Betrapt! Principeloze VVD zwabbert over EU lidmaatschap Turkije. BNR helpt VVD.

CdCogbUUEAEEaHI
(Opklikken om goed te lezen: Let op hetzelfde tijdstip publicatie!)

CdCogeaUUAECVL0Door Joost Niemöller

Onder voorzitterschap van Nederland en VVD premier Rutte sloot de EU een deal met Turkije. Een van de afspraken binnen die deal is dat er weer vaart komt in de onderhandelingen voor het EU lidmaatschap van Turkije:

Ook krijgen de gesprekken over een EU-lidmaatschap voor de Turken een nieuwe impuls als zij de migratiedruk op Europa verminderen. De al jaren vastzittende onderhandelingsgesprekken over toetreding tot de Unie van Turkije werden tijdens de migratietoppen nieuw leven ingeblazen.

Koehandel dus. Minder illegale migranten via Griekenland betekent meer kans op EU lidmaatschap Turkije.

Volgens de VVD woordvoerder is de Rutte deal een ‘doorbraak.’ En ach, dat EU lidmaatschap hoeven we toch niet zo serieus te nemen allemaal:

Malik Azmani van de VVD: ‘Het ziet ernaar uit dat premier Rutte een belangrijke doorbraak heeft bereikt. Deze oplossing is de enige manier om illegale migratie te stoppen en mensensmokkelaars een halt toe te roepen.’

De liberalen zien het overleg met Turkije over een EU-lidmaatschap als goedkoopste deel van de deal. De voorwaarden zijn immers niet veranderd, en daar voldoet Turkije bij lange niet aan, aldus de VVD.

O ja? Ligt het zo makkelijk allemaal? Gewoon een beetje praten voor de bühne met die illegalen als ruil en dat vindt de VVD hartstikke slim?

Eind vorig jaar zei de VVD nog iets heel anders en werd er een voor de VVD zeer atypische principiële lijn uitgezet:

Turkije mag niet sneller lid worden van de Europese Unie in ruil voor medewerking aan het indammen van de vluchtelingenstroom naar Europa. Dat zei VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra bij EenVandaag.

In de speciale uitzending over vluchtelingen zei Zijlstra dat hij niets wil weten van versoepelde toetredingscriteria. “Het kan niet zo zijn dat Turkije mag toetreden omdat wij een migrantencrisis hebben. Dan zijn we volgens mij koehandel aan het doen en dat moet niet.”

Met de VVD en Turkije in de EU kun je alle kanten op, dat is wel duidelijk.

Vier jaar geleden wilde de VVD nog dat de EU besprekingen op zijn minst vertraagd werden. Maar waarom als die besprekingen toch alleen maar voor de bühne waren?

En nu worden de besprekingen dus juist versneld. Omdat Rutte dit wil. En dat zou dan ineens een doorbraak zijn. Eerst een principieel standpunt tegen koehandel. Nu is diezelfde koehandel weer een doorbraak.

Het werd nog gekker. Vandaag verklaarde de VVD een EU lidmaatschap ineens ‘bespreekbaar.’ Dat was ook de kop boven een artikel op de website van BNR: ‘Toetreding Turkije ‘bespreekbaar’ vanwege concept akkoord.’  Tja, is ook logisch nietwaar. Als je onderhandelt over een EU lidmaatschap dan is een EU lidmaatschap dus mogelijk. Dan staat de deur voor een EU lidmaatschap dus open, anders zijn er geen onderhandelingen. En helemaal wanneer die besprekingen worden versneld in ruil voor minder illegale migranten en dit dan ineens een ‘doorbraak’ zou zijn, allemaal in woord en daad van de VVD die er eind vorig jaar dus nog precies het omgekeerde over dacht.

Ik maakte er nog een Tweet over:

Naamloos

En wat gebeurde er daarna ineens op de BNR website? De kop werd veranderd! En bleef staan op hetzelfde tijdstip van de dag! Hier is dus achter de schermen gerommeld. Je weet hoe dat gaat. Voorlichter van de VVD boos aan de telefoon. BNR wil graag VVD interviewtjes blijven doen. Voor wat hoort wat. Kop veranderd in ‘praten ja, toetreden nee.’ Bij de verschillende koppen staat nu hetzelfde tijdstip, namelijk 17:08 dus BNR bleek zelfs bereid om voor de VVD te frauderen.

bnr

Bij de zoekmachines staat nog steeds de oude kop. U mag nu kiezen wat de VVD volgens BNR vindt. Maar u dient dit principeloze gezwabber van de VVD vooral maar voor zoete koek te slikken.

