Brekend! Exclusief interview met eerste getuigen op crashsite; ‘Straaljager vuurde.’ #MH17

 

Het is nu precies twee jaar geleden dat MH17 werd neergehaald. Er is nog niet eens een rechtszaak in zicht.

Een jaar geleden bracht de Duitse journalist Billy Six een korte video naar buiten waarop de vroegste beelden te zien waren van de dan net neergestorte restanten van vlucht MH17. De beelden waren opgenomen vanuit een auto, waarin zich lokale bewoners bevonden, in de eerste momenten nadat het toestel was neergestort. Uniek materiaal, dat dan ook miljoenen keren gedeeld zou worden over het internet, en uiteindelijk ook via de officiële media, die dit niet langer konden negeren.

De journalist Billy Six had deze schokkende filmopnamen gekregen van Slava en Christina, vader en dochter, hij toen 37, zij toen 14. Het was gefilmd door Christina. Op de opname kun je hun verschrikking horen.

 

Geen van de Nederlandse onderzoekers heeft tot op de dag van vandaag de moeite genomen om de dorpsbewoners te interviewen over hun ervaringen van die eerste momenten. Deze eerste getuigen werden ook door geen enkele journalist geïnterviewd.

 

Billy Six heeft Slava en Christina nu wel geïnterviewd, en het resultaat is te zien op de bijgaande video.

Ze waren op bezoek bij hun oma, en stapten in hun auto omdat ze wilden helpen, maar ze wisten niet precies waar het toestel was neergestort. Ze dachten, als iedereen toen daar, dat het een militair toestel was. Toen ze aankwamen zagen ze dat er niemand meer geholpen kon worden. Kort daarvoor was de nabijgelegen plaats Shinze gebombardeerd door Oekraïense jets. Ze hoopten de piloot te vinden, die ze vast konden houden als die eruit gesprongen was.

Toen ze van de brandhaard wegreden, zagen ze de menselijke resten en de delen van het vliegtuig. Toen realiseerden ze zich dat het geen militair toestel was. De kleuren van de brokstukken gaven dat aan. Ze zagen veel verspreidde lijken en lichaamsdelen.

Toen ze de horror hadden gezien, wilden ze terug naar het dorp om de burgemeester te vertellen over de lijken die ze hadden gezien. Tot ver van de wrakdelen zagen ze lichaamsdelen liggen.

Er was verder niemand. Ook geen separatisten. Wel kwamen er dorpsgenoten naartoe, die ze kenden. Hooibalen stonden in brand. Er waren geen ‘vreemden.’  Het dorp ligt aan een kleine weg, waar weinig autoverkeer is. In de eerste vijftien tot twintig minuten hebben ze niemand gezien van buiten het dorp. De mensen verzamelden zich bij de ingang van het dorp. Ze durfden niet verder, naar de wrakdelen en de lichamen. Het waren voornamelijk oude mensen.

Later pas kwamen de soldaten (de rebellen). Die dachten ook in eerste instantie dat het een militair toestel was. De soldaten drongen de mensen terug, omdat ze bang waren voor munitie die kon ontploffen. Er was toen geen stroom in het dorp Grabowo, dus niemand daar kon televisie kijken. Ze belden met mensen in het nabijgelegen plaatsje Torez en die vertelden dat er een burgervliegtuig was neergestort.

De mensen waren zeer geschokt. Ze dronken wodka. Ook uit opluchting, omdat het vliegtuig net niet op het dorp was gevallen. Dat was een kilometer verder.

Zelf hebben de beide getuigen geen militaire jet gezien, of andere militaire voertuigen. Maar bekenden van hen hebben wel straaljagers gezien, van de kant van Torez. De twee getuigen konden niets zien omdat het erg bewolkt was. Ze hebben wel iets gehoord.

Ze hoorden twintig minuten na de crash een straaljager overvliegen. Ze zagen de jet niet zelf, maar wel de hitte afleiders. Die produceert een straaljager om te voorkomen dat hij door een hittezoekende raket wordt geraakt.

Ze hebben nergens een Buk gezien. Ze hebben ook niets gehoord wat daar op zou kunnen duiden.

 

Ze hebben twee schoten gehoord, die leken te komen van een kanon met klein kaliber. Heel snel na elkaar: ‘Bang! Bang!’

Als een jet wil aanvallen, vertellen, de getuigen, nadert hij eerst heel stil. Hij vliegt laag en stil. Tot hij de raket afvuurt. Als hij de raket heeft gelanceerd, moet hij hoger vliegen. Hij versnelt en stijgt op. De getuigen hoorden dat geluid na die twee schoten. Voor de Boeing neerstortte.

