Gemeente Amsterdam loog over terreurmaatregelen CS

Door Joost Niemöller

Vorige week lagen er ineens betonblokken voor het Centraal Station in Amsterdam. Dan is je eerste reactie natuurlijk meteen; was dit een terreurmaatregel? Nee, liet de gemeente Amsterdam gelijk weten via de lokale zender (en site) AT5; het was alleen maar een verkeersmaatregel. Het had niets te maken met terreur:

Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn de blokken bedoeld om het laad- en losverkeer ‘beter te stroomlijnen’. Dat kwam te veel in contact met het publiek wat daar liep.

‘Het fietspad is een paar weken geleden verplaatst vanwege de herinrichting van het Stationsplein, daardoor reden vrachtwagens en auto’s er overheen om te laden en lossen’, aldus een woordvoerder. ‘Dat leverde een gevaarlijke situatie op en daarom heeft stadsdeel Centrum besloten betonblokken te plaatsen.’

Vreemd bericht. Waarom voor een fietspad zulke onmogelijke betonblokken? Had een opvallend hekje niet volstaan?

Ook vreemd omdat Amsterdam net aankondigde overal in de stad wel betonblokken neer te leggen, en dat had wel met terreur te maken;

Het heeft volgens de gemeente dus niet te maken met anti-terreurmaatregelen. Loco-burgemeester Kajsa Ollongren kondigde vrijdag wel aan dat er in november op verschillende plekken in de stad ‘fysieke statische obstakels’ worden geplaatst. Ze sprak over de Dam, het Rokin en de wachtrij bij de Heineken Experience op de Stadhouderskade.

Maar dat had natuurlijk weer niets te maken met het ‘incident’ eerder dit jaar, want dat was geen terreur, wist de politie toen al heel snel te vertellen. Daar wordt gek genoeg nog steeds ‘aanvullend onderzoek’ naar gedaan, maar wie daar iets achter zoekt is natuurlijk een complotdenker.

Niks aan de hand. Doorlopen graag.

Maar hoe zit het nu met die betonblokken?

Vandaag is bekend geworden dat de gemeente Amsterdam dus domweg loog met dat verhaal over dat nieuwe fietspad. Het was weldegelijk een terreurmaatregel, maakt nu de NS bekend:

Betonblokken op Amsterdam Centraal moeten voorkomen dat auto’s de stationshal kunnen binnenrijden. Deze week zijn de obstakels bij de ingangen aan de IJ-zijde van het stationsgebouw geplaatst. Een woordvoerder van de NS bevestigt berichtgeving hierover door de NOS.

Maar…. Zegt de NS. Er is geen actuele aanleiding. Het is gewoon zomaar. Je kunt nooit voorzichtig genoeg zijn, toch?

Volgens de NS-woordvoerder is er geen actuele aanleiding voor het treffen van de veiligheidsmaatregelen bij de ingangen aan de De Ruijterkade, waar de nieuwe winkels en restaurants zich bevinden. Hij zegt dat de Nederlandse Spoorwegen voortdurend nadenken over de vraag hoe het veiliger en aangenamer kan op het station.

Ja hoor.

De spelletjes met de burger over de dreigingen van de islam gaan dus gewoon verder. Ook omdat er grote economische belangen op het spel staan. Stel je voor dat er een einde zou komen aan die vliegtuigladingen met Chinese toeristen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

22 Reacties

 1. Sinds van der Laan (maar het is al eerder begonnen) is iedere gemeentelijke overheidsinstelling voor zeker de helft bevolkt door muzelmannen en hoofddoeken.

 2. Het NOS journaal was zichtbaar uitbundig dat honderden duizenden demonstranten (als het om Pegida demonstraties zou gaan dan zou het aantal met een factor 10 verlaagd worden) demonstreerden tegen afscheiding van Catalonië. Als argeloze kijker denk ik dan al gauw, wie zijn die demonstranten? Komen ze wel uit Catalonië. Uiteindelijk gaf het NOS journaal toe dat een aantal demonstranten niet uit Catalonië komen maar ze werkten wel in Catalonië, zo werd mij verzekerd. Mmmmm. Niet dat ik sta te juichen als Catalonië zich afscheidt, maar ook als ik andere kranten bekijk lijkt het weer te gaan om agitatie en propaganda, iets waarvoor Merkel had doorgeleerd toen zijn nog werkte voor de communistische partij. En ook is het stil nu blijkt dat hun (MSM) Hillary het dossier die alles in gang zette (fake Russia collusion), voor 12 miljoen doller had laten maken door Steel met een ongeloofwaardig verhaal. Wel vragen journalisten zich af of Trump zomaar Hillary mag onderzoeken of aanvallen? Ben…

 3. Zojuist via diverse nieuwskanalen..’.van der Laan’ hield er geheime campagnes op na om radicalisering te voorkomen via ingehuurde acteurs. Ook deze man hield er een geheime agenda op na terwijl in werkelijkheid hij de zaken voor loog. De puurste vorm van surrealisme. Wat zich daar in dat gemeente huis in Amsterdam de afgelopen jaren heeft afgespeeld, is nog erger dan een B-film! Er zouden onmiddellijk maatregelen genomen moeten worden. Alle medeplichtigen direct aanhouden en buiten functie stellen. Meteen! Iedere dag dat er gewacht wordt verdwijnt er bewijslast maar wacht…dat slappen zooitje dat OM heet doet helemaal niets! Maar wacht we komen eraan….het zal niet lang meer duren. Dan vreten we alles op met huid en haar…dat tuig.

