Europese volkeren in onderzoek: Moslimban nu!

 

De prestigieuze Britse denktank Chatham House deed een grootschalig onderzoek onder Europeanen over hoe ze dachten over moslimmigratie.  Wat blijkt: anders dan je zou denken, afgaand op de hysterische berichtgeving in de Europese media over Trump, zijn de Europese volkeren massaal voor een moslimban:

Drawing on a unique, new Chatham House survey of more than 10,000 people from 10 European states, we can throw new light on what people think about migration from mainly Muslim countries. Our results are striking and sobering. They suggest that public opposition to any further migration from predominantly Muslim states is by no means confined to Trump’s electorate in the US but is fairly widespread.

In our survey, carried out before President Trump’s executive order was announced, respondents were given the following statement: ‘All further migration from mainly Muslim countries should be stopped’. They were then asked to what extent did they agree or disagree with this statement. Overall, across all 10 of the European countries an average of 55% agreed that all further migration from mainly Muslim countries should be stopped, 25% neither agreed nor disagreed and 20% disagreed.

Voor wie wel eens vaker bevolkingsonderzoeken bestudeerde, zal dit niet heel verbazend zijn. De Europese bevolkingen zijn altijd tegen immigratie geweest. Hun regeringen willen tot op de dag van vandaag niet luisteren. In de media wordt steevast gedaan alsof de mening van het volk er niet toe doet.

Dat alles is bekend. Het verbazingwekkende is vooral dat die Europese bevolkingen  zolang hebben geslikt dat er een omvolking plaatsvond. Dit is overigens welbewust beleid van de EU geweest. Rapport na rapport bij de EU heeft dezelfde teneur:  De vergrijzing is het grootste probleem, en de oplossing is migratie. Tot op de dag van vandaag wordt deze boodschap verkondigd door de EU bazen. Wanneer ik eens zo’n intern document aanhaal, schrijft de NRC dat ik gek ben. Dezelfde krant die als taak zou moeten hebben om het EU immigratiebeleid structureel onder de loep te nemen, schrikt alleen wakker als ik er een blogje over schrijf.

Iedereen ziet de gevolgen van het EU beleid: Eenmaal binnen wordt geen enkele illegale immigrant meer uitgezet. Dus diezelfde immigranten wagen hun leven om als ‘vluchteling’ opgenomen te worden. De EU heeft nu een veerdienst ingesteld om de illegale immigranten vlak voor de kust van Libië op te pikken.

Dit door de EU gecreëerde probleem is voor de EU helemaal geen probleem: Het is een wens. In de onnavolgbare bureaucratische krochten wordt het immigratiebeleid voorgekookt, dat op niet-democratische wijze achter de Europese volkeren omgaat.

Jaar in jaar uit. De mensen willen het niet. Ze willen geen moslims meer, en als Chatham House ernaar gevraagd had, hadden ze ook gezegd dat ze geen Afrikanen meer wilden.

Maar de wil van de volkeren wordt genegeerd, zolang diezelfde volkeren maar niet daadwerkelijk in opstand komen.

Dat is de trieste balans.

Zolang de stekker niet uit de EU wordt getrokken, zolang nog zoveel mensen blijven stemmen op partijen die dit EU besluitvormingsproces stilzwijgend toestaan (door het consequent niet over de massamigratie en de islam te hebben) zal de desastreuze omvolking doorgaan.

En zullen uw kleinkinderen op een dag in moslimlanden blijken te wonen.

Hoe is het mogelijk geweest, zal men zich dan afvragen. Hoe konden we zo blind zijn.

Ja, dat is de grote vraag. Waar komt de huidige politiek correcte verdwazing toch vandaan. Waarom wil men niet zien, wat iedereen kan zien die maar een beetje zelfstandig onderzoek doet. Het lijkt wel een soort hypnose. Zelfs als men weet dat moslimigratie slecht is, breekt er nog geen revolte uit.

Ja, straks zal er massaal in stilte op Wilders worden gestemd. En, ernaar gevraagd, zal iedereen weer bang over zijn uitgebrachte stem zwijgen. Het is die angstige verlamming. Ongekend.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

141 Reacties

 1. De eerbied en respect van het woestijn vrouwtje voor haar mannetje zijn pluspunten.
  Ook de hand af hakken, na diefstal, kan je positief bekijken.
  Toegepast zou het veel eenhandige elite maken in Europa.
  Het allergrootste pluspunt is voor werkgevers. Salaris betaling , hun teer punt, begrijpelijk, kan lager.
  Qaddafi was een gevaar door het hoog houden van levenspeil, en werd gestopt.
  Tel je alles op dan is de woestijn religie top en tof voor de boven mens.

 2. If you think you can handle the truth, well here it is folks:

  https://www.youtube.com/watch?v=Y_6XbOPqoTU

 3. Toen ik de Turkse internationale engelstalige zender nog via de kabel kreeg zag ik ooit een discussie tussen Turkse historici over de Armeense genocide.
  Iemand merkte op ‘ de Armeense genocide is zozeer onderdeel van de Armeense identiteit dat die genocide wel nooit zal verdwijnen bij Armeniers’.
  Het dédain voor boeken lijkt me een euvel van deze tijd, het is inderdaad veel gemakkelijker een wikipedia statement te vinden dat bij je mening past, dan boeken te lezen.
  Ik zag een enkeling dat ook toegeven, ‘ als ik een mening heb zoek ik er een argument bij’ .
  Yoeri Albrecht, bij Weltschmerz legt dat ook uit ‘wij zijn in een tijd waar ieders mening telt, het doet er daarbij niet toe of je die mening gister opduikelde, of er twintig of veertig jaar studie voor nodig had’.
  Vrijwel nooit zie je in een forum discussie een boek aangehaald.

  • Maar ja, wie trekt er bijna een uur voor uit Yoeri aan te horen ?
   Met gemiddeld 200 keer per dag op je mobieltje kijken heb je ook weinig tijd over.

 4. Ik weet te weinig van de Armeense genocide om er een standpunt over in te nemen, echter, ik ga er niet zomaar vanuit dat het standpunt van de Europese regeringen de juiste is, echter ik sluit het ook niet uit.

  Mijn boodschap voor viewers van deze site: Ga zelf op onderzoek uit, voordat je iets met grote stelligheid beweert. Controleer hoe betrouwbaar de bronnen zijn, etc.

 5. Die gilles gaat dus hier gewoon even de Holocaust ontkennen want hij heeft weer eens een boek gelezen. Wat een gillerd. Zijn reacties las ik sowieso al niet meer.

  • OudeNederlander

   12 februari 2017 op 11:39

   Bedoeld of onbedoeld heeft ie wel een punt.
   Niet zozeer dat de Holocaust niet heeft plaatsgevonden. We weten allemaal dat de Joden het zwaar te verduren hebben gehad tijdens ww2.
   Maar ik heb wel ernstige twijfels bij het getal van 6 miljoen.
   Daarnaast: De holocaust kaart wordt nog dagelijks getrokken, en daar begin ik ook wel genoeg van te krijgen. Ja, het was verschrikkelijk. Nee, we moeten het nooit vergeten.
   Maar ik had er part nog deel aan, en met mij 90% van de wereldbevolking, dus proberen via schuldgevoel politiek gewin te behalen daar pas ik voor.

 6. Als je op onderzoek uitgaat weet je dat de holocaust al enorm is veranderd, zie mijn bijdragen.
  Verder zijn degene met kritiek op de officiële narratieve mensen met een keiharde beta achtergrond, sommigen hebben hun carriere ervoor opgeofferd. In Duitsland was ooit een advocate die het forensisch rapport voorlas van Germar Rudolf over de gaskamers van Auschwitz, eerder uitgevoerd door Fred Leuchter, grootste deskundige op gebied van executie gaskamers, alsmede uitgevoerd door de verdediging met dezelfde resultaten. De advocate werd weggesleurd en kreeg gevangenisstraf voor het voorlezen van een wetenschappelijk rapport. In Duitsland heb je derhalve inquisitie rechtspraak. Ik ben er anders tegenaan gaan kijken na een documentaire van een Joodse revisionist: David Cole Interviews Dr. Franciszek Piper

  • Juist Het zijn vooral de Engelsen zoals de wetenschapper Nick Kollerstrom en David Irving die de feiten ondanks alle bedreigingen, zelfs ontslag, de feiten naar buiten brengen. Echt fascinerend Duitsland is nog steeds bezet en niet Sovereign. Finanz Minister Schaüble 18-11-201 Frankfurt Qt: We in Germany have not enjoyed full sovereignty at any time since 8-5-1945 Unq

   • M.b.t. dat laatste roert u iets aan. Merkel was ooit, tot woede van Obama, van mening dat de multiculturele samenleving mislukt was. Daarna nam ze de schare op uit uit Syrië c.s. Vanwaar die omslag?

    Obama liet zich daar meermaals verkneuterend over uit. Het zou mij niet verbazen als Obama gebruik gemaakt heeft van de Kanzeliers akte, maar goed, volgens sommigen is die akte een complot theorie en diens bestaan kan ik niet bewijzen, ondanks dat diens bestaan ooit is bevestigd op RT.
    M.b.t. dat andere, ik heb al jaren studie erop zitten, dikke boeken gelezen van revisionisten en vind het jammer dat ik die kennis voor mij moet houden. Ik hoop dat ik er ooit vrijuit over kan praten. In voorgaande reacties heb ik aangestipt wat er gebeurt kan zijn, echter, ik heb nu een gezin te onderhouden.

    • Begrijp ik. German Rudolf heeft 44 maanden in de gevangenis gezeten omdat hij zijn rapport niet wilde herzien. Hij woont nu in Amerika waar hij hoe bizar dan ook in alle vrijheid zijn boeken kan schrijven, publiceren en lezingen kan geven Hier zijn persoonlijke website met veel links, als je die nog niet had http://germarrudolf.com/

 7. Bangeriken. Ik woon in de VS en ben er openlijk voor uitgekomen in een boekbesprekingsvergadering dat ik op Trump gestemd heb. So what? Werd verbaal aangevallen or een dozijn linkse gutmenschen maar ik heb een grote mond en daar wennen ze dan maar aan. Kom toch op, mensen. Trek je waffel open!

