Nee, Jeroen Pauw: Wilders is niet verantwoordelijk voor Geldermalsen!

Door Joost Niemöller

 Jeroen Pauw werd vandaag geïnterviewd door de Volkskrant. Hij vindt dat Geert Wilders een speciale verantwoordelijkheid draagt voor het oproer in Geldermalsen tegen de opgelegde komst van een AZC:

 

Toch geen hooligans uit Rotterdam, blijkt ook dit keer weer.
‘De mensen die opgepakt zijn, komen uit Geldermalsen. Het zal me niks verbazen als het kantoorbediendes blijken te zijn, liefdevolle vaders misschien zelfs. Ze hebben zich laten opruien, met een kom-in-verzet hashtag op hun arm. Die mensen denken dat wat zij doen goed is, dat het gelijk staat aan het overvallen van een distributiekantoor in de Tweede Wereldoorlog.’

Heeft Wilders schuld aan deze actie, met zijn kom-in-verzetcampagne?
‘Wilders heeft getwitterd over Geldermalsen. En hij heeft zich nog niet uitgesproken tegen die actie: dit gaat te ver, kom in verzet, maar dan wel geweldloos. Als je een politicus bent die veel mensen aanspreekt, je roept op tot verzet en je houdt je mond als het uit de hand loopt, dan neem je een erg vreemde positie in als het gaat om het nemen van je verantwoordelijkheid.’

Hij had afstand moeten nemen?
‘Dat zou redelijk zijn geweest. Maar goed, daar is Wilders niet van.’

Wilders is niet van de redelijkheid, zegt Pauw. Als hij dat wel was, dan zou hij afstand nemen, want hij is zelf ook kritisch geweest over de komst van een AZC daar. Die mensen in Geldermalsen hebben zich laten ‘opruien’. Weet Pauw. Door Wilders? Pauw zegt het nog net niet letterlijk. Maar hij bedoelt dat wel. Dat is de hele context van wat hij zegt. Want waarom zou hij er anders afstand van moeten nemen? Kennelijk is Wilders er mee verbonden. Pauw zegt dus: Zonder Wilders geen rel in Geldermalsen. Bewijzen doet hij dat niet. Kan hij ook niet.

Het is de bekende teneur bij links. Han van der Horst schrijft op Joop.nl direct dat Wilders verantwoordelijk is voor het geweld in Geldermalsen. Ook hij kan zijn stelling uiteraard niet hard maken.

Laten we nog eens naar de feiten kijken. Dit is wat Wilders zei, in de Kamer:

 

‘Nederland wordt één groot asielzoekerscentrum. Pleeg verzet. Democratisch, geweldloos verzet, maar pik het niet.’

Kon het duidelijker? Democratisch, geweldloos verzet. Wanneer Wilders afstand neemt van de rellen in Geldermalsen zou hij dus afstand nemen van mensen waarmee hij zich nadrukkelijk niet heeft verbonden met zijn eigen uitspraak over dit verzet. En dan zou hij daarmee alsnog schuld bekennen.

Zo moest Wilders ook van alles en iedereen de verantwoordelijkheid opeisen over de massamoord van Breivik, alleen maar omdat Breivik Wilders een paar keer noemde in zijn ellenlange manifest. Ook dat was een truc om Wilders juist aan Breivik te koppelen. Wilders was slim genoeg om daar geen gehoor aan te geven. Hij noemde Breivik een gek en daar hield hij het bij.

Nu kan Wilders alleen maar herhalen wat hij al eerder zei. Pauw en de zijnen vinden dat nu ineens heel erg belangrijk. Alsof ze geen bijbedoelingen zouden hebben. Namelijk Wilders erbij lappen. Bij het geweld. Erg hypocriet allemaal.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

57 Reacties

 1. Hallo Gait,
  D’r bunt zo van die dingen die heb ik heel goed deur…!*
  http://fubar.mobi/2014/01/23/nos-kruipt-bij-pvdaars-in-de-reet/comment-page-2/#comment-27810
  * van de single: Ik bun maar ’n eenvoudige boerelul

