Van Alex aan Mark

Door Dr. Gert Jan Mulder

 

’s Gravenhage, 11 maart 2015

 

Cher Mark,

 

’s Gravenhage schrijf je zonder een “n” op het eind. Ik was erg blij met je briefje van gisteren Mark. Wij hebben dan al wel deze relatie al die jaren, maar op een gegeven moment, als de afstand toch wat toeneemt vanwege de omstandigheden, dan maakt me dat soms toch wat onzeker.

Dus nu, of straks echt vooruit. Ik kan het bijna niet geloven. Na zoveel jaren de mensen zoet houden met flauwekul praatjes en nihilisme, dan toch eindelijk die gewenste droombaan: vieze minister president.  Het is vanaf die post een stuk makkelijker om nog even voor “het echtje” minister president te kunnen worden, vooral omdat het toch steeds aannemelijker wordt dat Juncker je vandaag of morgen zal gaan bellen. Die rooie “Timmerfrans” kan het niet laten om iedereen te vertellen wat ze moeten doen en vooral wat ze moeten laten, dus die is binnen de kortste keren afgebrand. Fijn dat wij dan voor altijd ook van dat pvdandersoortige mens afzijn. Ik heb echt niets met Limburgers en toch moet ik er 16 maart aan geloven, om jou een beetje uit de wind te houden in debat tegen Burgerlijke Geert uit Venlo. Mijn strategie voor dat debat is om uitsluitend onder de belt te opereren. Die suggesties in de richting van fascisme en nazi’s zal ik nog eens goed oefenen. Hij is er erg gevoelig voor en het is de beste manier om hem uit balans te krijgen. Als er iemand is die niets van jouw prachtige zin, “dat alleen historici beseffen dat het enige dat er echt toe doet geschiedenis is”, dan is hij dat wel. Hij blijft maar zieken en zeuren over aller daagse problemen, van aller daagse mensen. Alsof wij daar de oorlog mee kunnen winnen. Trouwens over oorlog gesproken, dat is een uitstekend Europees project van Juncker: een echt Europees leger! Ik heb hem al “gewhatsapped” dat ik dat een enorm goed plan vind en dat wij daar in Nederland 100% achter staan. Hoe eerder wij afscheid kunnen nemen van jouw blonde secretaresse op defensie des te beter. Hij reageerde meteen, dat wij snel weer eens moeten bijpraten tijdens een hapje en veel drankjes, de oude snoeperd. Je rode vrind Dijs had volkomen gelijk, wat kan die man zuipen en roken tegelijk. Geen wonder dat hij al zo’n ouwe rimpelige kop heeft.

Ik loop op mijn laatste tenen hier in die Tweede Kamer der Staten Generaal. (Ik vind dat altijd zo heerlijk voornaam klinken). Het is zo’n vreselijk ondankbaar werk, vooral in de verkiezingstijd waarin wij nu al weer in verkeren. Ik heb het nauwelijks 1,5 jaar kunnen uithouden in die afzichtelijke provincie en die afgrijselijk truttige baan als burgemeester van Wageningen, dat ik echt niet meer warm te krijgen ben voor al dat provinciale achterlijke gedoe. Het gaat immers nooit nergens om. Ik denk dat die jaren in Emmen, waar ik nooit met niemand over spreek, me echt een trauma hebben bezorgd. Bruxelles roept! Daar liggen de echte uitdagingen op ons te wachten. Ik kan niet wachten om dit trieste provinciale kikkerland voorgoed achter me te kunnen laten en mij eindelijke permanent te kunnen bewegen tussen de “grote der aarde” in Bruxelles et Strassbourg!  Beaucoup de plaisier!

Je suggestie om een onbelangrijk en risicovrij ministerie te kunnen gaan leiden als minister past me uitzonderlijk. Ik heb daar immers jarenlang ervaring mee opgedaan toen ik Minister was van Bestuurlijke Vernieuwing (en hahahahaha Koninkrijkzaken).  Ik heb gedurende die periode werkelijk niets tot stand gebracht, maar liet wel de indruk na dat ik vitaal werk had geleverd. Vooral die paar bezoeken aan de boven- en benedenwindse eilanden staan me nog vers in het geheugen gegriefd. Allemaal zoethoudertjes, maar wat fijn af en toe die echte tropische wind op je huid te voelen en toch “uit in eigen land” te zijn. Ik kreeg in Avila Beach op Curaçao ook altijd de kamer waar Hare Majesteit al die jaren verbleef. Het gaf me een bijzonder prettig gevoel.

