Vecht of vlucht. Bijna geen keuze meer.

Door Joost Niemöller

De eerste Nederlandse burgers die kwaad werden over de massa immigratie, deden dat omdat ze geen kant uit konden. Het waren de Nederlandse arbeiders in de achterstandswijken van de grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Ze zagen in de jaren zeventig van de vorige eeuw de gastarbeiders komen, met hun vrouwen en kinderen. De buurten, arm, maar net, en met een grote onderlinge samenhang, verloederden. De ‘nieuwkomers’ sloten zich af van de autochtonen. Vervreemding sloeg toe. Daar werd voor het eerst massaal Janmaat gestemd. De overheid wilde die blanke arbeiders weg en stopte ze in nieuwe forenzengemeenten als Almere, Purmerend. Eerst nog redelijk veilig. Nu allang niet meer. Het werden heimweegemeenten. Er hing een diep verlangen naar het gemeenschapsleven in de grote steden van hun jeugd. Maar zoals het er nu is in die steden, komen ze er liever niet meer. Hen werd nooit iets gevraagd. Ze woonden in de sociale woningbouw. Die werd steeds meer het domein van de allochtonen.

Nu vindt er opnieuw op grote schaal een vlucht uit de grote steden plaats. Dit is een andere groep. Iets meer gefortuneerd. Middenklasse. Het gaat vaak om jonge stellen met kinderen. Ze hebben een koophuis. Nu de huizenmarkt aantrekt, kiezen ze er massaal voor om de grote steden te ontvluchten. Zo viel vandaag te lezen in een stuk in Het Parool.

De beweging was overigens al wat jaren langer zichtbaar, staat er:

Dat veel Amsterdamse woningzoekenden de stad uittrekken, blijkt uit onderzoek van makelaarskoepel NVM. ‘We zien dit fenomeen in 2014 ineens sterk opkomen,’ zegt Sven Heinen, voorzitter van de Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA). ‘Vanaf die tijd houden we die toestroom van verhuizingen vanuit Amsterdam naar de periferie in de gaten. Als er gezinsuitbreiding komt, willen stellen op een klein appartement vaak meteen verhuizen. Opvallend is dat Amsterdammers dan vaker naar steden als Zaandam verhuizen. Dat was voordien vrijwel niet het geval.’
‘Besluiten Amsterdammers buiten de Ring te kijken, dan blijken IJburg, Nieuw-West en Zuidoost vaak geen optie, en willen kopers liever naar een plaats als Haarlem.’

Waarom niet naar IJburg, Nieuw-West of Zuidoost? Dat vermeldt het verhaal in Het Parool niet. Dat kan je overigens zelf bedenken. In Nieuw-West en Zuidoost is de meerderheid allochtoon. IJburg was ooit opgezet als een wijk voor de middenklasse en hoger. Maar door het beleid van een links gemeentebestuur kwamen er ook ineens buurten met sociale woningbouw. Men is daar nu bang voor een nieuwe Bijlmer. Incidenten als deze lijken die kant op te wijzen. Incidenten waarover je in een krant als Het Parool overigens zelden iets zult lezen.

Volgens het Parool zou de vlucht van de middenklasse komen door de ‘voorzieningen.’

Amstelveen is bij veel Amsterdammers favoriet. Makelaar Rob Koelemij (Rijserborgh): ‘De plaats is vanaf de werkplek van pa en ma heel goed te bereiken en er zijn alle soorten voorzieningen, zoals scholen en voetbalverenigingen en we hebben zelfs een golfbaan. Een dorp als Abcoude is erg leuk, maar dan moeten de kinderen vaker met de auto ergens naartoe gebracht en gehaald worden.’

Heb je die ‘voorzieningen’ dan niet ook in Nieuw-West, IJburg en Zuidoost? Natuurlijk wel. De overheid strooit daar met voorzieningen alsof het niks kost. Maar ja. De scholen zijn daar dus zwart. Net als de voetbalclubs. En zodra jonge mensen uit de middenklasse kinderen krijgen, willen ze die kinderen liever niet op zwarte scholen. Of die jonge mensen uit de middenklasse nu wel of niet een ‘kleurtje’ hebben, dat maakt helemaal niets uit trouwens. Iedereen ziet de problemen. Niet uit de media, wel uit eigen ervaringen. Als het om hun eigen kinderen gaat, stemmen mensen met hun voeten.

