Rutte gaf Erdogan macht hier door dubbele nationaliteit te bevorderen

Erdogan is een dictator in nood en een dictator in nood maakt rare sprongen. Eerst steunde hij ISIS. Toen de Russen de Turkse bevoorradingsvrachtwagens naar Raqqa bombardeerden, koos Erdogan ervoor te draaien en sloot hij een geheime vriendschapsdeal met Poetin. Daarmee creëerde hij een nieuw intern probleem, want ISIS is populair onder de Turkse bevolking. Turken die moslimbroeders vermoorden, dat oogt niet goed in de krant. En dan is er het Koerdenprobleem. Met hulp van een fakecoup wist hij zijn potentiële tegenstanders uit te schakelen. Nu wil hij middels een referendum nog meer macht naar zich toetrekken. Waarna hij de islamisering verder kan uitvoeren.

Het zal wel positief uitpakken voor hem, dat referendum. Het is helemaal niet nodig dat de Turkse staat de Turken in Europa nog eens extra onder druk gaat zetten. Toch kiest Erdogan daarvoor, want hij wil laten zien: Ik, Erdogan ben oppermachtig over alle Turken. Ook over de Turken in Europa, die massaal de straat op gaan met Turkse vlaggen, om hun onderdanigheid te betonen aan mij. Kijk, zo machtig ben ik!

In Nederland is het verkiezingstijd. Dat verplicht premier Rutte, die voor een nieuwe periode gaat, tot een tegenzet. Dat werd vandaag bekend. Op de Facebookpagina van Rutte staat te lezen dat hij alles ondernam om Erdogan te paaien, maar die wil zoals altijd het onderste uit de kan en toen moest Rutte wel een stapje doen, namelijk de landingsrechten intrekken voor de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Cavusoglu.

Een symbolische maatregel natuurlijk. Cavusoglu kan ook gewoon landen in Zaventem en zo de onbewaakte grens met Nederland oversteken, zoals al zovele illegale immigranten voor hem deden. Een landingsverbod is nog geen inreisverbod.

Rutte maakte ondertussen duidelijk dat wat hem betreft Turkse intimidatie op Nederlands grondgebied gewoon moet kunnen:

Nederland was met de Turkse autoriteiten in gesprek over het bezoek waarbij gezocht werd naar een acceptabele oplossing. Er was overleg gaande of de Turkse autoriteiten de bijeenkomst konden verplaatsen en een besloten, kleinschaliger karakter konden geven in een Turks consulaat of ambassade. Nog voordat deze gesprekken waren afgerond, dreigden de Turkse autoriteiten publiekelijk met sancties. Dat maakt de zoektocht naar een redelijke oplossing onmogelijk. Daarop heeft Nederland laten weten de landingsrechten in te trekken.

Dit alles is niet niks. Internationaal nieuws. Erdogan reageert daarop zoals Erdogan doet. Door Nederland ‘fascistisch’ te noemen. De ‘zachte krachten’ in Nederland komen ook meteen naar buiten, zoals de eeuwige diplomaat Ben Bot die vindt dat Nederland nooit hakken in het zand mag zetten.

Door dit soort uitspraken lijkt Rutte ineens een ferme man, wat hem sterker zou kunnen maken in de verkiezingsstrijd tegen Wilders. Let wel, het is allemaal beeldvorming. Rutte heeft het niet over het principiële punt dat Nederlandse Turken moeten kiezen voor Nederlandse politiek en dus het Nederlandse debat, in plaats van voor Turkse politiek. Rutte heeft het niet over het totale falen van de integratie die blijkt uit de Turkse obsessie met ‘hun land.’ Turkije dus. Niet Nederland. Ook niet na zoveel generatie ‘integratiepolitiek.’

En hij heeft het al helemaal niet over de Nederlandse politiek die dit gedrag van de Turken heeft beloond met het toelaten van de dubbele nationaliteit. Want dat is de crux. Uit zijn Facebook tekst blijkt dat:

Veel Nederlanders met Turkse achtergrond zijn stemgerechtigd voor het referendum over de Turkse grondwet. De Nederlandse regering heeft geen bezwaar tegen bijeenkomsten in ons land om hen daarover te informeren. Maar deze bijeenkomsten mogen niet bijdragen aan spanningen in onze maatschappij en iedereen die een bijeenkomst wil beleggen dient zich te houden aan aanwijzingen van het bevoegd gezag zodat openbare orde en veiligheid kunnen worden gegarandeerd.

Rutte maakt er een veiligheidsprobleem van. Maar het is een cultureel probleem waar we nu mee geconfronteerd worden. Hij, en al zijn medepolitici hebben boter op het hoofd. Ze hebben tientallen jaren multicultureel beleid uitgevoerd, en de dubbele nationaliteit was de formele ondersteuning daarvan. Het sluitstuk. Het punt waarop de Nederlandse politici ineens hun quasi morele jasjes gingen aantrekken, want: Twijfelen aan de loyaliteit van onze medeburgers met een immigratie achtergrond, dat was toch schandelijk?