Weet u nog waarom Geert Wilders destijds uit de VVD stapte? Precies om dit principeloze gezwabber van de VVD over een EU lidmaatschap voor Turkije. Ze weigerden destijds om het principiële nee-standpunt in te nemen. Wilders kon er niet meer tegen.

 

 

 

 

Print Friendly
Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

23 reacties op “Betrapt! Principeloze VVD zwabbert over EU lidmaatschap Turkije. BNR helpt VVD.”

 1. Mooi werk weer hoor Joost. Wel jammer dat je de kar zo’n beetje alleen moet trekken. Al je (ex) collega’s van de reguliere media laten het stuk voor stuk afweten, met name op het gebied van de onderzoeksjournalistiek. Ze “reuteren” elkaar maar een beetje na. En dat terwijl we hier (in tegenstelling tot Turkije) nog steeds persvrijheid hebben. Gebonden in vrijheid zo lijkt het wel.

 2. Helemaal met Joost eens en ik word er echt van binnen onrustig van. Het hele idee dat we worden geregeerd door lieden die zich laten chanteren. Probleem is dat die lieden zelf niet het zozeer slachtoffer van die chantage en koehandel zullen zijn. Nee, dat zal de Europese bevolking zijn, vooral die van volgende jaren en decennia.
  Heb er gister zelf ook al over geschreven op mijn eigen blog.

 3. De VVD is door haar bedriegerscultuur verreweg de gevaarlijkste partij van NL geworden. Ik heb er vroeger altijd op gestemd, maar vind hun immoraliteit en met name die van de top (Rutte,Zijlstra,Harbers cs) misdadig. Met de zg linkse partijen weet je waar je aan toe bent. Ze hebben bizarre,gevaarlijke ideeën,maar zo’n Klaver zégt het wel openlijk en je weet dat je er een giftig onbenul als Linda Voortman bijkrijgt. De neo-nsb (VVD) van Malik Ramadan liegt eerst de bevolking openlijk via haar henchmen bij de MSM en ook de PO voor en doet dan steevast 100% het tegenovergestelde. Leugen en het bedrog als uitgangspunt voor je partijprogramma. De ook door Rutte gefabriceerde deal(knieval,uitverkoop) met en aan de Turken is verraad. De VVD en Rutte varen in het kielzog van Merkel , houden haar politiek mede op de been zodat deze twee misleiders niet alleen hun landen, maar heel Europa kapot maken. De immoraliteit van Rutte en zijn kiezers moeten we dagelijks aan de kaak stellen!

 4. Beste Joost, ga aub door met dit werk! Moedig en realisitisch!
  Mark Rutte is vreemde “man” hij kan niet winnen van die Turken. Een paar honderd jaar geleden zou hij veroordeeld worden wegens landverraad. Slaphannes.

 5. Naast Turkjie is Oekraine een groot probleem. En slappeling Rutte blijft maar lachen:
  http://russia-insider.com/en/politics/my-fellow-ukrainans-run-your-life/ri13162?utm_source=Russia+Insider+Daily+Headlines&utm_campaign=fbfc71d87e-Russia_Insider_Daily_Headlines11_21_2014&utm_medium=email&utm_term=0_c626db089c-fbfc71d87e-227207101&ct=t(Russia_Insider_Daily_Headlines11_21_2014)&mc_cid=fbfc71d87e&mc_eid=ed8be89e52

 6. Oekraïne: Ooit onder heerschappij van de Tartaren/Mongolen, Hongaren, Duitsers, Polen, Oostenrijkers, Ottomanen en Turkse Chazaren [ Zoek “Chazaren” eens op ] Het zal u veel duidelijk maken over Nuland, Soros, Igor Kolomoiskiy, back to their Roots. En ook waarom Nuland 300 Oekraïense studenten, “hand picked” in Amerika een opleiding laat volgen. Soros die 200.000 gaf aan Joshua Livestro van Jalta nieuws Waarom aan hem? …. Ik vraag mij af wat wij als Hollanders daar nog kunnen betekenen. Momenteel zijn er 100derden huurlingen Tsjetsjenen, Vreemdelingen legioen die aan beide kanten vechten om ervaring op te doen voor hun CV aldus Mikael Skillt (39). De Zweedse beroeps militair scherpschutter en Nazi http://www.iturl.nl/snnLWWM Wat doen die nu ? Terug kunnen ze niet

