Ronald Sørensen: Mijn ervaringen met de media.

Door Ronald Sørensen

De term ‘asymmetrische discriminatie’ is van Groen Links professor Dick Pels, een sympathieke man die wetenschap boven politieke voorkeur stelt.(1)
In het kort komt het er op neer dat bij de beoordeling van een politicus door de media een extreem links verleden wordt genegeerd of goedgepraat, maar dat politici zoals Fortuyn die zich altijd democratisch getoond hebben plotseling in de extreem rechtse hoek geplaatst worden. Fortuyn die met Eichmann, Hitler, Mussolini en Mussert vergeleken werd gaf als commentaar: ,,Nooit hebben deze aantijgingen tot vervolging geleid. Van mij hoeft dat ook niet, maar herzie dan wel het vonnis tegen Hans Janmaat, omdat hij gezegd heeft: ‘vol is vol’!”(2)
Nou is het erg makkelijk om te zeggen dat de pers ‘asymmetrisch discrimineert’, maar ik wil wel enkele persoonlijke ervaringen beschrijven.

Staking
In het begin van Leefbaar Rotterdam, ik denk in 2003, staakte de RET en demonstreerde op het Schouwburgplein. Als lid van de FNV vroeg en kreeg ik het woord. Aanvankelijk was de menigte met stomheid geslagen, maar toen ik vertelde hun stakingsactie belachelijk te vinden, omdat hij ten koste van de Rotterdammers ging en met name die met een kleine beurs, kwam er een langzaam aanzwellend geloei op, dat resulteerde in schreeuwen, schelden en uiteindelijk een hardhandige verwijdering van het podium. Dat wat betreft vrijheid van meningsuiting bij de FNV!

 

Alles op tape
Toen ik opgekrabbeld was, kwam de verslaggever van de ‘staatsomroep’ NOS me opgewonden en enthousiast vertellen ‘alles op tape te hebben’. Het is nogal wat! Een vakbondslid en fractievoorzitter van de grootste Rotterdamse gemeenteraadsfractie die hardhandig van het podium gedonderd wordt. Nieuws lijkt me.
’s-Avonds gespannen naar het journaal kijken en inderdaad. Staking en protest: Spreekbeurten van begeesterde vakbondsbonzen, die de oude leuze ‘Willen we naar Den Haag dan gaane we naar Den Haag’ uit de mottenballen haalden…. dat was het!
Niets over monddood maken, niets over gewelddadig van podium gooien van een politicus en FNV-lid.(3)

Bron
In een kort gesprek herhaalde ik een waarschuwing aan een journaliste over een persoon, die ik zelf ook had ontvangen van Kneepkens (4), wethouder Hulman en een paar ambtenaren. Journalistieke fatsoensregel regel 1 – bescherm je bron – geldt niet voor mij, want ze gaf in het artikel mij aan als haar bron. Gevolg, een aanklacht die leidt tot een rechtszaak in drie zittingen.
Vrijspraak in hoger beroep, € 20.000,- kosten advocaat (belastinggeld) (5).
Dat de officier van justitie voorzitter van de afdeling Delfshaven van de PvdA was? Toeval natuurlijk. Journaliste schijnt binnenskamers te zijn toegesproken.

Israël
Ik was nog geen half jaar senator toen rond het Binnenhof, via het Spui, De Lange Poten etc. een cirkel demonstranten rondliep. Duizenden mensen van alle leeftijden met Israëlische vlaggen die netjes zonder schreeuwen aangaven achter Israël te staan. Uiteraard heb ik even meegelopen en met de mensen gepraat.
Op tv ’s-avonds: Nada, nakko, niënte! Terwijl ieder clubje linkse actievoerders – meestal begeleid door een verschrikkelijk slechte gitarist – zich op Het Plein binnen enkele minuten omringd ziet door cameraploegen van de door ons allen betaalde staatsomroepen.
Bij de korte demonstratie van vier mensen op een in aanbouw zijnde moskee, heel veel aandacht en een bezoek van de minister aan de getroffenen (zo’n Nederlandse vlag kan heel veel geestelijke schade veroorzaken).

