Het feest van Martin Bosma

Door Rob Kern

 In de Ridderzaal nam Saskia Stuiveling op 28 mei jl. afscheid van de Algemene Rekenkamer. Tegelijkertijd werd in de Oude Zaal van de Tweede Kamer het belangwekkende boek van Martin Bosma ‘Minderheid in eigen land’ gepresenteerd.

Voor de deur van het gebouw stond een zwaar bewapende marechaussee en vormde zich een grote rij goed geklede mannen en vrouwen. Wie niet beter wist, zou denken dat het ging om een boekpresentatie van de VDD of D66. De toegang tot het gebouw was beveiligd als Fort Knox en de veiligheidscontroles waren zoals op Schiphol. Ook hier moesten voor de detectiepoortjes de schoenen uit.

Wij komen om 15.45 uur aan en bereiken de zaal om 16.20 uur. Na ons, nog lange rijen mensen: pers, veel Eerste en Tweede Kamerleden van de PVV en PVV-vertegenwoordigers uit provincies en gemeenten. Bosma kent iedereen en groet hartelijk. Hij is een lange man van vijftig jaar met een jonge uitstraling. Studeerde politicologie in Amsterdam en sociologie in New York. Sinds 2004 is hij Wilders’ rechterhand. Hij is geliefd als ondervoorzitter van de Tweede Kamer vanwege zijn punctualiteit en humor, is charmant maar bescheiden en mijdt publiciteit als het kan.

De zaal gaat dicht om 16.35 uur en de presentatie van het boek begint. Bosma gebruikt deze bijeenkomst ook als afscheid van de recent overleden Hans Jansen, lid van het Europees Parlement voor de PVV. Het eerste exemplaar van het boek wordt aangeboden aan de weduwe en zij treedt op als eerste spreker. Mevrouw Jansen is een lange, magere, erudiete vrouw. Zij verontschuldigt zich op voorhand dat zij meer over Hans zal spreken dan over het boek van Bosma. Eigenlijk gaat vooral over de innige relatie tussen Jansen en Bosma. Mevrouw Jansen is onder de indruk van de aandacht en het respect dat Hans Jansen van de aanwezigen krijgt.

Prof.dr. David Pinto, expert migratie, diversiteit en inburgering en directeur van het Intercultureel Instituut, krijgt daarna het woord. De lezing van Pinto is een mengeling van een one man show en een moedige opsomming van belangrijke onderwerpen. Hij spreekt met een accent, maar dat maakt hem juist charmant. Hij tipt aan dat de Volkskrant in een recensie schreef dat Bosma’s boek tot de laatste komma gedocumenteerd is. Later zou Jeroen Pauw daar ’s avonds aan toevoegen dat ex-minister Jan Pronk het boek heeft gelezen en zei dat tegen de beweringen van Bosma niets valt in te brengen. Pinto gaat verder en toont aan dat D66, de PvdA en Groen Links geen aanspraak kunnen maken op progressief zijn. Hij vertelt ook dat deze partijen een week eerder de motie Van Klaveren om subsidie te onthouden aan antisemitische instellingen niet hebben gesteund. Vervolgens toont hij mijns inziens terecht aan dat anti-Israel zijn gelijk is aan antisemitisme. Immers, in de tijd van IS en de oorlogen in Irak en Syrië anti-Israel zijn, anti het enige land voor joden zo groot als 60% van Nederland, is antisemitisch. Uiteraard prijst hij Bosma’s boek en noemt hij zijn vriendschap met Hans Jansen.

