Timmermans geeft antisemitisme in Europa een wereldkans

Door Joost Niemöller

Frans Timmermans, vice-voorzitter van de Europese Commissie, was te gast in het programma Buitenhof en werd geïnterviewd door Paul Witteman. Daarbij kwam ook het opkomend antisemitisme ter sprake, en Timmermans was daar blij mee want het was onderdeel van zijn pakket.  (Wat dit ‘pakket’ precies is, en hoe belangrijk Timmermans wel mag zijn, daarover is nooit veel duidelijkheid ontstaan, en daar wordt Timmermans ook niet over bevraagd, maar dat terzijde.)

Enfin. Het opkomend antisemitisme. Timmermans speelde het weer eens klaar om dit geheel op het bordje van ‘extreemrechts’ te leggen. Eerst haalde hij een antisemitische opmerking aan van een Griekse minister die kennelijk ‘extreemrechts’ is. Daarna begon hij met het afgesleten deuntje dat ‘in de Europese geschiedenis’ altijd de joden als zondebok worden aangewezen in tijden dat het slecht gaat. Zoals dus ook nu weer. Extreemrechts komt op. En ziedaar, antisemitisme. Alsof ‘we’ niets hebben geleerd van Auschwitz. Ja, zei Timmermans, kijk eens wat je tegenwoordig leest op internet, verschrikkelijk allemaal.

Nou zou je kunnen denken dat Witteman eens een vraag stelde over waar dat opkomend antisemitisme vandaan kwam. Zou het er misschien iets mee te maken kunnen hebben dat we tegenwoordig zo’n 50 miljoen moslims in Europa hebben wonen? Waarvan het overgrote deel er nog niet was in en vlak na de oorlog? Zou die opkomst van het antisemitisme niet alles te maken hebben met deze grote demografische veranderingen? En wat hebben deze moslims te maken met die eeuwenoude Europese geschiedenis? Nou ja, best veel, helaas, maar dus niet op de manier zoals Timmermans dat verwoordde. En bedoelde.

Zou Paul Witteman niet eens kunnen vragen: ‘Maar mijnheer Timmermans, de mos… eh, de mos… nou ja, u weet wel, zou dat dan misschien?’

Nee dus. Witteman vroeg niks. Witteman zat dom te knikken bij het geblaat van Timmermans over zondebok en Europese geschiedenis en extreemrechts.

En dat is het grote gevaar. Timmermans en zijn lakeien. De grote ontkenningsmachine. Dankzij Timmermans krijgt het antisemitisme in Europa een wereldkans. Simpelweg door niet te benoemen en door weg te kijken. Precies wat we in de Tweede Wereldoorlog ook deden.

En dat na alles wat we nu weten.

Het is godgeklaagd. En levensgevaarlijk.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

16 Reacties

 1. robbertdeberk

  15 maart 2015 op 19:05

  Tja Joost,

  en wie is dan op dit moment onze werkelijke vijand, de werkelijke verraders, wie is hiervoor werkelijk verantwoordelijk, wie moeten worden opgepakt door een burgerarrest en heel lang in het gevang verdwijnen?

  Dat is de vraag die we nu zullen moeten stellen en ook zullen moeten beantwoorden.
  Om er daarna uitvoering aan te geven.

  En om je op weg te helpen, neen dat zijn geen moslims.

 2. W.H.J. Reiss

  15 maart 2015 op 18:13

  Wat ik niet begrijp en ook niet wil begrijpen !
  Waarom mag de PvdA wel Joden het land uit jagen en in de toekomst laten uitmoorden, doordat men massa’s mensen het land inhaalt, die Joden tot op het bot haten en Hitler mag het niet ?
  Het resultaat wat de PvdA nu doet is in weze hetzelfde als Nazi Duitsland. Het faciliteren van de islam met de daarbij behorende Joden haat zal ongetwijfeld eindigen in een soort kristalnacht (bij PVVers is het tegenwoordig al dagelijks kristal dag). De PvdA heeft dan trekjes van de NSDAP.

 3. Mahomed de Eerste

  15 maart 2015 op 17:42

  Eens de burgeroorlog achter de rug is, zullen een soort Neurenberg-processen georganiseerd moeten worden om de nieuwe en moslimvrije maatschappij van dit soort misdadigers te ontdoen. Ik stel voor om ze om een cynische reden in Amsterdam te houden: het vroegere bolwerk van het kwaad, de stad waar de nazipartijen PvdA, GL en D66 in de hoogdagen van hun macht hun overwinningen vierden, en daarnaast hun rassenwetten verkondigden waarmee onze samenleving naar de rand van de afgrond werd gevoerd.

 4. Ik snap sowieso niet dat iemand EN van klassieke muziek kan houden, EN van moslims. Volgens de koran is muziek zondig. Muziek is de meest rechtstreekse inkijk in de menselijke ziel.

 5. Op de internets? Deze man op de nationale TV, dat is pas misselijkmakend.

 6. Vanmiddag 15 maart 2015 heb ik Witteman en Timmermans op kousenvoeten rondom het woord antisemitisme zien dansen, beide heren deugen m.i. niet.
  Nog nooit zulke laffe mensen gezien.

