Halfbloed en wit privilege: de nieuwe linkse haat

Door Daniel Greenfield

Vertaling Bernadette de Wit

Wit privilege gaat niet langer alleen over blanke mensen. Ook ‘interraciale’ mensen moeten eraan geloven. Het nieuwe racisme richt zich tegen mensen die niet raszuiver genoeg zijn. Een doodenge ontwikkeling, die ook in Nederland zou kunnen doordringen als beroepsnegers Glennis Grace, Anousha Nzume en Harriët Duurvoort ter verantwoording gaan roepen.

Blanken haten vanwege hun ‘witte privilege’ was het progressieve racisme van 2015. Het was een prachtige tijd en links juichte, terwijl racistische meutes bestaande uit #BlackLivesMatter-aanhangers restaurants en winkelcentra terroriseerden, plekken met ‘wit privilege’, om wraak te nemen op de laatste doodgeschoten drugsdealer die politieagenten had bedreigd.

Maar het ‘intersectionele’ racisme (kruispuntracisme, als blank en zwart samengaan in een persoon, red.) kon nog niet op zijn lauweren rusten nadat ze tegen Sinterklaas vierende kinderen hadden geblerd en blanken hadden geïntimideerd, alleen omdat ze de verkeerde huidskleur hadden.

In 2016 moet ‘intersectionaliteit’ de strijd voor een tolerant land versterken. Het witte privilege van de halfbloeden moet maar eens worden aangevallen. Het eerste doelwit was de zwarte actrice Zoe Saldana, die Dominicaanse, Haïtiaanse en Portoricaanse wortels heeft. Ze werd beschuldigd van ‘blackface’ omdat ze de rol van Nina Simone speelde zonder de vereiste raszuiverheid. Een petitie veroordeelt het toelaten van acteurs met een ‘lichte huid’ voor rollen waarin ze een ‘donkergekleurd historisch figuur’ spelen. Saldana werd beschuldigd omdat ze een ‘Eurocentrisch’ gezicht heeft, dat aan ‘Europese schoonheidsnormen’ voldoet, in plaats van een ‘Afrocentrisch’ gezicht. Haar werd te verstaan gegeven dat ze maar eens naar haar ‘lichtgekleurde zwarte-vrouwenprivilege’ moest kijken.

Inderdaad. Negers kunnen ook ‘wit privilege’ hebben, zo lang hun huid niet de juiste zwarte tint heeft en hun gelaatstrekken  niet ‘Afrocentrisch’ genoeg zijn. ‘Intersectionaliteit’ is niets anders dan een rechtvaardiging voor racisme. En racisme is een ziekelijke obsessie met raszuiverheid en die houdt niet vanzelf op. De omgekeerde versie van de oude one-drop rule’(één druppel zwart bloed maakt een mens zwart) is dat zelfs één druppel ‘blank bloed’ voldoende is om de ziekte van het witte privilege over te dragen.

De discriminerende Amerikaanse ‘bruine papieren zak-test’, de Zuid-Afrikaanse potloodtest voor kroeshaar en misschien ook dna-tests zullen worden gebruikt om de exacte mate van privilege te bepalen dat wordt genoten door iedereen die niet voldoet aan Afrikaanse raszuiverheid.

De oude coloristische versie van de brown paper bag test ligt nog ergens in de la; nu hebben we een meetmethode voor sociale rechtvaardigheid. Alleen blanken demoniseren, bevredigde niet meer. De volgende slachtoffers zijn zwarte mensen met een lichte huid. En vervolgens negers met een iets donkerder huid.  Als je niet Type VI bent volgens de Fitzpatrick-classificatie kun je maar beter trots zijn op je witte privilege ‒ of anders word je gedwongen een diversiteitstraining te ondergaan omdat je het misdrijf ‘genetische overvariatie’ hebt gepleegd.

Antiracisme is verworden tot omgekeerd racisme. De rollen zijn omgedraaid. Maar als je de raciale meter heen en weer laat zwiepen ‒ zwart is goed en wit is fout ‒ is het uiteindelijke gevolg dat je uitkomt bij dezelfde Arische obsessie met raszuiverheid die wordt gepraktiseerd door mensen die anderen uitschelden voor nazi.