Stoeptegel
Het gooien van een stoeptegel door de ruit bij een jonge vrouw, omdat ze een foto van Geert voor haar raam heeft gehangen, is voor geen enkele journalist een bezoek waard. Merkwaardig, want het eerste is grondwettelijk toegestaan en het tweede is schenden van artikel 1 van de grondwet.
Ik kom tot deze ontboezeming omdat ik het volgende (zie 6) voor het eerst gezien heb.
Een ex hoofdcommissaris die in 2007 oproept tot moord en de deportatie van een hele bevolkingsgroep. Je bek valt open. Waar waren al die journalisten? Waar bleven de aanklachten?

Ik weet overigens nu wat Geert had moeten vragen in plaats van ‘wilt u meer of minder Marokkanen in ons land’.

Gelukkig is hij een stuk fatsoenlijker dan dat t#u@i&*g! uit 020.

(1). De geest van Pim. Anthos Amsterdam. blz. 214.
(2). De verweesde samenleving in het informatietijdperk. De grote Pim Fortuyn Omnibus.blz 109 Uithoorn 2001.
(3). Gelukkig was RTV Rijnmond wel zo fair het te vermelden en plaatste het RD een fotoreportage.
(4). Gaf mij het boek waarin die man bekende een ernstig misdrijf te hebben begaan, maar durfde niet voor me te getuigen; Hulman, toen burgemeester van Den Helder wel!
(5). De president van de rechtbank vroeg me aan het einde van de zitting. ,,Heeft u de naam van die man echt niet genoemd?” Na mijn ontkenning keek hij veelbetekenend naar zijn collega’s, kneep even zijn ogen dicht, schudde zachtjes zijn hoofd en zei: ,,Over veertien dagen vonnis,” zich naar mij buigend: ,,U hoeft niet helemaal naar Den Haag te komen hoor meneer Sørensen.”
(6). https://joostniemoller.nl/2015/02/eindelijk-gemeente-eindhoven-gaat-het-nederlander-probleem-aanpakken/

 

Ronald Sørensen, Rotterdammer en senator in de Eerste Kamer voor de PVV. 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

27 Reacties

 1. Leo KarelJan

  15 maart 2015 op 15:34

  Een goed stuk dat , totaal niet verrassend, beschrijft hoe dood en doodziek de media in NL zijn. Vrijwel alles is aangetast door het gezwel van de linkse politieke correctheid en de “weg met ons” mentaliteit. Producten van cultureel marxisme en cultuurrelativisme, ontstaan in de tweede helft van de jaren zestig. Alles is doordrenkt van partijdigheid: het begint al met de keuze van de onderwerpen die aan bod komen. Bij haast elk interview kan ik minstens tien vragen bedenken die niet gesteld worden, maar wel stuk voor stuk interessanter zijn en er meer toe doen. Zij maken constant vrijwel hun hele beroepsgroep tot een meelopersbende.

 2. Basic,
  Het is best leuk om er een keer op te wijzen dat endogame en exogame sex hun paralel vinden in de politiek. Maar blijf er niet constant over doorzeuren, alsof het steeds weer iets volkomen nieuws is. Het begint op een dwangneurose te lijken.
  Bovendien gaat het er nu in de eerste plaats om de grote massa te overtuigen. Niet een filosofische elite. Verzin liever bruikbare oneliners.

  • Basic Dimension

   15 maart 2015 op 11:54

   @ Koos
   .
   Wat u een dwangneurose noemt is een voortschrijdend denkproces om religie in één dimensie te kunnen vatten. Ik sta niet stil zoals u denkt maar maak juist grote vorderingen. En zonder concentratie komt men er niet. Tal van conclusies zijn uit genoemde stelling al te trekken. Maar dat is u kennelijk ontgaan.
   .
   Dat u uw aandacht er niet bij kan houden is uw probleem. Trouwens, waarom leest u het dan nog? Verder schrijf ik niet ‘voor het leuk’ en zeker niet om u te vermaken. Beval ik niet dan gooien ze mij maar van de site.
   .
   En het is zeker niet aan u om mij te vertellen waar het in dit leven in de eerste plaats om gaat. Voorts is er geen principieel verschil tussen wat u ‘de grote massa’ noemt en de ‘filosofische elite’. Juist de boekenlezers van policor lopen in de val. En Koos, verzin zelf eens wat, al was het maar een oneliner.

