Pauw maakt van Nederland een grimmig, gevaarlijk land

Door Joost Niemöller

In Nederland is er in deze steeds meer emotioneel wordende tijden van massamigratie, moslimextremisme en open grenzen, een groeiende behoefte aan serieus publiek debat. Met name op een massamedium als televisie. Daarbij is het goed dat mensen kunnen uitspreken, en visies tegenover elkaar kunnen stellen.

In programma’s als Pauw, maar ook De wereld Draait Door, komen vooral politiek correcte personen uit de entertainmentindustrie aan het woord. Die zijn slecht geïnformeerd en lullen vooral wat mee met wat zij denken wat aanvaardbaar is binnen het circuit van de Nederlandse publieke omroepen. Dat is namelijk hun werkgever.

We hebben er heel erg veel van. Jongens en meisjes, die weten hoe je voor een camera moet entertainen. Zoals de oudere jongen en meisje op deze foto. Met ingebouwde arrogantieradar. Het voegt aan de discussie helemaal niets toe, want ze hebben zich nooit ergens serieus in verdiept, en komen nooit buiten de grachtengordel, en het vergroot zo alleen maar de kloof tussen de machthebbers en het volk. Het vergroot daarmee ook alleen maar het geweld vanuit dat volk. Die zitten machteloos aan de andere kant van de tv zich op te vreten. En moeten daar nog voor betalen ook.

Het is dus op zijn minst onverantwoordelijk, maar zeker ook gevaarlijk wat Pauw en de zijnen aan het doen zijn. Ze maken Nederland met de dag onleefbaarder en vergroten het agressieve klimaat. Met die opruiende praat over de racistische Nederlanders met hun Zwarte Piet en hun uitzending op uitzending uitgedragen narcistische morele verhevenheid zonder verantwoordelijkheid.

En zo wordt Nederland met elke uitzending van Pauw weer een stukje grimmiger.

Duitsland is nog veel meer politiek correct dan Nederland. Maar Duitsers zijn ook serieuze mensen. Laten we gewoon maar zeggen: Volwassen mensen. Daar maken ze dan ook volwassen programma’s, waar echte standpunten worden uitgewisseld en geen emo tv wordt bedreven.

Jeroen Pauw heeft nu echt wel bewezen dat hij te licht is om zo’n programma te dragen. Zonder Paul Witteman. Ja, die is ook uitgesproken links, maar dat is wel een echte journalist. En die weet dus ook hoe je een item inhoudelijk kunt houden, zonder af te zakken naar dat semi-correcte hyperige emosfeertje waar de NPO nu van vergeven is. Daar hadden we de commerciëlen toch voor?

Kijk hier eens. Een recent voorbeeld. Deze mevrouw komt in de altijd interessante talkshow van Anne Will gewoon aan het woord met een afgewogen verhaal over de gevolgen van de illegale migratiestroom. Daar zit echt niets extreems tussen. Dat is op zijn minst gewoon interessant om aan te horen, ook voor de tegenstanders.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

46 Reacties

 1. ”Die zitten machteloos aan de andere kant van de tv zich op te vreten.” -exact. En dat is zo frustrerend dat ik nog maar zelden kijk naar dergelijke ongenuanceerde tv-programma’s.

 2. Pauw denkt gewoon: als de peop de ventilator raakt, maak ik me volledig onzichtbaar in mijn van NPO geld gekochte luxe hut op Coral Estate op Curaçao. Daar vind niemand me. Zo kan ik het ook.

