Kijktip. De machteloze woede van gewoon een blank meisje: ‘Ik ben niet racistisch!’

Door Joost Niemöller

Racisme, wat is dat? Niemand kan dat precies uitleggen, maar iedereen begrijpt wel zo’n beetje dat het iets verschrikkelijks is wat blanken schijnen te doen, of zijn. Ik stuitte op dit filmpje van een mij onbekend meisje, dat me aangreep. Ze is emotioneel. Het huilen nabij. Omdat ze het gevoel heeft dat haar onrecht aangedaan wordt. Niet-blanken, zo is haar ervaring, mogen naar hartelust racistisch zijn waar het blanken betreft. En ze doen dat ook. Het is duidelijk dat ze dit meegemaakt heeft. Blanken mogen niks. Ze zitten bij voorbaat in de verdediging. Ze hebben het bij voorbaat gedaan. En als ze daar iets over opmerken, dan zijn ze racistisch.

Dit meisje doet haar intense best om uit te leggen dat ze niet racistisch is. Een hopeloze verdediging, en dat lijkt ze te voelen. En terwijl ze praat, voel je dat ze steeds kwaaier wordt. Het is een onrecht waar geen verdediging tegen mogelijk is. Blanken zijn schuldig. Omdat blanken de macht hebben. Omdat blanken de wereld hebben gemaakt waarin wij leven. En omdat de niet-blanken willen wat de blanken hebben. En daarom moet dat meisje boeten. Niet om wat ze gedaan of wat ze gezegd heeft, maar om haar ras. Dat zou niet mogen. Maar bij blanken telt dat niet.

En wat heeft dit meisje nu in godsnaam gedaan?

Ik voelde me intens geraakt door de integere woede van dit kwetsbare meisje dat gewoon uit haar hoofd, zonder allerlei politieke blabla een punt recht uit haar hart maakt dat ik niet kan weerleggen en mij met haar machteloze woede achterlaat.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

18 Reacties

 1. Mijn familie had vroeger een slijter-wijnhandel. Toen ben ik erachter gekomen dat mijn hele familie en ik discrimineerden. Want dat kwamen zigeuners ons vertellen. Net buiten de stad was een zigeunerkamp waar ze gefaciliteerd werden door de gemeente. Zigeuners hebben soms ook dorst. En dan gaan ze met de hele familie naar de slijterij. Ze doen speciale wijde jurken aan en de kinderen mogen ook mee bij deze speciale gelegenheid. Ze komen dan met een man,vrouw en kind van een stuk of 10 de winkel binnen en vragen dan waar de slager is die aan de overkant van de straat zat. Intussen verdwijnen de flessen onder de rokken. Mijn familie en ik gingen dan om ze heen staan en vroegen onze flessen terug. Toen werd er heel hard geroepen dat wij discrimineren en er werd nog wat geroepen. Wij belden de politie maar die kwamen niet want die vonden het te gevaarlijk. Dus dat is nou discriminatie, je niet laten bestelen, uitschelden en opkomen voor jezelf. En de staat die het toestaat.

 2. waar blijft de apartheid als je hem nodig hebt ?
  zou er niet wakker van liggen als zwart en wit gescheiden van elkaar zouden gaan leven.
  .
  integendeel, wat een rust zou dat zijn…..ohh, iff only…..

 3. “elftal”

 4. Racisme is als de witte spelers van het Nederlands een keer een selfie willen maken van zichzelf zonder de negertjes erbij.

 5. Gewoon jezelf niet in de hoek laten drukken door dat soort moreel verheven gezwam. Ronduit uitspreken dat je inderdaad discrimineert. Dat je een pokkehekel hebt aan klaagnegers en beroepsmoslims, maar dat je geen onderscheid maakt op huidskleur omdat je ook graag roodgroene wereldverbeteraars op hun roze wolk naar de zandbak af zou willen laten drijven.

  Klaar.
  Laat je toch geen schuldcomplex aanpraten !

 6. So what, als iemand je racist noemt? Het wordt pas vervelend als dit (zoals in Nederland) gebeurt met subsidie, want om er ook nog voor te moeten betalen, dat is wat het vooral zo vervelend maakt. En dat het dus de staat hier is die dat roepen (en nog veel meer aan ellende) mogelijk maakt men ons geld.

  Het is dan ook die staat die het eigen volk verrot laat schelden, going Dutch, 🙂 en dat is wat steekt, omdat het zo evident (en impertinent) is wat er gebeurt. Niet dus omdat zwakzinnigen het roepen, maar omdat wij at gunpoint gedwongen worden om dat zwakzinnig geroep ook nog eens te financieren.

  Schelden doet geen zeer, er gedwongen voor betalen, uiteraard wel. Zo Nederlands ben ik ook wel 🙂

 7. Breinbrouwsels

  16 maart 2015 op 17:42

  Nu je dat zo zegt over die negerzoenen; bestaat zwartwit eigenlijk nog wel? Of was dat op ’t randje? Of heette het witzwart?

 8. Dat is zo herkenbaar wat dat meisje zegt. Het raakt mij ook. Door gekleurde mensen wordt er bij voorbaat al vanuit gegaan dat blanken discrimineren. Eigenlijk is dat discriminatie. De overheid en de media zijn er ook mede schuldig aan dat blanken gediscrimineerd worden want zij geven de gekleurde mensen volop een podium en bescherming om de blanken te discrimineren. Kijk maar naar dat zielige figuur Quinsy Gario en hoe daar mee om werd gegaan.
  Het ging dan wel over zwart piet maar indirect ging het over dat wij discrimineren om dat we van zwarte piet houden. Wij houden van een zwarte en toch is het discriminatie.
  Mensen die gestraft worden omdat ze een grapje maken over gekleurde Nederlandse voetballers. Die misschien nooit van hun leven gediscrimineerd hebben. Het begint helemaal door te slaan. En het ergste van alles is dat de Negerzoenen weg zijn.

