Het utopische verlangen naar onze vernietiging. Onverbeterlijk.

En opeens hadden de Nederlanders de hakken in het zand gezet over een punt dat al opgegeven leek: Zwarte Piet. Dat zag niemand aankomen. Dat wil zeggen: Niemand in de media en in de politiek, waar men allang geen flauw benul meer heeft wat er leeft onder de mensen. Maand na maand zagen deze mensen hoe ze op de tv werden uitgescholden voor racisten omdat ze aan een kinderfeestje deden, wat een onschuldig rollenspel was, maar vooral: De manier zoals wij dat doen hier. Een rollenspel, omdat Nederland een land is met humor. Wanneer je Nederlanders op hun kwetsbaarste plek probeert te raken, op de manier zoals hun dagelijks leven is, dan gaan dus de hakken in het zand.

Ik ken ook veel Nederlanders die ervan overtuigd zijn dat de Nederlandse bevolking op de een of andere manier zal opgaan in een groter wereldgeheel, en dat dit nu eenmaal de moderne tijd zal zijn. Westerse blanken met blauwe ogen zullen tot het verleden gaan behoren. Er komt een nieuwe mens, die een beetje van alle rassen zal zijn, er komt een nieuwe godsdienst die een beetje van alle godsdiensten zal zijn, er komt een nieuwe taal, waarin alle talen zijn opgenomen, een nieuwe wereldregering, en ja, soms is dat jammer, want we hebben hier democratie en rechten voor vrouwen en zo, we zullen veel moeten opgeven, niet alleen Zwarte Piet, maar uiteindelijk krijgen we daar iets moois voor in de plaats, namelijk eeuwig durende wereldvrede.

Dat is het achterliggende wereldbeeld van de gewone linkse mensen, als ik er wat langer mee praat. Een rotsvast vertrouwen dat we in deze moderne tijd in een groots veranderingsproces naar een nieuwe wereldorde gaan, dat we onze ‘Westerse arrogantie’ moeten loslaten, dat we de tijd niet kunnen terugdraaien, en dat op de een of andere manier uit het samensmelten iets moois komt.

Ja, geven ze toe, als je er wat langer over doorpraat, dat is een geloof, geen wetenschap.

Wanneer ik daar tegenover stel dat de mens een groepsdier is, en alleen maar zo kan opereren, wordt daarop gereageerd met de opmerking dat het verleden nu eenmaal niet de toekomst is. Wanneer ik Darwin aanhaal, staat daar het onverbeterlijke, religieuze gevoel van de transformatie tegenover. We zijn toch niet meer…. Enzovoort.

Of, zoals schrijfster Marja Vuijsje onlangs schreef in een stukje in De Groene Amsterdammer, dat een pleidooi zou zijn voor ‘goedmoedig kosmopolitisme.’:

Wat we nodig hebben is een goedmoedig kosmopolitisme, een vorm van burgerschap waarin verschillen in afkomst nieuwsgierig maken, en waarin geestverwantschap belangrijker wordt gevonden dan stamverwantschap. Hoe we denken over de herverdeling van kennis, inkomen en macht, ook tussen mannen en vrouwen, en het beëindigen dan wel voorkomen van oorlogen, is oneindig veel interessanter dan de cultuur waaruit we zijn voortgesproten, het geloof dat we eventueel aanhangen en het gehakketak over zondebokken.

Het is een hopeloos gesprek, realiseer ik me elke keer weer als ik zulk soort dingen lees. De opstellers zien zelf niet hoezeer ze zichzelf tegenspreken, hoezeer ze verstrikt zijn geraakt in hun eigen waandenkbeelden. En ze zullen hun onkunde altijd met toenemende krampachtigheid verdedigen. Ze zien niet eens meer dat de waarden, zoals die over ‘herverdeling van kennis, inkomen en macht, ook tussen mannen en vrouwen, en het beëindigen dan wel voorkomen van oorlogen’ juist geworteld zijn in datzelfde Westen, waar ze nu zo snel als mogelijk afscheid van willen nemen, in hun race naar ‘wereldvrede. Ze zien domweg niet dat er niets goedmoedigs’ is aan het kosmopolitisme dat ze voorstaan.

Hun verheven zelfbeeld is zo enorm dat ze de eigen blinde vlek niet meer zien. Hun utopisme zal leiden tot de meest wrede ondergang, die van de zelfdestructie.

Want ze weten niet meer wie ze zijn.

Internationalistisch, kosmopolitisch, utopistisch links heeft het belangrijkste opgegeven wat de mens bezit: zelfbewustzijn. Ja, dat is ook bewustzijn van de eigen cultuurgeschiedenis. Nee, dat is niet met de rug naar de toekomst staan.

In de geestelijke verwarring die er is ontstaan na tientallen jaren brainwashing, kan ditzelfde heersende culturele ‘links’ zich alleen maar met toenemende agressie keren tegen alles wat die identiteit wel benadrukt: ‘Wilders, dat nooit.’ “Wilders is Hitler.’ ‘We moeten af van het koloniale denken.’ ‘Onze geschiedenis is onze schuld.’ In feite hardvochtige, zelfdestructieve gedachten die worden verkocht als ‘zachtmoedig kosmopolitisme.’

Geen benul en tegelijk zo zelfingenomen. Een fatale combinatie, voortgekomen uit een toestand van aanhoudende decadentie, die de vorm aanneemt van een week, nergens in de echte wereld gedeeld, verlangen naar een wereldgemeenschap met allemaal gemengde rassen die elkaar zouden verstaan in een nieuwe taal en nooit meer oorlog willen. Kom daar eens om in China. In Rusland. In India. In Japan. In de moslimwereld. In Afrika.

Maar de zogenaamde zachtmoedige kosmopolieten zijn te verblind om de wereld echt te zien zoals die is.  Omdat ze niet meer weten wie ze zijn. Daarom zetten ze de grenzen open en laten ze ons blijmoedig overlopen, zingend over het nieuwe wereldparadijs dat eens deel zal worden van ons allemaal.

Tegenover zoveel wezenloze groepsverdwazing is geen kruid gewassen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

118 Reacties

 1. Caitlin Johnstone heeft een artikel geschreven wat ingaat op wat je schrijft. De z.g. dommigheid van de linkse mens of de z.g. democraat. Ze laat zien hoe het utopische linkse denken vanaf bovenaf wordt gestimuleerd. Ze beschrijft zo dat er gebruik wordt gemaakt van de z.g. Echo Chamber. Tevens zijn er verwijzingen in het artikel naar mails die gelekt zouden zijn.

  http://www.newslogue.com/debate/338/CaitlinJohnstone

 2. Na oikofobie komt genosuïcide.

 3. Ja, sinds gisteren grote multi culti rellen in Zweden, komt een beetje slecht uit zo vlak voor de verkiezingen dus we zullen er niet veel over horen.

  En oh ja, de hoogste prio van de MSM is Trump bashen.

  http://nieuws.tpo.nl/2017/02/21/multiculturele-rellen-in-stockholm-zweden/

  • @Koffij
   Toen Trump het tijdens de rally over Zweden had doelde hij op een docu bij Fox de avond ervoor, in die docu vertellen oa twee Zweedse agenten over de bizarre toestand in Zweden, over de no-go areas, het bang zijn voor racist uitgemaakt te worden, etc.. Vandaag hebben die twee agenten de documaker voor gek verklaard, ze proberen nu te ontkrachten dat wat ze gezegd hebben ook daadwerkelijk gezegd is terwijl het allemaal op beeld staat. Die agenten worden zwaar onder druk gezet, Zweden is onderhand erger geworden dan Noord-Korea en dat enkel om de massamigratie te propageren. Het begint niet alleen ziekelijke vormen aan te nemen maar het begint letterlijk levensbedreigend te worden. Hoe is het mogelijk dat een ooit zo mooi land zo ontzettend gek geworden is??

   • “ze proberen nu te ontkrachten dat wat ze gezegd hebben ook daadwerkelijk gezegd is terwijl het allemaal op beeld staat”

    Volgens mij klopt die zin niet, probeer het nog een keer:

    ‘ze proberen nu te ontkrachten wat ze in de docu gezegd hebben ….tewrijl het allemaal op beeld staat….’

    • Één van de ergste Trump hatende nieuwssite meldt helemaal niets over de rellen, terwijl ze de dag ervoor nog zeiden dat Zweden een zeer voorbeeldige multiculturele samenleving was, terwijl ze citaten aanhaalden uit de Zweedse leugenpers.

     Blijkbaar moeilijk om je fout toe te geven, dat Trump een punt heeft.