 3. Goed stuk Joost & mooie verwijzing naar het debat-programma in Duitsland. Daar is nog sprake van inhoud, lange en overwogen zinnen. Dat heb ik in Nederland al lange tijd niet meer gezien. Weg met de emo-TV, en ook met het emo-beleid in Nederland. Nu zijn er toch wel heel veel valse Syrische paspoorten gevonden,.. Zelfs zoveel dat de NOS het publiceert 🙂

 4. “…totdat het weer veilig is om terug te keren naar hun land.” Dat lees en hoor je overal. Dat is dus het probleem. Niemand gelooft dit nog. Geldermalsen, Oranje, etc. willen geen Schildersbuurt. Zo simpel is het.
  BN-ers willen dit niet begrijpen omdat ze niet in zo’n buurt wonen. Wel kun je als je slim bent een hoop geld verdienen met vluchtelingen door tv optredens, sociale woningen en AZC’s bouwen, sociale hulp verlening, advocaten voor daders en slachtoffers, allerlei AZC toeleveranciers, kortom er bestaat een bedrijvige zieligheids economie rond deze vluchtelingen en vaak een hele lucratieve. Dus; meer, meer, meer. Begrijpt U?

  • Ik zie de omgeving van de asielzoekers, de zieligheidsindustrie als een zelfgekozen middel om Melketier te worden.

 5. Ik vond het mooi dat Jan Roos aan tafel zat bij pauw. Je kon gelijk merken dat het ergens over ging. Het is voor mensen die geen cent te makken hebben en veilig binnen de grachtengordels leven zo naïef om met open armen migranten te willen ontvangen. Ik geloof best dat ze dat vanuit beste intenties doen maar het is zo olie dom en onrealistisch. Jammer dat er naast Jan Roos niet wat zwaardere mensen in deze categorie worden uitgenodigd om over dit onderwerp te praten. Helaas domineren “linkse” goodmensen de media.

 6. .
  deze Pauw, dus duidelijk ‘n schande voor zijn soort,

  die steeds weer prominent naar voren wordt geschoven,

  daar hij het Beeld-verslaafde Volk helpt mede te verdoven

  en daarmee voor z’n Baas dus ruim voldoende scoort !
  .

  het complete rijm: http://www.Jasterke@Wordpress.com

 7. Er zijn alleen maar linkse programma’s en omroepen: NOS, RTL, alle publieke omroepen : het is allemaal gore linkse bagger. Ook WNL, met die stomme politiek correcte Telegraaf wijven.
  Alleen Powned biedt één keer per week een uurtje tegengewicht.
  Treurig en het kost een miljard per jaar, die vuile NPO!!!
  En natuurlijk van de belastingbetalers!
  Mensen: zeg op die abonnementen op TV gidsen!

 8. Bij de Pegida demonstraties toont Aboutaleb zijn volkomen dictatoriale gezicht. Alles heeft hij eraan gedaan om de demonstraties te verzieken. Moslim Aboutaleb hoort nou eenmaal liever geen kritiek op die fijne ideologie van hem. Walgelijk; en de mensen vinden deze wolf in schaapskleren “geweldig”. Slaap zacht, stomme kudde die dit vindt.

 9. Daar zitten ze dan “de BN’ers / entertainers” bij lichtgewichten als Pauw en Van Nieuwkerk. De presentatoren hebben geen diepgang en de gasten weten echt helemaal NIETS. Politiek correcte cliché’s vliegen over tafel en iedereen lult elkaar als eensgezinde Gutmenschen na. Echte KENNIS : ho maar. Dit is tekenend voor een land dat in snel tempo naar de afgrond gaat. Ik merk het zelf ook om me heen: ECHTE KENNIS ( bijvoorbeeld van de islam ) is totaal niet van belang en wordt niet gewaardeerd. Het maakt de mensen zelfs JALOERS. In plaats van eens uren te besteden aan het opdoen van echte KENNIS, wenst men zonder kennis op gelijk niveau mee te kunnen praten: zoals die volkomen debiele BN’ers in die wezenloze prietpraatprogramma’s. Slechts gewapend met wat kreten uit de politiek correcte media lult men maar wat en wil men zich als Gutmensch presenteren. En als ze echt argumenten horen, lopen ze weg en weten eigenlijk best wel dat ze luie, holle vaten zijn, gebakken lucht.