 7. Gisteren reeds geplempt en zie daar, de smerige waarheid komt boven tafel. Volstrekt ordinaire koehandel tussen Turkije en de €U. Schandalig. Over de ruggen van het electoraat ( wat geen ene moer meer heeft in te brengen in deze ) komt er straks een deal met die Muzelmannen. Bootjes retour afzenden maar voor elke terugkerende potentiele terrorist cq uitkeringstrekker moet er wel een andere op het vliegtuig gezet worden richting de €uropese honingpotten. In ruil geen visum meer nodig voor de kleine 80 miljoen Muzelmannen en vrouwen. ziet u het voor u ? De €urocraten die zitten al weer te soppen op hun stoelen. Jippie, weer een “land” er bij. Speelt geen rol verder dat slecht 3% van deze dictatuur van meneer Erdogan in €uropa ligt en de overige 97% in Azië. Dat mag de pret niet drukken toch ? Dat de pers daar aan banden gelegd wordt, ach, who cares. Dat de Koerden voor het vaderland weg plat gebombardeerd worden, Ach, incident of detail. Lust u nog peultjes beste kiezers ????

  1. @Sint Nicolaas Dat de Koerden voor het vaderland weg plat gebombardeerd worden, Ach, incident of detail.===Zouden de Turkse Koerden andere Koerden zijn dan die in Syrië of Irak. http://news.antiwar.com/2016/03/06/kurdish-report-us-building-two-air-bases-in-northeast-syria/ Voorts: van IS naar gematigd via vlagvertoon. It appears that – having exhausted all other options – the West has decided to change as many of those black ISbanners back to the “rebel” green, white, and black as possible, before the conflict draws to a close, giving the West the most favorable position achievable ahead of “peace talks.” Uiteindelijk gaat het de VS om macht in Syrië, Irak, Oekraïne, Georgië,waardoor de geplande olieleidingen van Qatar en Saoedi Arabië, waar die hele regime change operatie in Syrië om begonnen was, te kunnen redden.

 8. De kern van het probleem is dat de EU geen militaire vuist kan maken richting Turkije. Want wat is er nu eenvoudiger dan de bootjes terugsturen als men geen represailles hoeft te duchten?
  Overigens wacht ik met smart op het moment dat de UNHCR Turkije op het matje roept omdat ze de vluchtelingen laten doorreizen naar de onveilige EU.

 9. Straks weten we van gekkigheid niet meer waar we met bijltjesdag moeten beginnen. Een ding weet ik zeker: we nemen de tijd en het gaat zeer doen.

  1. Top. En niks smalend of met plezier. Met diepe treurnis van het leed dat is aangedaan, komt de afrekening. ‘Niet echt schuldig? Bijltjesdag, jammer joh, ja spijt-te laat, next.’

 10. Rutte, de leraar geschiedenis wou geschiedenis schrijven. Dat is dan mooi gelukt. Dat zullen wij nooit meer vergeten en het gaat de geschiedenis in als het weggeven van Europa aan de Turken. De Turken zijn eindelijk de Donau overgestoken dankzij de grootste slappeling aller tijden en de schoothondje van meesteres Merkel met haar zieke ideeën. Dit is de doorbraak in de Europese geschiedenis en haar vrijheid. De Turken lezen ons de les en gaan zonder visa Europa veroveren. Daar krijgen zij voor nog zes miljard bij en wij miljoenen migranten. Onze sociale stelsel wordt afgebroken. Rutte, de ellendeling schrijft geschiedenis.

  1. Helemaal mee eens , en in mijn beleving is het een grote schande…

 11. Toetreding van het niet seculiere islamitische Turkije is nu door Mutti Merkel en in haar spoor volgend het zwalkend beleid van de VVD ineens bespreekbaar en als we Rutte een beetje hebben leren kennen de afgelopen jaren, dus op termijn werkelijkheid.
  Denkt u zich eens in als dit echt werkelijkheid wordt en de nieuwe grenzen van de EU ineens direct aan het Midden-Oosten lopen.
  Als we nu al onze grenzen niet willen c.q. durven bewaken, wat er dan kan, nee zal gebeuren kan ik alleen maar van gruwen.
  Nog miljoenen meer vluchtelingen c.q. asielzoekers uit Libanon, Jordanië, Irak en noem alle landen daar maar op, die zo de oversteek over land naar Turkije maken en een dictator Erdogan die zijn geloofsgenoten uiteraard niets in de weg zal staan en een warm welkom zal geven.
  De Islamisering van Europa is dan een feit. Weg identiteit, weg soevereiniteit en weg welvaart en in de slipstream onze sociale zekerheden.
  Wanneer stopt deze krankzinnige desastreuze ontwikkeling?