Het onvermijdelijke resultaat van het demoniseren van blanken op louter raciale gronden, wit privilege, was dat interraciale mensen ook de dupe zouden worden. En daarna zwarte mensen met een lichte huid. De meeste mensen zijn vergeten dat de lichtere huidskleur van de Tutsi’s een van de redenen was voor de genocide in Rwanda. De strijdkreet van de Hutu’s was ‘Roei iedereen met een lichte huid uit’. Deze slogan is ook het mandaat van intersectioneel links en zijn getikte obsessie met het verzamelen van raciale hiërarchieën.

Als je huidskleur verbindt aan privilege, maak je van de Fitzpatrickschaal een morele orde. De strijd tegen ‘blank chauvinisme’ en ‘antizwart’ sentiment kan alleen gewonnen worden als het lichte deel van de schaal onder ligt en het donkere deel staat bovenaan. Klaarblijkelijk kan blanke superioriteit alleen verslagen worden als je de rassenparanoia van de nazi’s overneemt.

In de toenemende etnische diversiteit van de Verenigde Staten heb je niet langer genoeg aan het demoniseren van blanken. In een raciaal complexere samenleving is er een veelheid van multiraciale problemen die je moet exploiteren. En het segregeren van halfbloeden in weer een andere rassencategorie, tussen zwart en wit in, zoals de Zuid-Afrikanen hebben gedaan met hun ‘kleurlingen’, zadelt links op met een potentieel driezijdig rassenconflict dat ze moeten uitspelen.

Links heeft zijn kwaadaardige intersectionele rassenconflicten gezaaid bij wijze van verdeel en heers, om hiërarchieën van privilege te creëren waarover zij de baas zijn. En wel door mensen tegen elkaar op te zetten. Dit zal niet ophouden bij zwart contra wit. Negers tegen elkaar opzetten is de nieuwe sociale rechtvaardigheid geworden. Elk aspect van menselijke diversiteit verandert hierdoor in vijandschap.

De janktirannen van de sociale rechtvaardigheid zingen eentonig over diversiteit en toch haten ze dat hartgrondig. Ze beschuldigen interraciale mensen ervan dat ze een Eurocentrisch blank privilege genieten en ze wijzen culturele uitwisseling af als  ‘culturele toe-eigening’. Dit zijn geen acties en opvattingen van een beweging die op zoek is naar diversiteit, maar van een chauvinistische beweging die snakt naar het opstoken van haat en niets liever wil dan rassenscheidingen aanbrengen om haar zwakke superioriteitsgevoel te beschermen.

Intersectioneel links walgt van de uitwisseling die daadwerkelijk tot diversiteit leidt. Links steekt zo extreem veel energie in de identiteitspolitiek van afzonderlijke groepen dat het hun chauvinistische standpunten overneemt. Links beweert voor tolerantie te zijn, maar vereert racistische haatgroepen als de Black Panthers en La Raza. Het maakt gemene zaak met de islamitische fundamentalisten van de Moslimbroederschap.

Links kookt over van het schuimbekkende fanatisme van de in de beweging geïntegreerde haatgroepen.  Hoe dieper links in dat moeras wegzakt, des erger de haat. De jongste interraciale kwestie draait zoals gezegd om Zoe Saldana. Zij werd aangevallen omdat ze Nina Simone speelde, een raciste die pochte: ‘Ik houd niet van blanken’. Haar fans houden ook niet van halfbloeden die ergens in het verleden een blanke voorouder hebben. Waarom zou dat verbazing moeten wekken? Racisme heeft zijn eigen afstotelijke logica en haat kent geen natuurlijke rem.

Laten de progressievelingen, die de waterdragers van de zwarte chauvinisten zijn geworden, maar in de buurt blijven voor de intraraciale haat tussen zwarte mensen in Rwanda-stijl. En ze moeten de kant van de raszuiverheid kiezen boven de interraciale rasvermenging en ook partij kiezen voor donker gekleurde zwarte mensen tegen lichter gekleurde negers. Al het andere zou een fout, intersectioneel bondgenootschap zijn.

Ziedaar de droevige, verziekte racistische vuiligheid waarin de burgerrechtenbeweging is beland. Twee generaties later is de nog maar kort geleden antiracistisch geworden Democratische Partij terug bij zijn oude missie: strijden tegen rasvermenging.  Maar deze keer is de oppositie tegen rasonzuiverheid een politiek-correcte campagne tegen ‘blank chauvinisme’.

En dan vooral het soort blank chauvinisme dat door de aderen van sommige raciaal onreine negers stroomt.