Enfin, wens me maar succes want het zullen zware weken voor me worden in de provincie, en tijdens de debatten. Als suggestie voor de debatten die wij samen voeren, heb ik gemerkt dat ook als ik je beleid bekritiseer en aangeef dat het je aan ambitie ontbreekt, dat je glimlach me altijd ontwapend. Denk dat de mensen in het land dat ook zo aanvoelen. Dat jij en ik voor elkaar geschapen zijn. Een gezamenlijke toekomst wacht! Bruxelles wenkt. Europa heeft ons nodig!

Het enige dat telt is geschiedenis! Nihilistischer is onmogelijk!

Afshin Ellian had gelijk.

 

Votre A.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

22 Reacties

 1. Kan iemand me bijlichten inzake de rol van ene Vrakking, oud hoofdofficier van justitie.

  Wat ik weet is dat zijn naam meermalen is genoemd inzake de Demmink affaire.
  Idem de nogal aparte wijze van afscheid nemen van ene Job Cohen,31/12/2000. Maar hij heeft natuurlijk helemaal nergens van geweten….

 2. Breinbrouwsels

  11 maart 2015 op 20:12

  Hoger onderwijs/Universiteit = linksrode wij-zijn-de-baas-figuren die stenen mogen gooien;
  daarna:
  ambtenaar/bestuurder/geraniumfilosoof = linksrode bonnetjes-begravers-en-na-3-dagen-wonderbaarlijke-wederopstanding-van-bonnetje-kolonne.

  Ik heb ’t even nageteld maar de 6e kolonne die de onderste stenen beneden houden zijn er inclusief belangengroepen zoals familie en kennissen die ook aan het zwaarbezoldigde geraniumstaren en stenen verbergen mogen doen zo’n 9,7 miljoen. Dus gaan jullie maar werken, stemmen en diep in de democratie geloven. Ik ga dat artikel over die flat van Pamela Hemelrijk nog eens goed nalezen. http://www.meervrijheid.nl/?pagina=979

 3. Die onderste stenen zijn de top ambtenaren,denk maar aan o.a.Demmink.

 4. Weet niet wat ik hier mee moet.
  Feit is wel dat top ambtenaren de laatste jaren wel vaker ministers en staatssecretarissen verkeerd,te laat of foutief informeren.Dingen raken kwijt of kunnen niet meer gecontroleerd worden.
  Laat nu de linkse partijen favoriet zijn bij deze ambtenaren en er ontstaan vragen.
  Feit is ook dat deze zeer goed verdienende top ambtenaren bijna onaantastbaar zijn en in feite geen verantwoording hoeven af te leggen aan de passanten (de ministers e.d.)
  Ze staan “boven”de partijen en zijn “objectief”volgens zichzelf.
  Realiseer je ook dat Nederland 1 miljoen beambten heeft die allemaal wel de lusten (salaris en extra’s) willen, maar niet de lasten (ontslag of bezuinigen).
  Het bedrijfsleven is veel harder en daarom niet geschikt voor deze mensen die liever geen weerstand willen ondervinden.
  Het democratisch gehalte is hier al niet zo hoog en de macht die deze groep heeft is veel groter dan wij denken.
  Zou eens goed onderzocht moeten worden!

  • arjope, goed bedoeld misschien. Maar nog een onderzoek naar de zoveelste onderste steen werkt niet. Die stenen, de onderste, zijn in feite glijmiddelen. Ga je daaraan pulken of trekken, dan word je onderdeel van die troep die altijd, en vanzelf, boven kom drijven. Dat vanzelf is nu aan de gang.

 5. Breinbrouwsels

  11 maart 2015 op 12:00

  Madeleine belt net op dat ze Geert had willen doen en, sjasses, zei ze, niet Sybrand, zoals ze in mijn bovenstaande brouwerij las.