 2. g.h.m.leferink

  20 december 2015 op 23:00

  Vanavond het NOSsjenaal van 2000 uur gezien. En je blijft je ergeren:
  * Timmermans aan het woord over het inleveren van bezittingen door illegale immigranten in Denemarken. Op de een of andere manier probeerde het sjenaal daar een draai aan te geven dat het niet terecht zou zijn.
  Wie durft nog met droge ogen te beweren dat DIT ‘Hun eigen opinie’-sjenaal nog OBJEKTIEF is?
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 3. Jullie zijn ook niet meer te redden.!
  En waarom niet?
  Omdat Wilders een dubbele agenda heeft.
  http://fubar.mobi/2015/10/31/pvv-wil-snowden-opsluiten/comment-page-1/#comments

 4. Pauw baalt vreselijk dat Wilders hem niet ziet staan. Oh wat graag zou hij hem in zijn flut programma willen afmaken. Pauw, de winnaar van de avond. Maar helaas en dan moet het anders via een krant, nou ja krant, Wilders zwart maken. Wilders is overal aan schuldig wat tegen links op gaat. Pauw binnenkort met baard en in een jurk en waarom niet als het maar geld opbrengt. Verstandige mensen weten dat de linkse natte droom van alle mensen op aarde samen leven in vrede eenmaal niet kan. En als zij het hard op laten weten dan worden zij door de linkse propaganda machinerie kapot gemaakt en op gewezen dat b.v. de meeste mensen willen graag een asielcentrum vlakbij hebben en niet kunnen wachten op de bouw van volgende moskeeën. Zo worden wij belogen onder de regie van de regering .

 5. Wat tweets van Omzicht

  “beste @fatimawillems19 In de Tweede Kamer ben ik helaas de enige die op dit moment vragen stelt over gewiste MH17 radarbeelden.”

  https://twitter.com/PieterOmtzigt/status/677230676068966402

  “Bij MH17 is ALLE primaire radar weg, gewist
  Vraag aan regering: gebeurt dit vaker?
  Antwoord: Nee! ”

  Kamer stemt zo over deze CDA motie
  Zorg dat EU landen aan Rusland en Oekraine de radarbeelden MH17 vragen.

  https://twitter.com/pieteromtzigt
  “VVD en PvdA stemmen deze motie.

  NL regering hoeft van hen dus niet te vragen om radargegevens MH17.
  Ronduit bizar!”

  https://twitter.com/pieteromtzigt

  Maar wel kakelen over Geldermalsen, Wilders en democratie door politiek en MSM .

 6. http://fubar.mobi/2015/10/31/pvv-wil-snowden-opsluiten/comment-page-1/#comments

 7. Wat u er ook over moge denken Gisteravond op TV Groningen 1 op de 5 Kinderen groeit op in Armoede dat wil zeggen Dat onze gemeenschap deze kinderen niet kan helpen. Zet dat eens af tegen die enorme bedragen, diensten, hulpverleners, gevorderde huizen, die wel voor passanten vrijgemaakt kunnen worden, En Groningen is een PVDA bolwerk. Misschien is dat wel hun ongeluk weinig ondernemers veel Politici

  • @Hogoden
   Krimp in het noorden, dus ruimte genoeg voor bovengenoemde diensten en “passanten”. De toekomst lacht de PvdA daar toe! Ik weet zeker dat dit krimp probleem als het grote gelijk gebruikt gaat worden en voor elke Fries of Groninger die door economische- of infrastructurele redenen gedwongen wordt te vertrekken er wel een zielige migrant aangewezen wordt om daar op het platte land jammerlijk weg te kwijnen.
   http://www.lc.nl/dossier/krimp-valt-het-tij-te-keren

 8. De ergste vond ik Frank Lammers. Nadat Siebrand Buma omzichtig had uitgelegd dat er grenzen zijn aan onze opvangcapaciteit, brulde Frank hem in het gezicht:
  “DUS JIJ VINDT DAT ER GRENZEN ZIJN AAN MEDEMENSELIJKHEID!!! DAT VIND IK ECHT NIET KUNNEN!!!! KLOOTZAK!!!!”
  Dat laatste zei hij weliswaar niet, maar hij bedoelde het duidelijk wel.
  Siebrand sputterde nog een beetje tegen, met argumenten als ‘ook verantwoordelijkheden tegenover de eigen bevolking’ en dergelijke, maar scherprechter Frank was onverbiddelijk.

