Hoe ontstond het geweld gisteren in Wuppertal bij Pegida?

Door Joost Niemöller

 

Gisteren demonstreerde Pegida in de Duitse stad Wuppertal (niet zo ver van Roermond) tegen de islamisering. Ook was er een demonstratie van de salafisten. En dan waren er nog de zogenaamde ‘anti-fascisten’, en de ‘hooligans.’ Het liep uit op geweld.

Volgens het Duitse weekblad Focus was het de schuld van de ‘hooligans’ die de politie aanvielen. Volgens Die Welt was het te danken aan de politie dat het niet meer uit de hand gelopen was met links- en rechtse extremisten en salafisten. Volgens de Volkskrant ging het mis toen ‘Pegida aanhangers’ de politie begon te bekogelen met ‘flessen en vuurwerk’ omdat ze geen mars mochten houden.

Hoe zat het?

Een van de Pegida demonstranten was Raffie Chohan van de Dutch Defense League. Hieronder haar verslag van wat zij meemaakte. Het ging volgens haar mis op het moment dat de ‘anti-fascisten’ stenen begonnen te gooien naar de Pegida betogers. Een heel ander verhaal dus. Maar dat verhaal zie je in de MSM niet terug.

 

 

Aangekomen in Wuppertal zijn we met de Monorail (Schwebebahn) naar de plaats gegaan waar de Demo plaats vond. Daar moesten we door de politiecontrole, waar sommigen gefouilleerd werden. Wij konden er gelukkig gelijk door. Daar kennisgemaakt met Edwin Utrecht, die na de “spaziergang” een speech zou geven. Eerst kwam Lutz Bachmann en daarna Michael Stürzenberger. Ook een speech van een vrouw die verband om haar hoofd droeg, daar zij bij een vorige DEMO was bekogeld met een steen. Er was onzettend veel pers aanwezig en je kon het “geboe” horen van de Moslims en Antifa, die verderop een tegenDEMO hielden. De saamhorigheid van het publiek was uniek.

Uiteindelijk was de “Spaziergang” niet doorgegaan, volgens Ed Utrecht, omdat de politie het niet veilig genoeg achtte. Dat was natuurlijk onzin, ze wilden niet dat ze gingen lopen. Michael Strürzenberger weet nu tenminste wie er achter de Dutch Defense League zit. Dat is ook belangrijk.

Na de Demo wilden we wat gaan eten. Nog voor ons groepje binnen zat bij Burger King werden we bekogeld met stenen, wat ons gelijk deed denken aan de DEMO in de “Schilderswijk” verleden jaar augustus. Tja, niet door Moslims, maar de Antifa.

Toen kwam er een groep Hooligans, weg was Antifa, en de Hoologans moesten in een politiebus mee. Er werd nog gezegd dat we de confrontatie hebben opgezocht. Lariekoek!! Dit is totaal niet waar. Wij werden onder begeleiding van de politie naar de monorail geleid. En spijtig genoeg veranderde ons idee over de politie van “respect” naar “ongeloofwaardigheid”. Al met al, een PEGIDADemo geeft aan dat er veel mis is met de democratie.

Trouwens die Antifa, een verkorting voor antifascisten zijn echt verschrikkelijk! En Moslims die tegen de vrijheid van meningsuiting zijn en uiteindelijk de “vrijheid” weer misbruiken om te demonstreren tegen een DEMO zijn even erg!

Raffie Chohan

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

20 Reacties

 1. Democratie, het moeras waarin logica verzuipt.

 2. @D,G,Neree. U schrijft. Maar als er niet binnenkort verandering komt voor deze heilloze ontwikkeling, dan zullen de standpunten verharden en zal een groot deel van de bevolking, in casu journalisten, wetenschappers en in de eerste plaats politici ter verantwoording worden geroepen, als het allemaal tenminste niet in oorlog uitmondt, waardoor de lafaards en verraders standrechtelijk geëxecuteerd zullen worden. God geve dat het zo ver niet komt.-U bent gelovig ik niet meer. Wat u en anderen schrijven is enkel van zich afschrijven tenminste zo lees ik dat. Er kan heel veel narigheid voor de massa’s worden voorkomen door een aantal van de door u genoemden preventief te elimineren. Dat klinkt hard maar het lijkt het waard te zijn. Immers, beter 1 dode vogel dan 10 tot misschien wel 1.000 die niet meer kunnen vliegen en dus door de kat zullen worden opgegeten. U en met u velen zullen deze verwijzing zeker begrijpen maar uitvoeren is iets anders.