Het gevolg is een steeds wanhopigere vlucht naar de blanke enclaves. Kijk maar eens zelf rond in Weesp, of in Abcoude. Of in de duurdere delen van Haarlem, Amstelveen of  Het Gooi. Het is voor mij als Amsterdammer (komend uit Haarlem) altijd weer een verrassing om te zien hoe blank het daar nog is. En welvarend. En rustig.  Praat je eens wat door met die beschaafde middenklasse stellen, dan wordt dat altijd op een keurige, beetje ironische wijze toegegeven: Hun kinderen op zwarte scholen en zwarte voetbalverenigingen, nee liever niet. Maar daar komen dan al snel de politiek correcte meningen tussendoor: De voorzieningen. O ja, natuurlijk, de voorzieningen. Gevraagd in de media, zullen diezelfde mensen het altijd alleen over ‘de voorzieningen’ hebben. Ze kijken wel goed uit. Ze hebben ook een baan. Straks staan ze nog te boek als ‘Wilders-adepten.’ De angst zit er diep in.

Zo volstrekt zich in de grote steden een stille demografische revolutie in de laatste tientallen jaren. Een stille, blanke vlucht. En daarbij een middenklasse-vlucht door de geïntegreerde, rijkere allochtonen die heel goed weten waar ze voor wegvluchten.

Maar vluchten kan niet meer.

Overal in het land worden nu de AZC’s opgedrongen aan de gemeenten waar het allochtonenprobleem nog relatief klein was.

De toename van de AZC’s in het hele land is niet alleen enorm, de bezettingsgraad ervan neemt ook snel toe, bleek dezer dagen uit dit overzicht van AZC alert. Ook dat is nieuws wat de landelijke media niet haalt.

De mensen in die vele AZC gemeenten hebben niets te zeggen. Het wordt geraffineerd bij ze naar binnen gepropt. De overheid zet bijvoorbeeld ‘vliegende brigades’ in om de gemeenten bij te staan hun wil op te leggen.

Diezelfde overheid trekt de illegale immigranten voor bij het regelen van uitkeringen. En dan vreemd opkijken als de mensen boos worden.

Als vluchten niet meer kan, dan rest slechts woede. Fight or flight. Er zijn maar twee opties in de dierenwereld. De wet is al zo oud als er levende wezens op de aarde zijn. Mensen zijn ook dieren. Op een gegeven moment zijn ze uitonderhandeld. Kijk niet gek op als er links en rechts wat meer gaat gebeuren dan eieren gooien.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

43 Reacties

 1. De al tijden heersende politiek correcte DICTATUUR gaat nu de eindfase van de ECHTE dictatuur in. Politiebezoekjes als je anti AZC bent, demonstraties ( van bv. Pegida ) treiteren en belemmeren, zonder inspraak AZC’s door de strot duwen, openlijke discriminatie en demonisering van PVV’ers, een treiterrechtzaak tegen Wilders, openlijke indoctrinatie door vrijwel alle media, één front vormen van de regentenkliek ( ALLE partijen tegen PVV ), overdragen van soevereiniteit aan de EUSSR dictatuur, zelf als overheid wetten overtreden ( zie asielzoekershorde ) maar de burgers een ei gooien kwalijk nemen enz. enz.
  Uiteraard moeten we ons “fatsoenlijk en zonder geweld ” blijven gedragen. Ondertussen mag de kliek onbeperkt liegen en bedriegen en hun eigen wetten en regels naar believen toepassen.
  De vrijheid van meningsuiting wordt steeds verder ingeperkt en de zelfcensuur en angst regeren dit door en door verrotte multikul landje.
  Welkom in de dictatuur van leugenaars Rutte en samsom!!!

