Ruit ingegooid bij oud vrouwtje. Vanwege moskeeprotest bewoners.

Door Tomas Kok

 

Afgelopen weken is er veel te doen geweest om de mogelijke bouw van een megamoskee in Gouda. Dat de zorgen van omwonenden terecht zijn, wordt bewezen door vele andere plekken in Nederland waar grote moskeeën en islamitische centra gebouwd worden. Eén daarvan is het islamitische centrum voor de al Hijra moskee in Leiden. De al Hijra moskee staat onder andere bekend om banden met jihadisten, zoals Zakariya al-Hollandi, en extremisten, zoals Maiwand al-Afghani. Toch heeft de gemeente Leiden er, ondanks hevig verzet van de buurt, alles aan gedaan om een megalomaan islamitisch centrum voor ze te realiseren. Naast twee gebedsruimtes komen er lesruimtes, een winkel, een woning, een bibliotheek en een mortuarium. Toen ik waarschuwde voor de islamisering van de wijk, luisterde niemand. Nu, nog geen twee jaar later, is mijn gelijk pijnlijk duidelijk geworden.

Vannacht nog, toen de ruit van een oud vrouwtje ingegooid werd.

Hieronder het verhaal van wat de buurt nu al te verduren heeft gehad.

Sinds de aankondiging van de bouw van het centrum begonnen de intimidaties richting de bewoners. Mensen werden bedreigd, vrouwen werden bespuugd, auto’s werden beklad en muren werden vervuild met islamitische teksten en “infidels”. De speeltuinvereniging kreeg het te verduren van gesluierde vrouwen die weigerden de entree te betalen en hun kinderen de boel lieten slopen terwijl ze zelf op kleedjes zaten te bidden. Tijdens Ramadan, in de zomer van 2014, kreeg één van de bewoners een steen door zijn ruit. Direct eiste ik van de lokale politiek dat er veiligheidsmaatregelen getroffen zouden worden, maar dit werd genegeerd. Het gevolg was dat er de volgende nacht wederom twee ruiten werden ingegooid, en weer werden mijn dringende verzoeken om maatregelen genegeerd. Volgens de één was er niks aan de hand, de ander stelde dat het mijn schuld was, en weer één suggereerde dat de bewoners hun eigen ruiten ingegooid konden hebben. Het gevolg is voorspelbaar, niet lang geleden werden er weer twee ruiten ingegooid. Als reactie hierop besloot een verzetsgroep om een aantal spandoeken en een vlag op het islamitisch centrum te hangen.

En toen werd de politiek wel wakker. Toen kwam PvdA-burgemeester Lenferink met een officiële verklaring, waarin hij de actie “on-Leids en onnodig grievend” noemde. Hiermee doelde hij op de spandoeken, en niet op de terreur tegen de bewoners. Ook minister Asscher vond een Nederlandse vlag op een bouwval kennelijk vele malen erger dan een steen door je ruit. Hij haastte zich naar Leiden om te praten met het moskeebestuur. De islamitische gemeenschap werd als slachtoffer neergezet en de bewoners lieten ze links liggen, als tweederangs burgers. Vannacht sloeg het laffe tuig weer toe. Weer werd er een ruit ingegooid, ditmaal bij een oud vrouwtje. Ten eerste is dit te ziek voor woorden en is hiermee elke morele grens overschreden. Ten tweede maakt dit duidelijk wat van begin af aan al onontkoombaar leek: de wijk wordt gedomineerd door islamitische terreur terwijl de politiek de andere kant op kijkt.

Het islamitisch centrum is nog niet eens geopend, en mensen die hier hun hele leven wonen, en het er altijd naar hun zin hebben gehad, willen nu al verhuizen. Maar zelfs dat is niet mogelijk, want de waarde van hun huis is vanzelfsprekend fors gedaald. Mijn voorstel om als gemeente de huizen te kopen voor de oorspronkelijk waarde, is verworpen. De gevestigde politiek wil de bewoners geen uitvlucht bieden of ze beschermen. Als ze dat zouden doen, dan zouden ze toegeven dat ze een fout gemaakt hebben, en dat de islam wel degelijk een probleem is. Ze laten de bewoners liever stikken.