  • Nederland is bij uitstek een consensus land.
   In de VS is meer vrijheid van meningsuiting, het boek wat betoogt dat nooit mensen in gaskamers omkwamen, werd gepubliceerd in Californië.
   In Duitsland is het nog erger an bij ons, daar bestaat de uitdrukking ‘politisch korrekt’.

   • De uitdrukking “Politically correct” bestaat hier ook hoor, daar hebben velen hier in de VS ook last van. In diezelfde groep waar ik het eerder over had zitten twee Republikeinse dames die beiden hun mond dicht hielden uit angst als Trump stemmers geidentificeerd te worden.

    Wat dat boek over de gaskamers in WWII hiermee te maken heeft, geen idee. Idioten heb je overal.

    • Als illustratie van wat kan in de VS, wat niet kan in Europa.
     Daar zijn wetten die voorschrijven dat de zes miljoen en de gaskamers geloofd moeten worden.
     Rechtbanken in Duitsland en Frankrijk legden aan beschuldigden uit dat het er niet toe doet of het waar is.
     Vandaar dat de verweren er niet toe deden, veroordelingen volgden.

     • @gilles. Wacht, u gaat hier nu serieus zitten beweren dat dit nooit gebeurd is??? Werkelijk. U moest zich de ogen uit het hoofd schamen dat u dergelijke droezel durft te verkondigen! Ik ben er geweest. Ik heb de filmbeelden gezien, die er zat zijn. De stapels zakken met menselijkhaar, zakken met gouden tanden. 10,000den paar schoenen. Lampekappen gemaakt van menselijke huid. Gelooide menselijke huid met tatoeages, de lijst gaat voort. Wat mij betreft jorist Joost u per direct van dit forum. U stond al niet erg hoog in mijn achting maar opnieuw valt uw masker gruwelijk af. Ik walg van uw kwaadaardige domheid en stokerij!

 8. Moge. Joost heeft al veel eerder aangegeven dat het onderwerp niet besproken gaat worden op de site (iig niet in artikelen – zoiets staat gelijk aan zelfmoord, hoe je er ook in staat).
  Wel grappig -en dat is maar een persoonlijke domme mening- dat hier ws een relatief grote groep mensen het blog volgt met daarbij een relatief klein aantal reaguurders, ik denk die verhouding tenminste relatief groot vs klein.
  Nu blijkt ook al langer dat mensen hier met overtuigingen komen en sommige van die overtuigingen zijn onbespreekbaar, dat is prima, dat heeft iedereen. Ik vind het dan ook weer grappig dat het hier wel een site betreft die een ander geluid wil laten horen dan de algemeen gelijkgeschakelde persgeluiden. Binnen het redelijke. Joost legt zijn invulling van het realisme in de site middels zijn artikelen, soms heel uitgesproken.

 9. Wij krijgen als lezer en reaguurders de mogelijkheid om elkaar verder te attenderen. Als lezer kun je daar wat van vinden. Het welles nietes met veel jij- bakken wat ik vaak zie of verwijten dat persoonlijke smaakverschillen de rest van de gevonden informatie aantasten is imo zonde. Ja, realistisch_alternatief_samenzweringsgevoelig_gek_nep_gevaarlijk_strafbaar, waar modereren?
  Maar goed, grappig, want wel een gedeeld wantrouwen naar media, politiek en oprecht bezorgd naar confrontaties die zich voordoen uit overtuiging gedreven fanatisme (even een neutrale term voor politiek of religie, islam in het bijzonder of onderwijs in het algemeen) zijn hier dus wel bezoekers die iets anders willen horen of zien. Dat verschilt dan per persoon, hoe of wat.. er wel of niet.. gediskwalificeerd wordt aan gevonden informatie.
  Nu kan ik amper goed schrijven, op zich jammer, maar los van of mensen bepaalde informatie aankunnen is ’toon enzo’ dus heel belangrijk.

 10. Ik verontschuldig me dus bij deze ..maar: De tegenstrijdigheden in berichtgeving en duiding van gebeurtenissen zijn dermate ..storend dat er wel wat meer wantrouwen mag zijn naar de zich verheffende en hoegenaamd officiele hoek. Ongeloof is een prima kwalificatie voor slachtofferschap van indoctrinatie, verkeerde voorlichting of groepsdruk. 9/11 is hier al eens langs geweest. Een site als skepsis of info van andere experts die een verlichte kijk op zaken willen geven, vind ik vaak al mank gaan op het feit dat de energie niet gestopt wordt in het fileren van ‘de actie’ ipv ‘de reactie’. Mooi dat er zaken worden opgemerkt die niet kloppen van een ‘reactie’, de context van de ‘actie’ blijkt vaak nog steeds niet helder toegelicht. Aan het officiele verhaal schort vaak een hele hoop en tegenstrijdigheden blijven en veel vragen blijven onterecht onbeantwoord.

 11. Reaguurders zijn mss zelfs van na die datum en weten niet van ‘ervoor’, ‘anders’ of ’toen’ uit eigen ervaringen. 9/11 was alleen maar een kantelpunt, een proces kwam meer in het voetlicht. Met heel belangrijke gevolgen voor vandaag en de toekomst. Sommige mensen zien of voelen dat beter dan anderen. Hoe dat proces precies in elkaar steekt of waarom ed weet ik ook niet. Ik voel wel een bepaalde urgentie. Waar ik vroeger ook eerder ongeloof had, is sinds dat kantelpunt toch een berg aan merkwaardige zaken die voor onze neus gebeuren zonder merkbaar nadelig effect voor dat proces. Mijn ongeloof zit hem nu meer in de gedwee massa. Chapeau voor de procesbegeleiders. Geef het een naam, agenda, van de elite, wie daar wel en niet toe behoren ..? Maar dat het niet klopt, is ook alleen maar omdat ik dat denk te weten uit voorheen geleerde of opgedane kennis af te zetten tegen wat er nu gepreekt en gedaan wordt.

 12. Onderwijs en media zijn daarin essentieel. In tweede instantie ook een justitie- en veiligheidsapparaat. Mocht je dan een keer van je ongeloof af zijn, dan heb je pas de eerste drempel.
  Ik verontschuldig mij opnieuw. Ik ben heel niet bezig met Jodenvervolging of vernietiging. In mijn optiek best interessant in het grote plaatje maar de huidige tegenstrijdigheden liggen voor ons en heel vers: EU, NATO, economie, vluchtelingen/bevolking en veiligheid via onze experts en bestuurders. ..Maar, terugkomend op de actie revisie en reactie ongeloof/onbetamelijk.

 13. Het wrange is de machinerie van dit specifieke oude (on)geloof, de Officiele Holocaust. Die is immens. Mss is u en anderen iets voorgelogen of verdraait weergegeven. Wie zal het zeggen. Feit is: Directe of indirecte ontkenning of nuancering van de Holocaust in enige vorm is in veel landen al strafbaar, zo ook in Nld. Goeie zaak, toch? Wel gelukkig kunnen we zeggen dat het zeep en lamp verhaal al niet meer tot het officiele verhaal behoort, u vergist zich dus ws deels. En mooi dat we daar over kunnen praten. Nu ken ik de regeltjes niet precies in hoe deze situatie over het internet juridisch zou uitpakken maar, voor het gemak praten we in een kamer in Nld en niet in Dld waar ik dit niet mag zeggen .. excuses ..

 14. Officieel vastgesteld aantal Slachtoffers, Joden, 6 miljoen ..eerst met meer dan 4 miljoen in Auschwitz alleen al. [..] Dat in stappen, officieel, is bijgesteld naar aantal Slachtoffers, Joden, 6 miljoen, met in Auschwitz 1,1 miljoen. Nergens wordt de afname met pakweg drie miljoen toegelicht of de discussie over de onwrikbare zes miljoen eenvoudig. Ik ben van even na de oorlog, ik ben niet zo van leed, heb gezonde vermijding van verschrikking, ik ken ook de beelden waar u op doelt, ik kijk daar wat anders tegenaan, context vermoed ik.

 15. Opmerkelijk vind ik vooral de wetgeving en in de context van voorlichting de schaal en moeite van het officiele verhaal. Oud verhaal, levend verhaal. Klopt dat officieel minder goed? Schuld, leed, oorzaak, geweld, partijen, ideologie, propaganda. Wij hebben ons eigen wereldconflict. Het herdenken en de emoties die we oproepen met zaken uit het verleden doen slecht in overeenstemming zijn met ons huidige handelen. Navelstaren helpt ons (zeg maar ‘ niet de elite en haar directe horigen’) niet, wat de behoefte van dat navelstaren ook mag zijn. We worden kansloos tegen elkaar uitgespeeld, lamgeslagen en gemanaged. Sinds 9/11 genadeloos en behoorlijk openlijk. Veel succes.

 16. Maar goed. Dit is een blog. In een beetje sportkantine praten meer mensen op een avond. In bijv. Griekenland kregen ze het gedaan – de mensen, een gezamenlijk uitgangspunt, voor verandering, een tegenbeweging met belofte – het bleek anders – ik ben benieuwd waar het allemaal naar toe gaat – veel geluk en plezier.

