Fakenieuws over MH17 en mij in Volkskrant, maar mijn ingezonden brief geweigerd

 

De Volkskrant bracht een artikel over de open brief aan Trump, ook door mij ondertekend. De Volkskrant noemt mij zelfs het ‘brein’ achter de open brief. Je zou zeggen dat ze dan de moeite nemen je even te bellen bij het schrijven van zo’n stuk. Niet dus. Voor journalisten is journalistiek werk vaak te veel moeite. Nu staan er dus fouten in dat Volkskrant artikel. Bijvoorbeeld dat de ondertekenaars van de open brief ervan overtuigd zouden zijn dat Poetin MH17 nooit neergehaald zou hebben. Om die fouten te herstellen, schreef ik een zakelijke ingezonden brief. Die plaatst de Volkskrant niet. Zonder inhoudelijke toelichting. Lezers van de Volkskrant worden zo op het verkeerde been gezet en krijgen niet de kans op feitelijk juiste informatie. Wel worden er in diezelfde Volkskrant weer feitloze meninkjes over geplaatst.

Hieronder de tekst van mijn geweigerde ingezonden brief:

In de Volkskrant van 31 januari 2017 staat een artikel over een open brief die ondergetekende en 24 anderen schreven aan president Trump. In dit artikel wordt gesteld dat Trump meer waarde zou hechten aan de Russische versie van de crash van MH17 dan aan iets anders. Trump heeft zoiets nooit gezegd, en de Volkskrant kan dit dan ook niet onderbouwen. In het artikel wordt bovendien gesteld dat alle ondertekenaars ervan overtuigd zouden zijn dat vlucht MH17 niet met een BUK door de Russen neergehaald is. De journalist van het artikel, Robert van der Noordaa, zegt zich te baseren op een uitspraak van de Duitse journalist Billy Six, de initiatiefnemer van de open brief.  Dit verbaasde me enorm. Ik ken Billy Six persoonlijk, en werk al jaren met hem samen op het MH17 dossier. Six heeft zich nooit in die zin uitgelaten. Six liet me dan ook weten dat hij zoiets niet tegen de betreffende journalist gezegd heeft. Het was sowieso maar een heel kort telefoongesprek met de journalist van de Volkskrant. Ik ken ook geen enkele andere ondertekenaar van de open brief die er een dergelijk vooringenomen standpunt op na houdt. Van der Noordaa had daar met een simpel telefoontje naar mij achter kunnen komen. Ik word tenslotte genoemd als het ‘brein’ achter de brief. Maar die moeite heeft Van der Noordaa dus niet genomen. In de open brief zelf is er ook geen sprake van een dergelijk standpunt. Maar dat zullen de lezers van de Volkskrant nooit weten want een verwijzing naar de overal (ook in het Nederlands) gepubliceerde brief, blijft achterwege.

Typisch gevalletje van fake news dus weer.

Joost Niemöller, Amsterdam.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

70 Reacties

 1. @Joost Niemöller: Ik schreef een (lezers)impressie van je boek “Kwaad”: https://ejbron.wordpress.com/2017/02/11/over-kwaad-van-joost-niemoller/#more-137775

  Las op Twitter dat het uitverkocht is en dat het dinsdag weer in de winkel ligt. Gefeliciteerd. Op naar de 2e druk?

 2. @Joost Niemöller: Op TPO een “verslag” door Chris Aalberts van je boekpresentatie….. alleen gaat het alleen maar over de aandacht die Aalberts van Thierry Baudet kreeg. Ongelooflijk. Die man is tot over zijn oren verliefd op TB, zodanig, dat hij zodra TB in het spel is, volkomen in een kokervisie belandt.

  • excuus, link vergeten: http://politiek.tpo.nl/2017/02/10/live-vanuit-amsterdam-joost-niemoller-boze-burgers/

 3. D.G.Neree @,
  Er bestaan mensen en dieren. Deze zin stopte all discussies. Die werden gevoerd aan boord van een vleetlogger op haringvangst in 56. Als opvarende, jong, luisterde je naar de ouder mens van 25 jaar en meer. Geloof was èèn onderwerp. Nummer twee was de slager. Elk had als motief geld, en verdienen. Een voorbeeld. Middag eten, overblijfsels, in de avond, opgewarmd, was meer belangrijk als geloof. Water in de mond, zo lekker. In die samenleving, de trol, was leidinggevend. Het beroep op E.T support als punt èèn. Wijsheid gaf regel èèn als antwoord. en werkte. Tot tevredenheid, van allemaal.

  • Beste Bas, was je ooit een protestants christelijke visserman? Heb je deze basis verlaten? Keer terug tot je roots. Want momenteel hang je een zeer verwarrend wereldbeeld aan. De wereld als zuiver plat biologisch (jouw nieuwe wereld?) geeft geen antwoord. Ik bedoel: er is geen touw aan vast te knopen.