 7. W.H.J. Reiss

  15 maart 2015 op 15:09

  Timmermans IS de persoon waarvoor ik me schaam als Limburger. De hypocriet zelve, de oorlog in Oekraine financieren, deze oorlogshitser is daardoor mede schuldig aan het neerstorten van vliegtuig MH17, Een vliegtuig over oorlogsgebied laten vliegen en als het neerstort met het welbekende ‘AllochtonenClub’ vingertje gaan wijzen naar anderen.
  Ook als het gaat om de Joden in Nederland en de EU kijkt dit heerschap de andere kant op. Zijn baantje zou in gevaar kunnen komen. Dus de leugenaar blijft zijn zelfde verhaal steeds weer vertellen. Timmermans is een moordenaar en moet voor het Gerecht gebracht worden. Hij moet ter verantwoording worden geroepen.
  .
  Wilders moet voor de uitspraak minder, minder, minder naar de Rechter toe. Dit heerschap tezamen met de AllochtonenClub zullen verantwoordelijk zijn voor massa slachting in Nederland alswel Europa. De media, waaronder ‘clown Wiiteman’ misleidt de mensen. Dat er straks velen gedood gaan worden deert de media niet !

 8. Leo KarelJan

  15 maart 2015 op 14:51

  Het ontkennen van het antisemitisme bij islam ( en bij overgrote meerderheid moslims: zie de onderzoeken ) blijft maar doorgaan. Timmermans staat voor de gehele politiek correcte regentenkliek van alle gevestigde partijen. Alles heult met de islam en praat alles goed.
  Een vreselijke vent, die dondersgoed weet dat hij de boel zit te bedriegen en bewust verkeerd zit voor te stellen. Maar ja, de media zullen hem niet aanvallen en dus komt hij er ook bij de meerderheid van de NL kudde mee weg.
  Het grootste gevaar is de islam, maar net zo’n groot gevaar zijn de ontkenners, de heulers, de kop in het zand stekende Gutmenschen. Het is de vijfde kolonne van landverraders!

  • Beste man, elke moslim weet net zoals elke katholiek dat ashkenazi joden geen semiet zijn en al helemaal niet in Israel thuishoren maar in de Oekraïne. Katholieken en moslims geloven ook niet in de holocaust en noemen het jodenvervolging. Timmermans is een katholiek en lacht de ziootjes recht in hun gezicht uit. Kijk naar de lichaamstaal van Timmerfrans. Het holocaustverhaal is door protestante gristenen gebruikt om ashkenazi joden naar het beloofde land te sturen. De katholieken en links hebben het holocaustverhaal weer gebruikt om protestants zionistisch Nederland te islamiseren. Ziet u de ironie hiervan?

 9. dhimmiesnuffelaar

  15 maart 2015 op 14:37

  Witteman is partijgenoot van Timmermans en de consensus daar is de ‘rechts-extremisme’ riedel en het verzwijgen van de zieke invloed van immigratie en islam in deze. Witteman is ook geen journalist maar een ideologische activist,zij het dan dat hij geheel in stijl van zijn partij en bendegenoten zijn zakken altijd prima heeft gevuld uit uw en mijn omroepbelasting. Ondanks de welbespraaktheid van de man en zijn kennis en liefde voor de klassieke muziek, is Witteman één van de grootste journalistieke bedriegers in Hilversum. En die laat dus Timmermans wegkomen met zijn leugens. Vrijwel de hele politieke elite in Europa legt de basis voor een tweede holocaust. Ik vind het daarom geen politici meer, maar meer politieke criminelen, tezamen met hun Witteman-achtige lakeien.

 10. Nogmaals, Timmermans zat gewoon weer de tweede holocaust te ontkennen.

  • De historie laat inderdaad zien dat na elke economische cyclus, joden de schuld van de economische malaise kregen, omdat bankiers nu eenmaal hoofdzakelijk joods waren. Deze joodse bankiers en belastinginners die in opdracht handelden van de Europese vorsten waren natuurlijk al lang gevlogen naar het volgende land en met name de arme joodse bevolking kreeg het dan te verduren. Volg het pad van de wereldreservemunt maar eens.: Portugal, Spanje, Frankrijk, Holland, Groot Brittannië en nu de V.S. Gelukkig zijn mensen tegenwoordig wat slimmer en geven niet een hele bevolkingsgroep de schuld van de daden van enkelen.

 11. Ik pak even de koran d’r bij. Het is helaas een vertaalde, maar ben alleen mijn heerlijke Hollandsche taal meester, vandaar. Witteman had in ieder geval wat passages aan kunnen halen, dus doe ik het voor u. •98.6 Voorwaar, de ongelovigen onder de mensen van het boek (Joden en Christenen) en de afgodendienaren zullen in het vuur der hel geworpen worden. Zij zijn de slechtsten der schepselen. •2.191 En doodt hen (de ongelovigen), waar gij hen ook ontmoet en drijft hen uit, vanwaar zij u hebben uitgedreven; want vervolging is erger dan doden. •4.101 Voorwaar, de ongelovigen zijn een openlijke vijand voor u. •9.29 Bestrijdt diegenen onder de mensen van het Boek, (Joden en Christenen) die in Allah noch in de laatste Dag geloven, noch voor onwettig houden wat Allah en Zijn boodschapper voor onwettig hebben verklaard. •8.12 Toen uw Heer aan de engelen openbaarde: “Ik ben met u; versterkt de gelovigen. Ik boezem ontzag in de harten der ongelovigen. Slaat daarom hun hoofd af.

  • Verder adviseer ik Timmermans een keppeltje op te zetten en in bepaalde wijken rond te gaan lopen. Ik vraag mij dan ook wel en af: Zou die Witteman en die Timmer mans nou zo dom zijn? Durft de politiek eigenlijk niet meer toe te geven dat het experiment mislukt is met die z.g. integratie? (en dan bedoel ik niet diegene die dat wel met veel plezier gedaan hebben) Of wordt er gewoon bewust een agenda uitgewerkt. Oef… ik lul bijna als een conspiracy theoreticus.