 17. Ik zie hier weer slecht ingelichte mensen.
  Het aantal Auschwitz doden daalde in de loop der tijden van vier naar één punt één miljoen.
  Joden hebben nooit meer dan drie miljoen namen van slachtoffers weten te specificeren, ondanks geen enkele controle op wat mensen daar neerzetten.
  Laat ik het even hebben over de Armeense genocide, die is bij wet vastgesteld in Frankrijk en Duitsland, maar helaas werkt Turkije niet mee, die blijven ‘ontkennen’, en zijn daardoor dubbel schuldig.
  Bij ons is die bescherming er nog niet, daarom kan ik het er over hebben.
  Als er controverses zijn over dingen die me interesseren, dan probeer ik uit te vinden hoe het zat.
  Op grond van dat uitvinden is mijn conclusie, mijn conclusies zijn altijd voorlopig, tot er nieuwe feiten opduiken, dat de nooit een Armeense genocide was, genocide in de zin van (proberen) een hele groep mensen systematisch uit te moorden.
  Dat er Armeniers omkwamen, ook door doelbewust vermoorden, dat bestrijdt niemand.
  Zo…

 18. Ik las net
  Henry Morgenthau, ‘I was sent to Athens’, New York 1929
  Henry Morgenthau, ‘Ambassador Morgenthau’s Story’, New Yirk, 1918
  Heath W. Lowry, ‘The story behind Ambassador Morgenthau’s Story’, Istanbul 1990
  Wat al mijn indruk was bij het lezen van wat Morgenthau schreef, hij liegt heel slecht, en zijn boeken zijn niets anders dan oorlogspropaganda tegen Duitsland en Turken.
  Het Armeense genocide verhaal kwam eigenlijk alleen ‘dank zij’ hem in de wereld.
  In de omstandigheden van toen, het koninkrijk Armenië, wat het Ottomaanse rijk de oorlog had verklaard, lag het voor de hand dat de Armeniers in NO Anatolië probeerden door opstand het gebied waar zij woonden bij dat koninkrijk te voegen.
  Russische troepen ontzetten de Armeense opstandelingen in Van.
  ‘The Armenians in the Late Ottoman Period’, edited Türkkaya Atatöv, Ankara, 2002.
  Deze recente Turkse studie, met opgravingen van massagraven onder internationaal toezicht, lijkt mij zeer waarheidsgetrouw.

 19. lol – bekwame trol, belezen echtgenoot of iets anders.. maakt ook niet uit, ik wens u veel plezier met uw podium

 20. Als er verminderde vrijheid van meningsuiting bestaat in Nederland, dan wordt het hoog tijd dat daar eens wat aan gedaan wordt. En als links dat niet leuk vindt, dan is dat ’tough shit’ zoals wij hier zeggen. Kom op Nederland, wat was dat ook alweer, “sterke jongens, stoere knapen”?

  En Gilles, inderdaad wat Sjefke zegt, het is nogal wat dat u durft te insinueren dat de Holocaust nooit gebeurd is. Ik ben nog niet zo lang op dit forum, ik zal eens beter in de gaten gaan houden wie wat beweert.

  • Je spreekt jezelf een betje tegen Rightie,mischien moet je je reactie nog een keer lezen!

 21. Een opmerking. Die holocaust, gebeurt, of niet, wat maakt het uit?
  Opruimen, of gebruik, van het ongewenste soort is menselijk. Liefde, voor hun, niet. Eindoplossingen waren altijd, als het mensen betrof, onderhevig aan calculaties van kerk of staat. Totaal geen nut, neem de Nederlandse oudere rollator mens. Euthanasie is het motto vandaag. Begrijpelijk, het kost een vermogen om het soort in leven te houden. Opruimen, eindoplossingen, het zit in het mens soort.

  • @Giles Het int Rode Kruis hield precies bij hoeveel mensen er in de “werkkampen” zaten en hoeveel er stierven. De mensen stuurden ook brieven via het Rode kruis Voorbeelden genoeg Als u het echt wilt weten raad ik een ieder aan die staatjes te raadplegen.
   Het zal nog lang duren voordat Duitsland officieel stelling kan nemen tegen de opgefokte oorlogsberichten.

 22. Het aantal vernietigingskampen is in de loop van decennia gestaag gedaald. Als je goed zoekt op internet zie je nog documentaires van de gaskamers uit Dachau en uit Buchenwald. In de jaren 80 en 90 hebben forensische experts onderzoek gedaan naar de gaskamers (en dan bedoel ik niet de ontluizingskamers waar kleren ontsmet werden met Zyklon B) van Auschwitz en Majdanek. Diens conclusies durf ik hier niet af te drukken, maar feit is dat het aantal vermoorde mensen in Majdanek officieel gedaald is van 1.5 miljoen naar 79.000 en het aantal gaskamers in Majdanek is verminderd van 6 naar 2. In 1961 kwam een boek uit van de Joodse Herman Kruk. Hierin kwam het aantal van 19.000 ongeregistreerde joden voor die gedeporteerd werden naar Rusland Vilna. Zij zijn spoorloos verdwenen Nog veel vragen kortom. Kruk’s entry from 16 April 1943 is of extreme interest:
  “I learn that for the past two weeks, two trains have been halted in Vilna, each with 25 cars of objects, apparently from the Dutch Jews…

 23. “Meer vrijheid van meningsuiting”In US is absolute vrijheid van meningsuiting bij de wet gewaarborgd Freedom of speech first amendement. In Duitsland is het verboten die Holcaust im frage zu stellen. Straf 5 jahr haft Vele Duitsers zijn veroordeelt omdat hun empirische getuigenis hiermee in strijd was.
  Er is nog een hoop werk te doen dus.

  • En zo is het!
   En de MSM juicht ook nog eens bij de inquisitie rechtsspraak van Duitsland. Vooral de NOS.

 24. “De Europese bevolkingen zijn altijd tegen immigratie geweest”.

  Een grenzend aan het triviale waarheid als een oude koe. Nationale bevolkingen zijn van oudsher ook racistisch geweest en bijgelovig. So what?

  Door dit sentiment eenvoudig te herhalen en een echoput te worden voor onduidelijke gevoelens van een bevolking: dat is nu net de essentie van populisme! De duivel zit ‘m in de details die Joost regelmatig overslaat. Net zoals andere gekleurde nieuwsbronnen die u wellicht dagelijks tot u neemt.

  De link tussen immigratiegolven en de historische bemoeienis van de US/EU elders wordt bijvoorbeeld even aan voorbij gegaan! You break it, you own it.

  • Ze kunnen er best tegen geweest zijn, maar het gebeurde.
   Pierre Fritsch, ‘Une Enfance Lorraine’, 1966 1979 Poitiers
   Het boek speelt eind dertiger jaren in Lorraine, toen een gebied met heel veel staalindustrie.
   De hoofdpersoon met nog één Frans kind zijn de enige Fransen in een klas van 40, de rest is Pools en Italiaans.
   De kolen- en staal bonzen lieten hele stadjes bouwen voor hun werknemers, integratie problemen waren er dus niet.

 25. http://www.telegraaf.nl/dft/27603457/__Bedrijven_sluiten_pact_tegen_populisme__.html

  En daar hebben we het bewijs. Leenheren komen vertellen dat lijfeigenen die zich niet als lemmingen in het ravijn storten niet deugen, en (het nieuwe) links zijn de schandknapen van deze leenheren.

  • De multinationals hebben van politici alles op een presenteerblaadje gekregen, lage belastingen, Nederlanders het bedrijf uitflikkeren in ruil voor goedkope arbeidskrachten uit Oost Europa, plakten ze er het bordje kenniseconomie op dan mochten ze van een lachende Rutte de mensen eruitflikkeren en vervangen door duizenden Indische ICT’ers. Samen met de banken wilden ze de Euro, en die kregen ze. Vervolgens moesten de nationaliteiten kapot gestampt worden, want die vormen belemmeringen om nog meer geld te kunnen verdienen. En zie, de Ruttes springen in de houding en stampen de soevereine naties kapot. Nu de betalers, de mensen in het land, zich beginnen te beroeren, nu worden ze bang.

   • Troost je, mensen uit India kosten wel niet veel per uur, ze hebben daarentegen heel veel uren nodig.

 26. Zendelingen, vanuit Europa, zorgden voor vrede en voorspoed. Tot Japan dit feest verstoorde. Hetzelfde is nu ook aan de gang. Woestijn zendelingen brachten ook indirect voorspoed in Europa door miljarden beleggingen en overname. Grenzen sluiten kan, hoeft niet, grote financiële schokken veroorzaken. Sluit je de gelovige immigrant uit dan kan terughalen en verkopen een moeder van alle crisissen veroorzaken. Dat is de hoofdreden voor ogen sluiten van E.U bollebozen. De Euro/E.U zal splijten als dit gebeurd. Zendelingen, Europa gaf ooit het voorbeeld.

  • Lokale machthebbers zagen die zendelingen vooral als westerse penetratie, voorbode van overheersing.
   Aardig hoe het westen dat zag als filantropie, de westerse scholen in b.v. het Ottomaanse rijk brachten westerse ideeën, en westers contacten.
   Een huidige filantroop is Soros, waar prinses Mabel Smit werkt.
   Steeds meer O Europese landen verbieden Soros’ filantropie.
   Waar het gezegde vandaan komt ‘pas op voor de Grieken als ze met geschenken komen’, weet ik niet meer.

   • Dit is het lachertje van de dag. Soros filantropie? Meent u dat nu echt? Die Soros is een schoft van de bovenste plank.

 27. @Guust
  Ja joh, krijgt een vrouw een lening voor een heuse naaimachine en zij doet haar best, maar haar kerel neemt de centen mee en zij moet afbetalen. Geweldig goed joh, succes is overweldigend! not.

 28. … deugers zich hiertegen afzetten hoe beter ze zich voelen.

  • Maar zelden wordt een goede analyse gemaakt waarom Hitler zo populair was en bleef, ook nadat die gekozen werd. En waarom de Duitsers op Hitler stemde. De ruimte ontbreekt me, maar het een en ander had te maken dat Duitsland, voor WO1 waren ze nog veruit de sterkste economie van Europa, uitgeperst werd als een citroen en grote delen van Duitsland werden weggegeven aan Polen en Tjechie, met name de Duitse minderheid in Polen werd onderdrukt, vermoord, verjaagd (tienduizenden vluchtelingen), Pruisen lag niet meer aan Duitsland vast, Duitsland mocht geen corridor naar Danzig, een stad die voor 90% Duits was. Dit alles aangedaan door Franrijk cum suis, en Engeland en Frankrijk wilde dit niet terugdraaien. Maar wij moeten geloven dat de Duitsers ineens gek werden en achter Hitler aanliepen, die zomaar Tjechie en Polen binnenvielen.