Ondanks alles wat er nu gebeurd is, worden er nog steeds geen veiligheidsmaatregelen getroffen. De vraag is dus niet of er nog meer gaat  gebeuren, maar wanneer. Nu zijn het ramen die vernield worden, maar als er niet ingegrepen wordt, zijn het straks mensen. De burgemeester weet dat, en toch doet hij niets. Als er straks slachtoffers vallen, dan is hij medeverantwoordelijk. Maar veel empathie met de bewoners lijkt hij niet te hebben. In zijn toespraak tijdens de dodenherdenking noemde hij de PVV nog in één zin met het nazisme. Een misselijkmakende uitspraak van iemand met het historisch besef van een kleuter. Dat er ook PVV-kiezers zijn die zelf, of waarvan de familie, geleden heeft in de oorlog, doet hem blijkbaar niets. Het getuigt van een intense afkeer van een deel van zijn eigen  burgers. Een burgemeester zou boven de partijen moeten staan en zou er voor alle burgers moeten zijn, maar Lenferink is niet langer de burgemeester van alle Leidenaren. Zeker niet van de omwonenden van het nieuwe islamitisch centrum. Die zijn aan hun lot overgelaten, de democratische rechtsstaat geldt niet langer voor hen, ze zijn vogelvrij in een islamitische wijk.

Tomas Kok

Fractievooorzitter Groep Kok (gemeente Leiden)

Nr. 5 kandidatenlijst PVV Zuid-Holland

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

52 Reacties

 1. Caesar Lion Cachet

  16 maart 2015 op 08:24

  LS…

  DEGENEREE ! Nu weet ik het weer. Wordt groen en geel van ellende als hij zijn zin niet krijgt en is dol op oude koeien en retorica met een matse voor zijn kop zo dik als de muren van een moffenbunker !

 2. en de briljante conclusie van Dante: de joden zijn in WOII allemaal overleden aan de tyfus.
  Vraagje: ben jij eigenlijk wel goed bij je hoofd?

  • Helaas D.G. Neree, mij zul je nooit de holocaust horen ontkennen. Echter, ik heb nu zwart op wit dat jij de holocaust bagatelliseert met je 4 a 5 miljoen. Dit valt onder holocaustontkenning en is dus strafbaar! Ik geloof in de 6 miljoen. Ik heb je alleen laten zien wat het Rode Kruis als officieel cijfer geeft uit een document wat in1979 is vrijgegeven. Dit is het enige officiële beschikbare document. http://truedemocracyparty.net/wp-content/uploads/auschwitz.jpg. Om precies te zijn 271.501 personen. Nu begrijp ik waarom Wilders met die holocaustontkenners van Front National in zee is gegaan.

   • Caesar Lion Cachet

    16 maart 2015 op 08:36

    LS…

    Het waren er nog veel meer… Denk aan Dresden. Hiroshima. Nagasaki. Rotterdam. D-day. Pearl Harbour. En niet te vergeten de 5.000.000 Duitsers die Eisenhower heeft laten creperen toen de oorlog al lang en breed voorbij was. Over het Oostfront nog maar niet te spreken… Allemaal te danken aan Rothschild en consorten zoals Degeneree & Kolder !

    • Caesar Lion Cachet

     16 maart 2015 op 08:38

     PS…
     Pearl Harbor ( Voor dat Degeneree de hand aan zich zelf slaat.)

 3. Cachet,
  en vergeet de watersnoodramp van 1953 niet!

 4. Het is overigens totaal ongepast voor pvv-ers om zich te verschuilen achter joden. Uit historische documenten ( Haavara agreement ) komt uitdrukkelijk naar voren hoe de zionisten hebben samengewerkt met de nazi’s om de joden op transport te zetten. . http://www.informationclearinghouse.info/article32941.htm

 5. Caesar Lion Cachet

  15 maart 2015 op 20:25

  LS…

  Mijn dag is weer goed met dit stelletje boerende hersenloze nitwits dat burpend en windend door de mand vallen… HAHA ! En gelijk heb ik !