 2. Het zal wel vechten worden. In dit Engelse filmpje kan je zien hoe moslims reageren op een christelijk symbool, het kruis. Deze wijk in Engeland kan net zo goed Den Haag, Rotterdam of Utrecht zijn.
  https://www.facebook.com/OfficialBritainFirst/videos/951770628301532/

 3. Vluchten of vechten…
  Er is een derde alternatief:
  Het gevaar negeren en ontkennen, tot men als het spreekwoordelijke konijn verlamd in de aankomende lichten van een auto staart.
  Helaas behoort een groot deel van de Nederlanders tot deze groep. Cognitieve dissonantie, afwimpelen van problemen, proberen bij de vijand in een goed blaadje te komen en waarschijnlijk afkeer en minachting voor zichzelf en de eigen cultuur, die men probeert op te lossen door in een stockholmsyndroom te vervallen.

  Het zijn dezen die het grote gevaar vormen. Zij houden probleem in stand en vergroten het, door ieder verzet te demoniseren en tegen te werken.

  Waarvan akte

 4. De Molukkers waren welkom, de Chinezen en de Hugenoten. De Surinamers waren welkom toen hun land werd geteisterd door de opgedrongen onafhankelijkheid. Iedereen is welkom, maar met mate en met beleid.

  Het is maar zelden als het fout gaat. Vreemd eigenlijk dat ik maar een paar bevolkingsgroepen weet die absoluut niet welkom zijn, allereerst waren er de Nazi’s en tegenwoordig zijn het de moslims die men het liefste allemaal de hel in zou schoppen. De overeenkomsten zijn overduidelijk, men wil niet aanpassen maar het gastland overheersen en annexeren. En dat is ook wat men op ‘Europa’ tegen heeft. Dat overheersen en annexeren doet het hem.

 5. Ik moet weleens denken aan die sci-fi films die zich afspelen in de nabije toekomst op aarde waar wanorde, moord en doodslag heerst tussen de massa’s mensen bij elkaar overheerst door de politie robots van de heersende klasse die af en toe orde scheppen. De films zijn ons altijd een beetje voor maar wij halen ze steeds meer in.

  • kunstenaars denken door over bestaande ontwikkelingen en geven mogelijke scenario’s. Wat dat betreft zouden ze moeten waarschuwen. Helaas zijn politici geen kunstenaars of zieners en zien alleen de oppervlakte van dingen.

 6. Zoals gewoonlijk gaat het denken van Joost over dit onderwerp straal voorbij aan alle diepere analyses van de sociaaleconomische ontwikkelingen en de redenen voor de afbraak en cohesie. Ik kan in deze ruimte geen introductie geven, alleen een hint: de vervreemding van de lagere middenklasse met de maatschappij is wezenlijk verbonden met de veranderingen van de maatschappij zelf, qua werk, geloof, doelstelling en identiteit. Dit zie je namelijk overal, ook in moderne landen of regio’s waar geen of nauwelijks immigratie plaatsvindt. Er is dus geen fluit bewijs van een correlatie hoewel ikzelf wel vermoed dat door de afbraak van cohesie en identiteit er wel degelijk een invasie kan plaatsvinden, gericht op welvaart en zwakte (of verzwakking). Maar het is slechts één van de gevolgen. Bij Joost en de PVV wordt oorzaak en gevolg maar al te graag omgedraaid in het verlangen deze discussies simpel te houden en licht verteerbaar. Maar het is ook een vorm van afbraak!

 7. Schandalig uitsterf beleid,van de Nederlandse overheid. Als voorbeeld , in de Haagse Schilderswijk woont nog maar 5% van de oorspronkelijke Nederlandse bevolking. De mensen die vertrokken zijn hebben vaak generaties lang in deze wijk gewoond en zijn eigenlijk gewoon weggepest uit hun eigen buurt omdat ze zich niet langer thuis voelden bij de vervreemding en de oprukkende dominantie van andere niet westerse culturen. Als dit zou gebeuren in b.v een Afrikaans land zou de VN in spoedzitting bijeen komen en er schande van spreken.

 8. De burgermeester van Nijmegen heeft een nieuwe villa gebouwd extreem goed beveiligd.
  Zou hij meer over de toekomst weten dan de gewone burger?

  • De burgermeester van Nijmegen heeft een nieuwe villa gebouwd extreem goed beveiligd.–Indien er niet goed wordt geluisterd door hem dan zijn er altijd mensen die wel een brandbom willen smijten (Kosto- Makro) en zelfs steen brandt; als het maar heet genoeg is. Maar de angst regeert want zelfs voor een waxinelichthoudertje worden overtrokken maatregelen getroffen.

