Zwarte dag. Precies 10 jaar geleden werd de stem van het volk gesmoord.

Door Joost Niemöller

Precies tien jaar geleden sprak de Nederlandse bevolking zich massaal uit tegen de Europese Grondwet. Dat was een waterscheiding, en iets wat de bestuurselite niet aan zag komen. Het was hoe dan ook enorm nieuws.

We weten wat het gevolg was: We kregen het Verdrag van Lissabon  en dat was ongeveer hetzelfde, maar een referendum vond de Nederlandse politiek maar eventjes niet nodig. Daar hadden ze namelijk slechte ervaringen mee.

Laurens Jan Brinkhorst van D66 had gewaarschuwd dat het licht uit zou gaan als Nederland tegenstemde. Nu, dat bleek mee te vallen. De les voor Brinkhorst was dat het de domme Nederlandse bevolking beter uitgelegd moest worden. Oké, beter uitleggen en dan misschien een referendum? Nou nee, dat vonden ze bij D66 bij nader inzien helemaal geen goed idee. D66 was ook tegen het voorstel van het Burgerforum EU voor het invoeren van een referendum bij machtsoverdracht van Haagse wetgeving naar Brusselse. Hun afkeer was totaal. D66, u weet wel, die partij die ooit opgericht was voor meer democratie.

Het gaat natuurlijk niet alleen om D66. Ook de PvdA en de VVD waren tegen het voorstel voor een referendum. Maar zelfs dat is nog niet eens het begin van het verhaal.

Het ontstaan van de huidige EU ligt al veel vroeger, namelijk bij de invoering van de Amerikaanse Marshallhulp. De Amerikanen voerden deze hulp niet zomaar in. Hij moest samengaan met meer Europese samenwerking tussen de landen. De Marshallhulp was op haar beurt weer de uiting van een manier van denken die sterk leefde in de Westerse bestuurselite van die dagen, en die sindsdien daar niet meer verdwenen is. Er moesten meer internationale regels komen, er moest een vorm van internationaal bestuur en leger komen, de ontwikkelingshulp moest op globaal niveau georganiseerd worden, het kolonialisme, dat had geleid tot een enorme globale welvaartsverbetering, moest worden afgeschaft, ‘het Westen’ zelf werd een probleem, ‘de wereld’ moest ‘de wereld’ leiden. ‘De wereld’, dat was het nieuwe Utopia. En dat op een schaal zoals het wereldcommunisme het nog niet eens gedroomd had.

Maar het wereldutopia kwam maar niet dichterbij. Het raakte zelfs steeds verderaf. De armen werden steeds armer en de rijken steeds rijker.  En toen was er ineens ISIS, weer een hele andere versie van een wereldutopia. En het oplopende conflict met landen die niet mee willen doen met die mooie gedachten over ‘de wereld’ over ‘de wereld.’ Dat waren de BRIC landen, die in dat zo mooi klinkende streven naar globalisering en internationalisering vooral een streven zien van Westerse banken om hun greep te versterken.

Het leek wel alsof er voor de Brinkhorsten van de wereld geen uitleggen tegen bestand was. Tegen de werkelijkheid namelijk. Ondanks al hun slimme netwerken met onvoorziene machtige verbanden.

Uitleggen, hoe moest dat dan? Misschien wel met zulke mooie nieuwe gevleugelde termen als ‘de open samenleving.’

De speculant George Soros schermt daarmee.

Onze premier Rutte schermt daarmee.

Het is zelfs, zonder dat iemand daar ooit over gestemd heeft, zonder dat iemand nu eens goed uitgelegd heeft wat dit moet betekenen, en zonder dat er ooit een openbaar debat over geweest is, verheven tot regeringsideologie.

En ja, Guy Verhofstadt dweept ermee.

Voor Soros hangt de toekomst van de open samenleving, de versterking van de EU (een verzameling open gebroken samenlevingen) en de oorlog tegen het weerbarstige Rusland in Oekraïne samen met dit hogere ideaal van een meer globale, want beter voor de het internationale financiële apparaat toegankelijke ‘wereld’ samen. Het openbreken van de natiestaten, dat is wat hij openlijk bepleit, middels organisaties als de WTO, de Wereldbank, de VN.