 10. Vandaag hoorde ik het bericht dat 70% van de Nederlanders geen bezwaar heeft tegen een azc in hun gemeente, mits rekening wordt gehouden met de aantallen in verhouding tot de bevolking. (g.h.m.leferink schreef er hierboven ook al over.)
  Dat bestaat niet!
  26% van de bevolking zou nu op Wilders stemmen. Daarnaast is er een grote groep die Wilders te grof vindt maar geen vluchtelingen meer wil toelaten.
  Dit onderzoek kan niet goed zijn. Dat de media dat kritiekloos aanhalen is een doelbewuste ondermijning van de democratie.

  • Nederlanders hebben vergeleken met andere West-Europeanen de meeste moeite met de instroom van vluchtelingen. Dat blijkt uit een groot Europees onderzoek, dat vandaag verscheen. Driekwart wil ook niet financieel helpen.

   http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/4171983/2015/10/27/Nederlander-ziet-vluchteling-liever-gaan-dan-komen.dhtml

   • @Dawg
    Best logisch. U kunt niet een socialistisch model hanteren en dan menen dat mensen die part nog deel hebben aan dit model (lees, inleggen en op basis van de linleg solidair zijn) in grote golven toelaten. Zelfs een vleermuis weet dat zulks niet werkt.

   • Dat komt grotendeels door het gebrek aan ruimte, en de afbraak van de natuur voor woningbouw.
    Maar ook het feit dat immigranten uiterlijk veel meer van ons verschillen dan van de Fransen of de zuid-Europeanen.

  • @Jan Stemerdink

   Klein voorbeeld in een klein dorp waar twee Somalische gezinnen werden geplaatst. Ging prima. Kinderen gingen mee met de dorpsjeugd, wilden erbij horen en hoorden erbij. Gezinnen zijn vertrokken, want pa en ma enzovoort, richting randstad. Dat is zooo triest voor die kinderen die echt prima meededen.

   Dus ja ik pleit voor kleine opvang, maar ik weet dat het niet gaat werken want uiteindelijk zit alles in de bekende clusters. Helaas.

 11. In buitenhof jubelde Timmermans over het grote aantal vrijwilligers, zonder welke Nederland het niet aan zou kunnen (met de invasoren).
  Die hulpverlening is dus ook een harde politieke daad, met als gevolg nog meer ellende in de toekomst. Ik vraag me ook af hoeveel van die hulpverleners moslim zijn.
  Zijn ze het wel, dan is het een vorm van Jihad.
  Zijn ze het niet, dan is het een vorm van “laten de kafirs voor ons werken”.
  Maar die kafirs zijn dan wel collaborateurs.
  Het wordt steeds urgenter dat er een regime-change in Europa komt.

 12. De asielzoekersstroom zou voornamelijk via Turkije komen (omdat dit geld en meer oplevert). Nog steeds gaan Nederlanders massaal naar Turkije. M.i. niet om Turken te zien want dan had men ook in Nederland kunnen blijven. Het gros van de mensen die je te spreken krijgt is er vast van overtuigd dat het niet klopt wat er allemaal gebeurt, maar ze zijn er evenveel van overtuigd dat zij er geen invloed (meer) op hebben. Dus kijken ze gewoon naar Pauw c.s. want je moet toch wat. Hetzelfde geld trouwens voor de model-Suri Humberto wiens gasten uit dezelfde kring komen als die bij Pauw. Herhaling van zetten dus. Er wordt nog steeds onderscheid verondersteld tussen de NPO en de commerciëlen maar dat is een gemaakt onderscheid; de NPO is net zo commercieel.

 13. Volgens de Noorse inlichtingdienst bevinden er zich tussen de 200 en 300 goed getrainde terroristen in Europa, binnengekomen met de asielzoekersstroom, wachtend op een signaal om toe te slaan.

  Brrrrrr.

  Met kerst ga ik niet naar grote evenementen.

