Wie wil nu nog sterven voor Nederland?

Door Joost Niemöller

Vandaag, op 4 mei, herdenken we de Nederlandse gevallenen van de Tweede Wereldoorlog. En iedereen met een beetje hart denkt daarbij natuurlijk vooral aan de meegevoerde en nooit terug gekeerde Joden. Maar we herdenken ook de Nederlandse soldaten die vielen.

4 mei is nog een van de weinige uitingen van nationaal besef.

De zoveelste ondergraving daarvan door middel van een links-activistisch project om juist vandaag iets te doen om de import van illegale immigranten te propaganderen gaat gelukkig niet door.

Maar vandaag roept bij mij wel een andere vraag op. Hoe sterk is het nationale besef nog?

Een van de indicatoren van zo’n nationaal besef is de bereidheid om voor het eigen land te sterven. Een standaardwerk over het nationalisme is Imagined Communities van Benedict Anderson.  Dat wordt vertaald met ‘ingebeelde gemeenschappen’, en klinkt zo een beetje denigrerend. Het bestaan van een standbeeld van ‘de onbekende soldaat’ is volgens Anderson typerend voor het bestaan van een nationalistische geest. Nu is daar veel kritiek op die theorie.

In elk geval is het veelzeggend in dit geval dat Nederland geen standbeeld voor een onbekende soldaat heeft. Wij vinden dat ‘militaristisch.’ (Er is overigens wel een mariniersmonument.) In Nederland heerst een pacifistische geest. We herdenken 4 mei omdat we slachtoffers herdenken.

Het zwakke nationalisme in Nederland wordt in elk geval gekenmerkt door het feit dat er nergens in Europa zo weinig mensen bereid zijn om te sterven voor hun land.

 De meeste mensen die willen sterven voor hun land, leven in het Oosten van Europa, met Finland (74%) bovenaan. In het Noord-Westen van Europa is die bereidheid extreem laag.  In Groot Brittannië is het met 27% nog relatief hoog, in het relatief nationalistisch Denemarken (waar ook jongeren trots zijn op de nationale vlag) nog hoger, namelijk 37%. Maar in Duitsland is het nog slechts 18%, en Nederland is de hekkensluiter met 15%.

De neiging om kinderen te krijgen voor Nederland is ondertussen praktisch nul, zo bleek gisteren terloops uit een Nieuwsuur reportage. Kinderen krijgen doe je in Nederland voor jezelf, als het je uitkomt. En daarom krijgen we steeds minder kinderen.

De multicultuur en het globalisme hebben het voortbestaan van de Nederlandse geest dus praktisch ondergraven. In geen enkel ander Europees land is dat zo erg.

Als ik straks die paar minuten stil ben, doe ik dat dus ook in het besef van een nauwelijks nog levende nationale cultuur.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

43 Reacties

 1. D. G. Neree

  7 mei 2017 op 20:00

  Ik denk trouwens dat het percentage mensen dat zijn land tot de dood zal willen verdedigen net zo hoog is als het aantal verzetslieden in de jaren 40-45

 2. D. G. Neree

  7 mei 2017 op 19:54

  Nederlanders zullen weer bereid zijn om voor het eigen land te vechten als ze daadwerkelijk in hun bestaan bedreigd worden. Men zal eerst de naaste familiebanden aanhalen, dan de dorpen, straten en wijken en dan zal er een landelijk (of NL/ Vlaams) verzet komen en organisatie. De natiestaat is buiten familie-, stam-, dorps-, streek- en (gewestelijk) provincieverband de enig levensvatbare organisatievorm bij een bedreiging. Gemeenschappelijkheden zijn de taal en de gebruiken en nog steeds de godsdienst, samen met een aantal andere factoren.

  Ik ben bereid voor mijn land (NL) te vechten (sterven voor een zaak doen de zelfmoordenaars maar) uit zelfbehoud en de noodzaak tot samenwerking. Maar om eerlijk te zijn, heb ik in mijn leven zoveel shit van mijn medelanders gekregen, dat ik vrijwel ieder spoortje solidariteit ben verloren en Ik zal alleen voor mijn land vechten als dat onder een juist motto gebeurt, anders verhuis ik wel naar het oostblok zodra ik mijn AOW heb, want daar…

  • D. G. Neree

   7 mei 2017 op 19:56

   Schijnen ze nog een greintje gezond verstand te bezitten en wil om te leven en verder te komen.

   • toetssteen

    7 mei 2017 op 23:16

    @DG
    Vandaar dat men er alles aan gelegen laat liggen om hechte samenlevingen op te breken. Dat alles onder de noemer multicultureel.
    Onwillekeurig moet ik denken aan de manschappen die gesneuveld zijn om het totalitarisme buiten te houden, maar via de achterdeur grijnst het over de graven heen de nazaten in het gezicht. Religie/marxisme/socialisme, het lijkt wel ingegoten in de eeuwige domheid van de mens.
    Sociaal leven, dat is wat anders. Dat is een groep mensen (kudde zo je wilt), met een groepsethiek. Maar daar kun je niet honderden lieden binnensluizen!

 3. Beetje onzinvraag. Destijds was er dienstplicht, dus had je de keus tussen de krijgsraad of de dienst. Pas achteraf zeg je dat voor het vaderland bent gevallen, in dienst van een vaderlands leger.
  Wel denk ik dat velen destijds de wreedheden tegen gewone medeburgers en zelfs de moord daarop, dermate verafschuwden dat ze gemotiveerd waren voor de strijd tegen de nazi’s. De afkeer van de islam heeft net zulke oorzaken.
  De strijd tegen de Spanjaarden werd ook gemotiveerd door de afschuw van het vermoorden van ketters en de drang naar gewetensvrijheid. Ook de nazi’s deden niet aan gewetensvrijheid.

 4. Ik denk dat Trots zijn op Nederland is verdwenen toen koningin Wilhelmina samen met de hele regering in mei 1940 hals over kop vertrok naar Engeland. Ze lieten hun eigen volk letterlijk stikken. Geen enkel ander koningshuis en hun regeringen vluchten als laffe honden. Hier door was het ook mogelijk dat de meeste Joden die werden opgepakt in Nederland gebeurde. Ambtenaren kregen opeens Duitsers als hun baas en volgende hun bevelen op. Helemaal van het gekke was dat Juliana met kinderen verder vluchten naar Canada want ook Londen en andere steden in Engeland werden gebombardeerd.

  Het Britse koningshuis bleef in Londen en toen Buckingham Palace werd gebombardeerd zei de koningin dat ze nu wist hoe het voelde voor de Eastenders die gebombardeerd werden. Ze vluchten niet naar Schotland. Prins Andrew heeft in de Falkland oorlog gevochten en prins Harry in Afghanistan en deze prinsen krijgen de zelfde training en behandeling als andere militairen. Onze prins krijgt een rang omdat hij…

  • Na de oorlog werd Wilhelmina ontvangen alsof ze de oorlog vanuit Engeland had gewonnen. Nederland had haar moeten afzetten voor hoogverraad en laag gedrag.
   Lees het boek van Nanda van der Zee. Om erger te voorkomen.
   https://www.bol.com/nl/p/om-erger-te-voorkomen/1001004010214635/
   Als er nu oorlog in Europa zou uitbreken dan vertrekken WA en gezin rechtstreeks naar Argentinië en die zullen heus niet blijven om het VOLK te steunen. De regering met een pin-up minister voor defensie zal ook niets doen en het materiaal van defensie is zo oud dat vechten niets zal uitmaken.
   Nee ik ben niet trots op Nederland waar de overheid het toelaat dat iedere “buitenlander” die na een paar jaar al “Nederlander” is en samen met links Nederland, onze tradities om zeep helpt. Zwarte Piet die uitbundig op Aruba wordt gevierd, met palm Pasen worden de kruizen van de optocht afgebroken want anders worden moslims boos???
   Gelukkig in Portugal en Spanje zijn er nog processies met beelden uit de kerk,…

   • Daarom is er nu een ‘regeringsvliegtuig’ dat precies ver genoeg kan vliegen om Argentinië te kunnen bereiken.

 5. D. G. Neree

  7 mei 2017 op 19:43

  Goed gezegd, Alice. Niet alleen zijzelf vluchtten, maar ze hebben er zorg voor gedragen, dat al hun goud, waardepapieren en kunstwerken veilig werden afgevoerd. In haar Eed (en de grondwet) staat, dat zij het land met al de tot haar ten dienste staande middelen zou beschermen. Maar toen ze terugkwam in 1945 was ze geen cent armer geworden. Sterker nog: later zou ze via de NAM ook het NLe aardgas confisqueren, waardoor we ons nu scheel betalen aan het eigen gas en de eigen Noordzee-olie. Schoften zijn het.