 

Zowel wij, als iemand van onze bekenden, vertellen de getuigen, heeft een Buk gezien noch gehoord. Ze denken dat het een jet is geweest, maar weten niet of dat een objectieve vaststelling is. Laten de mensen de waarheid maar uitzoeken.

Er waren geen soldaten in de buurt, omdat de gevechten op dat moment ver weg plaats vonden. Zeker, ze hebben veel wapens gezien, al weten ze niet hoe die allemaal heten. De Buk is bekend van het internet. Maar zoiets is niet gezien.

De twee getuigen hebben nooit met een andere journalist gesproken. Billy Six is de eerste.

Er is door de bewoners niets gestolen van de crash site, zeggen de getuigen. De spullen hebben er lange tijd gelegen. Niemand kwam daar. Ook geen onderzoekscommissie. Er zijn enkele specialisten geweest die toegang hadden. Maar die hebben ook niets gedaan. Een half jaar lang gebeurde er niets. De specialisten hebben wat rondgekeken, dat was alles. Alles lag op zijn plaats en niemand heeft iets verzameld. Elke dag reden de getuigen op en neer tussen Grabowo en Torez en ze hebben niet gezien dat een van de inwoners iets gestolen heeft.

Hier de volledige video met het interview door Billy Six. Met Engelse en Duitse vertaling.

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

21 Reacties

 1. Die straaljagers vlogen daar rond, dat geloof ik ook wel. Die BUK reed wel rond denk ik en zou niet voor Piet Snot daar heen gereden zijn dus grote kans dat -ie geschoten heeft. Maar ja met claims voor een moordwapen en locatie ben je er nog niet. Motief en omstandigheid zijn nog veel interessanter. En waarom het luchtruim openhouden als je blijkt weet te hebben van deze wapens en Rusland al verdenkt binnen te dringen via lucht en grond? Het was oorlog dus kun je niet mensen gaan beschuldigen teveel of te hoog te schieten in de hitte van de strijd. Hoewel Oekraïne noemt het antiterroristische operatie gezien het wettelijke moeras van een echte oorlog te voeren in je eigen land tegen eigen burgers.

  Oekraïne kan niet toegeven een actieve luchtoorlog en luchtverdediging te voeren op hoogte zonder medeverantwoordelijk te worden. Dus is hun versie een BUK zomaar daar, zomaar schieten. Rusland wil alleen maar uitstel en weet dat als het te vroeg komt, zij alle schuld krijgen.

 2. “De leugen regeert”, alleen zal Bea het anders bedoelt hebben het is namelijk haar bestuurlijke elite die liegt. Arthur van Amerongen heeft daar gisteren een treffend stukje over geschreven.
  .
  De reden van de leugen is simpel, de bestuurders willen de natiestaten opheffen om een verenigd europa mogelijk te maken. Dat de schulden van de zuidelijke landen tot in het oneindige door de belastingbetalers van de noordelijke landen betaald moeten worden is in de ogen van deze schijnelite acceptabel om oorlog te voorkomen. Het volk wordt voortdurend voorgelogen om ieder tegengeluid weg te nemen.
  .
  Nu is die unificatie gedachte niet zo gek gezien de geschiedenis van europese oorlogen. Het is naief te denken dat in deze moderne tijden dit niet meer zal gebeuren.
  .
  Maar de gedachte dat de noordelijke belastingbetalers zich tot het eind der tijden gewillig laten afpersen, en hun democratie laten ontfutselen, door een ongekozen gutmenschmafia is net zo naief.
  .

 3. Blijft het motief over.
  Waarom zou een jachtvliegtuig een passagiers jet neerschieten wat nog steeds niet volgens alle geldende regels is toegestaan. Men mag verwachten dat op zo’n drukke route de spelregels bekend zijn. Een jachtvlieger krijgt een opdracht en mag niet zonder toestemming zo’n actie ondernemen of er is (plotseling)een vijandelijk vliegtuig die zelf aanvalt en onschadelijk gemaakt moet worden wat hier niet aan de orde is. Dus het is een gigantisch blunder van een aantal personen. Ondersteunend personeel in de toren, luchtmacht, en de vlieger.
  Of het was een doelgerichte aanslag en men pakte het verkeerde vliegtuig.
  Wellicht dacht men het vliegtuig van Poetin te raken. Of een groot transportvliegtuig met militaire goederen. Allemaal redenen voor een doofpot.
  Immers Oekraïne zit fout. Met een buk is de fout makkelijker te maken. en op Rusland af te schuiven. Wel raar dat het onderzoek het straaljager scenario uitsluit.