     De helft van hun nieuwsberichten gaat over Trump en trappen hem alleen maar in de grond, zonder ook eens een keer kritisch te zijn over Obama die eerst geniepig Flynn afluisterde, daarna de gegevens deelde met honderden mensen, 14 dagen voor de verkiezingen, vervolgens een criminele daad van Obama vriendjes door dit te lekken, want een keer moest gebeuren, en vervolgens roept de media dat Trump chaos veroorzaakt, terwijl het in feit een geniepige actie was van hun grote held, Obama.
     http://www.welingelichtekringen.nl/

 4. Nederland. Kinderjaren, en lagere school, deden hun best. Neemt niet weg dat het een armetierige rotzooi was. De jaren 40, naoorlogs, en 50, gaven niemand hoop op welvaart. Emigreren was de boodschap van de lokale, modern, 1 % bovenmens. Geboren, eerder, schrijver had vermoedelijk als SS,er of NSB, trots, Nederlander, zijn leven begonnen. Moreel en verontwaardiging speelde absoluut geen rol voor 1940.
  Daarna gingen alle ambtenaren in Duitse dienst. Wat vanzelfsprekend was vanwege ETEN op tafel. De hogere begeleide dit proces tot in de kleine letters. Het einde van Insulinde gaf een extra duwtje om Nederland te verlaten. Naar Zuid Afrika bijvoorbeeld. Een vriend van Nederland. Lang verhaal kort, net als in 40, ambtenaar, hoog, in opdracht, maakte hen racist.
  Dit zootje anti Wilders [ Trump ] gemors staat vandaag achter windmolens, als èèn man. Blank als sneeuw, dom geboren, net als toen. Windstilte gaat hun ondergang worden.

 5. PVV staat bovenaan in alle provincies.
  Pikant detail daarbij is dat het dan volgens de verkiezingen in de VS Grand Slam betekent. Geert Wilders is MP en mag zijn ministers uitzoeken. Dat daarna alles wordt getorpedeerd wat hij voorstelt omdat hij geen meerderheid heeft in de tweede kamer of eerste kamer is een wrange bijkomstigheid. Zoals Trump bijna alle media en elite tegen zich heeft is het met Wilders niet anders gesteld. Ons democratische systeem is uitgewerkt. En in dit geval werkt de VS democratie beter omdat Trump gewoon zijn ding kan doen ook al wordt hij op een andere manier weer tegengewerkt. Wanneer houdt die onzin toch eens op van de slechte verliezers?

 6. citaat: waarin geestverwantschap belangrijker wordt gevonden dan stamverwantschap
  ——-
  Dit is al jaren zo. Bij een gedeelde hobby, interesse, sport, wetenschap, muziek enz heb je gedeelde belangen, ervaringen, etc. Bij CERN werkt de hele wereld. Voetballers komen van uit de hele wereld. Sportprestaties door “Gekleurd” zijn helden. Muziek artiesten komen overal. Dus waarom zeuren over iets dat helemaal niet bestaat? Er is globalisering. Alleen zijn er een aantal dissonanten zoals de islam! Of het maar blijven mekkeren over racisme waar het niet is. Als ik in Schotland of Ierland vliegvis (imitatie insect gebruiken voor vissen op salmoniden)
  Valt het op hoe behulpzaam iedereen is. Gelijk contact, en worden “vis geheimen” gedeeld. Wat een voordeel is: Ik spreek redelijk Engels en ken de vaktermen.
  Als ik in Japan ben ga ik de tuinen bekijken en kwekers. Omdat het een voor mij bekend vakgebied is. Bamboe en Hakone Gras, de stijl, de omgeving, spreekt mij aan. Gedeelde…

  • vervolg: Gedeelde emoties. Ook Japanse technologie. Die globalisering ook door aanjager internet is er al lang. Alleen Japan houdt wel de grens dicht voor immigranten wat alleen maar verstandig is.

 7. Een 1000 Jarig Rijk.
  Doe maar niet.

 8. In de Elsevier las ik dit. Rutte is blijkbaar op de hoogte van de definitieve vernietiging van onze soevereiniteit. Bedenk ook dat de commissie bezig is met de Eurobonds, Zuid Europa mag immers niet failliet gaan. Arm Nederland:

  Rutte zet Juncker onder druk
  Opvallend is dat een verzoek van premier Mark Rutte (VVD) Juncker naar verluidt aan het twijfelen heeft gebracht. Rutte wil niet dat de EU rond de verkiezingen in Nederland een beleidsmemo naar buiten brengt over de toekomst van de EU. Juncker is van plan om de toekomstvisie begin maart voor te leggen aan de EU-lidstaten en op 25 maart te laten ondertekenen bij de zestigjarige viering van het Verdrag van Rome.

  Premier Rutte zou bang zijn dat de inhoud ervan – met mogelijk plannen voor verdere Europese integratie – Geert Wilders zou helpen.

 9. Ik blijf het opvallend vinden dat isis nog steeds geen filmpjes heeft gemaakt waarin Trump toegesproken wordt zoals ze dat bij Obama deden terwijl dat bij Trump veel logischer zou zijn, typisch!! Wat ook opvalt is dat sinds het aantreden van Trump geen aanslagen meer gepleegd zijn in het westen, op de moslim in Parijs na die met een machete kunst wilde vernielen. Of zou het met de aanstaande verkiezingen te maken hebben? In dat geval zijn de aanslagplegers inderdaad soldaten die op bevel handelen, als dat daadwerkelijk zo is dan is het probleem nog veel groter. Ben benieuwd hoe de aanstaande verkiezingen gaan verlopen want de msm komt nu dagelijks met juichberichten, de jihadisten houden zich vooralsnog gedeisd in het westen, etc.. Ben benieuwd of ze zich kunnen bedwingen t/m 15 maart.

  • How a Real War on Terrorism Would Look and Why the US Isn’t Fighting One

   http://www.informationclearinghouse.info/46489.htm

   • @Dawg
    Heb je link vluchtig doorgelezen en het is geschreven na zijn laatste rally en daar zei hij iets héél interessants waar ik nog niemand over gehoord heb, ook dit artikel niet. Hij zei dat we (amerikanen) niet meer weten wat winnen is, we zijn verzeild geraakt in oneindige en ogenschijnlijk niet winbare oorlogen. En dat komt.. let op.. omdat we politiek correcte oorlogen voeren!! Kijk, dat gaat tenminste ergens naartoe, waar naartoe en vooral hoever hij wil gaan is nog de vraag. Maar stel dat hij de islam als een sektarische strijdersideologie/doodcultus bestempeld, dan wordt het zeker een winbare strijd. Maar ja dat zal wel het één ander opleveren waar sneeuwvlokjes heel hard van moeten huilen, dat nog veel ergere dingen gebeuren in het kalifaat as we speak is te ver weg voor de sneeuwvlokjes, dat is nog weg te relativeren.

    • @ Dick

     De invalshoek van Trump is zeker niet die van de schrijver van het artikel waar ik naar link.

     • @Dawg
      “and now during the administration of US President Donald Trump, the US and its European allies continue to coddle the regimes in Riyadh and Doha, rather than taking any measures whatsoever to disrupt this terror pipeline.”

      Dat is een onzin opmerking want hij is net 30 dagen president en alles wijst er juist op dat hij het roer 180 graden gaat draaien, daarom wordt ie zo gehaat door de gevestigde orde en msm.

      “A final means of combating and defeating “terrorism” would be to educate the public of just how small a minority is actually involved in it”

      Weer zo’n onzin opmerking want dat is juist wat gebeurt; Obama, Merkel, Hollande, etc.. noemen de islam allemaal de religie van vrede. Dus wat daar staat gebeurt juist en daarom zal het nooit stoppen want je kan niet aan iemand zijn neus zien of hij/zij radicaal is en er bestaat geen gematigde islam. De meeste Duitsers waren hele lieve mensen maar ze hadden pech want we waren in oorlog met Duitsland. Dat bedoelde Trump…

 10. … m.i. met de opmerking dat de VS geen oorlogen meer wint omdat ze PC zijn.

 11. Waarbij ik mij begin af te vragen hoelang Trump het volhoudt. Zijn ‘verkiezings’ tournee Florida deed mij denken aan een terug verlangen naar het campagne-voeren; alsof de rol van president hem eigenlijk niet erg bevalt.
  Diplomatie is niet zijn hobby. En redt hij het qua intellect? Ik begin te twijfelen, hoewel ik de mogelijkheid open houd dat ik geknipte en gemanipuleerde berichten te zien krijg.
  Wat een mooie terugblik bood ‘Andere tijden’ ons op de tijd van Leefbaar Rotterdam. De intellectueel, die elke linkse rakker de baas was. En het linkse Rotterdam dat helemaal verloederde, waarna Leefbaar Rotterdam de stad weer aantrekkelijk maakte zonder fascistisch te worden. Dankzij Fortuyn. Zulke figuren hebben we nodig. Ik vrees dat ook Wilders die statuur niet heeft. En ik begin helaas ook te twijfelen aan Trump.
  Maar de man is een optimist pur sang; dus wellicht blijft hij in zijn kracht. De tegenstand is echter zeer zeer groot.

