreden tijdens het debat. Zelfs dan zijn er weer een aantal mensen die nu weer weglopen. Het NL volk is niet alleen onwetend en ongeïnformeerd, maar ook hardleers en ontzettend stom. En bewust laf en ruggengraatloos: ze durven de gevestigde orde blijkbaar niet te verlaten.

  • @Leo karelJan.
   Vlakt u het Onderwijs ook niet uit. Decennia van Linkse indoctrinatie heeft zijn vuile klauwen diep in mensen hun verstand en rationeel denken gezet, zoveel is wel duidelijk. En ook de angst om voor “racist” of “Islamofoob” te worden weg gezet zit héél diep bij veel mensen. Men is nog niet vergeten hoe het Janmaat verging of hoe Pim Fortuyn geëindigd is. Wilders zit al 13 jaar onder een zwaar gepantserde steen en heeft voor de rest van zijn leven geen bestaan meer. En Baudet zal hetzelfde lot ondergaan mocht hij echt een partij van betekenis worden. Verder sluit ik me geheel aan bij wat u zegt; Het NL volk is niet alleen onwetend en ongeïnformeerd, maar ook hardleers en ontzettend stom. En bewust laf en ruggengraatloos: ze durven de gevestigde orde blijkbaar niet te verlaten.

   • Wat mij ook zo mateloos irriteert beste Sjefke is dat de “open samenleving” geen vuist durft te maken tegen de oprukkende muzelman en zich slechts bediend van symptoombestrijdende maatregelen. Die betonblokken ( Merkellego in Dld. genoemd ) houden de geharde, doorgewinterde IS slachters echt niet tegen. De MSM brengt het natuurlijk zo dat men zich dan “veilig” kan voelen en vadertje staat het beste met ons voor heeft maar niets is minder waar. Het is een schijnveiligheid die het publiek dom en in het gareel houdt. De oorzaak ( lees : ISLAM ) woekert verder en zaagt door aan de poten van onze samenleving. Moskeeen sluiten, islam scholen sluiten, deporteren van illegalen, koranverbod. Niks hoor je hier over.

    • Het durft NIET benoemd te worden door de slapjanussen van Rutte III. Wat Leo Kareljan al zei : ” Het NL volk is niet alleen onwetend en ongeïnformeerd, maar ook hardleers en ontzettend stom”. Men weet op voorhand dat men van alle kanten genaaid wordt door Rutte, nog meer overgeleverd wordt aan de €U door ANTIdemocraten66, het is geen nee, het is geen ja, het is het CDA krijgt en CU ? Ach, dat zielige clubje christenen dat maar meehuppelt om de 75 vol te krijgen maar zich door de anderen gewoon laat schofferen en “dulden” ( D66 ) Een ezel stoot zich geen twee keer maar het NL electoraat ? Die gaan echt achter het gordijntje staan zonder na te denken en kleuren weer het rondje van de firma leugen en bedrog rood. Als je zo achterlijk bent verdien je ook niet beter en heb je het IQ van een bakkie yoghurt nog niet eens bereikt. Nog 4 jaar Rutte ? OMG ! Wat is NL diep gezonken.

     • @Sint. Precies mijn waarde Sint. De inkt op het regeerakkoord is nog niet droog en nu al zie je hoe men wéér gepiepeld is. O.a. met de “aflosboete” die wederom de ouderen het hardst zal treffen. Zij hebben namelijk wel altijd gespaard en afgelost om met hun pensioen weinig woonlasten meer te hebben. En wat doet Rubberen Rutte? Het bestraffen! Op aanraden van de multinationals (Shell, Unilever ect.) en Brussel. Echt, ik verslijt hier heel wat toetsenborden van al het head desken dat ik doe in ongeloof om zoveel stompzinnigheid en naïviteit.

 11. @Sint. Als de dingen blijven gaan zoals ze nu gaan zal die “Open Samenleving” niet lang open meer zijn. Alle voortekenen zijn er. Ik erger me werkelijk geel en groen aan al die roeptoeters die, niet gehinderd door enige vorm van kennis, maar stug blijven vol houden dat “het maar een héél klein groepje” is (Hint: niet dus. 70%(!) van de hier levende moslims zou een Sharia wetgeving in NL willen zien!) en dat de Koran dit alles verbiedt. Zoals ondertussen genoegzaam bekend heb ik me in geleerd op de materie en als je dan met de OORSPRONKELIJKE bronnen (Koran, Hadith en Sira) in de hand aantoont dat ze blaartrekkende nonsens verkopen hebben ze ook nog de euvele moed om te zeggend dat je er naast zit. Het lijkt wel alsof men aan collectieve hersenverlamming leidt.

