De SP zal nooit regeren, de PVV zeker wel

Door Joost Niemöller

 

‘Tja, niemand wil met u regeren,’ merkte Frits Wester op in het interview dat hij had met Geert Wilders. Waarop Wilders antwoordde dat de stellingen van Haagse politici helemaal niets waard zijn, want politici verkopen hun moeder nog voor de macht. Uiteraard een inkopper, want toen wilde Wester weten wat Wilders wilde verkopen voor de macht.

Is dit nu zo’n serieus punt?

Het is toch niet zo moeilijk om te begrijpen hoe politiek werkt. De kiezers brengen een stem uit. Sommigen zullen dat doen om strategische redenen, andere om principiële redenen. Als je op de SP stemt dan weet je zeker dat jouw partij niet in het kabinet zal komen, maar dat er wel serieuze invloed op de PvdA wordt uitgeoefend om naar links te verschuiven. Als je op de PVV stemt, dan lijkt die kans op regeren ook klein.

Maar het zijn toch twee verschillende scenario’s.

Bij de PVV zijn er ‘morele’ blokkades. En die zijn, zoals Wilders terecht zei, niet zo heel veel waard. Bij de SP ligt er een economische reden. De manier waarop de SP de samenleving in wil richten, wijkt honderd procent af van de manier waarop de middenpartijen, CDA, maar vooral VVD dat willen. Dat betekent dat er op lokaal niveau prima samen gewerkt kan worden, want op dat niveau wordt het economische beleid nauwelijks bepaald. Anders ligt dat op nationaal niveau, met de belastingheffing, de inkomensgelijktrekking, de organisatie van de zorg. Voor VVD en CDA is er dan nog niet eens het begin van een opening.

Nu wil de PVV ook rigoureuze veranderingen. Grenscontrole. Uit de EU. Minder immigratie. Minder islam. Meer geld voor de zorg van de ouderen. Maar de PVV wil geen structurele economische veranderingen. VVD en CDA schuiven steeds meer op in de richting van de PVV als het gaat over criminaliteit, gebondenheid aan internationale verhoudingen, de EU scepsis neemt toe.

Afgaand op de peilingen zou de PVV wel eens de grootste partij kunnen worden volgende week in de Eerste Kamer. Daarmee komt de Nederlandse politiek op een kruispunt te staan. Met z’n allen tegen Wilders heeft als grote nadeel dat ze dan ook ‘allen’ onzichtbaar worden, met als gevolg dat de PVV nog meer doorgroeit.

Vroeg of laat stappen VVD en CDA over hun ‘morele’ bezwaren heen, aangezien het geen echte morele bezwaren zijn, en ze hun agenda het meest met Wilders zullen kunnen uitvoeren.

Wat heet, met premier Wilders. Die optie komt meer in zicht dan velen nu zullen beseffen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

65 Reacties

 1. bij een munt in eigen handen kan niet opeens door een ongekozen ambtenaar beslist worden om er een biljoen van bij te drukken.

 2. Breinbrouwsels

  14 maart 2015 op 19:54

  Tijdens het lezen hier luister en kijk ik met 1 hersencel naar de Vara, naar Kassa. Gaat over oudjes die met een vertrouwen opwekkend lulverhaal aan de deur ertoe worden gebracht om een i-tablet plus cursus aan te schaffen voor 10 x de waarde. Mijn buurvrouw werd deze week beroofd omdat ze iemand binnen liet die voorgaf van de Thuiszorg te zijn. De weerloze mensen worden genaaid en beroofd waar ze bij staan. Voor lezers die dat van die KutEuro en het beroven ten behoeve van de Staat en haar Poederpruiken alsme de EURSS en haar parasietleden niet goed begrijpen kunnen voor oudjes of buurvrouw eens het Nederlandse Volk invullen. En vul voor woedende kinderen en kleinkinderen maar eens PVV of Geert in.

 3. J. C. Th. Köhler

  14 maart 2015 op 15:45

  De gulden kan onmogelijk een even loze belofte zijn als de euro is gebleken. Verder geef je er wel blijk van veel verstand van de materie te hebben.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  • Vertel, wat is het verschil tussen een euro en een gulden? Ik verwacht nu wel een intelligent antwoord van meneer de pvv-ert.

