Superwahltag. Sensatiewinst AfD. Duitsers willen minder Merkel.

Door Joost Niemöller

Het lijkt de Nederlandse media vooralsnog weinig te boeien, maar in Duitsland worden dezer dagen deelstaatverkiezingen gehouden die een partij op de politieke kaart gaan zetten die de open grenzen politiek van Merkel bestrijdt: De AfD.

Vandaag zijn de uitkomsten bekend van de deelstaatverkiezingen in Hessen. Der Spiegel kopt: AfD triomfeert. De AfD kreeg 13,2 procent. CDU, SPD en vooral de Grünen staan op stevige verliezen. In Wiesbaden, een stad met ongeveer 17% buitenlanders, (en ook de hoofdstad van Hessen) kreeg de AfD zelfs 16,2 %, en dat geeft aan dat de groei in de partij meer dan virtueel is.

Aanstaande zondag, 13 maart, vindt er in Duitsland een Superwahltag plaats. Dan zijn er tegelijkertijd verkiezingen in Baden-Württemberg, Sachsen-Anhalt en Rheinland-Pfalz.  Gelet op de peilingen houden de Duitse media, die –uiteraard- sterk anti AFD zijn, de adem in. De SPD staat dan op verlies, en lijkt volgens Die Welt in de aanloop naar deze verkiezingen de pro-vluchtelingenlijn te willen dempen. Volgens Focus is er zelfs een gerede kans dat Gabriel, de leider van de SPD na Superwahltag zal aftreden.

De AfD is momenteel in de landelijke peilingen de derde partij geworden, zij het nog steeds op flinke afstand van CDU/CSU en SPD.  Maar in de vroegere DDR deelstaat Sachsen-Anhalt is de AfD in de peilingen de SPD al voorbijgestreefd!

Merkel gaat in Bild (rechts, maar ook uitgesproken anti-AfD) vol op het afgedraaide orgeltje tegen de AfD. Het bekende verhaal dat we hier ook steeds tegen Wilders horen. De AfD zou de gemeenschap splijten en niet met oplossingen aankomen. Vooroordelen worden bevestigd, enzovoorts enzovoorts:

Die AfD ist eine Partei, die die Gesellschaft nicht zusammenführt und keine geeigneten Lösungen für die Probleme anbietet, sondern Vorurteile schürt und spaltet.

Ze zal toch echt met meer moeten komen. Namelijk met oplossingen. Met haar isolement binnen de EU is ze nu kansloos. Ze kan de Duitsers alleen maar meer illegalen bieden, waar die steeds harder roepen om minder. Daarom staat Merkel nu overal op verlies. En dat is best belangrijk. Europa verandert nu eenmaal alleen als Duitsland eindelijk verandert.

 

 

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

27 Reacties

 1. De situatie is dus blijkbaar al zo bizar dat een clubje als Combat 18 (1 = A, 8 = H, AH) in Amsterdam vrijelijk staat te protesteren. So much voor de intelligence van onze inlichtingenpipo’s bij politie en AIVD. Dit zijn mijns inziens toch gewoon verboden organisaties. Maar hoe je het ook wendt of keert: klassiek protesteren gaat niks oplossen. We are on the highway to hell. Koester je haat, train je lijf en wacht de tijd af tot de emmer overloopt. De democratie is dood.

 2. g.h.m.leferink

  12 maart 2016 op 21:27

  Net op ZDF de Tagesschau bekeken. En daar werd de Alternative für Deutschland opeens een EXTREM RECHTE PARTEI genoemd! Blijkbaar hebben ze de Hilvo-gluiperigheid overgenomen. Ook daar denken de TV-makers dat ze onaantastbaar zijn, en op kosten van het Duitse volk hun eigen vooroordelen ongestraft op de buis kunnen kwakken! Een alarmerende ontwikkeling!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 3. g.h.m.leferink

  12 maart 2016 op 17:57

  “Deutsche, wollt ihr mehr oder weniger Merkel?” Ik hoor het al: “Weniger, weniger!”
  Volgens GLUIPERLINKS zou ik nu strafbaar zijn…..! Kom maar op SLinkse Farizeeërs! Dat jullie denken iedereen BANG te kunnen maken is van jullie een historische BLUNDER.
  Het wordt hoog tijd dat de Klup Achterbaks eens een enorme draai om de oren krijgt!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 4. Leo KarelJan

  8 maart 2016 op 16:20

  In Hessen heeft de AfD 13,2 % behaald. Heel mooi, maar natuurlijk lang niet genoeg. De CDU op 28,5 en SPD op 28,0. Groenen: 11,6. Nog steeds stemt haast 87% op de gevestigde regentenkliek.! En 56,5 % stemt op de twee regeringspartijen. En dat bij zo’n massale import van achterlijkheid, armoede en criminaliteit. Het volk blijft naïef en in grote meerderheid nog steeds politiek correct. Onbegrijpelijk!

