Rood alarm! Provinciehuis Den Bosch maandag a.s. potdicht vanwege 7200 extra illegalen.

Door Joost Niemöller

Brabant moet extra illegale immigranten opvangen. En wel veel. En snel. Een bericht van de Commissaris van de koning in Brabant, twee weken geleden, op de website van het Provinciehuis in Den Bosch:

In de afgelopen maanden zijn er in Brabant 10.000 opvangplaatsen voor vluchtelingen in noodopvang en Azc’s gerealiseerd. Door de gestegen instroom en het beëindigen van de tijdelijke opvang op een aantal locaties ontstaat er in de komende maanden een tekort aan opvangcapaciteit van 7200 plaatsen. In het totaal zijn er in 2016 in Noord-Brabant 14.000 plaatsen nodig volgens de hoogste prognoses voor de instroom. De taakstelling van het Rijk wordt met de huidige werkwijze niet gehaald. Dat kan alleen als de gemeenten en de provincie nauw samenwerken en iedereen meedoet. Die dringende oproep doet de Brabantse commissaris van de Koning, Wim van de Donk. Hij constateert dat er ook draagvlak is voor een eigen, Brabantse, aanpak. Er is daarvoor een (sub)regionale aanpak ontwikkeld. De gemeenten moeten voor 15 mei met concrete plannen komen.

In gewone mensentaal: Het Rijk heeft een probleem. Er moeten nog 7200 extra illegale immigranten in Brabant worden geduwd. Dit is nog niet geregeld met de gemeenten. De gemeenten moeten gehoorzamen. Dit wordt hen opgelegd via de Commissaris van de koning, ene Wim van de Donk. (Er zitten altijd mensen achter dit soort acties, dat willen we nogal eens vergeten.) Deze Wim van de Donk, heeft dus kennelijk op de een of andere raadselachtige wijze ‘geconstateerd’ dat er sprake is van ‘draagvlak’ voor een manier om die illegalen in Brabant te proppen en daartoe heeft hij een naam verzonnen, de ‘Brabantse aanpak.’ Dat klinkt heel gezellig en democratisch, maar dat is het natuurlijk helemaal niet, want geen Brabantse burger is er ooit om een mening gevraagd. En geen burger van enige Brabantse gemeente zal straks nog iets te zeggen krijgen over de omvolking van zijn of haar plaats.

Wat is die ‘Brabantse aanpak’ nu eigenlijk? Daarover schreef Wim van de Donk een brief. (PDF) U snapt niet wat daar staat? Mooi! Zo is het ook bedoeld. Dan hoeft u er ook niet over na te denken, en dus ook niet over mee te praten. Maar ga er maar van uit: als u het niet snapt, dan wordt u belazerd!

De essentie van de Brabantse aanpak is namelijk in werkelijkheid heel simpel. Het Rijk beslist. Provinciale Staten maakt er een lulverhaal omheen. De gemeenten moeten slikken. De gemeenten die al eerder het meeste slikten, kunnen hun probleem nu afwentelen op de buurgemeenten. Onwillige gemeenten krijgen het nu heel gezellig op zijn Brabants extra voor hun kiezen.

Maar u, als burger wordt natuurlijk wel voorgelicht. Dat in het kader van het ‘draagvlak’ dat kennelijk lijkt te bestaan. Zo is dat namelijk allemaal vastgelegd.

Aanstaande maandag vindt deze ‘voorlichting’ plaats. Het Provinciehuis in Den Bosch verkeert in de hoogste staat van alarm dan. Want ze weten daar heus wel dat die Brabantse burgers zo gek niet meer zijn. Die gaan hogerop. Van hun dorp naar het Provinciehuis.

De angst zit er goed in, in het Provinciehuis in Den Bosch. Uit een interne mail:

Op maandag 18 april a.s. vindt de informatiebijeenkomst over de Brabantse aanpak opvang vluchtelingen plaats. Vanwege een mogelijke demonstratie geldt een aantal regels.