Nu, met de Nederlandse Turken en hun Turkse vlaggen op de Erasmusbrug, hebben we gezien waar hun echte loyaliteit ligt. Bij Turkije. Turken zijn bereid elkaar in Nederland uit de tent te vechten om Erdogan. Nederland betekent niets voor ze. Ze zijn in de eerste plaats Turks, en de zittende Nederlandse politiek heeft dat aangemoedigd.

Er wordt niet meer officieel gemeten hoeveel Nederlanders een dubbele nationaliteit hebben. Dat is al een teken aan de wand. Het zijn er ondertussen veel meer dan 1.3 miljoen.

Het is zo eenvoudig: Laat Turken kiezen. Verplicht ze tot het opzeggen van hun Turkse nationaliteit. Blijven ze dat toch stiekem houden, dan zijn ze hun Nederlandse nationaliteit kwijt. Wat Turkije doet is niet onze zaak.

De dubbele nationaliteit is het Paard van Troje.

Dat is de schuld van Rutte. Die vindt de dubbele nationaliteit ‘geen probleem.’

En daarmee is hij het probleem.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

47 Reacties

 1. Ondertussen is het stof van de escalatie neergedwarreld en begint het spel duidelijk te worden.

  De Linkse, potentiële coalitiegenoten van Rutte prijzen hem nu zomaar de hemel in voor zijn ‘kordate’ optreden. Over dat hij dit puur deed omdat hij de hete adem van Wilders in de nek voelt hoor je niemand..

  Door het beeld dat nu gevormd wordt heeft Rutte een voordeel om het premierschap wederom binnen te halen. Voor het Links rapaille is dit de enige kans om mee te doen in een coalitie met de rubberen VVD van Rutte, dus het ophemelen zal nog wel even doorgaan.

  Ondertussen begint CDA’er Buma onbeschaamd PVV-taal uit te slaan, zonder bronvermelding uiteraard. Dit alles onder het goedkeurend oog van de media, die het kaltstellen van de PVV als voornaamste uitgangspunt heeft.

  Als dit smerige spel lukt is Nederland natuurlijk de grote verliezer want alles blijft dan bij het huidige verrotte wegkijken door zielloze carrière politici.

  Er is nog een klein kansje op een…

 2. Leo KarelJan

  12 maart 2017 op 13:24

  @ Wilfred Bakker:
  ja, Wilders heeft zeker een deal met Rutte gesloten: ik 12 jaar lang geen enkele vrijheid en jij een mooi leven. Word wakker Bakker!

  • Misschien moeten er nu mensen van de beveiliging van Wilders worden overgeheveld naar de beveiliging van Rutte? En Aboutaleb?

   Die mensen zijn echt een bedreiging voor de Turkse gemeenschap in dit land!

 3. Leo KarelJan

  12 maart 2017 op 13:08

  Rutte speelt weer een smerig spelletje: “stoer doen” alleen omdat de verkiezingen er aan komen en om Wilders de wind uit de zeilen te nemen.
  Na 15 maart gaat hij weer diep door het stof voor Erdogan en verandert er niets aan de multikul waanzin van de dubbele paspoorten en aan het geknuffel met islam en lieden die NL haten. De vijfde colonne zal zijn werk blijven doen: we kunnen nog van alles verwachten van lieden die NL haten en zich gewoon 100% Turk of Marokkaan voelen.
  Helaas zal een groot deel van de NL kudde weer in dit smerige spelletje geloven en denken dat Rutte het weer goed doet. Stem Wilders want anders zal deze beroepsbedrieger verder gaan op de weg naar de ondergang van NL : de man heeft geen scrupules.

 4. Wilfred Bakker

  12 maart 2017 op 10:17

  De tijd is aangebroken om naar de big picture te gaan kijken, Wilders en Rutte zijn goed opgeleide mensen, die samen hele goede vrinden zijn, het zijn Neerlands beste acteurs die de grote agenda dienen.
  We laten ons in met emoties die gecreëerd zijn door onze zogenoemde elite, kent iemand Klaas Vaak nog? Kom op, we zijn volwassen en worden behandeld als kinderen die zelf niet meer na kunnen denken.

  http://www.beyondthematrix.nl/nieuws-analyses/de-anti-turkije-houding-van-nederland-en-duitsland-voedingsbodem-voor-ottomaanse-ambities/

 5. Wilfred Bakker

  12 maart 2017 op 10:09

  Kom op mensen, blijf niet hangen….
  http://www.beyondthematrix.nl/nieuws-analyses/de-anti-turkije-houding-van-nederland-en-duitsland-voedingsbodem-voor-ottomaanse-ambities/