  • Ik ben niet gelovig . ‘God geve’ was bij wijze van spreken. Het is idd beter om nu al de schuldigen ertussenuit te halen, maar wie zijn dat? Het verraad is al zo wijdverbreid… Er zal m.i. een catastrofe nodig zijn om een nieuwe scheidslijn te creëren.

   • een heleboel mensen, de meerderheid, heeft nu nog de kans om partij te kiezen. Een verkeerde keuze zal NL alleen nog maar verder verdelen en op den duur de ondergang betekenen. Burgers…. let op uw saeck. Ga niet door met het verzaken van uw wortels, anders bent u verloren. Binnen 10 jaar

 3. Tegendemonstraties zijn niets anders dan Tegen Demonstraties, m.a.w. acties tegen demonstraties. Dit is illegaal en Burgemeesters zouden dat niet moeten toestaan. Ze maken zich daarmee impliciet mededaders om onrust te gebruiken om zogenaamde onrust in de hand te kunnen houden. Ten koste dus van de veiligheid.

 4. De Pegida-demonstraties zijn tegen islaisering. Hoe kun je acties om dat standpunt met geweld de kop in te drukken bestempelen als ’tegendemonstraties’?

  Een tegendemonstratie zou zijn als er een groep (op een ander tijdstip) zou gaan demonstreren VOOR islamisering. Kijk, dan zouden ze een legitieme stem hebben. Maar zie je AFA+supporterstuig daarvoor demonstreren? Natuurlijk niet, net zo min als dat ze zouden demonstreren voor de Vrijheid van Meningsuiting.

  Alleen al daarom zijn dit geen tegendemonstraties, maar versterkt het nog eens een keer de indruk dat dit soort groepen gebruikt worden voor politieke doeleinden. Enerzijds het angst en schrik aanjagen van goedwillende en bezorgde burgers en zo hun mond te snoeren en anderzijds het opvoeren van de middelen tot ‘veiligheidshandhaving’.

  2 vliegen in 1 klap!

 5. robbertdeberk

  15 maart 2015 op 19:57

  Tja
  en wie is dan op dit moment onze werkelijke vijand, de werkelijke verraders, wie is hiervoor werkelijk verantwoordelijk, wie moeten worden opgepakt door een burgerarrest en heel lang in het gevang verdwijnen?
  Dat is de vraag die we nu zullen moeten stellen en ook zullen moeten beantwoorden.
  Om er daarna uitvoering aan te geven.
  En om je op weg te helpen, neen dat zijn geen moslims.

  • Dat zijn degenen die dit allemaal bewust organiseren. Dat is idd erg moeilijk, maar er zijn genoeg sporen om te volgen, bijvoorbeeld door uit te zoeken naar wiens pijpen burgemeesters bijvoorbeeld dansen.
   Maar het probleem is immens, want er zijn natuurlijk meerdere groepen en individuen die hun eigen samenzwerinkjes plegen.
   het grote probleem is de status quo, het spoor waarin de meningen worden gegoten. Velen zijn van goede wil maar misleid en anderen gebruiken de desintegrerende moraal voor hun eigen doeleinden. Maar als er niet binnenkort verandering komt voor deze heilloze ontwikkeling, dan zullen de standpunten verharden en zal een groot deel van de bevolking, in casu journalisten, wetenschappers en in de eerste plaats politici ter verantwoording worden geroepen, als het allemaal tenminste niet in oorlog uitmondt, waardoor de lafaards en verraders standrechtelijk geëxecuteerd zullen worden. God geve dat het zo ver niet komt

 6. Wie is de mol? Dat is ook mijn vraag. Een krachteloze politiek en een tot op het bot verdeelde samenleving. Vechtend over straat terwijl derden met de nationale souvereiniteit aan de haal gaan. Wie zou daar belang bij kunnen hebben?

 7. En wat mankeren de autoriteiten eigenlijk, de burgemeesters en wethouders, die deze tegendemonstraties toestaan op dezelfde tijd? Ze weten toch dat er rotzooi van komt? Er is dan ook altijd een enorme politiemacht op de been, die niet nodig zou zijn als tegendemonstraties op een ander tijdstip zouden plaatsvinden. Nog een reden om te veronderstellen, dat de Antifa’s gebruikt worden door de zittende macht om onwelgevallige demonstraties onmogelijk te maken dan wel in diskrediet te brengen.