 3. @Dante…voor zóveel vuile was beschikken we helaas over te weinig buiten 😛

  • Nederlanders zijn meesters in het creëren van nieuw land dus ik voorzie geen probleem… 🙂

 4. Ronald Sørensen heeft natuurlijk volkomen gelijk dat onze media en journalisten totaal niet te vertrouwen zijn. Zo deed Udo Ulfkotte een boekje open over de praktijken van de CIA. Onze geschiedenis van de afgelopen 100 jaar is totaal gefalsificeerd, journalisten worden gewoon omgekocht en massamedia zijn in het bezit van enkelen. De Nederlandse burger bestrijdt in zijn onwetendheid de Linkse Leugens met Rechtse Leugens en zowel links als rechts doet alsof we de Amerikanen dankbaar moeten zijn voor onze bevrijding terwijl de financiering en aanstichting van die oorlogen inclusief de communistische revolutie uit diezelfde hoek kwam. De oligarchen in de VS en UK doen er werkelijk alles aan om een bondgenootschap tussen Duitsland en Rusland te blokkeren. In de jaren 30 werd Polen gebruikt om oorlog te creëren en nu zien we hetzelfde gebeuren met de Ukraine. Het wordt tijd om de vuile was buiten te zetten,… ALLE vuile was.

  • Dante,
   Als onwetendheid de leidraad van de laatste 100 jaar is, dan is het toch opmerkelijk dat alleen de laatste 50 jaar worden gekenmerkt door de weg-met-ons-mentaliteit.
   Tot 1965 had viel er niets te klagen.
   Voorts is er een brede rechtse anti-amerika-beweging, die helemaal niet dankbaar is dat de yanks ons bevrijd hebben. In hun perceptie hebben de amerikanen ons bezet, en heeft niet Duitsland, maar Europa de oorlog verloren. Best plausibel.

   • Tja, de Duitsers veroverden Nederland met geweld en onze zogenaamde bevrijders d.m.v. schuldslavernij/petrodollar. Het punt is, welke entiteiten financierden Hitler, Stalin, Japan en uiteraard de bolsjewiekse revolutie in Rusland.

    1965 was een cruciaal jaar. De Gaulle blies in 1965 het Bretton Woods systeem op en haalde het Franse goud terug omdat de FED meer dollars uitgaf dan ze goud in de bank hadden en maar door bleven gaan met oorlogvoeren ten faveure van hun industrie. Ook onze eigen Jelle Zijlstra wisselde onze dollars om voor goud. ..

 5. Overigens een mooi ” Uit het hart gegrepen” stukje van Ronald Sørensen.

  Zo gaat dat in de echte wereld met de media.

 6. Basic Dimension, uw terugvoeren van alles op enkele begrippen binnen een denkmodel zoals endogaam en exogaam is misschien leuk voor u als tijdspassering, maar werpt geen enkel licht op de enorme problemen waar Nederland en Europa op dit moment onder lijdt, laat staan dat het enige oplossing biedt.
  U komt over als de man die naast een brandend huis staat en de omstanders uitlegt waardoor de ene vlam rood is en de andere geel en die weer blauw en waar de tinten rook door veroorzaakt worden.

  Intellectueel interessant misschien, maar het helpt niets tegen het vuur, waardoor het gebouw afbrandt.

 7. Basic Dimension

  15 maart 2015 op 01:29

  @ DG
  .
  Mocht u ooit nog werkelijk een punt van kritiek kunnen formuleren dan houd ik mij aanbevolen.