Dan is de beurt aan Bosma. Hij is wat gehaast, Pinto sprak langer dan gepland. Bosma heeft meer dan vier jaar aan het boek gewerkt, dat gebaseerd is op talloze verifieerbare bronnen. Hij toont aan dat het ANC schuldig is aan de genocide van 20.000 Zuid-Afrikanen van andere anti-apartheidspartijen, dat Mandela eigenlijk geen zeggenschap had in Zuid-Afrika en dat Nederlands ontwikkelingsgeld naar het ANC ging. De Nederlandse media en politiek steunden het ANC en waren dus medeverantwoordelijk voor de wantoestanden daar. Tegenwoordig is Zuid-Afrika een puinhoop. Het onderwijs is het slechtste ter wereld. De moordcijfers zijn schrikbarend en er zijn tien keer meer rassenwetten dan ten tijde van de apartheid. Overigens distantieert Bosma zich duidelijk van de apartheid en noemt hij het een verschrikkelijk bewind.

Wilders improviseert niet en leest zijn speech voor. Hij is trots op het boek van Bosma en ook op dat van Fleur Agema, dat vorige week is gepubliceerd. Hij mist Hans Jansen nog elke dag, en kondigt aan dat de fractiekamer van de PVV voortaan de Hans Jansen-zaal zal heten en dat er jaarlijks een Hans Jansen-lezing georganiseerd zal worden. Wilders: “Is het ons doel ons zelf te reduceren tot een minderheid in eigen land? Moeten wij onszelf afschaffen? Zijn wij hier om het licht uit te doen voor de westerse beschaving? Wat mij betreft is het antwoord vier keer Nee. We staan niet machteloos, we kunnen alles doen wat we willen. We zijn nu nog altijd in staat het tij te keren. Dat is de grote opdracht voor onze generatie. Voor minder doen we het niet. In die opdracht moeten en zullen wij slagen. Dankzij het boek van Martin weten we immers wat ons te wachten staat als we falen. Dan staat het voortbestaan van ons volk op het spel.”

Als je uit een boekpresentatie of conferentie komt en het gevoel hebt dat je nieuwe, inspirerende ideeën hebt opgedaan, dan is het geslaagd. Dat Hans Jansen zo belangrijk was voor de PVV verbaasde mij wel, maar achteraf bezien is het logisch. De moslimwereld is continu in beweging en radicaliseert. En wie kon dat beter doorzien en duiden dan Jansen? Nog belangrijker is het boek van Bosma. Linkse politici en hun mediavrienden houden Nederland in hun greep. Zij zorgen voor de massa-immigratie en de islamisering van Nederland. Als je dit duidt, word je gedemoniseerd als islamofoob of fascist. Terwijl zij zelf verantwoordelijk zijn voor de toename van antisemitisme, homohaat en ongelijkheid van vrouwen. Voor het eerst is iemand erin geslaagd om links gedocumenteerd te ontmaskeren. Van Freek de Jonge tot Jan Pronk, van Paul Witteman tot Jeroen Krabbé, ze kozen allemaal voor het ANC. Het geweld in Zuid-Afrika werd aangejaagd door Radio Freedom, met steun van Maartje van Wegen en Pia Dijkstra. Deze voorstanders van het ANC zijn medeverantwoordelijk voor de genocide, die de Afrikaners te wachten staat, en de hoge criminaliteit en de corruptie aldaar.

Jan Pronk gaf toe dat Bosma geen woord te veel heeft gezegd en dat hij niets onjuist heeft beweerd. Het is nu maar te hopen dat deze ontmaskering van het linkse mediabolwerk door Bosma tot afname van hun zelfgenoegzaamheid en meer honest reporting zal leiden.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

9 Reacties

 1. robbertdeberk

  5 juni 2015 op 18:06

  ” Jan Pronk gaf toe dat Bosma geen woord te veel heeft gezegd en dat hij niets onjuist heeft beweerd. Het is nu maar te hopen dat deze ontmaskering van het linkse mediabolwerk door Bosma tot afname van hun zelfgenoegzaamheid en meer honest reporting zal leiden.”

  Keep on dreaming naive Joost, dat zou zoiets zijn als iemand laten zeggen dat de islam een allesomvattende ideologie is ipv een religie.

  Als ik het zou zeggen zou jij het niet geloven.

  Dag Joost.