 5. Waar gaan ze trouwens al die mensen laten ? die ze willen ophalen ?
  Die gaan natuurlijk alleen maar naar Nederland en Duitsland…of gaan er ook duizenden naar Spanje of een ander land ?

  30.000 naar Frankrijk
  30.000 naar Oostenrijk
  Zweden is vol…
  Engeland ? hoor en lees er niets over..
  100.000 naar Nederland…?

  Waar gaat de rest dan naar toe ? allemaal naar Duitsland ?

 6. Nou ja, hoe dan ook, bij de reisbranche kan Merkel straks niet meer stuk. Alle “bootvluchtelingen” die in Griekenland aankomen worden per veerboot teruggestuurd (Samsom). Vervolgens transporteert men het zelfde aantal uit Ankara per vliegtuigterug naar de EU. ‘1-op-1-ruil’ En dan heb ik het nog niet over de te verwachten toename van het reizigersverkeer door de afschaffing van de visumplicht. Misschien komen er wel 30 miljoen Turken naar de EU. Dus, tel uit je winst.

 7. Tergend allemaal. De afrekening wordt des te harder. De buiten-parlementaire dus.

 8. g.h.m.leferink

  8 maart 2016 op 10:17

  “Het lijkt de Nederlandse media vooralsnog weinig te boeien, maar in Duitsland worden dezer dagen deelstaatverkiezingen gehouden”.
  Joost, ik weet wel hoe dat komt! Als de KvGM ( Klup van GluiperMedia) het niet of maar héél terloops meldt, dan doen ze dat met opzet! Om maar NIET de groei van AfD te hoeven melden! Dus doen ze het voorkomen alsof het het noemen niet waard is. ‘Zó zijn onze manieren’ bij Klup Klef!
  Als het maar die glibberklup van snelratelaar Samsom was geweest, dàn hadden ze er wèl overvloedig tijd voor gehad! Is het al meer mensen opgevallen hoe vaak Diederik op het sjenaal in beeld is?
  Kenmerkend is o.a. de manier waarop ze, objektiviteit-stiekem-verkrachtend, verslag doen van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Wie nu nog niet doorheeft dat de Hilvogluipers voor Hillary en tegen Donald Trump zijn is vast doof en blind.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 9. Alleen Orban ligt dwars. Laten we hopen dat hij zijn rug recht houdt.

 10. g.h.m.leferink

  7 maart 2016 op 22:51

  ‘ Gelet op de peilingen houden de Duitse media, die –uiteraard- sterk anti AFD zijn, de adem in.’ Helaas klopt dit de laatste tijd helemaal! De Duitse media die ik ook regelmatig bekijk en beluister zijn nu ook besmet met de kwaadaardige Hilvo-ziekte van Vooroordeelis gewoontegetrouwis.
  Ziektebeeld:
  # systematisch weglaten van de TV-gluipers onwelgevallige feiten, dus een ruim tot overvloedig gebruik van HALVE WAARHEDEN
  # bepaalde dingen overbelichten van politieke richtingen die verschillen van mening met de nieuwsredaktie; b.v. het ‘Minder, minder’ van Geert Wilders
  # veinzen van verontwaardiging door selektie van geïnterviewden
  # telkens herhalen van dezelfde onjuiste benamingen; b.v. ‘asylzoekers’ en ‘vluchtelingen’ waar het gaat om ILLEGALE IMMIGRANTEN, om zo de publieke mening te beïnvloeden
  Enz, enz.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 11. Hoewel er ook cordon sanitair geluiden zijn m.b.t. AfD merk ik bij met name panel besprekingen op de Duitse televsie een kentering. De migratie van miljoenen richting noord Europa en met name Duitsland, met alle daaruit voortvloeiende kosten en ongemakken worden zowel door voor- als tegenstanders benoemd. Het publiek bij Maj Brett schroomt ook niet om luid te applaudiseren bij sprekers met forse kritiek op het Wir Schaffen Das (nicht).