 9. Om even de goede moed er in te houden; twee personen aangehouden op het vliegveld van Istanboel met 148 blanke EU paspoorten.
  http://sputniknews.com/world/20151218/1031991129/passports-smuggling-arrest.html
  En Juncker predikt, naast het hele Midden Oosten en Afrika ook visum vrije toegang tot de EU voor Oekraine, Georgie en Kosovo. Wat fijn toch, ik kan niet wachten.
  http://news.yahoo.com/eus-juncker-recommends-visa-free-travel-ukraine-georgia-134831266.html

  • @Cale
   Het gaat om tienduizenden paspoorten en idem diploma’s. Ik blijf bij mijn eigen tandarts of die in Singapore.

 10. Voor 400.000+ euri’s per jaar nagelde ik ook iedereen aan de schandpaal, terecht of niet. Hoer.

 11. De smeerlapperij van vuilakken als Pauw kent geen grenzen. Als er verzet is, zijn de mensen “natuurlijk misleid” en “ze hebben zich laten opruien”. Hoe durft die arrogante zak. Ze denken dat hun kliek van linkseGutmenschen het allemaal weet. Maar het zijn de grootste imbecielen die er bestaan, want ze laten zich inpakken door een achterlijke ideologie en laten de hele waanzin van het Midden-Osten hierheen komen. Hoe debiel kun je zijn? Hoe wereldvreemd, hoe achterlijk?

  • Wanneer dringt het bij die vaginale MSM nou eens door? Wat relschoppers? Neuh. Nederlandsch volk die opkomt voor wat de waarden nog waard zijn. Die worden afgebroken terwijl we er verbaasd naar zitten te staren. Mensen zoals jij en ik. Die zich ernstig zorgen maken om hoe de samenleving gevormd wordt. Afgebroken en bij het grof vuil word gedonderd. Een paar honderd jaar terug werden ze “Geuzen” genoemd. Het grootste tuig trekt van bovenaf aan de touwtjes. Het wordt tijd dat we die eens ter verantwoording roepen. Zelfgericht door een echt volkstribunaal.

   Gr Porta

 12. Pauw zegt: “Wilders heeft getwitterd over Geldermalsen”. Joost Niemöller haalt aan wat Wilders in September zei.

  Dus, wat heeft Wilders getwitterd? Ik heb geen twitteraccount want doe het nog met een zaktelefoontje. Misschien ligt er een verband met wat er getwitterd werd?

  Heeft iemand dat paraat om de discussie hier wat op te helderen wat dit betreft?

 13. De Maya kalender stopte ongeveer deze tijd. Waarom is duidelijk. Een beetje vooruitziend mens weet dat, als hij zichzelf ken, het woord genoeg niet bestaat. Tot het gaatje, graf, dan pas begrijpt de mens het. De hand van E.T is hier duidelijk aanwezig. Een weggever, voor Nederland, was het tijdperk 1940/45. In paleizen van E.T werd er met verbazing na gekeken. Als laatste poging werd Lou de palingboer gestuurd. Die werd, net als Wilders, weggehoond. Joop, letterlijk, overwon . Dankzij gas in Groningen, en niets anders. Wijsheid zeker niet. Dit wisten de Maya na het opzetten van een kalender. Mensen, het soort, vernietigt zichzelf als domheid regeert. Dat moment is aangebroken door windmolen mensen die waaien met elke wind.

