Marokkaan lekt over Wilders zoals Marokkaan lekte over Van Gogh

Farid K., ongeveer dertig, van Marokkaanse afkomst, is een politieman die werkt voor de dienst Bewaken & Beveiligen, en was speciaal ingezet bij de beveiliging van Geert Wilders.  In die hoedanigheid zou hij gevoelige informatie gelekt hebben naar een groep Marokkaanse criminelen.

De Telegraaf meldt op basis van bronnen binnen de politie:

Binnen de politie wordt niet alleen gevreesd voor het lekken van informatie naar criminelen, zoals nu het geval zou zijn, maar ook voor het lekken van gevoelige informatie naar terreurgroepen. Dit omdat de scheidslijn tussen terroristen en criminelen soms flinterdun blijkt te zijn.

Ja, alle Kamerleden vinden het verschrikkelijk dat de beveiliging van Wilders faalde. Maar niemand benoemt het feit dat juist een Marokkaan lekte.

Dit alles komt mij bekend voor. Ik moest meteen denken aan het geval Ben A. Die werd na de moord op Theo van Gogh opgepakt.

Ben A. werkte voor de AIVD als tolk/vertaler:

Volgens de recherche had de AIVD-tolk een medeverdachte. Die verbleef waarschijnlijk in het huis van Mohammed B., de verdachte van de moord. Staatsgeheimen zijn bij de zogeheten Hofstadgroep terechtgekomen. Ook heeft de AIVD-medewerker gevoelige informatie gegeven aan een extremistische groep in Utrecht. De mannen die in die zaak werden gearresteerd, zijn weer vrij. Maar onder anderen de zwager van Ben A., wordt er nog wel van verdacht staatsgeheimen in handen te hebben gehad.

Het was in die tijd betrekkelijk eenvoudig voor Marokkanen, en met name voor Berbers, om in dienst te komen bij de AIVD, want ze zaten daar te springen om vertalers.

Nu is er bij de politie een uitgesproken voorkeur voor ‘etnische diversiteit’,  dus Marokkanen worden eerder aangenomen dan Nederlanders.

Er werken al teveel blanken, vond een politiecommissaris onlangs. En daar kreeg hij veel instemmende media aandacht voor.

Het wordt dus verantwoord geacht om etnisch te profileren bij de politie en andere overheidsdiensten wanneer dat leidt tot minder blanken, maar wanneer dit zou leiden tot minder Marokkanen, is het een schande.

Nu, bij Wilders, zien we waar dat beleid toe leidt, en destijds bij de moord op Theo van Gogh, hadden we het ook al kunnen zien.

Ik zeg niet dat we geen Marokkanen moeten aannemen bij gevoelige overheidsdiensten. Het kan soms van groot belang zijn om dat juist wel te doen. Maar wanneer het gaat om zulke super gevoelige posities als de beveiliging van nota bene Wilders, is dan niet eerder extra voorzichtigheid op zijn plek bij het aannemen van Marokkanen, in plaats van opzettelijk politiek correct wegkijken, wat nu kennelijk de beleidslijn is?

Toen, bij Ben A. ging het allemaal betrekkelijk eenvoudig:

Ben A. studeerde in 1996 af aan de universiteit in Nijmegen. Prof. dr. Kees Versteegh, voorzitter van de studierichting Arabisch en Islam: ,,Ik heb hem nog college gegeven. Daar heb ik geen levendige herinneringen aan.” Ben A. werd tolk bij de immigratie- en naturalisatiedienst (IND).

Ergens na september 2003 stapte hij over naar de AIVD, de algemene inlichtingen- en veiligheidsdienst. Bij de IND zei hij dat hij ging werken bij Buitenlandse Zaken. Er ging wel vaker een student van de vakgroep naar de AIVD, zegt Versteegh: ,,Die benadert dan misschien één docent. Maar omdat je daar niet met collega’s over mag praten, is niet na te gaan of de AIVD iemand heeft benaderd over Ben A.”