    • Inderdaad, geld wordt uit niets verzonnen en iedereen kan dus geld creëren of het nu euro’s zijn of guldens. De euro volgt keurig netjes het algemeen prijspijl met een targetinflatie van 2%, dus wat is het probleem? De gulden had te maken met een veel hogere inflatie. Doe mij een lol en vertel nooit aan je kleinkinderen dat je ooit pvv hebt gestemd.

     • Het probleem van de euro is het ontbreken van wisselkoersen op plaatsen waar die wel zouden moeten zijn. De perifere eurolanden raken daardoor in de schulden bij de financiele sector in de noordelijke lidstaten. Tegen de tijd dat die schulden onhoudbaar worden mogen de belastingbetalers in de noordelijke opdraaien voor het redden van hun eigen banken. Dat noemen ze een transferunie.

 4. @Dante

  De gulden was er in 1378. Dus 624 jaar onze munt die al onze welvaart gebracht heeft.
  De euro was er in 2002. Dus 13 jaar onze munt die in die extreem korte tijd al onze welvaart weggebracht heeft.

  Eenvoudiger uitleggen kan niet.

  • Een munt brengt geen welvaart, dat doen mensen die echte dingen produceren. Als geld niet rolt wordt er niets geproduceerd. In 2007 was de kredietcyclus ten einde. Meer schuld creëren levert geen extra productie op ongeacht wat voor munt je hanteert. De gulden florijn was overigens een gewicht in goud en wordt door de ECB aanbevolen om in te sparen. Probeer dit nieuwe systeem te leren begrijpen en alles komt goed met je.

 5. Wilders heeft natuurlijk wel een economisch issue met de traditionele partijen, in de eurozone blijven of niet.
  D66 wil volledige integratie, de PVV wil uit de euro. Beide partijen begrijpen dat de huidige situatie niet houdbaar is.
  We zien wel de voorsprong in welvaart per capita in landen met een eigen munt, maar durven we er zelf ook uit te stappen? We weten dat DNB er op voorbereid is, we weten dat we door een zure appel heen moeten bijten. We weten dat volledige monetaire integratie het volledig opgeven van de soevereiniteit der natiestaat betekent.
  Enfin, we moeten toch van een hele zwik contracten af, laten we het dan maar in een keer goed doen.

  • Ja, Wilders is een echte keynesiaan. Wilders wil graag dat z’n nietsvermoedende achterban loze beloftes in de vorm van guldens gaat sparen. Wat is deze mand door de mand gevallen zeg.

   • Als de ECB de eurozone bij elkaar moet gaan houden zijn die pensioeneuro’s van Nederland net zo waardeloos. Minstens net zo waardeloos.

 6. Het grootste probleem voor Wilders (in tegenstelling tot Roemer), als hij ooit MP wordt, zal het zijn om het kolossale ambtenarenapparaat enigszins achter zich te krijgen. Bij de sanering van dat apparaat moet hij zorgvuldig te werk gaan. In de eerste plaats moet hij weten welke ambtenaar een verrader, en welke een patriot is. Deze “dataverzameling” zal bij aanvang van zijn toekomstige regeerperiode prioriteit moeten krijgen.

  • @Koos. Het veranderen zal niet direct en massaal moeten gaan. Als je er een paar aan de top uit gooit dan worden de anderen vanzelf rustiger c.q. volgzaam. Maar eerst wetgeving maken dat de ambtelijke top formeel inwisselbaar is en dan snel een functioneringsgesprek en dossiervorming zodat ze na ontslag via de D’66 rechter niet met een vette buit huiswaarts kunnen. Het vorenstaande kan gebeuren door als allereerste enige politieke benoemingen er door te drukken. Je moet kwaad nl. met kwaad bestrijden; wang toekeren heeft bewezen nog niets opgeleverd.

 7. Moeilijk om te vragen. Aan de kapitein van de Titanic. De vraag wanneer hij met pensioen hoop te gaan, direct na het los gooien. Dezelfde vraag na de aanvaring zou zonder twijfel zijn beantwoord, met ingang van direct, nu. Menselijk gedrag is altijd voorspelbaar. De volksmond spreekt van diertjes met lange staarten die als eerste maken dat zij weg komen als het schip zinkt. Nederland is te vergelijken met de Titanic. Het zakt letterlijk [ gaswinning ] en figuurlijk omlaag, en is, hier spreekt de volksmond, naar de pleuris geholpen. Waardoor is niet meer belangrijk. Maken dat je wegkomt wel. Een eerste stap is de nieuwe kapitein feliciteren [ voorbeeld Griekenland ] met uw benoeming. Terwijl het schip op weg naar de bodem is.