 14. Dit soort rellen wordt gecreëerd door een politiek die totaal is losgezongen van de burgers.
  Ze hebben voor de omvolking geen mandaat.
  Maar persisteren in en beleid dat door de overgrote meerderheid wordt afgewezen.
  De politie staat nu voor de keuze, komen ze op voor de eigen bevolking, of kiezen ze de kant van de bezetter, de Frans/ Duitse bezetting die EU genoemd wordt en wij door zetbazen in denhaag onmondig worden gehouden.
  Voeren ze net als in ’40 ’45 de wet van de bezetter uit, dan loopt dat uit op burgeroorlog , een ramp dus.
  Je ziet nu al dat ze voor het joden ruimen kiezen, een weerloze zieke vrouw ingeklaard gemept omdat ze op straat voor haar huis verbleef.
  Collaboratie 2.0

 15. Iedere NEDERLANDSE autochtoon met ook maar een beetje overgebleven onbeschadigde hersencellen,en zélf beschikbaarheid,zou tegen IEDERE vorm vanovername door barbaren van zijn landje moeten zijn…wordt toch eens wakker daar.ZE KOMEN OM HET LANDJE OVER TE NEMEN.
  Mart Brasil.

 16. De bevolking van Geldermalsen verdedigt zich in grote getale tegen invasie van asielzoekende vluchtelingen die vanuit een vreemde moslimcultuur hun stad binnenkomen. Zij brengen een middeleeuwse cultuur mee hierheen en zullen niet integreren, laat staan assimileren. Geldermalsen wil dat niet, terecht. De inwoners protesteren tegen het onverhoeds doordrukken van de komst van een AZC door de PvdA-burgemeester.
  Dat dit met rellen gepaard gaat, is niet de schuld van de protesterende mensen, die de hautaine houding van de burgemeester niet lusten. Het prijst de bevolking van Geldermalsen dat ze geen rellen willen bij hun verzet tegen een AZC.

 17. Hij had afstand moeten nemen?
  ‘Dat zou redelijk zijn geweest. Maar goed, daar is Wilders niet van.’
  .
  Wat een ontzettende vieze vaatdoek is Jeroen Pauw ook. Wel roepen dat Wilders hier afstand van had moeten nemen, ook al wéét hij dat Wilders altijd oproept tot verzet, maar wél geweldloos. Maar niemand uit die knuffelhoek roept óóit dat Moslims afstand moeten nemen van IS. Of wel soms?
  .
  Kan Jeroen Pauw niet een keer zelf een beetje onderzoek doen voordat hij z’n mond weer eens open doet? Er komt zoveel onzin uit die man dat je je af vraagt of hij wel weet of hij ook maar ergens over nadenkt voordat hij geluid maakt.

 18. Ik plaatste zojuist dit Geenstijl interview maar nu ik de reaguursels lees over de rel in Geldermalsen zakt mijn broek af. Bijna alle commentaren zijn voor de ME? huh?
  We krijgen wat we verdienen blijkt steeds maar weer. Niet luisterende overheden gaan (ik moedig niets aan) natuurlijk steeds vaker zeer gefrustreerde burgers ontmoeten.
  Maar ja, vele van dit soort computer cowboys en sofa ridders maken het leven van de overheid wel erg gemakkelijk. Walgelijk, dom en laf.

 19. g.h.m.leferink

  18 december 2015 op 09:41

  De grondoorzaak is dat we in de EU meest de verkeerde politici hebben. Van het soort Gladius Gluiper, dat ook lijdt aan de ziekte Lafbekkeritis enormis. Zoals ik al eens opmerkte: Achterbaksheid en Lafheid zijn tweelingen!
  Als we in de politiek de (natuurkundig gezegd) ‘Achterbaksheidcoëfficiënt’ te groot laten worden, dan gaat het mis! Zoals in Duitsland in 1933, toen ze daar op Adolf Arglist stemden. En 60 miljoen doden later de ogen pas open gingen…..
  Wat ik ook als oorzaak zie is de steeds toenemende ‘Glibberigheidscoëfficiënt’ van de MSM (= HRM = HoofdRioolMedia). Het lijkt wel of er een stiekeme overeenkomst gesloten is tussen dat kabinet van premiertje spelende Rutteflutte en die media. Om ons die vloedgolf aan ILLEGALE IMMIGRANTEN door de strot te wurgen!
  O.a. door ze ‘Vluchtelingen’ en ‘Asylzoekers’ te noemen, wat maar een paar % ook echt is.

