Een zwarte jongen zegt waar het op staat met racisme. Video die u moet zien.

Door Joost Niemöller

 

Leuk medium toch, dat Youtube. Het is een cliché, maar daarom niet minder waar: Het biedt de mogelijkheid voor gewone mensen om een camera aan te zetten en te zeggen wat ze vinden over belangrijke onderwerpen. Ik luister daar liever naar dan naar al die voorgekookte verhalen van personen die getraind zijn en iets te verkopen hebben.

Nu, racisme. In het vorige blog zag ik een blank meisje dat ontzettend haar best doet om uit te leggen dat ze niet racistisch is en dat het haar toch enorm dwars zit dat ze wel racistisch gevonden wordt. Door… niet blanken.

Een ander filmpje sluit daar precies op aan. Hier staat een zwarte jongen voor de camera. Ik vind hem grappig. Het grappige zit hem erin dat hij zich telkens lijkt te realiseren wat hij eigenlijk zegt terwijl hij het zegt. Hij is heel direct om daarin zijn emoties te tonen, en zo kijk je als het ware direct bij hem naar binnen. Bij zijn denken. Iets wat je bij getrainde sprekers nooit ziet. Daarom vind ik deze jongen geen moment saai. Telkens houd je het gevoel dat zijn verhaal een andere wending kan krijgen. Al had de laatste vijf minuten niet gehoeven, want toen wist ik het wel.

Het gaat dus over racisme, en over het verwijt aan alle blanken dat ze racistisch zijn. Terwijl dat verwijt nu juist zelf racistisch is. Daar maakt deze jongen zich kwaad over. Over hypocrisie. Hij vindt: Je mag best een blanke racist noemen, om wat hij doet of zegt, maar je mag een blanke niet verwijten dat hij voorouders heeft.

Duidelijk punt. Nu nog de volgende vraag: Wanneer is iemand racistisch? Wat is racisme? Goed. Daar gaat dit filmpje dan helaas weer niet over. Waar het wel over gaat is: Kom op zeg, laten wij, zwarten, niet blijven steken in onze zelfvoedende haat en verongelijktheid. Dat zou niet de les van Martin Luther King zijn.

Maar ja, verongelijktheid is wel lekker hè. En je wordt er nog beloond voor ook. Door blanken vooral. Want die vinden het weer lekker om zich schuldig te voelen. En zo helpen we elkaar. Niet.

https://www.youtube.com/watch?v=RZhm-JmzpDg

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

15 Reacties

 1. ik doe mijn hele leven al mensen selecteren waar ik mee om wil gaan,
  dat zijn mijn vrienden/kennissen, etc.
  ik selecteer mensen op gevoel, de manier hoe ik kan converseren met iemand, gelijkgestemden, vrienden brengen ontspanning ipv spanning, etc, etc.
  .
  ben ik nu een racist dat ik met het merendeel van onze bevolking geen vriend wil zijn ?
  .

 2. Cultureel bezien zijn er superieure rassen (blank) en inferieure rassen (niet-blank).
  Juist Amerikaanse negers zijn overtuigd van de inferioriteit van hun ras (black inferiority), dus de superioriteit van het blanke ras (white supremacy).
  Racisme is natuurlijk, antiracisme is pervers, en is een marxistische constructie om het versleten ‘ uitbuiting’ te vervangen voor ‘ discriminatie’. Helaas is het gros dom genoeg om in deze val te trappen. Leve het racisme!

  Biologisch bezien is elk ras superieur in de eigen habitat, dus negers, vlug terug naar Afrika! Chinezen terug naar China! Fok daar naar hartelust!

 3. J. C. Th. Köhler

  16 maart 2015 op 17:02

  Wat ik zo afrappant vind, Arjope, is dat een helderziende, gelijk Nostradamus, precies weet wie wel en wie niet tot de afstammelingen van Sem behoort. Zonder verder ook maar het minste van iemand te weten. Ook zonder iemand zelfs maar gezien te hebben. Dat moet het gevolg zijn van een buitengewoon hoge opleiding. Of, en dat ligt eigenlijk meer voor de hand, het gevolg van jarenlange indoctrinatie op een madrassa. Waar, onder andere, wordt onderwezen in alle mogelijke manieren om Joden in de zeik te zetten. Conditio sine qua non is natuurlijk dat de betreffende Joden het zelf niet in de gaten hebben. Daarin schieten sommige islamitische antisemieten jammerlijk tekort. Wat op z’n beurt het gevolg is van het gebrek aan het vermogen tot onafhankelijk denken. Ze kunnen alleen maar denken -en mogen ook niet anders- dan in de lijn van de koran. Nou, dan weet je het wel.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