 9. Ja Cale, het is treurig, of je gaat of blijft. Maar dat ze het land (‘ze’ ja) vanonder onze kont vandaar gemigreerd hebben, dat neem ik ‘ze’ dus wel gewoon kwalijk, met hun nuttige idioten en al.

 10. Nog steeds overwegen we om ons boeltje te pakken. Samen met de familie. Onze kinderen en kleinkinderen. Er zijn een aantal zaken die ons nog weerhouden.
  Maar als het echt spaak loopt en we kunnen weg…….
  Terwijl dit echt een fantastisch land was.
  Maar tegen zoveel bullshit kan niemand op.
  Er lopen teveel figuren rond die dit land naar de knoppen helpen met teveel steun uit de samenleving.

 11. Tot mijn tiende jaar in Den Haag gewoond daarna naar een heel leuke stadje (35.000) verhuisd ergens midden in het land waar ik kon vissen, voetballen en later uitgaan en leuke meisjes ontmoeten begin jaren 70, in Hilversum gewerkt terwijl ik elke dag een godseind moest reizen waarna ik nog wat verder van de drukte verhuisde in een nog mooiere omgeving en aan de rand van een stadje waar je alles hebt en dichtbij.

  Het hele drukke Westen van ons land is afschuwelijk verkankert met beton en asfalt.
  10 miljoen inwoners is meer dan genoeg in dit piepkleine landje. Vaak naar Ierland en Schotland geweest. Wauw. Nu was het al hier extreem benauwt, maar ons beschermen tegen het water betekent niet dat er ergens anders geen grenzen horen te zijn. Nu was die open EU grens al knettergek maar de elite bewijst keer op keer dat het nog gekker kan. Waarom de PVV nog niet op 100 zetels staat is mij een raadsel. Alle dijken zijn doorgebroken met islamaanhangers. Een Kapot land, een puinhoop!!!

 12. En Joost, een staat = geweld, Washington: “Government is not reason, it is not eloquence, it is force. Like fire, it is a dangerous servant and a fearful master. Onze staat is inmiddels die vreeswekkende meester,

  En als de staat en de houders van de staatsmacht zich gedragen, dan is het nog steeds geweld. Misdraagt men zich zoals inmiddels volstrekt evident is, dan rest weinig anders dan of je te onderwerpen, of tegengeweld te gebruiken om aan de willekeur en het machtsmisbruik een einde te maken. Naar, want in geweld is de staat beter, al is het alleen al omdat de staat ons ontwapend heeft. Maar ach, misschien hoeft het deze keer niet op een 80 jarige oorlog uit te lopen, en kan de zaak wat sneller geregeld worden, maar dat die geregeld moet worden is duidelijk als we als volk willen overleven. Rutte cs zijn er immers op uit ons te vermoorden, en dat niet geloven is wat velen voor ons van hun ‘leiders’ hebben geloofd, en met die velen liep het niet goed af.

  • Stop nu toch eens met de schuld aan Rutte & cs af te schuiven. Natuurlijk zijn dat verraders. Maar JULLIE -allemaal- hebben het zelf gedaan. Ga wat doen. Verdomme. Waarom zijn al die Surinamers in NL toegelaten? Van de 500.000 kwamen er 300.000 na de onafhankelijkheid naar NL. Schamen moeten ze zich. Waarom al die Marokkanen. Tijdelijke gast arbeiders, meer niet. Waarom had heel NL een “goed doen orgasme”? Ik werkte in een beschaafd bruin cafe aan een gracht, lang geleden in Amsterdam. Ik was het met de eigenaar eens dat die Marokkanen daar niet thuishoorden . De heren bestelden een koffie en bleven de gehele middag zitten Marokkaans lullen en meer en meer geloofsgenoten uitnodigen. We hebben ze er uit geknikkerd. We werden voor racisten uitgemaakt. De grachtengordel klanten hadden kritiek maar stiekum o zo blij dat we die gasten geweerd hadden. Kom op, erken het nu eens en maak je fouten goed, nu het nog kan. Doe iets. Moed is echt een Nederlands woord.