  • ‘een stelletje’ is grammaticaal gezien enkelvoud dus is het ‘door de mand valT’. Fijn dat je jezelf gelijk geeft. Is er tenminste nog iemand.

   • Caesar Lion Cachet

    15 maart 2015 op 21:38

    LS…

    Helemaal goed jochie heb toch nog iets bij gebrek aan beter ! Je moet toch wat ! Bewijst maar weer dat je na al die jaren niets te melden hebt en je lekker voelt met een dombo als Kolder en andere idioten die niet inzien dat: Zionisme / Fascisme / Antisemitisme / Katholicisme / Islam in de top van de piramide allemaal tot het Satanisme behoren ! Het zal de eenvoudige zielen wel weer te ver gaan maar denk er maar eens over na !

    • rrrrustig maar jochie… het komt wel goed met je. neem gewoon je pilletjes en dan heeft niemand last van je. Zorg je verder wel goed voor jezelf?

 6. Waarom begin je een antwoord aan mij met Lectori Salutem? Ben ik soms een toehoorder voor jouw verheven toespraak? Stap eens van je zelfverheven paard man en antwoord mensen eens normaal, alsof het je gelijken zijn.

 7. Maar goed: het enige effect van reageerders als Cachet en anderen her en der (vul voor uzelf de namen maar in) is, dat ieder topic uitmondt in afleiding van waar het over gaat en in de meeste gevallen verzandt in of totaal irrelevante non-discussies over dingen die niets meer met het artikel (of enig ander zinnig onderwerp) te maken hebben en in het slechtste, maar helaas ook het meest voorkomende geval, uitmonden in persoonlijke aanvallen, gekissebis en moddergooiebn.

  En kijk, dan is hun punt weer gemaakt, namelijk dat serieuze reageerders als PVV-tokkies worden gekenmerkt.

 8. Cachet, ben je soms zelf een moslim. Wat heeft deze perverse voorstelling van zaken anders voor nut? ZELFS als je gelijk zou hebben, is het zinloos daar zo de nadruk op te leggen, tenzij je moslim bent, of een autistische egotripper.
  Want ook een neonazi die zijn verstand op orde heeft, legt zijn prioriteit bij de afrekening met de islam en zet zijn antisemitisme op stand by.

  • ik denk dat autistische egotripper dichter in de buurt komt, getuige het al jarenlang dwangmatige L.S. waar hij iedere reactie mee opent.

 9. Caesar Lion Cachet

  16 maart 2015 op 09:25

  LS…

  Neonazi / Zionisten = Israël !
  Zo goed ! Koosjere Koos ! Of ben je Halal ! (Zelfde smeerlapperij met dieren !)

 10. volgens mij gaat het artikel over moslims die bewoners aan het terroriseren zijn.
  Wat heeft zionisme of jodendom hier in Hemelsnaam mee te maken?

  O ja, Cachet is na jaren weer eens losgelaten en is nu helemaal aluhoedje geworden met antisemitische grondslag. Beetje zielig wel. Van pubers kan ik het me nog wel voorstellen, maar als mensen op latere leeftijd nog troep spuien die rechtstreeks uit de Protocollen van de wijzen van Zion komt, dan is het of getrol, of gewoon ziekelijk.

 11. Het heeft eigenlijk alleen maar voordelen om moslim te zijn. Dubbele nationaliteit, je mag Nederlanders ongestraft beledigen , discrimineren naar ze spugen en de ruiten in gooien.Je mag van je zwarte geld een tweede huis hebben in je land van herkomst. Je hebt speciale lage parkeertarieven in de Utrechtse wijk Lombok , waar de autochtone bewoners bekeuringen krijgen. Je kunt verder doen wat je wilt eigenlijk, want de politie is bang voor je en doen de deur dicht als je te dicht bij komt. Behalve wanneer je aangifte tegen Wilders komt doen.Dan maken ze een uitzondering voor je en komen ze je tegemoet op straat. Dat dan weer wel. Je hoeft niet meer na te denken want alles gaat volgens een boekje. Als een autochtoon een opmerking over je maakt krijg je steun van de overheid vanwege discriminatie. Je komt in een prachtig paradijs waar maagden je opwachten. De boodschappen worden voor je gedragen.
  Misschien maar overwegen om me tot de islam te bekeren.