 12. Waar het om gaat is dat Hollanders weer eens trots op hun land moeten worden. Vergeet de politiek. Trots op je baan, je handel, je kinderen, de school, de gemeente. Maar het wordt je onmogelijk gemaakt, want woon je in een leuke gemoedelijke gemeente, dan moet je plots honderden “vluchtelingen” opnemen. Mensen die je niet kent, waar je geen boodschap aan hebt. Ok, een paar zielige families die echt uit hun land gebombardeerd zijn, ja natuurlijk help je die. Maar al die 24 jarige schoften die hun thuisland liever kwijt dan rijk is. Waarom is terugsturen zo’n probleem? Omdat geen land die klootzakken terug wil hebben. Alleen maar problemen met die gasten. En Nederland wordt er mee opgescheept door toedoen van pummels als Rutte, Pechtholt en Samsom. De Marokkaanse voorzitter van de tweede kamer, middelpunt van de Nederlandse democratie, spreekt met een Marokkaans accent zodra het een beetje druk wordt. Tjezus nog an toe.

 13. g.h.m.leferink

  7 maart 2016 op 21:20

  Maar wat vinden jullie ervan dat Erdoğan eerst door merkel 3 miljard toegezegd krijgt, en nu de EU-sufferds wéér miljarden toezeggen?
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 14. Misschien moet Merkel gewoon toch maar de verkiezingen winnen, zo ook Hillary Clinton. Twee krankzinnige wijven die hun land geheel naar de ondergang leiden. Kan daarna de rest van de wereld tenminste weer ademhalen. Moeten jullie in NL dat manneke Rutte wel even opzij zetten. Want die ligt in bed met Angela en Hillary. Niet dat daar iets zal gebeuren. Want Markje vind een directe aanraking met een vrouw heel erg eng. Hij zoent Juncker liever en omarmt zijn Turkse ambtsgenoot liefdevol. En wat ben ik blij dat deze man niet het land waar ik woon vertegenwoordigt.

  • g.h.m.leferink

   7 maart 2016 op 21:15

   ‘Cale’: Zo duurt de ellende alleen maar langer! Veel beter is dat die twee zo gauw mogelijk van het politieke toneel verdwijnen!
   En die puber die Minister-Presidentje speelt? Die liever ook vandaag nog weg! Kost ons alleen maar geld, dat hij telkens in Brussel een acute aanval krijgt van Toegeveritis enormis.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

   • Mark Rutte is gewoon een angsthaas. Voor harde onderhandelingen heb je moed nodig. Moet je respect afdwingen door kennis van zaken en persoonlijkheid. Ik heb alle zeeen bevaren. Ik heb dit ervaren als kaptein en altijd een voorbeeld genomen aan de rijke zeevaart historie van mijn land. Vele van mijn collegas denken er hetzelfde over. Mijn werkzaamheden waren niet alleen vrachtvaart. Ik heb bergings werkzaamheden gedaan met Hollandse matrozen die voor de duvel niet bang waren en zonder hen zou de job nooit geklaard worden. Ik heb in de offshore gewerkt met tientallen verschillende nationaliteiten aan boord. De Hollanders werden altijd gerespecteerd voor hun kennis, doorzettingsvermogen en moed. Dit bestaat nog steeds. Als een soort parallel wereld. De mensen die op zee en in de offshore werken zul je niet horen. Die hebben weinig meer op van die Hollandse maatschappij. Overigens nooit een Marokkaanse zeeman ontmoet op een Nederlands schip. Maar dit terzijde.

 15. Minder Merkel ? persoonlijk dacht ik aan helemaal geen Merkel en consorten…
  alleen maar ellende …..sorry het spijt me ik ben er helemaal klaar mee met de Eu..

 16. Persoonlijk ben ik helemaal klaar met 1 Europa ….wie heeft er nog een baan ver weg van hier ? Australie ? ja graag …. ik sta overal voor open….hier blijven ? ja sorry dat gaat echt niet met onze regering…alles moet en zal kapot gemaakt worden..en helaas als er geen wonder gebeurd gaat het ook nog lukken….

