Politieke correctheid en de terreur van gelijke behandeling

Door gastauteur Bart Brands

Vluchtelingen, migranten, buitenlanders. Verschillende benamingen voor groepen mensen waarvan de oorsprong niet in Nederland ligt. Dat we met elkaar hebben afgesproken dat we vanuit een daad van compassie, mensen in ons land welkom heten die in hun eigen land worden vervolgd of waar oorlog woedt is buitengewoon. Buitengewoon omdat we in West-Europa een lastig te aanvaarden of te leren manier van leven volgen. Manieren van leven die voortkomen uit honderden jaren cultuur-religieuze en opvoedkundige omgang met elkaar en waardoor een fijnmazig web van gedragingen, bewegingen en etiquette ons leven dicteren.

Een olifant in de kamer.

De introductie van deze manier van leven aan iemand die vanuit een willekeurig land uit bijvoorbeeld het Midden-Oosten of Afrika naar Nederland komt, heeft een enorme impact. Ook kan de afstand tussen onze culturen over het algemeen ook nooit meer overbrugd worden[1]. Dat wetende en ervaren ontstaan er een aantal vraagstukken die tot de dag van vandaag helaas onbespreekbaar blijken. Vandaag breek ik een lans om de olifant in de kamer zichtbaar te maken en eerlijk te spreken over de gelijke behandeling die in heel Europa en de hele westerse wereld ellende voortbrengt.

Niet elke cultuur is gelijk.

Je hoeft maar een wandeling te maken door mijn geliefde Schilderswijk te maken om je soms in een ander land te wanen. Een wijk waar mensen er niet alleen anders uitzien, maar waar de gebruiken vooral verschillend zijn. En ik neem de bewoners van de Schilderswijk geen moment kwalijk dat zij zich gedragen zoals ze dat doen. Om vanuit een ander land of met zo’n fundamenteel andere cultureel religieuze achtergrond in Nederland te moeten leven kan enorm lastig zijn. Het gemak waarmee wij accepteren dat zij hun levenswijze behouden en er zo segregatie wordt gesubsidieerd, maakt ons niet tolerant maar vergroot die afstand tussen onze culturen juist.

Globalisten en aanhangers van een utopische ‘nieuwe wereld orde’.

Ik schrijf hier niets nieuws op. Er zijn talloze studies gewijd aan het onderzoeken van trauma’s bij migranten, de moeite van het integreren en iedereen weet dat drie generaties niet westerse allochtonen zichzelf nog steeds meer verbonden voelen met het thuisland van hun grootouders dan dit land. Kunnen we hen dat kwalijk nemen of moeten we kijken naar de mensen die, alle feiten negerend, een ideologie van een geglobaliseerde ‘nieuwe wereld orde’ aanhangen en beleid maken dat deze utopie nastreeft?

Gelijke behandeling in een ongelijke wereld.

We zien dat de overheid zich steeds meer probeert te zien als een dienstverlener die zich aan het individu wil aanpassen maar tegelijk zien we dat diezelfde overheid krampachtig vasthoudt aan een gelijke behandeling in ongelijke gevallen. Dat is niet alleen naïef maar kan ook bijzonder gevaarlijk zijn. Ik heb er al over geschreven in mijn column over corruptie en die werd vorige week weer actueel

toen bleek dat een informant van de politie juist aanspoorde tot het plegen van een aanslag.[2] Dat onze overheid er met al dit overweldigende bewijs er voor blijft kiezen om mensen met fundamenteel en cultureel religieus fundamenteel andere achtergrond niet alleen gelijk blijft behandelen zal West-Europa meer kosten dan het nu al doet en zal ondanks het wensdenken van policorpolitici niet met zalvende woorden en subsidies kunnen worden verholpen.

[1] Uitzonderingen daargelaten.