   • Dat sprookje is al lang opgeheven, maar er is niet één boek wat ik ken wat overkoepelend uiteenzet waarom er WWII was.
    VS schrijvers leggen uit dat Roosevelt oorlog wilde, Europese dat Hitler nooit oorlog heeft gewild, waarom Britse politici oorlog wilden, en Frankrijk de revanche stemming nooit heeft verlaten.
    Het is ook maar één Europese historicus die er een heel boek aan heeft gewijd dat Hitler nooit oorlog wilde.
    En ik ken maar één boek wat uitlegt waarom Duitsers blij waren met Hitler.
    De veruit overgrote meerderheid van boeken over WWII verkondigt nog steeds de overwinnaarswaarheid, als gebracht in Neurenberg.
    A J P Taylor, ‘The Origins of the Second World War’, 1961, 1967, Londen
    Kai S. Schreyber (Hrsg.), ´Warum wir ADOLF HITLER wählten, Jungwähler von 1933/38 berichten’, 2001 Kiel

    • Misschien krijgen onze achterkleinkinderen wel een beter beeld van WO2, m.i. is het westen voor een deel verantwoordelijk voor WO2. Ik heb veel revisionistisch werk gelezen. Het meest schokkend, de speech van Hitler toen hij Rusland binnenviel. Allemaal propaganda volgens historici. In de jaren 90 werd operatie Groza, gepland door Stalin, bekend waaruit bleek dat alles wat Hitler toen zei op waarheid was gebaseerd, Rusland plande een invasie in Europa. Een andere reden voor zijn populariteit, de angst voor communisme. Het heeft een haartje gescheeld of Duitsland was communistisch geworden. WO2 is begonnen omdat Churchill en Frankrijk een geheim verbond met Polen had gesloten, als Duitsland zou aanvallen dan zou WO2 worden geopend door Engeland en Frankrijk en zo geschiedde. Volgens getuigen had Hitler dit niet verwacht en was hierover verbolgen. Ik weet niet of dat waar is. Feit is dat Polen van Churchill aan niets mocht toegeven, ook geen oplossing voor Danzig. De oorlog lijkt te…

     • Er was niets geheims aan de Britse garantie aan Polen van maart 1939.
      Wat wel geheim was was dat die garantie de bedoeling had Hitler te provoceren tot aanval op Polen.
      Ik heb me heel lang afgevraagd wat de reden was dat Polen partij koos.
      Tot ik in een boek geschreven door een Pool tegenkwam dat de twee Poolse delingen hadden plaatsgevonden na oorlogen waarin Polen neutraal was.
      Niet neutraal zijn hielp ook niet, het land waarvoor Britten en Fransen Hitler, naar hun bewering, de oorlog had verklaard werd westwaarts opgeschoven, ten koste van Duitsland, en werd pas in 1990 weer zelfstandig.
      De Poolse historicus Musial kon Russische archieven bestuderen, ze zij al weer dicht, en stelde vast dat Hitler Rusland aanviel drie weken voor Stalin’s geplande aanval.
      Dat verklaarde ook de aanvankelijke successen, het leger was nog niet klaar met de opstelling, materiaal en manschappen waren niet bij elkaar, en een aanvalsleger heeft een heel andere opstelling dan een verdedigingsleger,…

 29. Dat verklaarde ook de aanvankelijke successen, het leger was nog niet klaar met de opstelling, materiaal en manschappen waren niet bij elkaar, en een aanvalsleger heeft een heel andere opstelling dan een verdedigingsleger, zo heeft een aanvalsleger de genie vooraan, een verdedigingsleger achteraan.
  Al dit soort dingen zijn nu bekend, ik zuig ze niet uit de duim.
  Bogdan Musial, ‘Kampfplatz Deutschland, Stalins Kriegspläne gegen den Westen’, Berlin 2008
  Simon Newman, ´March 1939, The British guarantee to Poland, A study in the continuity of British Foreign Policy’, 1976, Oxford
  Comte Jean Szembek, Ancien sous-secrétaire d’État aux Affaires étrangères de Pologne, ‘Journal, 1933 – 1939’, Paris 1952

 30. @Gilles
  Beste Gilles, je hebt dezelfde kennis als ik. Het is of ik mijzelf hoor. Ik waardeer uw moed.

  Operatie Groza is het meest, allerschokkendst feit uit WO2 die later openbaar werd. Ik raad u aan naar de speech te luisteren van AH na de inval van de Duitsers en dit te beoordelen m.b.t. de kennis van nu.

  Er zijn meer schokkende bekendmakingen, bijvoorbeeld van nobelprijswinnaar Solzhenitsy, met zijn 2 boeken over de Gulach archipel. Interessant is dat hij melding doet van Duitse gevangenen die in handen vielen van Stalin, en dat hij die afvoerde naar Siberie. Ook deed Stalin veel proeven, boven de grond, met atoombommen. Hele gebieden zijn onbegaanbaar, hoeveel doden? Wie? Misschien komen we er nooit achter. Wij beiden lijden aan het zelfde Gilles de la toerette syndroom.

 31. https://www.youtube.com/watch?v=g6_Yf2JC80I

  Kweenie Koffij, ik denk dat er nog veel te onderzoeken valt.

 32. OudeNederlander

  12 februari 2017 op 11:33

  Er was niet 1 reden maar meerdere.
  En de drijvende krachten waren niet zo zeer landen, als wel dezelfde mensen die we nu globalisten noemen.
  Google maar eens op “all wars are banker’s wars”.
  Vaststaat dat AH nooit zover had kunnen komen zonder financiele steun van Amerikaanse bankiers, waaronder Prescott Bush, jawel, de grootvader van….
  Verdienen aan een wereldoorlog die Rusland (gevecht om centrale bank) en Duitsland (economische bedreiging) verzwakt, een kolfje naar de hand van globalisten.

 33. Mee eens Wat mij boven alles irriteert is het verdraaien van de feiten ten gunste van de overwinnaar. Leugens werden waarheid.
  Ook in Rusland, de Sovjet Unie en nu weer naar het zich herstellende Rusland Vergeet nooit dat Rusland het eerste slachtoffers was van de Joodse “Sociaal Democraten” zoals ze zich toen 1917 noemden. Zie ook Syrië

 34. “Waar komt de huidige politiek correcte verdwazing toch vandaan. Waarom wil men niet zien, wat iedereen kan zien die maar een beetje zelfstandig onderzoek doet.”

  Hier moet het publieke debat over gaan de komende tijd. Interessant is dat in de VS hetzelfde speelt rond Trump, hier zijn dezelfde krachten aan het werk. Dat moet het makkelijker maken een duidelijk antwoord op die vraag te geven.

  Ik denk dat het antwoord te maken heeft met de mate van introspectie, zelfkennis van mensen. In staat zijn het kwaad in jezelf te zien, en daar het beste van te maken versus al het kwaad te projecteren op de ander.

  Gutmenschen of deugmensen moeten al het kwaad op de ander projecteren om zichzelf ‘goed’ te voelen. Ook de realiteit moet gezuiverd worden van alle ‘kwaad’, vandaar het blinde idealisme van deze mensen.

  Trump en Wilders met hun immigratie- en islamkritiek zijn in hun ogen het grote kwaad, dit moet altijd gerelateerd worden aan Hitler, de kwaad maatstaf. Hoe harder de…

  • Heb je die vrouwen in Amerika gezien gekleed in een vagina of alleen in een doorzichtige majo Dat is ons afweermechanisme nu tegen vreemde indringers Het is terecht m.i. dat Thierry Baudet zegt ons auto immuunsysteem is uitgeschakeld Ons natuurlijk afweersysteem doet het niet meer. Gehackt

 35. “Het verbazingwekkende is vooral dat die Europese bevolkingen zolang hebben geslikt dat er een omvolking plaatsvond”
  .
  ik snap het wel, de propaganda begint al op de lagere school en opvolgende scholing, dan de 90% linkse ambtenaren, de elite burgemeesters en rechters, vervolgens de publieke omroepen plus msm en als kers op de taart den haag en brussel.
  .
  als goebbels van dit scenario geen chronische post natte droom krijgt dan weet ik het niet meer…..
  .
  hier valt haast niet tegen te vechten..

  • Nee Tinus jij hebt de wereld niet begrepen,de European is overal ter wereld naar toegetrokken en de Elite snapt dat dat ook omgedraaid kan gelden.
   Probleem is dat Europeanen als jij daar zoveel moeite mee hebben,ik zou zeggen wen er maar aan!
   Zoals er miljoenen Nederlanders in Zuid Afrika ,New Zealand of Canada wonen zo zullen er ook miljoenen immigranten in Nederland komen wonen,erg he!

   • Oh jee, de erfzonde. En daarom moet Nederland zich nu laten koloniseren en moeten Nederlanders een vreemde worden in hun eigen land. Inderdaad, te erg.

 36. @Dominic. Het is blijkbaar lastig te begrijpen dat er verschillen zijn tussen moslims en blanke Nederlanders. Ik kan je garanderen dat Nederlanders die bv naar Zuid Afrika emigreren dat niet doen voor het gratis geld. Dat niet doen om Afrikaners te haten. Dat niet doen om het land te haten. Ze doen dit omdat het leven, het land, wellicht het zakenleven daar hen aantrekt. Velen doen dit ook mede doen om die NL moslims te ontsnappen. Die Nederlanders passen zich daar aan en zorgen zelf voor brood op tafel. Ze dringen niemand iets op en worden zeker niet door de politiek in onbeperkte bescherming genomen. Dominic, jouw argumenten houden geen stand. Het is leeg racistisch geblaas, zoals je dat van die middeleeuwse moslim gemeenschappen in de hele wereld ziet.

  • @Cale. Het is dat het niet mogelijk is maar anders stond ik nu virtueel op de tafel te applaudisseren op uw tegel! U legt de vinger precies op de zere plek. In Canada, Australië etc. ging men heen om te werken, iets op te bouwen. De NL emigrant kreeg in de jaren 50 Fl. 200 in de handen gedouwd en mocht het zélf uitzoeken. Geen hordes met hulpverleners, tolken en wat dies meer zij om ze bij staan. Nee, húp aan de arbeid en zélf de taal leren en iets bedragen aan uw nieuwe thuis. Zo niet? Dan is dáár de uitgang, dikke doei. Verder vergeet @dominic dat wij hier op een postzegel zitten met nu al bijna 20 milj. mensen. We kúnnen simpelweg niet heel Afrika herbergen, al zouden we willen! Om over de intolerante ideologie Islam genaamd nog maar te zwijgen. Want als dat zo geweldig is om onder te leven, waarom staan er dan geen rijen dik met mensen die dat graag willen voor de grenzen daar? Maarja. Logica is weer ver te zoeken bij sommigen…

 37. Nederlanders hebben zich aangepast? in Zuid Afrika? Cale je hebt echt een bord voor je kop he!
  Ze dwingen niemand iets op en worden zeker niet door de politiek in bescherming genomen?
  Heb jij nog nooit van APARTHEID gehoord ofzo! Ze dwongen de Afrikanen wel degelijk iets op en werden wel degelijk door de blanke regering aldaar beschermd! En nu ben ik in ene de racist,het moet niet gekker worden hoor Cale!