 12. Misschien is over een paar weken de houding van Turkije volkomen irrelevant, als de vluchtelingenstroom zich naar het westen heeft verplaatst. Momenteel wordt de Balkan volledig afgegrendeld, en is de reis naar luilekkerland binnenkort onmogelijk geworden langs deze route.

 13. De leugenachtigheid en het bedrog van de VVD zijn oneindig. Wat een ellendige en gore rot club. Liegen, bedriegen, geen scrupules, geen geweten: het zijn door en door verrotte figuren. En weer allemaal achter Rutte.
  Maar zie de NL kudde: Rutte stijgt 5 zetels in de peiling omdat hij zogenaamd grappig was tijdens het “correspondentendiner”. Need I say more ? Dit land is een open krankzinnigeninstituut en deze afspraken met reli-fascist Erdogan onderstrepen nog eens dat wij op weg zijn naar de afgrond.

 14. .
  Waar afgehakte hoofden door de straten rollen,
  maar je voor “minder-minder-minder” wordt “Berecht”
  begint ’t gezond verstand toch duidelijk te tollen,
  vraag je je af, waarvoor je eigenlijk vecht…
  .
  waar de verantwoordelijken onbestraft steeds blijven zwijgen
  en alles op het bordje van de zwakke wordt gelegd
  maar men hem…die dit niet pikt…begint te dreigen,
  vraag je je af, waarvoor je eigenlijk vecht…
  .
  als men de misdaden nog nauwelijks aan kan slepen
  maar niemand vecht voor zijn/haar eigen Recht,
  omdat dàt wordt “gediend” door Haagse Leugen-lepen,
  is niets zo zeker, dan dat met “minder-minder-minder” nooit iets werd miszegd !
  .

 15. En wéér zeg ik het:
  De grondoorzaak van dat gedram, gezeik, gekeutel en gezeur in de MSM zijn de nu heersende MODETJES in dat Kwekkwek-Madurodam aan de Amstel. Ofwel:
  ACHTERBAKSHEID en LAFHEID. Dus de gepubliceerde meningen van hen die wèl over het Christendom vuur en vlam spuwen, maar sidderend van angst over de islam de mond dichthouden. Want je weet wel…: bomgordeldieren, hè. Prototype ervan is de D66 stemmende Jan Slapzak, die het woord MOED zelfs niet kent, het in het woordenboek moet opzoeken. En daarna alleen tot de uitspraak komt: “Ja, maaaaaar, dat is OUDERWETS!”

  Goodgoan: Gait. H.M. Leferink

 16. Markie loopt weer braaf als een schoothondje achter Merkel aan, echter de grote opdracht gever is de USA. Zij zijn de veroorzakers van de vluchtelingencrisis. Het oliebelang is te groot.
  Amerika heeft eerst Sadam Hussein vermoord en oorlog gevoerd in Irak. Vervolgens was Khadaffi aan de beurt. Syrië is nu een prachtig doelwit.
  Het door Amerika opgerichte en gesteunde ISIS is een goed excuus.
  Turkije is een brave vazal van de USA en helpt er graag aan mee om Euopa in een crisis onder te dompelen. De USA spint bij dit alles garen.

  1. Precies harrynl007. De USA zit helemaal niet te wachten op een verenigd €uropa. Dat betekent slechs een bedreiging van hun status op het wereld politieke toneel. Samen met de Russen hebben ze jarenlang de balans in de wereld weten te handhaven. Toen ging men in €uropa bouwen aan de Verenigde Staten van €uropa. Een dictatoriaal gedrocht waarin de afzonderlijke landen vervielen tot vazalstaten, gecontroleerd door een handjevol graaiers en machtswellustelingen. Ze hebben een geweldig kaartenhuis in elkaar getimmerd, bestaande uit los zand. De USA stoort zich er aan en zal het niet laten te poken in islamitische brandhaarden. De stroom ellende als gevolg richting €uropa is dan ook koren op de Amerikaanse molen en destabiliseerd het hele zooitje. Dat het zowieso tot mislukken gedoemd was doet niet terzake, de Amerikanen geven graag een extra duwtje richting afgrond. Je kunt simpelweg niet een kleine 30 landen allemaal met de neuzen een kant op zetten. Werkt niet, zal nooit werken.

  2. ‘harryn1007’: Als ik dàt gefantaseerde verhaal van je geloof heet ik Hendrik!
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

Reacties zijn gesloten.