[2] https://www.telegraaf.nl/nieuws/855366/informant-duitse-politie-spoorde-terreur-aan 

Dit stuk werd eerder gepubliceerd op Terreur Nieuws

Twitteraccount Bart Brands

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

35 Reacties

 1. @Sjefke en eventueel allen……..!!!!!!
  Ik ben door het land aan het rijden met mijn auto, kost me wat, interesseert me niets, ik moet rondkomen van een bijstandsuitkering, na 40 jaar werken in dit kl…land, waarvan 24 voor de overheid……heb zware klappen gehad 3 jr geleden…..alles verloren….ALLES….en kreeg 9,5 maanden niets!!!
  Dit terwijl mensen die uit een zandbak naar hier komen met ALLES voorrang krijgen + de nodige GELDEN zal ik maar zeggen.
  Echter, als WIJ er NU niets aan doen, dan……..vult u dit maar mooi zelf in.
  Ik zal u zeggen, (en neem niemand ook maar iets kwalijk!!), ik word met de dag sterker…..hoe…..door dat wat er tussen mijn oren zit de OPDRACHT daartoe te geven! En ik laat me niet leiden door woede of wat dies meer zei, want dat is een zeer slechte raadgever.
  Maarrrrrr……wat heeft u daar nu aan. Nou, mijn voorstel is het volgende, daar ik toch door het land aan het rijden ben.
  Als u, of wie dan ook ervoor zorgt dat er een aantal mensen…

  • ……ergens bij elkaar komen kijk ik wat ik doen kan om daarheen te komen, en voor de goede orde, ik kom uit Zuid-Limburg.
   En nog 1 ding aub…….stop met stemmen, u druk te maken om de psychopaten in den Haag, want op wie u ook stemt…….het resultaat IS en BLIJFT echt overtuigend hetzelfde.
   En laat ik duidelijk zijn in het volgende…..ene heer Wilders gaat NOOIT regeren, al zou zijn partij 80 zetels krijgen, NOOIT!!!
   Gegroet aan u allen……
   Gladiator
   Ps. En klagen helpt hier niet!!!

 2. Beste @Sjefke7807,
  Ik neem toch aan dat u met “roepende in de woestijn” absoluut niet alleen staat.
  Een behoorlijke tijd geleden heb ik al opgeroepen om tot actie over te gaan, heb mijn emailadres hier meerdere keren bekend gemaakt, ben nu thuis bezig met het ontvangen van mensen en eenieder die zich nu gepasseerd voelt……welkom. Afspraak maken en……..nou ja, en ik denk zelf dat mijn plan goed uitvoerbaar is, ik heb niet zoveel mensen nodig en ik garandeer dat het in elk geval veel mensen WAKKER gaat maken……maarrrrrrrrrrr….dit is voor mij nu reeds de 3e keer en ik heb met mezelf een afspraak gemaakt (en ik heb nog NOOIT een afspraak cq belofte gebroken) dat ik de joker uithang tot en met December. Is mijn streefaantal dan niet gehaald of in elk geval benadert dan……..avé!!!
  En ik zeg u, het valt megazwaar tegen!!!
  Veel gezever, geroeptoeter, veel letters middels een oh zo veilig toetsenbord op een scherm plempen, Rutte, Wilders, D666 en weet ik al niet wie de…

  • ……de schuld geven….dit gaat het niet worden!!
   Wat wel kan is eindelijk eens van die stoel afkomen en…….nou ja, u weet wel….
   Enne Sjefke, dit is en was absoluut niet persoonlijk naar u toe bedoeld oké!!
   Ik ben er klaar mee, én voor!!!
   Als we heel hard ons best doen en flink aan de gang gaan……..zouden we een ieniepienie minikansje maken om ONS LAND WEER TERUG TE KRIJGEN…
   Am I Clear???? I will hope crystalclear….en iedere dag dat we er niet aan beginnen maakt ONS probleem alleen maar groter en groter en groter en….!!!
   En als laatste opmerking wil ik in elk geval nog even kwijt dat ik gigantisch trots ben op de voor het merendeel DAMES die contact met mij hebben gezocht en tot actie willen overgaan, dit is als NL man toch zeer beschamend….of niet soms???
   En ik schaam me niet, laat dat duidelijk zijn!!!
   Gegroet,
   Gladiator