  Welterusten ..Nederland…

 17. De kiezers,overal,ontwaken te laat. De PVV hier is al weer terug van 42 naar 38, iedere week sinds het hoogtepunt een zeteltje minder.De Labbekakkers lopen weer naar die giechelnicht,die inderdaad op onze kosten en ten koste van Nederland zijn verrotte kabinet en zijn krankzinnige Berlijnse vriendin in het zadel houdt. AfD in B.W. op 12 %, maar de Grünen op ruim 30%, moet je daar blij mee zijn,of is B.W gewoon een policor gekkenhuis? Landelijk wellicht zo’n 13-14% nu. Dat betekent dat zelfs in de huidige gevaarlijke situatie ruim 85% achter de ondergangspartijen CDU, SPD, Grünen,Linken en iets mindere mate FDP aanlopen. Wij zijn hier bijna net zo gek,en er is niemand die het fysieke verzet (demo’s) kan bundelen en inspireren tegen het quislingkabinet Rutte/Asscher. Die giechelen zich dan ook een ongeluk in Ankara , terwijl ze ons vernederen en uitverkopen bij Adolphe Erdogan, lafheid en onkunde als slimheid etalerend. Het kwaadaardige gekkenhuis Europa .Onvergeeflijk.

 18. De verkiezingswinst komt te laat. De Turken mogen door heel Europa reizen en werken en worden ook lid van de EU. Jaarlijks krijgen ze 7 miljard.

  Rutte heeft alles al getekend om zodoende Merkel te redden, zodat hij de complimentjes in ontvangst kan nemen van het establishment.

  De elite had haast, en met die haast hebben ze ons lot reeds bezegeld.

  • Goed gelezen Koffij. Reuters heeft het concept al in handen. Waarom sturen we alle in Europa levende Turken niet terug. Dat zijn er inmiddels aanzienlijk meer dan er aan de Bosporus wonen. Zo is er dan ook ruimte om semi-sociaal apothekers enz. uit Aleppo op te vangen en natuurlijk nog wat Afghanen en anderen van een vreemde persuasie. Voorts Turkije de NAVO uit zodat ze niet stiekem ons willen belasten met een wereldbrand. Vluchten kan niet meer, ik zou niet weten hoe.

 19. Helemaal mee eens…

 20. Tja, Twan Huys interesseert Duitsland nu eenmaal niet. Hij zal het zien als de ideale dumpplek voor honderdduizenden migranten uit Afrika en de Arabische wereld, en iedere Duitser die daar kanttekeningen bij waagt te plaatsen wordt door Twan getrakteerd op een ‘gestrekte rechterarm’. Twan vliegt liever eventjes de oceaan over naar de V.S. om daar verslag te doen van deelstaat-voorverkiezingen, vol couleur locale (“hier vind je de lekkerste koffie van Des Moines”), op kosten van de belastingbetaler uiteraard, zo is Twan ook wel weer.

  • Rob Dam@ Grappig We moeten Twan niet langer hier houden je ziet hem lijden als hij weer zo’n Sukkel van een Duitser of Fransman moet interviewen Je ziet hem echt vrolijk worden als hij kan zeggen We schakelen nu life over naar New York Bram wat gebeurd er toch in Brussel wat zegt men in New York en de New York TImes over Brussel? Jammer het wereldnieuws wordt nu echt in Europa gemaakt. Triest dat het Europa nieuws zo weinig aandacht krijgt Copy paste traditioneel de nieuwsgroothandel Reuters, AP is toch veel eenvoudiger. Olaf Koens DWDD ster verslaggever bericht nu life over Assad en Syrië vanuit Israel met hele kleine lettertjes reuter. Nogmaals Jefrey Jonkers die in Syrië is en dagelijks contacten met IS heeft Nee Jeffrey jij niet

 21. Waldo Dewanand

  7 maart 2016 op 13:22

  mooi verkiezeingen duitsland, volgend jaar is nederland aan de beurt.

  Ja het moet gwoon geen taboe meer zijn om openlijk pro white race te zijn in het openbaar, want als je hier in europa 53 miljoen openbaar herkenbare moslim fundamentalisten ziet hele dag dan moet er vanuit de biotopen analyse theorie een natuurlijke vijand van deze arab aapjes zijn die alhier openbaar te zien is.

  Deze biotopen theorie moet ik snel uitwerken, want dit is de harde wetenschappelijke theorie mbt de zieke Multikukeluku. Discussies hierover zijn gewenst, hier of via email.

  dit moet men snel doen in duitsland als extreem rechts wint:
  1. naturalisaties totaal stopzetten van niet blanken
  2. verplichte remigratie kontrakten voor elke buitenlander die niet wil integreren en niet genetisch wil assimileren binnen 1 generatie. Ook dit is iets uit de biotopen theorieen van Wieroe en mij.
  3. Massa remigratie projecten, vreedzame etnische zuivering

  RE Motto:
  Zachte heelmeesters maken stinkende…

  • “vreedzame etnische zuivering”
   Creatief. Leuk om de linksgekkies de gordijnen in te jagen.