 8. Als ik al een (geldige) stem uitbreng, dan laat ik me deze keer leiden door het antwoord op de vraag wie er in de Kamer tegen al die ziekmakende moordpartijen (nu nog in het buitenland) hebben gestemd en zullen stemmen. De rest komt sowieso niet in aanmerking, al spelen ze nog zo hard ‘goed te zijn na de oorlog’. Van ‘na de oorlog’ ben ik, en zo wil ik dat graag houden (ook al lukt dat dankzij ons oorlogszuchtig regime niet echt).

 9. Ik stel me zo voor dat er zonder de splijtzwam van islam en immigratie in Nederland een florerende sociaal democratische partij zou bestaan die grote delen van de achterban van PVV en SP in zich verenigde. Nu kunnen deze merken weggezet worden als populistisch rechts en populistisch links. Qui bono?

 10. Hier de de film waar de hele PVV ideologie aan opgehangen is, de zionistische haatzaaij blockbuster Fitna. https://www.youtube.com/watch?v=kIKCgRlwQUA Tot op heden is er nog geen enkel bewijs van betrokkenheid van moslims.

  • nee, maar wél diverse voorbeelden van ’n ziekelijke bevlogenheid 😛

   • Inclusief de stilzwijgende massa. Zwijgen = toestemmen. Het aantal moslims dat zich tegen de Islam-terreur en moordpartijen heeft uitgesproken is op één hand te tellen.

    • Sinds wanneer moeten moslims zich verantwoorden voor zionistische valse vlaggen en terreur? Het spel is uit.

     • J. C. Th. Köhler

      13 maart 2015 op 21:44

      Het zou al een goed begin zijn als moslims zich verantwoordden voor hun eigen ziekmakende terreur.

 11. Eigenlijk heeft de politieke salonfähigheid van de PVV met maar 1 ding te maken:

  Te groot om te negeren.
  En hoe hoog is de nood?
  Echt groot wordt de PVV pas wanneer zelfs verstokte anti PVV mensen om praktische redenen toch op de PVV gaan stemmen.
  Des te meer Moskeeën, terreur dreiging in de eigen stad, financiële tegenvallers waar Brussel de schuld van heeft of in de beeldvorming de schuld van krijgt, vluchtelingen die amok maken, Klimaat onzin maatregels zonder enig bewijs dat het maar iets helpt, windmolens in de achtertuin en ga zo maar door. Op een gegeven moment kan je bijna niet anders dan op de PVV stemmen op een paar irrationele verstokte dombo’s na dan die het nooit zullen begrijpen wat er aan de hand is.

  Als je eigen hoofd bijna op het hakblok ligt is opeens elke hulp een godsgeschenk.
  Zelfs de blonde duivel Wilders kan dan transformeren in een levensreddende engel.

  • Goede analyse. Het toont wel aan hoe blind mensen nu zijn. Nu al is het landschap totaal verpest door windmolens, vooral op het platteland. In de stad is het niet veel beter: Daar nemen moslims straat voor straat over. Steeds meer moskeeën. Steeds meer lastenverzwaringen om het geld voor Afrika en voor de EU te blijven betalen. Hoe blind moet iemand zijn om dit niet nu al te zien.

 12. Doorgaans wordt veronderstelt dat het brein een massa is. Bij de Linkse Kerk moet toch eerder aan gatenkaas gedacht worden, breinen vol blinde vlekken.

 13. Helaas, Wilders heeft zich voor het zionistische maffia karretje laten spannen en heeft zich daarmee compleet buiten spel gezet. Die man komt nooit in de buurt van Nederlandse staatsgeheimen met zo’n overduidelijke dubbele loyaliteit.