   • @Gladiator. De dames die met u contact gezocht hebben weten waarschijnlijk maar al te goed wat hun lot zal zijn mocht de Shariah hier ooit opgeld gaan doen. Ik snap uw frustratie maar al te goed. Ook hier in mijn omgeving poog ik mensen wakker te schudden maar helaas zonder veel resultaat. Men is hier in met name West Europa zo lang zonder echte trubbels geweest dat men de vaardigheid om gevaar te zien grotendeels verloren is. In slaap gesust door hersenloos vermaak op TV en een regering die zegt; “Gaat u allen rustig slapen. Wij waken over u…” We weten allemaal hoe dát toen is afgelopen. Ik zou graag naar u toe komen voor een goed gesprek maar heb alleen een fiets en een treinkaartje kan ik me niet veroorloven (afgelopen 2 jaar van de Voedselbank moeten eten en dat na 30 jaar hard werken), hoe triest dat ook mag klinken.

    • Sjefke…een trein ticket kopen is voor mij een kleine moeite die ik graag voor u uitvoer. Gaat u maar in gesprek met Gladiator en misschien is er voor u ook een mogelijkheid om te willen/kunnen bijdragen……

 3. Van Lotje (getikt)

  25 oktober 2017 op 09:29

  Dat we met elkaar hebben afgesproken dat we vanuit een daad van compassie, mensen in ons land welkom heten die in hun eigen land worden vervolgd of waar oorlog woedt is buitengewoon.

  Is trouwens nog iets mee – met die “verplichting” om “vluchtelingen” op te vangen. Als er een effectieve VN was, met effectieve uitvoering zou ik geen probleem hebben met vluchtelingen opvang. Er is ergens een conflict, duurt een jaar, 2 jaar. Je stuurt er een VN macht op af, en in de tussentijd vang je mensen op. Is het klaar stuur je ze terug. Ga je land terug opbouwen.

  Maar met een vleugellamme VN, heb je een conflict dat 10. 15 jaar duurt en de “vluchtelingen” (gek genoeg meest man tussen de 20 en de 30 jaar oud) blijven komen. En zijn ze hier, gaan ze niet terug ook. In dat geval heb ik WEL een probleem met ongelimiteerde opvang.

 4. Een toekomst over pakweg duizend jaar vereist planning. Dat doen de Bilderbergers. Hun droom is èèn planeet en volk. Met als direct resultaat krenten, de beste, er uit pikken. Die krenten zijn wereldwijd een soort Monaco woon of verblijfplaatsen voor uitverkorenen. De aanloop is gisteren genomen.
  Tweeduizend jaar geleden. Het succes van religie was [ is ] eerbied en respect. Voor koning en zijn kerk. Het vormde een soort mens die vandaag bekend staat als Europeaan. Een totaal ander mens als in jaar nul. Barbaren was hun bijnaam. Vandaag heten zij onderdanen. Een overgebleven emotie is kwaadheid. Goedwillend toegestaan met een duidelijke grens. Volg rechtszaak Wilders. Andere punten, vandaag, zijn ontwapening en voortplanting. Het laatste is ongewenste intimidatie geworden. Dolle Mina bestaat niet meer. Het valt niet mee om een bio gecontroleerde samenleving te voeren naar de perfecte mens, als einddoel.

 5. Jawel, die geliefde Schilderswijk. Mijn dochter een normale meid, student, fietste vroeg in de avond aan de rand van die “culturele smeltkroes” terug naar huis en werd eerst klem gereden door een scooter met twee bontkraagjes en daarna door een auto met vier kroeshaartjes. Kortom Marokkaans tuig. Gelukkig wist ze te ontsnappen. Dat hele multiculti drama is een staatsondermijnende ramp. Die grote aantallen moslims, dat had nooit mogen gebeuren. Voortgedreven door politici met een heel foute agenda. Soros heeft onlangs 18 miljard dollar naar zijn NGO’s overgemaakt. Dat is lekker eten voor onze linkse kliek, het kankergezwel van het westen. Onuitroeibaar als ratten, zolang deze geldstroom niet onderbroken wordt. Want natuurlijk gaat het bij links om de poen en macht. Tuig.

