Media: ‘Help, de mensen laten zich niet meer koeioneren!’

Door Joost Niemöller

De Nederlanders zijn er de afgelopen jaren een stuk mondiger op geworden. Ze luisteren niet meer naar de politiek correcte drek die hen via de media wordt binnen gegoten. Teveel mensen zien inmiddels dat de werkelijkheid niet overeenkomt met de opgelegde multiculturele zegeningen die het gevolg zouden zijn van de migratie. Mensen hebben namelijk te maken met concrete autobranden, die de politie niet kan of wil oplossen (omdat het niet politiek correct is om etnisch te profileren), ze hebben weet van de verkrachtingen, overvallen, de moorden, uit eerste of tweede hand, en ze weten dat de daders Marokkanen zijn of Surinamers, of Antillianen, Turken, zigeuners. Maar als ze de krant open slaan, of naar de tv kijken, wordt hen alleen maar verteld over ‘mannen’, of ‘jongens’ of ‘gangsters’ of welke verhullende termen er nu weer voor worden gebruikt.

Dan is het vertrouwen weg. En op vertrouwen was zo’n abonnement gebaseerd.

Het volk haakt dus massaal af bij de traditionele media. Ze zeggen het abonnement op hun krant op, ze kijken niet meer naar de programma’s van de publieke omroep, ook niet meer naar RTL. Ze halen hun nieuws wel van Twitter of van Facebook. Ze hebben er geen zin meer in om via de tv uitgescholden te worden voor racisten om in ruil daarvoor de werkelijkheid onthouden te worden.

Het is opmerkelijk hoe snel en in welke enorme omvang mensen zich steeds weer weten te verzamelen op Facebook en hun eigen nieuwsnetwerken vormen. Krijg je het echte nieuws niet linksom binnen, dan moet het wel rechtsom. En mensen delen in die netwerken hun ervaringen om erachter te komen dat ze niet alleen staan.

Dit roept in de media grote woede op. Bijvoorbeeld bij zo’n Volkskrant columnist als Peter Middendorp die zijn zoveelste verwarde stukje wijdde aan de algoritmes van Facebook, al gaf hij gelijk toe zelf niet weten waar hij het over had.

Ook in een stuk in Trouw maakt de zichzelf benoemde linkse elite zich er zorgen over geen ‘contact’ meer te hebben met de Nederlanders op het internet. Met dat ‘contact’ wordt natuurlijk gewoon bedoeld dat de opties tot indoctrinatie zijn uitgeput.

En wie je niet meer je wil kunt opleggen, die noem je dan maar een racist. En die ga je dan maar vervolgen. Of je organiseert er zogenaamde ‘debatten’ over in de linkse kletshuizen die door u, de belastingbetaler worden bekostigd.

Met als gevolg dat de vroegere mediaconsumenten zich nog verder zullen verwijderen, elkaar nog meer zullen opzoeken en het bewustzijn over de echte werkelijkheid waar we ons in bevinden, alleen maar zal toenemen.

Ook de vroegere ‘volkskranten’ zoals het Algemeen Dagblad, worden omgebouwd tot elitekrantjes. Een redacteur van de NRC werd onlangs hoofdredacteur van het AD en op Twitter prijst hij openlijk de NRC columnisten: Hij wil er een NRC van maken, is dus zijn schaamteloze boodschap. In reactie daarop zag ik veel opzeggingen voorbij komen.

De kloof tussen het establishment en het volk is peilloos en wordt alleen maar dieper. De confrontatie zal genadeloos zijn.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

63 Reacties

 1. Ik lees via prof Elian dat ‘de media’ zo positief over de ramadan berichten. Het is werkelijk totale waanzin. Denkt men dat alleen islamistische kijkers zitten te kijken??
  Of verkeert men in de waan deze ‘zielige’ mensen te moeten steunen vanuit politiek correcte gedachten. Ik vind het totaal geschift.
  Over Christus hoor je die media NOOIT juichen.
  Maar als de islam zich aan het martelen is voor een plekje in de hemel, liggen de media kwijlend met de pootjes omhoog. Wat een bananenland als Venezuela is dit land toch aan het worden. Zichzelf in de hemel prijzend. En intussen verloedert alles.
  Alleen dankzij rechtse mensen is dit land nog niet totaal verloederd. Rechts heeft besef van moraal en arbeid. MEER, veel meer, dan links dat profiteert van de verdiensten van ‘rechts’.

 2. Fox news. Kelly praat met G Beck. Over zijn enthousiasme. Wanneer zijn gesprek partner een oplossing weet voor Trump. Wat, vrij vertaald, doodschieten was. Fox nieuws Kelly meisje vergat de lijn ,take him out. Wat Beck een onbegrepen saint maakte.

 3. Bovendien wordt de vrije media ook bedreigd.
  Kijk maar naar Elsevier. Nog niet MSM geworden maar wel hard onderweg.
  De artikelen bevatten nog maar slechts halve waarheden. En ook geen reactie meer mogelijk. Geen discussie mogelijk.
  Ik lees het zelden nog.

  Pas nog zo’n misleidend stukje erin over Hillary Clinton en de FBI onderzoek.
  dat onderzoek zou gaan over het gebruik van een onveilige server. Maar daar is de FBI niet al een jaar met tientallen mensens bezig. Ze onderzoeken niet alleen hoe staatsgeheimen op een onbeveiligde server zijn gekomen, (Spionage)dat is bewezen. Ze zoeken naar de ca 30.000 in de haast verwijderde Emails ook met betrekking tot de Clinton Foundation. Het gaat om grootschalige donaties en fraude. Maar dat vermeldt het artikeltje niet. Na vele maanden komen ze dus nu eindelijk met iets daarover maar onvolledig?
  Ik ga tegenwoordig voor nieuws uit Amerika wel naar Fox News op you tube.