   • Beste arjen, er bestaan drie soorten leven op deze planeet. Mens, gelovige, en dieren. De meest gevaarlijkste is de gelovige. Een specie in contact met zijn E.T baas. Wat is zijn bolle kop opkomt, mag van alles wezen, ziet hij als opdracht. Miljoenen mensen werden van die gekte de klos. De waag en het Vaticaan zijn monumenten van wijsheid en macht van de gelovige mens. .

 4. Smerige schoften van de Volkskrant. Ook nog eens Billy Sic “omstreden” noemen? Hoezo omstreden. Het is gewoon een en al lasterpraat.

 5. Overigens, neprechtertjes zijn woedend nu de buitengrenzen dicht gaan. http://www.ad.nl/home/advies-europees-hof-geef-vluchtelingen-visum-voor-europa~a0b5a977/

  Neprechtertjes vinden dat een asielzoeker gewoon in Turkije of Syrie zijn zaak aanhangig mag maken en i.p.v. per boot moet hij hier met het vliegtuig kunnen komen.
  Citaat:
  Kunnen duizenden Syriërs straks door een gaatje in de Europese asielwetgeving alsnog het vliegtuig pakken naar Europa om hier asiel aan te vragen? Een reeks Europese landen vreest dat, anderen zien ‘eindelijk een veilige asielroute’.

  ,Een van de mogelijkheden daarvoor is een humanitair visum te verlenen om in Nederland een asielprocedure te doorlopen.”

  Vervolgens komen ze met een vliegtuig. Hoeveel opgekropte woede zit er achter dit voorstel? En de gevolgen voor de mensen in het land deert ze niet, u bent voor een neprechter minder dan stront.

  Waarom willen ze naar Noord Europa en niet naar een ander veilig Islamitisch land? Zou een…

  • Obama heeft het Westen in gevaar gebracht; Hans Moll met Laszlo Maracz
   8 februari 2017 Redactie Alle afleveringen, Democratie en Politiek, Hans Mol, Hans Moll, Internationaal en Europa, Laszlo Maracz

   Er is met Trump een cocktail ontstaan van ideologie, fictie en non-fictie. Politieke leiders kunnen niet meer realistisch denken.

   Professor doctor Laszlo Marácz is als universitair docent verbonden aan de afdeling Europese studies van de Universiteit van Amsterdam daarnaast hij in Kazachstan de eretitel van ‘honorary professor of the Gumilyov Eurasian National University’.

   http://www.cafeweltschmerz.nl/obama-heeft-het-westen-in-gevaar-gebracht-hans-moll-met-laszlo-maracz/

   • Het is een citaat.
    Ik onderschrijf volledig dat ‘ niet meer realistisch kunnen denken’, daar boks ik ook hier tegenaan.

 6. Tim Pietersen

  8 februari 2017 op 21:21

  https://www.youtube.com/watch?v=M861PkCDmT0 TRUMP DESTROYS LEFTIST JUDGES BY READING LAW WORD-FOR-WORD

  MARXISTISCHE NEPRECHTERS

  uiteraard wordt deze toespraak niet gecoverd door nos/rtl…………….

  • De NOS net weer een eenzijdig anti Trump geluid over zijn toespraak hoe hij de rechtsstaat op een vreselijke manier ondermijnd wanneer hij zegt te doen wat hij beloofd had en juist daarom gekozen is.
   Met name de ban op een paar islam landen die een rechter terug draait terwijl hij juist de veiligheid in zijn land wil vergroten. ….

   Maar Trump is dictator en tiran volgens een “Respectabele”mening gever uit de VS. Waar de NOS het helemaal mee eens is. Geen enkel tegengeluid…… Wel een item hoe vreselijk Poetin is om geen concurrent te dulden. Waar zit het verschil eigenlijk met de PVV die hier door de rest niet geduld wordt??? en niet mag mee doen???Dus uitgeschakeld? Is het hier beter dan in Rusland dan???.. NOS?

   • Ook bij Nieuwsuur: zonder kritiek moeten we horen dat Trump zich via het presidentschap wil verrijken. Maar de man heeft het geld niet nodig; wil geen salaris. Ook kritiekloos moeten we horen dat het Congres ‘buitenspel’ zou staan. Maar de meerderheid is er republikein, en 90% schijnt achter Trump te staan. Dat is precies hetzelfde als een meerderheidsregering bij ons.
    Vindt u het gek dat velen de msm niet meer vertrouwen? Het lijkt wel een soort gelijkschakeling bij de opvoeding van het volk.

 7. Dus Trump leest heel rustig de Amerikaanse wet voor, die laat zien dat Trump in zijn recht staat.
  Maar de NOS kan alleen maar critici interviewen, zonder een enkele verwijzing naar deze wet. De NOS is weer eens eenzijdig aan het voorlichten. We moeten hier allemaal geloven dat Trump maar wat doet zonder de wet te kennen. Dat Trump een soort ongeleid projectiel is. Ik heb een troost: Reagan werd hier net zo behandeld. Later bleek hoe ze er naast hadden gezeten.