  • Waar het om gaat is wat je zelf als belangrijk ziet. Wat betreft Trump zou dat werkgelegenheid kunnen zijn met 90 miljoen werkelozen in de US. De middenklasse terug brengen naar een niveau waar het land het meest van profiteert.
   Voor Nederland (en Europa) is het wat mij betreft het moslim probleem. Er zijn er teveel. Zodra een bevolkingsgroep de 8% bereikt, hebben ze een stem waar serieus rekening mee moet worden gehouden. We zien dit nu gebeuren op een heel slechte manier. De 2e en 3e generatie moslim jeugd heeft steeds minder op met onze normen en waarden en dat wordt slechts erger naarmate hun groep groeit. Dat is een regelrechte bedreiging voor de Nederlandse (Europese) samenleving. Kijk maar naar de aanhoudende rellen in Frankrijk. Mijn grootste zorg is te veel moslims die zich steeds minder willen aanpassen. Dus stem ik PVV.

 12. De media heeft expres zijn woorden uit verband gerukt, gisteren. Dit zei hij
  Xandernieuws:
  ‘We moeten ons land veilig houden,’ zei Trump. ‘Je ziet wat er gebeurt in Duitsland. Je ziet gisteravond (op Fox) wat er gebeurt in Zweden. Zweden, wie zou dat kunnen geloven? Zweden – ze lieten grote aantallen binnen, en hebben nu problemen die ze nooit voor mogelijk hadden gehouden.’

  Geen woord over een ‘aanslag’. Trump verwees naar een interview op Fox News, waarin Tucker Carlson en Ami Horowitz de migrantencrisis in Zweden bespraken. De documentairemakers werden zelf door migranten aangevallen – informatie, die de gevestigde orde niet wil horen en al helemaal niet wil laten verspreiden, omdat men besloten heeft dat Europa met nog vele miljoenen moslims moet worden overspoeld en geïslamiseerd. (1)

  • En zo MOETEN we dus naar het internet, omdat de staatsmedia buitengewoon tendentieus zijn in hun gemanipuleerde anti-Trump informatie-voorziening.
   Fake-news is een links specialisme sinds de tijden van de USSR. Agitprop was zuiver fake-news.
   En als ik moet horen dat illegalen uit Afrika ‘vluchtelingen’ zijn, is dat dus ook al zeer FAKE-NEWS.

 13. @arjen “hoelang Trump het volhoud”
  Op cnn werd een vooraanstaande Rus geïnterviewd en gevraagd wat hij van Trump verwacht, waarop hij antwoordde dat hij Trump instaat acht de VS weer groot te maken, als.. en nu komt het.. als ZE het toestaan, dat zei hij letterlijk. Wie met ‘ze’ bedoeld wordt werd niet vermeld en cnn vroeg er uiteraard niet naar, die waren sowieso al ziek dat ook deze man positief over Trump is.

  “alsof de rol van president hem eigenlijk niet erg bevalt.”
  Echt wel, kijk eens wat een energie die 70 jarige man erin steekt, dat zit wel goed. Die rally was geniaal want het werd oa live uitgezonden door cnn en die kregen er zwaar van langs ..haha.. mooier kan echt niet. Waar het op neerkomt is dat de msm Trump probeert te kraken en hij probeert op zijn beurt de msm te kraken, dat lijkt onmogelijk voor Trump was het niet dat Trump zonder de msm kan maar de msm niet zonder Trump!!

  • “maar de msm niet zonder Trump!!”
   Daarmee bedoelde ik uiteraard zolang hij president is.
   Daarom heb je bijvoorbeeld McCain al horen zeggen dat het eerste wat een dictator doet is de media buitenspelzetten, en daar zei hij nog bij dat hij daar niet Trump mee bedoelde, yeah right, waarom voeg ie dat dan toe!! Want ze voelen ‘m op termijn aankomen, hij kan cnn etc.. gewoon negeren en buitensluiten. Ze hebben zich met die uitspraak ingedekt want als hij dat doet dan is dat het bewijs dat het een dictator is. Hetzelfde met de Russen, bouwt hij een goede band op dan is dat verdacht. Er wordt idd een ongelofelijk smerig spel gespeeld. In Frankrijk ook, net een inval bij Le Pen geweest.

 14. Merci Dick. Dit is een mooie en hoopgevende reactie.

 15. Het is verbluffend te noemen dat de MSM nauwelijks bericht over de burgeroorlog in Frankrijk. Zal wel slecht uitkomen zo vlak voor de verkiezingen.

  Elsevier bericht er wel over.

  Commentaar van de NOS: De immigranten zijn slecht behandeld door de politie, en dat is ook zo.

  Kan wel zo zijn, maar dat rechtvaardigt nog niet datgene wat nu gebeurt. Een gevaarlijke ontwikkeling. De media hoopt al weken dat het overwaait, maar dat gebeurt maar niet. Ze zullen er toch over moeten berichten, op een andere manier dan nu. Maar dat speelt natuurlijk de PVV in de kaart, en dat wil zelfs de telegraaf niet. Maar goed, de media kan doen wat het wil want je kunt hun propaganda toch niet meer ontmaskeren doordat, heel toevallig, het reageren bij alle kranten is uitgeschakeld.

  • Dat is meer dan verbluffend.
   Het is een van de kenmerken van een dictatuur.
   Ik werd vorige week zó geprikkeld door dit NIET doorgeven van wat toch heel belangrijk is ( Frankrijk ligt ook in West-Europa en ligt nu ook weer niet zó ver bij Nederland vandaan), dat ik opbelde naar het NPORadio 1 programma ” Nachtzuster”.
   Ik wilde vragen of er wellicht ook luisteraars waren, die kort tevoren uit Frankrijk waren teruggekeerd.. en of die hun bevindingen wilden doorgeven op de radio.
   Mijn vraag mocht echter niet gesteld worden.
   De superieur van de man, die de telefoontjes aanneemt, had gezegd dat mijn vraag ‘naar kritiek en klagen zweemde’… en daar deden ze bij hun programma dus niet aan.
   Intussen staat het programma doorgaans van ból kritiek en klachten, dus er was iets anders aan de hand.
   Afspraken, ja.

   • Een kenmerk van een dictatuur is: als de media gelijkgeschakeld is. In feite lijkt onze pers veel op die in Turkije.

    Een ander kenmerk: In elke dictatuur wordt de staatsomroep gehaat door een grote minderheid.

    De meerderheid laat zich altijd manipuleren. Het wachten is op een dramatische omslag.

    In Duitsland is al lang gelekt dat de regering van Merkel zo nu en dan belt met de media waarover zij beter niet kan berichten. Je kunt dat bewijs thans overal op internet vinden. Hier is het niet veel anders. De media wil dat Trump vertrekt, ik denk dat de media uiteindelijk gaat winnen. Het beste wat je kunt doen: koop geen krant, geef geen geld aan leugenaars.

 16. Niet overdrijven Gielah. Dat programma Nachtzuster is een leuk programma zonder politieke connotaties. Mensen zoeken feitelijke informatie en anderen (hopelijk deskundig) geven dan antwoord. Gewoon informatief zonder politieke bedoelingen.

  • Hmmm .. deze reactie is niet helemaal in het juiste thuisland terecht gekomen. Het was een reactie op Gielah en Nachtzuster.

 17. In Frankrijk is momenteel intifada nummer 3 of 4 bezig. Voor je het weet hebben we hier een midden oosten situatie.

  • En dan horen we van staatscorrespondent Renout allerlei zielige verhalen over ‘onschuldige joggers’ die dan gevolgd worden door de politie. Waardoor al die agressie tegen de politie ‘begrijpelijk’ zou moeten worden. En maar HEEL weinig aandacht voor al het wangedrag van talloze jongere moslims, waardoor de politie wel achterdochtig MOET zijn!
   Als ik die beelden zie van agressieve moslims die allerlei vernielingen aanbrengen, heb ik dus NUL sympathie voor dat volk. Zoals ik ook NUL sympathie had en heb voor linksen die particulier eigendom (auto’s en winkels b.v.) gaan vernielen als zij gaan protesteren. Mijn weerzin geldt dus zowel dat links geweld als dat islamisme; ik ben dus geen racist in deze! Noch een xenofoob.