Dat betekent in werkelijkheid niet meer democratie, maar minder. Democratieën werken op kleinere schaal, waar mensen het overzicht houden over de reikwijdte van hun beslissingen. Democratieën werken via het model van een natiestaat. Zeker, veel natiestaten zijn niet democratisch, wat mensen als Soros niet zullen nalaten te benadrukken. Maar met het ondergraven van die natiestaten middels geldmanipulatie, gebaseerd op het succes van het Marshallplan, krijgen we in werkelijkheid geen open samenlevingen, maar open wonden. En niet alleen via de financiële wereld wordt er een aanval uitgevoerd op deze natiestaat. Deze aanval is veel breder, zoals Thierry Baudet analyseerde in zijn beroemde boek.

De stem tegen de Europese Grondwet, tien jaar geleden, was een stem voor het behoud van de nationale wetgeving, voor het behoud van de soevereiniteit, meer democratie, en dus juist voor meer licht. Brinkhorst heeft inderdaad gelijk gekregen want de wereld is er ondertussen een stuk donkerder op geworden. Maar dat kwam juist omdat de Brinkhorsten en de Sorossen van deze wereld hun zin hebben gekregen  en het referendum, het wapen van de democratie, buiten werking is gesteld.

En we weten nu ook: Mocht daartoe een wereldoorlog gevoerd worden, dan moet dat maar. De ‘wereldelitie’ is overal toe bereid.

 

 

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

21 Reacties

 1. Op de zelfde link iets naar onderen scrollen , een foto van een SS met dito een € teken. En wij maar denken dat de Nazi’s / Duitsers zijn verslagen . Toch bizar , een land dat een grote oorlog heeft gevoerd wederom de leiding heeft binnen Europa .

  http://plazilla.com/page/4295069492/er-is-niets-nieuws-onder-de-zon

 2. Ben laat op dit onderwerp maar wilde dit toch alsnog posten .
  De Euro teken in 1917 .
  Deze foto komt uit een editie van het boek Het Leven, 12 de jaargang 19 juni 1917, pagina 816. Het onderschrift van de foto luidt:

  De indrukwekkende parade door de straten van New York, ter eere van het bezoek van Generaal Joffre gehouden. Op den voorgrond de Amerikaansche “Hulde aan de vlag” : “The Stars and stripes forever!’
  Deze parade werd gehouden op Fifth Avenue voor de Public Library (links) in New York, mei 1917

  Zien we hier het Euro teken en rechts de rijen mensen in 2 x 1 rij dik en vervolgens meerdere rijen , die mogelijk een datum aangeven 1-1-2002?

  http://plazilla.com/page/4295069492/er-is-niets-nieuws-onder-de-zon

 3. Stemmen is voer voor vee.

 4. Hoop dat de motie Omtzigt vanmiddag nog enige duidelijkheid (maar geen openheid) oplevert. Motie verworpen. Het net sluit zich en u bent allemaal de klos.

 5. Er is al zoveel over gesproken. Er helpt maar 1 ding. Nederland moet de unie verlaten…HOE DAN OOK!
  En de veroorzakers van deze ellende moeten ter verantwoording worden geroepen!

  • @no_eu. Geheel met u eens. Blijven we in de EU dan komt de oorlog ons met rasse schreden tegemoet. Praten en verkiezingen helpen niet. Uw HOE DAN OOK!, is m.i. een hartenkreet waar denk ik velen het mee eens zijn; enkel de leiding om dit uit te voeren ontbreekt. Alle partijen in Nederland zijn nl. in meer of mindere mate Eurofiel. Dit betekent dat de stemmen van de mensen die niet voor de EU zijn altijd verloren gaan. Stemmen is zinloos geworden doordat zonder last of ruggespraak een miskenning van de inhoud van het mandaat heeft opgeleverd. De politici zijn banksters geworden. Hoop dat de motie Omtzigt vanmiddag nog enige duidelijkheid (maar geen openheid) oplevert.

   • Verdeel en heers. Dat is waar de politiek zich een breuk om lacht. Wij zeuren en zeiken op verjaardagen enz. Als het stemhokje weer eens opengaat en de overheid de boel nog met propaganda en indoctrinatie heeft overgoten. Gaan velen nog denken dat democratie in Nederland echt bestaat. Maar we kunnen zien aan de verlopen jaren van de politiek dat democratie niet is wat wij er van denken en verwachten. Nederland is een schijndictatuur. En een monarchie. Dat er een [parlement is zegt helemaal niets. Dat kun je bij veel andere landen openlijk gaan ontdekken. Hier word de schijn hoog gehouden om de elite in het pluche te houden. De schijn democratie is er een van verdeel en heers. Dat komt ze eigenlijk best goed uit. Zij zullen het niet hardop zeggen. Maar geloof mij. Ze genieten. Het volk laat zich in de luren leggen door deze overheid aangestuurd door een top die maar 1 doel heeft. Top blijven! En idd praten heeft geen enkele zin meer.Poldermodel en links gedachtegoed is de oorzaak !