 38. @ Sjefke 7807 Deze Engelsman kan je helpen hij geeft lezingen vooral in Amerika. Jouw verklaring kan je geld opleveren
  https://youtu.be/tCvblLcz0-E

 39. Ik ga alles niet goedpraten, maar de kolonisten namen ook nog wat vooruitgang mee, ziekenhuizen, medicijnen, landbouwtechnieken, onderwijs en ze werkte kei- en keihard.
  Natuurlijk valt er ook van alles op aan te merken.

  Echter, wat er andersom nu gebeurt geeft geen verbeteringen en is van een andere orde, op termijn is het zelfs gedaan met de vooruitgang. Niet meer vooruitgang dus, maar de omgekeerde beweging. Terug naar de middeleeuwen.

  • Je bedoelt dat de kolonisatoren er alles aan deden de plaatselijke bevolking keihard voor de kolonisatoren te laten werken.
   Zoals het Cultuurstelsel in Ned Indië in de 19E eeuw.
   Je moet toch eens George Orwell’s Burmese Days lezen, elke avond keihard zuipen en schelden op de luie inheemsen.

   • Er is zelfs een boek geschreven wat het idee van de luie inboorlingen ontkracht, je kunt het zo downloaden

    Syed Hussein Alatas, ‘The myth of the lazy native, A study of the image of the Malays, Filipinos and Javanese from the 16th to the 20th century and its function in the ideology of colonial capitalism’, 1977 Londen (internet download)

 40. Dat is al genoegzaam bekend. Waar ik het over heb is ook waar.

 41. @koffij
  Je leest de verkeerde boeken 🙂
  De Europeanen kwamen in die gebieden aan als zielige vluchtelingen en kregen van de oorspronkelijke bevolking uitkeringen plus startgeld, voorrang op woningen en/of tipi’s, etc etc.. Bijvoorbeeld de fatsoenlijke aboriginals schreeuwde direct dat de topposities te zwart waren en diversiteit was het toverwoord, de populistische aboriginals die zich afvroegen of dat allemaal wel zo verstandig was werden door de fatsoenlijke aboriginals uitgemaakt voor racistische fascistische intolerante xenofoben. Bij de indianen ging het exact zo, de fatsoenlijke indianen smeekte om diversiteit want anders zouden de indianen ten onder gaan vanwege vergrijzing e.d. en haatte dan ook de eigen rode supremacisten, ze zagen de treinen al naar het Oosten denderen. Zo is het gegaan en niet anders en we kunnen dagelijks zien hoe geweldig de diversiteit heeft gewerkt voor de aboriginals en indianen, dussss….

  • Interessant is hoe de Europeanen omgingen met de Romeinse overheersing. De Romeinen vielen niet zachtzinnig een land binnen, maar eenmaal de oorlog gewonnen deelde ze hun kennis, daarom konden wij Nederlanders bruggen en dijken bouwen. De Romeinen probeerden de volkeren in hun waarden te laten en namen zelfs hun Goden over. Ik meen dat het Augustinus was die dit model implementeerde in het Romeinse rijk, het model van participatie. Het ging mis bij de Joden en Christenen, want die geloofde in 1 God, en zodoende konden de Romeinen de God van de Christenen en Joden niet wegzetten als aparte Goden, omdat er maar 1 is. Uiteindelijk hebben de Romeinen de ene God dan maar geaccepteerd, keizer Constantijn, en de andere Goden aan gruzelementen geslagen. Dit is de katholieke kerk geworden.

 42. Het was algemeen dat heidense volkeren elkaars goden respecteerden.
  De ellende begon met een faraoh die bedacht dat monotheisme hem meer gezag zou geven.
  Zijn poging mislukte, werkeloze priesters ?, de resten van zijn stad Heliopolis, bestaan nog.
  Velen vermoeden dat Mozes, mocht hij een historische figuur is geweest, een ex Heliopolis priester was.
  Hem lukte het dan wel.
  Nog rond 1870 meenden de drie Europese keizers dat zij het door god gegeven gezag uitoefenden.

 43. Paul Bonnecarrère, ´Par le sang versé, La Legion étrangère en Indochine’ , Paris, 1968, 2006
  Het boek gaat over het Franse Vreemdelingenlegioen in Frans Indochina.
  Iemand werd gevangengenomen door de Vietcong, en kwam in contact met de Vietcong generaal die de oorlog won.
  De beschreven haat tegen Fransen verbaasde me, vroeg me af waar die vandaan kwam.
  Anthony Grey, ‘Saigon, Een grootse roman over Vietnam in de periode 1925 – 1975’, Amsterdam 1987 gaf het antwoord.
  Meedogenloze uitbuiting.

 44. Nu er ook wat aan doen. Forum Voor Democratie heeft met het volksinitiatief, het bindende referendum een ijzersterk wapen voor het Nederlandse volk.

 45. Beetje off-topic maar toch. Nergens in de media te lezen dat het Kiev leger weer intensieve aanvallen, lees bombardementen op de stad Donetsk op civiele doelen, uitvoert met als gevolg vele burger doden en gewonden, waaronder veel kinderen. Dit gebeurd allemaal in onze bevriende staat Oekraine. Waarom wordt dit door de media niet gerapporteerd?

  • Mis.
   Van der Wijk legde uit dat Porosjenko de strijd escaleert vanwege de toenadering Putin Trump.
   ‘ Nu of nooit’.

   • Bij Weltschmerz kun je een professor aanhoren die uitlegt hoe Obama’s stommiteiten de wereld veranderd hebben, dat de VS sterk verzwakt is, en dat daarom Trump in de VS de macht kreeg.
    Het verhaal van de prof komt aardig in de richting van Van der Wijk.
    Maar inderdaad, afgezien van Van der Wijk, die was gewoon bij NOS moet je rondsnuffelen op internet, en er tijd aan besteden, de prof is bijna een uur aan het woord.

 46. Om de bevolking een loer te draaien geeft de overheid die moslims ook steeds een andere etiket; eerst waren het gastarbeiders en daarna dissidenten, buitenlandse werknemers, politiek vervolgden, emigranten, vluchtelingen, uitgeprocedeerden, statushouders, kansenparels, illegalen, uitgewekenen, landverhuizers, apothekers, Syriers, gezinsherenigden en weet ik veel wat nog meer. Oh ja, allochtonen maar het blijven gewoon hordes moslims (m/m) in fighting ages die u niet blieven.

 47. Er zijn plannen om een kogelvrije “glazen” muur om het terrein rond de Eiffel toren te bouwen. Maar geen moslim ban, natuurlijk. Overal zie je meer politie cordons en muurtjes opgebouwd worden. Ipv gewoon grenzen controleren en criminelen opsporen en uitzetten gaan onze landen er uit zien als een honingraat van muurtjes, overal muurtjes. Muurtjes om markten, muurtjes om scholen en openbare gebouwen, meer en meer camera’s op straat. Safety controles niet alleen op vliegvelden maar ook op trein stations. Wellicht wordt binnenkort voor iedereen een kogelvrij vest verplicht anders keert de verzekering niet uit als je opgeblazen, neergeschoten of neergestoken wordt, let op mijn woorden… Maar geen moslim ban. Dit is de waanzin van de dag in de EU. Dit jaar moet het veranderen anders is het echt te laat.

  • Ik legde hier al vaak uit dat wij zowel de Moslim aanslagen als de Moslim immigratie aan onszelf hebben te wijten, flink landen verwoesten, dan komen ze wel.
   Maar het is niet zo dat niets gedaan wordt tegen immigratie, een Franse landbouwer die dicht bij de Italiaanse grens woont kreeg E 3000 voorwaardelijk voor het helpen van immigranten.
   De man is woest op Franse politie die ‘zwarte minderjarigen gewoon terug de grens over zet’.
   http://www.bfmtv.com/politique/aide-aux-migrants-eric-ciotti-denonce-les-propos-scandaleux-de-cedric-herrou-1100492.html

   • “dat wij zowel de Moslim aanslagen als de Moslim immigratie aan onszelf hebben te wijten”

    Wat heb jij gedaan dan dat jij en je geliefden het verdienen vermoord te worden, en waarom heb je dat dan gedaan?

    • Je verdraait mijn woorden.
     Toen ik in 1993 over de radio hoorde dat de VS Irak aan het aanvallen was, was ik geschokt.
     Of veel mensen dat toen in Nederland waren, ik vraag het me af.
     In Spanje waren protest betogingen.
     Ondanks het rapport Davids zijn Balkenende en De Hoop Scheffer nog steeds op vrije voeten, dat geldt ook voor Blair, na het vernietigende rapport over hem.
     Je kunt je dus inderdaad afvragen of bevolkingen, die misdaden tegen de menselijkheid niet bestraffen, terreuraanslagen verdienen.

     • “dat wij zowel de Moslim aanslagen als de Moslim immigratie aan onszelf hebben te wijten”

      Wat heb jij gedaan dan dat jij en je geliefden het verdienen vermoord te worden, en waarom heb je dat dan gedaan?

      Als je wat beweert moet je het ook onderbouwen, dus..

      Wat heb jij gedaan dan dat jij en je geliefden het verdienen vermoord te worden, en waarom heb je dat dan gedaan?

 48. “Wat heb jij gedaan dan dat jij en je geliefden het verdienen vermoord te worden, en waarom heb je dat dan gedaan?”
  .
  gilles hoeft dat te onderbouwen dick, gilles behoort tot de “goede” zijde

 49. Al is 55% voor een moslimban, dan nog zal geen 55% op de PVV stemmen. Het NL volk is namelijk ernstig verward en niet meer in staat om logisch na te denken. Wel tegen islamisering en import van achterlijkheid en criminaliteit, maar gewoon stemmen op lui als Rutte, Buma, Roemer, Asscher, Klaver, Segers en Pechtold. Waarom ? Omdat men dus totaal verrot is geïndoctrineerd en Wilders dus niet voldoende stemmen krijgt. Want als je niet buiten de kudde wilt worden gestoten, moet je eerst Wilders afkraken. Daarom ook al die idiote ingezonden brieven : “Ik ben tegen import asielzoekers, maar heus hoor , ik ben niet voor Wilders”. “Ik vind de islam een bedreiging, maar , heus hoor, ik ben geen Wilders fan. ” Zie daar de angst, de krankzinnigheid en de ruggengraatloosheid. Het werk van jarenlange indoctrinatie met het etterende gezwel van de politieke correctheid.

  • Die 55% lijkt niet onhaalbaar in Frankrijk, FN laat zich wat genuanceerder uit dan Wilders.

   • “FN laat zich wat genuanceerder uit dan Wilders.”
    .
    ach kijk, daar is die weer, het gaat om de toon, niet de inhoud….

 50. Troost u, in de VS kwam er ook geen hond voor uit dat ze Trump steunden maar toen puntje bij paaltje kwam kreeg Hillary een ferme trap tegen haar achterste. Houd moed, zou ik zeggen.

 51. Nederland was koploper met euthanasie invoering volgens het principe, vrijheid blijheid, zes voet onder. Dat gaf de vrije hand om kosten van verpleging legaal te drukken. Een groot succes mag je zeggen. De bevolking, jong, was helemaal klaargestoomd om er trots op te wezen. Dat klaarstomen heet in de U.S common core education. Een manier om lulletjes voor lamp en katoen de indruk te geven dat zij het, of alles voorgekauwd snappen. Dat leverde mensen op die vandaag zichzelf als leider zien. Klaver als grootste. Ook de zittende president zag kans om domheid om te zetten in teflon. Hun volgelingen, zelfde saus, zijn van lulletje opgeklommen tot super groot. Apen zouden er jaloers op zijn. De gevolgen zijn alom zichtbaar. Denk minder, en de rechtbank uitspraak. Trump gaat common core afschaffen, dus er is nog een ietsje pietsje hoop.

  • Ik ben blij dat wij euthanasie hebben, daardoor werd mijn beide ouders lijden bespaard.
   Ik vind het een geruststellende gedachte dat ik dat ook kan doen, mijn verklaring ligt al weer twee jaar bij de huisarts.

 52. “Het verbazingwekkende is vooral dat die Europese bevolkingen zolang hebben geslikt dat er een omvolking plaatsvond”

  Dat is niet echt verbazingwekkend; de westerse elite, -politieke elite en msm hadden/hebben zich tegen de eigen volken gekeerd voor een voor hun hogerdoel. Dat deden/doen ze onder andere middels emotionele- en morele chantage, in de eerste decennia leek het voor de meesten geloofwaardig, ondervonden er geen last van en zo kon het door etteren. Een ander zeer belangrijk punt is dat de geboren landverraders en oikofoben als de ‘fatsoenlijken’ en ‘antifascisten’ hun kans schoon zagen het land en volk te verraden. M.a.w. we hebben altijd het systeem en de msm tegen ons gehad plus dat het ergste pus onder onze eigen gelederen zit zoals types wiens namen ik niet hoef te noemen. Er gaat verandering in komen, of het wordt een burgeroorlog want het loopt de spuigaten uit. Gefeliciteerd landverraders en oikofoben, jullie kinderen en kleinkinderen zullen trots op jullie…

  • Het is maar wat je onder elite verstaat, ook bij niet elite bestaan ideeën als ‘iedereen mag daar gaan wonen waar hij wil’, en, ‘wij hebben het zo goed, ook door leegroven van arme landen, dat we de mensen uit die landen moeten opnemen en onderhouden’.
   Pas als men van nabij meemaakt waar het op uitdraait wordt men wakker, soms.

   • “‘iedereen mag daar gaan wonen waar hij wil’, en, ‘wij hebben het zo goed, ook door leegroven van arme landen, dat we de mensen uit die landen moeten opnemen en onderhouden’.”

    Dat zijn de geboren landverraders en oikofoben waarover ik het had. De westerlingen die andere landen leeggeroofd hebben zijn dezelfden die hun eigen volk tot op het bot uitbuitte (lijfeigenen, etc.) en zijn nu de globalisten die het westen willen omvolken met als doel nieuwe slaven en kanonnenvlees. Dus degenen van het klootjesvolk die altijd uitgebuit zijn geweest en daar achteraan hobbelen zijn door de ratten besnuffeld, hoewel ik wil geloven dat sommige van die personen echt misleid zijn en over te weinig hersencapaciteit beschikken om beter te weten, dat zijn arme gebrainwashte schapen die op commando van de herders als lemmingen juichend hun eigen ondergang tegemoet rennen.

 53. We hebben dit zogenaamde democratische systeem om de volkswoede te beteugelen die er anders zou ontstaan bij mismanagement. Het zijn korstjes brood geworden die we toegeworpen krijgen. Het percentage landverraders is onbegrijpelijk hoog te noemen in de politiek, de gelijkgeschakelde media, de artiesten, de zelfbenoemde elite. Of het nou in de VS is of hier in Europa, het lijkt overal hetzelfde beeld op te leveren.
  Men leeft in een gescheiden universum. Interessant is een onderzoekje: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/02/hoogopgeleiden_massaal_naar_pv.html#comments
  —-
  Waar de “Hoogopgeleiden” opeens voor de PVV kiezen. Nou ja, in deze familie lopen er ook een paar rond die al wat langer voor realisme kiezen, en ik blijf verbaast dat het niet de meerderheid is.

 54. De vaststelling is dat de democratie niet werkt. Wij stemmen voor partijen met hun partijprogramma’s met abstracte speerpunten. Wat dacht u van “Samen vooruit”? Een totale infantiliseren van de kiezer. Eenmaal gekozen en aan de macht, blijkt dat de beroepspolitici het mandaat van de kiezer vooral gebruiken om zaken buiten het verkiezingsprogramma na te streven.
  De tijden zijn verandert. De bevolking is nu geschoold en velen kunnen consequenties goed overzien. De kiezers gedragen zich terecht meer als aandeelhouders. Ze betalen en willen betroken worden bij de uitgaven Op kleine schaal in de gemeenten, woonplaats, Provincie en nationaal bij de regering.
  Prima toch dit is democratie. Meedoen Wij zouden nooit de NAVO laten vechten in landen waar wij geen oorlog mee hebben en die tegen de UN Charter 1945 ingaan. Wij zouden de regering nooit toestemming hebben gegeven vluchtelingen op deze schaal en ongecontroleerd hier een verblijfsvergunning te geven.
  Wij zouden nooit toestemming…

  • Aan het aantal zetels van de PVV zie je dat democratie wel werkt.
   Ook, overigens, aan het splinter partij worden van de PvdA.
   Maar ja, als mensen blindelings achter hun partij blijven aanlopen, of zoals reportages op scholen laten zien, nauwelijks weet dat er gekozen kan gaan worden, wat verwacht je dan ?
   Dan lokken de Brusselse baantjes, van netto twee toen per jaar en meer.
   Nog mooier is het als je die twee ton kunt combineren met het idee de wereld te redden, zoals Bas Eickhout.

 55. Sinds ik mezelf niet langer voor de gek kon houden, 11 sept was geen aanslag door Moslims, en in het verlengde daarvan ontdekte dat ook Pearl Harbour doorgestoken kaart was, bewust geprovoceerd door Roosevelt om oorlog te kunnen voeren, bekijk ik de wereld met heel andere ogen.
  Dat met heel andere ogen bekijken wordt steeds weer bevestigd, ik las net het boek van Morgenthau uit 1918 waar de verhalen over de Armeense genocide op gebaseerd zijn, en zeer gedetailleerde kritiek op dat boek uit 1990.
  Morgenthau was inderdaad een heel slechte leugenaar, die indruk ontstaat al als je z’n boek leest.
  Het westen destabiliseert en verwoest Moslim landen en gebieden, uit arren moede komen ze dan onze kant uit, niet allen vervuld van liefde voor ons.
  Dat leidt tot grote problemen, die waren te verwachten, mensen uit een heel andere cultuur veroorzaken en ondervinden altijd problemen in een andere cultuur.
  Toch wordt de oorzaak niet aangepakt, het ontbreken van perspectief in eigen land…

  • Toch wordt de oorzaak niet aangepakt, het ontbreken van perspectief in eigen land.
   Dan begin je je dus af te vragen, zou het de bedoeling zijn, en welke bedoeling dient zich dan aan ?
   Om dat te bedenken moet je een slechte inborst hebben, of inmiddels een heel cynische kijk op de wereld.
   Of je moet Ockam aanhangen: de eenvoudigste theorie die de feiten verklaart is de beste.
   Dat loopt dan uit op: grote aantallen Moslims in de Europese culturen is de beste manier om die culturen de nek om te draaien, dan kan de Groot Europese Heilstaat naar VS model eindelijk gevestigd worden.

   • Opkopen van een land zoals Nederland. Dat kan door handel, investeren, en zorgen voor de juiste man/vrouw op zijn plek. Met als eindresultaat een verkocht land, wat zijn volkslied mocht houden. Fortuyn, onze Pim, gooide roet in eten. Hij zag gevaar waar anderen, verblind door geld, toekomst zagen. Dat vereiste opruiming wat ook gebeurde. Wat eigenaars van corporatie Nederland, wonende in Saoedi Arabië, dol gelukkig maakten. Even dreigen met de buidel, denk crises 2008, werkt als een zwerende vinger bij landgenoten op rozen. . Kom maar binnen, wij zijn uw knecht, is hun motto. Luister naar uw regering, en de cent, eerbied/respect, valt.