  • Reagan werd uitstekend geleid.
   Voor elke persconferentie kreeg hij van zijn staf de antwoorden op alle vragen, en leerde die uit z’n hoofd.
   Helaas stelden de journalisten wel eens een verkeerde vraag, Reagan gaf desondanks een goed antwoord.
   Zijn Star Wars plan bracht hem eeuwige beroemdheid.
   Bij Weltschmerz, ook van Niemöller kun je een uit Hongarije afkomstige professor aanhoren, de man is analist geopolitiek.
   Het is een uur tijd waard, of Trump inderdaad zo handelt als de prof zegt weet ik niet, maar het is dus mogelijk dat hij, of degenen die hem er toe brachten kandidaat te worden, geopolitiek wel begrijpen.
   Wat me tegenviel is dat de prof het Bush 11 sept verhaal slikte.
   En dat ondanks zijn verontwaardiging dat de VS in 2012 probeerde de regering in Budapest te vervangen.

   • Weer zo’n Warrige reactie van ene gilles. Samengevat: Reagan was een sokpop. Trump misschien ook, en weet misschien iets van geopolitiek. En 9/11 was niet zoals wij weten.
    U vervuilt het forum.

 8. U bent eenduidig niet goed snik.

 9. Indrukwekkend, geen speld tussen te krijgen en niet voor ander uitleg vatbaar. Maar dat wordt eruit geknipt door de MSM. Hoe is het mogelijk dat de Rechter meent iets anders te lezen. Trump leest het voor en zoals hij het zegt, iedere matige highschool leerling kan dit begrijpen.

  Dat de Boston rechtbank heel duidelijk is dat Trump gelijk heeft, dat mogen we ook niet weten van de NOS. Die heeft heel sterk voor het standpunt van Trump gepleit. Lees je nergens.

 10. De propagandamedia houden er niet van als je hen rectificeert. Het is niet voor niets dat je op sites van de propagandamedia nauwelijks meer kunt reageren of je reacties door de censuurmachine moeten. Ze willen met onophoudelijke leugens hun publiek bespelen en indoctrineren. Reacties die leugens van de propagandamedia aan het licht brengen of zaken die de schaapjes wel eens op andere gedachte kan brengen zijn niet gewenst. De media zijn totaal falliet en de wijze waarop de media met leugens en propaganda het publieke beliegen zonder dat er ook maar enige manier is om ze te retificeren doet denken aan een totalitaire staat….

 11. Goeie brief en een duidelijke demonstratie van het failliet van de ooit vertrouwde opiniemakers. Want als je in het kleine al zulke uitglijers maakt en niet fatsoenlijk en waarheidsgetrouw iets kan berichten, hoe zit het dan met complexere berichten?

  Trouwens de Stichting Vliegramp MH17 zou zich ook iets neutraler of argwanender mogen opstellen in plaats van een term als “propagandatheorieën” te lanceren. Zij vertegenwoordigen de nabestaanden. Dus moet je proberen niet uit emotie te schrijven zoals zeg maar een Volkskrantjournalist maar juist een poging tot onafhankelijke “fact check”, hoe idealistisch dan ook, toe te juichen. Want het gaat er hier mede om alle schuldige partijen meer in het licht te brengen en niet één partij in de schaduwen te laten schuilen uit geopolitieke overwegingen. Juist, ook een vorm van propaganda dus.

 12. Ook bij DWDD was het weer raak alsof alle PVV en andersdenkenden dan de gewenste zich in een ander universum bevinden. En niemand die zich afvraagt of ze zelf dan misschien in een eigen gecreëerde werkelijkheid bevinden die op geen enkele manier de werkelijkheid vertegenwoordigt. Zelfvoldaan en arrogant menen ze de waarheid te kunnen claimen. Met de NRC man die het wel even zal uitleggen allemaal. Tja, PVV mensen lezen geen kranten en kijken niet naar nieuws is zijn conclusie dus die zijn niet geïnteresseerd in de echte wereld.
  Het dedain is tenenkrommend. Tja in de VS wisten ze het ook allemaal 100% zeker. Trump wordt geen President….en die houdt zich toch niet aan zijn verkiezing beloftes… Tja…

  • @ Pieter

   Lijkt er op dat de globalisten hun hand overspeeld hebben. Met Poetin, Trump, Orban, Brexit en het afschieten van TTIP als feiten en verkiezingen in o.a. Frankrijk, Duitsland en Nederland in aantocht begint een hele politieke kaste misschien toch eindelijk nattigheid te voelen.

   Onlangs waren de eurocraten op Malta bijeen om elkaar moed in te spreken (drinken?).

   http://www.informationclearinghouse.info/46384.htm

   Spookrijders op weg naar een botsing met de realiteit.

   • Denk erom dat er gekeken wordt wie wel en wie niet naar Malta mee mocht Kijk eens op Twitter al die nobodies die erbij zijn sturen een bericht: Zit in het vliegtuig ben nu onderweg naar Malta
    Aarrrrrch Je hoort die andere niet uitgenodigde in een dip, depressie schieten

 13. Ik vind het altijd leuk om nog wat gratis luisteradvies te geven, ter ontgifting van dat geneuzel bij DWDD.
  Vandaag is mijn tip franstalig , en wel de fantastische CD van Nino Ferrer: Nino and Radiah et le Sud, een prachtige plaat uit 1974 in 2011 opnieuw uitgebracht op cd.