  • “Blijft het motief over.”

   -Hoe staat de VS tegenover de EU? Victoria Nuland in een telefoongesprek met Geoffrey Pyatt; “Fuck the EU.”
   -De EU stonden niet te springen om de sanctie op Rusland te verscherpen na de “annexatie” van de Krim, daar was de VS ook een beetje verbolgen over.
   -En Poetin gaat niet over een gebied vliegen waarvan hij weet dat men daar zijn bloed wel kan drinken en waarvan de Russische geheime dienst weet dat daar Oekraïense BUKs staan opgesteld.
   Wat is er na 12 jaar overgebleven van de “waarheid” van het 9/11 commissierapport? Er was een totaal van 28 pagina’s aan informatie uit het 9/11 commissierapport gehouden, informatie die men 12 jaar geleden ook wist, dat Saudi-Arabië indirect betrokken was bij 9/11 en tussendoor kreeg Iran ook nog even de schuld. Dus inmiddels mogen wij ons ook af gaan vragen of Osama bin Laden wel achter 9/11 zat?
   Het antwoord is simpel. Nee!

  • De meeste EU landen waren tegen een tweede ronde sancties tegen Rusland. Na de MH17 aanslag werd meteen Putin beschuldigd en stemden alle EU landen zonder aarzelen in voor meer sancties. Zie hier het motief.

 4. Overigens, voor mij is het 99% zeker dat het een straaljager was die de MH17 neerhaalde. De smoking gun is de schade aan de linkervleugel:
  https://niqnaq.files.wordpress.com/2014/11/untitled22.jpg

 5. Rusland heeft wel degelijk radarbeelden beschikbaar gesteld. De rede dat veel mensen denken van niet is omdat het ’televisie’ beelden betreft, volgens de Russen de enige beelden die ze hebben en ‘primaire beelden’ omdat het direct van de primaire data afkomt. Volgens de Russen dan wel. De Nederlandse onderzoekers accepteren die niet als ‘primaire’ beelden, hoewel de Russen ook zeggen dat ICAO standaarden dit gewoon accepteren.

  Ik kan me goed voorstellen dat het verhaal van de Russen gewoon klopt. Als die tv beelden voor de Russen gewoon werken, waarom al die ‘primaire’ data ook nog eens bewaren?
  https://www.rt.com/news/331833-mh17-dutch-probe-ignore/

  Het zorgt bij de westerse onderzoekers helaas voor een uitgelezen kans om de meesten hier op een dwaalspoor te zetten.

  • “Having provided the radar data and phone records requested by the Dutch, Russia has never prohibited the Netherlands from either sharing with other states or publishing the information generally, Storchevoy said.

   However, this evidence appears not to have been reflected in the Dutch Safety Board’s (DSB) final report, released in October. ”
   Wie gelooft u? RT of de DSB?

   • Het zijn truukjes van de onderzoeksraad. Theoretisch gezien zijn het niet de primaire gegevens, maar opnames van de primaire gegevens maar praktisch gezien maakt het niet zoveel uit. Wel een reden om Rusland te beschuldigen. Amerika scheen wel gezien te hebben waar vandaan de raket werd afgeschoten maar daar horen we weinig meer van. Was het gewoon een leugen van Amerika en alleen bedoeld om Rusland te beschuldigen.?

 6. Rutte, Timmermans, als jullie dit lezen weet dan, dat ongeacht jullie positie op het speelveld der hypocrieten en leugenaars, jullie gezworen hebben verantwoordelijkheid te nemen naar en voor de bevolking van Nederland. Het uitstellen, het draaien en konkelen, het pappen en nathouden…jullie weten niet beter meer. Volledig in de war en nog steeds goedgelovig in een juiste afloop zijn jullie symbool geworden voor een land in deplorabele staat. Walging vervuld mijn hart als ik denk aan de radeloze families die nog steeds wachten op antwoorden. Spreek van geluk dat er nog geen daadkrachtig bezoek is geweest in zowel Den-Haag als Kerkrade ( of waar je ook moge wonen Timmermans). Onze,kunstmatig in standgehouden moraal, zorgt ervoor dat jullie nog dagelijks het levenslicht mogen aanschouwen. Ratten zijn jullie. Als het mijn familie was geweest had ik het ervoor over gehad om voor jaren achter de tralies te verdwijnen na een mooie shootout à la the O.K. Corral. Morgen gezond weer op!?