Vergeet “I have a dream, dat mijn vier kleine kinderen op een dag in een land zullen wonen waar ze niet op de kleur van hun huid zullen worden beoordeeld, maar op hun karakter.” Twee generaties later noemt links dit citaat geringschattend ‘controversieel’ en probeert in plaats daarvan kinderen te beoordelen op de exacte kleurgradatie van hun huid, waarmee ze de klok terugdraaien. Niet naar de tijd van de segregatie, maar naar een mate van racistische waanzin waar zelfs segregationisten van zouden verbleken.

Dit schaamteloze utopia van tolerantie luidt elk jaar nieuwe extremen van politiek correct racisme in. 2016 zou wel eens het jaar kunnen zijn dat links voorbij de haat tegen blanken beweegt om officieel interraciale mensen te gaan haten.

En dan kunnen we samen met mensen van alle schakeringen en huidskleuren ons ‘lichtgetinte privilege’ een halt toeroepen.

Daniel Greenfield is journalist in New York, gespecialiseerd in de radicale islam en politiek. Hij schrijft columns voor FrontpageMag (motto: ‘In ieder goedmens zit een totalitair die schreeuwt om naar buiten te kunnen’) en op zijn eigen blog.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

30 Reacties

 1. Koendekoning

  17 maart 2016 op 12:27

  Huidskleur is een obsessie voor afrikanen, ook in Afrika zelf. Op YouTube staat een filmpje waarin een man arme cacaoboeren in Ivoorkust of Ghana bezoekt en ze een reep chocola laat proeven, voor het eerst, want die straatarme boeren hebben geen idee waar hun cacaobonen voor gebruikt worden (en hoe enorm veel geld eraan wordt verdiend).

  Maar die man was dus zwart (en twee keer zo dik als de afrikanen, maar dit terzijde) alleen wel een fractie lichter als de boeren zelf. Ze waren gefixeerd op zijn huidskleur. Waarom zijn huid lichter was? Kwam dat door het eten van chocola?
  Blanken zullen nooit zo worden bekeken, omdat die waarschijnlijk gewoon als een andere soort worden beschouwd.

 2. niet meer uit elkaar houden….

 3. Dat kun je toch allemaal meer uit elkaar houden. Ik houd het op white privilege als ik op witte bodem ben. Zit ook een zekere vanzelfsprekendheid in. Rare wereld. Booslims roepen een paar jaar racisme, alle blanken roepen ‘moslim is geen ras’ en alle negers en lichtgetinten zijn in rep en roer. Dan vind ik de blanken toch het verstandigst.

 4. g.h.m.leferink

  11 maart 2016 op 21:46

  “Ze werd beschuldigd van ‘blackface’ omdat ze de rol van Nina Simone speelde zonder de vereiste raszuiverheid.” Gôh, waarom moet ik nu voortdurend denken aan het gefixeerd zijn van de Nazi’s op de ‘Reinheit der Rasse’? Zou die tijd opeens terug zijn?
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 5. Voorzover ik het begrepen heb:
  Cognitieve dissonantie is het tegelijkertijd moeten verwerken van 2 tegenstrijdige wereldbeelden, waarbij de logica het onderspit delft. Als iemand die gelooft dat de mens goed is en hij/ziet mensen verschrikkelijke dingen doen zal hij zijn logica corrumperen om zijn wereldbeeld in stand te houden. er ontstaat dan een verwrongen logica, waarbij de boodschapper van het slechte nieuws de schuld krijgt van de misdaden.
  Vergeef me als ik het niet goed uitleg
  zie ook hier: https://nl.wikipedia.org/wiki/Cognitieve_dissonantie

 6. @Delecluze, irrationeel geloof in een toekomstig paradijs, zichzelf als uitverkoren goedmens beschouwen en het dwangmatig opdringen van denk- en gedragsregels zijn overeenkomsten tussen godsdienstwaanzinnigen en de linkse goedmensch.

  Beiden delen de wereld in in twee kampen en wie anders denkt dan zij wordt gedemoniseerd.

  megalomanie, fanatisme, narcisme en cognitieve dissonantie.
  Een levensgevaarlijke combinatie.

  • Links, en religie, denken beide star dogmatisch.
   Rechts gaat uit van de menselijke natuur. Daarin worden steeds nieuwe dingen ontdekt, die weer tot nieuwe politieke inzichten kunnen leiden. Het hangt allemaal af van de wisselende omstandigheden. Rechts is flexibel.