  • Ik trek per direct mijn applaus voor deze man in! Zullen er velen volgen? We gaan het zien…..

 4. @ Gladiator
  Zeer belachelijk en zeer ongeloofwaardig, deze meneer Galalae.
  Zijn geestelijke gezondheid wordt door bepaalde specialisten in twijfel getrokken.
  Ik ben zeer kritisch tegenover de regentenkliek, maar er is een grens aan idioot complot denken.

 5. Ik was nog eventjes 1 héél klein dingetje vergeten…….namelijk, om u beleefd te vragen om bijgaand filmpje te aanschouwen!!! Duurt no geen 4 minuten!!
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=86&v=2QuDjvGIs-o

  WAKKER WORDEN GRAAG!!!
  Gladiator

 6. Je kunt moslims niet kwalijk nemen dat ze het westen willen vernietigen, dat wordt ze immers op jonge leeftijd ingeprent. Bestuurders die dat willens en wetens blijven ontkennen en bereid zijn ‘verliezen’ te nemen ipv efficiënte maatregelen daarentegen…

  Als je dan bedenkt dat die bestuurders jou en je geliefden blootstellen aan dat gevaar om hun carriere niet in gevaar te brengen…

  Als je dan bedenkt dat die bestuurders na de laatste verkiezingen, dankzij de msm, weer in het zadel zijn geholpen…

  Dan kun je aardig gefrustreerd raken…

  • @Machteloze,
   “Daar kun je aardig gefrustreerd (van) raken”…………
   Dat is idd zo, echter, je zou er misschien ook iets tegen kunnen doen. Koppen bij elkaar steken bijvoorbeeld, en dan………..kijken waar we uitkomen, toch.
   Want dat WIJ gefrustreerd raken zijn de poppenspelers in het Haagse rattenhol absoluut niet van onder de indruk, en misschien heb ik wel een idee hoe we hun aandacht kunnen opeisen en INDRUK op hun maken!!!!
   Gladiator

   • @Gladiator
    We hebben ‘hun’ aandacht en we maken (al een tijdje) indruk, door Wilders gewicht te geven.
    Het is nog niet genoeg, de ratjes regeren nog, maar ze zitten in ’t nauw. Je ziet hoe ze nu in Amsterdam in de problemen raken door dan uiteindelijk toch iets te doen, maar het mag Wilders geen wind in de zeilen geven. Onmogelijke opgave 🙂
    FvD komt op als alternatief. Ik weet nog steeds niet wat ik ervan moet denken, ik volg het op afstand van de andere kant vd wereld.
    Wees voorzichtig, de heersende klasse is in het nauw, ze deinzen nergens voor terug..

 7. Obama gaf wapens aan ISIS, ‘complot gekkies’ hebben alweer gelijk:

  https://de.sputniknews.com/politik/20171025318031517-hochnotpeinlicher-fund-wie-kommen-nato-waffen-zum-is/
  Ze zijn daar terechtgekomen “via bemiddelaars”, verklaart Ammar Waqqaf, oprichter en directeur van GNOSOS, een centrum voor Midden-Oosten studies in Londen.
  Dat functioneert als volgt:
  “De VS zoeken een Syrische groepering uit die niet met Al-Qaida in verband gebracht kan worden. Ze leiden de groep op, ze bewapenen hem en daarna wordt hij door ISIS opgeslokt”, verklaart de deskundige. Dit zou men in Syrië steeds opnieuw hebben waargenomen.

 8. We leven nu dus echt in de ‘1984’ samenleving. Leugen = waarheid. Intussen worden “journalisten” door de EU gelijkgeschakeld: “EU en journalistenfederatie gaan terreurdaden compleet loskoppelen van ‘islam’ en ‘moslims’”

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2017/10/EU-en-journalistenfederatie-gaan-terreurdaden-compleet-loskoppelen-van-islam-en-moslims

  Feiten benoemen = “stigmatiseren”. Zelfs al schreeuwen de islamterroristen het zelf uit. Discriminatie mag niet, behalve tegen blanke mensen. Omdat het linkse leugenvolkje wel durft tegen blanken. Groepsdwang, leugens, zondebokdenken. De geschiedenis herhaalt zich voor je ogen.

  • Orwell is back!
   – Diversity is our strength! <-voorbeeld van de propaganda machine
   – Religion of Peace <-voorbeeld van de propaganda machine
   – Kritiek = islamophobia
   – de gedachtepolitie (op youtube conservatieven geen reclame inkomsten, facebook editing, google manipulaties, uitsluiting van verkeerd denkenden)
   – newspeak = politiek correcte taal
   – systematische vertekeningen van nieuws/politiek/het establishment
   – sleepnet <-big brother is watching you…
   Het lege populisme van Klaver krijgt meer en meer aanhang.
   We hebben wat werkt in het westen veranderd voor wat mooi klinkt. Realiteit is echter genadeloos en we zullen de prijs ervoor moeten betalen.