 18. Inderdaad, het betreft een blind idealisme, een soort religieus beleden ‘Alle menschen werden Brüder’, dat terwille van dat ideaal bepaalde vormen van werkelijkheid niet wil waarnemen, bijvoorbeeld cultuurverschillen, bijvoorbeeld heel verschillende ideeën over hoe het samenleven georganiseerd moet zijn, over wat daarin van waarde is en wat verwerpelijk. En zo komt het dat Angela Merkel en de huidige paus zeggen dat islamitisch terrorisme niet bestaat, en dat een groeiend aantal experts zegt dat we in grote delen van Europa steeds meer te maken krijgen met een islam die er op uit is de moderne westerse cultuur van Europa te onderwerpen en te islamiseren. Waarbij dit ideaal als een dermate groot goed wordt gezien, dat men de ellende die het geeft – de aanslagen, de criminaliteit, de overlast – als noodzakelijk te nemen offers ziet. Je ziet dus eigenlijk dat een blind omhelzingsdenken, een denken van verbinden en dialogiseren en duizend bloemen zullen bloeien, ons regelrecht brengt naar…

  • @Diogenes
   Dat is wat een deel van de tegenstanders in Trump mist, hij verkondigt geen hoger filosofisch ideaal waarmee hun geest bevredigd kan- en waarmee ze lekker in slaap gesust kunnen worden, ze verlangen naar luchtfietserij. Trump doet daar gelukkig niet aan, Obama was voor die mensen de belichaming van dat hoger filosofisch ideaal waardoor ze als het ware in een soort winterslaap belandde en het niets meer uitmaakte wat ie in de praktijk daadwerkelijk uitvrat. Sommigen willen gehypnotiseerd worden, blijkbaar doet de realiteit die mensen te veel pijn.

 19. De cultuur en afkomst relativering zijn een vorm van welvaarts degeneratie. Net als wij allen hebben we een Vader en Moeder gehad, van hun hebben we dit land over genomen, bewerkt, in cultuur en met alle voorzieningen, wegen, spoorwegen, gebouwen, dijken, waterkeringen, waterwegen, sluizen, bruggen, veestapels door werklust en inzet van al die generaties voor ons. Het was hun erfenis, aan ons de kinderen, en wij dienen er op voort te werken en in goede toekomst bestendige staat door te geven aan onze kinderen. Daar aan te te werken moet ons trots en tevreden stemmen. Helaas is door de welvaart groei linkse krankzinnigheid onstaan die al het goede waar onze voorvaderen voor hebben gewerkt ook beschikbaar willen stellen aan de gehele wereld in socialistische grootheidswaanzin om de hele wereldbevolking te verheffen. Resulterend in massa migratie van miljoenen primitieven die qua cultuur, werklust, vindingrijkheid en daadkracht niet in de schaduw kunnen staan van onze voorvaderen die…

  • van onze voorvaderen die Nederland hebben gemaakt tot wat het nu is. En de instroom gaat nog steeds door. Daarmee heeft het links-liberale segment van onze bevolking verraad gepleegd aan onze taak om de erfenis van ons Vader en Moeder in goede staat door te geven aan onze kinderen, dat zullen onze kleinkinderen in schande en vernedering ondervinden.

 20. Goed bezig Joost, journalist zonder sturing.

  • Het bovenstaande lijkt me meer een opiniestuk dan een journalistiek stuk. Bovendien meen ik dat Joost zich nergens erop beroept dat hij journalist is.

 21. Edmond V.O. Katusz

  18 februari 2017 op 00:56

  Vervolg “goedmoedig kosmopolitisme”
  Lang geleden zag ik mijzelf wel als kosmopolitisch ingesteld, voelde me niet zo Nederlands, dacht ik. Totdat ik van mijn eerste verre reis terug kwam uit Azië, was ergens eind zestiger jaren. Da, da, tijdje terug.

  Ik werd wakker, had er dan ook bijna twee dagen reizen opzitten, dus pitten in de aeroplane is no shame. Ik keek door her raampje naar buiten en de tranen stroomden spontaan over mijn wangen, toen ik die kaarsrechte sloten zag die keurige stukken ruilverkavelde grond. Ik was weer thuis, thuis waar ik thuishoorde. Ik was en ben een Nederlander en geen Peter Sutherland of de “Replacement Migration” ideeën van de Verenigde Naties kunnen mij dat afnemen. No paseran! El pueblo unido, jamás será vencido … Om dan toch tikkie cosmopolitisch te eindigen.
  Tschüß, Edmond V.O. Katusz

  • Een beetje off topic misschien, maar weinig mensen weten dat in 1945 Stalin de oorlog verklaarden aan de kosmopolieten. Zo werden bevrijde gevangenen (bevrijd van de Duitsers) naar Siberië afgevoerd omdat die teveel besmet waren met kapitalistische en kosmopolitische ideeën. Weinig is hierover bekend. Het gaat waarschijnlijk om miljoenen mensen. Staat o.a. in het boek van nobelprijswinnaar: Solzjenitsyn, Aleksandr. De Goelag Archipel. Blz. 84 e.v. 1973.

   • Ook de Soldaten die in het Westen waren geweest verdwenen naar Siberië. Bizar Poetin wil samenwerken en stelt het land open. Lid geworden van de World Trade Organisation in 2012 Rusland wil meedoen Maar het vrije Westen ziet dat helemaal niet zitten Ze willen wel samenwerken met de Russen maar dan moet de president wel een Amerikaan zijn. Het zou vreselijk zijn in mijn beleving als Rusland ook een satelliet wordt van Amerika Het artikel in de Volkskrant “Fransen emigreren naar Rusland” geeft hoop.

 22. Edmond V.O. Katusz

  18 februari 2017 op 00:55

  “goedmoedig kosmopolitisme”

  Ach gut, zou dat kunnen bestaan? Neuh, ik dacht van niet. Het zit in de aard van het beestje om in de eigen club te willen blijven, als ik het eens jolig & ernstig simplificeer. Soms zit dat heel diep! Heel erg diep zonder dat je dat weet of kunt toegeven. Maar op een goed moment steekt het de kop of je wilt of niet en dan kun je grosso modo twee dingen doen.

  Je kent het herkennen en erkennen en weten dat het onlosmakelijk in je zit of je kunt het ontkennen. Op termijn pluk je daar de wrange vruchten, te meer daar je die “vruchten” anderen opdringt op straffe van uitsluiting.
  à suivre

 23. J. C. Th. Köhler

  17 februari 2017 op 22:28

  Dit is wat ze willen:
  Melting Pot, door Blue Mink.

  Take a pinch of white man
  Wrap him up in black skin
  Add a touch of blue blood
  And a little bitty bit of Red Indian boy

  Curly Latin kinkies
  Mixed with yellow Chinkees
  If you lump it all together
  Well, you got a recipe for a get along scene
  Oh, what a beautiful dream
  If it could only come true, you know, you know

  What we need is a great big melting pot
  Big enough to take the world and all it’s got
  And keep it stirring for a hundred years or more
  And turn out coffee colored people by the score

  Rabbis and the Friars
  Vishnus and the Gurus
  You got the Beatles or the Sun God, it’s true
  Well, it really doesn’t matter what religion you choose
  No, no no

  Making Lady Favor Mrs. Graceful
  You know that livin’ could be tasteful
  We should all get together in a lovin’ machine
  I better call up the Queen
  It’s only fair that she knows, you know, you know

  What we need is a great big…

 24. Haarscherpe analyse van Joost Niemöller. Met zelfverloochening redden mensen het niet. Een groepsideaal is een volkomen tegennatuurlijke illusie. Helaas slepen de linkse groepsdwazen ons ALLEMAAL mee in hun verweekte, kinderlijke maar o zo schadelijke utopie, als ze hun zin blijven krijgen.

 25. Haarscherpe analyse van Joost Niemöller. Met zelfverloochening red je het niet op deze wereld. Helaas slepen de linkse dwazen ons ALLEMAAL

 26. Weet u waarom u dat ene zinnetje van de NOS niet gehoord heeft: Nog maar … procent heeft vertrouwen in Trump

  Dat zinnetje hoor je niet omdat het met de impopulariteit van Trump reuze meevalt, hij stijgt zelfs weer iets in populariteit. Toen het met Obama minder ging in populariteit hoorde je dat natuurlijk nooit.
  De Amerikanen geloven de MSM nog steeds niet, in tegenstelling tot in Duitsland waar de CDU en SPD een overweldigende meerderheid aan stemmen hebben en opnieuw krijgen, Schulz is de kandidaat van de media en nu ook van de Duitser. Mocht de SPD de grootste worden, dan komen de Eurobonds, Rutte tekent meteen, en dan is het definitief over en sluiten met soeverein Nederland.

  Duitsland heeft haast met zijn zelfvernietiging. Zal wel iets te maken hebben met tientallen jaren propaganda.

