Wilders won van Pechtold omdat hij de werkelijkheid vertegenwoordigt

Door Joost Niemöller

 

Het debat tussen Wilders en Pechtold van vandaag was niet interessant vanwege de opgeklopte ‘boks’ atmosfeer die eromheen hing, al is het natuurlijk leuk om te kijken naar een tweestrijd tussen twee partijen die daar duidelijk plezier in hebben. Het is interessant omdat hier de twee wereldbeelden tegenover elkaar staan die het krachtenveld in de wereld uitmaken: Die tussen het internationalisme en het nationalisme.

De internationalisten lijken aan de winnende hand, omdat ze de wind mee hebben vanuit de regerende elites, die, verbonden aan enerzijds het internationale bedrijfsleven, anderzijds aan  de socialistische ideologie de dienst uitmaken. Klassiek links en klassiek rechts hebben elkaar in het internationalisme gevonden en Pechtold is daar de meest uitgesproken woordvoerder in Nederland van geworden. Het gewone volk heeft daarbij het nakijken. Door de internationalisering wordt de democratie steeds meer buiten spel gezet, een punt dat Wilders terecht maakte. Wat Pechtold, leider van een partij die is voortgekomen uit de democratiseringsbeweging van de jaren zestig, toch moet steken. Als hij nog echt een democraat zou zijn. Zonder soevereine natiestaat geen democratie. Vandaar dat hij die discussie negeerde, net zoals hij de discussie negeert over een referendum voor de EU.

Pechtold gooit het op de angst. Een argument dat van de kant van links vaak gemaakt is. Ik geloof dat Femke Halsema er ooit mee begonnen is. Het was Pechtold die er al mee wilde scoren in 2008 door Wilders toe te bijten dat Wilders een ,,bange, bange man’’ zou zijn. Een raar argument. Wilders is nu juist geen bange man. Hij zegt dingen die maken dat hij beveiligd moet worden. Iedereen, ook Pechtold, moet daar de onzinnigheid van inzien. En je zou wel gek zijn als je vandaag de dag niet bang bent. In deze dagen van open grenzen en ISIS.

Dat is het probleem met Pechtold, en dat blijkt ook hier weer. De werkelijkheid achterhaalt hem iedere dag meer. Zijn internationalistische utopia werkt niet meer. Het is niet de toekomst die Pechtold aan zijn kant denkt te hebben. De toekomst is veel grimmiger en iedereen ziet dat. Wilders haalde het voorbeeld aan van het meisje in de Schilderswijk die, volgens de politie, in haar maag werd gestompt door Noord-Afrikanen omdat ze een sigaretje stond te roken. En dat mogen vrouwen niet in het openbaar doen van de islam. Pechtold probeerde het met de kinderen die door de moeder zijn meegenomen voor de Jihad. Wilders nam niet eens de moeite om te zeggen dat hij niet bedoelt dat kinderen wel meegenomen mogen worden als offer. Iedereen begrijpt dat zo wel. Een zwak argument. Maar Pechtold heeft momenteel niet zoveel uit de werkelijkheid te halen.

De droom is misschien aan Pechtold, maar de toekomst is aan Wilders.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

16 Reacties

 1. Leo KarelJan

  17 maart 2015 op 16:17

  Hier stond een fanaticus en zijn naam was Pechtold. Hier stond een vent die het volk haat. Die “internationalisering” tot zijn religie had gemaakt. Een vent met vuurspuwende ogen , die heult met de islam. Een verrader van het laagste niveau.
  En het meest schandalige: Wilders verwijten dat hij angst zaait. En dat tegen een man die al meer dan tien jaar moet worden beveiligd, omdat de islamitische vriendjes van Pechtold hem dagelijks bedreigen.
  Pechtold stond er als een door en door slecht mens met zijn gore ijdelheid en zijn mentaliteit van over lijken gaan voor zichzelf. Hier stond een grote egoïst.