Het was in Marokkaanse kringen ook niet echt een geheim dat Ben A. werkte voor de AIVD:

Kennissen zijn verbaasd over de verdenkingen. Outman ben A. had naast zijn werk als IND-tolk een reisbureau, met een kantoor in Marokko. ,,Hij was een heel gewone man”, zegt Mustapha el Mousaoui van het Marokkaanse kantoor van Chafarinas-tours. ,,Ik denk niet dat hij erg gelovig was. Hij sprak nooit over religie en ik heb hem nooit zien bidden.” Een ander: ,,Lekken? Ik geloof niet dat hij zo’n stommiteit zou begaan.” Sommigen wisten dat Ben A. AIVD’er was. ,,Eerst wist ik het niet, later hoorde ik het via via. Ik heb het hem nooit gevraagd, dat vond ik niet netjes. Maar ik vermoedde dat het kon kloppen.”

Zo slordig was Nederland dus al na de moord op Pim Fortuyn.

We lijken weinig geleerd te hebben. Integendeel: Het belangrijkste probleem is volgens de overheid nu dat er te weinig Marokkanen bij de politie zitten. De poorten moeten wijder open. De selectie moet minder grondig. De veiligheid van Geert Wilders is dus minder relevant.

Dat is zeer verontrustend.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

29 Reacties

 1. Hopelijk levert het Wilders nog wat zetels op. Een flinke aanslag ergens in Europa zou natuurlijk nog beter zijn. Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat die aanslagen pas na de verkiezingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland zullen komen. Die terroristen zijn niet gek.

  • Eigenlijk stilletjes hoop je op een aanslag zodat Wilders en een paar anderen een enorme boost gaan krijgen (dat is wel zeker dan).
   te gek voor woorden, maar ja gedachten hè…
   NL is tot nu toe bespaard gebleven en dat is in mijn opinie met duidelijke reden. NL is met zijn zeg maar, ingewikkelde “structuur” moeilijk te beveiligen en daar komt nog bij dat er al jaren lang veel te weinig wordt geïnvesteerd in mensen (als die er al zijn), apparatuur en technologie. Schiphol is al jaren zo lek als een mandje en bij onze grenzen hangen alleen wat camera’s. NL is en blijft dus voorlopig een relatief “veilige” vluchthaven voor allerlei terroristen en ander gespuis dat zich hier al decennia lang veilig waant en vaak ook gewoon is. De toekomstige terroristen gaan zeker niet hun eigen nest en vluchthaven bevuilen. Tot voor zolang het duurt, want je kan er donder op zeggen dat het uiteindelijk ook hier een keer gaat gebeuren……

 2. Wat de huidskleur van iemand is mag nooit een punt zijn.
  Het gaat om gedrag.
  Als mensen 2 nationaliteiten hebben zouden er restricties moeten zijn.
  Die restricties zijn van toepassing bij het werken voor de overheid of semi overheid.
  Met name als er vertrouwelijkheid in het geding is en als het risico bestaat dat het land geschaad kan worden.
  Ook het goed screenen is een “must”
  Dus als een Marokkaan bij een belangrijke overheidsdienst werkt en hij heeft 1 paspoort toont dat aan dat hij volledig Nederlander is.
  Dat gedrag moet niet bestraft worden.Heeft hij 2 paspoorten,dan geeft hij aan dat er een band is met een ander land en dat kan niet.

  • Noord-Afrikanen, Tunesiërs, Algerijnen, Libiërs, Marokkanen en al het andere islam gespuis uit Noord Afrika en het gespuis uit de zandbak zijn per definitie niet te vertrouwen! Hun hele “cultuur” bestaat uit hypocrisie, eigen belang, liegen en bedriegen (gewoonste zaak van de wereld en algemeen geaccepteerd), wegkijken en 99 van de 100 hebben een Anti-Westerse houding en laten we het allerbelangrijkste niet vergeten de Taqiyya!!!
   Conclusie: absoluut niet geschikt voor persoonsbewaking en nog veel meer andere crucial functies op luchthavens etc.etc.