  • 55% staat nog steeds achter Trump. Dat betekent tevens dat de kiezer de MSM negeert. De kiezer heeft ook donders goed door dat Obama getrouwen op criminele wijze deze administration saboteren door te lekken. Maar volgens de MSM is het allemaal de schuld van Trump.

   NOS, lezen jullie even mee. Het Amerikaanse volk spuugt op jullie soort ‘nieuws’. Helaas kun je bij geen enkele krant meer reacties achterlaten, dus kun je hun propaganda niet meer ontkrachten.

   The Rasmussen Reports daily Presidential Tracking Poll for Friday shows that 55% of Likely U.S. Voters approve of President Trump’s job performance
   http://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/trump_administration/prez_track_feb17

   • @ Koffij

    Geen idee waar het met Trump naar toe gaat, maar steeds meer onafhankelijke nieuwsbronnen en commentators op het internet zien het tumult in Washington voor wat het m.i. is, nl. een gevecht tussen de regering Trump en de Deep State. In dat gevecht is een hoofdrol weggelegd voor de inlichtingendiensten die, al dan niet verzonnen, informatie lekken naar handlangers bij de MSM om de regering Trump in diskrediet te brengen. Die MSM, NYT en WAPO voorop, doen wat van ze verwacht wordt en meer dan dat. Het patroon is maar al te goed herkenbaar, maar vanavond trachtte het verachtelijke Staatsjournaal van 20.00 u ons te doen geloven dat de Amerikaanse media (en de Staatstelevisie zelf) verbijsterd waren over het onbehouwen, onbegrijpelijke en agressieve gedrag van Trump naar de media. Het journaal opende er mee en zaagde minutenlang door over de door haar gewenste parallelle werkelijkheid. Gadverdamme.

    • Het Wilders bashen is nadelig voor Geert Wilders. Vandaar deze propaganda strategie van het NOS Journaal.
     Persoonlijk geloof ik dat Trump wel een goede leider is, alleen hij mist het doortrapte en leugenachtigheid die je als politicus nu eenmaal moet hebben. Hij is te eerlijk.

     • Vreemd dat je dat zegt. Het is juist de leugenachtigheid in de politiek waar de mensen nu tegen in opstand komen.

 27. Inderdaad walgelijk, dat linkse journaille dat voortdurend ach en wee en schande roept over Trump. Die Rusland-kwestie:
  – Dat gebeurde toen Trump president elect was, het stond dus vast dat hij president zou worden. Vind ik het geen grote misdaad als hij dan al contact met Rusland zoekt.
  – Denkt men werkelijk dat Trump aan het handje van Poetin loopt?? Volgens mij zoekt hij gelijkwaardig partnerschap en dat is belangrijk voor de vrede.
  – Dat FBI of CIA tegen Trump, lekt naar de pers, dat is inderdaad de echte schande, zoals Trump ook oordeelde.
  En dan onlangs op het journaal een geknipt filmpje dat ons moest doen geloven dat Trump een anti-semiet is; ze zijn gek bij de NOS. Als hij Israel steunt deugt hij niet, en dan nu suggereren dat hij anti-semiet is. Walgelijk.

  • Nog erger is dat wel of niet anti-semiet zijn een criteria is, een Check punt een kwalificatie

 28. Trump interesseert mij alleen als fenomeen. Voor het eerst valt de facade in Amerika De burgers zijn tot op het bot verdeelt er blijkt schrijnende armoede te zijn, hopeloosheid, uitzichtloosheid, een kansloze onderklasse. Ik citeer Rupert Sheldrake 1995
  > Je ziet dat probleem heel sterk in de binnensteden in de Verenigde Staten waar grote gebieden bewoond worden door wat men ziet als een soort onregeerbare onderklasse, een klasse die misschien niet meer in een consensus terug te brengen is < Het gaat om kinderen die buiten de traditionele gezinssamenstelling opgroeien zonder ouders die niet naar school gaan en alleen met elkaar optrekken. Het was voorspeld dus. Ik heb in Amerika echte armoede gezien blanke kinderen Onze reporters zitten in New York en weten dat hierover berichten een retourtje Nederland betekent. Ik ben erg benieuwd hoe dit zich verder ontwikkeld

  • @Hugoden
   Na Flynn is het over voor Trump.
   Interessant artikel: http://thesaker.is/the-neocons-and-the-deep-state-have-neutered-the-trump-presidency-its-over-folks/

   • @Cale
    Nee joh, laat je niet zo snel uit het veld slaan. Raad je aan zo min mogelijk van de media aan te trekken, zowel positief als negatief. Volg z’n twitter, hij spreekt het volk ook toe middels live streams. Gister heeft ie cnn abc etc. tot vijand van de Amerikanen uitgeroepen. Alles verloopt zoals gepland en niemand kan in de toekomst kijken. Trump ligt zwaar onder vuur maar vooralsnog deert het hem niet, dat met Flynn is klote maar zoals ik begrepen heb is het zijn eigen onnodige schuld. Schrale troost, via cnn nota bene heb ik vernomen dat Flynn actief zal blijven achter de schermen.

    • Speculerend : Stel dat Trump zijn beleid niet kan uitvoeren en hij de deplorables mobiliseert of als hij impeached wordt
     Dan zullen er andere krachten opgeroepen worden vermoed ik, andere dan de demonstrerende, feestende, vrouwen met levensgrote vagina’s maar mensen die honger hebben en werk eisen. Ik vermoed dat men Trump gaat paaien Iedereen heeft zijn prijs zelfs een miljardair

 29. Vanmiddag voert ie in Florida campagne voor 2020, bij cnn lachen ze ‘m daarvoor uit ‘nog nooit gebeurt, etc..’ maar ze lachen wel als een boer met kiespijn want ze kunnen ‘m niet volgen, ze krijgen geen grip op ‘m want tegelijkertijd vragen ze hardop af of dit wel een campagne voor 2020 betreft. Trump is dus al in twee dingen geslaagd; hij laat zien de msm niet nodig te hebben en ze hebben geen flauw idee wat ie de volgende keer uit de hoge hoed tovert. Je merkt aan bv cnn dat ze behoefte hebben aan een president die ze kunnen voorspellen en die zich laat intimideren/beïnvloeden door die msm. Trump is dus een hele harde noot om te kraken en vooralsnog lijkt het erop dat hij de bal terugkaatst en hun probeert te kraken. Benieuwd wat ie vanmiddag gaat doen.

 30. Btw @Cale, Mattis is belangrijker voor Trump dan Flynn. Gister werd door cnn een hoge pief van de navo geïnterviewd en die man was zeer positief over Trump tot zichtbare ergernis van de reporter, die quote zelfs een negatieve uitspraak van die pief (ik meen een Deen) tijdens de campagne van Trump waarop hij antwoordde dat de campagne verleden tijd is en Trump nu beoordeeld moet worden op z’n daden en die zijn volgens hem top. Waarop de reporter het nog een keer probeerde door verontwaardigd te doen over de ‘bedreigingen’ van Trump tegen de landen die zich niet aan 2% norm houden, tot wederom grote ergernis gaf die man Trump groot gelijk. Daarna minister van defensie van de UK, hetzelfde verhaal, zeer positief over Trump tot grote ergernis. Mede dankzij Mattis.

 31. Ja, ik hoop dat Trump blijft doorvechten. Dat is het beste voor ons allen. Maar de krachten tegen wie hij het moet opnemen zijn onvoorstelbaar groot. Het zijn de geheime diensten, neocons, big business die hem van binnen uit willen controleren zo niet vernietigen. En vergeet niet dat Trump een grote familie heeft. Met een (figuurlijk) pistool op je hoofd doe je niet veel meer.
  Maar je hebt gelijk, laten we het van de positieve kant bekijken. Want een sterke Trump regering doet afbreuk aan Brussel en Berlijn. En dat is het beste wat ons kan overkomen zo vlak voor de verkiezingen.

 32. Meeste van dit gevolg van social engineering zoals beschreven door edward bernays en anderen.

  • Kunnen we iets leren van het ecologische begrip ‘biodiversiteit’? Dat homogene resultaat moet vanuit die optiek een gruwel zijn

 33. Precies Heel beangstigend Als deze macht te groot wordt, mondiaal domineert dan is het echt Orwel. En worden we morgen in treinen geladen om in China te werken

 34. Bij dat mixen van rassen spelen de moslims wel vals. Die huwen alleen met hun eigen stammen. Zo wordt het natuurlijk nooit wat.