 6. Het fascistische straatgeweld van een deel van de Nederturken maakt een aantal dingen duidelijk, in de eerste plaats uiteraard dat de integratie van veel Turken in de Nederlandse samenleving compleet is mislukt. Bovendien is duidelijk dat het Nederlandse integratiebeleid van de afgelopen 50 jaar nutteloos en waarschijnlijk zelfs schadelijk is geweest. Wat moet er dan wel gebeuren?
  1- Zoals Joost zegt: we moeten af van de dubbele nationaliteit.
  2- We moeten de Turkse ambassade en consulaten in Nederland sluiten, want die functioneren als de commandocentra van de vijfde kolonne van Turkse nederfascisten. De ambassade mag worden geopend voor normale en noodzakelijke activiteiten, in Delfzijl.
  3- Diyanet moskeeen moeten snel worden gesloten, omdat zij, net als de diplomatieke vertegenwoordigingen van Turkije, functioneren, als broedplaatsen voor bedreiging van de Nederlandse openbare orde en de Nederlandse democratische rechtstaat. In die moskeeen wordt haat en dreiging gepredikt en…

 7. Dat gezwaai met die Turkse vlaggen, het lijken wel voetbalrellen; Turkije is onze club (tegen de Nederlandse club). Wat doe je dan in Nederland als Turkije jouw club is? Nederlanders die in den vreemde wonen, gedragen zich niet zo opdringerig en agressief tegen hun gastland. Dit alles komt voort uit misplaatste superioriteitsgevoelens vanwege de islam.

 8. Straks is Turkije een dictatuur en als je dan de Turkse grens overgaat zie je een bord met de tekst:
  “Deze islamitische dictatuur werd mogelijk gemaakt door de Europese unie”

 9. Ik kwam veel in Rusland Kaukasus, Georgië, Azerbaijan landen rond de zwarte Zee. Na 1990 verbaasde ik mij over de invloed van de Turken in die gebieden.
  Bram Vermeulen deed uitstekend verslag over wat er in Turkije gebeurde Hij liet zien hoe colonnes vrachtwagen naar Irak, Syrië trokken waar toen nog niets aan de hand was. Na wat zoekwerk in de geschiedenis kon ik duidelijk zien dat Turkije bezig was zijn Ottomaanse rijk te herstellen niet alleen zakelijk maar ook militair. In Irak zijn Turkse militairen. OK Ben Bot onze super diplomaat , “ik ken de Turken”, dacht de Turken binnen te halen naar Europa.
  Die naïve gedacht dat iedereen graag bij ons wil horen en dat ze dan vanzelf willen worden zoals wij??? dat is helemaal niet zo Hoe vaak maken wij die fout en keer op keer weer Lees het boek “De zijderoutes” van Peter Frankopan. Nu gebeurt het allemaal in Euro-Azie Denk eens als Erdogan

  • Erdogan is aan het uitstappen. Hij heeft altijd gezegd: “Democratie is als een trein, eenmaal op plaats van bestemming stap je uit”

   En bedenk dat de Europese unie van Turkije eiste dat de opgelegde seculariteit te niet gedaan moest worden, onder het mom van godsdienstvrijheid, en dat het leger niet meer dienst mag doen als hoeder van de seculiere staat.

   De Europese unie heeft stap voor stap de seculiere staat van Ataturk ontmanteld en vernietigd.

   De Europese unie is de architect van de Turkse islamitische staat.

 10. En de Turkse jongens moeten verplicht dienstplicht doen in Turkije. Ze zijn dus goed geoefend.

 11. Geen paniek mensen. Na de verkiezingen is het allemaal weer pais en vree hoor! http://www.ad.nl/dossier-aanloop-verkiezingen-tweede-kamer/gezamenlijk-campagne-uitje-ver-pissen-tegen-turkije~a4aa766a/

 12. De zwevende kiezer

  12 maart 2017 op 03:39

  De grote vraag is. Waarom heeft Rutte Erdogan de macht gegeven om dubbele nationaliteit te bevorderen. Boze tongen in aluhoedjesland beweren dat dit is omdat Nederland gechanteerd wordt door Turkije met het dossier Joris Demmink. Nu ben ik niet zo’n fan van aluminiumfolie maar krijg gezien de gebeurtenissen de afgelopen jaren toch steeds meer de neiging om naar de winkel te rennen en een doos te gaan halen. Zonder de hulp van de staatsmedia was DENK natuurlijk nooit echt van de grond gekomen. Zo zijn er tal van andere zaken die wel heel toevallig goed voor de Turken uitkwamen en slecht voor ons en in toeval geloof ik al lang niet meer als er politici er bij betrokken zijn. Dat Wilders dit niet gebruikt om totaal de vloer aan te vegen met de VVD zegt mij genoeg. Toch zal ik wel op hem stemmen in de hoop dat ik het mis heb.