   • g.h.m.leferink

    11 maart 2016 op 19:00

    ‘Koos’: De zin “Links, en religie, denken beide star dogmatisch.”, daar klopt geen ene moer van! Willem Drees Sr. was wel links, maar zeker geen starre dogmaticus. Net zomin als Karol Woityla, Johannes Paulus II.
    Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 7. g.h.m.leferink

  11 maart 2016 op 18:56

  ‘D. G. Neree’ , wat is cognitieve dissonantie?
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 8. Correctie: @D.G. moet zijn “@D. G. Neree”.

 9. @D.G”…tot ze desintegreren naar een staat van pure waanzin.”
  Misschien is “links” zelfs synoniem aan een zekere staat van waanzin. Zowel het gebruik van de rode vlag als de duiding “links” komt van de Jacobijnen in Parijs, berucht van de “rode terreur”. Die waren al knettergek. Dan het marxisme, waar “links” op leunt, maar verhuld neo-feodalisme is. Vandaar dat de bankiers er nogal mee in hun nopjes waren. En de bolsjewisten, die Russische Christenen ‘en masse’ over de kling joegen en lijken gereïncarneerd in de bepaald niet vreedzame Washingtonse neocons, enzovoorts. In Amerika adorereert “links” de linkse radicaal Margaret Sanger, de founding mother van “American Birth Control League” (nu Planned Parenthood) die “sterilization and segregation” voorstond en door de Washington Times omschreven werd als “racist eugenicist extraordinaire”. De nietsontziende hoogmoedswaan en fascinatie met sexe en rassen is misschien een “tic” die “links” verenigt.

 10. Vergeef me voor het feit dat ik niet het fijne weet van rassen (Ik heb nooit eerder in die termen gedacht, maar het linkse nieuwe racisme dwingt me ertoe) maar zijn de Semitische volkeren, Joden, Arabieren, berbers, perzen, Egyptenaren, Turken, etcetera geen onderdeel van ‘het blanke ras’?

  De linkse, in toenemende mate omgekeerd-racistisch wordende ‘antiracisten’ moeten op een gegeven moment toch volkomen in de knoop raken met hun goedmenschtheorieën?

  Maar bij nader inzien hoeft dat geen probleem te zijn, want er zullen altijd wel weer redenaties verzonnen worden om het een en ander in te passen in hun verwrongen wereld- en mensbeeld….. tot ze desintegreren naar een staat van pure waanzin.

  • g.h.m.leferink

   11 maart 2016 op 18:53

   ‘D. G. Neree’: Hiermee kan ik het alleen maar helemaal eens zijn!
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 11. In Nieuw-Zeeland is het zelfs officieel.
  “A person is said to have Māori ancestry if they claim to have Māori ancestors, no matter how distant”.

  Ben je daar Maori, al ben je zo blank als een Fries, dan heeft dat bepaalde voordelen omdat die arme zwartjes jaren waren achtergesteld bij de blanken.
  Hele stukken land, havens, vliegvelden, landbouwgrond, overal hebben Maori groepen een dikke vinger in de pap. Er wordt betaald en dat geld gaat allemaal in stichtingen en Maori belangengroepen. En u weet hoe dit gaat, enkele individuen strijken het meeste op en worden miljonairs.

 12. g.h.m.leferink

  9 maart 2016 op 16:26

  Laat ik de linkse doordrammers eens wat munitie geven, met een echt gebeurd geval:
  Omdat ik eens per week een schoonmaakster wilde hebben plaatste ik een raamadvertentie bij de bakkerswinkel hier. Daarop kwamen twee reakties. Een ervan was van een Nederlandse die als kind uit Oeganda gekomen was. Aan deze Smitha Biester geheten dame gevraagd of ze het doen wilde voor het hier gewone loon. Dat wilde ze wel, maar alleen ‘ZWART’. Wat ik niet wilde en haar zei: “Nee niet in de kleur van jouw gezicht”. Waarop we beiden moesten lachen….
  Nou, SlinksLinkse doordrammers, ren maar naar het Meldpunt. Mijn naam staat hieronder!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 13. g.h.m.leferink