  • “Met kerst ga ik niet naar grote evenementen”.

   Mooi.
   Laat ons nu maar wachten op het moment dat congressen van politieke partijen een even grote politie-opkomst laten zien als PeGiDa Rotterdam laatst.

   • Aantal PeGiDa betogers : aantal politieagenten = aantal bezoekers politieke partij bijeenkomst : aantal politieagenten, lijkt mij eerlijk.
    Iets met algebra deze vergelijking.

 14. De meeste mensen die Pauw in zijn programma heeft, hebben het verstand van een kind van vijf en het inzicht van een “mongool”. Of het nu Wallis de Vries is, Gerdi Verbeet of Dolf Jansen, you name it. Maar zelfs dan verwacht je nog wel eens iets zinnigs. Helaas, te vergeefs. Dit komt nooit meer goed. Idiotie is gewoon niet te verslaan op deze schaal. Het spijt me.

  • @Nico Spaak
   Sociologie/filosofie modern style en noem de echt ongelooflijke lijst van b.s. vakken maar op. D.G. plus ene Ron hebben daar indertijd lol aan beleefd, ik wist niet dat er zoveel koldervakken bestonden. Maar erger, en dat realiseer ik me in toenemende mate, het is niet om te lachen, het is zeer ernstig!

 15. g.h.m.leferink

  19 december 2015 op 18:56

  Tegen die opgeblazen zelfgenoegzame Hilvokliek protesteer ik al meer dan 10 jaar. Op internet en soms door een ingezonden stuk in de krant.
  Een voorbeeld van Mediapark-inteelt:
  # Philip Freriks, al een tijd weg als nieuwslezer, zien we nu opeens terug in een ander programma. Waar hij als een soort ambtenaar vooral teksten van een papier opleest. Je krijgt toch de indruk dat’ie daar de goedbetalendebaantjesverdeelmachinisten goed kent!
  En vandaag had dat door ons betaalde NOSsjenaal een interessant onderwerp: “de meeste landgenoten hadden geen bezwaar tegen asielzoekerscentra”. Dat zou de Univ. Twente hebben uitgezocht….. Wel héééél toevallig, zo kort na de protesten in Geldermalsen…..
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 16. Wat altijd opvalt is de overeenkomst tussen moslims en linksmensen.

  Moslims isoleren zich in enclaves en als daar dan een significante minderheid is dan kun je je er als islamcriticus, openlijk bierdrinker of minirokdragende amper nog laten zien zonder op een portie geweld getrakteerd te worden. En als de meerderheid dat geweld gewoon niet pikt dan begint het gejammer en gehuil pas, de onaangepasten hebben dat geweld over zich afgeroepen door te weinig respect te betonen.

  En dat is met links hetzelfde laken een pak. Geweld tegen Janmaat of Fortuyn vinden zij heel voorstelbaar, het word onbesproken gelaten of vergoelijkt. Nu het geweld zich tegen hen keert is de morele verontwaardiging, het gejammer en het gehuil niet van de lucht.

  Er blijkt niets van introspectie uit dat zij misschien het geweld zelf oproepen, en nu dit zich tegen hen keert is het de schuld van “die anderen”.

 17. Pauw is de overbetaalde propagandist voor de VARA, zeg maar voor de regering en de linkse kliek. De wijze van presenteren en de inhoud doen je walgen van dit nepprogramma. Gasten zijn de papegaaien van linkse kerk die braaf alles wat een andere mening draagt afmaken met grote worden of weglachen. Wat gezellig zo onderonsje maar wel van publieke geld betaald ook door mensen die hier niet om vragen.