 35. De traditionele westerse cultuur is al vele eeuwen verdwenen, de huidige succesvolle westerse is eclectisch, dus alles behalve arrogant.
  De westerse eclectische cultuur kwam over de gehele wereld in contact met andere culturen, daarvan nam men delen over als die qua effectiviteit, smaak, economie, gezondheid, militair, filosofie interessanter waren.
  Kolonisatie heeft een positieve bijdrage aan veel culturen geleverd omdat het achterlijke culturen en economieën in contact brengt met geavanceerde, dixit Marx.
  Vast kunnen we nu wel dat de dekolonisatie , dus het uit cultuur brengen van Afrika slechts rampen heeft opgeleverd.
  Kijk naar Zimbabwe en de nieuwe ramp in voorbereiding Zuid-Afrika .

  • Sprx Ik wil je niet uit je droom halen maar zonder de Joden zijn wij Europeanen net zo slim als de gemiddelde Afrikaan!
   In de ogen van een Jood bestaan er alleen maar Joden en Goyim en de Goyim zijn apen en of ze nou zwart,geel of blank zijn dat onderscheid kent de Jood niet!

   • “zonder de Joden zijn wij Europeanen net zo slim als de gemiddelde Afrikaan!”

    Wat een ongelofelijk slapgelul, geen woorden voor.

    • Toen de Joden in Portugal leefde toen was dat een gouden periode voor portugal,toen portugal ze eruit gooide en ze massaal naar Nederland gingen toen ontstond voor Nederland de gouden eeuw en voor Portugal een onzekere periode.
     Toen de Joden nog in oost Europa leefde had men plannen om er Hollywood te stichten toe ze verjaagd werden gingen ze massaal naar Amerika en werd Hollywood daar gesticht en viel Oost Europa in verval,toen er Joden in de Arabische wereld woonde was dat een bloeiperiode toen de Joden vertrokken viel men terug in de middeleeuwen en zo kan ik nog wel even doorgaan!

     • @Dominic, je bent aan het raaskallen. Zeg niet dat joden geen positieve bijdrage geleverd hebben aan de wetenschap etc.. maar jij stelt dit: ‘zonder de Joden zijn wij Europeanen net zo slim als de gemiddelde Afrikaan!’. Het punt is, je hebt zwarte Afrikaanse joden.

 36. Leer de geschiedenis Dick,en je zal erachter komen dat de hele wereld gevormd is door Joden!
  Communisme,democratie,feminisme zijn allemaal bedacht door Joden,onze hele beschaving is bedacht door Joden.
  Televisie,computers,mobiele telefoons is allemaal Joodse technologie!
  Alles wat we de komende 100 jaar aan vernieuwing krijgen zal uit de hoge hoed van de Jood komen.
  Hoogwaardige technologie staat gelijk aan magie en het is die magie die de Jood onderscheid van ons GOY!

 37. @Dominic
  Vermoeiend al die drogredeneringen, je had dus volgens jou ook het volgende kunnen stellen: “zonder de Joden zijn wij Europeanen net zo slim als de gemiddelde Aziaat!”

 38. @Dominic
  Dat ik niet eerder aan deze gedacht heb.. hahaha.. : “zonder de Joden zijn wij Europeanen net zo slim als de gemiddelde moslim!”

 39. De stoommachine betekende het begin van de industriele revolutie, waaraan we onze moderne tijd aan te danken hebben. James Watt was van protestants Schotse ouders. Een heel intelligente familie. Ik heb niets tegen Joden, zoals ik tegen (bijna) niemand iets heb. Maar dat Joden het patent op slim zijn hebben is onzin.

 40. Tja Dick daar komt het wel een beetje op neer!

 41. https://en.wikipedia.org/wiki/University_of_Bologna

  Zal wel aan mij liggen, maar ik zie die bakermat meer in Italië liggen. Bologna/ Padua/Genua daarna naar Engeland/Frankrijk.

  Hiermee wil ik niet beweren dat Joden dom zijn.

  Waarom Portugal ineens achteruit tolde? Simpel, de elite trok aan zijn stutten en liet het land dat ze hadden uitgezogen achter.
  Spanje ook een mooi staaltje van elite die geen ene donder gaf om bevolking noch hun eigen broeders. Toen de grond te heet werd was het dikke doei enne jammer lui, maar wij zijn weg.
  Napoleon was ook een voorbeeld hoe de bankierssector over de ruggen van Sam en Jean zich verrijkte. De bode van de Rothschilds was eerder in Londen. Napoleon won! Mja aandelen werden op de markt gegooid en Warburg kocht ze op. De echte bode arriveerde: Napoleon lost. Zwaai naar de miljoenen!

  • Ach slimme mensen verhuizen steeds weer na gebieden waar je kunt oogsten. Zaaien dan doen anderen

 42. @ Dominic
  Amerika bestaat voor ruim 70% uit blanken, voor 13 % uit zwarten en voor 15 % uit latino’s ( ook halve Europeanen ) en 2% Aziaten. Dus dat gemengde valt nog wel mee.

  • Ja maar de blanken vermenigvuldigen zich niet zo snel meer dus over 30 jaar is dat al aardig gelijk getrokken.
   En zelfs al zal de meerderheid gekleurd worden dan nog zal Amerika de grootmacht zijn!

   • “En zelfs al zal de meerderheid gekleurd worden dan nog zal Amerika de grootmacht zijn!”

    Als het aan de goedmensen en de democraten ligt heft Amerika de grenzen op en dan heb je geen Amerika / VS meer, de wereld is van iedereen..

    • Juist Het begin van de echte beschaving begon toen mensen zich gingen domesticeren, dorpjes, gemeenschappen gingen vormen welke ze moesten beschermen tegen….?

 43. “verschillen in afkomst nieuwsgierig maken”

  Jahaa, daar slaat die kosmopolitische troela wel de spijker op de kop!! Degenen die naar hier komen zijn inderdaad heeuul nieuwsgierig naar bijvoorbeeld -en dan met name naar het ontstaan ervan- ons Sinterklaas fee.. ..eeuuh.. cadeaufeest en het Kerst fee.. ..eeuuhh.. midwinterfeest en het Paasfee.. ..eeuuhh.. voorjaarsfeest.

  Zei het een tijdje terug al; het is net alsof een groot deel van de bevolking besmet is met een virus waardoor de realiteitszin volledig verdwenen is.

 44. En deze groep heeft vrijwel alle media in handen en daarom zal ook bij de as. verkiezingen de overgrote meerderheid weer op de partijen van de regentenkliek stemmen. De hetze tegen Trump laat zien dat wij te maken hebben met media van de laagste soort: de smerigste blubber uit het riool. NOS, RTL, NPO, alle kranten en alle omroepen: alles is door en door politiek correct, multikul, pro islam, pro import van achterlijkheid en pro EUSSR.
  Want zelfs een grote groep die het niet met hen eens is, laat zich toch door deze kliek en media indoctrineren . Het zal de kudde duur te staan komen.

  • Het is gewoon interessant en belangrijk welke groep nu de macht krijgt Kortom de 1% versus 99% of geld versus bruut geweld
   Bijna zeker dat dreigingen, vijanden en oorlog als instrumenten gebruikt gaan worden. Roosevelt was maar wat blij dat hij aan WOII mee kon doen. Het loste de 1933 crisis op en bracht Amerika naar de Wereldtop en in het Heelal.
   Nu moeten de Europeanen voor miljarden USA wapentuig kopen en waarom?

 45. Kleur van het vel en ogen. De IQ meetlat, na de Columbus ontdekking.
  Daarvoor, vanaf jaar 500, geloven in, de meest gebruikte meetlat. Van 500 tot 1500 maakte niemand zich druk over kleur van vel of ogen. Er bestonden geen paspoorten of reis visa om van A naar land B te gaan. De kerk was de staat die èèn ding eiste van zwart, groen, paars, of wit mensen . Dat was eerbied voor gezag van kerk en koning. Een ongelovige toen kan vergeleken worden met illegaal vandaag. Na 1500 gingen ogen open van Europese onderdanen. Thuis was alles verdeeld en opgeknipt tussen koning, getrouwen, en kerk. Spanje en Portugal legden het fundament van vel wit en ogen blauw door geloof de èèn, ongelovig, elk andere kleur. Dat werd de voorloper van het latere paspoort. Dat resulteerde in een landelijke gouden eeuw. Met, ironisch, geloof, nieuw, als grondslag. Om dat om te zetten, vandaag, in een slachtoffer rol, is begrijpelijk, ook de haat tegen Rusland, zij stopten dit op kleur gebaseerde…

  • “Van 500 tot 1500 maakte niemand zich druk over kleur van vel of ogen”

   Het behouden van bloedlijnen zijn ouder dan de weg naar rome. Oké niet onder het klootjesvolk en dat hoefde ze ook niet want ze kwamen niet verder dan het dorp. Maarr.. volgens mij komt het stenigen van verkrachtte vrouwen (door bv andere stammen) voort uit het behouden van bloedlijnen. Stammen houden zich wel degelijk bezig met bloedlijnen, duss.. Alleen wanneer blauw-ogigen het doen dan is het fascisme, hoewel ariërs bruine ogen hebben. Dus hoe zit dat eigenlijk?