  • https://www.rt.com/news/376651-europeans-oppose-refugees-research/

   http://www.truthdig.com/report/item/trumps_executive_orders_are_building_a_corporate_state_20170207

   Commentaar overbodig

 14. Denk erom dat er gekeken wordt wie wel en wie niet naar Malta mee mocht Kijk eens op Twitter al die nobodies die erbij zijn sturen een bericht: Zit in het vliegtuig ben nu onderweg naar Malta
  Aarrrrrch Je hoort die andere niet uitgenodigde in een dip, depressie schieten

  • Hierboven wilt u ons vertellen dat ‘radicalisering’ helemaal logisch zou zijn. Maar men kan op tal van gebieden radicaliseren. Het blijft een persoonlijke keuze om weerlozen te gaan vermoorden en die keuze wordt genomen op grond van de ISLAM.
   Talrijke andere radicaliseringen leiden niet tot het opblazen van zichzelf temidden van onschuldige vrouwen en kinderen. Alleen de ISLAM leidt tot zulk gedrag.
   Een christen die radicaliseert wordt een soort ultiem weerloos figuur; Mennonieten hebben dat geprobeerd maar konden niet langer toezien hoe hun vrouwen en kinderen ten onder gingen aan die radicale weerloosheid waardoor ze werden verkracht c.q. vermoord door de bolsjewieken.
   Radicalisering kan bij elke beweging ontstaan. Maar vooral de islam vermoordt daarbij weerloze burgers. Het zit ‘m dus in de leer.
   Dus willen die leer hier niet. Want het is tevens een maatschappij-programma.

 15. Het eenzijdige nepnieuws van onze “objectieve” media is gigantisch.
  Ook de meningen zijn boosaardig zoals je bijvoorbeeld op Joop.nl kan tegen komen.
  Neem dit stukje van Han vd Horst waar hij de PVV gelijkstelt met ISIS.
  http://www.joop.nl/opinies/goede-burgerschap-volgens-bussemaker-en-dekker-is-geen-plaats-wilders
  —–
  Als je een klein beetje tegengas geeft met argumenten wordt het niet geplaatst.
  Of deze: http://www.joop.nl/opinies/angst-moslims-pvv-speelt-wilders-juist-kaart

  Van Gert Jan Geling. Historicus, theoloog en arabist. DE baarlijke nonsens die daar gespuid worden terwijl het code oranje is en de terreurdreiging bijna tastbaar aanwezig moeten we ons vooral druk maken om de islam die gewoon hier thuishoort…. Knettergek is zeer mild uitgedrukt.

  • PVV is ISIS volgens JOOP.nl Fake nieuws, fake vergelijking.
   Citaat: Het zijn niet alleen de ISIS-fanboys die het Nederlanderschap in de kern bedreigen. Dat doen ook Wilders en zijn sympathisanten.
   ————
   Om een heleboel redenen gaat de vergelijking mank. De PVV is geen ISIS en staat daar volgens velen ook het verst van af. Niet alleen de PVV achterban zal dat beamen, maar ook de Isis fanboys die Wilders op Nederlands nummer 1 hebben staan om tot zwijgen te brengen. En die dreigementen zijn geen loze dreigementen zoals we helaas allemaal weten uit de praktijk. Iedereen die kritiek op de islam heeft met woorden, cartoons of anderszins moet oppassen, ook landen die tegen terreur optreden worden bedreigd.
   PVV kiezers zijn doorsnee Nederlanders in alle leeftijden. ISIS liefhebbers zijn Jonge in meerderheid mannen met een hoog testosteron gehalte.
   PVV ziet 1 religie als probleem. Isis wil alle religies uitschakelen en alle ongelovigen etc.
   PVV is voor Nederlands belang. Isis wil…

   • vervolg.

    PVV is voor Nederlands belang. Isis wil wereldoverheersing.
    De Nederlandse staat doet mee met ISIS bevechten. Maar de oorzaak van ISIS is juist een verkeerde westerse inschatting waardoor er een vacuüm ontstond waardoor er weer een nieuwe terreurorganisatie is ontstaan….ISIS
    De PVV wil veel hardere maatregels tegen terugkomende isis strijders en fundamentalisten die nogal makkelijk zich overal kunnen bewegen in onze open maatschappij waar grenzen open zijn. Dat beleid is er, alleen is de praktijk weerbarstiger omdat landen tegenstribbelen. Maar het is code oranje volgens de veiligheidsdienst dus is de dreiging substantieel. Het zijn niet de 250 andere religies die ons bedreigen, het komt van 1 kant. Voor velen en in een groeiend aantal is de PVV erg hard nodig. De vraag is: hoe tolerant moet je zijn wanneer er code oranje heerst en rood wordt aangekondigd. Ben je dan niet te laat? Nogmaals Wilders is een symptoom. De diagnose in alle rationele nuchterheid is toch niet…

    • Het is niet alleen IS inderdaad. Er zijn nog talloze andere islamitische terreurgroepen. In Afrika, in Azie. En, zonder Trump, ook in Amerika. In Europa toenemend, vanwege een linkse doctrine.
     Velen zijn waarschijnlijk vergeten hoe burgers werden afgeslacht in Bali of Algerije. Al tientallen jaren vermoordt deze islam weerloze burgers. In tal van landen. Wikipedia houdt al die terreur nauwkeurig bij. Het is schrikbarend. Ik denk dat 90% van de huidige terreur tegen weerloze burgers afkomstig is van islam.
     WAAROM zou ik die islam moeten vertrouwen???!!