 14. Dante…, wat kan jíj domme opmerkingen maken……

 15. J. C. Th. Köhler

  13 maart 2015 op 21:36

  Maar leg dan eens uit, zeer onpartijdige, zeer neutrale, zeer objectieve Dante, wat er mis is aan zionist zijn? Ik ben het ook. Maar pas op: voor je het weet zeg je antisemitische dingen en daar wil je immers niet van beschuldigd worden?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

 16. Je lijkt niet goed bij je hoofd en verdwijn aub naar de mestvaalt van de geschiedenis samen met je antisemitische nazislam vriendjes.
  Je wordt vast door de EU betaald om te trollen op sites zoals deze, een paar miljoen hadden ze er voor over.
  Fijn hè , die Judas penningen.

 17. U bent echt niet slimmer?

 18. Ik heb het hier al vaker uitgelegd. Heer Dante geloofd dat de Zionisten samenspannen met het geld (Rothschild) en pleps (Ashke Nazi) der aarde. Besturen de geheime background regeringen van deze planeet. Deze regeringen zijn puppets en voeren uit wat de Zionisten willen. Zo simpel is dat. En uiteindelijk wordt uitgevoerd volgens deze leer dat er een NWO moet komen. Dit is wat Albert Pike heeft voorspeld in een brief lang voordat Zionisme overigens bestond. Misschien is dit complot ontstaan onder invloed van de Jezuiten… of misschien onder invloed van de Saturnus Cult. Who knows. Maar het feit blijft staan. De joden hebben het gedaan. (dat rijmt)

  • Ten eerste doe ik niet aan geloven. Geloven is voor domme en luie mensen, ik zoek alles uit. Ten tweede zijn joden niet schuldig maar tevens slachtoffer van hersenspoeling en machtsspelletjes rondom olie en dollars. Ten derde, er komt geen alles vernietigende oorlog. De bende wordt opgeruimd en fellowtravellers krijgen het zwaar.

 19. Caesar Lion Cachet

  14 maart 2015 op 14:15

  LS…
  Jezuïeten / Ashkenazi / Katholieken / Maffia / Satanisten / Vrijmetselaars / Illuminaties / Bilderbergers / Saturnus Cult / SS – Sacrum Sacrorum / Isis Cult etc. etc. Secret Society’s die Kennedy graag opgeruimd had en die Kennedy hebben vermoord…

  • Caesar Lion Cachet

   14 maart 2015 op 14:21

   PS…
   Rozenkruisers / Lions / Rotary / Kruis van Malta.

   Vul maar aan. Politici en andere zwakke broeders zijn er gek op en kunnen niet zonder functioneren.

 20. Leo KarelJan

  13 maart 2015 op 17:18

  @ Delecluze : volkomen juist. Vanmorgen zat die zogenaamd rechtse Jan Dijkgraaf bij WNL, die zogenaamde rechtse Telegraafomroep.
  Hij vond de PVV “verderfelijk” en overwoog CDA te stemmen om Rutte dwars te zitten. En dit zijn dan zogenaamd rechtse figuren en omroepen. Het is echter allemaal linkse multikul bagger, inclusief die media als Telegraaf, WNL enz.
  Die zelfde Dijkgraaf noemde de PVV “tuig” in een column over die betaling van Marjoliein Faber aan het bedrijf van haar zoon. Maar als hij het over links heeft gebruikt hij nooit dit soort termen. Een laffe zak, die zich blijkbaar graag inlikt bij de Telegraaf media van regentenlikker Paradijs.

 21. @arjope 13 maart 2015 om 14:48 “daarbij moet er een charme offensief komen waar Wilders duidelijk maakt dat hij niks tegen mensen heeft met een andere kleur of religie.Want helaas denkt de meerderheid van de media dat hij dat wel heeft.”
  .
  Goed bedoeld, maar dat denken ze niet–want zelfstandig en kritisch denken gaat blijkbaar vér boven hun pavlovpet–dat projecteren ze. Menigeen heeft die rioolmedia dan ook alreeds opgegeven, opgezegd, uitgezet, weggezapt en/of uitgekotst. Met het hedendaagse goebelliaanse journaille flirt je dus niet, maar die vraag je hoogstens nog tussen neus en lippen door achter welk raam ze zoal collaboreren en wat dat oplevert per HP. En of ze dan liever breedlove of pechtold aan de deur hebben. Dat heet “human interest” geloof ik, meer is het niet waard.