 6. “Dat we met elkaar hebben afgesproken dat we…mensen in ons land welkom heten die in hun eigen land worden vervolgd of waar oorlog woedt…”
  Zolang er geen referendum is geweest over dit onderwerp hebben we niks afgesproken met elkaar. Maar om te beginnen zou de barmhartige nood-opvang beperkt moeten worden tot een gelimiteerd aantal vluchtelingen uit de eigen regio (voor ons is dat uit N-W Europa). Iemand uit Afghanistan of zo, zal dan in eigen regio opvang moeten zoeken, dus niet bij ons.

  • Van Lotje (getikt)

   25 oktober 2017 op 08:15

   “Dat we met elkaar hebben afgesproken…”

   +1

   U bent in staat non-argumentatie door te prikken. Een veelgehoorde andere variant is “iets is niet meer van deze tijd”.

   Mijn hartekreet zou zijn om in alle onderwijs lessen logica en argumentatie in te voeren, opdat de generatie na ons weer eens een fatsoenlijk betoog kan houden / dan wel non-argumentatie kan doorprikken.

 7. Er was een tijd dat je werd weggelachen als een complot gekkie als je zei dat de Belgische Rijkswacht betrokken was bij de bende van Nijvel. Nu ruim 30 jaar later blijkt dat die gekkies gelijk hadden.
  https://www.volkskrant.nl/buitenland/bekentenis-op-sterfbed-rijkswacht-was-betrokken-bij-overvalreeks-op-belgische-supers-in-jaren-tachtig~a4523018/

  De identiteit van de minstens drie bendeleden werd nooit achterhaald, wat voer was voor complottheorieën over de betrokkenheid van de rijkswacht, een voormalige afdeling van de Belgische politie. ‘

 8. Het manifest 2083 van Fjotolf Hansen geeft het jaartal aan wanneer de 50 procent grens bereikt zal zijn. Het zal eerder geschieden. Dagelijks lees ik het manifest. Jaren heeft hij eraan gewerkt. De voorbereiding, de mentale hardheid kweken en het uitvoeren. Verschrikkelijk..de wetenschap dat alles zal uitkomen. Aan ons, ‘de realistische helden’ om het verder op te pakken. ‘Are you the men or are you the mice’…?

  • Voor de argeloze lezer : die Fjodolf is Breivik. Heeft in ene Bagul kennelijk een bewonderaar. Dat soort volk hangt hier dus rond. Zum kotzen.

   • Hou je minachtend commentaar voor je,onnozel! Neem iets geestverruimend vanavond….misschien kom je weer tot je positieven en leer dan eens lezen…

    • Alleen na inname van drugs kunnen wij u als neo-nazi nog volgen?

     • Tim Pietersen

      24 oktober 2017 op 18:05

      bagul is de lokale trol, elke website die ‘controversieel’is (voor communistisch links) heeft er een……..

      politieke correctheid is politiek Communisme , de term is een mindfuck aangezien communisme tyranniek is

 9. @Arjen 19:27: Kunt u dat laatste ergens anders doen? Alvast dank.

  • Bent u ook al een bewonderaar van Fjodolf Breivik?
   U lijkt te sympathiseren met deze Bagul.
   Gaat lekker hier.

   • Nee, ik ben geen bewonderaar van Brvk, en ja, Bagul heeft een goed punt. Was er verder nog iets?

 10. @Bagul “Het zal eerder geschieden”
  Mee eens. De grote steden zijn al verloren (≥50% gekoloniseerd) en de nog intacte buitengebieden zullen spoedig volgen, met de groeten van de globalisten. Allemaal getolereerd en betaald door de (nu nog) productieve inlanders. Ook Mohamed Rasoel in “De ondergang van Nederland” voorziet een eerder keerpunt, rond 2020, wanneer de Nederlanders “als een lichaam zonder ziel, jaar na jaar voortleven in rouw en spijt om het verlies van wat in eeuwen was opgebouwd” (versie DBNL, p 110.).