  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  • Volgens de media komen er volgend jaar nog 250.000 “vluchtelingen” bij. Turkije’s grenzen zijn zo lek als een mandje, het worden er dus meer. Dit gaat natuurlijk fout aflopen, zeker nu ik ook lees dat de huizenmarkt weer aantrekt. Ik hoop voor die nieuwe huizenbezitters dat ze hun huisje op een “vluchteling” vrije plek hebben gekocht, zodat hun kinderen probleemloos en zonder toezicht op straat kunnen spelen – of is dit in het gehele land al onmogelijk? T’is voor mij heel lang geleden dat ik in NL op de stoep heb geknikkerd. Arthur van Amerongen zegt het overtuigend vanuit Portugal; gewoon weggaan uit dat land Nederland. Alles is blijkbaar al verloren in zijn visie. Het is een beetje ongewone man maar weet wel waar hij het over heeft.
   Dit interview moet je zien: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/12/gesprek_op_niveau_jan_roos_en_arthur_van_amerongen.html

   • ” Ik hoop voor die nieuwe huizenbezitters dat ze hun huisje op een “vluchteling” vrije plek hebben gekocht,”
    .
    als ik de list van de azc,s bekijk die de hr wilders heeft genoemd, dan zie ik het somber in voor de huizenbezitter.
    .
    maw, geachte huizenbezitter, door ons huidige vluchtelingen beleid zal de waarde van uw huis krimpen en gereduceerd worden tot nagenoeg 0 euro.
    .
    leuker kunnen we het niet maken, mvg, politiek den haag/brussel.

 20. De Nazi’s zijn allemaal via het Neurenberg tribunaal berecht en de wreedheden zijn in de openbaarheid gebracht. Echter het communisme dat veel langer en veel meer wreedheden en slachtoffers heeft geëist men schat 100 miljoen daar zijn de daders de moordenaar en sympathisanten, The Fellow walkers de Opotniki nooit voor een Neurenberg tribunaal gesleept. Freek de Jonge zei na het ineenstorten van het communisme De bodem onder onze generatie is nu weggeslagen. Het zijn juist deze mensen, die gewoon fout waren net zo fout als NAZI partijleden zijn nu hoogleraren of verslaggevers Het Auschwitz commiteë en ons allemaal beschuldigen van racisme Ons de maat nemen. De Nederlandse Politieke correctheid nu is zonder meer hun noeste Arbeid . De oud communisten zijn nu weer de leiders in O.Europese landen zonder gene berouw of schuldgevoel Lees het boek “messianisme zonder mededogen”Het communisme, zijn aanhangers en zijn slachtoffers.

  • g.h.m.leferink

   18 december 2015 op 09:56

   ‘Hugoden’: U hebt gelijk. En de drie grootste mensenslachters van de 20e eeuw waren in deze volgorde: Mao Zedong, Jozef Stalin en Adolf Hitler…..
   En die arrogantie van Slinks Links? Farizeïsch!
   Neem die pias van (S)Links, Freek de Jonge: Paus Johannes Paulus II over de hekel halen toen die Nederland bezocht? Daar had’ie geen enkele moeite mee! Maar toen islamitische smeerlappen die overval op Charlie Hebdo hadden gepleegd zei deze van-angst-in-de-broek-plasser: “Je HOEFT niet te beledigen!” Als DIT geen meten met twee maten is…..
   Mijn konklusie is al getrokken: Bestrijd Arie Achterbaks, Sammy Stiekem en Glenn Gluiper. Dan bestrijd je meteen de OORZAAK van de ellende.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

   • Het begon al voor Stalin bij de Coup in 1917 met Feliks Djersinskiy etc geen revolutie van het Volk dus. De beroemde en gelouterde Nederlandse Cineast Joris Ivens noemde de dwangarbeiders in de Goelags onkruid. De op de schouders gedragen Harry Mulisch stond pal achter Stalin hij vond het ook terecht dat de Cubaanse schrijver Herberto Paillo een collega dus in de gevangenis werd gegooid Hij durfde kritiek te hebben op het Communisme. Passief lidmaatschap van de NSB werd tot in de 2e generatie bestraft maar lidmaatschap van een ander, veel erger, moorddadig regime., werd goedgepraat
    Theun de Vries kreeg een ere doctoraat en de PC hoofdprijs. Vreemd NAZI’sme en Communisme zijn broertjes van elkaar Alleen was communisme vele malen wreder . Lees maar eens over 10% quote waarbij bv in Hongarije Bela Kun 1919 en Tibor Szamuelly in elk dorp 10% werd neergeknald. U mocht het niet weten.