 16. Reactie op Fake nieuws en argumentatie van Gert Jan Geling Op Joop.nl Islam hoort in Nederland. :
  Het valt toch niet te ontkennen dat er wat problemen en ontwikkelingen zijn met de islam waar we als rechtsstaat rekening mee moeten houden.
  Volgens de Nederlandse AIVD streeft de Moslimbroederschap naar ‘een herislamisering van de moslimgemeenschap in Europa volgens (ultra)orthodoxe leer, waarbij de islam leidend moet zijn in alle aspecten van het leven’. Kernwaarden van de democratie, zoals de vrijheid van godsdienst, worden door de groep afgewezen.
  Ook in Nederland zijn er zorgen over de invloed van de orthodoxe groep. De AIVD schreef eerder dat de Moslimbroederschap moskeeën en tal van verenigingen heeft opgericht en geregeld conferenties en bijeenkomsten organiseert.
  Afgelopen zomer werd een voormalig schoolgebouw in Rotterdam opgekocht door een organisatie die banden zou hebben met de Moslimbroederschap en terreurorganisatie Al-Qa’ida.
  Onderzoek toont aan dat men de eigen…

  • vervolg: Onderzoek toont aan dat men de eigen wetten vaak boven die van de rechtsstaat vindt gaan. De in islamitische landen gebruikte sharia wet is onverenigbaar met onze en alle andere “Westerse wetten”
   Dus de zorgen over de islam zijn gerechtvaardigd. De terreurdreiging blijft. Gezien de aanslagen die gepleegd zijn moeten we wel zeer alert zijn. Het is ook in het belang van moslims zelf dat de fundamentalistische kant van de islam bestreden wordt. Zij zijn daar immers net zo goed slachtoffer van, daarnaast worden ze er op aangekeken. Ook de integratie blijkt helaas veel negatiever dan gedacht.
   Scholen zijn door de overheid zo’n tien jaar geleden verplicht om aandacht te geven aan burgerschap. Aanleiding was de moord op Theo van Gogh door Mohammed Bouyeri. ‘Burgerschapsonderwijs’ betekent lesgeven over zaken als democratie, homoseksualiteit en de vrijheid van meningsuiting. Zo moeten leerlingen leren omgaan met diversiteit.Radicalisering van leerlingen wordt op 20 procent van de…

   • vervolg: Radicalisering van leerlingen wordt op 20 procent van de middelbare en mbo-scholen gemeld. Bovendien blijkt dat op 50 procent van de onderzochte mbo-scholen onderwerpen als de Holocaust en homoseksualiteit ‘gevoelig’ liggen.Bijna 40 procent van de ondervraagde docenten in het voortgezet onderwijs herkent het beeld dat de integratie is mislukt en dat de tegenstellingen tussen diverse groepen in de maatschappij zijn toegenomen. Leraren merken tijdens het lesgeven dat leerlingen van ouders van niet-westerse afkomst vooral met elkaar omgaan, en nauwelijks met autochtone kinderen. Allochtone ouders spreken de Nederlandse taal amper en houden stevig vast aan hun eigen cultuur.
    Dit alles is zorgwekkend.
    ——-
    Wat niet vergeten moet worden is het feit dat de PVV een gevolg is van falend beleid. Wilders is geen oorzaak, maar een gevolg. Zoals Pim Fortuyn het was in zijn tijd. Wegkijken kan niet bij code oranje.
    Er is een reden voor de PVV winst wat alle bestaande partijen die het…

    • vervolg: Wegkijken kan niet bij code oranje.
     Er is een reden voor de PVV winst wat alle bestaande partijen die het beleid bepalen zich aan mogen rekenen.
     ——-

 17. http://www.telegraaf.nl/binnenland/27596218/___Haatactivist__Abou_Jahjah_spreekt__.html

  Als je het boek leest ga je misschien begrijpen waarom er radicalisering is.

 18. @gilles
  —-
  Ik heb genoeg boeken.
  De koran heb ik ook al 30 jaar in huis.

 19. @PieterG
  Het viel me op dat men op Joop nu weer helemaal happy entre nous is. Nou ja soms zet iemand het deurtje even open, maar vooral niet te lang, want de AFA groupies moeten natuurlijk wel scoren.