 8. En wat hebben die antifazwijnen eigenlijk met de islam te maken?

  Deze gasten zijn de SA-troepen van links. Knokploegen voor de politiek correcte landverraders die zich presenteren als nette politici en goedmensch-NGO’s. Deze clubs zijn ook allang geïnfiltreerd door de AIVD vanaf de tijd dat de laatste nog BVD heette. Het feit dat deze clubs hun gang kunnen gaan pleit daar nog meer voor.

  En de hournalistiek? Daar heb ik alleen maar minachting voor. Wat een smerige verraders van hun eigen moraal en vakgebied.

  • Mahomed de Eerste

   15 maart 2015 op 19:57

   De hournalisten van de MSM zijn trouwens door heel Europa gelijk. Welk onderwerp denk je, was voor de redactie van het journaal op één in Belgie , het belangrijkste wereldnieuws van de dag en kwam bijgevolg het eerst?
   Een busongeval met 51 doden in Brazilie?
   Een aanslag met 70 gewonden en 15 doden (Christenen) in Pakistan?
   Het natuurgeweld van de cycloon op Vanuatu?
   Nee hoor. Wel dit: http://joodsactueel.be/2015/03/15/nationale-manifestatie-together-in-peace-op-zondag-15-maart/
   Een stelletje halfzachte en naïeve Christelijke en Joodse dhimmi’s, droeftoeters en druiloren die onder de slogan ‘respect en vertrouwen’ met een stel misnoegde en verongelijkte moslims door de Brusselse straten banjeren. Dat is pas wereldnieuws dus wordt daarmee het journaal geopend!!!
   Waarom word ik daar altijd zo kotsmisselijk van?

 9. Toch vreemd, dat de Fascisten die zich antifascisten noemen altijd opduiken als er demonstraties worden gehouden die niet in het linkse straatje passen. Hun enige strategie is om chaos en geweld ten toon te spreiden om zodoende mensen het spreken te beletten door middel van grof geweld. Als dat niet lukt, dan worden demonstraties door hen onmogelijk gemaakt wegens ‘de veiligheidssituatie’.

  Vreemd is ook, dat Voetbalhooligans en de antifa’s blijkbaar een soort van verbond zijn aangegaan, terwijl vroeger de autonomen (krakers) waar de \Antifa uit voortgekomen zijn en de voetbal’supporters’ elkaars bloed wel konden drinken. Het was in Amsterdam een paar jaar geleden ook al zo, toen demonstranten voor de VvM van twee kanten werden aangevallen. Antifa/AFA aan de ene kant en AFCA (ajaxsupporters/hooligans/tuig van de richel) aan de andere kant.

  Deze twee groepen waren al dagen opgezweept door Eberhard van der Laan met zijn hysterische maatregelen en uitspraken.

 10. Veel respect voor de burgers die hier wel de deur voor uit gaan.

 11. Het enige wat we kunnen doen is zoveel mogelijk meelopen. Hopelijk wordt met het lenteweer het enthousiasme wat groter. Waar kan men zich aanmelden bij een Nederlandse delegatie?

 12. dhimmiesnuffelaar

  15 maart 2015 op 16:22

  Ik vrees,dat dit verhaal nog wel een tijd zal doorzieken. De AFA is een instrument in handen van de politiek correcte terreurstaat á la de Duitse evenknieën van Alexander Pechtold, Job Cohen, Frans Timmermans en de Jacques Wallages (ik ben jou nog niet vergeten, stuk ongeluk) van deze wereld. Geflankeerd door de Ruttes, Weisglazen (jou ben ik ook nog niet vergeten), Slobbisten en Buma’s. Straks krijgen ze hier weer een door bedrog verkregen legitimatie van het zg kiezerscorps, dat geheel vrijwillig voor zijn eigen ondergang in die stemhokjes tekent. Komt dat zien!

  • inderdaad, Wallage, buitengewoon hoogleraar,haha
   een van de vele grabbelaars en schnabbelaars in het bestuurlijk wereldje,
   lui en dik

 13. Leo KarelJan

  15 maart 2015 op 16:09

  Vrijwel altijd komt het geweld van links tuig ( fascisten, hoewel ze zich antifascisten noemen ) of van de moslims.
  Van de media hoeven we niets te verwachten: die negeren liever de feiten die islam en links fascistisch tuig nadelig te kijk zetten.
  Voor de zoveelste keer: fascisme en nazisme zijn links en lieden die zich antifascisten noemen zijn dus links en fascistisch.
  Bij de nazileiders bestond veel sympathie voor de islam! ( o.a. Himmler! )