 13. Het wordt steeds gekker.
  De minister wordt als een schreeuwend viswijf hevig protesterend in een andere auto gezet nadat ze opeens de beveiligde auto uitging. Onder politie begeleiding uitgezet over de grens….. Nou de eerste schaap is over de dam, hopelijk zullen er nog velen volgen. Ongewenste vreemdelingen uitzetten kan dus echt wel is hiermee bewezen…..
  Is dit nou de beruchte game changer waar iedereen het over heeft… ..?
  Voor Nederlanders die naar Turkije willen gaan voor vakantie… Ik zou niet gaan.
  Texel is ook mooi.
  Nou ja ik ga sowieso niet natuurlijk. Een islam land? No way.

 14. Edmond V.O. Katusz

  12 maart 2017 op 01:27

  Vervolg
  (Reken maar dat president Poetin iets dienaangaande in een vat heeft zitten en dat verzuurd niet, zoals wij weten. “De Russen stijgen langzaam te paard, maar rijden snel”, maakt niet uit of dat nu een apocrieve uitspraak van Bismarck is of niet, en “rucksichtlos” zou ik er nog aan toe willen voegen)
  Tschüß & Gute Nacht Freunde (Nein, ich rauche nicht)

 15. Edmond V.O. Katusz

  12 maart 2017 op 01:26

  De dubbele nationaliteit en vooral die niet eens dubbele onderhorigheid aan een land van herkomst zijn altijd al een probleem geweest voor dit soort lieden. Het verdwijnen van het Ottomaanse rijk ligt nog steeds zwaar op de maag. Maar zij kunnen zich niet voorstellen dat wij bezwaar maken tegen het ondermijnen van ons land. Wij zien dat dit kan leiden tot verdwijnen van ons land en daarin hebben wij geen trek. Even Snotneusliefhebsters en Van Mierlo-verkrachters daargelaten.

  Voorts zien we hier in werking de Wet van de Onbedoelde Onvoorziene Gevolgen. Als in 1952 Turkije geen lid was gemaakt van de NATO (brave helpers in Koude Oorlog) dan hadden ze nu een heel ander toontje aangeslagen. Dat vernietigen een Russische vliegtuig zou niet gebeurd zijn en als Erdogan dat in zijn hoogmoedswaanzin wél gedaan zou hebben dan zou Rusland genadeloos gereageerd hebben.

  (Reken maar dat president Poetin iets dienaangaande in een vat heeft zitten en dat verzuurd niet, zoals wij weten. “De…

 16. Update.
  Het lijkt er op dat de beveiligde auto van de Turkse minister op getakeld wordt en met de minister er in af gevoerd wordt.
  Je kan de zwaar beveiligde auto niet open krijgen……!
  Bizar…
  De turken denken gewoon dat dit Land Turkije is en menen hun zin door te kunnen drijven. Wat dit voor de verkiezingen gaat betekenen?? Maar voor het eerst doet Rutte iets wat Wilders 10 jaar geleden al zei… Ook de reden waarom Geert ooit bij de VVD wegging. Turkije komt niet bij de EU! Dit kan nog wel een heeel lang staartje krijgen waarvan de uitkomst ongewis is. Hopelijk 5 zetels erbij voor de PVV omdat het gelijk van de PVV weer eens wordt bewezen. De Turk is Geen Nederlander maar Turk en onderdaan van Turkije met dictator Erdogan.

 17. Oorlog in Rotterdam.
  Opeens wordt er een Turkse minister als ongewenste vreemdeling gezien en uitgezet.
  Maar dit kon toch niet volgens Rutte? We hadden toch open grenzen en het duurt toch 5jaar voordat alle procedures doorlopen zijn en de ongewenste vreemdeling daarna vriendelijk verzocht wordt om uit eigen beweging op te stappen. wat natuurlijk nooit gebeurd. En nou kan alles opeens wel?????De Turken denken dat Nederland een provincie van Turkije is en worden gek…. Misschien tijd worden voor de keus: Nederland of Turkije. Niet tevreden als Turk zijnde? Dan graag weer terug naar Turkije Wegwezen>>>>richting het Oosten. Niet tolerant voor intolerantie… Dit is ONS land! Als het met de Turken kan kan het ook met de islam>>>Wegwezen…!

 18. 100% Joost! Men moet maar 1 nationaliteit kunnen hebben.

 19. Een dictator die Nederland verwijten maakt aangaande ons democratisch gehalte. Totaal lachwekkend. Die Turken zetten hier vooral zichzelf compleet voor joker.

 20. Tja, of het Ja of Nee wordt in dat referendum blijkt helemaal niet zo zeker, echter, de Nederlandse en de Duitse Turken kunnen een ‘Ja’ de doorslag geven, en zo loodsen deze Turken hun staat in een theocratie.