 6. http://www.relay-of-life.org/nl/index.html
  De nazi’s hebben Nederland nooit verlaten.
  Kijk wat er nu in America gebeurt. http://beforeitsnews.com/prophecy/2015/05/jade-helm-nightmare-explodes-wait-until-you-see-what-they-just-found-you-will-blown-away-videos-2469456.html Met Jade Helm wordt ook stilletjes Agenda 21 ingevoerd. Lees de echte Agenda 21 en als je kinderen hebt kunt je bang worden.
  https://www.youtube.com/watch?v=TzEEgtOFFlM
  En al die idiote milieufreaks hier denken dat zij aan iets nobels meewerken. Ook zij gaan mee onder.

 7. http://www.vrijspreker.nl/wp/2007/12/balkenende-landverrader/

 8. g.h.m.leferink

  1 juni 2015 op 22:01

  Na mezelf al vaak afgevraagd te hebben ‘Hoe komen we van die foute beslissingen af, die steevast ver van onze eigen leegplek worden genomen?’ zie ik een oplossing:
  Het Zwitserse systeem. De meeste dingen daar worden in de Kantons zelf beslist, en in een Kanton hebben de gemeenten weer veel zelf te beslissen. Dàt werkt!
  Voorbeeld: in Appenzell inner Roden mag niemand zich arts noemen zonder geslaagd te zijn voor het artsexamen. Maar in Appenzell ausser Roden geldt dat niet. Zonder dat het daar ritsen doden tot gevolg heeft! Dus zeg ik: vooral NIET de Provincies afschaffen, maar meer taken daarheen delegeren, en zonodig de Provincies splitsen in kleinere, homogenere delen. Want Achterhoek is geen Betuwe, Zeeuws Vlaanderen verschilt van de rest van Zeeland, enz.
  Bijkomend voordeel: de als konijnen vermenigvuldigende ambtenaren in den Haag kunnen grotendeels opgeruimd worden!

  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  • Inderdaad, ongeveer 24 gewesten als enige bestuurslaag onder de 2 e kamer, en volgens historische grenzen.
   Alleen bij de grote steden moet een sterke vergroting met buitengebieden komen om ongewenste allochtonen invloed tegen te gaan en grote steden groot te laten zijn zoals ook buiten NL gebruikelijk.

 9. dhimmiesnuffelaar

  1 juni 2015 op 18:38

  @gnor:

  De rol van de vaak vergeten sjacheraar en gluiperd Lubbers en zijn verschrikkelijke CDA moet hier genoemd worden. Zij hebben in de cruciale periode (jaren ’80) met VVD en tussen 1990-1994 met de PvdA heftig aan de eurofiele en ons opheffingsknoppen knoppen zitten draaien. De meest eurofiele EU parlementsleden, zijn naast de bekende linkse quislings incl D’66 ers, vooral CDA-ers, zoals van de Camp en Wortman, de ergsten onder de ergsten.

  • @Dhimmiesnuffelaar. Geheel terecht wat u schrijft. In die zin haalde ik ook aan vanaf de 70-er jaren. KVP,CHU,ARP later CDA maar het bleef ieder voor zich en God voor ons allen. Figuren als Lubbers waren oude KVP-ers die achteraf bezien alles deden wat hun God had verboden (zo wordt het gebracht) maar ondertussen de bisschop uithingen. Helaas als je gelooft dan weet je niets zeker want je gaat uit van zelf bedachte aannames en kuddediergedrag. Dat mag van mij maar ik wil er geen last van hebben.

 10. Laurens Jan Brinkhorst was dat niet degene, zo hoorde ik, die aan de mem van us mem lag? Natuurlijk is de uitslag zoals die in Nederland kwam een piketpaaltje; meer niet. Door Marshallplan en de wijziging van onze Grondwet(1985), was Nederland al eerder weg gegeven. Wat je hebt weg gegeven ben je kwijt dus de stemming was op zich een zinloze exercitie. Ik stem nu ook niet over het inwisselen van de gulden voor de euro; dat is allemaal mosterd na de maaltijd. Vanzelfsprekend zijn Balkenende en zijn opvolgers aan te merken als mislukte autochtonen door verder te gaan op het ingeslagen pad. Maar we vergeten elke keer maar weer dat de ommekeer echt plaats vond begin 70-er jaren van de vorige eeuw. Toen zijn we in slaap gesust en al dommelend achter de toen aanwezige volksmenners aangelopen omdat we te duf waren om de leugens te doorzien.