  • De Vara heeft haar aanhangers nooit boven het kweekschoolniveau(niks geen pedagogische academie) kunnen verheffen. Zelfs al noem je die leerlingen studenten, ze missen denkvermogen.
   Vandaar de beperkte ruimte die andere meningen bij de Vara krijgt.
   De Vara produceert mentaal beperkten, die zijn bang.
   Je kunt toch niet zeggen dat Gekke Dolf het ei van Columbus heeft uitgevonden?
   Waarom wordt er bijvoorbeeld over de oerknal geouwehoerd? Esoterie , dat schuurt tegen religie aan. Bij de Vara lopen ze gebukt door het leven, dat proberen ze te verhullen, angst, angst, angst.

 18. 2- Als er echt stront aan de knikker is zijn de tokkie jongens weer hard nodig om ons te beschermen. Jonge mannen moeten namelijk het karwei in elke oorlog opknappen.
  De Dolf Jansen en Gerdi Verbeeks van deze wereld rennen of vluchten weg of vallen als eerste als slachtoffer.
  Want met de islam valt niet te onderhandelen of te discussiëren.
  En dat gelul over de tweede wereld oorlog….en de Belgen die we opvingen als vergelijkingsmateriaal in de discussie opwerpen. Wie vervuild de discussie nou eigenlijk?

 19. Roos in zijn eentje tegen de rest.
  Overigens viel de term islam niet, terwijl het natuurlijk een bezwarende factor is.

  Wat mij het meeste is bij gebleven is de opmerking van Gerdi Verbeek op het moment dat er tegengeluid kwam van Roos: Dit-soort discussies -schiet -niet op!!
  Net nadat ze vurig gepleit had voor meer in gesprek gaan met elkaar.

  Dus: er mag wel gepraat worden als het maar links is!
  Of in dit geval net zo veel islam in Nederland stoppen als maar mogelijk is.
  Voorstander moet je zijn, daarover praten we.
  Alle tegen argumenten houden alleen de discussie maar op.
  Elke mening mag als het maar links is.

  Heel veelzeggend: Gerdi Verbeek geloofd in sprookjes en wij moeten dat ook doen.
  Nog een opmerking over de vermeende Tokkies die in de zalen zo tekeer gaan.
  1 Elke tokkie boven de 18 heeft stemrecht dus net zo veel recht als ieder ander wat dat betreft. 1 tokkie net zo veel als 1 Gerdi Verbeek.

 20. Niet dat Jan Roos het niet aankon. Feiten winnen het altijd van onzin. Maar Zet tegenover Dolf Jansen, Gerdi Verbeet en die twee andere… 4 tegenovergestelde meningen. Een Jan Roos, Martin Bosma(PVV), Thierry Baudet, En een Theodor Holman bijvoorbeeld. En geef iedereen evenveel spreektijd.

  Dan krijg je toch een meer evenwichtige discussie.
  Nou niet dus. Zie je het al voor je…..Argumenten tegen linkse emotie verdwazing, grapjes en drogredenen.

  Daarom zie je altijd dezelfde wegkakelende groepje links gestoorden zonder enig tegengas het eigen gelijk verkondigen in dit soort programma’s. Een klein beetje tegengas en het hele linkse bolwerkt stort in elkaar.
  Uiteindelijk is alles eigenbelang en beeldvorming bij links. Over de werkelijke wereld heeft het niets te vertellen of te melden.

 21. Gerrit van Spanje

  19 december 2015 op 16:57

  “Zoals de oudere jongen en meisje op deze foto. Met ingebouwde arrogantieradar. Het voegt aan de discussie helemaal niets toe, want ze hebben zich nooit ergens serieus in verdiept, en komen nooit buiten de grachtengordel,” Citaat Joost Niemöller.
  Het oudere meisje op de foto is Sanne Wallis De Vries. Haar kun je mogelijk van alles verwijten, maar niet in de problematiek van de vluchtelingen heeft verdiept. Citaat uit een verhaal van Nu.nl: “Sanne Wallis de Vries komt in actie voor de vluchtelingen op het Griekse eilandje Leros. De cabaretière noemt Leros het vergeten eiland.
  “Er gaat wel hulp naar Lesbos en Kos, maar ook op Leros komen dagelijks vluchtelingen aan en is hulp hard nodig. De vrijwilligers kunnen het niet meer aan”, vertelt Wallis de Vries.
  Haar moeder woont een deel van het jaar op Leros en is een van de vrijwilligers die de vluchtelingen bijstaat. “Ik heb zo een directe lijn en daarom besloten me op Leros te richten.”
  Dus laat je eerst een beetje beter…