  • Delecluze…dank voor uw ruggesteuntje..beide dwaallichten ‘Arjen’ en ‘Pietersen’ getuigen van een hoop gebrabbel en vaak abstract een reactie wegzetten hier. Zie eerdere commentaren van deze conformisten. Maar goed….begrijpend lezen is een vak. Mij vergelijken met een Neo-Nazi…lachwekkend.

 11. Van Lotje (getikt)

  23 oktober 2017 op 08:22

  Om vanuit een ander land of met zo’n fundamenteel andere cultureel religieuze achtergrond in Nederland te moeten leven kan enorm lastig zijn.

  Je kan deze zin alleen opschrijven als je van mening bent dat cultuur er toe doet. En dit is ook precies de reden waarom Links het nodig heeft te beweren – de Nederlandse cultuur bestaat niet. (= dus maakt het niet uit waar je vandaan komt, je doet automatisch het goede).

  Ik mis in de hele discussie over (vermeende) gelijke behandeling kwaliteit van wetgeving – doet een wet wat het moet doen, is het te handhaven, levert het schade op. Als je daar naar kijkt kan alle meuk over gelijke behandeling zo de prullenbak in. Iedere wetgeving van de overheid zit een discriminatoir element in – Pietje wel, Klaasje niet. Om die en die reden.

  Door niet precies te zijn over het woord “discrimineren” wat het is, wanneer het normaal is, wanneer het kwaadaardig wordt, is het debat erover al verziekt. En debat is het enige wat we hebben om…

 12. Er was een tijd dat we geen Merkellego nodig hadden om te voorkomen dat islamitische cultuurverrijkers met auto of vrachtwagen voetgangers dood zouden rijden.
  Rotterdam , Amsterdam, Utrech en Zundert zijn er al druk mee, want betonblokken plaatsen is natuurlijk DE oplossing.

  En dan lees je dit: “Maar Nederlandse jihadstrijders moeten ook naar Nederland terugkomen om ze na verantwoording en berechting genade te kunnen geven.” Aldus onze toekomstige minister van Justitie in maart 2015.
  http://www.ferdinandgrapperhaus.nl/blog/detail/sneuvelen-of-terugkomen
  Dit land is stuk.

 13. ==En ik neem de bewoners van de Schilderswijk geen moment kwalijk dat zij zich gedragen zoals ze dat doen. ==

  Ik wel. Er is immers een gezegde: When in Rome, act as a Roman. Pas op latere leeftijd begreep ik dat gezegde. Die bewustwording heb ik overigens niet doorgemaakt bij links. Eerst moest ik daarvan loskomen en toen pas werd ik me bewust van de diepere wijsheid en de juiste interpretatie van het gezegde. Het heeft niks te maken met aanpassen aan ‘foute mensen’, maar met echte integratie. Als je de autochtonen fout vindt, ga er dan niet tussen wonen. Dit geldt ook voor westerlingen naar een andere cultuur verhuizen.

 14. Culturen zijn niet gelijk en mensen zijn niet gelijk en de islam hoort hier niet thuis. Zo lang dit niet wordt erkend door de politiek correcte regentenkliek en de media, zullen er geen oplossingen komen. De import van achterlijkheid, armoede en criminaliteit gaat door en het lidmaatschap van de EUSSR zorgt voor politieke dekking voor NL regentenkliek.
  Doordat de meerderheid van de bevolking blijft doorpitten en verkeerd blijft stemmen, is er ook totaal geen uitzicht op verandering. Het is hopeloos verloren.

 15. Men behandelt de nieuwkomers niet alleen gelijk; ze worden door de Overheid(!) actief bevoordeeld op allerlei vlak t.o.v. de inheemse bevolking. Een zéér ongewenste gang van zaken die heel snel een halt moet worden toe geroepen. Dit zet niet alleen kwaad bloed, het is ook een klap in het gezicht van de inheemse bevolking die steeds verder in het nauw komt en zich een 2e-rangs burger ziet in eigen land maar wél voor de rekening (in meerdere opzichten!) mag opdraaien. De luchtfietsers zullen nog een harde landing maken. Er is simpelweg niet samen te leven met een ideologie/religie die anderen per definitie als ondermensen en minderwaardig beschouwt. Die vrouwen ziet als bezit, niet veel hoger als vee. Die tolerantie eist maar het zelf niet wil geven. Die bereid is met geweld af te dwingen en te pakken waar men meent recht op te hebben. Dat is geen utopie maar een nachtmerrie!