  En dan te bedenken dat ze op Nederlandse scholen hebben gezeten en van alle vrijheid hier genieten.

 21. Turkse wet verbiedt campagne in het buitenland

  De Turkse regering mag geen campagne voeren in het buitenland. Dat zegt althans de Turkse kieswet, meldt het Duitse dagblad Die Welt vandaag. De Turkse regering breekt haar eigen regels door bijeenkomsten in het buitenland te organiseren.

  Volgens de Turkse kieswet is het niet toegestaan om in het buitenland campagne te voeren. De wet werd in 2008 ingevoerd, toen Recep Tayyip Erdogan premier van Turkije was. De wet stelt dat partijen niet expliciet mogen dingen naar de gunst van de Turkse kiezer die in het buitenland woont. Overigens omzeilt de Turkse regering dit verbod door te benadrukken dat er geen campagnebijeenkomsten worden gehouden, maar informatiebijeenkomsten.

 22. En dan te bedenken dat NL jaren afweergeschut op onze kosten inclusief bemanning aan de Turken hebben geleend om hun grens met Syrië te bewaken, we honderdduizenden analfabete Turken van het platte land die in Turkije geen nagel hadden om hun reet te krabben hebben opgenomen, die van al onze sociale voorzieningen, gezondheidszorg, etc.. gebruik mochten maken al waren het autochtonen. Zwaar positief gediscrimineerd zijn, daardoor al decennia bakken met geld naar Turkije kunnen sturen en dit is de dank die we krijgen, we worden voor nazi’s uitgemaakt. Goh, het was echt allemaal de moeite hè jongens, daar hebben we wel wat centjes voor over zo fatsoenlijk en empathisch als we zijn. We zijn echt compleet gestoord hier in NL, je krijgt NL (één van de rijkste landen van wereld!!) gratis bij een pakje boter, vind je het gek dat de Turken ervan uitgaan dat NL van hun is.

  Wat een waanzin weer, het wordt krankzinniger en krankzinniger, jongejonge..

  Sjeezus, velen zijn zo gebrainwashed…

  • …dat ze serieus menen dat het fatsoenlijk is om vrijwillig je land weg te geven. Hoe is het mogelijk, hoe kan je mensen zo totaal gestoord krijgen, hoe is dat in hemelsnaam mogelijk?? Normaal sterven mensen voor hun land, maar in NL moet je NL weg willen geven, dat is fatsoenlijk en anders ben je een racistische fascist. Heel eng allemaal!!!!

 23. Bijna 600 reactie op Zeit online n.a.v. het Nederlandse besluit. Bijna het voltallige Gesundes Volksempfinden is het met Nederland eens. Nederland heeft ruggengraat, zeggen ze daar.
  Als dictator Erdogan ons gaat boycotten (alle Turkse kebab-zaken worden hier gesloten?), kunnen wij tegenmaatregelen nemen: alle Turken met twee paspoorten, wordt het Nederlandse paspoort ontnomen. Dat wordt schrikken.
  Waarom zouden we hier een vijandig Turkije moeten aanvaarden? Die Erdogan raakt steeds meer van het padje. Zo’n partner moeten we niet willen. Ik vind die hele ontwikkeling van Erdogan dan wel weer een typisch voorbeeld van islamitische arrogantie met dictatoriale trekken.

  • Google op deze 2 woorden: “Kebab Bedorven”, en je weet dat het niet erg is als de Turkse kebab zaken worden gesloten, de helft is namelijk bedorven blijkt uit onderzoek.

 24. Het originele paspoort afnemen lost niet veel op. Neem een Turk zijn Turkse paspoort af en het blijft toch echt diezelfde Turk. Turkije zal zich niets aantrekken van het verbod op een tweede paspoort. Dus blijft Turkije invloed uitoefenen op Turken in NL. Het echte probleem is het soort mensen met hun specifieke mentaliteit die voor problemen zorgen. En die hebben we in grote getallen binnen laten komen. Inburgeren, op een enkele uitzondering na, gaat nooit lukken want de verschillen zijn te groot. Kijk maar om je heen. Een Noor of een Canadees met twee paspoorten, daar zul je geen last van hebben. Die gebruiken hun paspoort vooral als handig reisdocument. Of die Canadees nu op Trudeau stemt of niet zal ons een worst wezen. Het zijn moslims die het probleem vormen, telkens weer. Die hadden we nooit massaal binnen moeten halen. Dat is het echte probleem.