 3. Ik dacht van de week al: ze zullen toch niet weer een Marokkaan of andere pislamiet op zo’n positie hebben gezet. Maar jawel hoor, daar zijn we weer. Ik heb dat al eens eerder gezegd: als in dit land ooit een bijltjesdag komt, mag je mijn bellen. Ik schiet al die politici en ‘bestuurders’ die dit soort acties verzinnen, zo de nieuwe Waterweg in. Wat een graftakken.

 4. Een van de weinige punten waar ik het helemaal met Rutte eens ben is het streven naar een begrotingsoverschot en een lage staatsschuld, het fundament voor een goed en stabiel sociaal beleid.
  Vandaag werd bekend dat de staatsschuld als percentage van het BNP als een komeet daalt en we hebben ook nog voor het eerst in 10 jaar een begrotingsoverschot.

  Dat verdient toch wel een pluim, zeg ik als overtuigt fiscaal conservatief, wat niet perse betekent dat je een neo liberaal bent.

  • @Koffij

   Staatsschuld zet achter dat kruimeltjesbedrag van Dijsselbloem maar een paar nullen. Garantstelling, u weet wel gedeelde lasten, nieuwe lasten (nieuw spreekwoord). 220 miljard Koffij en dan heb ik het slechts over de garantstelling.
   Geldontwaarding dankzij de EU, steek uw neus even buiten de EU en u ziet uw euro minderminderminder worden.

   https://www.ftm.nl/artikelen/zijn-we-beter-af-met-de-gulden?utm_content=bufferd2f3f&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

   Mooi artikel van Jean Wanningen.

 5. De staatsschuld is nog nooit zo hoog geweest!al valt het percentage inderdaad wel mee. NL zweeft ergens tussen de 20-30 plaats.
  http://www.destaatsschuldmeter.nl/
  De verkiezingen komen er aan dus de mooie Rutte praatjes gaan direct na 15 maart de prullenbak in gepaard met allemaal lulpraatjes over hoe het toch iets anders moet als dat beloofd is. Bijna iedere! partij maakt zich nu al schuldig aan beloftes die nooit waargemaakt kunnen worden! Alleen al de formatie straks, zal 1 groot en langdurig drama worden en uiteindelijk uitmonden in een heleboel concessies aan de gedane beloften in verkiezingstijd. Voor alle partijen.

 6. Dit zal allemaal nog veel erger worden. Het absurde “diversiteitsbeleid” en de positieve discriminatie gaan door en wel steeds sneller. De politiek correcte dictatuur wordt machtiger en machtiger. Zie enorme hetzes tegen Trump, Wilders, “populisme”, “nationalisme” en de media die zich steeds arroganter opstellen. Vanmorgen bij WNL: De Winter van de Telegraaf die arrogant glimlacht als Arnold Karskens waarschuwt tegen de islamisering. En hem aanvalt. De Telegraaf heeft nog de gore moed zichzelf “rechts” te noemen: een vuil vod is het: pro regentenkliek en tegen alles wat zich tegen de gevestigde orde keert.
  En de bevolking laat zich maar indoctrineren en zal in maart weer verkeerd gaan stemmen.

 7. Helemaal eens met dit artikel, zoals altijd !
  Maar ik begrijp niet zo goed wat een AIVD “informant” met de moordaanslag op Theo van Gogh te maken heeft? Van Gogh werd gewoon op straat vermoord op een plek die hij dagelijks passeerde? Heb je daar geheime dienst informatie voor nodig? Misschien ben ik een beetje naïef…
  Verder ben ik wel eens met de strekking van het verhaal: Er uit met die onbetrouwbare moslims. Twee paspoorten, twee loyaliteiten. Dan wint de godsdienst en dat is Islam. Simpel toch?