 7. shariaantje

  17 juli 2016 op 19:12

  Realiseren we ons wel wat dit voor de nabestaanden moet betekenen als dit waar is en waarom niet! En voor de grootste hufter die er in ons land rondloopt, weten we nog, ” de onderste steen zal bovenkomen”? Zal dit ook verwerkt gaan worden in zijn Correspondents’ Dinner? Jullie herinneren zich vast nog wel zijn smakeloze grollen en grappen? Met als klapvee onze onpartijdige (LOL) media! Deze man is ver van welke vorm van beschaving ook, op naar de verkiezingen.

 8. Deze false flag was geënsceneerd om Rusland voor de buitenwereld zogezegd in een kwaad daglicht te stellen, wat weer onderdeel uitmaakt van een intens smerig potje Risk.
  De verborgen agenda is mijns inziens echter veel uitgebreider dan wij burgers weten, en er zijn aan alle kanten (dus ook Russische!) zoveel meer belangen in het spel dan wij überhaupt durven te denken.
  Hoe dit scenario er precies uitziet is mij nog niet geheel duidelijk, maar dat mindplay ook hier weer als krachtig wapen is neergezet, moge duidelijk zijn.
  De MH17 crash is, op de slachtoffers na, één grote leugen …

  • @hana333,
   Thomas Schansman zei het gisteren nog in Éen Vandaag; “Het ruikt naar een doofpot.” en bij een “doofpot” kan de onderste steen nooit boven komen. Een schrale troost voor de nabestaanden is dat deze gebeurtenis bij zoveel mensen in het geheugen gegrift staat en niet snel vergeten zal worden. Jaren geleden, vlak voor Mr. Pieter van Vollenhoven zijn aftreden bekend maakte als voorzitter van de OvV, vertelde hij dat er niet zoiets bestaat als “onafhankelijke” onderzoeken. Ik denk daarom ook dat zijn aftreden niet toevallig is geweest. Uit betrouwbare bron weet ik inmiddels dat het OvV niet alles wil onderzoeken.

 9. Het OvV onderzoek had gestart moeten worden toen MH-17 Oekraïens luchtruim binnenvloog en onder controle van het ATC Kiev kwam, maar ook die gegevens zijn niet beschikbaar. Want…..waren de twitterberichten van Carlos en de screenshots van Flight Radar dat voorgaande MH-17 vluchten een veel zuidelijker koers vlogen, echt een hoax?

 10. Yep, en als wij ons ook nog even in herinnering brengen dat Oekraïne bij hoog en bij laag beweerde op 17 juli 2014 géén gevechtsvliegtuigen in de lucht te hebben gehad en dat dat één van de redenen was waarom hun primaire radar uitstond, dan weten wij ongeveer hoe wij met de geloofwaardigheid van Oekraïne om moeten gaan.

 11. Gegevens uit dit interview met de eerste getuigen maken aannemelijk dat de Oekraïne en de USA hun primaire radarbeelden niet willen delen of kunnen vinden dan wel vernietigd hebben.
  Maar waarom komt Rusland er niet mee voor de dag?

  • @Tommie. Rusland houdt wellicht informatie achter als troefkaart. Na de crash werd Putin onmiddellijk beschuldigd door het westen. De media weten dat de eerste reactie het best in het geheugen achter blijft, zo werkt het menselijk brein nu eenmaal. Dit tegenspreken, zelfs met bewijs, heeft geen effect. Maar op de lange duur, zodra er, zoals nu, steeds meer berichten binnen druppelen die grote vraagtekens plaatsen bij het officiele onderzoek, zodat mensen zich steeds meer gaan afvragen wat er werkelijk gebeurd is, dan kan de troefkaart gespeeld worden. De Russen zijn daar meesters in. Wees er maar zeker van dat Rusland ook veel details over 9/11 bezit en natuurlijk hebben ze alle Hillary Clinton emails. Het is slechts wachten op het juiste moment. En geduld wint het altijd van het eerste geschreeuw. Met Bellingcat win je het schaakspel tegen Rusland niet. Hoe dom en arrogant is het westen toch. Ongelooflijk.

   • Juist. Bovendien was er een grote Navo oefening (marine en luchtmacht) in de Zwarte Zee gaande nabij het oorlogsgebied in de Donbas. En niemand heeft radar beelden? Wie gelooft dat?

© 2023 De Nieuwe Realist

Thema door Anders NorénOmhoog ↑