 25. Niet vergeten mag worden wie de wegbereider is geweest van de Turkse islamitische staat in wording. Dat was de EU. Die vond dat het leger niet meer de scheiding tussen kerk en staat mocht verdedigen. Barosso was lyrisch als zijn vriend Erdogan de verkiezingen won, want, zo vond hij, Erdogan was voor democratie want wilde de beperkingen die seculieren te turken hadden opgelegd terugdraaien. Daardoor zou Turkije moderner want vrijer worden. Daarom was Barosso ook zo blij als Erdogan opnieuw een verkiezingszege haalde. Die haalde hij omdat het economisch beter ging, dat kwam niet alleen door de EU maar met name door het creëren van schulden en doordat Amerika de Turken altijd financieel steunde. Daar lijkt nu een einde aan te komen, maar ik denk dat Erdogan nog net op tijd de totale macht naar zich toetrekt, waarvan de EU de wegbereiders zijn. De seculiere staat Turkije is niet meer. EU, bedankt!

 26. Het referendum dient maar één doel.
  Een tegenstem zal worden uitgelegd als een stem van een Gülenaanhanger.
  We weten inmiddels wat daar mee gebeurt.
  De lijsten van tegenstemmers zullen overal verspreid worden, ook buiten Turkije en de seculiere Turk zal moeten vrezen voor zijn leven. De grijze wolven ruiken bloed en macht.
  En Merkel, Rutte en al die andere eurofielen zagen dat het goed was.

 27. Het oude liedje. Totaal geen overzicht wat regeringsbeleid precies betekend voor nu en in de toekomst. Alle islam immigranten zijn hiernaartoe gekomen door politieke besluitvorming ook alle jihadstrijders, salafisten en kinderbruidhouders. De politiek creëert een probleem wat er eerder niet bestond waarna ze weer halfslachtig beleid verzint om het zelf gemaakte probleem aan te pakken . Dit noemen we in de volksmond werkverschaffing.
  Altijd ten kostte van de eigen burgers die dit zoveelste faal experiment moet welgevallen….
  NEEEE!
  Niet meer!
  Dus wordt het PVV en als je iets nieuws wil: Fvd. De man die constant onze waarden en onze samenleving wil behoeden en beschermen moet de grootste worden. Dat heeft onze Geert Verdient! Op naar 40+ zetels.

 28. In de relaties tussen Turkije en Nederland speelt ook altijd nog de Demmink-affaire, op de achtergrond.
  De Turken hebben bewijsmateriaal.
  Nog een reden waarom Rutte niet al te hard kan optreden & chantabel is.
  En het is dankzij Wilders dat de hele politiek nu streng is richting Turkije.
  Hoezo is een stem op de PVV een verloren stem?
  Dit is allemaal het Wilders-effect.

 29. De wijsheid van deze Nederlandse generatie. Leg dat langs de lat die 500 jaar geleden begon. Wat opvalt van het thuisfront, toen, was de dominerende rol van religie op het gebied van wetgeving. De beste stuurlui staan aan wal, spreekwoord, werd toen uitgevonden. Op schepen, toen, in welke functie ook, hoog IQ was normaal. Van bouwers tot bemanning, het beste was toen beschikbaar. Tot vreugde van wetgevende religie idioten die, ook toen, er een puinhoop van maakten. Wat beleggers, toen, schatrijk maakten. Piet Hein, zilver, voldeed ook toen niet aan staatsvoorwaarden van 110% dekking. Deze, en vorige generaties, gebruikten dat standpunt, denk zakken vullen, als het toppunt van IQ aan het werk. Het resultaat vanaf toen. Dat sluit in lang leve Napoleon, Hitler, en nu Erdogan. Trump stak hier een stokje voor.

 30. https://twitter.com/TRDiplomacy/status/840545288506990592 Lees (Engels) daar even wat er voor smerige laster de lucht in gegooid wordt. Wat mij betreft kan het niet hard genoeg klappen nu. Laat de lelijke pestbuil maar in al zijn ranzigheid openklappen. Misschien dat dan de oogkleppen é.i.n.d.e.l.i.j.k. eens af gaan. “We” hebben hier tientallen jaren het Paard van Troje lachend binnen gehaald. En degenen die er iets van waagden te zeggen werden Kalt Gestellt als Nazi’s, Islamofoben en xenofoben. Welnu, zie hier het resultaat. We worden geschoffeerd en weg gezet, tot op het bot beledigd door een megalomane dictator. Nederland moet nu maar één ding doen en dat is de poot stijf houden. U kiest óf voor Turkije en dan is dáár het gat van de timmerman. Óf u kiest voor NL en zet u voor 100% in. Uw onhebbelijke religie bedrijft u maar achter de voordeur. Géén uitzonderingspositie meer. Er zijn geen andere smaken. De tijd van stuitend naïef zijn en pappen-en-nathouden is wel voorbij.

  • @Sjefke
   Men heeft niets geleerd van Wenen, noch van WO1 en 2. Men schijn vergeten te zijn dat Turkije ons beide keren niet welgezind was. De tweede maal konden ze net voor bijltjesdag de goede kant kiezen, maar daar is zo’n beetje alles mee gezegd.