 56. Alles op een rijtje. Neem Columbus en zijn ontdekking. Dat veroorzaakte een wereld nachtmerrie voor miljoen mensen. Daar was geen moslim bij betrokken maar was exclusief christelijk. Piet Hein en zijn zilveren vloot was aan Columbus en kerk te danken. Europa was de wereld rond 1900, dankzij religie christen. Daar had concurrent mo niets mee te doen of in melk te brokkelen. Adolf, hun vriend, verloor.
  Met als gevolg de koude oorlog. Daar begon de opkomst van mo religie Sunni. Vandaag plukt men de vruchten van die vriendschap. De president O buiging voor zijn koning sprak boekdelen.
  Vanaf dat moment begon immigratie zoals Europa en Amerika het beleeft.
  In ruil een financiële steun wat de crises van 2008 oploste.
  De dreiging van een volgende ineenstorting is afhankelijk van een religie.
  Bomen groeien tot in gelovige hemels is het E.U handvest.

  • Niet voor één miljoen, maar voor een honderd miljoen.
   Charles C. Mann, Ancient Americans, Rewriting the History of the New World’, 2005, London, ( 1491: New Revelations of the Americas before Columbus, 2005, New York)

 57. @Bas

  https://tallsay.com/page/4294968728/de-ss-handschar-moslims-in-dienst-van-het-derde-rijk

  Niet meer zoveel onzin aub.

  • De link bevestigt mijn uitleg. Na die periode, een poging tot einde communisme, brak de koude oorlog aan. Waarin die religie opnieuw een supersupport rol speelde. Denk aan wapen verkoop. De oude droom, Rusland, toen, is nog altijd hèt motief.

 58. Hoe konden we zo blind zijn? Die analyse is al eerder gemaakt, en wel door Joost. Het opzadelen van de bevolking met schuldgevoel, een behoefte die het zowel bij links als binnen de Christelijke cultuur wordt gewaardeerd.
  Ik zou er nog 1 component aan willen toevoegen. Het taboe verklaren door de media en het kapot demoniseren, zonder hoor en wederhoor, van degene met een onwelgevallige mening, ook als die dat kan staven met wetenschappelijk, ja zelfs forensisch onderzoek. Ik heb de begin jaren 80 nog meegemaakt. Hoe Hans Janmaat werd geportretteerd, ik durf wel te zeggen dat dit ongekend was. En hij mocht zich nooit verdedigen. Ik herinner mij ook nog een dame in de jaren 80 die gekozen werd in de gemeenteraad in Amsterdam voor de CP. Doodgestampt door de media. De media en de politieke elite dragen een grote verantwoordelijkheid. Nu hebben we misschien onze laatste kans er wat tegen te doen.

  • Ik denk dat wij zo blind waren omdat de Islamitische cultuur schitterend lijkt vanuit een Turks resort.

 59. Het echte probleem is dat er door een aantal EU landen politieke afspraken met olie producerende (moslim) landen gemaakt zijn. Dat was ten tijde van de “olie crisis”. Daar hoor je onze politici nooit over praten, ze kijken wel uit. Ook hier zijn we door de politiek belazerd. Onder andere het verdrag van Straatsburg zegt dat inwoners uit het MO en Noord Afrika vrije toegang tot west Europa moeten krijgen en dat hun “cultuur” gerespecteerd moet worden. Het staat dus gewoon zwart op wit. Overal te vinden op het internet. Die ban op moslims heeft wat meer (politieke) diepgang dan slechts de grenzen voor ze dicht te gooien. Hetgeen wat mij betreft reeds 40 jaar geleden had moeten gebeuren.

  • cale,
   .
   die olie crisis was maar een bruggetje, het werkelijk probleem is toch echt het coudenhove kalergi plan.
   .
   het is niet voor niets dat er nog jaarlijks de karelsprijs wordt uitgereikt, en kijk eens wie de afgelopen winnaars waren……

 60. Waar vind ik dat verdrag van Straatsburg ?

  • Er bestaan vele links, dit is er een van;
   https://ejbron.wordpress.com/2015/02/15/de-resolutie-van-straatsburg/

   • Er staat iets over rechten van gastarbeiders, niet ongelimiteerd toelaten.
    Verder lijk je het verschil tussen slachtpartijen en verovering niet te begrijpen.
    Slimme veroveraars slachten niet, die laten de bevolking intact.

 61. Ik spaar veel tijd uit door atheist/agnost te zijn, net als Abou Jahjah

 62. @gilles
  “Ik spaar veel tijd uit door atheist/agnost te zijn”

  Ja, en de uitgespaarde tijd gebruik je om de islam te propageren. Beetje vreemd hè van iemand die beweert atheïst/agnost zijn.. KOEKOEK.. je bewijst hiermee zwaar in de war te zijn. @Joost censureert niet, wat ik heel erg waardeer, maar dan is het een kwestie van tijd dat dit soort figuren 24/7 je site vol komen schijten met list en bedrog.

 63. @Guust
  Nee hoor, die moorden de sterke mannen uit, pikken de rijpe vrouwen in, knechten de kinderen et voilá! we hebben een nieuwe Hindu Kush. Was zooo gezellie joh, dat moeten we echt in Europa ook hebben!

  http://web.archive.org/web/20110518185205/http://koenraadelst.bharatvani.org/articles/irin/genocide.html

 64. Surfend door de “Inburgering in Nederland” pagina’s lees ik tot mijn stomme verbazing dat Turken vrijgesteld zijn van het doen van een inburgeringsexamen: “U hebt de Turkse nationaliteit of bent een gezinslid van iemand met de Turkse nationaliteit….”

 65. Heel goed artikel!
  Maar toch… “Hoe konden we zo blind zijn, hoe konden we het zo ver laten komen?” Jazeker, ik was me van dit moslim probleem al 30-40 jaar geleden bewust en ben, gedeeltelijk uit frustratie, vertrokken. En ik was bij lange na niet de enige. Janmaat wist het. Fortuyn wist het. Theo van Gogh wist het. Arthur van Amerongen heeft een boek over dit moslim gevaar geschreven en werd uitgekotst. Koningin Juliana zei in de jaren 60 reeds dat NL overbevolkt was. Genoeg signalen zou ik zeggen. Maar wat deed de gemiddelde Nederlander? Zich verdrinken in arrogantie. De wereld moest maar eens een voorbeeld nemen aan de goedheid en de beschaafdheid van de Nederlander. Tjonge jonge wat een goed volk zijn we toch. Maw, eigen schuld, die straten vol met soepjurken en ander middeleeuws gespuis.

 66. Wat mij van onderzoeken vaak opvalt is de vraagstelling, die is vaak sturend of onduidelijk. In dit geval, als mij gevraagd zou worden of ik voor het geheel stoppen ben van alle migratie uit moslimlanden, dan zou ik met mijn gevoel ja zegen, maar met mijn verstand nee. Dat laatste omdat ik weet dat compleet stoppen niet mogelijk is, wegens gezinshereniging. Ik zou wel willen weten welk percentage de vraag: “bent u voor het zo veel mogelijk stoppen van moslimimmigratie” zou krijgen. Die vraag is ook beter omdat het het gevoel aanspreekt.
  Overigens, mij is een raadsel waarom in Spanje zoveel mensen geen probleem hebben met moslimimmigratie. Of houden ze daar de moslims kort of zo?

  • In Spanje worden ze niet verwend en krijgen ze geen uitkering. Ook laat de Spaanse politie niet met zich sollen. Daar moeten ze werken voor een Spaanse baas die meestal niet zo aardig voor de werknemer is, zeker niet als ie een kleurtje heeft. Wij denken Spanje te kennen omdat we er al jaren naar op vakantie gaan. Niet dus. Daarom vertrekken de meeste moslims naar het “goede” noorden. Waar imbecielen hen welkom heten.

   • Cale je weet weinig van Spanje en de Spaanse geschiedenis!
    Spanje is ooit bezet door de moren en spanje heeft ooit Marokko bezet.
    Veel moslims vochten in het Spaanse leger en Franco was daar een voorstander van.
    Ook hebben de Moslims veel cultuur achtergelaten denk daarbij aan het Alhambra en de Flamengo.
    In het Spaanse leger heb je de Regulares,dat zijn soldaten met Arabische uniformen,daarnaast zie je niet veel verschil tussen een moslim en een spanjaard en zijn in spanje de moslims veel meer geintergreerd.
    Als je Spanje niet kent Cale,doe dan niet net alsof je Spanje kent met je ´´goede noorden´´ want de meeste moslims wonen in het zuiden!

    • Daarom wordt door sommigen ook geconcludeerd dat de huidige Zwartepiet een moor is want ze komen tenslotte met de boot uit spanje. Dat zou toch prachtig zijn de verbroedering tussen katholieken en moslims. Vreemd genoeg willen de “verbinders” en islamlovers Zwartepiet verbieden. Hoe typisch allemaal, wat een stelletje imbecielen zijn het toch want het is pure Nederland haat, zoals je ze op deze site ook tegenkomt, viezeriken.

     • Ach In Catalonië kent men gerechten waarin met opzet varkensvlees is verwerkt dit om de Moslim en de Jood buiten te houden Ach een samenleving is een samenleving ook met dit soort pesterijen

 67. `he mohamed, ehh, dominic,
  .
  “daarnaast zie je niet veel verschil tussen een moslim en een spanjaard ”
  .
  uiterlijk weinig verschil maar innerlijk ? de meeste spanjaarden zijn zo katholiek als de pest, die accepteren die takkiya van die gore moslims niet hoor !

  • btw, dominic,
   .
   “Ook hebben de Moslims veel cultuur achtergelaten denk daarbij aan het Alhambra en de Flamengo.”
   .
   als je de mensen hier iets wil voorliegen gebruik dan op zijn minst de juiste spelling, dan kom je iig wat intelliover.
   oftewel, flamenco schrijf je dus met een c !!! en flamenco komt niet van de moslims maar van zigeuners,
   .
   blijkbaar geloof je maar wat graag de onzin en leugens die wikipedia jou voorkauwt.
   net zo als dat wikipedia schrijft dat islam wetenschap en cultuur gebracht heeft, man, man, mag ik een emmer om in te kotsen….