 6. Breinbrouwsels

  11 maart 2015 op 11:58

  Opvallend vond ik dat de heer en mevrouw Ceedeehaa op enig moment naar het kontje van Geert zaten te kijken en zich er zichtbaar over verbaasden waarom er zoveel mensen achteraan liepen. Madeleine fluisterde achter het handje tegen Sybrand dat ze hem wel zou willen doen wat haar op een fronsje van Sybrand kwam te staan die hier even over moest nadenken en toen knikte. Ja, hoorde ik hem denken, dit was de redding.

 7. Briljant overigens, dat debat niet over de afkoopsom maar over de afgedankte computers 🙂

  Vreemd eigenlijk, want hoewel je strafblad na een aantal jaren verdwijnt, doet ‘jouw’ justitiële documentatie dat niet, die blijft.

 8. Mag het mis hebben. De hamvraag raakt ondergesneeuwd. Wat deden miljoenen mensen jarenlang fout met hun belasting aangifte? Eèn landgenoot deed het juist. Wat hem in de middeleeuwen tot de Nederlandse Robin Hood had gemaakt. Van al het op tv gezwam kwam hij als de meest betrouwbare over. In de maffia wereld hèt moment. Zo mooi verfilmt in The Godfather als het gespuis elkaar naar de keel vliegt.

 9. Breinbrouwsels

  11 maart 2015 op 08:26

  Ik weet ’t niet met die Rutte. Hij ratelde aan een stuk door. Dat kan normaal gesproken alleen, zo zonder te struikelen, als je met je neus op tafel hebt gelegen of een flinke hap uit de snoeppot hebt genomen. Als ie het zonder ondersteunende stoffen doet moeten we zuinig op ‘m zijn want dan is het een wonderkind. Ben benieuwd naar zijn antwoord nu het bonnetje doodgeluld is.

 10. drgertjanmulder

  11 maart 2015 op 00:37

  :-)) ik heb zo mijn bronnen

 11. Realpredictor

  10 maart 2015 op 23:32

  Ze zeggen dat satire die 100% gebaseerd is op de realiteit geen satire is. Nou ik heb hier in elk geval hartelijk om moeten lachen! Chapeau !

 12. Wat me vooral opvalt, is dat Teeven kennelijk een soort van onaantastbaar is. Zowel Rutte als Zijlstra lijken liever Opstelten (die dus NIET de zaaksofficier was en die NIET de deal gesloten had) dan Teeven de zwarte piet te geven. Dit bevreemdt.

 13. It’s not the crime but the cover up that gets you (Nixon). Men stop lying after sex is the real problem.

 14. Teeven kan niet helpen dat hij niet altijd MAG doen, wat hij WIL doen. Mocht Teeven NIET integer zijn, dan is dat “voor volk en vaderland”.

 15. Breinbrouwsels

  10 maart 2015 op 19:55

  Mijn oren tuiten. Op dit ogenblik beantwoordt Mark het gezuig van zijn vriend Alex. Vroeger gebruikten ze nog het luchtig klinkende woord ‘brief’ om de zinnen te vullen en de toehoerders in slaap te wiegen. Het was inderdaad een rustig woord in tegenstelling tot ‘bonnetje’ dat nu om de 2 seconden als een bom in je gehoororganen explodeert, telkens als het wordt uitgesproken. Die Mark staat nu te ratelen als dat poppetje dat je kunt opdraaien en dat dan van de tafel aflazert. Daar zit ik nu eigenlijk nog op te wachten. 18 Maart duurt nog zo lang.

 16. .
  Beste G.J.Mulder laat respect uw nu verdiende deel zijn
  voor al uw luisterrijke insteekjes op deze blog
  ooit heb ik u gereserveerd ontvangen,
  maar wat mij betreft terecht bent U er nog…
  .
  U steekt met humor steeds uw hart onder de riemen
  met kennis en begrip voor zelfs de simpele geest
  U laat uw vinger meestal in de juiste richting priemen
  en waar u wondjes slaat is ’t waar dat snel geneest…
  .
  U bent kortom een aanwinst dus te noemen
  voor ieder die geen doel uit ’t oog verliest
  vandaar dat ik vandaag niet wil verbloemen
  héél trots te zijn dat u voor Wilders kiest 😛
  .
  Jasterke
  .

 17. Ik denk dat Mark geen tijd heeft om je brief te beantwoorden. Hij is namelijk druk bezig om zijn topbaan bij Unilever voor te bereiden.