 9. Leo KarelJan

  16 maart 2015 op 15:38

  Blanken worden volop gediscrimineerd: door niet-blanken, maar ook door de linkse “weg met ons” Gutmenschen.
  Zo werd John Williams ( RTL ) laatst gevraagd naar zijn grote voorbeeld. Obama, natuurlijk. En de reden was: “Dat is een dingetje voor mijn soort”.
  Zoiets zou een blanke eens moeten zeggen. Maar hier geen enkele reactie van de interviewer.
  “Black is beautiful”; heel gewoon, maar als een blanke zou zeggen: “White is beautiful”? In Amerika ook dat gezwam over discriminatie, maar dat 13% van de bevolking zwart is en maar liefst 50% van de criminaliteit voor zijn rekening neemt? De media zwijgen en gaan liever mee in het gehuil van de “slachtoffers van de blanken”.
  De discriminatie van blanken is vele malen groter dan de discriminatie door blanken. Daar hebben de politiek correcte dictatuur, het cultuurrelativisme , het cultureel marxisme en de door en door verziekte multikul media wel voor gezorgd.
  Iedereen is slachtoffer, behalve als je blank bent.

 10. Breinbrouwsels

  16 maart 2015 op 15:09

  Poetin, @arjope zal dit hier ook wel lezen dus ik zou zeggen beste Poetin druk gewoon op die knop en help al die wauwelende schapen met hun kutherders en koffiedikhonden naar de eeuwige weilanden. Van mij mag je en ik zal je er niet kwaad om aankijken.

 11. Minderheden in Nederland schreeuwen altijd het hardst
  Wanneer minderheden de voorkeur geven aan de shariawet, dan adviseren wij ze om naar die plaatsen te gaan waar dat de staatswet is.Wanneer minderheden schreeuwen voor een verbod op zwarte piet dan gaan ze maar naar een land dat geen zwarte piet heeft.
  Nederland heeft geen minderheden nodig. Minderheden hebben Nederland nodig, en wij zullen hen geen speciale privileges toestaan of proberen onze wetten te veranderen om aan hun wensen te voldoen, om het even hoe hard ze ook ´discriminatie´ schreeuwen.”

  bron Poetin

 12. Caesar Lion Cachet

  16 maart 2015 op 12:33

  LS…

  Wat men nu racisme of discriminatie noemt, is zo oud als er mensachtigen rondlopen op aarde. Maar ook in de dierenwereld maken de dieren duidelijk met wie ze om willen gaan en met wie niet. Wat dat betreft zijn wij die zich mensen noemen niet anders. Maar we zijn kunstmatig bij elkaar gepleurd en de veroorzakers van deze ellende willen uit eigen behoud dat we koste wat kost goed met elkaar omgaan. Behalve als naast belasting grof geld te verdienen valt natuurlijk. Vraag het de Ashkenazi Khazaren / Zionisten / Rothschild die tot op de dag van vandaag de grootste oorlogshitsers zijn en tot het einde en ook daarna zullen blijven. Vraag het Degeneree & Kolder !

 13. Breinbrouwsels

  16 maart 2015 op 11:47

  Racisme is een politiek etiket wat geplakt wordt op een zelfbeschermingssysteem van culturen. Bijvoorbeeld heeft de ene cultuur er een hekel aan dat er een andere cultuur in haar leefgebied komt om daar met een peniskoker op maagden of ouwe vrouwtjestasjes te jagen. Meer is ’t niet. De kleur kan hooguit als indicatie of een grotere kans op een peniskoker gebruikt worden. Denk eraan bij het stemmen. Dit etiketteren is een gemeen wapen geworden bij de menshouderijen en dus ingevoerd door de linksdragenden die zoals bekend boven alle culturen staan in de plaats van God die tevens dood werd verklaard tot er een tijdje terug een andere profeet werd ingevoerd. Ja, het klinkt wat warrig als ik ’t zo terug lees maar we doen er niks meer aan want de redactrice is met vriendinnen op vakantie naar het peniskokerparadijs.

 14. Caesar Lion Cachet

  16 maart 2015 op 10:20

  LS…

  Religie heeft meer verwoest en zal nog oneindig meer verwoesten dan een mens ooit zal kunnen verantwoorden.

 15. Voor Columbus Amerika ontdekte bestonden er soorten mensen zoals de vrij, slaaf, en de burger. Allemaal onder de vlag van twee religies. De wieg waarin hij geboren werd bepaalde de status. Na de ontdekking kwam er een vierde status bij voor èèn van die religies. De gekleurde heiden mens. Met priesters voorop begon hun bekering. Dat resulteerde in wat nu kolonialisme heet. 500 jaar van uitbuiting met de kleur van de huid als meetpunt bracht rijkdom en welvaart voor Europa. Op het hoogtepunt was, buiten Rusland, de hele wereld hun eigendom. Die vijfhonderd jaar geschiedenis lezen is het antwoord op blank wit droevig onbegrepen meisje. Dan word begrijpelijk wakker worden, in een spiegel kijken, en je dag is wèèr verpest.

 16. Nou ja, ik ben ook eerlijk en zeg bij deze, lekker spelen… geef mij een kans. Ik ben een hollander. Ja toch

 17. De onderdrukking van de inheemse bevolking en de vernietiging van haar cultuur, geschiedenis, tradities en eigenheid.
  Niet door de islam, niet door buitenlanders maar door roomblanke landverraders.