   • En nog iets anders, de schuld van al onze ellende aan die < 1% elite geven? "Wij" zijn 7 miljard mensen. En "wij" laten ons kleineren tot op het bot? Sta op en geef ze een schop onder hun reet. Meer hoef je niet te doen.

    • Inderdaad, het is idioot, maar ‘wij’ zijn niet met 7 miljard (ook een manier om niets te doen, het een zaak van 7 miljard mensen op één lijn krijgen maken), maar met iets van 17 miljoen. En van die 17 zijn er dan nog eens een groot deel die liever niet zien, laat staan handelen. Kijk naar al die mensen die nu zelfs verkrachtingen goedpraten (!!), die staan echt niet aan de kant van de rede en de overleving hoor.

     Maar geen zorg hoor, kon ik het in mijn eentje, dan deed ik het in mijn eentje. En jij, als we volgens jou met 7 miljard zijn, dan tel je dus ook jouw land nu mee ? En, wat doe je daar of is alles daar al in orde?

 13. Ik heb besloten (met andere opties, anders is het geen besluit) dat mijn land mijn land is, en dat hier de plek is waar ik desnoods met mijn rug tegen te muur zal staan. Dat heb ik niet gisteren besloten maar echt nogal wat langer geleden, en ik strijd (je heus) er ook al een jaar of 25 voor, voor mijn land en cultuur. Vandaar ook dat ik netjes onder mijn eigen naam schrijf, al is het maar om het goede voorbeeld te geven en te laten zien dat je niet bang moet zijn.

  En anders dan je denkt, geef ik Rutte niet de schuld, maar noem hem omdat hij op dit moment nu eenmaal de baas is hier (of speelt te zijn). En met stemmen verander je niets in een eenpartijstaat. Kan je toch zelf ook wel bedenken?

  Jij hebt gekozen weg te wezen, ik om in de grachtengordel (gemiddeld al zo rijk dat wij niet verrijkt worden) te wonen. En in een post hierboven schreef ik iets over mannen en hun doorslaggevende rol in deze situatie. Die moeten handelen, ik als vrouw leg ze dat uit. Zo werkt dat.

 14. De link is gestopt en laten we het maar begraven maar ik kan je garanderen dat “wegwezen” minder eenvoudig is dan het lijkt. Je land achter laten omdat het kapot gaat en NIEMAND die wilde luisteren? Dat is mijn verhaal, met bloedend hart – echt waar.

 15. Het wordt extreem grappig, jouw verwijten aan de man.
  Over de gemakkelijk verweten lafheid van ‘ westerse’ ‘mannen’ rond de Keulse Vergrijpen en in het algemeen schreef ik al: ‘Uberhaupt is het voor diegene die netjes meelopen in het systeem heel goed bekend dat dit precies ook een straf is, politie/justitie/onderwijs/werkgevers/groot gedeelte soc.omgeving keurt op allerlei manieren weerbaar gedrag af, ga er maar aanstaan.’
  Ik ken je verder niet maar, als vrouw en als persoon van invloed(raadslid), even doorgaan met generaliseren, dan ben jij meer dan een keer schuldig aan het kortwieken van de man. Want vrouw dus feminiseren maatschappij, raadslid dus nog van invloed ook. Wat heb je precies gedaan om de man een man te laten zijn op school, op werk, in zijn vrije tijd of wanneer er tegen de gangbare beweging in een man zich diende te verantwoorden, was je er toen ook met verzachtende omstandigheden?
  Maar goed, of westerse mannen echt veranderd zijn kan ik niet zeggen.
  ..

  • ..
   Het idee van een democratie, in een bepaalde vorm, is imo heel niet verkeerd. En voor een maakbare samenleving de overheid een monopolie op gewelduitoefening leggen ook niet. Het komt dan aan op de rechtstaat en handhaving daarvan. Helaas scheelt daar nu juist het een en ander. Mannelijke rokjesdagen, jouw verwijten of ons schrijven veranderd daar jammer genoeg weinig aan.