 21. J. C. Th. Köhler

  18 december 2015 op 13:56

  Allemaal, Hugoden?

  Hoe komt het dan dat ze Eichmann hebben gepakt in Argentinië? En hoe kwam Mengele dan in Brazilië terecht? Wel eens van de operatie Odessa gehoord? Er zijn meer nazi’s ontkomen dan er berecht zijn.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  • Dat is zeker zo. De top blijft altijd buiten spel.
   Maar blijft staan alle communisten lopen nog steeds vrij rond .Velen echte misdadigers, Het is goed als met dat verleden wordt afgerekend ter genoegdoening van de mijoenen slachtoffers, maar ook dat deze genocide goed wordt gedocumenteerd en veroordeelt . De nieuwe generatie Russen hebben daar zeker behoefte aan .

 22. Al die aandacht voor Jeroen Paauw Het is DWDD in de late uren Puur entertainment . met 2 dragers Voetbal en Politiek en dan maar lachen. Zelfs de presentatie van Robert Dijkgraaf moet leuk blijven Lachen hoor atoompies

 23. http://fubar.mobi/2015/12/17/overheid-voert-oorlog-tegen-de-vreedzame-bevolking/comment-page-1/#comment-27598
  Let op!
  Geert Wilders en de PVV als geheel wensen zich niet uit te laten over
  deze gedachtekronkel:
  tinyurl.com/pcjtoft

 24. Tja, in een goed werkende democratie worden alle politieke stromingen eerlijk vertegenwoordigd, en is er daardoor geen noodzaak tot geweld.
  Dit zogenaamde geweld zegt alles over de staat van de Nederlandse democratie waar de zittende macht, trouw geholpen door de main stream media, tracht onwelvallige meningen buiten het debat te houden.

 25. Alles is zo’n beetje de schuld van Wilders. Volgens Asscher voelen de moslimjongeren zich hier niet thuis omdat Wilders tot politicus van het jaar is gekozen. Het moslimjongeren probleem speelde al lang voor dat Wilders met de PVV in de tweede kamer zat.

 26. Dit zijn trouwens een zelfde soort praatjes als in de oorlog. Op veel acties van het verzet volgen vaak razzia’s en terechtstellingen van willekeurige burgers door de nazi’s. Velen waren daardoor huiverig voor de handelwijze van de ondergrondse, waardoor er een soort patstelling ontstond. Immers: een volk dat voor tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht. Het verschil met toen is dat de burger in direct gevaar verkeerde wanneer hij of zij zich verzette. Nu kunnen we gewoon nee zeggen tegen het oprukkende Islamfascisme zonder dat ons leven direct gevaar loopt. En toch liggen al dit soort figuren als Pauw al bij voorbaat al op hun rug met ontblote keel als een wolf die zijn onderdanigheid toont. Onbegrijpelijk. En dan ook nog eens zondebokken gebruiken om hun verderfelijke gedachtengoed beter te ventileren. Waar hebben we zoiets eerder gezien? https://nl.wikipedia.org/wiki/Marinus_van_der_Lubbe

  • Pauw vult gewoon ordinair zijn zakken met dit links gutmensch gelul van hem. Het gaat hem om een groot salaris, vele euros. Veel mensen zijn bang voor hun baan. Tijdens WO2 was men bang om doodgeschoten te worden. Nu is men bang voor baan verlies, prestige verlies en noem maar op. De paar mensen zoals in Geldermalsen die dit naast zich neerleggen en het risico durven te nemen om voor politiek incorrect of erger, extreem rechts, racist of zelfs nazi te worden uitgemaakt omdat men bezorgd is voor de publieke veiligheid, orde en waarde van hun huis, worden onmiddellijk voor tuig uitgemaakt door onze “onstelde” politici. Het is de door onze politici gesteunde Nato strategie die van het midden Oosten een puinhoop heeft gemaakt en nu moet de gewone burger de prijs betalen. Hypocriet en Krankzinnig.