   • @Toetssteen. De mensen zijn zo ongelofelijk hardleers. Het staart ze recht in het gezicht en ze zien het nóg niet. De gebeurtenissen van vandaag konden wel eens heel wat ogen openen wat betreft die “geweldige” Multikul. Het is overduidelijk waar de loyaliteit van de Turken hier ligt. En het is niet híer. Ik ben die lui zo ontzettend zat! Dat constante gezuig, gedrein en getraineer. Ze spugen een heel volk collectief in het gezicht en dan zijn ze nog gepikeerd ook als er dan eindelijk een tegenreactie komt. Wat mij betreft allemaal een postzegel op de kont en enkeltje Turkije. Kans gehad, kans verkeken. Dagdag en dikke doei.

 31. Sint Nicolaas

  12 maart 2017 op 08:36

  Volledig mee eens beste Sjefke. Sint zou er graag nog iets aan toevoegen. Zoals de ontwikkelingen zich opvolgden afgelopen avond en nacht werd ons weer ( weer ! ) eens duidelijk gemaakt wat de stand van integratie is onder de Turkse ( en de rest van de ) medelanders. NOT ! Zoals vaker geplemt, het hele zooitje leeft in een parallelle wereld NAAST die van ons. Men woont in NL maar leeft als in Turkije of wat voor andere bananenrepubliek dan ook. Treffend was een “demonstrant” die zei dat hij wachtte op “zijn”minister van familiezaken. Kom daar straks nog op terug. Hoezo “zijn” minister ? Je woont in NL, jouw ministers zitten in Den Haag ! Sint zijn ministers zitten in Oslo, niet in Den Haag. Dit kleine voorbeeld spreekt boekdelen over de loyaliteit van deze Turken die zich middels een NL paspoort ook NL mogen noemen wat uiteraard een farce is !

  • Sint Nicolaas

   12 maart 2017 op 08:46

   We zijn inmiddels 2 a 3 importgenaraties verder en de hele integrering is een wassen neus gebleken. Die potentaat in Ankara weet dat en hij heeft een zeer lange arm en weet dat er een paar hoenderhokken in €uropa zijn waar verkiezingen aanstaande zijn dus gooit hij met een big smile een paar flinke knuppels er in om de boel op stang te jagen. Het is volslagen van de gekke dat een zich tot dictator ontpoppende potentaat campagne gaat voeren in andere landen voor een grondwetswijziging die toestaat dat diezelfde potentaat meer macht naar zich toe kan trekken. En diezelfde krotenkoker heeft het over democratie ? Zet heel NL en Duitsland weg als fascistische regimes ? Hear hear ! Hij die via een zelf in elkaar getimmerde staatsgreep duizenden mensen opsluit, ontslaat, intimideert en bedreigd. Hij die de Armeense genocide ontkent en tot taboe heeft verklaard ? De islamofascist himself ? Zeg, wie hou jij voor de gek met je dictatoriale retoriek ?

   • Sint Nicolaas

    12 maart 2017 op 08:53

    En dus stuurt meneer een stelletje marionetten naar Duitsland, Oostenrijk, Nederland en Frankrijk om daar campagne te gaan voeren voor een ja-stem. zoals Joost al zei, een dictator in nood maakt rare sprongen en aangezien de stemming 50-50 is wat de grondwetswijziging in Turkije betreft haalt hij alles uit de kast om zijn zin te krijgen want doordrammen en zeiken kunnen ze die islamofascisten. Dat weten we uit de eigen dagelijkse ervaring in NL. En warempel komt nu uitgerekend Rubberen Robbie Rutte met een landingsverbod voor die Mevlüt Cavusoglu van buitenlandse zaken !? Nee maar, heeft hij zijn ruggengraat gevonden en een paar ballen waarvan hij niet wist dat hij die had ?

    • Sint Nicolaas

     12 maart 2017 op 09:07

     Op zich een goede zaak dat deze Erdogan slaaf de toegang tot NL werd ontzegd, hij heeft hier niks te zoeken. Hilarisch was het toen hij bij terugkeer in Turkije op het vliegveld begon over NL, het land van tulpen maar dat de tulp eigenlijk Ottomaans is. Nee ! Werkelijk ? Wat een walgelijk mannetje is dat. En toen besloot dus de minister van familiezaken die “toevallig” in de buurt was koers te zetten naar Rotterdam. How convenient ! Geweldige show voor de bühne van die Erdogan die duidelijk op een ramkoers lag. Ach, die kopvod werd ook maar gestuurd, zo niet dan zou ze het thuis moeten bezuren natuurlijk. Nog even schreeuwen en de mensenrechten er bij halen zo s’avonds in Rotterdam en ze werd als ongewenst vreemdeling afgevoerd. Kan dus wel blijkbaar, zonder alle procedures door te lopen.