  • Ik heb mijn kritiek toch gegeven? U wilt dat ik inhoudelijk op uw modellen reageer? Wel, dat ga ik niet doen, want ik kan met die termen van u helemaal niets! Zoals u elders al schrijft is waar u alles mee probeert te verklaren een eendimensionaal model. Mijn kritiek is, dat uw modellen niets met de werkelijkheid van doen hebben, althans geen enkel praktisch handvat geven om huidige ontwikkelingen te verklaren, laat staan er een oplossing voor te vinden.

 8. D. G. Neree
  15 maart 2015 om 00:45

  Basic Dimension, uw terugvoeren van alles op enkele begrippen binnen een denkmodel zoals endogaam en exogaam is misschien leuk voor u als tijdspassering, maar werpt geen enkel licht op de enorme problemen waar Nederland en Europa op dit moment onder lijdt, laat staan dat het enige oplossing biedt.
  ——————
  Wat BD produceert is volslagen onzin. Totaal betekenisloze aannames. Oorzaak klopt nergens. Gevolg klopt nergens. Begrippen worden uit hun verband gelicht en ergens aan geplakt. Leuk voor een eigen BD pseudo universum waar elk theoretische fantasie model van toepassing is als het maar over “mensen” … religie, endogame hart en veel seksuele frustratie, inteelt, onze wilde vrouwenjacht…???.Het lijkt me een merkwaardige, niet te stillen, om aandacht vragende behoefte te bevredigen om het maar door te blijven neer kwakken.
  Ga er nooit mee in discussie want dan loopt alles nog meer vol met die onzin.
  BD, we kennen het…

  • Basic Dimension

   15 maart 2015 op 02:00

   @ Pieter
   .
   Kritiek is welkom. Welaan, geef dan eens een oorzaak-gevolg relatie die nergens op gebaseerd is en onderbouw uw kritiek. Dan ontstijgt u ook een keer het niveau van de kip of het ei 🙂

 9. Andre van Delft

  15 maart 2015 op 19:48

  BD heeft een originele theorie die best waar zou kunnen zijn. Zelfs als de theorie onzin zou zijn, zou zij nog nuttig zijn, want zij roept de vraag op naar de diepste drijfveren van de westerse en islamitische cultuur.
  Ik stel BD’s schrijfsels op prijs; wie er niet van houdt zou ze makkelijk over kunnen slaan. BD schrijft steeds toegankelijker; nu nog de termen “endogaam” en “exogaam” vervangen door iets normaals; dan kan iedereen het volgen.

 10. Ik had het niet beter kunnen verwoorden en lees de texten van BD niet meer.
  Gewoon door scrollen.

 11. W.H.J. Reiss

  14 maart 2015 op 22:00

  Nederland is een land vol mamma kindjes en slappe zakkewassers, die wekelijks naar Boer zoekt Vrouw moeten kijken. Dat is het resultaat van het jaren 60 en 70 pamperen. Een jeugd die vol gaat voor de -ik- cultuur. Dit is gewoon het land van de ‘domme’, waar over 30 jaar de kelen zullen worden doorgesneden door de al 1.400 jaar oprukkende islam !

  • @W.H.J.Reiss. U bent wel erg optimistisch met 30 jaar. Gaat u maar uit van een halveringstijd.

 12. Basic Dimension

  14 maart 2015 op 20:52

  (4)
  .
  En hier gaat het dus mis. `Racisme´ of onderscheid ten aanzien van een inteeltcultuur kan in wetenschappelijke zin niet verworpen worden, maar is nog wel strijdig met de aard van de Westerse mens. Het is dus pijnlijk dat wij alsnog moeten leren alleen die naasten lief te hebben die ons ook lief hebben. Dus niet Isis moordenaars pamperen met een baan, een huis en een lekker blond wijf. Dat heet masochisme en is een vorm van parafilie.
  .
  De grap is nu dat Wilders die niets verkeerd doet en alleen benoemt, verketterd wordt en islam dat de hele wereld afslacht met de kont omhoog aanbeden en opgezogen wordt. Maar dat heeft weer te maken met dat een exogamie hoe dan ook een tegenkracht nodig heeft in de christelijke kerk of anders maar islam. Dus onze cultuur is net zo ziek als islam.
  .
  Wel, voordat men dat alles goed en wel begrepen heeft zijn wij al verwikkeld in een derde wereldoorlog.
  .