 16. Flight or fight. Wederom een goed artikel. Vluchteling in eigen land. Ik herken het want ik heb familie in Bloemendaal. Maar nog steeds blijven ontkennen want “het gaat om de voorzieningen”. Al die commentaren hierboven, Jezus nog aan toe. PvdA wordt geregeerd door allochtonen. Mensen, mensen, hoe hebben jullie dit allemaal laten gebeuren. En er nog steeds ingewikkelde redenaties op na houden over de vraag wat goed of slecht is. Ophouden met dit gezeur en DOE iets voordat het echt te laat is. Die moslims moeten er uit. En wel nu. Is mijn advies. Hou in iedergeval op met ontkennen. Dit commentaar is van een oud gediende die Nederland al in begin jaren 80 de rug heeft toegekeerd omdat hij dit aan zag komen. Dat het zo erg zou worden wist hij niet. Maar dat de ontkenning zo halsstarrig is verbaasd hem zeer. Triest om je landje vanaf een afstand te zien ondergaan. Blij dat ik gewaarschuwd heb, al meer dan dertig jaar lang. Maar niemand wilde luisteren, integendeel.

 17. Robert Lopes Cardozo

  23 januari 2016 op 23:16

  Tot mijn verbittering schrijft Martin Sommer vandaag in De Volkskrant dat hij het een goed idee vindt als Europa ‘slechts’ een paar honderdduizend vluchtelingen opvangt en niet meer. Zelfs hij snapt het nog steeds niet. De kranten willen mijn ingezonden brieven niet meer. Gelukkig mag ik hier op het blog van Joost Niemöller schrijven wat ik op mijn hart heb.

  • Eigen “schuld” Robert, dan moet je maar het enige altijd juiste standpunt verwoorden van de correcte linkse gutmensch en iedere afwijkende domme opvatting beschimpen….

 18. Robert Lopes Cardozo

  23 januari 2016 op 23:15

  Via deze aanpak zou bijna niemand meer asiel aanvragen in Nederland, zou (Europees gezien) die sloopschepen niet meer de Middellandse Zee overvaren, en bleef het ambtelijk een overzichtelijk probleem.
  Tot mijn spijt is de PvdA overgenomen door allochtonen van het type Sander Terphuis (In Het Parool schreef ik in een ingezonden brief waarom die man een bedrieger is) en hun zeloten. Nu is het probleem (meer dan een miljard te verwachten immigranten met een andere cultuur) met meer moeite nog steeds op te lossen door voorlopig Griekse eilanden te huren (onze onderhandelingspositie met Kazachstan of Benin is nu te zwak) om alle asielzoekers menswaardig op op te vangen. Dan stopt de migratiestroom.

 19. Robert Lopes Cardozo

  23 januari 2016 op 23:09

  – toen ook al – luidkeels verkondigden dat Nederland een rijk land was en de vluchtelingen arm, mochten de immigratiebelasting betalen of bij elkaar collecteren. Moraal gered. Verder meende ik in dat artikel dat onze rechters niet konden beslissen of iemand uit een ver land een echte asielzoeker was. De oplossing was dat elke asielzoeker dat zelf uitmaakte, en door ons menswaardig opgevangen werd in een door Nederland beheerd vluchtelingenkamp in bijvoorbeeld Kazachstan, op een gehuurd terrein dat de status ‘ambassadeterrein’ kreeg, waar dus de Nederlandse wet gold. Op die manier hielden wij ons aan het vluchtelingenverdrag. Hoe we dat het beste konden aanpakken stond ook in dat artikel, maar van de redactie moest het de helft korter, dus stond het er maar half.

 20. Robert Lopes Cardozo

  23 januari 2016 op 23:00

  In 1995 overdacht ik de gevolgen van de bevolkingsexplosie in Afrika en in islamitische landen. Ik verwachtte eindeloze burgeroorlogen en een moeilijk te stuiten migrantenstroom richting Europa. Wij konden dat niet aan en zouden dus weinig visa meer geven. In mijn gedachte-experiment voorzag ik dat miljoenen vluchtelingen daarna met geweld onze kusten zouden bestormen, bijvoorbeeld op volgeladen sloopschepen op hun laatste vaart, om hier asiel aan te vragen. Ik verzon de oplossing die ik publiceerde in een artikel in Het Parool van 1 augustus 1995, dat op de voorpagina aangekondigd werd: “Stop de immigratie van kanslozen”. Daarin stelde ik (sociaaldemocraat) voor kostendekkende immigratiebelasting te heffen, met de bedoeling kansarme Nederlanders te beschermen. Hoewel ik toen tegen het privatiseren van bijvoorbeeld nutsbedrijven was, meende ik dat de immigratiemoraal geprivatiseerd moest worden. Onze overheid was er alleen om het belang van Nederlanders te dienen, en de mensen die -…