 32. Sint Nicolaas

  12 maart 2017 op 09:17

  Maar goed, nu de day after. Maakt dat Rutte plots een staatsman. Iemand waar je op moet stemmen ? Neen, helaas Mark want we weten allemaal dat ook jij na de verkiezingen gewoon weer buigt en door het stof gaat voor meneer Erdogan, misschien wel sorry gaat zeggen ( waar heb ik dat meer gehoord ? ) mea culpa, dat soort werk want meneer Erdogan heeft de vinger aan de vluchtelingenkraan en die draait hij net zo makkelijk weer open als dat hij hem dicht draaide. Dat hij behoorlijk lekt weten we maar dat even terzijde. Neen Mark, dit alles is een extra reden om op PVV te stemmen want het is zonneklaar dat dit “incident” typerend is voor de sfeer in NL en bewijst dat multi-kul gefaald heeft aan alle kanten en de kwalijke gevolgen vroeg of laat aan het daglicht treden.

 33. Sint Nicolaas

  12 maart 2017 op 09:26

  Wat mij tot slot nog enorm irriteerde was die Groen (s)links aardappel Joost Lagendijk gisteren op tv. Die verkondigde doodleuk dat als we het gewoon hadden toegestaan, geen ruchtbaarheid aan hadden gegeven dan was er niets aan de hand geweest. WTF ! Moeten we dan maar toestaan dat in NL campagne wordt gevoerd voor een dictator ? Waarvan we weten dat hij zijn politieke tegenstanders voor het vaderland weg onschadelijk maakt ? Jouw partij Groen (s)links die de Armeense genocide ERKENT en tegelijkertijd wil toestaan dat er campagne wordt gevoerd voor een potentaat die de Armeense genocide ONTKENT ? Zeg ! Vuile (s)linkse salonsocialist die je bent. Typisch ! Wegkijken en kop in het zand voor de lieve vrede die ons heeft gebracht waar we nu beland zijn, een multi-kul hel waarin problemen worden uitgevochten die in de zandbakken van herkomst thuis horen. Bedankt. NOT !

 34. @Sint Nicolaas. Ik heb aan de States uitgelegd dat Rutte geen keus had. Zijn hand werd geforceerd, hij móest reageren. Niets doen zou hem een verpletterende nederlaag opleveren en iedereen met een halve hersencel en één oog weet dat zijn “rechte rug” puur is ingegeven door de verkiezingen want Wilders. Het enige dat wij nu moeten doen is kappen met Turkije op alle gebied. Simpel. Brussel loopt al te blaten dat wij moeten inbinden. Dus NL mag wél de grootste nettobetaler zijn maar als puntje-bij-paaltje komt mag NL het allemaal zélf opknappen. Turkije is hier de agressor en zelfs maar opperen dat deze dictatuur nog een plek heeft in Europa is volledig van God los gezongen. Wat mij betreft dus gelijk een Nexit en een dikke vinger naar Brussel. Het moet maar eens afgelopen zijn. Erdogan is Hitler 2.0. Doodeng en levensgevaarlijk, dat heeft hij nu wel bewezen. Daar moeten we helemaal niks mee willen!

 35. @Sint Nicolaas. En het mooiste is nog; wat zijn ministers wouden doen is bij de Turkse wet verboden! Die wet is in 2008 aangenomen en die verbied het voeren van campagne voor Turkse verkiezingen/referenda in het buitenland. Het is niet minder als het schenden van ons soeverein grondgebied en zou derhalve zelfs als oorlogshandeling(!) kunnen worden gezien. Ik zat met Amerika aan de Skype en aan de andere kant v/d Plas hebben ze ademloos naar hun computerscherm zitten kijken wat hier allemaal plaats heeft. Ik had de camera v/d laptop aangezet en deze op mijn tv gericht zodat ze live mee konden kijken. En mijn hartgrondige vloeken bij deze beelden behoefden géén vertaling naar het Engels/Lakȟóta kan ik u zeggen. Ze snapten precies waaróm ik dat deed.

  • Sint Nicolaas

   13 maart 2017 op 11:03

   Inderdaad Sjefke, rubberen Rutte moest iets doen en inderdaad is dat volledig op electorale leest geschoeid. immers, wat Sint al vermoedde en dit weekend al plempte dat rubberen Rutte na de verkiezingen gewoon weer op zijn knieën en door het stof zou gaan voor sultan Erdogan werd bevestigd door een bericht in het Duitse Bild. Deze bevestigd dat rubberen Rutte gevraagd had aan minister Cavusoglu om NA 15 maart te komen om Wilders niet in de kaart te spelen. Daarna was hij gewoon welkom. Welnu, weer een walgelijke verkiezingsstunt van lachebekje Mark. Kan me overigens de reactie/verbijstering van uw Lakota familie levendig voorstellen. Deze hele klucht is te schofterig voor woorden.