 9. Het filmrolletje van de NS met beelden van de auto die op de mensenmassa inreed, is op dezelfde plaats terecht gekomen als het fotorolletje van Srebrenica.

  • Slim! Voor de fundamentele moslim mooi symboliek, terwijl de ongelovigen onwetend blijven. aanrijding voor mooi station, zoals mohammed op zijn paard in zijn heilige strijd ongelovigen aanpakt.( niet mijn taal maar die van jihadisten en hun fans). Precies de beelden en symboliek die ze willen.

 10. De gemeente Amsterdam speelt al jaren politiek correcte spelletjes. Vooral niets negatiefs over islam en terrorisme en veel positiefs over de geweldige multikul stad, waar alles perfect loopt. Islamieten die in dienst van de gemeente radicalisme lopen te bevorderen in plaats van te bestrijden? Moet kunnen. Vriendjespolitiek door die zelfde islamieten? Ach ja. “Diversiteitsadviseurs inhuren voor achterlijke bedragen? Wel ja. Iftarmaaltijden organiseren waarbij de korpschef de islam staat te prijzen? Al jaren. De man spreekt zelfs over “de heilige koran” in zijn Iftar praatjes. De slijmjurk. Het kan allemaal in Amsterdam, dus liegen zoals in dit verhaal: dat is gewoon natuurlijk en helemaal niets bijzonders.

  • Als we maar zo lief mogelijk zijn zullen ze wel stoppen denkt links. Tja 1400 jaar geschiedenis heeft aangetoond dat dat niet werkt, maar och laten we het nog een keer proberen, het gaat toch maar om mensenlevens, dus waarom zou je er iets vanaf moeten weten. Gewoon virtuesignalen en extreem rechts bestrijden dan ben je goedmens (sarcasme)

 11. Het probleem is dat het gros van de linkse meute en dat zijn er heel veel, dit Amsterdamse gemeente beleid allemaal prachtig vinden. Totaal van de wereld, onder het genot van een prima overheid salaris of uitkeringen. Want een voor zichzelf zwoegende middenstander of zakenman/vrouw zijn deze onzin allemaal kots beu.

 12. Sint Nicolaas

  27 oktober 2017 op 15:23

  Al deze “excuses” van de gemeente Amsterdam zijn ronduit stuitend. Het is zonneklaar dat hier weer een lulverhaal wordt opgehangen waar de eerste de beste boerenpummpel dwars doorheen prikt. Dit getuigd van een bedenkelijke minachting voor het publiek. Lul maar een end weg, ze geloven het toch wel. Wat er niet bij verteld wordt is dat men hier aan symptoombestrijding doet. Het ware probleem ( lees : ISLAM !!! ) laat men ongemoeid. Is men nu werkelijk zo naief te denken dat met het plaatsen van die paar Merkellego blokjes het probleem is opgelost ? Zal dit de doorgewinterde, recent teruggekeerde IS slachter er van weerhouden zijn slag te slaan ? “oh jee, betonblokken”, nou dan rij ik maar door” ->naar de volgende straat war geen betonblokken staan ! NL is volledig van het padje af. Doekjes voor het bloeden zijn er volop maar oplossingen ? Nee, daar mag men niet over praten want stel je voor dat we de cult van het kwaad aanhangers op hun lange tenen trappen.

  • Sint Nicolaas

   27 oktober 2017 op 15:38

   En overal duiken ze op. Nu ook weer met die haatbaard predikant in Den Haag. In Belgie staatsgevaarlijk verklaard maar kan in NL gewoon zijn verderfelijke praktijken voortzetten. Niemand die hem oppakt en linea recta naar shithole van herkomst deporteerd. Nee, hij heeft een NL paspoort en heeft nog niets strafbaars gedaan. De hele softe aanpak van deze club woestijnratten zal uiteindelijk de ondergang van het westen betekenen en ze lachen ons vierkant uit vanwege die onnozelheid. Als je dan ook nog een islamknuffelend en €uropa omarmend nieuw kabinet ziet aantreden denk je echt van OMG ! Een druiloor als een Grapperhaus die thee gaat drinken met jihadisten en het debat met ze aangaat (!?) en een Ollongren die Amsterdam mede naar de klote heeft geholpen samen met die “lieve” van der Laan. Wat een doffe ellende. RIP Nederland.

 13. Lange tenen zijn ideaal voor een fundamentelere moslim. Door woede gevoelens aan te wakkeren worden moslims. Strijdbaarder en gaan westerlingen opzij. Zo kan je steeds meer ruimte innemen. Works like a charm. Zo mocht je vroeger de profeet nog afbeelden en nu durft bijna niemand dit meer. Beledigt zijn loont.

 14. “Actueel” is net zo’n precieze tijdsaanduiding als “zo spoedig mogelijk” in de Referendumwet, dus de NS heeft niet per se gelogen… Ze vinden die suikerdolle terrorist alleen niet meer zo ‘actueel’.