  • Begrijpend lezen. Iemand kan zich verdiepen in hoe je vluchtelingen moet opvangen en daar alles van weten. En toch kan iemand zijn kop in het zand steken of wegkijken over de gevolgen daarvan omdat men niet weet of men niet wilt weten wat voor mensen het zijn. Wanneer het woord vluchteling valt komt bij deze de emotie en niet de ratio.

 22. Misschien moeten Pauw en zijn media vriendjes het eens uitleggen waarom er Syrische (christelijke) vrouwen hun land verdedigen door tegen ISIS te vechten terwijl “zielige Syrische jonge mannen” hier hun handje komen ophouden? Leg dat eens uit mijnheer Pauw want ik en velen met mij begrijpen er helemaal niets meer van.
  http://stopdebankiers.eu/geen-paradijs-maar-de-hel-is-bang-voor-vrouwelijke-vijanden/

 23. Sorry Joost na wat heen en weer gelopt begreep ik dat ik de essentie van je bericht niet pakte. n.l. > Het vergroot daarmee ook alleen maar het geweld vanuit dat volk. Die zitten machteloos aan de andere kant van de tv zich op te vreten < Juist – Men herkent zich niet in het verhaal. Als er iemand is die de gevoelens kan benoemen en kan kanaliseren dat kan men tenminste over maatregelen, oplossingen denken. Inderdaad nu krijg je machteloze en stuurloze woede. Misschien wil de VARA dat wel

 24. Indrukwekkend. Toch met alle respect hoor maak je de fout om dit van Paauw te verwachten. Paauw = BN’ers onder elkaar waar wij naar mogen kijken. Idem DWDD lachen, mensen uit lachen en met patat-tent filosofie en levensbeschouwing. Ik zeg niet dat Pauw zo is maar dat is zijn NICHE, Iemand die echt iets wil zeggen wordt gesmoord. Ik herinner Sonja Barend die zei, je moet de gast nooit “zijn” verhaal laten vertellen. Idem Ischa Meier . Zij dirigeren en als je aangewezen wordt mag je alleen antwoorden op hun vraag en dat regeltje vertellen waarvoor je uitgenodigd bent. en klaar punt.

  Dat deze dame zo maar haar standpunt mag toelichten zonder dat iemand of synchroon gaat meepraten of inbreekt is geweldig ON-Nederlands Het is respect en beschaving. Wij allemaal hebben gidsen, rolmodellen en iemand die zaken goed op een rijtje kan zetten. Die dame kan dat en Jij kan dat en ga er mee door

 25. Wel leuk om die gezichten te zien toen Jan Roos zijn afwijkende mening gaf. Jan Roos had ze nog meer op hun nummer moeten zetten.
  Het programma is een soort volksverlakkerij. Helemaal in stijl van het kabinet. Ze maken een groot deel van de bevolking belachelijk en ze mogen er nog voor betalen ook.

 26. Het wordt van de gekke, in Nederland, Joost….
  Ik kom net uit R’dam want ik dacht even aanwezig te zijn bij de Pegida demo.
  Niet dus……
  Niet omdat ik 10 minuten ‘laat’ was…., maar omdat “ik geen kaartje van de bus had”.
  De demonstranten mochten blijkbaar alléén naar de Wilhelminapier met de geboden bussen die klaarstonden bij station Lombardijen.