 2. ” Klassiek links en klassiek rechts hebben elkaar in het internationalisme gevonden”.
  Het is dan wel antimarxistisch links, want Marx leert dat het kapitaal geen vaderland kent, de arbeider daarentegen wel.
  Toen Peggold over die jihad kinderen begon, zou het goed zijn geweest om hem te vragen : dus u wil islamitische ouders uit de ouderlijke macht ontzetten?

 3. Het was een botsing tussen het wetenschappelijk wereldbeeld van Wilders met het religieuze wereldbeeld van Pechtold. De multicul-kerk van Pechtold negeert harde feiten die het wereldbeeld tegenspreken, en verbiedt de openbaarmaking van deze feiten. Het niet mogen vermelden van de etnische achtergrond van misdadigers is daar een voorbeeld van.

 4. Welnu, we zullen het a.s. woensdag wel merken of genoeg, inderdaad genoeg is geweest. Ik vrees echter dat de schaapjes liever in hun droomwereld blijven dan dat ze de harde werkelijkheid onder ogen zien. Sprookjes hebben vaak een nog goede afloop. Maar de ultieme waarheid heeft een schril geluid. En dat pakt natuurlijk niet lekker bij de goegemeente. Klokkenluiders en boodschappers van slecht nieuws worden in dit land niet op prijs gesteld. Ik ben daarom bang dat de Islamisering van ons land en Europa in zijn algemeenheid daarom gewoon door zal gaan. Het is echt bewonderenswaardig dat Wilders keer op keer zijn standpunten verdedigt en naar voren brengt. Want hij doet dit met gevaar voor eigen leven. Hij moet constant bewaakt worden, terwijl Pechtold bij wijze van spreken gewoon op de fiets naar huis kan. Gek eigenlijk dat niemand hier noemenswaardig notie van neemt. Het is toch echt een gotspe pur sang.

  • Het vervelende woensdag is dat de stembureaus bemand worden door ambtenaren en we weten inmiddels dat het overgrote deel PvdA, GL of D’66 is.
   Het is heel eenvoudig voor ze om het stapeltje PVV stemmers zo klein mogelijk te houden, gewoon een PVV stembiljet op het stapeltje bij D’66 of een andere partij leggen.
   Niet voor niets is het stemmen per computer afgeschaft.
   Neemt u van mij aan dat ik weet waarover ik praat want ik heb zelf enkele jaren een stembureau bemand, totdat opeens de burgers vervangen werden door de ambtenaren en meteen werden de vergoedingen ook flink verhoogd.

 5. Natuurlijk heeft de realist Wilders gelijk tegenover de ivoren toren bewoner Pechtold.
  Alle andere partijen hebben feitelijk de slag gemist. Ze hebben de problemen veroorzaakt. En met alle macht proberen ze aan damage control te doen met leugens.
  Massa immigratie, islam, europese unie met de grote uitverkoop van ons land, klimaat hysterie, en de zorg pot waar alle oudgediende en uitgerangeerde politici in blijven graaien door middel van de baantjesmachine waar ongelofelijk veel belastinggeld voor wordt afgeroomd.
  Door hun falen maken ze de PVV juist groot.

  Eigenlijk moet het hele systeem op de schop.

 6. robbertdeberk

  16 maart 2015 op 23:26

  Jammer Joost dat je niet door hebt dat ze beiden nep zijn.

  Ik zou nog maar eens goed naar het vraag en antwoord spelletje kijken.

  Het is allemaal voorgekookt en het is allemaal bullshit.

  Je wordt hier net zo belazerd als bij de MH17.

  Succes!