 4. Beste Joost, ik deel jouw mening helaas niet dat:
  de Nederlanders niet meer luisteren naar de politiek correcte drek die hen via de media wordt binnen gegoten.
  Natuurlijk volgen tegenwoordig veel mensen het nieuws via social media. Maar nog lang niet genoeg wil inzien dat ze bedonderd worden.
  Ik heb afgelopen jaar enthousiast vele politieke misstanden op m’n FB pagina gezet of gedeeld, inclusief stukken uit deze site maar mij is ook opgevallen hoe weinig van mijn kennissenkring hierop reageren. Kleurbekennen is in Nederland een nog veel grotere te nemen obstakel dan de kennis op zich.
  Als ik hoor hoe bv m’n schoonvader van 83 (ouwe havenarbeider) over het Blonde Gevaar denkt, dan weet ik ook waar hij zijn kennis vandaan haalt: 55 jaar linkse indoctrinatie uit de Kast. Maar ga daar maar eens tegenin:
  Argumenten 0-Indoctrinatie 5
  Kansloze missie. Het is de oude generatie. De ambtenaren en 90% van een miljoen geimporteerden waar zij op steunen. De jongeren tellen niet mee.

  • Mastermattie

   8 juni 2016 op 19:22

   Precies!
   .
   Mijn oma wil niets met dat grote, boze internet te maken hebben.
   Maar ondertussen wel alle propaganda van de NOS als zoete koek slikken.
   .
   Jammer, maar dit is nu eenmaal de realiteit.

 5. De zorg, nieuwe stijl, en uw media begeleiding. Met als eindresultaat, afspraken tussen zorgverzekering instellingen. Met als doel u betere begeleiding naar een eeuwig leven, 6 voet, te geven.. Deze afspraken maakten veel bestuurders en medicijnmannen, niet vrouwen, schatrijk. Aan die koek knaagt de volgende generatie wijs en hoogopgeleid. Op zoek naar de Abraham mosterd. De media rapporteert……
  Quote nu.nl.
  Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat mensen via een campagne oproepen om vermoedens over verboden afspraken tussen bedrijven te melden.
  Geen nieuws onder de zon als dom en dommer denkt dat de rest oerstom is.

  • g.h.m.leferink

   7 juni 2016 op 13:44

   Zeg eens ‘Bas’, geloof je je eigen wartaal-onzin ook nog?
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

   • Goden en hun blind maken. Wijsheid is opgebouwd uit ervaring en denken. Nooit of te nimmer door leren alleen. Geschiedenis gaf de eerste een plaats. De laatste nooit. Mens of dier kan je kunstjes leren in ruil voor lekkers. Politiek gebruikt dit als fundament.

 6. Edmond V.O. Katusz

  7 juni 2016 op 03:24

  Geachte heer Middendorp,

  Wat een baaierd aan fraai geschreven hatelijkheden betreffende het gewone volk. U graaft de kloof tussen uw soort betweters en ons tokkies weer een beetje dieper uit. Dat helpt. U probeert een Van Muiswinkeltje te doen?

  Ook lijkt u op mevr. emeritus prof. G. Wekker. die graag dat culturele archief wil vastklampen (U heeft haar handen gezien?) Zij legitimeert en bestendigt zo het hele slachtoffer-leger.

  Wij tokkies zien ons gesterkt in onze overtuiging dat de schrijvende en televee-ende elite ons slechts smerigheid en slechtzittende blousjes toedicht.
  Salut!
  Heb ik gepubliceerd op de webstek van de Volkskrant. Wacht op moderatie.

  • Edmond V.O. Katusz

   8 juni 2016 op 16:45

   Tot op heden is mijn stukje niet door de moderatie heengekomen. Tokkies zoals ik moet je natuurlijk weren, dat zijn eveneens natuurlijk de instructies die de werkstudenten krijgen. Het zij zo.
   Salut! Edmond V.O. Katusz

 7. ‘Cord-cutting’, het opzeggen van tv abonnementen om vervolgens alle content gratis van het net te halen. De publieke omroep parasiteert, is niet publiek in de zin van het salut public, het algemeen welzijn, is door de mand gevallen, mag opgeheven of zich beperken tot belangrijke mededelingen van overheidswege.

 8. g.h.m.leferink

  6 juni 2016 op 21:53

  Deel 2.
  # Een arrogantie waardoor ze denken ONAANTASTBAAR te zijn, en ze ons intussen alleen maar de nieuwste trendjes, hypejes en modetjes brengen. En daarbij menend dat wij dat voor zoete koek moeten slikken.
  # Een STIEKEME afspraak met de lieden van de regeringsvoorlichting om op één lijn te gaan zitten qua berichtgeving. Verwachtend dat wij dat toch wel zullen slikken! Dus denkend dat we hun SLUWHEID niet doorhebben.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 9. g.h.m.leferink

