Rutte rijdt kabinetskarretje in de modder. Andere opties zijn er niet.

Door Joost Niemöller

Een blik op de laatste peiling leert wat we al een tijdje weten: Dit kabinet kan niet verder met zijn favoriete oppositie in de Eerste Kamer. Er is maar één optie voor Rutte: samenwerken met het CDA. Nu zal dat niet zo moeilijk zijn als het nu misschien lijkt. Buma speelt hard to get, maar het CDA regeert in de een of andere vorm altijd mee. Ze zijn er, net als D66 voor geboren. Wat voor andere opties zijn er. Nieuwe verkiezingen? Dan gaat de samenstelling van de Tweede Kamer meer lijken op die in de Eerste Kamer. Met een gemarginaliseerde PvdA, waar de VVD nu net zo fijn mee samenwerkt. Met een nog grotere PVV en SP. Met misschien wel de mogelijkheid dat VVD en CDA alsnog weer met de PVV in zee gaan, een nachtmerrie voor D66 en PvdA.

Wat we gaan krijgen na de verkiezingen van morgen is een nog dunnere Rutte soep. Nog meer achterkamertjespolitiek. Nog meer schimmigheid. Nog meer deals. Nog meer EU. En uiteraard met veel gedoe en veel pogingen zich met quasi-harde taal boven de soep uit te profileren voor de bühne.

Dat lijkt de Nederlandse politiek anno 2015. Een karretje, vastgelopen in de modder. Ik kijk er niet echt naar uit.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

9 Reacties

 1. Na Kunduz 1.0 komt vast een keer Kunduz 2.0, en 3.0. Zo gaan die dingen. Ze vreten eerst de broedkippen op, en dan de eieren.

 2. Onze politici snappen donders goed dat Wilders gelijk heeft, maar willen dat natuurlijk niet toegeven, omdat dat een gigantisch gezichtsverlies zou betekenen.
  Maar nog veel belangrijker is het dat ze terdege beseffen dat de islamisering niet meer met vreedzame middelen is terug te dringen. Er zijn gewoon al veel te veel, veelal bewapende, Jihadisten in Europa.
  Alleen een enorme opschaling van het leger, met een dienstplicht voor autochtone Kaaskoppen, zou het tij nog kunnen keren.
  Welke politicus durft zou zoiets nu durven aan te kaarten? Het is zelfs de vraag of Wilders dat zal gaan doen als hij de macht heeft.
  Er zou een partij moeten komen, naar NSDAP-model, met extreem gewelddadige uitgangspunten, waarbij vergeleken de PVV een geitenwollensokkenpartij zal lijken.

 3. Duitsland in Adolfs tijd. Met een handvol mensen werden completen steden geterroriseerd gereguleerd. Japan deed hetzelfde. Na afloop oorlog begon het kopiëren.
  Het resultaat vandaag in Nederland. Een geterroriseerde bevolking door een handvol. Opgejaagd door belasting, gemeente, en staats regels is angst, net als toen, de regel van de dag. Er mag niets meer zonder vergunning.
  Een perfecte samenleving voor gebeurtenissen met de naam Cees H.
  Allemaal voor volk en vaderland . Toen ook.
  Dit is geen vastgelopen kar maar een succes story.
  Van een elite verenigd onder de naam Bilderberg uber alles.

 4. Jasterke, je gedichten worden als edelstenen. mijn complimenten.

 5. .
  Er was eens ’n Volk arrogant dus onwijs
  dat betaalde voor fictie de hoogst denkbare prijs
  van haar vrijheid, dus haar vrede voor wat schijnbaar gewin
  dit Volk liet zich bedotten, het gelóófde er in,
  omdat het dacht dat ’t slim was: het vertrouwde de Staat
  tot men eindelijk wijs werd…maar toen was het te laat !

 6. Het grote voordeel van demoncratie is dat regie volkomen ontbreekt, dus Grieken, blijft lekker luieren, vreemdelingen: ‘ Komt u maar!’
  Ook zonder ons blijven ambtenaren met rapporten schuiven.

 7. Leo KarelJan

  17 maart 2015 op 16:49

  @ dhimmiesnuffelaar: en zo is het. De regentenkliek , gesteund door vrijwel alle media, zet door. Te veel boter op hun koppen en trouw aan de politiek correcte dictatuur. Ik verwacht morgen niets van het NL volk.
  Wellicht wat winst voor Wilders en de rest maakt totaal niet uit. Alles bij de rest is inwisselbaar en verschillen over de echt grote onderwerpen zijn er niet bij de regentenkliek.
  Wat zal dit volk een hoge prijs betalen.

 8. dhimmiesnuffelaar

  17 maart 2015 op 16:24

  Ze zien er alleen zelf naar uit, Joost. Nog gaat hun leventje van toneelspelen en nep oppositiespelen (= gewoon bedrog) door, omdat de kiezer morgen gewoon de 80/20 formule bevestigt. Het maakt niets uit, hoe die 80% aan policolor eurofiele facties is samengesteld.Het is Rutte of een soort Balkenende,beiden de meest falende,laffe en incompetente premiers sinds de Oorlog. Van de kiezer is nu wel duidelijk,komt geen beslissende aanwijzing, integendeel. Wellicht zijn de Engelsen of Fransen via LePen in staat het Eu project kreupel te maken, die euro dus mee te begraven en zodoende de ruimte te scheppen voor de lafaards hier een kleine beweging te maken. Binnen dit vastgelopen en nu gevaarlijke systeem zullen we het ermee moeten doen. De onbenullige,laffe kiezer produceert idem kabinetten uiteindelijk, en graaft vol eigenwaan van gutmensch-beleving , gepamperd en geindoctrineerd door Pravda 1,2,3, ja ook 4,5 en 7 het graf voor zijn eigen, prachtige land. Niet te geloven.

 9. Leo KarelJan

  17 maart 2015 op 15:56

  Inderdaad: het zal na deze verkiezingen geen haar beter worden. Het CDA schuift aan en de zes partijen kunnen door. Nog meer geld naar de EUSSR, nog meer islamisering en import van armoede en achterlijkheid, meer onrendabele en miljarden kostende windmolens, meer lastenverzwaringen ( staan al ingeboekt en gepland ), nog meer overheid, nog meer politieke bemoeizucht.
  En vooral: een structureel slechtere economie en verdere verarming door dit wanbeleid. Hoe optimistisch de leugens ook zijn over een zogenaamde betere economie. Die komt er NIET!