 7. dhimmiesnuffelaar

  16 maart 2015 op 22:45

  Als ik zie, hoe b.v. multiculti uitwerkt in de Transvaalwijk in Den Haag, de Schildersbuurt, maar ook Rotterdam Zuid, waar gewoon de bezetting door een soort vreemde mogendheid heeft plaatsgevonden, dan vraag ik me toch werkelijk af hoe de wegkijkers het voor elkaar krijgen deze olifanten voor hun neus niet te zien. Als ik het centrum van Arnhem inloop,zie ik het beeld van een flinke provinciestad, waar allochtonen jongeren steeds meer een beeld gaan bepalen.Ik zie ze altijd in groepen bij elkaar,nooit of zeer zelden gemengd met een autochtone Nederlander, derde generatie al meneer Pechtold, En dan wéér die wegkijkmantra ‘het is de islam niet’ , ik kan het niet anders verklaren dan door geestelijke gestoordheid of een satanische ideologische instelling van die mensen.. Pechtold had geen inhoudelijk antwoord op de realistische observaties van Wilders. De kop over het debat in de internet Telegraaf acht ik leugenachtig en goedkoop. Die krant ten voeten uit.

 8. Ik had Wilders graag één vraag aan Pechtold willen horen stellen;

  “Mr. Pechtold, wat is er zo democratisch aan Bilderberg?”

 9. W.H.J. Reiss

  16 maart 2015 op 20:44

  Het Gezicht, die Ogen, ik zag in Pechtholt echt geen terror Oehoe ! Sorry Hr. Wilders, maar ik zag een angstig schaapje, een mak beestje dat met ‘droopy’ ogen stond te kijken en eigenlijk wilde zeggen:”Ik weet dat ik ongelijk heb, maar ik moet hier voor mijn eigen belang staan en aub maak me niet af, want je weet duivels goed, ik heb eigenlijk weinig weerwoorden” !

 10. Pechtold is een federalist en Wilders een separatist. Beiden spelen elk op een andere manier het anglo bankiersgilde in de kaarten. Federalisten willen de macht centreren zodat ze slechts 1 puppet hoeven te installeren. Dit werkt met politieke partijen net zo ( moord op Fortuijn, puppet Herben erin) en de macht is overgenomen, zo oud als de weg naar Rome. Wilders is een separatist en wil NL uit de EU met een eigen munt zodat NL weer afhankelijk wordt van het anglo bankiersgilde. Dit is allemaal zo doorzichtig. De EU moet een economisch en monetair blok blijven en niet meer dan dat. Juist doordat de macht in de EU verdeelt is over alle landen wordt het onmogelijk om de EU te controleren door buitenlandse mogendheden.

  • “De EU moet een economisch en monetair blok blijven en niet meer dan dat. ”

   Welterusten Dante. Monetaire unie is een opstapje naar een federatie.

   • Nee, een monetaire unie is er om anglo bankiertjes geen kans te geven om landen tegen elkaar uit te spelen zoals in wo1 en 2. Griekenland kan gewoon defaulten en binnen de EZ blijven, ik heb u het systeem uitgelegd. De VS, UK en Israel zijn niet onze vrienden. Kijk bijgaande kort interview van stratfor maar https://www.youtube.com/watch?v=oaL5wCY99l8#t=11

    • Ja,ja, laat ik eens meegaan in de gedachte dat de EU de oplossing is voor de ‘european heartland’ obsessie waaraan eerst de Engelse en later de Amerikaanse eilandbewoners verondersteld worden te leiden. Dan lijkt die oplossing toch duidelijk een gevalletje ‘de duivel uitdrijven met Beelzebub’.

     Je uitspraak over Griekenland is werkelijk onbegrijpelijk in het licht van wat daar gebeurt. Als één ding blijkt dan is het wel dat in het nieuwe Europa een staat niet meer failliet kan. Schulden worden tot in het oneindige doorgerold en gecollectiviseerd om maar te vermijden dat banken de gevolgen dragen van hun lichtzinnige kredietverlening. Operatie geslaagd, patient overleden.

 11. Onzin, banken unie is er om de Franse failliete banken te redden met de Nederlandse pensioen gelden, die worden aangewend ter herkapitalisatie .

 12. drgertjanmulder

  16 maart 2015 op 19:37

  Hear hear