  • Sint Nicolaas

   23 oktober 2017 op 10:08

   Volledig eens beste Sjefke. Die voorkeursbehandeling van de nieuwkomers is stuitend en wordt, vooral van overheidswege, volop gestimuleerd. Kwaliteiten doen niet meer terzake. Heb je een kleurtje, afkomstig uit een zielige minderheidsgroep ( lees : Moslims ) en ook nog vrouw ? You’re in the club ! Dat deze voortrekkerij pure discriminatie is ten opzichte van de “natives” speelt geen rol maar daar hebben ze een oplossing voor gevonden en men noemt het “positieve” discriminatie ! Zelfde laken een pak bij het “vrouwenquotum” Men moet en zal vrouwen op bestuursfuncties hebben, ook al zijn ze daar niet geschikt voor ( zie bv. Hennis op defensie ) Madam Botox die uiteindelijk het veld moest ruimen. Op zo’n functie hoort een (ex)militair te zitten met ervaring en kennis van zaken. Geen theemuts die van toeten nog blazen weet.

   • Sint Nicolaas

    23 oktober 2017 op 10:16

    Verder is deze hele geforceerde multi-cul ellende natuurlijk een bom onder de maatschappij. Figuren uit het MO kunnen, willen en MOGEN niet integreren. De koran verbiedt dat, LETTERLIJK! Daardoor zijn en in NL diverse parallelle samenlevingen ontstaan. Men leeft NAAST elkaar, niet MET elkaar. Zoals P. van Lenth al schreef ” When in Rome, act as a Roman”. Dit gaat voor de Muzelman niet op. Zolang ze een kleinde minderheid zijn houden ze zich gedeisd maar o wee als ze in aantal toenemen en de “natives” in aantal naderen of overtreffen dan laten ze van zich horen en begint de ellende. Steeds meer eisen stellen, gebruiken doordrukken, intimidatie en tenslotte geweld en anarchie.

    • Sint Nicolaas

     23 oktober 2017 op 10:27

     Het naar €uropa halen van eindeloze stromen middeleeuws denkende gold diggers werkt niet en gaat ten koste van de €uropese tradities, normen, waarden en gebruiken. Om maar te zwijgen over het sociale systeem wat uiteindelijk in elkaar stort omdat het niet meer op te brengen is al deze lieden van wieg tot graf te verzorgen. Vanuit de woestijn komt men in een technologisch hoogstaande samenleving met een eeuwenlange opgebouwde beschaving waarin omgangsvormen, uiterlijk vertoon en etiquette haaks staan op die van de nieuwkomers. Dit is vragen om ellende welke door het establishment steevast wordt genegeerd. Ben zelf van NL naar NO verhuisd. Dat was al een wereld van verschil maar “When in Norway, act as a Norman”. Dat werkte en dwingt respect af. Dit zal echter bij de Muzelman en Afrikaan niet gaan gebeuren.

     • @Sint Nicolaas. Ziet u hier een schema, opgesteld door Dr. Peter Hammond (pdf alert); http://www.islamthreat.com/word/Islam_Peter_Hammond.pdf
      Doe voor de gein eens connect the dots in het lijstje en zie hoe de beschrijvingen naadloos aansluiten bij wat we nu zélf om ons heen kunnen zien. U heeft in alles dat u aanstipt gelijk. De demografische tijdbom tikt niet alleen steeds harder maar ook sneller. En ons sociale systeem is nooit opgezet om het gehele M.O. en Afrika te onderhouden. Mensen legden geld in het systeem d.m.v. premies en als ze het nodig hadden konden ze er gebruik van maken. Nu komen hele volksstammen binnen geklotst die nooit 1 cent zullen bijdragen. Ach beste Sint, weet u; u en ik zijn roepende in een steeds groter wordende woestijn. Ik hoop dat, mocht het hier fout gaan en ik niet in de States kan komen, u voor mij een schuurtje vrij houdt. Want onder de Shariah leven? Dat nóóit!