  6 juni 2016 op 21:44

  “En mensen delen in die netwerken hun ervaringen om erachter te komen dat ze niet alleen staan.”
  Dat klopt voor mij helemaal! En op ‘De nieuwe Realist’ merk ik dat er meer zijn die net als mij een hele lading kritiek hebben op de media, of liever de MSM. Dus op die media die:
  # Kontlikken met de islam, zoals vanavond in het NOSsjenaal van 2000 uur. Een onderwerp over de Ramadan waar dan ook werkelijk niks nieuws in zat.
  # Elke kritiek op de ILLEGALE MASSA-IMMIGRATIE direkt beantwoorden met beschuldigingen. Waarbij de woorden extreem rechts, vreemdelingenhaat, enz., je om de oren vliegen.
  # Mee schuldig zijn aan de moord op Pim Fortuyn, 14 jaar geleden, door de hetze die ze tegen hem voerden. Een hetze die anno nu nog steeds niet bestraft is….
  # Gespecialiseerd zijn in het WEGLATEN van een deel van de waarheid, ofwel: De halve waarheid die een hele leugen wordt.
  # Gekenmerkt worden door de kombinatie van LAFHEID en FARIZEÏSME waarvan hun berichtgeving doordrenkt is.
  Zie 2.

 10. Mastermattie

  6 juni 2016 op 16:23

  Ik weet niet hoe betrouwbaar deze meneer is maar ik lees er niets over in de “kwaliteitsmedia”: https://twitter.com/MhmtSlmz/status/739224423174184964

 11. Jullie krijgen allemaal een Bukracketje in je achterse bij het diep knielen met de kont flink omhoog van jullie nieuwe bazen,als er niet vlug tegengas gegeven word.Sta op burger en vecht voor je vrijheid verdomme.!!

 12. Zojuist blijkt er ineens onder het vliegtuig MH17 een stuk Buk raket gevonden te zijn. De MSM vindt dit weer fantastisch en niemand vraagt zich af of dit niet een beetje vreemd is, zo laat, 2 jaar na dato.

  Maar goed, ook na (wereld)-oorlogen slikken de media alles voor zoete koek van de overwinnaars. Hetzelfde geldt als er een oorlog moet komen. Dan wordt niet meer gekeken naar de argumenten van de tegenpartij.

  Dus 2 jaar na dato blijkt dat er een stuk buk raket lag onder MH17 vliegtuig. Erg vreemd. Ben heel benieuwd of Nieuwsuur dit met enig scepsis zal gedenslaan maar ik denk dat ze dit heel normaal zullen vinden en de onderzoekers zelfs nog zullen overladen met schouderklopjes. Want de media is er in de eerste plaats voor de staat en in de tweede plaats voor waarheidsvinding.

  • Het staat niet meer op de front page van de digitale telegraaf, als je de reacties leest dan gelooft niemand dit. Rutte waarschijnlijk wel, en natuurlijk bellingcat en in hun kielzog de NOS.

   http://www.telegraaf.nl/buitenland/25941607/__Groot_stuk_buk-raket_gevonden__.html

  • @ Koffij

   De NOS
   “Gevonden straalbuis op rampplek MH17 was uitlaat van Bukraket”
   “Op de plek in Oekraïne waar bijna twee jaar geleden vlucht MH17 neerstortte, is in de loop van het onderzoek de onderkant van een Bukraket gevonden. In het online-magazine dat het Joint Investigation Team (JIT) vandaag heeft gepubliceerd over het strafrechtelijk onderzoek, is een foto te zien van dit onderdeel.”

   verder lezen:
   http://nos.nl/artikel/2109453-gevonden-straalbuis-op-rampplek-mh17-was-uitlaat-van-bukraket.html

   Noch de foto noch het verhaal erachter zijn nieuws. De foto werd al eerder gepubliceerd (op blz 87 om precies te zijn) in het onderzoeksverslag van de OVV van oktober vorig jaar. En ook het verhaal erachter was allang bekend. Notabene in het artikel waar ik naar link meldt de NOS:

   “In augustus 2015 maakte onderzoeksleider Fred Westerbeke bekend dat er op de rampplek onderdelen van een Russische Buk-raket waren gevonden. Vorig najaar publiceerde de etc…….

 13. Ik was jarenlang een trouwe bezoeker van de website van Trouw, vanwege de columns van Ephimenco en Elma Drayer, en ik probeerde altijd integer te reageren op de politiek correcte stukjes waar die krant bol van staat. Tot ik stuitte op een column van een zekere ‘Tinkebel’, waarin zij meldde dat via een slimmigheidje iedere wereldburger recht zou kunnen krijgen op vestiging in Nederland, en zij iedereen opriep hieraan mee te werken. Toen was voor mij de maat vol, en stapte ik over naar GeenStijl, dat ik meer en meer begin te zien als een verzetskrant 2.0, verzet tegen de dictatuur van de politieke correctheid, in Nl en de EU. Trouw daarentegen zie ik nu vooral als een collaborateursperiodiek, hoe wrang dat ook klinkt als je de geschiedenis van deze krant kent. En met collaboratie bedoel ik het gedwee accepteren van de islamisering van Nl en de daarmee gepaard gaande toenemende intolerantie, onverdraagzaamheid, onderdrukking, discriminatie en het aan banden leggen van de westerse…

 14. De Titanic had officieren op de brug die door de bril van vandaag naadloos in het media Nederland beeld zouden passen. Hoogopgeleid wisten zij alles van de te varen route en ijsbergen. Normaal gedrag was stoppen in de nacht of om de troep heen. Dit schip ging met de telegraaf op vol vooruit. Terwijl in hun kaartkamer en bibliotheek boeken en kaarten waarschuwden voor boem is ho als ijsbergen op de koerslijn lagen. Stompzinnig, slaafs, en plaat voor de kop mensen, hebben eigenschappen zoals blindelings luisteren als baasje blaft. Dat was toen de oorzaak van hun ramp. Uw is komende en word media begeleid.

 15. Trump, een waarschijnlijke baas van Nederland en omgeving , doet hoopvolle uitspraken. De laatste is over rechters, hun afkomst, of religie. Zij oordelen met een verborgen handboek.
  In Nederland onmogelijk door het openlijk slaafs en gewillig zijn van de native rechtsspraak. Fitna, de film, was een religie spiegel, geen belediging.
  toch ging de ongelovige Nederlandse rechtsspraak daar vanuit.
  News vandaag. In Pakistan. Officieel, Je mag haar een opdonder geven als zij niet doe wat hij wil.
  Soms is hun nieuws positief.

 16. Ik help het je hopen Joost, maar zolang er nog steeds zoveel ‘Nederlanders’ op de “de SP, de PvdD, de PvdA, GroenLinks, D66, Van Vliet, 50PLUS, Klein, de Groep Kuzu/Öztürk, Houwers, de VVD, de ChristenUnie en het CDA.” stemmen heb ik er een hard hoofd in.

  • g.h.m.leferink

   6 juni 2016 op 09:05

   ‘Machteloze’, je veegt dingen op één hoop die totaal verschillend zijn! Persoonlijk zou ik wel op 50PLUS kunnen stemmen, maar absoluut nooit op PvdArglist of Groen SLinks! En SP is bepaald geen Kuzu/Öztürk.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 17. Uiteindelijk bepaalt de politiek de richting. Als mensen hun buik vol hebben van de media, doch ze stemmen in meerdereheid op partijen die door de media gesteund worden, dan heeft het weinig zin over de media te klagen.

 18. Het project EU en het project ‘socialisme’ schijnt alleen met veel alcohol in stand gehouden te kunnen worden. Zie het jongste filmpje over de bezopen Juncker en gedenk al die alcoholici die voor het socialisme zijn.
  Dat zegt voor mij al genoeg: we hebben bezopen lieden aan de macht in die kringen.
  Internet legt het bloot; mooi zo.

 19. Informatie halen uit Facebook of echoputten in social media kliekjes graven is geen vanzelfsprekende goede ontwikkeling. Een boek waarmee je dieper kunt graven in het waarom is “The Shallows” van Nicholas Carr die uitweidt hoe ons online gedoe wellicht een effect heeft gaat dat redelijk diep ingrijpt in onze hersenactiviteit. En dat heeft dan ook weer effect op de oppervlakkigheid en domheid van regulier nieuws en kant-en-klare informatie “bronnen”. Het wordt allemaal dan emotioneel, licht verteerbaar, makkelijke herkauwbaar enzovoorts. Trouwens dit blog is geen geneesmiddel, meer aan zoveelste manifestatie van het probleem, ondanks dat het goede vragen stelt en durft te gaan waar velen niet durven. Het moet alleen een beetje minder gevoelsmatig en een beetje meer doordacht. Vooral bij het te snel zondebokken opvoeren. De werkelijkheid is domweg niet zo simpel.

  • Kunt u eens helder maken wat u nu wilt zeggen? Want als u dit forum een onderdeel van het probleem vindt, maakt u zichzelf ook tot het onderdeel van het probleem.
   Wat wilt u nu eigenlijk?
   Want u reageert op een onderdeel van het probleem door er zelf gebruik van te maken.
   Zaken liggen gecompliceerder, zegt u. Graag zou ik dan vernemen hoe gecompliceerd de zaken dan zijn.
   Sommige zaken zijn volgens mij eenvoudig: wreedheid haten we, inbrekers willen we niet, geweld tegen weerlozen haten we, bijvoorbeeld. Als indringers in mijn huis zeggen dat de hele wereld ook van hen is, dan zeg ik NEE: dit domein is van MIJ!
   Zou u eens concreter willen zijn? Of is u zo’n vage linkse figuur die drijft op vage emoties?

  • DirkM Trouwens dit blog is geen geneesmiddel, meer aan zoveelste manifestatie van het probleem ???
   -“De werkelijkheid is domweg niet zo simpel”
   —–
   Vooral als de werkelijkheid door politici dan wel nep journalisten ingekleurd wordt
   Vaak is de werkelijkheid erg simpel maar wordt wordt domweg verdraaid, ingekleurd dan wel mistig gemaakt of doodgezwegen.
   Het wordt ook wel een pijnlijke werkelijkheid of waarheid genoemd.
   Kop in het zand, wegkijken, theedrinken, de waarheid demoniseren, belachelijk maken of geweld aan doen is de gebruikelijke reactie daarop. Het mistige wereldje van bepaalde politici, meelopende “journalisten” en ambtenaren. En vooral de goedmensen van deze wereld. Hypocrisie tot op het bot, maar ze deugen. De timmermannen, Merkels, en vele anderen die de werkelijkheid geweld aan doen met soms zeer ernstige gevolgen. Neem alleen al de vele doden die Merkel op haar geweten heeft met haar onbezonnen uitnodigingen en de slachtoffers die nog komen gaan.

   • Mastermattie

    6 juni 2016 op 16:14

    Journalisten die alleen maar publiceren wat hun broodheren willen dat ze schrijven, ook al weten ze dat het leugens zijn, hebben op het grote, boze internet een beter passende naam gekregen: “Hoernalisten”.
    (Con-)collega van Joost, Arnold Karskens heeft laatst een boek uitgegeven welke dit zeer mooi beschrijft: “Journalist te koop”

  • g.h.m.leferink

   6 juni 2016 op 17:59

   “Informatie halen uit Facebook of echoputten in social media kliekjes graven is geen vanzelfsprekende goede ontwikkeling.”…. Oh nee, ‘DirkM’? Bepaal JIJ wat goed en slechte ontwikkelingen zijn? Ben jij de Grote Altijd Gelijkhebber?
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  • Voor de mensen op links wel. Vaak zie je de moeizaam verholen haat naar iedereen die het niet met ze eens is. Eigenlijk zouden de echte haters uit dat kamp graag iedereen opbergen of misschien wel mollen die ze als ‘rechts’, ‘racist’ of ‘PVV’ beschouwen. Dan is een vermoeden genoeg en hoeft er niet genuanceerd te worden, wat ze wel altijd willen voor de rest van de wereld. Maar goed, ik haat hen even hard als zij mij. En uw ‘redelijke’ toon kwam er ook pas na tegengas van anderen hier. Beter harde meningen dan dat hypocriete zoete gezever van uw ‘soort’, want dat is in feite de ware aard van het beestje niet. D’r is ook niemand die erin trapt, dus zeg gewoon recht voor z’n raap wat u vindt. Daar heeft iedereen veel meer aan.

 20. Heb de tv al lang geleden weg gedaan, vanwege ergernis over het rood gekleurde berichtenniveau en de eeuwige vertoningen van zielige “slachtoffers”.
  Radio: alleen BNR vond ik lange tijd een redelijk arlternatief, maar is intussen ook al vergeven van de politiek correcte braafheid. Luister ik ook nauwelijks nog naar. Veel te serieus over omhoogggevallen types en duurzaamheid.
  Telegraaf bleef lang nog leuk, tot het waardeloze tabloidformaat. Geenstijl is de leukste opvolger vanwege al de humor en de brutale waarheden die men niet schuwt.
  Trouw ook niet meer gelezen sinds het blad meende dat christelijk ‘links’ betekent.
  Linkse media kunnen zichzelf niet eens bedruipen: ze moeten overheidsgeld ontvangen om overeind te blijven. Daar klopt ook al niets van.
  Internet is een zegening: maar ook daar moeten we schiften, want internet is tevens een open riool.
  Maar de vrijheid tot schiften hoort ONS als individu toe. Niet zitten we te wachten op dure ambtenaren die schiften voor hun…

 21. De MSM hebben het vreselijk laten afweten qua feitelijk benoemen en het maar blijven presenteren van policor wensdenken. En daarom zijn ze zeer verwijtbaar, bv aan de uit de hand lopende situatie van islamisering die eerder hand moeten worden onderkend en gestopt ipv multicul propaganda te bedrijven.

  Maar de MSM invloed houdt inderdaad op. Mijn moeder (89) “gelooft” nog in het NOS journaal en de krant. Maar mijn kinderen (rond de 20) hebben daar om te beginnen al nooit naar gekeken, laat staan zich afgewend door opzeggen van abo’s. En de generaties er tussenin vallen toch hopelijk zolangzamerhend de schellen van hun ogen?

  Hoewel het een erg slappig en typisch NRC artikel is, is het in dat verband toch interessant dat dit weekend NRC een artikel kopte “Je moet geen heilige proberen te zijn. De massale immigratie van moslims in Europa is geen goed idee, vindt de Hongaarse schrijver György Konrád.”
  https://www.nrc

  • g.h.m.leferink

   9 juni 2016 op 21:47

   ‘Lotte’: af en toe schrijf ik op wat alleen al het NOSsjenaal aan VALSE VOORLICHTING en EENZIJDIGE BERICHTGEVING doet. Neem gisteravond:
   # Hillary Clinton roddelt over Donald Trump. Dàt laten ze wel zien, maar een weerwoord of reactie van Trump? Nulkommaniks.
   # Slecht nieuws over de USA? Het door ons betaald sjenaal is er verzot op: “vijf fietsers doodgereden”. Je kunt erop wedden dat gisteren door drugsoorlogen en -gevechten wel meer dan 5 personen omkwamen. Net als door de aktiviteiten gisteren van IS en Boko Haram. Deze eenzijdige aandacht van het sjenaal ‘zuiver toeval’ noemen is het understatement van de eeuw!
   # Verder maakten ze, stennis over asbest, met als kroonjuweel de mededeling dat iemand zei: “het ZOU gevaarlijk KUNNEN zijn”….
   # En voor de kijker die dan nòg niet BANG was begonnen ze weer eens te zeuren over het Zikavirus.
   # En oh jaaaaa: Een rapper bood een petitie aan! Als dàt geen WERELDNIEUWS is…
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 22. g.h.m.leferink

  5 juni 2016 op 17:37

  Deel 3.
  Dus voor kritiek? Naar B & W, DIE hebben de eindverantwoordelijkheid! Zijn dat nullen in het kwadraat? Eigen schuld, dikke Magere-Brug-bult. Ze zijn GEKOZEN, ook al vraagt met mij een aantal Nederlanders af of er niet dringend een hoog hek om die TOOI (=Ten-Onrechte-Open-Inrichting) moet……
  En het wordt tijd dat die bewoners van Vooroploopveen aan de Amstel eens met de gevolgen van hun eigen onverantwoordelijkheid geconfronteerd worden, zeker financieel! Dan is die vrijbuiterij, neerkomend op piraterij, in Farizeeër City snel afgelopen.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 23. g.h.m.leferink

  5 juni 2016 op 17:24

  Deel 2. Want wat een politieagent(e) en Marechaussee vaak in dat Farizeïstan op het persoonlijke vlak te verduren krijgen, voor mij grenst dat aan het ongelooflijke! En dat wordt NIET tenietgedaan door dat ‘Eén keer per jaar kadoo’s geven’!
  Zou dat wat de politie daar in Kwekkwekdam bijna dagelijks te horen krijgt tegen immigrant-‘verrijkers’ gezegd worden, het OM zou overstelpt worden met klachten!
  Zoals wat ik daar in 1967 meemaakte tijdens de Mei-rellen: de opgestelde rij politiemannen tussen Dam en Centraal Station hoort opeens vanuit de relschoppers een spreekkoor. De tekst? HEIL HITLER ! En dan zijn die Drugsdorpelingen ook nog trots op hun ‘spontaniteit’…..
  Als daarna hier en daar een agent eens wat harder mepte met de gummiknuppel, ik stond er volkomen achter!
  Omdat ik tegen een mentaliteit ben van “Wij Mokummers mogen dat!” Ofwel: “wir sind das Herrenvolk!” En raad eens wie dan de Untermenschen zijn?
  Zie deel 3.

 24. Kranten, behalve de regiokranten lees ik al jaren niet meer. Nieuws op tv is puur vermaak. elke uitzending waar steevast de ene na de andere linkse bagger met de bijbehorende terminologie van rechts extreem, populisme, vluchtelingen etc. genoemd wordt ga ik daar op de bank zittend er tegen in. Letterlijk elke enigszins politieke gekleurde mening wordt naar eigen inzicht eenzijdig ingevuld. Er is alleen maar propaganda te zien en te horen. Objectiviteit is al jaren verdwenen. Het begon met janmaat en is met de jaren alleen maar slechter geworden. Ik ben er van overtuigd dat ze het zelf niet eens in de gaten hebben en denken echt journalistiek bezig te zijn. Zogenaamd wereldwijs en in werkelijkheid bekrompen.
  Steevast zien we Pechtold of Klaver commentaar leveren zonder tegenspraak.
  Het politiek correcte geluid is het ENIGE geluid wat te horen is. Dus totaal oninteressant. Je kan je over de leugens en expres verzwegen nieuws of gemanipuleerd nieuws opwinden. Of niet.

  • Zie het als een vorm van amusement. Komt er weer een leugen langs is het grappig om er verbaal tegenin te gaan en het even recht te zetten. Op het scherm gebeurd het niet. Dan maar actief meedoen tot eigen vermaak.
   Echte antwoorden en diverse meningen vind je op internet.
   Het oude medium heeft allang afgedaan.

  • Mastermattie

   6 juni 2016 op 16:01

   Dan ben ik benieuwd welke regiokranten dat zijn.
   Want zo zijn Gooi- ene Eemlander, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad en Noordhollands dagblad (inclusief hun divisies) allemaal onderdeel van Holland Dagblad Combinatie (HDC Media) , deze is op haar beurt weer onderdeel van de Telegraaf Media Groep.
   Kortom, uiteindelijk komt het ook allemaal uit dezelfde koker.
   Als u de kranten naast elkaar zet, ziet u ook dat de pagina’s bijna gelijk zijn. Het enige verschil is het regiospecifieke nieuws.

 25. g.h.m.leferink

  5 juni 2016 op 17:01

  “….concrete autobranden, die de politie niet kan of wil oplossen (omdat het niet politiek correct is om etnisch te profileren).”
  Deze zin, Joost, veronderstelt KWAADWILLENDHEID bij de politie, en anders wel minimaal dat de politie INCOMPETENT zou zijn.
  Met beide VOORINGENOMEN standpunten, waarvan ik wil wedden dat ze afkomstig zijn uit Drugsdorp aan de Amstel, ben ik het 100 % ONEENS. Voor mij is dit het zoveelste afkatten, dus DISKRIMINEREN in plaats van het in dat Doordraafdijk zo genoemde ‘jennen’.
  De politie voert de Wet uit, en beslist niet zelf over wat goed en wat slecht is! De bevelen komen van het Gemeentebestuur, gemachtigd door de Gemeenteraad! Maar ga niet de politie de schuld geven van de GEESTELIJKE MILEUVERVUILING die in dat gat geproduceerd wordt door Glibber-burgemeesters, Gluiper-wethouders en Achter-de-elleboog-gemeenteraadsleden!
  Zie deel 2.

  • Mastermattie

   6 juni 2016 op 15:54

   De politieagenten op straat zijn er al lang klaar mee. Spreek een gemiddelde (wijk)agent aan buiten diensttijd en u zal de echte menig van de politie te horen krijgen. Wanneer een (wijk)agent in functie is mag hij/zij zich simpelweg niet uitlaten over zijn/haar politieke opvattingen. Zij mogen in bepaalde situaties niets doen van hun leidinggevenden omdat deze tot de policor clubs behoren.

   • Niet eens. In mijn laatste ‘confrontaties’ met de politie kwam ik wel degelijk ‘policolor’ geluid tegen dat van de man/vrouw zelf kwam. Je kon de PVDA-partijkaart in de broekzak ruiken. Voor geld je bek houden en politiek gekleurd handhaven of gedogen is voor minkukels. En helpen met vooringevulde aangiften al helemaal. Dan ben je een totale loser.

 26. @Cale RT is hier in Gelderland wel te krijgen, Ziggo kanaal 509.
  Maar het is ook wel nieuwsvoorziening met haken en ogenechter nuttig voor de meningsvorming,zeker.

  Joost,waarom bestaan die godvergeten Omroepen dan nog,die allemaal meer dan 400.000 leden moeten hebben. Ik merk niets van een massale Verlatinghe van dit propagandamiddel bij uitstek van de policor machthebbers.
  In het verlengde hiervan,zie ik bij de zg Peilingen de PVV op 37 zetels staan, 5 onder haar top, 325.000 VVD-ers vinden laaielichter Rutte toch een betere keuze dan Wilders. 74% van het stemvolk gaat voor de Eenheidspartij en dat is al heel lang zo,en dat percentage stijgt bij de verkiezingen door propaganda van MSM en PO.
  Net als vorige keren en de keren dáárvoor. Nee, die bewustwording heeft het tempo van een slak. Als die bij de finish is, ligt Nederland al in z’n graf.Mijn weerzin tegen de lafaards en onwetenden in het stemhokje neemt wel met de dag toe. Ze rijgen hun land aan het mes.

 27. Leo KarelJan

  5 juni 2016 op 14:47

  Het AD is complete bagger geworden met een stelletje politiek correcte columnisten die te imbeciel zijn voor woorden. Wat een gebrek aan kennis en wat een overvloed aan politiek correcte rotzooi. De hele krant is complete multikul bagger geworden. Zeg op dat vod!
  En zeg ook TV gidsen op, zoals van Avro-Tros. EénVandaag is gewoon totaal lachwekkend geworden. Net zo achterlijk links en politiek correct als de Vara en de andere baggerclubjes.
  Schop ze allemaal de WW in!

 28. Ik herken mezelf in dit artikel. Sinds een half jaar ploft de Telegraaf en het Tros Kompas ook bij niet meer op de deurmat. MSM, NPO en ook RTL hebben een probleem als de mensen zich beginnen te realiseren dat het niet belangrijk is wat er wordt gemeld maar wat er niet wordt vermeld. Bovendien artikelen gebaseerd op knappe onderzoeksjournalistiek zijn er niet meer te vinden in de kranten. Veel kranten zijn gebaseerd op Twitter berichten en andere informatiebronnen op internet. Godzijdank begint de sociale media steeds belangrijker te worden als informatiebron. Je ziet dat ook in Engeland. Brexit de movie en de speech ’the moment of truth’ van Pat Condell verspreiden zich razendsnel over internet. De mensen worden nu geinformeerd over het enorme anti democratische gehalte van de EU en je ziet Brexit nu hard stijgen in de peilingen.

 29. Breinbrouwsels

  5 juni 2016 op 14:11

  Ze zijn gestopt met het objectief nieuws verspreiden en te duiden. De hele dag zitten ze nu, betaald door hun vrienden met geld van hun vijanden, wij dus, de belastingbetaler, met hun eigen pik of die van hun vriendin te spelen en het opstijgende gehijg te duiden.

  De vinketering en aanverwanten wens ik deze eigenpijpers en vingerhakkers hardgrondig toe. Nooit meer een linkje naar deze kelderzeugen, verzwijg hun bestaan en dan duurt het niet lang of de hele zooi is uitgedroogd en sterft uit.

  Velen zullen proberen om over te lopen. Laat ze komen en fakkel ze dan tot de enkels af. O ja. en nooit meer adverteren bij hun broodheren, dan ruimt ’t nog sneller op. Heeft iemand al een hitlist?

 30. Voor alternatieve televisie moet je naar RT (Russia Today). Maar vreemd genoeg wordt deze zender niet in NL aangeboden, voor zover ik weet. Wel in Duitsland, Engeland, Noord- en Zuid Amerika etc. Maar niet in Nederland. Censuur?
  Om je een breder beeld te vormen over wat er (inter)nationaal gaande is zijn er genoeg goede websites voorradig op het internet. Een krant of tv heb je niet meer nodig, integendeel. De media “elite” pleegt zelfmoord. Zelfde gebeurd met onze regenten, die zijn heel druk bezig hun eigen graf te graven.
  Hoogmoed komt voor de val.

  • harmen timmerman

   6 juni 2016 op 12:28

   Klopt! De regenten van de zestiger jaren schopten de regenten van toen van hun stoel, gingen er vervolgens zelf op zitten en bedienen nu de geldkraan!

  • Soms vind je het nieuws ook op vreemde plekken. Ik keek van de week een docu op Netflix: What our fathers did, a nazi Legacy. Zo rond 1.09 geeft dat een opmerkelijke kijk op de ideeën die Oekraïners er over de nazi-tijd en nazisme op na houden. Ongegeneerde bewondering. Pak daar nog Poetins opmerkingen bij dat het daar vol nazi’s en fascisten zit en je weet dat daar 70 jaar na dato oude rekeningen worden vereffend. En ‘wij’ – de EU – doen dan ons best om de Onkel Adolf fans ons kamp binnen te trekken. Lekker intelligent hoor. En die Adolf-fans vertrouwen we op hun woord dat zij echt niets met MH17 te maken hebben en er nooit een Rus bij zouden lappen als ze de kans zouden krijgen.

 31. Electoraat bestaat uit de Hij of Zij mens. In grootjes tijd bestond alleen Hij. Die goedwillend Zij adviseerde hoe en op wie. Bijgestaan door priester en dominee lukte bijna alles. Dit was het tijdperk 1920/70. Daarna werd Zij eigenzinnig en trok de B.H ongevraagd uit. Wat links [ toen ] aangreep als bevrijding. Bloot en bloter werd een media links feest. De linkse Hij [ media ] greep zijn kans door de jeugd [ toen ] van alles wijs te maken. Die alles slikte. Wat oversloeg in bewondering van alles wat leuk, prettig, en fijn was. Drugs als medicijn. Vandaag is deze jeugd volwassen en verantwoordelijk voor de nakomeling. Hun idolen van toen blijken originele, voorlopers zorg, zakkenvullers te zijn geweest De horizon staat vol windmolen. Op eigen verzoek en pensioen bijdrage. Werk en inkomen betaald netto hetzelfde als gerechtigd zijn. Links en media noemt dat een nog te klaren klus. Gek, gekker, en daarna, knettergek.

 32. Mastermattie

  5 juni 2016 op 13:28

  Nog een voorbeeld van het doodzwijgen van groots nieuws zijn de rellen in Parijs, Frankrijk. De NOS komt niet veel verder dan “Door blokkades is er een brandstof tekort in Frankrijk aan het ontstaan en dat die blokkades worden veroorzaakt door mensen welke het niet eens zijn met de nieuwe arbeidswetgeving.
  Dat Parijs al ruim twee maanden een grote chaos is door deze protesten, daar wordt geen woord over geschreven.
  Ook ik heb mijn eigen nieuwskanalen. Via FB en Twitter (Vreemd hé, dat men nu ook al over Facebook censuur begint) en gelukkig komt GeenStijl ook regelmatig met items waar de media liever geen aandacht aan besteedt.
  En natuurlijk niet te vergeten de stukje van Joost op deze site. Voor MH17 verhalen wijkt de “kwaliteismedia” liever uit naar (WC-eend blogger) Bellingcat dan naar de inhoudelijk veel betere stukken van Joost.
  .
  Maar waarom, tja… Dat mag Joost weten 😉

  • harmen timmerman

   6 juni 2016 op 12:25

   Gelukkig weet Joost het meestal wel! Zijn link staat bij mij voor op het bureaublad. De linken van de media, zoals Trouw, AD, Volkskrant, Telegraaf e.d. heb ik verwijderd. Vooral al vanwege de censuur als je eens reageert. De mededeling, uw bijdrage wordt gepubliceerd, na GOEDkeuring van de redacteur. Alleen al de maximale 500 karakters, gewoon karaktermoord!

  • En in Belgie dan? Niets van te zien.

 33. Mastermattie

  5 juni 2016 op 13:24

  Als ik al TV kijk, begin ik bij RTL4 (wat overigens ook steeds meer bagger uitkotst) want de NPO is toch alleen maar policor bagger.
  Het probleem is overduidelijk, men wil alleen niet benoemen en bouwen en laten de etnische groepen de boel hier verder afbreken.
  “Racist” is verworden tot een hol begrip, of eigenlijk zelf meer een geuzennaam.
  De “kwaliteitsmedia” liegt en bedriegt waar we bij staan.
  We zien steeds vaker dat de NL media “geschiedenisboekwaardige” gebeurtenissen links laat liggen. Zo was er weinig Nederlandse pers bij het GeenPeil uitslagen evenement maar liep Russia Today daar wel rond. Laatst was er ook een ander evenement waarbij NL pers ontbrak maar wel buitenlandse pers aanwezig was.

  • RTL…pff
   Een paar nachten geleden kon ik niet slapen. Ging beneden ff theedrinken en keek naar RTL late night (herhaling). Ik kon nog maar net m’n thee en avondeten binnenhouden maar moest al na een paar minuten Zappen.
   Ze hadden weer een donkere Amerikaanse (Wannabe) komiek Trevor Noah uitgenodigd, die Geert Wilders op de Amerikaanse televisie met Ronald Trump vergeleek. Z’n kapsel vooral. Niveau lama’s zo erg.
   Maar ik stoorde mij ook aan de overige gasten in de studio, zoals mijn illustere halve landgenote Fatima de Melo, John van den Heuvel en Carlo Boszhard. Die zitten er dan bij en bekennen ongewild kleur.
   Die vanzelfsprekendheid waarmee deze lui in een studio gaan zitten en aanhoren hoe de 2 meer dan serieuze politici belachelijk worden gemaakt.
   Met een air van: “deze twee idioten hebben geen schijn van kans iets te kunnen bereiken in de politiek want wij zijn veel betere mensen.”
   Dan kun je nog beter naarrelax TV gaan kijken minden in de nacht

 34. stoor me nog het meest aan de term “kwaliteitsmedia”
  NPO,NRC,VK en dat soort bedrijfjes die altijd alles beter weten,die altijd bepalen wie goed of slecht is,die afwijkende meningen altijd populistisch noemen en die ,als ze zich ernstig vergissen, dat nooit willen toegeven.
  gelukkig zijn er steeds minder mensen geïnteresseerd in die bende

  • g.h.m.leferink

   6 juni 2016 op 14:01

   ‘arjope’: bij deze woorden sluit ik me 100 % aan!
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

© 2022 De Nieuwe Realist

Thema door Anders NorénOmhoog ↑