  Han vd Horst is een pad ingeslagen waar hij niet van wenst te erkennen dat het doodloopt. Lees: het kan en mag niet waar zijn, dus is het niet waar, ik heb gelijk, en wee hen die menen dat ik, de grote Han, ernaast zit.

  Goed, inzake vd Horst is het me een enkele maal gelukt. Dat was n.a.v. de idee dat er meest slaven overboord gingen terwijl dat in realiteit bootslui waren. Dat had vd Horst nagezocht en zag dat het de gruwelijke realiteit was. Momenteel wordt hij op de Joop slechts gestaafd in zijn eigen onzin.

 20. Tim Pietersen

  7 februari 2017 op 23:00

  lol gilles je hebt nogal wat mainschoolmedia geslikt…..

  https://www.youtube.com/watch?v=I_To-cV94Bo Bill Warner, PhD: Jihad vs Crusades

  Laat zien hoe AGRESSIEF de islam was en is ” Islam has killed at least 200 million, Communism 100 million and then they both lecture the West on how to behave… oh the Irony.”

  • Schitterend verhaal, krijg de tranen in m’n ogen.
   Kijk even hierboven, waar ik uitleg hoe het mogelijk was dat Moslims zo snel oprukten.
   Waar die 200 miljoen vandaan komt,dat zag ik niet.

 21. robbertdeberk

  7 februari 2017 op 21:32

  Beste Joost,

  de Volkskrant is fake news dus ik begrijp je verbazing niet!

  Deze ” krant ” doet niets anders.

  Het doet me denken aan de tijd zo een 8 jaar geleden dat je dacht dat het met de ” religie ” van de islam allemaal wel mee zou vallen.

  Kortom ik bespeur opnieuw nativiteit.

  Trouwen alle MSM is fake news voor jouw info.

  Maar dat zal je vast te ver gaan, net zoals ik vele jaren vertelde over de islam en wat je nu zelf dagelijks uitdraagt.

  Groet,

  John

  • Tja, met de Islam van voor 1500 was toch weinig mis, volgens diverse historici.
   Rond 1500 begon het westen met te pogen de wereld te beheersen.
   Velen werden daar slachtoffer van, maar toch lijken me Moslims het meest getroffen.
   Ik denk dus nog steeds dat het met de Islam is als in het Franse spreekwoord ‘dat is een gemene hond, als je hem slaat bijt hij’.
   Of het juist is verder de Islam te beoordelen aan de migranten die we hier kregen, dat is ook een vraag.
   Geslaagde Moslims blijven thuis.

   • @ Gilles

    Je kijk op de geschiedenis is wel erg selectief. Wat deden de moslims in 732 bijvoorbeeld in Poitiers? Verdwaald en per ongeluk naar het NW afgebogen? Byzantium in 1453? En Wenen in 1683? Al voor de islam bestond knokten Oost en West regelmatig met elkaar en daarna zijn ze daar gewoon mee doorgegaan.

    Waar we nu mee te maken hebben is iets heel anders. De huidige ‘war on terror’ en de massaimmigratie zijn bewust veroorzaakt e conflictsituaties . De islam is daarbij het wapen, maar we zouden ons eens moeten afvragen wie dat wapen op ons richt.

    • Zelfs in Z Frankrijk waren joden blij met de komst van de Moslims.
     Historici begrepen nooit hoe de Moslim legers zo snel N Afrika en het Iberisch schiereiland konden veroveren, of deden alsof ze het niet begrepen.
     Hoe dan ook, dat joden de Moslims verwelkomden en hielpen staat nu wel vast, joden lagen overhoop met hun katholieke Visigothische koningen.
     Je vindt het bij
     Chaim Potok, ´Omzwervingen, De geschiedenis van het joodse volk’, ’s Gravenhage, 2000 (Wanderings, Chaim Potok’s history of the Jews, 1978, Knopf)
     Shlomo Sand, ‘The Invention of the Jewish People’, London, New York, 2009, 2010 (Tel Aviv, 2008, hebrew)

 22. @Gilles
  De elite heulde samen met de bezetten, niet Sam en Moos! Het was de elite die de stadspoorten opende waarna er een ongekend bloedbad plaatsvond door uw zooo liefe (opzet) beschaafde barbaren.
  Hindu Kush, rings a bell? Za niet, maar ook daar de elite die het volk verried. Wel zelf een veilig heenkomen zoeken….

  U ziet het niet omdat u de naakte en enge realiteit niet wilt en kunt zien.

 23. De Volkskrant verzendt momenteel aanbiedingen speciaal voor de verkiezingen, Flip Remarque helpt je wel even op weg , lachen.
  Nou dan de DWDD, die hebben onderwijzend personeel, die uiteraard zelf aan bijscholing toe zijn maar hun declaratie verzuipen.
  Maar na een mooi gesprek op Café Weltschmerz waarin Francisco van Jole, ik zeg altijd berucht vanwege zijn amfetamine gebruik een draai om de oren kreeg nog wat voetbal bekeken lekker gaan slapen, morgen heel vroeg op, naar moeder, die eigenlijk opgenomen had moeten zijn, maar ja Hannes Rutte zorgt heel goed voor ons.