 4. Het is natuurlijk erg vervelend als je jarenlang voor de gek gehouden bent en je word daarop gewezen. Kijk, uw eigen bijbeltje zegt dat ashkenazi’s uit de lijn van Gomer en Japhet komen. http://nl.wikipedia.org/wiki/Volkenlijst_%28Bijbel%29 U had dat natuurlijk kunnen weten ware het niet dat u het te druk had met koranvertalingen te lezen en moslims te bashen. U bent gewoon als een kleine jongen voor het karretje gespannen.

  • dante, laten we alle geloofsperikelen, meningsverschillen wat joden en islam even vergeten.
   .
   ik wil je een vraag stellen,
   wat heeft de moslim/islam hier in nederland ons, de autochtoon en de maatschappij op een positieve manier gebracht?
   .
   noem eens 3 dingen waar wij, de autochtoon en de maatschappij van kunnen zeggen, goh, wat zijn wij erg blij met die moslims/islam, want anders hadden wij mooi die voordelen en verrijking niet gehad.
   .
   .
   ik daag je uit, noem 3 punten.

   • Harry, moslims zijn hier niet binnengehaald om iets positiefs te brengen maar juist om ons te verdelen. Trap er dus niet in.

    • dat is geen antwoord op mijn vraag, ik zal hem daarom naar beneden bijstellen,
     .
     noem eens 1 ding waar wij, de autochtoon en de maatschappij van kunnen zeggen, goh, wat zijn wij erg blij met die moslims/islam, want anders hadden wij mooi die voordelen en verrijking niet gehad.
     .
     .
     ik daag je uit, noem maar 1 ding !

 5. De grap van het racisme is natuurlijk dat dit met name op de agenda is gezet door joodse cultureel marxisten. Als je deze joodse cultureel marxisten dan aanspreekt hierop dan noemen ze je antisemiet hetgeen racisme betekent t.o.v. de afstammelingen van Noachs zoon Sem. Als je deze linkse agent provocateurs dan wijst op het feit dat ze geen semiet zijn maar van Turks Mongoolse origine a.k.a. khazaren dan zakken ze door de grond en rennen huilend weg als kleine kinderen.

  • Hou toch eens op met je jodenhaat man.
   Je kunt niks anders dan joden overal de schuld van geven,racist die je bent.
   Gestoorde gek.

   • Hou toch eens op met je moslimhaat man.
    Je kunt niks anders dan moslims overal de schuld van geven,racist die je bent.

 6. J. C. Th. Köhler

  16 maart 2015 op 19:26

  Arjope,

  ik schrijf maar aan jou, want ik discussiëer niet met idioten.

  Ik blijf het fabuleus vinden, dat iemand dat zomaar op afstand allemaal weet. Terwijl ik nooit gezegd heb dat ik een ashkenazi ben. Of een sefardi. Nu ik erover nadenk, ik heb zelfs nooit gezegd dat ik een Jood ben. En toch denkt zo iemand dat allemaal van me te weten.
  Staat er waarschijnlijk toch wel iemand grandioos voor paal. Want ik weet wel wat ik ben, maar hij niet. Hij doet er maar een gooi naar. Leuk, hè?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

 7. Deze zwarte journalist zegt het ook duidelijk
  http://www.washingtontimes.com/news/2014/jul/21/family-secret-what-the-left-wont-tell-you-about-bl/
  Soms lijkt het of je het woord zwart kunt vervangen voor moslim

 8. Hij past naadloos in het verhaal van bewogen nivellerende socialisten. Hun bestaan is ook èèn klaaglied van niets doen. Een religie doet precies hetzelfde met mensen.
  Eenmaal gelovig stap je er nooit meer vanaf. Luister naar leidinggevende socialisten voor oplossingen betreffend brood op de plank. Het is zonder uitzondering Robin Hood of van Sinterklaas afgekeken. Deze gelovige doet precies hetzelfde als zijn leiders van hem verwachten. Napraten is daarom ook een kenmerk van de ware socialistische religie. Een ander is dat alles wat fout is uw schuld is. Zegeningen daarentegen, luister naar dit draaiorgel.