  • Maakt niet uit. Met 1 (NL) paspoort blijven ze ook loyaal aan de islam.

   • “Maakt niet uit. Met 1 (NL) paspoort blijven ze ook loyaal aan de islam.”

    Dat maakt het nog vreemder dat ze aan twee paspoorten vast blijven houden want als ze enkel een NL paspoort hebben kunnen ze ook nooit het land uitgezet kunnen worden (waar Wilders het over heeft en waar de sneeuwvlokjes acuut in de slachtofferstress van raken) al blazen ze de koning op. Nee, ben ervan overtuigd dat met slechts 1 paspoort het kaf van het koren gescheiden wordt en het sowieso enkel voordeel zal hebben, hoe je het draait of keert.

    • @Dick e.a.
     Het gaat over het hebben van twee nationaliteiten. Ik had in mijn vliegleven ook twee paspoorten, gewoon om gezeik te voorkomen. Maar heus, ik had en heb maar één nationaliteit.
     Het is in mijn ogen dan ook grote waanzin dat het toe wordt gestaan twee nationaliteiten te hebben. Kiezen of kabelen. U wenst Marokkaan te blijven, prima, u krijgt geen Nederlandse nationaliteit.

 8. De ‘populist’ frame schiet deze dagen niet aflatend door de ether. Het schijnt vreselijk te zijn, net zoals nationalist.
  Ja, want als je meer op hebt met een kleinschalige handelsnatie, dan schijnt men de gelijke te zijn van Hitler…. Bij mijn weten streefde die naar een groot rijk, maar ik zal wel wat missen.
  Maar ja, het schijnt ook aardig gelukt te zijn om van de moslims de nieuwe joden te maken. Dat de vergelijking rammelt schijnen velen niet te zien. Sterker, met deze belachelijke verdraaiing van feiten zien de vingerwapperaars kans om hun eigen jodenhaat te verdoezelen, immers ze zijn pro islam en op een onnavolgbare wijze zijn dat semieten……

 9. Als net geregistreerde stemt het mij zeer gelukkig te ontdekken dat niet alle hoop verloren is. Normale reacties op afschrikwekkend nieuws zonder idiote spelfouten met boven gemiddeld taalgebruik. Gelukkig, het is waar dat ook ‘hoger opgeleiden’ door krijgen wat er aan de hand is. Ik heb nog hoop dat het toch niet te laat is. Ik wil er (nog) niet aan dat de strijd met het Trojaanse leger al gestreden is. Dank aan u allen voor het zien van het licht.

 10. De hele dag de radio aan en geen bericht dat het een Marokkaan was.
  Toen ik het bericht hoorde dacht ik meteen dat dat wel eens heel goed mogelijk kon zijn. Blijkbaar vond de NPO het niet de moeite van het vermelden waard of moet ik er eerder aan denken dat het door onze overheid opgelegd is, de aanstichters van het Fake-nieuws. Is het dan onrealistisch om te veronderstellen dat de “lone wolf” al geregeld is en dat de gelekte info de detailinfo is van het reis en bezoekschema van Wilders voor de komende weken. Ik hoor ze het alweer, in het begin suggereren en later bij herhalingen en in steeds sterkere bewoordingen zeggen, hij had het wel aan zichzelf te danken………… net als bij Fortuyn en zijn voorgangers.

 11. Bij defensie en politie geen dubbele paspoorters, dat is het binnen halen van de verraders. Het paard van Troje is hier de luchtbel van de multikultoer. Meer allochtonen, meer diversiteit roepen politiek correcte krachten binnen het politiekorps, en dat zijn er vele vooral bij de leiding, want goed voor promotie Immers. De bovenliggende politiek is dol op de mislukte multíkul en die gaan over de aanstellingen. De politie mensen aan de basis staan van dat gehuichel te kotsen want zij willen betrouwbare collegas. De screening tav allochtone collegas blijkt steeds weer hopeloos omdat mensen met twee paspoorten nu eenmaal twee loyaliteiten hebben en de eerste loyaliteit ligt altijd bij hun landgenoten. Links had alweer een gat geslagen in de beveiliging, moest daar een kogel door?