 24. vervolg

  so you can put pro-Kremlin narratives into their wider context.

  http://www.tepsa.eu/eeass-east-stratcom-task-force-publishes-two-weekly-newsletter/

  • En als je de verkeerde mening hebt (c.q. niet Russofoob genoeg ben) kom je op een zwarte lijst.

   Overkwam bijvoorbeeld het Deense parlementlid Marie Krarup

   “The consequences may be dire. If the conflict with Russia escalates, the state will have the right to imprison me as an enemy of the state. Already now I have been branded a traitor and unpatriotic. Many opinion leaders and colleagues have composed and published an open letter criticizing the ministry. Social media have been brimming with support, but my government remains stubborn in its accusation that I am a Russian agent. This means that I am no longer protected by the state of which I am a national.

   For the last couple of years, I have used Russian English-language media like RT op-ed section and Russia Insider for publishing my thoughts on the way the Western elites’ hatred of Christianity weakens and undermines Western culture.

   My choice of non-Western media like RT as a platform is certainly not motivated by…

   • vervolg:

    by any payment from Putin. No, it is rooted in the fact that as a conservative Christian Catholic, my thoughts and views are simply increasingly difficult to get published in Europe.

    http://thesaker.is/hated-by-those-who-hate-russia/

    Zo diep zijn we al gezonken in de EU. Je reinste fascisme.

    • Als regelmatige kijker van RT is me dat al heel lang bekend.
     RT is uiteraard pro Rusland, en is gek op kritiek op het westen.
     Dat neemt niet weg dat serieuze mensen als de Brit Galloway alleen bij RT te horen zijn, hetzelfde geldt voor VS taalgeleerde Chomsky.
     Na Brexit zal Brussel Orwelliaanser worden.
     VK hield tegen dat in Brussel een toezichtsorgaan op alle EU journalistiek zou worden gevestigd.
     Al weer heel lang geleden stuurde ik een zeer kritische mail, maar niet bedreigend of beledigend, aan een EP lid.
     Prompt werd m’n e mail account gekraakt.

     • @gilles, je bent een beetje een zeurkous.
      George Galloway weet het allemaal prachtig te verwoorden maar is anti Israel. Ik begrijp die man niet helemaal omdat ik waarschijnlijk wat meer van Israel’s geschiedenis weet dan de gemiddelde mede mens.

 25. Cale,
  ik denk dat ik alles weet van de geschiedenis van deze schurkenstaat.
  Het enige wat ik niet weet hoe het mogelijk is dat een landje zo streeft naar z’n eigen ondergang.

 26. Fakenieuws. De Europese Commissie heeft daar inmiddels een Ministerie van Waarheid voor opgericht: EEAS’s East StratCom Task Force

  The EEAS’s East StratCom Task Force was set up following the European Council in March 2015, which asked the EU High Representative to submit, in cooperation with EU institutions and Member States, an action plan on strategic communication in order to address Russia’s ongoing disinformation campaigns. As part of this effort, it offers two public, weekly newsletters to stay up to date with the latest disinformation stories and narratives:
  The Disinformation Review collects examples of pro-Kremlin disinformation articles and stories all around Europe. Every Tuesday, it gives you precise data on where disinformation has appeared, showing the trend of the week. See what it looks like.
  The Disinformation Digest analyses how pro-Kremlin media see the world and what independent Russian voices say. Every Friday, it shows key trends on Russian social media, so…

 27. OudeNederlander

  7 februari 2017 op 19:24

  @Joost
  De meesten hier snappen het nu wel wat er zoal speelt.
  Helaas zijn we maar met een handvol.
  Hoe gaan we de rest bereiken, die nooit op deze website komen en nog heilig geloven in de Volkskrant en NOS journaal?
  En welke ideeen zijn er om de krachten te bundelen? Want ook op het internet is de versnippering van websites enorm.

  • Of de meesten hier het snappen, ik betwijfel dat
   http://www.truthdig.com/report/item/trumps_executive_orders_are_building_a_corporate_state_20170207

 28. Tim Pietersen

  7 februari 2017 op 17:34

  Maak joost staatssecretaris van mediazaken in volgende kabinet om de rommel die nedelandse msm heet op te ruimen……………………..

  oekraine heeft een oligarchie en wij ook, helaas.

 29. Het moment dat de MSM onderzoekers is gaan demoniseren op een verschrikkelijke manier, zonder in te gaan op hun forensische peer reviewed onweerlegbare bewijzen, die inderdaad ingingen tegen de staatsleer, is het moment dat ik de staatstomroep cum suis ben gaan haten.
  Vooral toen men ook inquisitie rechtspraak is gaan toejuichen.

  De MSM verschilt weinig van die van een paar eeuwen geleden.