 12. Leo KarelJan

  15 maart 2015 op 15:06

  Zo ver is het dus al lang in NL: de autochtone bevolking kan straffeloos worden geterroriseerd door islamitisch tuig! En dan die Lenferink, die vuile PvdA burgemeester. Deze verrader is een selectief verontwaardigde zak die puur de islam dient. De kernvraag is: waar komt die vreemde sympathie voor een verwerpelijke oorlogsideologie vandaan? Een ideologie die totaal niet bij de Westerse waarden hoort.
  Dit komt door de bestaande politiek correcte dictatuur, gebaseerd op ( cultureel ) marxisme, cultuurrelativisme en pure haat tegen de autochtone bevolking. Het zijn criminele praktijken! En de PvdA is een criminele organisatie, dat bewijs wordt hier voor de zoveelste maal geleverd.

 13. Nederlands paspoort afpakken van jihad gangers.
  Als ik mij niet vergis hebben dat soort marokkaanse of turkse criminelen bijna allemaal 2 paspoorten dus kan iemand me uitleggen wat het nut is van het afpakken van slechts 1 paspoort?
  Volgens mij kunnen ze ongestoord reizen op hun turkse of marokkaanse paspoort, dus wat is het nut van het afpakken van 1 paspoort?

  • J. C. Th. Köhler

   15 maart 2015 op 13:00

   Het gaat ook niet om het afpakken van het paspoort. Veel mensen hebben het over paspoort als ze nationaliteit bedoelen. Paspoort is maar een reisdocument. Van het onderhavige vuilnis moet de Nederlandse nationaliteit vervallen worden verklaard. Dat kan alleen als ze nog een andere nationaliteit hebben, anders worden ze staatloos en dat is niet toegestaan. Tegelijk daarmee moet natuurlijk ook het Nederlandse paspoort worden ingetrokken, dat is logisch.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   • Dan kunnen ze altijd nog op hun marokkaanse of turkse paspoort reizen, dus dan is het een nutteloze maatregel. Ze kunnen met hun turkse of mar0okkaanse paspoort altijd weer Nederland inreizen.

 14. Caesar Lion Cachet

  15 maart 2015 op 16:40

  LS…
  Het onderhavige vuilnis ? De pot verwijt de ketel ! Antisemitisme ? Ik dacht van wel… Een Ashkenazie ( geen Semiet ) die een Moslim voor onderhavig vuil uitmaakt !

 15. Het ontkennen van de misdragingen door de moslims is precies hetzelfde als het ontkennen van de Holocaust.

  • Caesar Lion Cachet

   15 maart 2015 op 10:55

   LS…

   Met andere woorden Koos: De Moslims misdragen zich en de Holocaust is geen leugen ?!

   • J. C. Th. Köhler

    15 maart 2015 op 13:04

    De islam is een zgn. religie die van misdragingen aan elkaar hangt. En iedereen die de holocaust ontkent ontmaskert zichzelf als een doorgewinterde antisemiet.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    • Dus de joodse onderzoeker David Cole is een antisemiet? Weet u uberhaubt wel wat een semiet is? De deksel is van de beerput af Kohler en hij gaat er niet meer op!

 16. J. C. Th. Köhler

  15 maart 2015 op 14:34

  De door jou genoemde beerput is de islam. Het zal wel wat voeten in de aarde hebben, maar die wordt na verloop van tijd heus wel terug in z’n hok geschopt.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

 17. Caesar Lion Cachet

  15 maart 2015 op 16:31

  LS…
  Het getal van 6.000.000 slachtoffers van de holocaust wordt door geschiedkundigen en wetenschappers tot op de dag van vandaag als onmogelijk beschouwd. Maar ja die moeten van Herr Köller allemaal aan het gas natuurlijk… Ooit van Dresden gehoord Herr Köller ? Over Holocaust gesproken ?