 11. Europa en geschiedenis na kruisiging. Opgeschreven door mensen met goede bedoelingen. Een voorbeeld is geschiedenis Nederland vanaf 1940/45. Niet èèn die het meemaakten was geschikt. Die het wel was is bekend. Hij deed er jaren over om te concluderen dat Duitsers mensen waren met foutjes. Onbekend in zijn stam. Lachen, dubbel, door een Nederland stamgenoot, Ik, was nooit zijn bedoeling. Dit verhaal is een vervolg.

 12. The EU should “do its best to undermine” the “homogeneity” of its member states, the UN’s special representative for migration has said.

  Aldus de speciaal vertegenwoordiger voor migratie, namens VN-secretaris-generaal Kofi Annan tevens chairman of Goldman Sachs International en Bilderberg bezoeker;
  Peter Sutherland

  http://www.bbc.com/news/uk-politics-18519395

 13. Leo KarelJan

  1 juni 2015 op 15:46

  En laten we niet vergeten dat Balkenende toen premier was en de mening van de bevolking door het riool spoelde. Over landverraad gesproken…..

 14. Leo KarelJan

  1 juni 2015 op 15:42

  Verhofstadt met zijn “open” samenleving: dat is het ware fascisme. Alleen al het feit dat hij vindt dat die “open” samenleving moet worden “AFGEDWONGEN” : nou dan weet je alles. Het fascisme van dit soort figuren ( dus ook van onze regentenkliek ) bestaat uit dwang: massale import van achterlijkheid, criminaliteit en armoede ( ongeacht de wensen van de autochtone bevolking ), overdragen van macht aan EUSSR en andere ongekozen internationale organisaties, open grenzen, overheden die zich overal mee bemoeien, grootschalige diefstal onder het mom van “klimaatverandering”, het beperken van de vrijheden. Als dat geen fascisme is….. Hoe durft die Verhofstadt zich het woord vrijheid nog toe te eigenen? Dan heb je een betonplaat voor je harsens.

 15. Alsof de duvel ermee speelt – en ik denk eerlijk gezegd bijna dat dit zo is – werden van de Bovenste Bovenbaas van Europa J.C. Juncker (vzmh) juist vandaag de volgende uitspraken genoteerd:

  ‘Een Grexit is geen optie. (…) Als op een dag een land uit de eurozone stapt, zou zich bij velen het idee nestelen dat de euro helemaal niet onomkeerbaar is.’

  Met andere woorden: Juncker verbiedt het Griekenland uit de euro te stappen. Niet alleen is dat in strijd met het zelfbeschikkingsrecht dat lidstaten officieel nog steeds hebben en blokkeert het enige vorm van voortschrijdend inzicht, het is ook oliedom. Want hoe meer Juncker c.s. dit roepen, hoe beter de Grieken Brussel kunnen chanteren (mits zij natuurlijk zelf in de euro willen blijven).

  Nederlanders hebben hun regering niet toegestaan in de EU te stappen, of de euro in te voeren, onder de conditie dat deze beslissingen voor eeuwig waren. Natuurlijk roepen exits praktische problemen op, maar dat is hier het punt niet.

 16. Ze doen inderdaad wat ze willen,de politici.
  De minachting voor de burger c.q. de belastingbetaler is groot.
  Op alle fronten wordt aangetoond dat er maar 1 regel is.
  Namelijk hoe blijven wij (de overheid en de politici) buien schot en doen we het lijken alsof we het goed voor hebben met die burger.
  We verkwanselen belastinggeld en als dat uitkomt onderzoeken we nauwkeurig hoe dat komt of kan en vervolgens is er niemand verantwoordelijk voor de puinhoop die gemaakt werd.
  We zijn democratisch maar als er besluiten genomen worden die we niet goed vinden dan bepalen we zelf democratisch hoe we verder gaan met het niet uitvoeren van die democratisch genomen beslissingen.
  Moedeloos wordt je er van en er zijn geen signalen dat het ooit veranderd.

 17. Breinbrouwsels

  1 juni 2015 op 13:14

  In ruil voor de ‘bevrijding’ moest al het goud en andere bezittingen, de souvereiniteit van de staten en het bloed van de kinderen worden ingeleverd. De volgende stap was het compleet inlijven van de EU zodat het monster de Verenigde Staten van Atlantis kon worden genoemd.