Steeds gekker! Nieuw EU plan: miljardendeal met  Afrika over illegale immigranten

Door Joost Niemöller

De EU moddert voort met de illegalencrisis. Eerst werd Erdogan afgekocht met zes miljard. Er schijnen nu minder illegalen met bootjes over te komen, en daarom heet de Turkije deal in de media een succes. Dat roept twee vragen op: 1. Als het zo makkelijk was, waarom deed Erdogan dit pas nadat hij het geld binnen had? 2. Hebben we het hier echt over een structurele oplossing van de stroom via Turkije? Het antwoord op de tweede vraag kan iedereen natuurlijk zelf wel bedenken.

Ditzelfde Turkije, deal of geen deal, lost de problemen met de vluchtelingen uit Syrië overigens op zijn eigen manier op, bijvoorbeeld door erop te schieten, iets wat ze zelf ontkennen. ISIS weet gebruik te maken van de vluchtelingenkampen in Turkije, door ze te bombarderen, voordat Merkel er een bezoek aan zou brengen. Ondertussen verschuift de illegalenstroom. Wat er tijdelijk vermindert via Turkije, komt er bij via Noord Afrika. Dat heeft, zo werd vandaag bekend, al geleid tot vierhonderd verdronken illegale immigranten die via Egypte over de Middellandse Zee naar Italië zouden gaan. Deze mensen verdronken omdat Merkel ze vanaf de andere kant van de Middellandse zee welkom stond te roepen. Iets wat maar niet door lijkt te dringen in de hoofden van de machtshebbers van de EU, die het over het  niet bestaande immigratiebeleid blijven hebben. Dat beleid bestaat in de praktijk uit het over de schutting gooien van bakken geld, afgepakt van de Europese burgers.

Nu is er weer een nieuw plan, dat momenteel op een EU top besproken wordt. Het plan komt uit de koker van de Italiaanse premier Renzi. Het is een variatie op de Turkije deal. En het is overigens maar een plan van vier velletjes. Daarop staan alleen maar vage voornemens. Betere grensbescherming. Meer asielaanvragers terugsturen. ‘Management’ van illegalenstromen. Het inrichten van opvangkampen in Afrika door de EU. Ondertussen moeten er vele miljarden in Afrika worden gepompt. Hoeveel, dat staat niet op die vier blaadjes. Er zal een manier moeten komen om de Afrikaanse schulden te gaan financieren via ‘EU-Afrika bonds.’ Daarnaast moet de ontwikkelingshulp aan Afrika verhoogd worden, en krijgen Afrikaanse landen betere toegang tot de Europese financiële markten.

En dan, zeer concreet ineens: De legale migratie vanuit Afrika naar de EU moet vergemakkelijkt worden.  

Het hele Italiaanse EU ‘plan’ komt dus neer op meer migranten naar de EU en meer geld naar Afrika.

Of u maar even wilt tekenen bij het kruisje.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

14 Reacties

 1. Leo KarelJan

  19 april 2016 op 16:32

  Steeds weer kan het imbecieler in de EUSSR, steeds weer worden de burgers geplunderd en de massale import van achterlijkheid, criminaliteit en armoede gaat gewoon door. Men gelooft in de eigen waanzin, hoewel elke dag blijkt dat deze waanzin inderdaad de totale imbeciliteit is.
  De regentenkliek in de EUSSR ( en in de lidstaten ) waant zich nog steeds onaantastbaar en helaas zijn er nog steeds meerderheden in de landen die de kliek niets in de weg leggen. De islamisering neemt huiveringwekkende vormen aan, de massale import veroorzaakt chaos, armoede en verdeeldheid.
  Maar veel mensen kijken toe hoe de hele maatschappij wordt ontwricht door dit “beleid” dat is gebaseerd op de heersende politiek correcte DICTATUUR.

 2. Het trieste is dat het allemaal leest als een klucht en ja mijn vrouw en ik moeten er vreselijk om lachen maar we vinden het helemaal niet leuk Vreemd Ik vermoed een soort afweer mechanisme

 3. De Hongaarse overheid heeft een nieuwe website gemaakt waarop de bevolking wordt gewaarschuwd voor de migrantentsunami die Europa overspoelt. Iedere 12 seconden komt er een nieuwe moslimmigrant in Europa aan, omgerekend 7200 per dag, ruim 2,6 miljoen per jaar. ‘Het zijn illegale migranten die de grenzen hebben uitgeschakeld. We weten niet wie ze zijn en wat hun bedoelingen zijn. We weten niet hoeveel er vermomd en een terrorist zijn.’ In Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië, de Benelux, Denemarken en Zweden bevinden zich nu al 900 islamitische no-go zones waar de autoriteiten niet of nauwelijks meer de controle over hebben. Grote delen van Parijs, Londen, Stockholm, Brussel en Berlijn veranderen pijlsnel in voor Europeanen onleefbare moslimbolwerken.

  Welterusten EU , bedankt Merkel ,Brussel , Rutte en de VS….