  • Uw redenering roept bij mij de vraag op: kan een islamiet alleen in EUropa islamiet zijn en in en een neger alleen in EUropa neger? U gaat volkomen voorbij aan het feit de beide menselijke verschijningsvormen in EUropa niet thuis horen en hier alleen dankzij perverse linkse ideologie bivakkeren.

 22. .
  Best wel ’n nuchtere insteek weer van Joost
  en zelfs ’n niet van gezond verstand ontblote
  want Geert blijft toch strategisch uiteraard ‘n grote
  en dat is voor ‘t verraden Nederland ’n grote troost !
  .
  want niemand zal nog van blokkades willen weten
  als hij van ONS de opdracht krijgt “het” te gaan doen
  dan wringt er bij niet 1 confrère nog een schoen
  en is men àl de grote woorden snel vergeten 😛
  .
  en ’t enige wat jij daarvoor moet doen
  is Wilders die verdiende kans eens geven
  wow vriend, dan zal je nog eens wat beleven
  want, als ’t er op aankomt, kiezen zij alleen voor poen…
  .
  stuk voor stuk !!!
  .

 23. Leo KarelJan

  13 maart 2015 op 15:29

  De vraag is vooral: als de PVV groot genoeg is ( minimaal 30 zetels in TK ) en de andere partijen niet geheel om de PVV heen kunnen, moet de PVV dan wel gaan meeregeren. Ik zie op gebieden als islamisering, immigratie, EUSSR, windmolens, OS, ( multikul ) subsidies zulke grote verschillen dat er weinig te halen valt. Op al deze gebieden zijn ALLE andere partijen het ongeveer eens. De PVV zal bovendien op alle mogelijke manieren ( stiekem ) tegengewerkt worden.
  Dat gebeurt nu al en zal zeker gebeuren als ze meeregeert.
  De PVV zal, als ze zeer groot wordt, veel meer invloed hebben als oppositiepartij. Invloed op het denken in NL over islam, immigratie , EUSSR enz is nu veel belangrijker dan ( zeer beperkte ) macht die de PVV eventueel wordt gegund als regeringspartner.
  Er komen pas kansen voor meeregeren als er bij VVD en/of CDA een echt rechtse koers EN ECHTE rechtse leiders komen. Die kans is minimaal, maar wordt wel groter als de PVV in de oppositie zeer groot gaat worden.

 24. Basic Dimension

  13 maart 2015 op 15:06

  (4)
  .
  Zij genoten intens en zichtbaar van hoe onze vrouwen werden verhandeld, verkracht en afgeranseld – wat in the Enlightenment helaas not done is – en stuurden ze bevredigd op vakantie ter verdere bekwaming in geweld en lage lusten. Rechters die zich opgeilen aan iedere nieuwe crimineel. En zo ontstond een profijtelijke stimulus-response relatie tussen moslimcriminalteit en de impotente rechters van D66 en PvdA.
  .
  De PVV is een game changer omdat zij de regels van het spel tijdens het spel reeds wil veranderen. Zij wil de islamitische terreur uitbannen en de EU laten crashen. Maar de SP heeft slechts een intense haat tegen hen die deze samenleving nog gaande houden. SP en PvdA hangen daarom als wurgslangen om de nekken van de ondernemers. En daaraan wij geen nood…

  • “Dat is ons voorland” De ware endogamie wordt geslachtoffert. De toekomst huilt. De ware leer van onze jezus is er 1 van slachtoffer wezen, gekruisigd zijn, opoffering. Dat is waarom het humanisme hoogtij viert in het westen. De acceptatie van de ander, het begrijpen. Hoe kwetsend kan het zijn dat dit ruw verstoord wordt door barbaarse verkrachtingen van zandbarbaren, die maar 1 ding voor ogen hebben, en dat is wellust hebben in de overreding van de ander, geen plek willen geven… tot de dood er op volgt.

 25. Basic Dimension

  13 maart 2015 op 15:05

  (3)
  .
  Islam legde ook steeds meer haar regels op aan het seksuele gedrag van de Westerse vrouw in onze exogame buitenmantel. Blonde vrouwen met blauwe ogen werden afgesist en in Skandinavië en GB vaak verkracht. Het werd een ware lust voor de Westerse mens om leed weer eens in lust te mogen omzetten.
  .
  Op tal van plaatsen in onze cultuur heeft zich deze overgang geleidelijk voltrokken. Een koningin die jaarlijks autochtonen vervloekte met een kopvod op haar kop; ons schizofrene recht dat een tweede basale moraliteit voor sharia creëerde. Rechters die met de kont omhoog wellustig de misdaden van bepaalde moslims opzogen en in gelukzaligheid gladstreken.

 26. Basic Dimension

  13 maart 2015 op 15:02

  (2)
  .
  Met de ontzuiling is ook het endogame christendom gesloopt. Ongemerkt en op onderbewust niveau werd direct daarna Islam het endogame hart van onze cultuur binnen gesleurd. Moslims wisten niet wat hen overkwam. De Westerse wereld leek het paradijs op aarde. Hoe meer zij zich misdroegen hoe meer zij werden gepamperd en in de watten gelegd.
  .
  En zo ontstond er een lustvolle relatie tussen de masochistische Westerse exogamie en de nieuwe sadistische islamitische kern. Islam werd het nieuwe geloof, het endogame hart van policor. De sadistische islamitische terreur was als balsem voor de opstaande billen van masochistische christenen voorheen.

  • De ontzuiling heeft de oppervlakkigheid uit het christendom gehaald. De traditie. Het ware christendom wordt gesloopt door de barbaren die al huishouden in Afrika en midden oosten. Het wachten is op een leider die zegt: genoeg is genoeg. Nu de schapen nog die hun endogame hart kwijtgeraakt zijn.

   • Basic Dimension

    14 maart 2015 op 00:01

    @ Adje (1)
    13 maart 2015 om 22:26
    .
    Ja, dat klopt wel. Christenen uit minderheidsgroepen in islamitische culturen leven onder de dictatuur van een islamitische endogamie. Zij worden nu in de exogamie (de periferie) afgeslacht. Dat is ons voorland.
    .
    De ontzuiling heeft inderdaad de rituele oppervlakkigheid uit het christendom geslagen. De conservatieve christelijke kerk (endogamie) is ter ziele gegaan, waarna de gelovigen met de leer van Jezus (exogamie) het bos in werden gestuurd. Dus wat wij nu zien is het zuivere christendom.
    .

 27. Basic Dimension

  14 maart 2015 op 00:05

  @ Adje (2)
  .
  Maar er is hierdoor wel een probleem geschapen omdat nu de spanning tussen de homoseksuele clerus en het volk is weggevallen. De schaapkens zwerven thans doelloos rond omdat de leer van Jezus nu eenmaal niet tussen mensen onderscheidt, zodat alle groepen en culturen zich nu kunnen vermengen.
  .
  En zo leidde de leer van Jezus rechtstreeks tot de multiculturele samenleving. Maar dat was slechts de voorgenomen en bewuste actie. Onbewust speelde er iets heel anders: Artikel 1 grondwet is nooit werkelijk bedoeld geweest tegen discriminatie, maar faciliteerde juist islam als meest racistische en discriminerende endogamie ter wereld. Wat betekent dat de multiculturele samenleving nooit echt heeft bestaan en de islamitische monocultuur ter vervanging van de christelijke kerk de werkelijke – maar mogelijk onbewuste – bedoeling was.

 28. Basic Dimension

  13 maart 2015 op 15:00

  (1)
  .
  De PVV is een game changer en beweegt zich op totaal andere golflengte dan de SP. De PVV staat voor ons ware endogame hart, onze toekomstige leidende cultuur. De SP daarentegen is een kloon van het cultureel marxisme, dat onze cultuur weliswaar een nieuw hart beloofde maar dat door haar cultuurnihilisme geen enkele verrijking bracht. Het verbleekte reeds in de exogamie van onze cultuur. Het verschil tussen PVV en SP is daarom het verschil tussen de endogame kern van innerlijke beschaving en de ondraaglijke lichtheid van cultuurbarbaren als Mao en Pol Pot.

 29. Vooral het CDA heeft te maken met een achterban waar ze niet al te veel gedonder mee willen. Veel achterban zal naar de ChristenUnie overlopen als het CDA weer met de PVV gaat regeren. Ik denk dat het CDA voorzichtig is. De VVD is wellicht iets gemakkelijker.

  Eén belangrijke factor is niet door Joost genoemd: Baantjes.
  De SP en PVV hebben geen baantjes te verliezen, want ze draaien niet mee in de banencarrousel. Met alle andere partijen is het een heel ander verhaal. VVD en CDA zijn daarin samen met de PvdA de koplopers.

  Mooi voorbeeld hiervan is ook de publieke omroep: De SP wil extra geld naar de publieke omroep. Ondanks dat wordt de SP door de publieke omroep onderuit gehaald ten gunste van de PvdA. Reden? De SP wil de topsalarissen aanpakken en dat is niet goed voor de baantjes.

  • @Lauwebal Veel achterban zal naar de ChristenUnie overlopen als het CDA weer met de PVV gaat regeren.
   Volgens mij heeft u niet goed opgelet. De PVV heeft nog nooit in een regering gezeten, laat staan met het CDA. Gedogen is wat anders als regeren, Vraagt u maar aan Pechtold c.s. die op dit moment gedogen maar net doen of ze oppositioneel bezig zijn de smurfen.

   • Officieel heeft de PVV nooit geregeerd. Tussen Rutte 1 en Rutte 2 is het verschil enorm. Dat is veroorzaakt door de PVV. Rutte 1 met de roedel ‘lente-akkoord’-gedogers was net zo erg als Rutte 2. Rutte 1 met de PVV als gedoger was echter een verademing. Eindelijk ging er geld weg bij ontwikkelingshulp en cultuur. Eindelijk immigratie aangepakt. Defacto regeerde de PVV gewoon mee.

    Het feit dat vooral CDA-ers vuistdiep in de ontwikkelinghulp zitten, niet zelden met lucratieve baantjes, is het CDA doodsbang voor de PVV die de krankzinnige ontwikkelingshulp wil stoppen.

 30. Een beetje wishfull thinking Joost.
  Het nadeel van de PVV is dat het een one man party is.
  Er zou een homo (Jolink) bij moeten zijn,een allochtoon(Tofik,Afshin Ellian) en bijv. iemand als Cliteur om wat mensen te noemen.
  Daarbij moet er een charme offensief komen waar Wilders duidelijk maakt dat hij niks tegen mensen heeft met een andere kleur of religie.Want helaas denkt de meerderheid van de media dat hij dat wel heeft.
  Daarbij is politiek in Nederland nu eenmaal ook concessies doen naar anderen.
  Ik stem op hem komende week

  • Arjope,
   Wilders is zelf al een allochtoon.
   Een eigen vakbond zou ook nuttig zijn.

 31. Met de concessies die u noemt wordt de PVV inwisselbaar voor elke andere partij: geen ideeën of meningen. Tel uit die winst!

  Bent u echt niet slimmer?

 32. Goed stuk Joost!

  En jij verdient een Ministerspost!!!

 33. Die zogenaamde ‘morele bezwaren’ van het CDA en de VVD zijn inderdaad betekenisloos en voor de bühne. Inhoudelijk is er best overeenstemming te bereiken met de PVV. Het publiek moet echter denken dat de PVV “te extreem” is om een rol te spelen in het centrum van de macht. Het draait allemaal om perceptie.

  Het was Pieter Omtzigt die in een interview met The Post Online zei dat parlementariërs “nog veel konden leren” van de PVV en hoe zij politiek bedrijven. In het radioprogramma “Echte Jannen” vertelde Dion Graus dat er onder CDA- en VVD-politici best wel steun is voor de standpunten van de PVV. Mona Keijzer neemt vaak de standpunten van Fleur Agema over, om vervolgens met de eer te strijken. Hetzelfde geldt voor Ard van der Steur, versus Lilian Helder. Dat is dus het probleem niet, in de kern.

  Maar: de PVV is een uitdager van het systeem. Er staan baantjes op het spel, subsidiestromen en allerlei andere belangen. Of de PVV daadwerkelijk in de regering komt, valt dus nog…

  • Dat valt dus nog te bezien, wou ik zeggen.

   Hopen doe ik het wel. Op 18 maart stem ik weer op de PVV.

 34. Uiteraard een inkopper, want toen wilde Wester weten wat Wilders wilde verkopen voor de macht.
  _____

  Wilders had kunnen zeggen dat hij zijn onvrijheid graag zou verkopen.