  • Kijk naar Iran. Binnen enkele jaren veranderd van een seculier Perzie in een fundamentalistische islamitische republiek. Zo snel kan het gaan. Linkse groepen hebben Khomeiny geholpen, want anti Amerika, totdat ze in 1981 werden verboden.
   Moet een waarschuwing zijn.

 12. @Arjen. Dat is nu precies mijn punt beste Arjen. Mensen hebben geen idéé hoe kwetsbaar onze vrijheid is! En dat die niet gratis is en ook niet vanzelfsprekend. Men leeft hier nog steeds in een “happy ignorance” bubbel en denkt dat het allemaal zo’n vaart niet lopen zal. De Linkse Kerk in dit land, die nu met de Islam loopt te dwepen, zou eens héél goed moeten kijken naar die Iraanse revolutie uit 1979 en er wat van opsteken. Ook toen was Links een gewillig vehikel voor de hardcore Islamisten. Toen de Ayatollah cum suis eenmaal goed in het zadel zaten waren zij de eersten die in de Iraanse kerkers verdwenen.

 13. @ Sjefke 7807
  Waarom prikken jij en ik er dan wel doorheen? En nog zo’n 1,5 miljoen stemmers? Wij hebben toch ook te maken met de NPO en RTL rotzooi? Ik denk gewoon dat een heleboel mensen gewoon te lui zijn om zich goed te informeren. Er zijn toch voldoende andere kanalen om aan informatie te komen? Luiheid=onwetendheid. Daarnaast zijn er veel angsthazen die denken dat de islam wel in toom te houden is door ze niets in de weg te liggen.

  • Vorige jaar met een vriend een gesprek begonnen over de verkiezingen in de US en Donald Trump.
   Hij vond het nogal raar dat ik Trump zag zitten. Ik vertelde hem dat ik vooral een hekel aan de Clintons had en wees hem op een paar films op You Tube.
   Hij antwoordde lachend: je wil toch niet beweren dat je alles gelooft wat op You Tube staat?
   Nee, klopt maar ik weet wel zeker dat alles op de NPO en RTL gelogen is….

   Ik deel geregeld politiek getinte stukjes op FB, ook van deze site. De enige vriend die ze liked is mijn zoon. De rest weet niets of durft geen kleur te bekennen. Zo zijn de mensen hier.
   Het wordt nog erger als je met jongen mensen praat die pas van school zijn. Dan merk je direct dat zij jarenlang op school werden geindoctrineerd.

   • @Observer59
    Zie hier wat de Linkse indoctrinatie heeft opgeleverd aan blaartrekkende nonsens; https://www.geenstijl.nl/5139276/islam-islam-islam-jou-treft-geen-enkele-blaam/#comments
    En dit zijn dus jongeren van 18 op een universiteit God betere het! Eén van de dames zegt; “En er is heel veel onbegrip (naar de Islam toe). Maar waar dat vandaan komt weet ik eigenlijk niet zo goed.” Echt, zo stompzinnig kun je alleen zijn als je sinds 9/11 onder een baksteen hebt gezeten. Zouden al die aanslagen etc. er misschien iets mee van doen hebben? Of de stuitende onverdraagzaamheid en het geweld naar alles dat niet-moslim is? De vorming van no-go zones dan? Deze jongeren hebben geen enkel benul van de hel die hen te wachten staat mocht de Islam hier ooit écht de scepter gaan zwaaien….

 14. @Leo KarelJan. Omdat wij de moeite genomen hebben ons wél te informeren mijn waarde Leo. De NOS kijk ik al zeker 25 jaar(!) niet meer en ook RTL heb ik járen geleden al in de ban gedaan. Zodoende kijk ik eigenlijk nauwelijks nog TV en dit al vele jaren. Hoogstens af en toe een leuke film. Ik haal mijn nieuws alleen nog van GS, Elsevier en internationale alternatieve nieuwssites. Verder heb ik een zelfstudie omtrent de Islam gedaan met behulp van de originele bronnen (Koran, Hadith en Sira) alsmede de studie boeken van het CSPI van Dr. Bill Warner. En dat van die angsthazen klopt precies. Men denkt; “Als ik die krokodil maar blijf voeren bijt hij mij misschien het laatst.” Ook al neemt het vraatzuchtige monster al voorzichtig zijn 1e hapjes dan nóg zal men denken dat het met een sisser zal aflopen…