 21. Het is de verallochtonisering van de samenleving, Ik kan mij heel goed voorstellen dat ouders dit graag ontvluchten. Al verbreed dit probleem zich meer en meer en wordt vluchten een karwei op zich. Die paar straatjes sociale woningbouw worden dan gebouwd met de hoop dat de bewoners zich optrekken aan de iets betere klasse. Helaas gebeurd dit nooit. Eerder andersom en inderdaad was mij dit laatst in IJburg ook opgevallen. Zwerfvuil, hangjongeren, geluidsoverlast. De bekende ingrediënten voor verval zijn alom aanwezig net als wat er met de Bijlmermeer is gebeurd.

 22. O ja, by the way. Er zat laatst een warhoofd bij Jinek , dan wel bij Humberto Tan, ben ik even kwijt, die een derde weg bedacht had naast vluchten of vechten. Namelijk het niet meer weten wat te doen. Hij refereerde hiermee aan de importhordes (vluchtelingen in de volksmond) die zich nogal ernstig hadden misdragen tegenover het andere geslacht van het gastland (groepsverkrachting). Omdat men in die situatie volgens hem niet meer weet wat te doen, ze kunnen namelijk niet vechten, maar ook niet vluchten. Vallen ze volgens deze theorie terug op een soort primitieve drift, welke iemand natuurlijk niet aangerekend kan worden (overmacht). Dat is logisch hé? Hadden ze die “arme vluchtelingen” gelijk maar een woning en een uitkering moeten geven. Toch…

  • Rare praat, want al sinds de verjaging uit het Paradijs bevestigt de overwinnaar zijn overwinning door het verkrachten van de vrouwen van de overwonnenen. En ja, de vrouwen zijn ook overwonnen (omdat hun mannen dat zijn), maar man en vrouw zitten nu eenmaal ieder in een eigen hiërarchie (kijk maar eens in een vergadering wie naar wie kijkt, en ben je bv enige vrouw -of enige man, maakt niet uit-, dan zie je als een soort sociologisch antropoloog van buiten hoe het werkt tussen seksegenoten onderling en constateer je dat je aan bepaalde zaken gewoon geen deel hebt, geeft niet, is gewoon zo). En wij vrouwen zijn nu helaas vrouwen van overwonnen mannen, dus dan is verkrachting helaas het voorspelbare gevolg.

   Dus westerse mannen, niet in rokjes gaan lopen (de bespottelijkheid), maar of toegeven dat je je overgegeven hebt en overwonnen bent, of je ballen pakken en een einde maken aan deze eerloze en levensbedreigende toestand. Meer smaken zijn er niet.

   • Mooi gezegd. Bij de generalisatie westerse en mannen volg ik je minder goed wat je nu precies bedoelt. Is dat zwijgen en ..wat, qua smaken?

 23. De rokjes lopers hebben een agenda met de naam jaloers, op haar.

 24. Het is inderdaad fight or flight. Het zal dus voor de meeste fight worden. Het is helemaal waar. Ik woon in één van de vier SGP bolwerken van Nederland, en zelfs hier moeten we er aan geloven.
  Maar de vraag die mij het meest bezig houdt is: Waarom??
  Wat zit hier achter??
  Iedere boerenlul kan bedenken dat dit heel erg fout gaat, Dat kunnen dus zeker onze bestuurders bedenken. Volgens EU wetgeving moeten asielzoekers/vluchtelingen asiel aanvragen in de eerste EU lidstaat van aankomst. Nederland hoeft dus buiten de mensen die by sea or airplane ons land binnenkomen helemaal niemand toe te laten. NL nam echter in 2015 bijna 60.000 mensen op, en boze tongen beweren dat 2016 200.000 asielzoekers niet denkbeeldig is.
  Waarom moet Europa kosten wat het kost kapot?? Wie kan het mij vertellen? De grootindustrie kan het ook niet zijn. Deze mensen hebben een dermate grote achterstand op de inheemse bevolking dat zij nooit kunnen gaan deelnemen aan het arbeidsproces. Niet in grote mate i.i.g.