Fractievergaderingen in het provinciehuis kunnen helaas niet doorgaan.

Bijeenkomst

De informatiebijeenkomst begint om 19.00 uur en wordt georganiseerd voor alle Staten- en burgerleden.

Provinciehuis

Vanwege een mogelijke demonstratie is het niet mogelijk om na 18.00 uur het Provinciehuis binnen te komen. De hekken zijn vanaf dat moment gesloten. Gelieve hier rekening mee te houden.

Mocht u voorgelicht te willen worden, dan dient u zich hier aan te melden.

Mocht u willen protesteren, dan bent u niet welkom voor het Provinciehuis.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

23 Reacties

 1. g.h.m.leferink

  18 april 2016 op 21:31

  Het klopt van geen kanten! Hier moet een of andere geheime afspraak achter zitten! De MSM (of HRM, Hoofd Riool Media) werkt veel te veel samen met de zich Regering noemende troep die we kennen als Balkenende II! En het is juist wat ze NIET zeggen dat me bezig houdt.
  Geen woord over voorstellen als:
  # We gooien NU de grens dicht, want Zuid Europa is nog lekker dan een vergiet met grove mazen!
  # We vinden dat iedereen zijn eigen broek moet ophouden, en alleen NOODhulp moet krijgen , en dat alleen in de EIGEN REGIO!
  # Hulp in de eigen regio kost ons EU-landen per persoon maar 10 % van wat diezelfde hulp ons hier kost!
  # De illegale immigratie foutief betitelen als ‘Asylzoekers’ en ‘Vluchtelingen’ doen we vanaf NU niet meer.
  # We vertellen U wat het ons kost.

  Kan iemand me hier een verklaring geven waarom de politici van de EU en de EU-landen momenteel nog stommer reageren dan een kudde runderen? Of kan ik beter spreken van een troep LAFFE FARIZEEËRS?

  Goodgoan: Gait H.M…

 2. Leo KarelJan

  17 april 2016 op 16:30

  Van der Donk: CDA!!!! Toch zullen er weer horden kuddedieren zijn die straks CDA stemmen omdat ze die zogenaamd beter vinden dan de VVD-PvdA kliek.
  Mensen wordt wakker. Alle partijen doen hieraan mee, behalve PVV. Die hele regentenkliek is door en door verrot en door en door slecht.
  Daarom worden de burgemeesters en commissarissen van de koning ook benoemd en niet direct gekozen: overal moeten ze de kliek ondersteunen.
  Het is één gore TOTALITAIRE ZOOI: en de meerderheid van de kudde blijft op die zooi stemmen. Nou, dan verdien je de ellende en die zal dan ook ONGEKEND zijn, stelletje makke schapen!

 3. Het einde van de open samenleving is begonnen. Hekken om overheidgebouwen en ‘democratisch gekozen’ bestuurders in kogelvrije auto’s en omringd door lijfwachten. Politie die met geweld de eigen bevolking weghoudt van de eigen democratische instellingen en ze behandelt als terroristen en oproerkraaiers.

 4. Hier nog een alarmerend betoog van een immigrant die met zijn gezin Zweden “ontvlucht” is, naar Polen, waar zij zich veilig voelen. Erg realistisch verhaal. Een van de commentaren heeft het over wachten op een opstand in NL, Frankrijk en Duitsland, zich niet realiserend dat Parijs al zo’n beetje in de fik staat. De Fransen pikken de sociale terugval en massa immigratie niet langer.
  https://fenixx.org/2016/02/13/als-de-ratten-het-schip-verlaten-is-er-stront-aan-de-knikker/

 5. In het voormalige en nu leegstaande gebouw van de belastingdienst in Breda willen ze er 400 plaatsen. Maar eerst nog even een dure verbouwing om het de mensen naar de zin te maken, de verwende diva’s moeten het wel prettig hebben natuurlijk.. Het mag wat kosten, de kosten van het C.O.A lopen nu al uit de klauwen en niemand weet waar het eindigt.

 6. http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/nieuws…t-werk.9529952.lynkx Tilburg doet niet aan ‘beschut werk’ voor de allerzwaksten op de arbeidsmarkt. Het is oneerlijk, duur en bovendien onwenselijk, vindt de wethouder. De Tilburgse aanpak, wijkt af van wat staatssecretaris Klijnsma voorstaat m.b.t. de Participatiewet. Kennelijk is Brabant nog steeds een gewest waar het volk als dombo wordt gezien. Volgens de EO- familiediner komen er nogal wat tokkies voor dus gaat de Cdk het provinciehuis i.s.m. GS (Joost: niet PS) afsluiten. Dit is Nederland zoals Philips, de schoenlappers en de wevers het toen voor elkaar hadden incl. gedwongen winkelnering. De kerk van het CDA zorgt voor draagvlak.

 7. https://www.youtube.com/watch?v=3Fs4bzNQg1A

  Heeft niks te maken met.
  Oostenrijk gooit nu ook de grenzen dicht.
  Wellicht zou Griekenland zich een tussen de krullen moeten gaan krabben. Democratie of Marx?

 8. NIETS in de media hierover. Protesten in Parijs. Het lontje brandt alreeds:
  http://theantimedia.org/120000-take-to-streets-france/

  • Het is al de hele week bezig Onze media alle kranten NOS, Nieuwsuur verzwijgen het on-gelofelijk en dan andere landen de maat nemen. Ook in Griekenland gaat het hard tegen hard De macht van de media en wij het dom gehouden volk

 9. Er zijn potentieel miljoenen onderweg naar noord Europa. Het gaat om het eigen grondgebied van noord Europeanen. Niets legitimeert dat wij ons grondgebied zouden moeten opgeven. Dit is noord Europa, hier wonen en leven wij noord Europeanen. Dat zal naarmate het beleid zich tegen de eigen bevolking blijft keren steeds duidelijker worden. Het is legitiem en noodzakelijk om op te komen voor het eigen grondgebied.
  Wie hier niet op voorouderlijke grond leeft zal zich moeilijk kunnen voorstellen wat dat waard is of wat het belang er van is. Nieuwkomers, na decennia of honderden jaren, misschien begrijpen ze het wel gezien de nauwe banden die met de landen van oorsprong worden onderhouden. Het is heerlijk om op een plek te wonen waar je voorouders lang, lang geleden de eersten waren. Een prachtige plek voor ons en onze kinderen om te leven zoals wij dat gewend zijn. Heerlijk, ik kan het iedereen aanraden! Geniet er van, vier het, draag het uit.

 10. In Nederland doet de regering Rutte –evenals bijna alle oppositiepartijen- nog steeds alsof er niets aan de hand is, maar de Europese migrantencrisis begint almaar verder uit de hand te lopen. Omdat Italië deze maanden overspoeld wordt met honderdduizenden migranten uit Noord Afrika, sturen de Zwitsers tanks naar de grens met hun zuiderburen. Oostenrijk overweegt serieus om de bekende Brennerpas volledig af te sluiten, en heeft de eerste acties daartoe ondernomen. Polen blijft ondertussen het Brusselse quotumplan weigeren, en zegt de eigen bevolking te zullen beschermen door pertinent geen moslimmigranten op te nemen.
  Daar hoor je niemand over maar deze gelukszoekers gaan het ook proberen..en Nederland kennende …..mag je ze niet terug sturen…nee haha zal wel…en dat Turkije een hek bouwt van 900 km lengte dat kan wel ? en wij niet ?
  Welterusten Nederland…

 11. Democratie is dood, elite schuift mening meerderheid bevolking aan de kant ten faveure van een verouderd maar ‘heilig’ vluchtelingenverdrag van 1951, wat ook nog een verkeerd geinterpreteerd wordt
  Al deze AZC ellende, geheel tegen de wil van de bevolking, wordt door de politieke elite doorgezet wegens een heel oud vluchtelingenverdrag dat heilig is verklaard in politieke Gutmenschen kring terwijl het een onhoudbaar misbaksel is in de overvolle, door oorlogen verscheurde wereld. Verdragen komen tot stand en blokkeren vervolgens beleid dat de veranderende opinie van de bevolking volgt zodat de Westerse bevolking onbehoorlijk hard geraakt en gedupeerd worden. Een referendum over het vluchtelingenverdrag (1951) moet snel gehouden worden.

  http://www.stand.nl/stellingen/Politiek/Het-vluchtelingenverdrag-van-1951-moet-opgezegd-worden

 12. Overigens hebben de deftige buren van Rutte dit probleem niet, want die hebben gezegd: “Een ruime meerderheid van ons ziet de komst van vluchtelingen niet zitten. Iedereen op de wereld heeft zijn eigen plek gekregen. Die mensen passen hier gewoon minder goed. Dat klinkt elitair, maar het is wel zo.” De buren van Rutte willen de samenstelling van hun buurt laten zoals het is, en dus blijft het zoals het is. Geen burgemeester die daar tegenin durft te gaan. Maar wat voor hen geldt, gaat ook op voor de mensen van Brabant.
  http://www.geenstijl.nl/archives/images/passennietpluswoordje.png
  Overigens is die ongekozen provinciebaas Wim van de Donk die niet voor de burgers van de provincie op de bres staat, een beroepsbureaucraat van het CDA.

 13. Mijn vrouw heeft een kennis in Praag. Tjechie heeft iets van 70 migranten opgenomen. Dat vond president Zeman wel voldoende want eigen bevolking gaat voor. Een groot deel van de Tjechische bevolking steunt hem daarin. De politie heeft opdracht gekregen geen fratsen van die gelukzoekers te accepteren. De meesten zijn jonge mannen van soldaat leeftijd. Ze zouden hun land moeten verdedigen ipv hier rond te hangen, is de algemene opinie in Praag. Van die 70 zijn er reeds twintig naar Duitsland vertrokken omdat de heren geen genoegen nemen met de omstandigheden in Tjechie, die absoluut niet slecht zijn temeer omdat er slechts weinig opgenomen worden. De vraag is dus wat beweegt die migranten dus naar Engeland en Duitsland te willen? Geld? Of is er een andere (politieke) opzet?

  • Vanuit Washington gezien is euraziatische samenwerking van Rotterdam tot aan Vladivostok en Beijing een nachtmerrie. Terwijl de neocons even bezig waren met het Midden-Oosten (zie “A Clean Break: A New Strategy for Securing the Realm” 1996) is Rusland ongehoorzaam geworden maar ook capabel, dus wordt dat geïsoleerd en bedreigd. Onderwijl heeft ook China ideeën gekregen (“New Silk Road” en goudstandaard) dus ook dat nog. Tot overmaat van brutaliteit hebben die twee met anderen de Brics opgericht, en dat is met hun vriendschappelijke betrekkingen met Iran en al voor Washington een nachtmerrie te veel. Om te voorkomen dat de economische motor Duitsland zich daarbij aansluit (met in het kielzog landjes als Nederland) wordt zand in de economische raderen gestrooid met anti-Rusland sancties, en de samenleving omgeploegd met wilde horden uit gebieden waar Washington eerder heeft huisgehouden. Zoiets is er aan de hand denk ik.