 30. De media ontloopt haar plichten en verantwoording. Je kon altijd al vragen stellen bij de oprechtheid van de MSM maar zoals het tegenwoordig gaat is ronduit schandalig. Voorheen, het lijkt al weer zo lang geleden, werden op elk niveau misstanden aangekaart, zoals Watergate. Tegenwoordig is de media een spreekbuis voor bedriegende politici. Een betere journalistiek kan een hoop ellende voorkomen. Momenteel is er een delegatie van het Belgische parlement op bezoek in Syrie. Ze zijn zeer onder de indruk van het groots opgezette Russische hulpprogramma al daar. Waar blijft de NL pers?

  • Was dat zo ?
   Kregen wij ten tijde van de Cuba crisis objectief nieuws ?
   Mocht Chrustjow tegen ons zeggen dat hij de raketten met atoomkoppen naar Cuba had gestuurd vanwege soortgelijke VS raketten in Turkije gericht op d USSR ?
   Toen de BBC Blair’s leugens over Saddam’s 45 minuten WMD’s aan de kaak stelde, vielen andere media de BBC bij ?
   Kan het me niet herinneren, het hoofd BBC werd vervangen.
   Ik zegde in 2000 na 40 jaar de kwaliteitskrant NRC op, omdat ik me na de moord op Rabin afvroeg of Israel wel vrede wilde, en begon met lezen.
   Ik ontdekte dat ik 40 jaar was voorgelogen.

 31. Baudet is een zelfverklaard natuur fenomeen met de naam gifted. Een mens op zoek naar antwoorden. Met als resultaat, zou je zeggen, een vergrootglas over zorg, windmolen, en Ukraine gebeurtenissen. De slimmerd pakte een Joost draadje op wat hem nooit kan beschadigen in het spel van politiek. Een facet met lucht waar je U tegen zegt. Andere, meer domme, dus betrouwbare mensen, worden al jaren weggezet door het bolleboos landelijk mens gedeelte. De perfecte mens zoals Adolf [ mag je niet zeggen ] het graag zag. Zij zijn de bron waar Baudet vandaan komt. Niet op zoek naar waarheid, maar beter. Glorie zoeken. Ik heb/ben de grootste is menselijk.

  • Emotioneel en zonder argumenten Niet aardig Zeker niet omdat Thierry Baudet een medestander is in MH17

   • hugenoten@ je schreef,
    een medestander is in MH17.
    Wijsheid, op zoek naar rechtspraak, gaat eerst alle beschikbare gegevens napluizen. Eèn MH 17 facet is een veronderstelling. Dat Amerika de ramp op video heeft.
    Dan kan je brieven schrijven naar Trump tot je een ons weegt maar helpt niet.
    Politiek gesproken, totaal onschadelijk. De Ukraine kleur revolutie, met E.U/U.S als leider support, was de aanleiding tot MH 17 moord aanslag. Daar zou ik zijn mening over willen horen, als start punt.
    Niet een lullig verzoek.

    • Dat wat je nu schrijft, daar ben ik het helemaal met je eens.
     Echter Baudet kiest een andere benadering Net zo als Joost wil hij de feiten boven tafel Daarmee laat hij zien dat hij geen enkel vertrouwen heeft in het huidige JIT onderzoek. Dus impliciet geeft hij een standpunt Die brief ligt er. De volgende stap is “De Amerikanen weigeren informatie te geven” en zo verder.

 32. Baudet zegt inderdaad heel schokkende dingen, tenminste, voor wie het nog niet door had, zoals dat de establishment partijen het onderling gewoon eens zijn.
  Daarom werkt inderdaad de democratie niet meer.
  Dat zie je ook aan het nieuwste Orwelliaanse woord ‘constructieve oppositie’.
  Wat ook helemaal waar is dat de verkiezingsprogramma’s van de establishment partijen nergens over gaan, geen woord over de problemen van nu, EU, euro, globalisatie, geopolitiek, weggeven van het Nederlandse pensioenvermogen aan Brussel.
  Allemaal heel vervelend wat Baudet zegt, stel je voor dat FvD zetels krijgt, dan gaan dit soort dingen regelmatig gezegd worden in de tweede kamer.
  Dan kon het wel net eens gaan als in Frankrijk, waar de kans dat Marine le Pen de volgende president wordt steeds groter wordt.
  En dan komt het Fraxit referendum.

 33. Het politiek correcte nepnieuws is natuurlijk niet fake.
  Elke kans wordt aangegrepen om nieuws te gebruiken om Poetin te demoniseren en Rusland verdacht te maken als gevaarlijke agressor. Toch wil de overgrote meerderheid van de bevolking vreedzame relaties met andere landen, ook met Rusland.

  • Vandaar dat nu de Europese leiders lijden aan de grootste verwarring aller tijden, wordt Rusland de vriend van de VS ?

 34. Volkskrant en rest van de MSM zijn door en door verrot en gericht op politiek correcte indoctrinatie. Bagger en het lezen niet waard.

  • VK is nu net de laatste jaren minder establishment geworden, zoals de toegelaten reacties bij Opinie laten zien.
   Elke keer dat daar establishment propagandisten aan het woord zijn, voor EU, voor NATO, tegen Rusland, komen er in hoofdzaak heel kritische reacties.