 27. quote van Noam Chomsky

  • De inlog- rekensommetjes worden trouwens steeds moeilijker. En wat Geldermalsen betreft: Wie niet horen wil moet maar voelen (quote van mezelf).

   • Als Wilders van het politieke toneel zou zijn verdwenen zijn die Geldermalser echt niet opeens dik tevreden met datzelfde AZC. De aard van de problemen die volksverhuizingen naar Nederland met zich mee brengen verandert er geen spat door. De kloof tussen de opvattingen bij landsbestuur en bevolking wordt er echt niet kleiner door. Politici en mandarijnen bij de MSM kunnen niet zo dom zijn dat ze dat niet doorgronden. Dus is er sprake van opzet. Vandaar dat de discussie zoveel mogelijk versmald wordt tot de persoon van Wilders. Dat was zo bij Janmaat, dat was zo bij Fortuijn en dat is zo bij Wilders.

 28. Typerende reactie van de (Nederlandse) MSM: het probleem van massaimmigratie versmallen tot wel of niet de schuld van Wilders.

  “The smart way to keep people passive and obedient is to strictly limit the spectrum of acceptable opinion, but allow very lively debate within that spectrum….”

 29. Andre van Delft

  17 december 2015 op 21:06

  Nep-journalist van de nep-publieke omroep.

  Links heeft de instituties in handen, en hypnotiseert de massa zodat na nep-verkiezingen er steeds weer een nieuw nep-parlement en nep-regering is.

  Nep-democratie.

  • Nep-Democratie? Ik durf te stellen dat wat nu gebeurt meer te maken heeft met een fascistische dictatuur, dan met nepperds.
   Het lijkt allemaal heel onschuldig totdat er een politicus opstaat die echt een gevaar vormt voor de fascisten. Dan wordt hij bedreigd, genegeerd en als dat niet helpt, vermoord, zoals Pim.
   De AZC’s komen tegen het wil van het volk. In mijn weten is dat typisch een vorm van fascitische dictatuur.

   • Vervolg: die dame in Geldermalsen, lijkt overduidelijk te zijn opgewacht. Wat doet een ME er op 600 mtr van de brandaard anders? Die was daar niet bij toeval.

 30. Natuurlijk probeert links en gutmensch Nederland de door hun gehate Wilders de schuld te geven van een protest wat eigenlijk helemaal niet uit de hand is gelopen behalve dan dat er een onschuldige mevrouw het ziekenhuis is ingeslagen door de politie. Die mevrouw heeft een serieus hersenletsel. Dit heeft niets met Wilders te maken. Dit heeft alles te maken met onze overheid. Van politie tot burgemeester tot Koning’s regering in Den Haag. De agressievelingen waren blijkbaar politie agenten. Niet de burgers van Geldermalsen die opkomen voor hun veiligheid, sociale verworvenheden, huiswaarde en zakenbelangen. Degene die betaalt bepaalt, toch? Deze Geldermalsenaren betalen inkomstenbelasting, btw, onroerendgoed belasting en waarschijnlijk vele gemeentlijke belastingen. Dat geeft deze inwoners het eertse recht van spreken, in een eerlijke wereld. Maar zo werkt het niet in de wereld van Mark Rutte & co. Nederland is eindelijk aan het ontwaken. Laten we hopen dat het niet te laat is.

  • Eigenhuis bezitters in alle gemeenten waar AZC’s zijn gevestigd moeten massaal een verlaging van de OZB aanvragen. Hun huizen zullen met minstens 30-40 % in waarde zijn gedaald.
   Hiervoor zijn gemeentebesturen wel gevoelig, want dat levert minder inkomsten op.

 31. Pauw is een idioot die alleen wordt gewaardeerd voor zijn on-patriottische houding door links.
  Mvg

 32. Tsjonge. En Pauw is een extreem linkse mongo! Als er 1 haat zaait is dat deze nitwit wel. Maar de oplossing is deze. Gewoon negeren en zijn programma’s boycotten!