   • Een in veel opzichten grote zwarte man legt het het nog eens uit:

    https://www.youtube.com/watch?v=HqiWFLsgVi4

    I hate nobody, but I love my people……

    • “I hate nobody, but I love my people……”

     Dat kan je als blanke echt niet zeggen want dan zijn de rapen gaar en denderen de treinen naar het Oosten.

 46. Schitterend Die hypocriete blanke BBC man die maar niet wil discrimineren en die zwarte Mohamed Ali die dat, niet hypocriet, wel doet. En zo is het Ik heb diep medelijde met een blanke vrouw die een zwart kind heeft Mohammed Ali legt het u uit!
  Ooit een show gezien van Chris Rock? echt lachen en Niks goe mensen met een schuldcomplex.

 47. Ja een punt Die bloedlijn Het zit diep in ons besturingssysteem ingebrand. Rationeel niet te begrijpen – Het huwelijk consumeren in bijzijn van getuigen. enz enz

 48. “blanken met blauwe ogen zullen tot het verleden gaan behoren”

  Behalve bij de nazaten van de elites zoals bijvoorbeeld de bloedlijn van de oranje’s, de elites (van over de hele wereld in alle kleuren) blijven hun bloedlijnen nauwkeurig beschermen en in de gaten houden zoals de elites altijd gedaan hebben. Maar tegen die tijd leven die mensen, zoals nu al deels gebeurt, op privé eilanden. De rest zal leven als ontaarde grijze éénheidsworsten met enkel als doel produceren en consumeren ter eer en glorie van de elites die hun bloedlijnen wél nauwkeurig in de gaten houden en beschermen. Maar ja, de schapen hè, die trappen met open ogen in het bedrog van de water predikende wijndrinkers. Je kan het de schapen niet kwalijk nemen, het zijn gedomesticeerde wezens die niet zonder herders kunnen, ook al worden ze door de herders naar het slachthuis gedirigeerd.

 49. Overigens, bedenk ik net zelf, het grote Romeins rijk ontstond door toedoen van Romeinen.
  Tegen de tijd dat Rome ten onder ging was daar ook sprake van een multiculturele samenleving. Er woonden ca 2 miljoen mensen in Rome en die kwamen uit alle windstreken van het groot Romeins rijk. En ook godsdienst speelde daar een grote rol in. Hoewel onderbelicht door historici, is de multiculturele rol in de val van grote beschavingen en kleine beschavingen, de voornaamste oorzaak.

  • Observer59,
   We moeten van de geschiedenis leren, zeggen ze wel eens. Maar de conclusie dat multicul niet zo verstandig is, die conclusie trekken de linksmensen nooit. Ook de holocaust zou tot die conclusie moeten leiden. Maar volgens links is de “les die we van WO2 leren” dat we de multicul moeten omarmen. Linkslogica=antilogica

 50. Inderdaad kwam er een versoepeling in de eisen om Romeins Staatsburger te worden, waardoor er een enorme toestroom ontstond van “barbaren” die op de rijkdom van Rome afkwamen en nog nauwelijks beperkingen zagen om het staatsburgerschap te krijgen. Net als nu feitelijk.

 51. Zulke mensen zijn een gevaar voor onze samenleving. Die zouden net als de koeien, de varkens en het pluimvee, zodra door een virus besmet, een spuitje moeten krijgen.
  Het gevaar voor contamineren is namelijk levensgroot.

 52. In zekere zin bestaat zo,n wereldsamenleving al,joost.
  Dat is namelijk Amerika en ook al is Amerika vaak verdeeld het functioneerd wel als een geheel dus ook al leven zwarten en blanken en Aziaten vaak langs elkaar heen.Voor Europa is dat een moeilijker verhaal omdat Europa altijd een blank continent is geweest en Afrika altijd een zwart continent is geweest.
  Azie is iets gevarieerder omdat een deel blank is een ander deel islamitisch en weer een ander deel geel en dan heb je ook nog de Papoea,s die zich weer niet verbonden voelen met de Dajaks.
  Feit is wel dat het mogelijk is en dat zien we ook in Zuid Amerika en Canada en zelfs in Australie.
  Europa en Afrika zijn gewoon moeilijke continenten om er Multi-cult samenlevingen van te maken en dat zie je al bij de EU.
  Zelfs verschillende blanke rassen kunnen moeilijk samen in een unie ook in Azie zie dat,Indiers kunnen moeilijk door 1 deur met Chinezen en Chinezen hebben weer niets met Japanners.
  vervolg………………………..

  • ……….Maar er bestaat in Amerika een gedachte dat een verdeeld Europa altijd problemen geeft,we hebben dat kunnen zien met Hitler maar ook in Joegoslavie waar na honderden jaren in ene weer de vlam in pan sloeg omdat de Slaviers vonden dat de Bosniers en Kosovaren maar een soort van Turken zijn!
   En om die reden zijn er mensen die vinden dat Europa een soort van mix van rassen moet worden,tja persoonlijk denk ik dat dat niet gaat lukken maar de gedachte erachter begrijp ik wel en die zogenaamde wereldregering met 1 taal en 1 religie bestaat eigenlijk wel al een beetje en dat is dus Amerika.
   Ik bedoel we spreken al bijna allemaal Engels kijken allemaal naar Amerikaanse films Luisteren wereldwijd naar Engelstalige muziek en bovenal we adoreren allemaal de Amerikaanse religie namelijk die van het Geld!

 53. @Dominic

  ‘Azie is iets gevarieerder omdat een deel blank is een ander deel islamitisch en weer een ander deel geel en dan heb je ook nog de Papoea,s die zich weer niet verbonden voelen met de Dajaks.’

  Ehhh, moet ik met die zinsnede? Blank/ islamitisch Papoea…..
  Koekoek! Het islamitische ras?
  Ow ehh even een wake up call, het grootste deel van Azië behoort tot het Mongoolse ras en dat heeft niets van doen met religie.

 54. ja en….maar in Azie wonen wel de meeste moslims op aarde!

 55. Maar we hebben politici, hè… mensen die we héél goed betalen om onze belangen te vertegenwoordigen en zulke desastreus-grote gevaren tijdig op te merken.
  Niet alleen doen die hun plicht duidelijk niet, maar zij lijken geheel en al achter de komende ( bezig zijnde) ramp te staan… de ondergang van de eigen cultuur toe te juichen en te faciliteren.
  Geen van buiten binnen vallende vijand zou onze cultuur de verschrikkingen aan kunnen doen, want deze zogenaamde eigen-volksvertegenwoordigers aanrichten.
  Het is een doelbewuste uitholling.
  Er zit een agenda achter.

 56. Ik kan nog zo hard schreeuwen ‘de wereld is van iedereen’, als ik buiten europa reis moet ik toch echt m’n paspoort tonen en vaak ook een visum met een kans geweigerd te worden. Zelfs als ik naar een 3e wereldland reis, dus hoezo ‘de wereld is van iedereen’? ‘De wereld is van iedereen’ zou enkel waargemaakt kunnen worden als alle grenzen over de gehele wereld gelijktijdig opgeheven worden. Waar de westerse globalist mee bezig is is te vergelijken met een land dat beslist heeft niet meer aan de rechterkant van de weg maar aan de linkerkant van de weg te gaan rijden en ze beginnen in eerste instantie enkel met de vrachtwagens aan de linkerkant te laten rijden. Er is maar één uitkomst mogelijk en dat is een catastrofale ramp.

  • Dat van die paspoort:
   Zelfs in een hotel in Luxemburg moest ik mijn pas tonen al had ik mijn kamer geboekt met VISA.
   Dit de maandag na het Bataclan weekend waarbij ik 3 grenzen ongemoeid voorbij reed met 130 km/uur en de volgende dag weer terug.

 57. “Tegenover zoveel wezenloze groepsverdwazing is geen kruid gewassen.” Jawel, buskruit, ben ik bang.