  9 maart 2016 op 16:16

  Och, ‘Pieter G’, ik heb he al meer dan eens gezegd: die is de zoveelste uitwas van de in Mokum welig tierende ziekte: DOORDRAMMERITIS INFANTILIS, ook wel de Amsterdamse bemoeiziekte genoemd. Heb ik daar in de 60er jaren tot kotsens toe meegemaakt:
  # De anti-Amerikaanse demonstraties tijdens de Vietnamoorlog
  # De provorellen
  # De Schiphol-lawaai ophef
  # Het Maagdenhuisbezetting gedram
  # De Burgemeester-van-Hall-moet weg hetze
  Enzovoort….
  Wat daar wèl steeds gebleven is is het ANTI-POLITIE RACISME. Wat voortkomt uit de hoek van Arie Achterbaks, Glenn Gluiper, Ulbe Uitgestrekensmoel en Viktor Viezelachje. Gek dat dáárover nog steeds geen klacht gekomen is door een Meldpunt Diskriminatie…..
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 14. Het linkse gedram over de arme zwarte die gepamperd moet worden maakt de zielige zwarte minderwaardig. Het zielige minderwaardige schepseltje moet beschermd worden tegen alle witte racisten. Dat ze daarmee zelf de minderwaardigheid bevestigen komt niet in hun op. Zelf plaatsen die linkse kortzichtige betweters zich op een enorm voetstuk als de machtige moraalridder die het arme hulpeloze zwarte slachtoffertje als een eenzaam verwaarloosd diertje ziet die een warm huisje zoekt. Waarna de zwarte zich heerlijk in de slachtofferrol wentelt. Het is niet de schuld van de blankhuid dat bijna alle wetenschap, uitvindingen, technologie aan de gekleurde mens is voorbijgegaan. om uitgevonden te worden. Misschien werd de out of Africa mens wel gedwongen om zich snel aan te passen het koele klimaat en was het sowieso al meer ondernemend door weg te trekken. Toch zijn de verschillen bijzonder klein gezien we allemaal tot dezelfde soort “Sapiens” horen.

 15. De lichte huidskleur is een gevolg van evolutie. Met een lichte huid kan er beter vitamine D gemaakt worden bij minder zonkracht. Biologisch gezien passen Donkere mensen beter rond de evenaar. Misschien dat ze daarom zo vaak chagrijnig zijn.
  In Afrika zouden het allemaal blije, langlevende mensen zijn ware het niet dat ze continu in oorlog zijn. Overbevolking wat oorlog stimuleert.
  Een paar duizend jaar geleden deed die lichte kleur pas zijn intrede, daarvoor was iedereen gekleurd. En over bloedtype valt ook nog wat te melden. Al die verschillende bloedtypen A.AB,O enz zien we ook bij chimpansee. Het is zelfs zo dat hetzelfde bloedtype bij een chimpansee en een mens meer verwantschap heeft dan mensen onderling. Wat dan weer niets met de huidskleur te maken heeft. We zijn allemaal zeer nauw verwante mensapen met iets te veel pretenties.
  nakomelingen van een betrekkelijke kleine groep die het geluk had om te overleven. Dankzij het uitsterven van de Dino.

 16. Kenmerkend was ook dat de pikzwarte Ajaan Hirsi Ali door rechts werd omarmd, maar door links werd gehaat, omdat “haar kleur niet met haar opvatting klopte”.
  Links vindt bij voorbaat dat dingen niet kunnen kloppen, terwijl rechts de feiten accepteert, en daaruit conclusies trekt, meer wetenschappelijk dus.

 17. Eerder al gelezen over door “anti-racisten” afgedwongen verbod van yoga-lessen op Amerikaanse universiteit. Yoga is van de Indiase cultuur, daar blijf je vanaf als nazaat van de blanke imperialisten die India hebben uitgebuit…
  Racistisch ISIS speelt onder één hoedje met Amerikaanse zwarten
  https://ejbron.wordpress.com/2014/12/25/isis-wordt-racistisch-radicale-islamieten-willen-gemene-zaak-maken-met-de-zwarten-in-amerika/

 18. g.h.m.leferink

  8 maart 2016 op 20:01

  En tot nu toe dacht ik dat het met de ons via de MSM opgedrongen modetjes uit Drugsdorp aan de Amstel niet gekker kon….. Hierbij vergeleken zijn de preken van de meest rechtlijnige dominee van de Vrijgemaakt Gereformeerde Kerk een toonbeeld van een ‘alles moet kunnen’-provo-mentaliteit.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 19. Onze kracht is Cultuur.
  Neem even de tijd en geniet van deze giganten.
  Geen moppen tappende premier maar kunst, EUROPESE eeuwenoude kunst is wat respect afdwingt. Alles is vergankelijk, behalve dit. Dat kunnen Obama, Rutte en Merkel ons nooit afnemen. En dat is belangrijk, de rest is bijkomstigheid.
  Dit prachtige optreden is een bewijs van kracht en cultuur. En natuurlijk niet alleen deze show. Al onze cultuur is waar we voor moeten staan.
  Maar bezie de realiteit; het criminele management van het Rijksmuseum is reeds bezig met het aanpassen van “inhumane” teksten, het Noord Hollands museum heeft nog steeds haar schilderijen niet terug, terwijl onze regering vriendelijk aan het onderhandelen is met dezelfde schurken die deze schilderijen gestolen hebben.
  “Ave Maria” hoelang zal het duren voordat dit prachtige lied verboden gaat worden?
  Onze cultuur wordt geschoffeerd door schurken die het bestaan niet waard zijn.
  https://www.youtube.com/watch?v=XaeBRqIqQkI