 68. Hey Gerrit ehh Tinus,dan ben je waarschijnlijk nooit in spanje geweest,er leven in Spanje veel meer moslims dan in nederland,flapdrol.
  Daarnaast voelen Nederlanders zich bedreigd door de Islam cultuur,de Spaanse cultuur en tradities zijn veel sterker en dus voelen de Spanjaarden zich niet bedreigd.
  Veel Nederlanders voelen zich bedreigd omdat de Nederlandse cultuur en tradities niet zoveel voor stellen en zo overlopen worden maar dat is een Spanje toch echt anders hoor jongen!

 69. De gemiddelde Spanjaard die ik ken moet niets van Marokkanen hebben. En ik ken een hoop Spanjaarden, geloof me maar.
  Heb je er al eens over nagedacht (sorry, domme vraag aan een deskundige) waarom de Spanjaarden de moren er na 700 (!) jaar hebben uitgeschopt, ondanks al die prachtige cultuur van ze? 700 jaar is een lange tijd. Tijd genoeg om de bevolking te mengen zou je zeggen. Maar dat is dus nooit gebeurd. De katholieke Spanjaarden moesten niets van die moren hebben. Jawel Spanje heeft een sterke band met buurland Marokko, mede door beide enclaves Ceuta en Melilla en voormalig Spaans Sahara. De moderne Spanjaard, op een paar goedmensen na – en ja die bestaan ook in Spanje – moeten nog steeds niets van die moren hebben. Spanje laat moslims naar het “gulle noorden” vertrekken. Deze link toont aan dat er minder moslims in Spanje (2%) verblijven dan in NL (6%), zie tabel: http://www.pewresearch.org/fact-tank/2016/07/19/5-facts-about-the-muslim-population-in-europe/

  • Landje pik met geweld was doodgewoon, Wilson probeerde er een eind aan te maken, Roosevelt beleed het met de mond, maar liet één van de grootste en meest dramatische landje pik operaties aller tijden toe, de verdrijving van een 12 miljoen Duitsers, en afpikken van alles wat ze hadden, met naar het westen opschuiven van de Russische grens tot voorbij Berlijn.

 70. hallo Cale in andalusie is er volop gemixed,zoals in Italie de Dark Italians Italianen met moors bloed bedoeld wordt zo heb je in Zuid Spanje ook veel moors bloed!
  Ok ik heb me vergist in aantallen,ik wist niet dat er zoveel moslims in Nederland woonde maar feit is dat men in Nederland angstiger lijkt te zijn dan in Spanje ondanks dat de moslims Spanje jaren bezet heeft.
  In Spanje zien ze de moslims vandaag de dag meer als arme mensen die die Illegaal het land willen binnenkomen dan als oude Moren die de boel komen overnemen!

 71. @gilles Ja dat ben ik volkomen met je eens Ook onze Europese cultuur is volledig verdwenen overspoeld met Tsunami’s Hollywood producties De Franse, Duitse, Italiaanse muziek ooit dominant, totaal verdwenen Ook worden de prachtige Griekse klassieke sages Troje enz geheel door Hollywood herschreven en door Brad Pit naar eigen improvisatie afgebeeld. Bijna lachwekkend Nu dagelijks ook te zien op NG hoe de stereotypen NAZI’s met herdershonden iedereen uitmoorden en de Amerikaanse helden hen morres leerden. Het herschrijven van de geschiedenis

 72. “Ook hebben de Moslims veel cultuur achtergelaten”

  Ongelofelijk de trots waarmee dit figuur over een islamitische verovering spreekt want volgens deze figuren is het terecht wanneer onschuldige westerlingen in het westen afgeslacht worden door moslims vanwege vermeende westerse veroveringen. Wat laten deze mensen zich in hun kaarten kijken en het zijn hele smerige kaarten. Met trots over islamitische veroveringen praten en tegelijkertijd het afslachten van westerlingen in het westen door moslims rechtvaardigen vanwege vermeende westerse veroveringen. Ik zou bepaalde dingen willen zeggen maar uit respect voor de site van @Joost hou ik het voor me.

  • Ik ben weinig tegengekomen over slachtpartijen door Moslims in wat nu Spanje en Frankrijk is.

 73. Je mag me best uitschelden hoor,maar je moet me geen dingen in de mond leggen,als ik zeg dat de moslims ook cultuur in Spanje hebben achtergelaten wilt dat nog niet zeggen dat ik slachtpartijen van moslims hier in West Europa Ok vindt.

 74. @gilles
  “Ik ben weinig tegengekomen over slachtpartijen door Moslims in wat nu Spanje en Frankrijk is.”

  Die gebieden waarover jullie spraken hadden ze toch veroverd?! Wat zijn jullie toch vreemde en schijnheilige figuren, waarschijnlijk ingehuurd door DENK en kornuiten.

  En btw, zelfs onlangs zijn daar slachtpartijen geweest uitgevoerd door moslims. Maar daar hoor ik je niet over, ja je verdedigt het als achterlijke barbaar en landverrader. Zo krijgen types als jij van het volgende een strak plassertje en moet het zo snel mogelijk naar hier geïmporteerd worden vanwege ons “erfzonde”:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4210986/Woman-lashed-brutal-Sharia-law-s-traditional-punishment.html

 75. @dominic
  “wilt dat nog niet zeggen dat ik slachtpartijen van moslims hier in West Europa Ok vindt.”

  Oké, raar dat ik daarvan overtuigd was, misschien omdat ik weinig verschil zie tussen jou en @gilles.

  Maar goed, vertel eens hoe je daar dan wel over denkt en wat daar volgens jou aan gedaan moet worden?

 76. @dominic. Ik denk dat u niet helemaal begrepen heeft wat @Cale met “het goede Noorden” bedoelde. Niet het Noorden van Spanje maar wij hier. Duitsland, Nederland, de Scandinavische landen alwaar mensen met een plaat ter grootte van een bunker voor de kop “Welkom! Welkom in mijn land!” staan te zingen. @Cale, u mag mij gerust corrigeren mocht ik ernaast zitten:)

  • Nee hoor Sjefke, u heeft me prima begrepen. Dank hiervoor. Het is @Dominic die eea niet wil of kan begrijpen maar ondertussen beweert een Spanje kenner te zijn…
   Het wordt een beetje een verdwaasde discussie, genoeg voor vandaag.

 77. http://www.mmisi.org/ir/41_02/fernandez-morera.pdf

  Misschien toch eerst eens wat lezen?

  • Ik las het, maar niet erg zorgvuldig, misschien morgen.
   Merkwaardig betoog, de historicus die een tolerant Islamitisch Spanje beschrijft, wordt hier aangehaald als autoriteit voor dat het niet zo was.
   Dan zie ik anti Islam propagandist Bernard Lewis diverse keren aangehaald, dat vergroot het wantrouwen zeer.
   Als iemand niet objectief schrijft is hij het, dal blijkt al uit de titel van een belangrijk verhaal van hem over de Islam

 78. suggestieve titel ‘What went wrong ?’.
  Mijn antwoord op de vraag zou zijn: dat Portugezen rond Afrika zeilden, waardoor de overland handel door Islamitische gebieden stopte.
  Richard Fletcher, ‘Moorish Spain’, Berkeley 1992
  Richard Fletcher, ‘The quest for El Cid’, London, 1989, 1991
  Of Andalusië een paradijs van tolerantie was, wordt dus betwijfeld, maar in 1980 stonden de resten van de waterwielen nog bij Cordoba, dat Andalusië toen de graanschuur van Europa was zie ik niet betwijfeld, en ook niet de zijdeproductie daar, er waren bomen aangeplant waarop de rupsen gedijen.
  ⦁ Thorkild Schioler, ‘Roman and Islamic water lifting wheels’, Odense University Press 1973

 79. @Guust
  Verdraaide knap om niet in te gaan op het artikel! Plus tien en nu weer terug naar Braadveld, masker is nu wel af.
  Hier, gewoon als kers op de taart:

  https://www.scientificamerican.com/article/what-is-the-origin-of-zer/

  Wat is geschiedenis toch leuk hè? Ik heb ook nog wat lijvige boekwerken hoor en daar wil ik u met alle plezier mee lastigvallen.
  Ow en doe geen moeite me te vertellen dat de eerste uni islamitisch was, die hebben we tien nicks van uw zijde al gehad. Universiteiten waar islam wordt gedoseerd, is de naam universiteit niet waardig.

 80. Chatham House – Speelt Wilders in de kaart. Er werken waarschijnlijk minstens enkele “racisten”.
  Moslims – Zijn een ras. Islamkritiek is racisme. #feit
  Trump – Tja, die Amerikanen zijn nu eenmaal collectief gek. Maar je moet eigenlijk van hem af. Hij speelt Wilders in de kaart.
  Interne documenten? Bonnetjes? Zaken die onder de pet kriebelen? – Zijn we normaal gesproken verzot op bij de Vandermeerschbode. Maar dat EU-materiaal is een vingeroefening. En de Niemöllers blijven het maar herkauwen. Zucht! Verouderd stuk. Speelt Wilders maar in de kaart. Moeten we niet willen met z’n allen. (We gaan zeker niet tot het gaatje, want stel dat het tóch waar is…)
  Joost Niemöller – Eruit gesmeten bij de NCRV. En de NCRV is de Joop niet. Notoire racist. Nazipijper. Dat kun je toch echt wel stellen. Echt, geen twijfel. Nee, nooit mee gesproken. Hitler hebben we destijds ook niet geïnterviewd. Dacht ik. De beruchte Satan De Mon evenmin. (Wie? O nee, wacht… Rolodex-fail. Laat maar.)
  Uw…

 81. Dank je wel Joost voor al je werk en inspanning. We zullen op 15 maart zien in hoeverre de kiezers nog bereid zijn aan de noodrem te trekken. Ik ben niet hoopvol gestemd, maar je weet het nooit. Echter, willen we als natie overleven, dan zal deze smerigheid moeten stoppen. De uitverkoop van ons kikkerlandje aan de allochtonen en de moslims in het bijzonder. Hoe diep kun je zinken. Ik hoop oprecht dat er ooit nog eens een tribunaal komt om alle landverraders te berechten. Dat zal wel een illusie blijken, maar hoop doet leven. Zo moeten we het maar blijven zien.

 82. Moslimban en NEXIT.
  Nu!
  15 maart: PVV.