 15. Omdat een maatschappelijke ontwakening een generatie duurt. De kinderen vandaag komen geïndoctrineerd uit de school zo lief als een happy hippe hippy, maar zal eens zelfstandig snel zelf de realiteit moeten ervaren. Bij hen zal het contrast tussen de droom en werkelijkheid waarschijnlijk groot genoeg zijn, en dit bij een groot genoeg gedeelte van de bevolking om een serieuze politieke ommezwaai te kunnen verwezenlijken. Zo gaat dat.

  • Kids worden niet alleen gehersenspoeld. Ze krijgen nauwelijks geschiedenis lessen. Ook worden er amper boeken gelezen. Niet goed voor de ontwikkeling van het brein. Nauwelijks wordt er nog met de hand geschreven. Deze motoriek is een noodzakelijke hersengymnastiek. Wie kan er nog hoofdrekenen?Telefoontjes zijn wel handig en vooruitstrevend maar meerdere geleerden komen nu tot de conclusie dat met de pen schrijven en papieren boeken lezen feitelijk onmisbaar zijn.

 16. Popper’s nog steeds zeer leesbaar en actueel boek “Open Society” is alles behalve een naïeve pleidooi voor een open samenleving. Popper beschrijft helder wat die vijanden zijn en hoe je ze kunt herkennen, om ze te bestrijden. He5 zijn namelijk al die filosofen, politici, religieuze en stromingen die vinden dat ze de waarheid in pacht hebben wat betreft ‘wat goed is voor het volk’ en dat ook in het geval van tegen de wil van dat volk, dwangmatig uiteindelijk moet worden gerealiseerd. Het is de normale opvatting van een elite, en de officiële opvatting van stromingen als hetsocialisme/communisme, islam en paternalistische politieke leiders zoals je die bijvoorbeeld nu vindt bij de Europese Commissie.
  Probleem van de betonblokken is dat onze socialistische leiders vanuit die elitair arrogante gedachte de strijd tegen de islam om onze open socie5y niet aan te gaan.

 17. “Dat die moslim geïnspireerd worden door de islam. Dat de islam in het Westen een enorm probleem is.”. Maar waarom zijn aanvallers dan vrijwel allemaal rond de 20 als ideologie en kennis van de islam DE factor is? Zou je niet juist oudere moslims terrorist zien worden die met een geheel verziekt en hatend brein, na tientallen jaren bidden en moskeebezoek? Nee, als het gaat om kennis van islam, studie of blootstelling dan zou je niet problemen zien juist met de jongeren die slechts één blaadje gelezen hebben en een zegening van een obscure Iman. Of anders die Marokkaanse jongeren die nooit een voet in de Moskee zetten.

  • Van Lotje (getikt)

   6 november 2017 op 13:48

   Iedere discussie over Islam gerelateerd terrorisme heeft last van het op 1 hoop gooien van 2 problemen: aan de ene kant het steeds religieuzer worden van onze seculiere samenleving. Heel geleidelijk, stapje voor stapje. En dat jonge mannen uit naam van de Islam af en toe ontploffen of een vrachtwagen niet naar behoren willen besturen.

   Of de uitvoerders van een dergelijke aanslag goed op de hoogte zijn met alle ins en outs van de Koran, zegt mij niet zoveel. Ze identificeren zich ermee, en laten zich lenen voor hun beoogde heilige strijd.

   • @Van Lotje. Wat mensen als DirkM vergeten is dat die 20 jarigen al sinds hun geboorte volgegoten worden met haat naar alles dat niet-moslim is toe. Ze hebben dus al 20 jaar indoctrinatie achter de kiezen tegen de tijd dat ze 20 zijn. IS heeft een paar jaar geleden precíes uitgelegd waarom ze ons haten en waarom ze zullen doorgaan met vechten/slachten óók al zouden wij ze met rust laten. Het simpele feit dat wij bestaan is zo’n belediging dat die moet worden uitgewist. Wij leven in het Dar al-Harb (Huis van Oorlog) puur en alleen omdat we (nog) geen moslims zijn. Dar al-Salaam (Huis van Vrede) of het Dar al-Islam(Huis van Islam) kan slechts bereikt worden als iedereen ter wereld zich onderwerpt aan de Islam.