   • Geheel mee eens. Het kan geen kwaad Amerika te blijven benoemen als bron van wereldwijde ellende want velen willen dit gewoon niet geloven. Het blijft een kwestie van een beetje nadenken en “connecting the dots”. Dan kom je vanzelf tot deze conclusie. Journalist Ulfkotte heeft aangegeven dat veel westerse journalisten, zoals hijzelf deed, voor de CIA werken. Paul Craig Roberts heeft aangegeven dat veel westerse politici betaald worden door Washington. Washington volgt Wallstreet en het Militair industriele complex – zie de groep banksters in de regering Obama, die nu Hillary Clinton van verkiezings geld voorzien. Terwijl, krankzinnig als het is, de hierboven genoemde Tjechische president Zeman die voor zijn volk op komt, als dictator wordt neergezet en corrupte oligarch Poroschenko als bevriend staatshoofd wordt gepresenteerd. Europa en Rusland, waar de 5e colonne- ngo’s ook flink bezig zijn, moeten in chaos. Immigratie golven zijn het kruidvat. En de lont brand al.

 14. “…volgens de hoogste prognoses voor de instroom…”
  Ze doen net of het een onontkoombaar natuurverschijnsel is. Terwijl die hele instroom meteen kan worden omgebogen naar uitstroom, als de politiek dat wil. En als de politiek dat niet wil, moeten de burgers dat maar gaan doen als ze dat willen, want die zijn de baas in ons land. Alle instromers die vanuit Turkije en Griekenland komen, kunnen op basis van twee akkoorden meteen worden teruggestuurd naar Turkije.
  — Griekenland en Turkije hebben in 2001 een bilateraal “readmission agreement” afgesloten “Dat…voorziet dat de meeste vluchtelingen na verificatie naar Turkije worden teruggestuurd”.
  — Sinds Sevilla 2002 [top Europese Raad] staat in elk samenwerkingsakkoord met een derde land een clausule voor verplichte wederopname. Zo’n accoord is in 2011 afgesloten met Turkije. Het moet dus iedereen die via Turkije de EU probeert binnen te komen terugnemen, inclusief eigen (illegale) onderdanen.

 15. In mijn beleving is dit weer een grote schande….de dictatuur uit den Haag en Brussel kan wat mij betreft de pot op…..samen met multiculti….wat een land ..echt niet normaal meer…
  En met carnaval een prins Ali ? sjonge jonge ga toch weg….discrimineer ik ? nee natuurlijk niet deze mensen horen hier gewoon niet ….een paar vluchtelingen opvangen daar heb ik geen / weinig problemen mee maar wel met hele volksstammen.

 16. Peter Anshof van Gijn

  16 april 2016 op 16:21

  Hier wordt een hele Provincie, democratisch gekozen en al, aan de kant gemieterd.
  Dit is vragen om ernstige problemen….

 17. g.h.m.leferink

  16 april 2016 op 15:47

  Ehhh, wie zei daar dat het allemaal vluchtelingen zijn? En wie gaf het bevel dat we ze zomaar, zonder verder wat, ook nog moeten toelaten?
  Was dat Rutteflutte? Het NOSsjenaal? De zich ‘Progressief’ noemende politieke partijen?
  Andere vraag: Hoeveel van deze ‘Asielzoekers’ en ‘Vluchtelingen’ heeft grootgrondbezitter Marcel van Dam al opgenomen op zijn landgoed in Hulshorst? Plek zat daar! En hoeveel heeft Paul Rosenmöller er al onderdak verschaft, daar aan de Mevrouw Weinrebenlaan in Zeist? En die multimiljonair van de PvdArglist, Wim K. , wat deed die al?
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 18. “Mocht u voorgelicht te willen worden, dan dient u zich hier aan te melden”
  .
  volgens oud beproefde kgb methode dient u wel natuurlijk een welgevallige selectie methode te ondergaan….
  .
  .

  “Mocht u willen protesteren, dan bent u niet welkom voor het Provinciehuis”
  .
  volgens oud beproefde kgb methode dient u natuurlijk wel lijdzaam het verbod tot democratisch protesteren te ondergaan….