  • Pauw is typisch de Vara.
   Hij verneukt je deze trage kletsmajoor, die tot de verhevenen van de arbeidersklasse is gekruid door een zekere Bart, die naar hem opkeek……..vanwege ? Bartje wilde ook wel neuken.
   Beslist geen intellectueel en zijn interviewtechniek heeft iets van een kapelaan, die voor de eerste keer een biecht afneemt.

 33. Welk geweld is er eigenlijk geweest vanuit burgers in Geldermalsen. Er is geschreeuwd, Er is vuurwerk gegooid. Er is een hek omgeduwd. Er is op de ramen geklopt. Dat is allemaal geen geweld.

  Van welk geweld moet Wilders dan afstand nemen?

 34. @Tipo
  Zag een 21 minuten duren you tube en ik zag met elkaar babbelende mensen waaronder ook kinderen, nota bene, en ineens hoorde ik een vrouw vloeken dat er geschoten werd en daar was zij nijdig om omdat er kinderen aanwezig waren. Logisch.

  Zijn er twee of drie opgeschoren koppies die wat rammelen aan een hek en Geertje Wilders scanderen en daarna weggaan. Mja en vervolgens de ME, waar het verbouwereerde publiek nota bene ook nog filmpjes van maakt.

  Deze boel stinkt!

 35. Jeroen Pauw, iemand die ijskoud durft te beweren dat de Islamitische Staat niets met de islam de maken heeft, probeert nu Wilders verantwoordelijk te stellen voor het geweld in Geldermalsen? Hoe dik moet dat bord voor je kop dan zijn? Echter, ik begrijp ‘m wel, ze grijpen alles wanhopig aan om het zinken van het schip tegen te gaan.
  .
  Wilders heeft nadrukkelijk opgeroepen tot geweldloos verzet. Desondanks kan Wilders wel zeggen ‘ik heb opgeroepen tot geweldloos verzet omdat ik iedere vorm van geweld afkeur, dus ook dit geweld keur ik af zoals ik iedere vorm van geweld afkeur’.
  .
  Simpel, zou je denken. Het punt is waarschijnlijk, als hij afstand neemt van dit geweld dan kan het zo geïnterpreteerd worden dat hij er wel verantwoordelijk voor zou zijn.
  .
  Die linkse gluiperds proberen hier een slaatje uit te slaan.

  • g.h.m.leferink

   18 december 2015 op 13:36

   ‘Dick’, Pauw heeft geen bord voor zijn kop, maar de front-pantserplaat van een Leopard-2 tank.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 36. Pauw is niet de enige die dit denkt, op de Joop hebben we nog zo’n zwetsnek…

  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/35165_de_bedreiging_voor_onze_democratie/

  • Minsten de helft van de reaguurders op Joop veegt de vloer met deze zwetsnek aan.
   Bij Pauw ontbreekt helaas het harde tegengeluid.

   • @Koos
    Maar Jole modereert zich blauwe vingers hoor om zijn vriendjes erdoor te laten en de rest in de prullenbak te wippen. Lol is dat hij af en toe een ander genadiglijk toestaat te modereren waardoor er zaken tussendoor glippen die duidelijk maken dat ook daar de vlag niet dezelfde kant uit wappert.
    Moet je wel bekennen dat ik me echt kapot erger aan bepaalde zuigers. Vooral daags na, dan tref je overal het stempel aan van ene Zandbergen en Roos, lijkt verdraaid nog toe wel het duo….. eh, nou je weet wel.
    Ach en dan hebben we nog de dorpsgek die blijkbaar elke keer weer onder de radar glipt en die hier zich ook eens meldde. Mafklapper in de hoogste graad der dwazen. (noemt zich nu Vladimir Ridder). Heeft al zijn comments geknipt klaarliggen om aan elkaar te lijmen. Wordt er overal uitgeknikkerd en gedijt het best op Joop, want daar weet de moderator tante Bet nog niet te onderscheiden van economisme , kuch, zwatelaar Klaver.