  • Caesar Lion Cachet

   15 maart 2015 op 17:39

   PS…

   Auschwitz was een Rothschild onderneming. Een familie van o.a. bankiers die sinds de Napoleontische oorlogen alle oorlogen aan beide zijden hebben gefinancierd… Oorlog is negotie rebbe… Moet jij toch weten !

 18. U bent flink op de hoogte, katholieke opvoeding genoten?

 19. Laten het er 5.000.000 zijn geweest, of 4.000.000, wat verandert dat? Wat probeer je te bewijzen? Mierenneukerijen?

 20. J. C. Th. Köhler

  15 maart 2015 op 21:17

  Kan je m’n naam niet schrijven, intellectueel?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

 21. @D.G. Neree. Ik heb het even voor u opgezocht. Volgens de officiële cijfers van het rode kruis waren het er 373.468 en hoofdzakelijk vanwege tyfus.

 22. Nederlanders. Het ouderwetse soort. Wat afstamt van ouders die keurig leefden en dood gingen, schuldvrij en zonder mopperen. Het laatste met uitzondering op moffen. Nederland vandaag, vijftig jaar later. In vol support van criminelen die zichzelf bestuurder, wethouder, of Cees H noemen. Aangestuurd door verwarde mensen die dagelijks bezig zijn met de meest idiote dingen zoals nivelleren of groene energie. Het eerste is hun dagelijks werk en houd in uw beloning of salaris voor werken herverdelen. Met het bekende resultaat. Het laatste is nog gekker. Verwant is het spreekwoord met een molentje in het hoofd lopen. Knettergek, wat fabrikanten [ VVD ] dolgelukkig maakt. Zij zetten als het moet de hele wereld vol nutteloze molens. Door u betaalt. Dat geld ging vroeger naar winkels. Zorgde voor werk en gelegenheid. Van welvarend naar dit. En er nog trots op wezen ook.

 23. J. C. Th. Köhler

  15 maart 2015 op 01:09

  Sorry voor de drievoudige posting. DNR bleef hangen ik dacht het bij mij zat.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  • Caesar Lion Cachet

   15 maart 2015 op 10:07

   LS…

   Als ik Jood bedoel dan zeg ik Jood en als ik Zionist bedoel dan zeg ik Zionist. Niet alle Joden zijn Zionisten en veel Zionisten zijn geen Joden maar Ashkenazi Khazaren. Maar bedankt voor het aangevertje !

   • J. C. Th. Köhler

    15 maart 2015 op 12:56

    “Zionistische New World Order Multi Culturele terreur”

    Leg dan eens uit hoe je op zionistisch komt in je kretologie? Zionisme is toch het streven naar een eigen thuisland van en voor het Joodse volk? Wat hebben zionisten met de New World Order te maken? Ik zou ook kunnen vragen wat Joden met de NWO te maken hebben, maar daar distantiëer je je uitdrukkelijk van. En welke “multi culturele terreur” oefenen zionisten uit in verband met de NWO?

    Vooral wil ik zeggen dat het hele verhaal over de ashkenazi khazaren opmerkelijk veel overeenkomsten vertoont met de leugenachtige “Protocollen van de Wijzen van Zion”. Lasterverhalen die door en door antisemitisch zijn en uitsluitend bedoeld om het Joodse volk -wéér- in een kwaad daglicht te stellen. Iedereen die zich daar mee bezig houdt en zich van dergelijke non-argumenten bedient is een door en door verrotte antisemiet.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    • Caesar Lion Cachet

     15 maart 2015 op 15:37

     LS…

     Zo dat lucht op en dat is er uit ! Op elke vraag geef je zelf antwoord dus dat ga ik niet voor je doen. Maar ga eens lezen en niet meteen roepen dat het een leugen is of non argument want daarmee maakt je duidelijk dat je de stank van je eigen geschiedenis niet kan verdragen. En zo lang ik jou niet voor vuile Jood uitmaak, hoef je mij geen antisemiet te noemen want dat zijn de zionisten zelf. De kwartiermakers van de tweede wereldoorlog. De generale staf van Adolf Hitler en Hitler zelf ! Straks ga je mij vertellen dat de Rothschilds filantropen zijn die niets van de wereldheerschappij willen hebben. Etc. etc. etc. Grow Up Sukkel !