  • “Het is inderdaad fight or flight”
   .
   Of…….. overlopen.
   Dat is wat de politiek correcte wegkijkers in mijn optiek doen.
   Veel van hen zal het best wel goed bedoelen maar dat maakt het niet minder schadelijk. Als die mensen er niet zouden zijn geweest dan was de discussie een stuk simpeler geweest.

 25. Ik weet nog goed dat rond 1970 de eerste rellen in de oer-Rotteramse arbeiderswijk Afrikabuurt plaats vonden. Het begin van een vervreemding. Deze wijk is nu overwegend bewoond door allochtonen. Zo is het ook gegaan in de meeste oude stadswijken, Crooswijk in Rotterdam, de Haagse Schilderwijk, het Waterkwartier in Nijmegen, enzovoort. Ooit met sterke onderlinge banden en burenhulp waar iedereen iedereen kende. Als je er nu rond loopt versta je de mensen niet eens meer.
  Het fight or flight hebben we in mijn Aikidovereniging omgezet in stay and play. En de dojo staat voor ‘de samenleving’, in het klein. Aikido is don’t resist. Kunnen we de oerreactie van vechten of vluchten als mensen met een hoger ontwikkeld bewustzijn ombouwen naar vredelievendheid? Ja, dat kan. Nu worden we echter geconfronteerd met een massale toestroom van moslims met een middeleeuwse geweldadige ideologie, die zich niet willen aanpassen, niet willen assimileren, geen Nederlander willen worden. Vol fight no flight.

 26. Het heeft niet met kleur maar met cultuur te maken. Er wordt gesteld dat de westerse cultuur bv superieur is boven de islamitische cultuur. Als dat zo is, dan nog is het niet relevant. Van mijn part zijn alle culturen gelijkwaardig, het is maar net waarnaar je streeft. Het is wél relevant dat er VERSCHILLENDE culturen zijn, en de islamitische cultuur is absoluut niet verenigbaar met de seculiere westerse open cultuur. Veel mensen zullen daar niet eens bewust van zijn als dusdanig maar zoeken onbewust naar de cultuur waarin ze zijn opgeroeid. Waarschijnlijk zoeken de meeste mensen onbewust naar de cultuur waarin ze zijn opgegroeid, terug naar de baarmoeder en alle culturen zijn immers gelijkwaardig, toch?! Edoch, de grootste fout die men ooit heeft kunnen maken is gedwongen de meest uiteenlopende culturen bij elkaar te voegen, waarbij in dit geval van de autochtone cultuur ook nog eens geëist wordt water bij de wijn te doen, met een zeer giftig mengsel als gevolg.

 27. De staat weet precies waar deze eigenheimers naar toe vluchten. Gaan ze daar ook fijn een AZC plannen. Waren het voorheen de grote steden, nu worden ook de plattelanders opgezadeld met de zegeningen van de multiculturele samenleving. Dus, vluchten kan niet meer. Blijft alleen vechten nog over. Maar ja, dan ben je al snel xenofoob, racist, extreemrechts etc., en plaats je jezelf buiten de rechtsorde. We worden als het ware democratisch om het leven gebracht, want er is geen andere verweer mogelijk dan de stembus. Het resultaat daarvan is bekend.
  Misschien wordt het tijd de rechtsregels iets op te rekken. Immers de komst van zoveel jonge Arabische jonge mannen in een leefgemeenschap geeft naar redelijkheid en ervaring zoveel problemen dat actie onvermijdelijk is. Actie uit overmacht om nog veel erger te voorkomen, dan wel uit noodweer handelen om de komende generaties te vrijwaren van de onderwerping aan de Islam. Zoiets. Dan heeft het toch een wettelijke basis.

 28. Triest maar waar……. gaan we naar toe?