 20. Ik denk doordat de meeste Mexicanen gemengd indiaan en blank zijn en dus regelmatig bij veel blank bloed veel weg hebben van een blanke er weer een soort spectrum is ontstaan wat mensen doet denken dat de blanke latinos niet blank zijn.

  Er is een visueel punt waarbij iemand niet meer als blank word beschouwd laten we zeggen een kwart indiaan , maar dat nog wel erg op een blanke latino lijkt( zeker een met donkere haren en ogen) waardoor het als een groep is gaan lijken en een afkomst, ras etc. voor veel mensen.

 21. Leo KarelJan

  8 maart 2016 op 16:03

  Het wordt steeds krankzinniger. Ex-president Fox van Mexico valt Trump aan wegens zijn kritiek op illegale Mexicanen. Voelt zich zelf “latino” maar is puur blank: vader Iers/Duits en moeder Spaans. Ook wordt gedaan of alle latino’s niet blank zijn, terwijl ze soms uitsluitend van Spaanse of Italiaanse komaf zijn. Blijkbaar moet de groep niet-blanken zo groot mogelijk worden gemaakt. Wat een kul.
  Racisme: het lijkt vaak veel meer voor te komen bij “minderheden” dan bij blanken. De politiek correcte dictatuur werkt verwoestend op de goede verhoudingen.

 22. Het fundament van racisme is kijken. Hoe andere mensen voor jouw bestwil zwoegen, ploeteren, en als het moet vecht, voor de kijker z,n bestwil. Tot de Columbus ontdekking was er geen racisme. Teringleier, of krijg de pleuris, had niets met huidskleur te doen. Witte slaven waren door de eeuwen meest gevraagd. Zwart liep achteraan. Een bewijs is de dienstplicht uitvinding. Allemaal voor de baas en zijn land. Wat wereldoorlog èèn mogelijk maakte. Een witte slaaf aangelegenheid zonder racisme. Dat begon daarna. De reden goud, mineralen, en olie. Tot vandaag in nu ex koloniale landen. Hun bevolking is bruin tot zwart van huidskleur. En tot voor, kort eigendom van wit. Zij willen ook witte slaven [ werknemer] om dat te doen waar je moe van word. Bij twijfel lees Zuid Afrika of Amerika, èn immigratie. Witte slaven maakten er wat van.

  • g.h.m.leferink

   9 maart 2016 op 22:54

   ‘Bas’, een vraag: Uit welk bewaakt asiel heb je weten te ontsnappen?
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 23. ik vind die selectieve verontwaardiging storend,bedoel hiermee dat gedoe bij de Oscars bijvoorbeeld.
  te weinig zwarten die hoofdprijzen krijgen,so what.
  zwart moet zich eens druk maken over het feit dat 8 van de 10 zwarte kinderen geen vader heeft.
  dat de meesten niet hun school afmaken.
  dat de meeste zwarte doden vallen door de handen van andere zwarten.
  discriminatie hoort niet ,maar een beetje zelfkennis is wel nodig!

  • Koendekoning

   17 maart 2016 op 12:18

   2 jaar geleden won bij de Oscars een film over slavernij, Twelve Years A Slave, van een zwarte regisseur, Steve McQueen. De prijs voor beste vrouwelijke bijrol ging naar Lupita Nyong’o, van dezelfde film, en zij komt uit Kenia, is dus helemaal onverdund zwart. Waren ze in Amerika alweer vergeten. Ik heb toen niks gelezen over hoe die prijzen alleen maar waren toegekend omdat zij zwart waren. Selektieve verontwaardiging.

 24. In Haïti werden de meeste gemengden gedood. Daarom zien ze erg gemiddeld ook anders uit dan afro Amerikanen,( voor de rest van zelfde stammen).

  Dit is wel en beetje racistisch filmpje maar gaat er wel over

  https://www.youtube.com/watch?v=hmJLh3QCNgM