  Nu kom je met een beetje scootmobiel moeilijk een bus in dus ik ging op eigen gelegenheid naar het plein achter de Holland-Amerika lijn…., maar… achter het net gevist!
  Op gepaste afstand konden wij de boel gadeslaan.
  Zo te zien waren er meer busjes, let op, busjes, van de politie dan demonstranten!

  Tot 3x toe werd de plaats waar de toegang-geweigerden verbleven, schoongeveegd.
  Was de eerste maal dat ik ergens ‘geveegd’ werd!

  Zwaar overdreven machtsvertoon en aangezien in de verste verte geen ANTIFA spul te zien was.
  Bij enkele agenten was de frustratie voor deze onzinnigheid waar te nemen.
  Moet je…

  • Jan Van,
   Ik wist niet eens dat het verzamelpunt Station Lombardijen was. Stond volgens mij nergens aangegeven. Ging te voet naar de pier, maar werd teruggestuurd.
   Ook was onduidelijk waar ze naartoe gingen lopen. Ik heb nog geprobeerd op het Pim Fortuynplein de groep op te wachten, maar er kwam niets.
   Voor een volgende keer: telefoonnummers uitwisselen?
   Die van mij: 06-28185498

  • Mijn trein had een half uur vertraging, daarom riskeerde ik niet om door te reizen naar Lombardijen en daar de bussen te missen. Fout gegokt want lopend kwam ik wel ruim vóór één uur aan het begin van de Wilhelminapier, maar verder niet. Daarvoor zat ik dus vijf uur in de trein. Gelukkig waren er lotgenoten, die voor wat gezelligheid zorgden.

   • @Reageerbuis/Jan/ Koos
    Het was alzo exact waar ik bang voor was. Iemand van jullie die relschoppers van antifa/afa gezien?

    Best bizar dat mensen die feitelijk waarschuwen voor het totalitarisme het demonstreren onmogelijk wordt gemaakt. Mijn zoon heeft het opgegeven en ik idem.
    Zie Polen, er is met royale meerderheid een nieuwe weg gekozen, maar nee hoor een minderheid zal er alles aan doen om de democratie te ontwrichten. Want hé liberaal=vrijheid, dus geen knokploegen.

   • Achteraf denk ik dat dat er zoveel beveiliging was vanwege de aanwezigheid van Philip de Winter. Met een belangrijk politicus mag de overheid geen enkel risico lopen. We zullen zien hoe het bij de volgende Pegida-demo zal gaan. Dan maar met minder prominente gasten.

    • Ook zonder Filip de Winter zou denk ik de beveiliging zo streng zijn geweest. Men wilde ten koste van alles voorkomen dat tegendemonstranten zich bij de demonstranten zouden voegen. En je kunt aan iemands uiterlijk meestal niet zien tot welke groep hij behoort.

 27. Aangezien dit soort programma’s staan of vallen door middel van de kijkcijfers is niet er naar kijken dus een simpel middel er tegen, ik kijk nooit naar die bagger en dit zouden meer mensen dienen te doen.

  • Je moet wel weten welke rol deze mensen spelen, in dit geval vind ik die twee op de foto doorzichtig dom en geschikt voor een baan bij de sociale werkvoorziening.

 28. Joost fantastisch geschreven dit stukje en dan praat ik over de inhoud en de vorm.

 29. De arrogantie van policor nederland spatte werkelijk van het scherm af!

  laat ons gewoon je land en de toekomst van je kinderen door de plee trekken en bemoei je er dan niet mee. O N G E L O O F E L I J K . En dan even die sneer van dolf , [die het zelf volledig ok vind om over het maanden mishandelde vermoorde en in stukken gesneden “meisje van Nulde een oude jaars conference item te maken] , naar de dappere makers van spandoeken en hun taalvaardigheid. GVD…. he dolf dit zijn wel de mensen die jouw gesubsidieerde klusjes en kaartjes betalen ZAK ONBENUL!

© 2023 De Nieuwe Realist

Thema door Anders NorénOmhoog ↑