    • Mensen beseffen ook niet dat de Islam geen religie is maar een totalitaire ideologie met religieuze componenten. Het is de leidraad voor de gehele civilisatie van een land. Alles is er bij inbegrepen. Hoe je je wast, naar de plee gaat, rechtspraak, geldhandelingen, je kunt het zo gek niet bedenken of er is aan gedacht qua wetgeving. Pas als we de islam gaan zien voor wat hij is, namelijk een politieke ideologie, dan pas kunnen we slagen maken met het bestrijden. De religieuze componenten v/d Islam zijn voor ons niet-moslims niet van belang. Net zomin als de Katholieke regels niet belangrijk zijn voor een niet-Katholiek. Dat hoeven we dan ook niet te bestrijden. Het is de ideologische kant waar we ons tegen moeten wapenen en heel duidelijke stelregels voor zullen moeten neerleggen. Doen we dat niet, dan zijn we reddeloos verloren. Afghanistan was ooit Boeddhistisch, Pakistan Hindoe, Turkije(!) was ooit Christelijk/Grieks Orthodox. Nu? Allen Islamitisch…

     • Van Lotje (getikt)

      7 november 2017 op 13:19

      … schiet me nou te binnen dat er een wel een zeker discrepantie valt te ontdekken aan foto’s uit Teheran: van eind jaren 60, of van na de val van de Sjah. Het openbare leven onderging een zekere … tja…. kleuring. Valt niet te missen – moet dat nog ’s opzoeken.

      Misschien zit het wel zo – als je kijkt naar de strategen binnen IS of al quaida en de uitvoerders: dan zou ik eerder verwachten dat die strategen goed op de hoogte zijn met de onderliggende ideologie en politieke concepten zoals u die beschrijft. Het zou mij weer onaannamelijk klinken als de uitvoerders net zozeer op de hoogte zouden zijn, of dat je die uitvoeders zou moeten herkennen aan voorbeeldig religieus gedrag.

 18. Elke afvallige moet gestraft. En onze god wil dat wij dat doen. Daarmee kan een simpele moslim crimineel al uit de voeten.
  Dat jij dat niet begrijpt.

 19. Je vergeet dat deze jongen mannen jarenlang vergiftigd werden door oudere, slimmeriken die hen aanslagen laten plegen. Ze worden wel degelijk aan het werk gezet van bovenaf. Die ouderen gaan zichzelf niet opblazen. Ze kijken wel uit.

 20. Binnen Europa wordt de donker macht die ons in duistere tijden soort gevormd door de EVP. Spanjes recente gewelddadige fascistoïde greep op Catalonië , massa immigratie aangezwengeld door Merkel, Junkers dronken praat en megalomanie. Iemand zou eens deze EVP en haar constructies goed moeten uitpluizen. Haar tentakels verspreiden zich over het globale netwerk.

  • Een miljardair, bekend als filantroop/intrigant en voortdurend in de weer voor de zogeheten open samenleving beweert zelf meer dan 200 ‘reliable allies’ in het EP te hebben.

   https://www.google.nl/search?q=Reliable+allies+in+the+European+Parliament(2014+%E2%80%93+2019)&rlz=1C1CHZL_nlNL684NL684&oq=Reliable+allies+in+the+European+Parliament(2014+%E2%80%93+2019)&aqs=chrome..69i57.1495j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

 21. Als je het debat over de regeringsverklaring hebt gezien, besef je nogmaals dat de boel hopeloos maar dan ook hopeloos verloren is.
  ALLE partijen, uitgezonderd PVV en FvD, zijn het volledig met elkaar eens: allemaal tegen Wilders, islam is totaal geen probleem, open grenzen, lidmaatschap EUSSR, totale klimaat hysterie, import achterlijkheid en armoede moet gewoon doorgaan, achterlijke politieke correctheid, pro NPO , pro OS en volledig multikul, geen enkele interesse voor de problemen van de autochtone bevolking en compleet idiote islamknuffelaars.
  Zie hier de regentenkliek van het partijkartel aan het werk.
  En daarvoor heeft de overgrote meerderheid gewoon in volle vrijheid gestemd!!!