  John

 2. G.Deckzeijl

  2 juni 2015 op 09:06

  Heb Bosma’s tweede boek inmiddels in bezit.
  Alleen al de inleiding is een eyeopener van formaat!
  http://www.antivenin.blogspot.nl/2015/05/jan-mulder-en-frits-barend-twee.html

 3. De linkse “goeddoeners” hier in Nederland steunen/steunden wel meer foute regimes of groeperingen. Voorbeelden genoeg.

  Laatst heeft de Nl-regering 25 miljoen gedoneerd aan die zeer criminele Clintons(foundation). Van onze belastingcenten dus!!!! Als je een beetje ingelezen bent in de verhalen over Hilary en Bill dan weet je dat die lui niet deugen en dan ben ik nog mild. Vooral Hilary is een warmonger nog erger dan Obomba.

 4. Leo KarelJan

  1 juni 2015 op 15:25

  Nooit zijn die linkse schoften die Mao, DDR, Cuba, Ché en ANC en meer linkse troep hebben verheerlijkt, ter verantwoording geroepen. Het zijn ook de ophitsers tegen Fortuyn en Wilders: want anderen de morele maat nemen kan het linkse gajes wel. Het zijn landverraders en heulers met het marxisme en het ‘weg met ons” denken. Maar ze komen er mee weg dankzij de hun goed gezinde media en regentenkliek.

 5. Het mooie is dat Bosma niet zozeer het ANC beschuldigt, maar de links-idioten die dit regime hebben gesteund. Hopelijk is dit het begin van een systematische ontmaskering.

 6. Mooi verslag. Dank Ron Kern.

 7. g.h.m.leferink

  31 mei 2015 op 21:45

  David Pinto. Ook iemand die de islamitische wereld door en door kent. Hij sprak eens op een bijeenkomst van het Oudstrijders Legioen van Prosper Ego in het Haagse Congrescentrum. Wie daar o.a. ook spraken waren Bob Smalhout en Pim Fortuyn!
  In 1990 heb ik Zuid Afrika bezocht. Om te zien wat er nog restte van de Apartheid, waar ik tientallen briefkaarten geschreven had en verstuurd naar adressen uit het telefoonboek van Johannesburg. En daar ook aan een bustoer deelgenomen door South West Township, beter bekend als Soweto. Dat gaf een heel andere indruk dan de NOS ons jarenlang had voorgespiegeld.
  Zo zag je ook betere buurten, en de buurt waar de zwarte miljonairs woonden, Diepkloof!
  En herkende ik een echte krottenwijk van beelden van het NOSsjenaal. Maar dat bleek de wijk waar de vluchtelingen uit Mozambique heel schamel huisden. Wat de NOS er NIET bij had verteld!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 8. g.h.m.leferink

  31 mei 2015 op 21:44

  David Pinto. Ook iemand die de islamitische wereld door en door kent. Hij sprak eens op een bijeenkomst van het Oudstrijders Legioen van Prosper Ego in het Haagse Congrescentrum. Wie daar o.a. ook spraken waren Bob Smalhout en Pim Fortuyn!
  In 1990 heb ik Zuid Afrika bezocht. Om te zien wat er nog restte van de Apartheid, waar ik tientallen briefkaarten geschreven had en verstuurd naar adressen uit het telefoonboek van Johannesburg. En daar ook aan een bustoer deelgenomen door South West Township, beter bekend als Sowet. Dat gaf een heel andere indruk dan de NOS ons jarenlang had voorgespiegeld.
  Zo zag je ook betere buurten, en de buurt waar de zwarte miljonairs woonden, Diepkloof!
  En herkende ik een echte krottenwijk van beelden van het NOSsjenaal. Maar dat bleek de wijk waar de vluchtelingen uit Mozambique heel schamel huisden. Wat de NOS er NIET bij had verteld!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 9. én feest voor wie naar waarheid dorst…

© 2022 De Nieuwe Realist

Thema door Anders NorénOmhoog ↑