 4. g.h.m.leferink

  19 april 2016 op 09:12

  ‘De EU stelt opnieuw 300 miljoen euro beschikbaar aan landen in Afrika, in de hoop dat het minder aantrekkelijk wordt voor Afrikanen om de oversteek te wagen’ , las ik op internet. En raag me af waar die ‘hoop’ op gebaseerd is…. En die 300 miljoen? Die verdwijnt met een grotere snelheid dan de lichtsnelheid!
  En waarom is er nergens in de MSM iets te horen, zien of lezen als “dat iedereen zijn eigen broek moet ophouden”?
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 5. Indien ik aan een willekeurig iemand op de markt €100,- geef dan is dat een gift en geen overeenkomst om iets te doen of te laten (doen). Gezien de willekeur die ik dan toepas, belazer ik in feite anderen die ook graag die €100,- zouden willen hebben. De enige methode om de asieltsunami te stoppen is het bombarderen van de kusten van de landen vanwaar ze vertrekken. De reeds aanwezige migranten dienen voortaan in voetbalstadions te worden opgevangen. Het voetbal is volgens de deskundigen toch niet meer om aan te zien. We zijn in het verleden en heden in het eigen mes van de ontwikkelingshulp gevallen.We vallen nu wederom in een mes waarbij we doorboord worden en onherstelbare schade aangericht. . De verpleegsters die nodig zijn om ons zo goed en zo kwaad mogelijk te verbinden, worden echter elders ingezet. Hierdoor komen we niet toe aan de noodzakelijke operatie en zullen we helaas het loodje leggen. Dank u VS c.s. zullen daarom onze laatste woorden zijn.

 6. Merkel heeft Rutte al opgebeld en die heeft meteen getekend bij het kruisje.

 7. Afrika de kraamkamer van de wereld. De 100-dem Miljarden die de laatste decennia naar Africa zijn gegaan als ontwikkelingshulp hebben alleen de produktie van babies giganties laten stijgen. Ver-10-voudiging van bewoners en geen georganiseerde economie, om ze een toekomst te geven. Met nieuwe miljarden een doorgaande geboorten explosie van mensen die ook weer graag naar Europa komen zo financieren de migranten van de toekomst.

 8. _Mediaevist_

  19 april 2016 op 08:24

  Tja, vroeger werd Khadaffi ook afgekocht met geld en was er veel minder migratie. Het kan op zich werken. Maar het gaat in dit geval niet werken. Deze gladjakker Renzi is er eentje van de socialisten en die willen in de regel allerlei islamitische migranten binnenhalen om de landen af te breken en terreur te knuffelen. Een uitzondering is de Slowaak Robert Fico.

 9. Italiaanse premier heet Matteo Renzi, niet Renzo.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Matteo_Renzi

 10. Niemand luistert naar Arnold Karskens, niemand raadpleegt Australië. Migranten die ongevraagd de overtocht van Libië naar Italië wagen, duw je terug – als Frontex, als kustwacht. In het begin is dat even slikken en verdrinken er, ja zeker, ook een aantal kinderen. Daarna is het snel afgelopen. Per saldo minder doden en minder ontwrichting van én de Europese én de Afrikaanse samenlevingen.

 11. Maar betere grensbescherming.. vrachten asielaanvragers terugsturen en inrichten van opvangkampen in Afrika zijn toch goede ideeën?

  “Legale migranten” uit Afrika klinkt als een vaag begrip. Maar is toch een verbetering tov een illegale stroom die je nu hebt. Als er dan ook nog uitgebreide eisen gesteld kunnen worden aan opleiding, achtergrond en bijv. afleggen van een vernieuwde integratie en taalcursus voordat ze maar één voet in Europa zetten, dan zou dat wel kunnen. Dat is gewoon de normale migratieregels volgen toch?

  Maar dat bedoelen ze zeker niet. Toch is het plan beter dan veel andere onzin.

 12. Je hoeft je maar een vraag te stellen; die politici die deze immigratie stroom toelaten, door wie worden ze betaald? Dit kan geen politieke overtuiging zijn, want deze destructie betreft niet slechts hun land maar ook hun familie en hun kinderen. Deze politici moeten zich toch realiseren dat de huidige tsunami van immigranten tot chaos en destructie van Europa zal leiden? Wat voor toekomst zullen hun kinderen hebben? Hebben politici hun verstandelijk inzicht ingeruild voor geld?
  Het lijkt er verdacht veel op.

 13. g.h.m.leferink

  18 april 2016 op 21:06

  Dat naar Afrika gestuurde geld komt nooit aan bij hen die het nodig hebben, maar eindigt op nummerrekeningen van banken in belastingparadijzen!
  En zeg ook maar dag, tot nooit-meer-weerzien, tegen die 6 miljard euro die Merkel zo stom was aan Erdoğan te beloven! Dat komt neer op een worst neerleggen voor een hongerige hond en tegen het beest zeggen: “Braaf, Hector, maar hier mag je niet aankomen! Want dan wordt bazinnetje Merkel boos, en krijg je twee weken lang géén koekje!”
  Ongelooflijk naïef, dat mens, en de rest van die EU-troep mèt haar!
  Ervaren ambassadeurs en diplomaten van Buitenlandse Zaken van tevoren raadplegen hoe het uitpakt? “Huh? Ooohh neee, helemáál niet nodig! IKKE ben de verantwoordelijke, dus IKKE neem de beslissingen, en IKKE weet zeker dat dit goed komt. Vertrouw me nou maar!”
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink