Signalen onweerlegbaar: EU breekt, door illegale immigratie in tijden van Brexit

Door Joost Niemöller

Uit een gisteren door het invloedrijke Amerikaanse onderzoeksbureau PEW gepubliceerd onderzoek, blijkt dat Europeanen in hoog tempo steeds negatiever denken over de EU. De hier bijgevoegde grafiek van opiniepeilingen geeft een onweerlegbaar beeld. Overal daalt het vertrouwen in de EU en in veel gevallen is dat al ver voorbij het nulpunt gekomen. Of, zoals PEW het omschrijft: met dubbele cijfers daalt de sympathie voor de EU in een aantal landen.

EU favorability is down in five of the six nations surveyed in both 2015 and 2016. There has been a double-digit drop in France (down 17 percentage points) and Spain (16 points), and single-digit declines in Germany (8 points), the United Kingdom (7 points) and Italy (6 points).

Overal in Europa zijn de Europeanen het meest negatief over de wijze waarop de EU omgaat met de ‘migrantencrisis.’ Gek genoeg zijn de Nederlanders daar nog het meest positief over, maar ook in Nederland is een grote meerderheid negatief:

Much of the disaffection with the EU among Europeans can be attributed to Brussels’ handling of the refugee issue. In every country surveyed, overwhelming majorities disapprove of how Brussels has dealt with the problem. This includes 94% of Greeks, 88% of Swedes and 77% of Italians. The strongest approval of EU management of the refugee crisis is in the Netherlands, but that backing is a tepid 31%.

Dat een Brexit nog eens extra negatief zal uitwerken op de EU, daar is ook een overweldigende meerderheid in Europa van overtuigd.

There is overwhelming sentiment across Europe that Brexit would be a bad thing for the European institution: 89% in Sweden, 75% in the Netherlands and 74% in Germany say the British leaving would not be good for the EU. France is the only country where more than a quarter (32%) of the public says it would be positive for the EU if the UK departed.

Het Europese Hof oordeelde gisteren dat illegale immigratie geen reden mag zijn voor opsluiting. In Groot Brittannië is dat weer een argument om voor Brexit te zijn. De conservatieve politicus Dominic Raab wond er dan ook geen doekjes om:

“These rulings by the European Court of Justice threaten the integrity of our borders, and create serious risks for our security. It’s also a stark illustration of our loss of proper democratic control to the EU over a sensitive area of policy,” Raab said.

“The ruling increases the risk that illegal immigrants will be able to enter the UK, because it weakens the ability of other EU governments to put in place proper checks.”

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat juist de immigratie het belangrijkste thema is in de Brexit champagne. In de peilingen is er een meerderheid voor Brexit, en de immigratie is daarbij de doorslaggevende factor.

Voeg je al die signalen bij elkaar dan valt  de conclusie niet te vermijden: Het aanmoedigen van de illegale immigratie onder leiding van de mis-calculerende Merkel gaat de EU de das om doen.

Leidt dat tot nog grotere chaos?

Jawel.

Maar eerst breken.

Dan bouwen.

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

31 Reacties

 1. Maar weer eens geprobeerd een account aan te maken, en ditmaal gelukt.
  Joost, ik vind je feilloos on the ball in deze bizarre tijden. Je Twitter is volgens mij het laatste half jaar van 5.000 naar bijna 10.000 volgers gegaan. Dat houdt de moed er toch in!

  De laatste link in het stuk bekeken. Angstaanjagend, maar als het moet, dan moet het.

 2. Sint Nicolaas

  9 juni 2016 op 21:04

  Britten : Zeg NEE ! Weg met de €U ! hoog tijd dat die smerige farizeeërs eens een flinke klap op hun bek krijgen. En al die spookverhalen en doemscenario’s ? Flikker op met je k*tsmoezen dat alles in elkaar klapt. Het enigste waar ze bang voor zijn is hun eigen hachje, dat hun macht ingeperkt wordt en gezichtsverlies. Na de Brexit graag de Nexit en dat het maar een dominoeffect moge hebben zodat het hele dictatoriale kontenlikkershuis in elkaar stort. wel graag de schuldigen die ons allen in deze puinhoop verzeild hebben doen raken terecht stellen en ter verantwoording roepen wegens grootschalig landverraad en volksverlakkerij ! De vlag gaat uit bij Sint als de Britten er uit stappen. Can’t wait ! Go UKIP en Boris Johnson ! F*ck de €U !

  • g.h.m.leferink

   9 juni 2016 op 21:13

   ‘Sint’, dan gaat bij mij de vlag ook uit!
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 3. Sint Nicolaas

  9 juni 2016 op 20:45

  Het doet Sint een waar genoegen te zien hoe de €urofielen in Brussel hun eigen graf graven. Dankzij het niet luisteren naar het electoraat, de onophoudelijke expansiedrang en het inlijven van eersterangs bananenrepublieken, de gigantische financiële ( €uro ) puinhoop, de opgedrongen multi-culti bull shit, het steeds maar weer uitdagen van Rusland, de vriendjespolitiek, de ongekozen €uropese commissie, de door niemand gekozen zogenaamde €uropese president en dan dat andere broodje nageboorte in de vorm van het Schengen akkoord. Stuk voor stuk misbaksels waar het electoraat niet om heeft gevraagd maar wel keer op keer door de strot gedouwd worden. De €U is een sof, de zoveelste poging van een stelletje imperialisten om van €uropa een superstaat te maken. De Romeinen moesten het opgeven, Napoleon faalde, Hitler verslikte zich er in en nu probeert een stelletje politiek correcte, in driedelig grijs gestoken minnegeesten het opnieuw en wederom komt er opstand. Luisteren ze ? Welnee !

  • Sint Nicolaas

   9 juni 2016 op 20:56

   Ze drammen maar door en proberen alle tegengeluiden en protesten de kop in te drukken. Sint hoopt vurig dat de Britten de stekker er uit halen. Afgelopen met de dictatuur en de betuttelende wijzende vingertjes van een stelletje wereldvreemde €urocraten. Geen u moet dit en u moet dat. Neen, dank u. De Britten zorgen al zo’n 1000 jaar voor zichzelf. Brussels ? No thank you very much ! Baas in eigen land, grenzen op slot, geen muzelmens of bananenplukker die er meer in komt. Dat land gaat werkelijk naar de verdommenis dankzij die lui en sint spreekt uit ervaring hier ! Racistisch ? Hahaha ! NEEN ! Realistisch ! in 20 jaar tijd heeft Sint het Verenigd Koninkrijk enorm zien aftakelen dankzij de ongecontroleerde instroom van ongewenst tuig. En alles omdat Brussel zegt dat het moet ! Smerige imperialisten, zakkenvullers, machtswellustelingen. U kent misschien de uitdrukking wat zijn ogen zien slopen zijn handen. Dat is uitstekend van toepassing op die teringlijers daar.

 4. De Italiaanse media waarschuwen dat er vanaf augustus een ware ‘exodus van Bijbelse omvang’ van Afrikaanse migranten aankomt. Libië wil niet één afgewezen migrant terugnemen, en in Kenia worden enorme vluchtelingenkampen gesloten, waardoor nog eens honderdduizenden mensen op weg zullen gaan naar Europa. De Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken Sebastian Kurz heeft daarom een actieplan voor de EU opgesteld, waarmee de almaar groter wordende stortvloed aan gelukszoekers kan worden gestopt. Probleem is dat Brussel waarschijnlijk niets ziet in het kopiëren van het uiterst succesvolle Australische ‘NO WAY’ concept.
  Gewoon lekker verder slapen Flutte en consorten….veel plezier in Dresden bij de Bilderberg conferentie…

  • Voorstanders van dit asiel/migratiebeleid en tegenstanders van een adekwate reactie op massale grensoverschrijdingen zouden konsekwent moeten zijn en de voordeur van hun huis verwijderen. Dat is immers zo territoriaal, een voordeur.

 5. Heeft iemand nog die openingsceremonie van de Gotthard tunnel gezien ?
  Wie dat bedacht heeft ….zou ik heel graag willen weten….en ik zou ook graag willen weten waarom die mensen er aan meededen ?
  Is iedereen gehersenspoeld ? duidelijker kan het toch niet ?

 6. Nu wil de EU geld geven aan Afrikaanse landen om migratie tegen te gaan ???
  Als het niet zo triest was zou ik er hard om kunnen lachen…hoe onnozel kun je in hemelsnaam zijn ? en de mensen die dat willen / roepen moeten onze bestuurders zijn ? OMG Help….
  Bij een Brexit hang ik de vlag uit…..maar ik ben bang dat wij weer gewoon zoals altijd bedonderd worden en de waarheid weer onder een Turks tapijt geveegd wordt.
  De EU zal alles uit de kast halen om een Brexit te voorkomen….net zoals de VS
  er alles aan zal doen om boefje Clinton het witte huis in te helpen…..

 7. Als immigratie de doorslaggevende factor is bij een brexit (of andere onvrede), waarom wijzigt de EU haar immigratiebeleid dan niet rigoreus? Als per direct de buitengrenzen zouden worden gesloten, dan was volgens mij het voortbestaan van de EU gegarandeerd. Het feit dat ze dat NIET doen kan maar 1 ding betekenen: De omvolking is het primaire doel.

  • D. G. Neree

   9 juni 2016 op 13:57

   Dat is de enig logische verklaring.

   • Deze vraag schijnt mij onbewust erg bezig te houden want onlangs kwam uit het niets de volgende gedachte bij me op: zou het Grootkapitaal misschien van Europa, Afrika en het Midden-Oosten één machtsblok willen maken? Vervang / verdrijf het Europese autochtone volk middels een ongelimiteerde instroom van mensen uit het MO en Afrika en wat staat dan nog in de weg? Ja, ik denk dat de Chinezen daar niet blij mee zijn, maar dat zullen ze juist als argument zien.
    .
    Ik begrijp dat dit koffiedik kijken is en we nooit daadwerkelijk zullen weten wat achter de schermen bekokstooft wordt, totdat het plaatsvindt maar dan is het te laat, daar zit dan ook de kracht van het Grootkapitaal.
    .
    Het zal me onbewust bezighouden omdat niets te dol is om het ons door de strotten te trappen.
    .
    Overheden, het Grootkapitaal en de MSM in de mix (deze tekst las ik op GS, btw). Dat kan kan nooit veel goeds beteken voor het gewone volk, naar mijn weten staat die combinatie garant voor fascisme.

    • D. G. Neree

     11 juni 2016 op 14:10

     De verstrengeling van politiek, grootkapitaal (oligarchen/grootaandeelhouders) en media heeft een naam. Het heet fascisme.

 8. Voordelen van een werelddeel zonder grenzen zijn onweerlegbaar groot als je geschiedenis mèt doorblader. Die tijd, mèt, bezaten veel EU landen, samen, de hele wereld, mines Rusland. Het leverde een vracht oorlogen op met als mooiste Vietnam.
  Europa kon daarna een streep zetten onder planeet aarde bezit met als handtekening een kanon.
  Vandaag is Europa armlastig aan alles wat grondstof heet. Dat maak mensen afhankelijk en manipuleerbaar. Bekijk de E.U leiding op hun gedrag en foto. Dan denk je aan doordraaien die handel. Dit gaat over als verstand een kans krijgt. Met grenzen sluit je die mogelijkheid uit, voorgoed.

 9. Tijd voor een veel directere democratie zoals in Zwitserland.
  Niet de burger in dienst van de overheid of een onaantastbare bestuurslaag. Bestuurslagen zelfs. Een dikke plak bestuurslagen die allemaal de baas willen spelen.
  Om meer macht en geld ten kostte van de monddood gemaakte werkslaven.
  Weg ermee.
  De overheid in dienst van de burgers.
  En de staat hoort zich primair om de veiligheid van de burgers in dit land zich te bekommeren. Dat is hun eerste en belangrijkste taak. Dat betekent zo min mogelijk islam in dit land. Want als er iets is wat we als kiespijn kunnen missen is het die meest gevaarlijke en wreedste ideologie die er ooit is uitgevonden.

 10. de cijfers zijn duidelijk.
  Als het vertrouwen onder de 50% duikt hebben de euronazi’s een existentieel probleem. Duitsland zit op die cruciale 50% met een zeer schuine lijn richting afgrond. Gezien de toename met de immigratie/immigranten problemen lijkt die negatieve lijn zich door te zetten. Eindoordeel niet moeilijk te maken: Einde EUSSR.
  Einde van een waanzinproject zoals er vele imperialisten geweest zijn. De Hunnen, Mongolen, Napoleon, Romeinen, De Nazi’s, Lenin en Stalin, En nu de Euronazi’s die volgens een uitgestippelde nep democratie hun eeuwig durende rijk willen stichten. Maar alles loopt fout. En ik hoop dat ditmaal de dominostenen heel snel zullen vallen. Gewoon weer terug naar hoe het was voor het etterende monster geboren werd. Ook wel grote schoonmaak genoemd.

 11. Ik ben ervan overtuigd dat de EU ALLES maar dan ook ALLES in het werk zal stellen om een Brexit te voorkomen.

  Toen in Oostenrijk getwijfeld werd of het er bij de poststemmers wel eerlijk aan toe was gegaan, ging mij een licht op.

  Daar is in GB ook al een keer mee gezwendeld. ’t Zou mij niet verbazen als dit weer ging gebeuren.

  De EU ziet de bui hangen. Daar hangt het goede leven vanaf en niet alleen voor de EU-leiding maar ook voor een beperkte, zich meer en meer verrijkende , elite.

 12. g.h.m.leferink

  8 juni 2016 op 21:09

  Deel 2.
  En dat gebeurt met een maximum aan Hilvo-ARROGANTIE, gekombineerd met GERAFFINEERDE presentatie en een werkelijk HONDSBRUTAAL optreden. Alsof het allemaal vanzèlf spreekt! En alsof het een ‘vaststaande historische ontwikkeling is…..
  Sinds ongeveer een jaar geleden verspreidt die NIEUWE MEDIAZIEKTE zich ook over de media in Duitsland en België. Waarschijnlijk afgekeken van de NOS-sjenaal-ingebeelden. Die hun ‘inspiratie’ opdeden in Extremismencity aan de Amstelmonding.
  Zoals dit zoveelste onheil verspreiden andere besmettelijke en dodelijke ziekten zich ook.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 13. g.h.m.leferink

  8 juni 2016 op 20:57

  Over de ILLEGALE IMMIGRATIE: “Gek genoeg zijn de Nederlanders daar nog het meest positief over…”
  De oorzaak zie ik in de gecoördineerde inspanningen van ‘de zich regering noemenden’ en het leeuwendeel van de MSM.. Wat ons over deze grootste klaploop-met-deels-ook-nog-Herrenvolk-mentaliteit van de binnen-vloedgolvenden is voorgelogen grenst aan het ongelooflijke!
  Er wordt ons voorgelogen dat we:
  # grenzen ‘niet mogen sluiten’, zonder te zeggen waarom niet
  # gebrek zullen krijgen aan bejaardenverzorgenden zonder deze tsunami
  # ons niet achter de dijken moeten verschansen, alweer zonder redenen waarom
  # rechts-extreme ,diskriminerende en onderbuik-gevoel-slavernij levende vreemdelingenhaters zijn, waarbij soms zelfs met beschuldigingen van Nazisme rondgemept wordt
  # onszelf in een economische recessie zullen storten, enz.
  Anders gezegd: alle dood-, hel- en verdoemenisregisters worden opengetrokken, dus aan ons MINDER DAN HALVE WAARHEDEN verteld.
  Zie 2.

 14. De Britten houden vast aan gewoontes die we op het vaste land niet hebben. Grote kans dat dit de doorslag geeft voor een Brexit. Ik hoop het van harte en dat wij dan mogen volgen.
  In de EG-tijden bestond er levendige handel tussen de Europese landen, m.u.v. de Oostbloklanden. Maar sinds de val van het communisme kunnen we met die landen ook gewoon handel drijven zonder een dictatoriaat in Brussel.
  NAVO en de val van het communisme boden de kansen voor Europa. De EU zet al die kansen weer op de tocht vanwege financiele bodemloze putten, ongecontroleerde illegale immigratie (illegaal!) en ruzie zoeken met Rusland.

  Media praten steeds maar weer over ‘vluchtelingen’. Terwijl het gros gewoon zeer bewust ILLEGAAL probeert binnen te komen, niet afkomstig uit oorlogsgebied.
  Alles wat illegaal is, krijgt straf, per definitie. Waarom hebben we dan wetten?
  Grenzen zijn zeer nuttig, maar Brusselse bezopen lieden LIEGEN dat grenzen gevaarlijk zijn en mensen “uitsluiten”. Giga stupide .

 15. Leo KarelJan

  8 juni 2016 op 16:56

  Illegalen mogen dus niet worden opgesloten, volgens het Europees Hof. In NL gaan we nog veel verder: ze worden ook amper uitgewezen en ze worden van bed, bad en brood voorzien. Ze hebben ook niets te vrezen van controles. Tevens volgen er regelmatig zogenaamde “generale pardons” en “humanitaire uitzonderingen”. Ook kan er eindeloos naar de rechter worden gegaan: na een afwijzing volgt meestal weer een nieuwe procedure met uiteraard weer een andere reden.
  Het is absurd, het is totaal imbeciel. Welkom 7 miljard wereldburgers: in NL ben je haast verzekerd van verblijf. Dit gaat totaal uit de hand lopen.

 16. Hoe kun je jezelf als land serieus nemen als je de grenzen niet wilt controleren? Hoe ver gaat dit? Wel, misschien heeft mevrouw Hennis het inmiddels begrepen. Zij maakt haar departement defensie helemaal kapot. Waarom komt er geen militaire coup in Nederland? Het zou tijd worden. De generaals en admiraals, intelligente professionals, moeten toch beter weten? En Rutte blijft maar grijzen. Mensen wat een destructieve bende regeert ons land en de gehele EU. Brexit, nu. En dan ploft de EU vanzelf.

  • Wellicht is een reden waarom Hennis defensie totaal uitholt; het EU leger? Nederland kan haar defensie niet meer organiseren dus gaan we over tot het vormen van een Europees leger?
   Duitsland schijnt zich nu voor te bereiden op oorlog met Rusland, de idioten. Indien dit werkelijk gebeurd dan zal waarschijnlijk Duitsland weggevaagd worden. Als ze geluk hebben draait Rusland de gaskraan dicht en is het dus afgelopen met de superieure Duitse industrie. Merkel, de roze poedel van Obama. Onze Amerikaanse “vrienden” willen een zwak Europa. De combinatie Europa-Rusland is goed voor Europa en slecht voor Amerika. Alles moet voorkomen dat Europa weer toenadering zoekt met Rusland. Het hele spel binnen de EU is hierop gebaseerd.
   http://theduran.com/germany-preparing-war-russia/

 17. En met politieke correctheid proberen ze hun dictatoriale wil op te leggen, dat ze daarvoor leugens nodig hebben die bijvoorbeeld autochtone / inheemse culturen compleet dreigen weg te vagen zal ze worst zijn, het doel heiligt de middelen. Toevallig kwam ik net dit filmpje tegen die me weer een beetje hoop geeft, niet dat ik denk dat dit door de staatsmedia uitgezonden zal worden maar gelukkig hebben we tegenwoordig internet en ik hoop dan ook dat het viraal gaat, en zal gaan:
  .
  https://www.youtube.com/watch?v=LK3t2nO4TBo
  .
  Ik hoop dat hiermee het begin van het einde van een politiek correcte hetze (anti-ZP) in gang wordt gezet en tevens het begin van het einde van de politieke correctheid in het algemeen zal zijn. Wat uiteindelijk zal / moet leiden tot één Europa bestaande uit democratisch bestuurde soevereine landen. Goh, wat kijk ik daar naar uit.

 18. De Eurocraten zullen er alles aan doen om hun verdiemodel (exessieve salarissen en vergoedingen) in stand te houden. Dat de EU in deze vorm disfunctioneert, nemen ze voor lief. Ze bewijzen lippendienst dat er wat schort aan het bestuursmodel, doch gaan gewoon door. Ze zitten in een kaartenhuis, dus ze hebebn geen andere keuze dan heel stil te zitten. Een Brexit zou helpen de EU te ontmaskeren, Als er geen Brexit komt, zullen we nog enkele jaren voort strompelen, tot er een volgende crisis aanbreekt, waar het onvermogen van de EU blijkt.

  • De EU is de natte droom van iedere uitgerangeerde politicus. Als bureaucraat in een gesloten EU commissie wetten maken en daar geen politieke verantwoording voor hoeven af te leggen. Het EU parlement is het enige parlement in de wereld dat geen nieuwe wetten kan voorstellen, wetten kan wijzigen of wetten kan intrekken. En toch lopen er bij de EU 10.000 eurocraten rond die meer verdienen als bijvoorbeeld Cameron. Brexit de movie is een echte aanrader en eye-opener.

 19. “Eerst breken dan bouwen.”
  Natie, grondgebied, volkssoevereiniteit.

  • Ik denk meer: regio, gezamenlijke belangen, gedeelde cultuur.

   De natie was al z’n retour voordat de Staat er het laatste restje leven uit zoog. Het “volk” is een chimaera, een bijna onbruikbaar idee tegenwoordig, bijna een archaïsch geloof, tenminste als men er iets meer mee bedoelt dan gewoon mensen van een bepaald gebied met relatief veel gedeelde belangen en cultuur.

   De toekomst ligt niet bij staten of superstaten. Ook niet bij het uitgestorven mythologische “volk”. Eerst Europa in zones opdelen (super-regio) en die opdelen in kleinere regios. Vroeger was Europa ook een lappendeken in beweging tenslotte. En dat kan weer met de moderne middelen. Dat hoeft geen oorlog te betekenen Maar staten, die leiden wel tot oorlog omdat ze altijd proberen te overleven tegen de realiteit in.

   • ‘Natie’, ‘grondgebied’ en ‘volkssoevereiniteit’ zijn niet archaisch en maken deel uit van een algemeen aanvaarde werkelijkheid en dus reëler dan uw dystopische ideeën waar geen werkend precedent van bestaat.

 20. D. G. Neree

  9 juni 2016 op 13:44

  Post-modernistisch gebrabbel

 21. D. G. Neree

  9 juni 2016 op 13:52

  Landen en staten archaïsch. Volk en volkeren niet-bestaand.
  DirkM stelt zich een wereld voor met anonieme en identiteitsloze massa’s en een al even gezichtsloze , maar alom tegenwoordige bureaucratische dictatuur van stinkend rijke machthebbers die aan niemand verantwoording hoeven af te leggen.
  Landen, grondwetten, rechtssystemen, democratisch bestuurde staten met mondige burgers en regeerders die de wil van het volk uitvoere,, dat is voor DirkM allemaal lariekoek.
  Maar beste Dirk, er is geen neutrale middenweg. Als je die dingen weghaalt, dan bijft er alleen de laars over die de mensen in het gezicht trapt. Niet ens, maar voortdurend.