 13. Basic Dimension

  14 maart 2015 op 20:50

  (3)
  .
  Maar Janmaat, Fortuyn en Wilders onderscheiden wel degelijk ook tussen mensen, zij het tussen bepaalde culturen, waarvan wij echter weten dat gerichte teelt het karakter van hun populatie in 7 miljoen jaar eenzijdig heeft vervormd door ruiming van sterke en gevoelige karakters (Sadia Sheikh, Gülsüm Selim en Mirjam Abarjan).
  .
  Wat heet dat er bij dergelijke inteeltculturen na zo lange tijd geen noemenswaardig verschil meer bestaat tussen ras en cultuur. Ras en cultuur onderhouden daar een volstrekt wederkerige relatie, een inteeltinteractie. Wat simpelweg betekent dat onze strafwetartikelen die stubborn blijven onderscheiden tussen ras- en cultuur indiscriminant geworden zijn.

 14. Basic Dimension

  14 maart 2015 op 20:46

  (2)
  .
  En een endogame cultuur als islam zit op zijn vrouwtjes en wil ze niet met ons delen, wat bij hun leidt tot genetische monocultuur.
  .
  De projectie van het eeuwig voortbestaan van de stam in een stabiele genenpopulatie is de oervorm van religie – genetic immortality of Hominins – die verantwoordelijk is voor de cesuur in religies in endogamieën en exogamieën. Incest en inteelt zijn en blijven daardoor de kern van mensen religie tot op de verste sterren.
  .
  Eichmann, Hitler, Mussolini en Mussert waren voorstander van endogamieën op inteeltbasis. Dergelijke religies onderscheiden tussen mensen: Joden en Zigeuners versus blond haar en blauwe ogen. Dergelijke bewegingen staan volstrekt haaks op onze wilde vrouwtjes jacht en worden daarom als racistisch bestempeld, wat ze ook zijn.

 15. Basic Dimension

  14 maart 2015 op 20:45

  (1)
  .
  Asymmetrische discriminatie is een mooie term van professor Dick Pels. Het mooiste voorbeeld is natuurlijk het volstrekt racistische en discriminerende artikel 1 grondwet 1983, dat onder het mom van bescherming tegen discriminatie feitelijk werd ingevoerd om de meest waanzinnige, racistische en discriminerende religie aller tijden – islam voor insiders – vrij baan te geven het vacante endogame hart van onze cultuur te bezetten.
  .
  Maar iets benoemen is anders dan iets begrijpen. De Westerse cultuur is een exogame cultuur die graag vreemde vrouwtjes vrijt. En daarom vinden wij dat alle vrouwtjes natuurrechten en zelfbeschikkingsrecht moeten krijgen zodat wij ze van hun familie kunnen losweken. In de natuur heet dat genetische diversiteit.
  .

  • Andre van Delft

   15 maart 2015 op 01:34

   Goed geschreven.

   De invoering van artikel 1 van de grondwet is een zeer geslaagde communistische manipulatie geweest; als een Trojaans paard bejubeld en ingehaald door onnozelen en gehersenspoelden; essentieel voor De Ondergang van Nederland, de natte droom van de communisten.

   Artikel 1 is een enorme voortdurende misdaad tegen het Nederlandse volk; hoog tijd om het te schrappen, het papier te verbranden en de as door het toilet te spoelen.

   • Nee, artikel 1 is bedoeld om de 2e wereldoorlog alsnog te voorkomen.
    Het is geschreven door mensen die hun trauma’s van ’40-’45 nooit verwerkt hebben, en geen flauw idee hadden wat de islam in zou kunnen houden voor Nederland .
    Artikel 1 moet dus worden afgeschaft wegens onvoorziene consequenties die zich tegen de eigen bevolking richten.