 24. Caesar Lion Cachet

  14 maart 2015 op 23:27

  LS…
  Dit is allemaal onderdeel van de Zionistische New World Order Multi Culturele terreur van Chaos en Orde uit Chaos…

 25. J. C. Th. Köhler

  15 maart 2015 op 01:06

  Als je Joods bedoelt, schrijf dan gewoon Joods en probeer je niet te verschuilen achter het stiekeme “zionistische”!

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

 26. J. C. Th. Köhler

  15 maart 2015 op 01:06

  Als je Joods bedoelt, schrijf dan gewoon Joods en probeer je niet te verschuilen achter het stiekeme “zionistische”!

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

 27. Basic Dimension

  14 maart 2015 op 22:31

  Islam is het nieuwe endogame hart is van policor, van de slijmjurk Asscher, van de communiste Vogelaar, van het corrupte B&W, van de psychoot Samsom en de huichelaar Cohen. Alleen weten zij dat zelf nog niet.
  .
  En dat betekent dat zij na 40 jaar geen moslims meer nodig hebben om hun Allah te vereren. Onbewust werd Allah hun intrinsieke overtuiging. Islam werd het hart van de PvdA, maar ook van de VVD in Gouda, overal waar policor zich laaft aan ons belastinggeld.
  .
  Omdat het autoritaire christendom is weggevallen kwam er nood aan een nieuwe machtsprojectie, een nieuwe God. En Boeddha kwam hiervoor niet in aanmerking. Negeer daarom vanaf nu de moslims maar trek direct een rechte lijn van policor naar islam.

  • Oké, dat rechte lijn trekken van islam naar policor ga ik oefenen. Maar hoe vereren zij (zinder moslims) hun allah. Wie/wat is hun allah dan volgens u?

 28. Tomas Kok kan op mijn stem rekenen. Als geboren en getogen Leidenaar weet ik maar al te goed dat de PvdA niets anders doet dan pamperen en wel bij de verkeerden. Vanmiddag zag ik diverse politieke partijen op de Hoogstraat flyeren. VVD en Dhimmie 66 stonden gebroederlijk naast elkaar. Gelukkig werd ik niet aangesproken want mijn weerwoord zou niet mals geweest zijn. Met een vertegenwoordiger van de SP (kennis uit mijn jeugd) heb ik op de Haarlemmerstraat nog leuk gekeuveld over oude tijden die niet meer mogen terugkeren van de zelfbenoemde weggeef-elite.

 29. W.H.J. Reiss

  14 maart 2015 op 22:05

  Nu een steen en straks het mes door de keel. Wen er maar al vast aan. Hier heeft Nederland voor gekozen.
  Bedankt AllochtonenClub, WindmolenPartij en Geen IdeePartij. Ga zo door met Uw goede werk. Hier kunnen jullie trots op zijn !

 30. Verbijsterend! De PvdA vindt het allemaal best en blijft in haar luie stoel zitten want het zijn natuurlijk maar vervelende autochtonen. Die zijn alleen nog nodig om te werken en belastinggeld in het laadje te brengen. Ik had wel eens willen zien hoe de PvdA zou reageren als er bij moslims stenen door de ramen vlogen. Dan was (toevallig) Leiden in last. “Moslimhaat”!!! Zou Marcouch schreeuwen. Wilders zegt het soms best ongenuanceerd maar hij heeft gewoon gelijk als hij zegt dat de PvdA Nederland (en haar autochtone bevolking) haat. Overigens niet door dit stuk, maar Thomas kan sowieso in Zuid Holland rekenen op mijn stem.