  • @Leo KarelJan. Ik ben het gedeeltelijk met u eens. Men heeft gestemd ja, maar in volle vrijheid? Als je alleen naar de Nationale Propagande organisatie en RTLUnilever kijkt en daar je info vandaan haalt, wordt je enorm veel info onthouden. Je kunt geen geïnformeerde keuze maken als je misleid en vals wordt voor gelicht. En dat is wat er al járen aan een stuk gebeurt. Men wordt in slaap gewiegd met spelletjes en quizzen en de échte problematiek mag niet worden benoemd.

   Zolang het niet bij mensen aan de voordeur zelf staat te kloppen zal het ze zacht aan de anus oxideren. Pas als men er zelf iets van gaat merken komt men in actie. Maar dan is het vele malen te laat…

 22. Het probleem is dat partijen zoals CDA en VVD net doen alsof ze tegen immigratie zijn, en tegen meer macht EU. Daarom stemmen mensen er op. Uit hoop dat er iets verandert.

  Maar eenmaal aan de macht vegen ze hun reet af met de beloftes en gooien nog sneller de soevereiniteit over de schuttting. Daarom is Juncker ook zo blij met Rutte als premier.

  De meeste mensen durven niet op PFF of FVD te stemmen. Resultaat van decennia na-oorlogse hersenspoelprogramma MSM : Opkomen voor eigen volk en cultuur, ook op een gezonde manier, dat is de duivel.

  Daarom worden we een derde wereldland. Merkel is waarschijnlijk rancuneus, gomt Duitsland zoals we dat kennen weg. Helaas worden andere landen ook weggegomd. Maar dat is dan blijkbaar de prijs die betaald moet worden om Duitsland zoals wij dat kennen weg te gommen.

 23. Er zijn nog zoveel andere mogelijkheden om in een open samenleving aanslagen te plegen. Daar kun je de betonblokken niet voor aanslepen. Echter er zit wel een potentieel voordeel in deze gang van zaken. Mocht men hier in dit door “god”verlaten land ooit hun gezonde verstand terugkrijgen, dan kunnen we er lekker snel onze grenzen mee opmetselen. En met vereende krachten staat het muurtje er dan binnen een jaar.

 24. wie willen die open grenzen? de
  Wientjes lobby van VNO-NCW. Zij dromen van Nederland als stadsprovincie binnen de EU . Ze zijn gek op goedkope arbeidskrachten en spugen op het volk. Ze vinden dat politici scheit moeten hebben aan het volk, daarom is Rutte hun kandidaat. Alleen geld is belangrijk, cultuur alleen in de vorm van kunst en bezit. ze schrijven de agenda van de EU en haten democratie. Zij zijn de architecten van de huidige samenleving , al het mooie zal verdwijnen.

 25. http://abcnews.go.com/US/700-miles-fencing-us-mexico-border-exist/story?id=45045054

  En dit artikel is van januari, dus ik neem aan dat men wel weer een stuk verder is. De borderpatrol heeft inmiddels ook nieuwe drones, kleiner, sneller en wendbaarder.

 26. Linkse deug gekken en diegenen die betaald worden door Soros. En dat zijn er nogal wat. Die houden deze “open samenleving” in stand. Want een normaal mens wil er niets van weten.

 27. De nadelen van de open grenzen zijn intussen vele malen groter dan de voordelen.
  Alles moet intussen bewaakt worden; overal fortificaties. De controles lopen de spuigaten uit. Het is een krankzinnige situatie waarin Schengen ons gebracht heeft.
  Die Mexicaanse muur is niet alleen bedoeld om illegale migranten tegen te houden. Die grensoversteek wordt ook gebruikt voor wapensmokkel, drugssmokkel en het inreizen van terroristen. Trump heeft groot gelijk dat hij daar een muur gaat zetten.

  • En dan gisteren een reportage over IS kinderen die ‘we’ terug moeten halen, want die kinderen kunnen er niets aan doen. Natuurlijk zijn die kinderen hier zonder schuld, dat beseft iedereen en hoef je er niet in te wrijven. Maar het punt is: die kinderen komen natuurlijk niet ALLEEN terug. Die komen terug met ouders die vrijwillig kozen voor de meest sadistische, de meest barbaarse en de wreedste groepering die momenteel bestaat. En die alleen maar spijt hebben omdat ze verslagen werden. Bovendien schijnen er kindsoldaten getraind te zijn door IS.
   Dan zou je toch wat kritische vragen mogen verwachten. Maar niets daarvan. Men ging volledig los op het zielige orgel!
   Die opvoed-NPO gaat je de behoorlijk de keel uithangen.