Stemmen maar niets te kiezen…

Door Caroline Vonhoff

Wat is het belangrijkste met de aanstaande verkiezingen. Sinds we allemaal socialist zijn (met uitzondering van de Libertarische Partij maar die doet in mijn provincie niet mee), maakt het maar bar weinig uit op wie je stemt als je al stemt. Geen enkele partij begint zelfs maar het échte probleem te benoemen, en dat is het geldsysteem, en het vreemde gedrag van de staat. De staat immers heeft de bevoegdheid zelf geld te scheppen, maar heeft die aan private banken gegeven. Banken die niet alleen vaak met belastinggeld overeind gehouden worden, maar ook nog eens rente rekenen aan de staat als die daar geld gaat lenen. Geld dat dus gewoon uit de lucht gegrepen is en niet eens (anders dan door de daad van het uit de lucht grijpen) bestaat. Inderdaad, u heeft vast op school geleerd dat het anders zit, maar helaas, men heeft u daarmee bedrogen.

Maar ja, afgezien van de LP hoor je daar dus geen partijen over, en voor de keuze voor de een of de ander is deze gedeelde leugen over het geld dus geen onderscheidingsteken.

Mooi, dan zijn we dus nog vrij om iedere partij te kiezen, vooral dus omdat het toch niet uitmaakt.

Dan maar eens kijken hoe de verschillende partijen zich aangaande oorlogen gedragen, want naast het geld-bedrog is moord en doodslag ook iets waar ik niet voor ben. Partijen die elders mensen de dood aan doen, daar moet ik dus ook niets van hebben, en dat betekent in de huidige verhoudingen dat een partij die de EU steunt niet in aanmerking komt. Immers, als vele Nobelprijs voor de Vrede-winnaars onderscheidt de EU zich door oorlogshitserij, corruptie en bloeddorst. Geen wonder dat we van die 50.000? 100.000? doden in Oekraïne niets horen, want die zijn door u en mij betaald terwijl we even niet opletten en de EU zich op het verjagen van zeker zo corrupte (maar anders dan de EU wel gekozen) regimes richtte. Libië? 500.000? 1.000.000? Wie zal het zeggen, hoeveel doden daar gevallen zijn vanwege de hebzucht en machtswellust van de EU-mensen  die de weg voor honger en ellende ook hier voor ons bereiden? Met hartelijke medewerking overigens van hun nationale trawanten, die vroeger of later ook hun weg naar de corrupte vleespotten van Brussel wel zullen weten te vinden. Namen noem ik maar niets eens, want een mens zou er spontaan van in krokodillentranen uitbarsten, en er zijn mensen die dat beter staat dan ik.

Voorstanders van de EU, die vallen dus af, want dat zijn ook voorstanders van de dictatuur hier en moordpartijen op grote schaal (nu nog) elders.

En natuurlijk, morgen zijn het provinciale verkiezingen (en indirect die voor de Eerste Kamer), maar ja, een mens moet ergens beginnen, en of Noord Holland voor de gevolgen van voortdurende oorlogshitserij gespaard zal blijven, is ook maar afwachten.

Moeilijk, moeilijk, hoewel ook makkelijk omdat al direct zoveel partijen niet in aanmerking komen. En misschien zelf wel helemaal niet één.

Vreemd trouwens dat al dat doodmaken van mensen niet alleen niet tot zoiets als een vredesbeweging leidt (alsof het allemaal niet gebeurt, en dat doet het daar en nu juist wel), maar zelfs niet tot een begin van (politieke) discussie over de wenselijkheid van al die moordpartijen wereldwijd.

Nou ja, iedereen veel wijsheid gewenst.

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

13 Reacties

 1. .
  Als alle propaganda-kunstjes zijn geflikt
  en ’t stemmoment dan voor de zwijgers dáár is
  wordt zichtbaar of jij alle leugenpraatjes slikt,
  óf dondersgoed beseft wat er niet wáár is !
  .
  dat er niets klopt van wat de NOS je steeds laat zien
  van wat die Pers verzwijgt of hielp beweren
  dat alleen JOUW zekerheid verandert in “misschien”
  terwijl men leugenstroopjes om je mond blijft smeren!
  .
  wat er niet klopt aan die debatten op de buis
  en alle quasi-woede van mooi-weer-piassen
  die stiekem lachen om jouw échte zorgen thuis
  daar zij uitsluitend op de eigen toko passen !
  .
  Als alle propaganda-kunstjes zijn geflikt
  is ’t vandaag aan JOU nu eens het woord te nemen
  dus grijp het éne kansje dat je wordt gegund
  en geeft jouw tegengas bij de steeds grotere problemen !
  .