 12. http://politiek.tpo.nl/2017/02/22/korpschef-politie-veiligheidslek-dienst-beveiligen-veiligheid-wilders-geding/ NEDERLAND BANANENLAND

  DIE MENSEN ZIJN VAN DE POT GERUKT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  AFTREDEN DIE HANDEL, dit is doelbewust gedaan……………………….., zoals met van gogh en fortuyn.

 13. Verbaast dit iemand nog??? Wilders moet en zal Kalt Gestellt worden. Links danwel rechtsom. Nederland is heel hard met Zweden aan het wedijveren om de titel “De meest naïeve Samenleving die zijn eigen ondergang faciliteert”. Zie “the Truth about Sweden” van Paul J. Watson. Ik weet waarom het merendeel van de Nl-er nog steeds apathisch langs de zijlijn staat te kijken en meer geïnteresseerd is in GTST. Maar het verbaast mij nog iedere dag. Ik vraag me af wat er moet gebeuren wil de NL-er van zijn reet komen en zeggen; “En nú is het genoeg!” Het is toch al te zot dat een democratisch gekozen politicus al 12 onder een steen moet leven vanwege Islamkritiek. En dan op zo’n manier de kat op het spek binden door een dergelijk sujet de beveiliging van Wilders te laten doen. Géén dubbele paspoorten op dit soort posities. Het is duidelijk waar iedere keer weer hun échte loyaliteit ligt. Leuker kan ik het ook niet maken.

  • Met wat pech wordt alles nog veel erger. Horrorscenario: links-eurofiele coalitie met o.a. D66, PvdA en GroenLinks in Nederland, eurofiel Emmanuel Macron president van Frankrijk (dus geen Le Pen) en eurofiel linksgekkie Martin Schulz bondskanselier van Duitsland. Krankzinniger kun je het niet krijgen. EUSSR in wording.

   • “EUSSR in wording”
    Soms bekruipt mij de gedachten ‘laat het maar gebeuren’. Ben een hetero man ben die opgegroeid is een volkswijk van een grote stad, m.a.w. ik red me wel en als de islam de baas wordt kan ik zelfs nog drie vrouwen erbij nemen. Maar de sneeuwvlokjes die het nu al moeilijk menen te hebben vanwege micro agressie, helemaal de vrouwelijke sneeuwvlokjes, gaan het dan helemaal meemaken, wie niet luisteren wil moet maar voelen. Het probleem is natuurlijk dat wanneer de westerse samenleving niet meer bestaat het ook niet terug zal komen, daarom wil ik ervoor strijden maar besef ook dat de sneeuwvlokjes dan nooit zullen begrijpen waarvoor ze behoed zijn en altijd ‘fascisten’ zullen blijven schreeuwen, omdat dat in een westerse samenleving kan.

    • Inderdaad, met de sneeuwvlokjes hoeft niemand medelijden te hebben. Die hebben zich toch policor laten hersenspoelen. Hun “fascist!” geschreeuw is schandalige aanstellerij want 99,999% van de mensen wil helemaal geen fascisme. Ze verzinnen dus een probleem om zichzelf mee te promoten en de macht te grijpen. MISDADIG dat zij de smerigste episode uit de historie MISBRUIKEN om hun geweld mee goed te praten. Helaas zullen er weer veel onschuldige slachtoffers vallen, zoals bij elk collectivistisch regime. Socialisme is gewoon fascisme met een andere naam.