 16. Sint Nicolaas

  26 oktober 2017 op 12:04

  Ik kende het schema beste Sjefke en het klopt precies wat Dr. Peter Hammond hier beschrijft. Inderdaad, je hoeft maar om je heen te kijken en de puzzelstukjes vallen in elkaar. NL is inmiddels die 5% grens overschreden en de ellende grijpt om zich heen. We hebben het zelf meegemaakt toen we nog in NL woonden. Letterlijk weggepest, bedreigd, geintimideerd en fysiek geweld. De politie deed geen moer. Zelfs een gesprek met de burgemeester toendertijd leverde niets op. Men durft/wil gewoon niet ! Aangiftes ? Nooit meer wat van gehoord. Ik had toen de keus, wonen en werken in Zweden of Noorwegen. Blij dat ik dat laatste gedaan heb anders had ik van de regen in de drup geraakt want Zweden : the rest is history ! OMG wat een zooitje daar ! Achterlijke socialistische naievelingen.

 17. Sint Nicolaas

  26 oktober 2017 op 12:12

  Wat ik mij nu wel afvraag beste Sjefke is wat NO gaat doen wat Schengen betreft. NO is dan wel geen €U land maar wel €ØS land dus we doen wel met veel ellende uit Brussel mee en NO moest Schengen accepteren om toegang te krijgen tot de interne markt ( hoezo chantage !? ) Het verzet tegen het €ØS gebeuren groeit echter en de grenscontroles wil men behouden ook al is het maximum aantal verlengingen bereikt. Dat het effect heeft blijkt wel want het aantal nep asielzoekers is tot een all time low gedaald. Mede doordat ze hier zeer strenge eisen stellen, niet strooien met verblijfsvergunningen en geen volledige uitkering uitdelen meer maar eten-en kledingbonnen. Niet interessant dus voor die gold diggers. Hoezo zielige “asielzoekers” ? Ratten zijn het !

 18. @Sint Nicolaas. U kunt uzelf inderdaad gelukkig prijzen dat u toen voor Noorwegen gegaan bent. Zweden kunnen we helaas als verloren beschouwen. Ik denk dat we hier in NL ondertussen de 10% al genaderd zo niet er al voorbij zijn. De politie en burgemeester zijn de laatsten op wie we kunnen rekenen! Zelfs toen IS aanhangers in 2014 door de straten van Den Haag marcheerden en luidkeels de meest abjecte haatleuzen scandeerden vond “meneer” van Aartsen dat er géén grens was overschreden. IS-vlaggen werden over politiewagens gedrapeerd en men stond erbij en keek er naar. Ik heb de foto’s in de States laten zien en die stonden met het hoofd tegen de muur te bonken van ongeloof en verbijstering. Noorwegen maakt hopelijk de juiste keuze door het juk van de EUSSR af te werpen vóórdat het te laat is.

 19. Zowel de luchtfietsers als de nieuwkomers hebben hier schuld. Als je hier dan zo slecht kunt aarden en niet tussen de Kafir (ongelovigen) wilt wonen dan is er een keur aan Islamitische landen waar men zich helemaal thuis zal voelen. Wat er nu gebeurt is precies hetgeen dat gebeurde toen de Europeanen aan land kwamen in de Nieuwe Wereld (ook wel Amerika genoemd). Mijn Lakhóta familie kan erover mee praten. We zien hier nu ook dat de inheemse bewoners gedwongen worden zich aan een hen volkomen wezensvreemde opdringerige en vijandige cultuur/ideologie aan te passen. Goedschiks maar vooral kwaadschiks. De Shariah is volkomen incompatibel met welke Mensenrechten dan ook en zou actief geweerd moeten worden uit het openbare leven. Het is een Gotspe dat we hier actieve segregatie van man/vrouw toe staan omdat er een religie met lange tenen rondwaart. Het is ook nog eens een dírecte en flagrante schending van Artikel 1 van de Grondwet!