 2. De vredes beweging gelooft dat het doel de middelen heiligt en dat het opruimen van dictators die dan wel, dan niet onze bondgenoot zijn, goed is. Dat daarbij doden vallen… Tja dat is de schuld van de dictator. Niet van de mensen die opdracht geven om die bommen op dat land te gooien.

 3. J. C. Th. Köhler

  18 maart 2015 op 01:50

  D. G. Neree:

  “Een regering dient ernaar te streven zichzelf overbodig te maken.”

  Als dat zo is, heeft deze regering geweldig werk gedaan. Iets dat meer overbodig is ben ik zelden tegengekomen.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

 4. Er is maar 1 manier om van de PVV een volwassen partij te maken en dat is door ze een klinkende overwinning te bezorgen morgen. Het is de enige manier waarop er talent kan worden aangetrokken waardoor er een bredere politieke beweging kan ontstaan, waaruit onvermoede perspectieven kunnen komen vanuit de nieuwe mensen.

  Een regering dient ernaar te streven zichzelf overbodig te maken.

 5. De libertarische principes kunnen niet in 1 klap gerealiseerd worden. Er moet bij de LP een richting zijn en iedere mogelijke stap in die richting moet worden aangegrepen als men/ze/we op dit moment zelf geen stem in het kapittel hebben. er is op dit moment een éénpartijstaat, met de SP in de coulissen om mee te doen. ER is op dit moment (morgen) maar 1 partij die nog niet de schijn van corruptie en verraad vertoont en zich in zegt te zetten voor Nederland.

 6. De PVV is tegen buitenlandse inzet van het NLe leger. Wat hebben we in Mali te zoeken?
  De PVV is voor uittreding uit de EU.

  Het lijkt me dat in dit geval de PVV de enige partij is waar men morgen op kan stemmen. niet stemmen heeft geen zin, want de duivel schijt op de grote hoop.

  Ook heeft de PVV het voordeel, dat het op libertarisch gebied nog beloftes heeft, zoals inperking van het koningshuis en het ambtenarenapparaat. De PVV heeft ook het voordeel dat het een nog niet gecorrumpeerde volksbeweging is.
  Ook lijkt me de PVV geschikt om een meer directe democratie te scheppen, door middel van bv referenda.
  Wat dit betreft is er in dit geval maar 1 partij die een weg biedt naar een libertarisch ideaal op de langere duur.
  Ik zou dus willen vragen om Wilders die kans te geven en op de PVV te stemmen morgen, al was het maar om een signaal af te geven. Niet stemmen of blanco is alleen maar brandstof voor links.

  • @D. G. Neree 17 maart 2015 om 22:43 “…Wat dit betreft is er in dit geval maar 1 partij die een weg biedt naar een libertarisch ideaal op de langere duur.”
   .
   Goed gezegd, en je moet bij gebrek aan een bastille-momentje érgens een begin maken met uitmesten en kortwieken.

 7. Breinbrouwsels

  17 maart 2015 op 22:12

  Lieve Poederpruiken,
  Willen jullie ons weer een keertje de guillotines uit het vet doen halen zodat we de rotzooi weer eens met hulp van de door jullie ingehuurde vrijheidsstrijders kunnen opruimen waardoor jullie het onkruid en wij de Koppen van Jut kwijt zijn en we weer een jaar of wat kunnen dromen dat we toch zo’n geweldig goed land zijn zoals de laatste keren in 1789, 1917 en 1945?
  Uw dienstwillig kiesvee

 8. Een geheel geprivatiseerde geldschepping, is dat niet iets waar libertariers juist heel tevreden mee zouden moeten zijn?

  • Vrije geldschepping wel, maar dat is iets anders 🙂

   En bovendien, waarom zou je rente betalen als staat over iets wat je van een ander leent (ook niet waar, bank geeft een kredietfaciliteit en leent (vrijwel) niets uit, bij de bank leen je van jezelf!), als je dat ‘iets’ gratis en zonder rente zelf zou kunnen ‘scheppen’.

 9. In de natuur komt het begrip ‘ moord’ niet voor.