 14. Tja, en weer voor de zoveelste keer heeft Wilders gelijk gekregen. Alleen nu komt het wel erg dichtbij.
  Wat zo verontrustend is is de wetenschap dat er zelfs bij de hoogst mogelijke screening die we in dit land hebben nog geïnfiltreerd kan worden. Wat zegt dit over de beveiliging van onze vliegvelden? Of andere zaken.
  Aan de andere kant. Pedofielen vind je zo dicht mogelijk bij hun slachtoffers als “hulpverlener”
  Bij de geheime dienst is de ultieme mol een directie lid zoals ooit bij de Britse geheime dienst.
  Dus je weet waar de honingpot staat waar de insecten op afkomen.
  Het wordt nog erger als de overheid zelf lijkt mee te werken zoals bij Abdul Quadir Khan die zomaar met atoomwapen plannen kon weglopen terwijl iedereen die er toe deed ervan wist. De klokkenluider kreeg straf. Ondertussen hebben de meest afschuwelijke landen dankzij Nederland de plannen in bezit. Dit land faalt in veel opzichten. Theo va Gogh, Pim Fortuyn, Janmaat, Wilders,…. Slachtoffers van het…

  • vervolg:Theo va Gogh, Pim Fortuyn, Janmaat, Wilders,…. Slachtoffers van het extreem linkse weg met ons mentaliteit waar Wilders en de PVV hopelijk de nieuwe richting kunnen vormgeven.

 15. Het probleem is eigenlijk dat men in de kring waar de Marokkaan werkte, wel vermoedens had. Je zou zeggen in dat soort functies zouden vermoedens voldoende moeten zijn om iemand een minder gevoelige functie te geven. Bijvoorbeeld door overplaatsen naar een andere functie in een hogere rang (om verwijt van etniciteit te voorkomen). Je ziet het, door de etniciteit durft niemand handelend op te treden. Dat is het echte probleem.

 16. En weer hebben we te maken met een totaal stompzinnig links uitgangspunt: de politie “moet” een afspiegeling van de samenleving zijn. Ik erger mij enorm aan zulke stupide denkbeelden. Het enige dat telt is betrouwbaarheid, vakbekwaamheid en geestelijke stabiliteit. Pragmatisme graag. Geen domme linkse uitgangspunten.

 17. Het omvolkingsprogramma gaat in de hoogste versnelling, met de gewone man en diens volksvertegenwoordigers als slachtoffers. Tegenstanders worden uitgeschakeld. En eurofiele linksgek Martin Schulz wil “vluchtelingen” in Duitsland stemrecht geven. Serieus. Kiezen de Duitsers voor de horrorcoalitie SPD + Die Grünen + Die Linke, dan tekenen ze dus keihard voor hun eigen ondergang. Want het multicul stemvee zal echt MASSAAL worden binnengesleept. Kritiek wordt verboden, geweld gecensureerd. Oostblok 2.0 dus. Het is ook allemaal zo enorm links-hypocriet. Want als je tegen grenzen bent, heb dan ook het lef om alle overheden op te heffen.

 18. Het is hilarisch, de overheden hebben er alles aan gedaan om bv kampers te onderdrukken en letterlijk klein te krijgen door hun 2 oorspronkelijke grote kampen te ontruimen en ze over heel NL in kleine kampen onder te brengen, nog liever in gewone huizen. Dit alles omdat kampers een criminele anarchistische parallelsamenleving zouden vormen. Nu worden al decennia parallelsamenlevingen geïmporteerd die helemaal niets met NL en haar inwoners te maken hebben maar wel overal voorrang krijgen. Het punt is natuurlijk dat een relatief kleine gemeenschap in NL zoals de marokkaanse waarbij meer dan de helft in aanraking met justitie is geweest en een bloedhekel hebben aan NL autoriteiten elkaar allemaal kennen middels bloedbanden of via via, de kans dat een willekeurige NL-marokkaan een marokkaanse crimineel direct of indirect kent is vele malen groter dan bij autochtonen.

 19. Geweldig die diversiteit. Is Koning Willy nog wel veilig?