 58. Overigens, in FTM staat dat de Europese commissie werkt aan financieringen van de schatkisten via gedeelde obligaties, wat in feit Eurobonds zijn. De commissie doet dat alleen als ze weten dat Rutte en Merkel door de pomp zijn, en dat zijn ze. Ik denk dat Rutte al getekend heeft.
  Het betekent op termijn de totale vernietiging van onze soevereiniteit. De media zullen dit onder de pet houden, ja, zullen dit verkneuterend aanschouwen. Het betekent bijvoorbeeld dat als Rutte onze schatkist financiert hij dit moet doen met een rente waarin ook het Griekse risico is verdisconteerd. Het betekent ook dat de Grieken tot in alle eeuwigheden geld kunnen lenen tegen dezelfde rente als wij, dat ze kunnen doorgaan met het niet betalen van belastingen en riante pensioenen, want ze zullen en moeten in de Eurozone blijven.
  Ik zie het kortom somber in voor onze kinderen. Uiteindelijk zal de media zich ook wel neerleggen bij de Sharia, want daar zal wel mee te leven vallen. Oh ja, Europese rechters…

 59. De linkse nuttige idioten laten zich inzetten voor de agenda van ‘deep state’.
  Hier een inkijkje in de ‘deep state’ en haar agenda.
  Duurt ff, maar dan weet je wel wat…:
  .
  If you think you can handle the truth, well here it is folks:

  https://www.youtube.com/watch?v=Y_6XbOPqoTU

 60. Je ziet dit denken terug bij Journalisten. Nu in Amerika een man in het witte huis zit, die niet het globalistische denken aanhangt moet hij kapot. Dat moest hij al tijdens de verkiezingen, maar nu moet hij linksom of rechtsom kapot. Trump zei zelf tijdens de persconferentie dat hij een chaos erfde, hij noemde een aantal zaken op, zoals de chaos in het Midden Oosten. Maar Obama kwam ermee weg, want hij is de ideale NOS president. Ook over Wiki Leaks, waaruit blijkt dat Libie kapot moest van Hillary omdat hij geen dollars meer wilde voor zijn olie, hoorden we niets. Want Hillary is een good guy. Ondertussen gaan de koersen in Amerika naar tophoogte omdat beleggers denken dat met de plannen van Trump de economie weer zal groeien, bedrijven komen terug. Als dat onder Obama gebeurde had de NOS dit triomfantelijk gemeld. De media is weer tevreden als er meer meer moslims komen als suikerfeest een nationale feestdag wordt. Wij hebben een media die compleet losgezongen is van de…

  • Edmond V.O. Katusz

   17 februari 2017 op 15:30

   ” Nu in Amerika een man in het witte huis zit, die niet het globalistische denken aanhangt moet hij kapot.”

   Op het ogenblik denk ik, dat president Trump vooral zichzelf aan het kapotmaken is. Ja, ja, natuurlijk zijn alle nieuwsberichten over al die mensen die slinkse streken hebben uitgehaald of die ontslag nemen of niet willen meewerken stevig aangedikkkkt, maar toch.

   Zelf ben ik behoorlijk teleurgesteld in zijn houding t.a.v. Rusland. Allerlei soorten zwalkende opmerkingen zetten geen vredige zoden aan de dijk en ik denk dat ze in Rusland met argusogen dit alles waarnemen en dat president Putin het er het zijne van denkt, maar deze sluwe vos laat zich niet in de luren leggen. Trump moet op dit gebied veel beter voor de dag komen.

   Als ik Amerikaan geweest was, dan had ik moeten kiezen uit twee kwaden, waarbij mevrouw Clinton in mijn optiek een regelrecht sadistische moordenares is, dus zou het Trump geworden zijn of toch een onafhankelijke kandidaat; d’r waren er…

 61. Europeans have been persuaded to commit an ethnic suicide . . . But, as our situation deteriorates, the harsh realities of life will force the European people to open their eyes . . . and as [their] desperation and anger grows, the old instincts start working again. We are biological beings after all, and we have the will to survive, the need to protect our offspring, and the urge to defend our territory still intact. They cannot cannot erase all of these things from our genetic makeup. You can fight nature only so far, but once you have crossed the line, nature strikes back.”

  The collective beast of the Europeans will take over and replace the soft, polite, liberal and civilized superego. It is clear that when the beast takes over, tolerance and moderation step aside.”

  Uit: Iben Thranholm: European Men Need to Return to Male Hero Virtues:
  .
  http://www.renegadetribune.com/iben-thranholm-european-men-need-return-male-hero-virtues/

 62. Wederom een belangrijk artikel!
  Waar vindt je die “globalisten”? Met name in Amsterdam en de universiteiten. Verder lijkt me dat Nederlanders, praktisch als ze zijn, wel internationale handel en betrekkingen willen. Ook willen ze graag reizen juist om er eens uit te zijn en een andere cultuur op te snuiven. Ook die globalisten gaan op vakantie om eens van een lekkere paella of een originele churrasco te genieten. Of moet dat straks allemaal hutspot worden? Wat een waanzin. Ik noem Amsterdam omdat deze globalisatie ongein begint in de grachtengordel waar wonen in een duur Gouden Eeuw pand aanzien geeft. Lekker dubbel. Rotterdammers zijn van oudsher trots op hun handels en havenstad. De Friezen hebben een prachtige provincie met eigen taal. Elk dorpje heeft een dialect, Limburg haar gastronomie, vlaaien en carnaval. Om maar wat te noemen. Dan heb ik nog niet eens over alle afscheidingsgebieden in Europa, zoals het Baskenland, Catalonie, Venetie, etc. Globalisten willen een pot nat. De…

  • …De meeste mensen willen hun eigen identiteit en cultuur behouden. Globalisten zijn blinde egocentrische gekken.

 63. worden als en voor zover je geen idee hebt wie je zelf bent.
  Mensen die geen idee hebben van zichzelf, zijn óveral voor te porren.. ook voor hele nare dingen.
  Jezus zei niet voor niets over Zijn moordenaars, die Hem aan het kruis nagelden: ” Vader.. vergeef het hen… want ze wéten niet wat ze doen’.
  Uit niet-weten komt alle ellende van deze wereld voort, het is in feite de enige verklaring voor letterlijk elk kwaad.
  Boeiende materie.
  Mijn eigen boek, dat ik aan het schrijven ben, geeft in feite het: ” Her-inner je wie je bent” als enige oplossing voor deze wereld.. en de volgende wereld… aan.
  “Ken uzelf”, was ook hét advies van het Orakel van Dephi.
  Maar daarvoor zullen we de diepte in moeten.
  Niet iedereen wil dat.
  Niet iedereen kan dat.

  • Goh wat een wijsheid hoe gaat je nieuwe boek heten….Gielah en de avonturen van Gijs op de kinderboerderij ofzo!?

   • Als u echt een vráág hebt ( lees: een échte vraag hebt….) dan hoor ik het wel.
    U mag overigens best strikt aan de oppervlakte van de dingen blijven, hoor.
    90% van de mensheid blijft in de buurt van de oppervlakte hangen…. en keft alleen maar vaagjes wat in het rond, voor tijdverdrijf of om wat irritaties kwijt te raken….zonder ooit wat dieper en ernstiger te zoeken naar oorzaken of echte oplossingen.
    Ik zou zeggen: laat gerust álles wat u persoonlijk boven de pet gaat of waar u eventueel onrustig van zou kunnen worden liggen.
    Kijk er niet naar!
    Sla het over!
    Niemand wordt dan boos op u.

    Fijne zondag nog!

 64. Belangrijk artikel, dit…!
  Ik zag dat iemand op Twitter er al een reactie op gaf, die neerkwam op: kan wel zijn, maar dat gaat dan toch wel dúizenden jaren duren.
  Nu, dat lijkt me wat optimistisch… want het gaat nogal hárd.. dit proces van het de mensheid tot een kunstmatige eenheid bij elkaar prakken… en met behoorlijk wat ( psychologische) dwang erachter ook nog.
  Ja, er is natuurlijk een hoop geslaagd hersenspoelen.
  Dat ziet je in de USA in de gewelddadige protesten tegen Trump ( toen Obama bij zijn afscheid troostend opmerkte, dat hij nog steeds bij de mensen bleef… vroeg ik me meteen al af of hijzelf wellicht ook een sturende factor zou zijn in het verzet tegen zijn opvolger en diens ideeën) , maar eveneens in Europa en bij ons.
  We zien bij grote menigten, zoals Joost ook aangeeft, a. een verheven zelfbeeld en b. een opgeven van zelfbewustzijn.
  Dat lijkt een tegenstelling, maar een zelfbééld is niet het echte zelf.. en je kunt dus ook alleen maar gehersenspoeld…

 65. Sterk stuk, hulde.

  De overtuiging van die mensen is meer dan alleen een persoonlijke overtuiging; het is tevens een morele imperatief: *iedereen* moet zo denken — of is fout!

  Het merkwaardige is, dat deze ethische opdracht om de eigen ethnoculturele identiteit te laten oplossen in een geïdealiseerde mengelmoes meestal wèl alleen op inheemse Westerlingen van toepassing is. Als immigranten niet willen assimileren, dan moet dat gerespecteerd worden.

  Daarmee is dat cosmopolitisme zelf juist een merkwaardige expressie van Europees exceptionalisme.