 6. Na de oorlog werd Wilhelmina ontvangen alsof ze de oorlog vanuit Engeland had gewonnen. Nederland had haar moeten afzetten voor hoogverraad en laag gedrag.
  Lees het boek van Nanda van der Zee. Om erger te voorkomen.
  https://www.bol.com/nl/p/om-erger-te-voorkomen/1001004010214635/
  Als er nu oorlog in Europa zou uitbreken dan vertrekken WA en gezin rechtstreeks naar Argentinië en die zullen heus niet blijven om het VOLK te steunen. De regering met een pin-up minister voor defensie zal ook niets doen en het materiaal van defensie is zo oud dat vechten niets zal uitmaken.

  • Beste AaHunze en Alice, jullie hebben helemaal gelijk. Ik heb die “intocht” van de koninklijke familie en regering ook nooit kunnen begrijpen. Ze ontvluchtten het land, kwamen terug toen het veilig was om als helden onthaalt te worden. En kijk vandaag eens goed rond in dit land. Met geen pen te beschrijven wat er gebeurd, geregeld, geaccepteerd, gedwongen en voorgeschreven wordt. Er worden dagelijks nieuwe beleidsvoorschriften verzonnen door overheid, justitie, politie en wat schreeuwende BNers, om een paar minderheden het naar de zin te maken. En alles wordt als zoete koek geslikt. Men stemt er zelfs voor. Hoe ouder ik word, hoe langer ik buiten Nederland woon, hoe meer ik mij verwonder.

 7. Het probleem is ook een beetje omdat de echte Hollander niet echt bestaat zoals Maxima ooit zei.
  De Nederlander stamt af van de Duitsers,de Spanjaarden en de Fransen uit de tijd van Napoleon en oh ja de Romeinen hebben ook nog zaadjes geplant in Limburg daarnaast eten we Chinees door de weeks pakken we een Pizza en rijden we rond in Japanse of Scandinavische auto,s.
  Het enige dat echt Hollands is dat zijn de Turkse Pizza,s maar als je daar teveel van eet dan krijg je op een gegeven moment een dikke snor en ga je schijten als een Bulgaarse vrachtwagenchauffeur.
  Als je iemand wil laten sterven voor zijn vaderland dan moet diegene wel iets hebben om voor te sterven,iets waar iemand echt voor wilt sterven,iets tastbaars en kostbaar!

  • Nee maar effe serieus Nederland heeft ook een heleboel mooie en goede dingen.
   Ik ben opgegroeid met Doe Maar de Efteling het Nederlandse elftal van ´88 daarnaast hou ik van steden als Dordrecht,Leiden,Gouda en Delft en natuurlijk Schiedam maar ik ben ook realistisch.
   Als ik naar Duitsland kijk en het Oktoberfeest zie of naar het Spaanse leger kijk en La Legion Espanola zie dan besef ik toch dat die volkeren echt iets hebben om voor te sterven en dat mis ik in Nederland!
   Het Sinterklaas feest vindt ik wel iets Oer Hollands maar om daar nou echt voor te willen sterven……….naaaaaaahhh Nee,sorry.

 8. Iets tastbaars en kostbaar? Wat dacht je van je familie, je kinderen, je buren, de dijk bescherming, de geschiedenis, de literatuur, etc? Als dit soort gevoelens ons vreemd zijn dan blijft er weinig over om voor te sterven. In die zin heb je gelijk. Leg dit probleem overigens niet aan een Rus voor. Die erkent wel degelijk de redenen waarom hij voor zijn land wil sterven.

  • Klopt Cale,het was een beetje kort door de bocht van mij,familie,je kinderen dat is werkelijk iets om voor te leven en te sterven.
   De dijk is trouwens iets Nederlands waar we echt trots op kunnen zijn,als je aan mij vraagt wat echt een symbool van Nederlands is dan zijn het wel de dijken,mischien nog wel meer dan tulpen,kaas of molens.
   Als kind fietste ik graag over de dijk en ook vandaag de dag rij ik graag over de dijk,in veel steden kan je op 2 manieren de stad binnen rijden,over de snelweg of via een sluiproute en dat is vaak over de dijk,langs de dijk zie je vaak het Nederland van hoe het er 100 jaar geleden uitzag en dan krijg je meestal ook het gevoel dat die tijd eigenlijk beter was om in te leven,het is bijna een soort van Wim Zonneveld (Het Dorp) gevoel.Voor dat Nederland had ik wel willen sterven!

   • Dominic, ik begrijp het en het verblijdt me dat je dit onderschrijft. Echter vermoed ik dat de jeugd nog maar een ding heeft om voor door het vuur te gaan en dat is een i-phone. Trots op je land zijn is fout. Dat is het effect van links-feministisch-communistisch- politieke correctheid: Onderwijs laat het volledig afzien. Ouders zijn door de sociale dwangbuis en afhankelijkheid van salarissen verplicht hun kinderen tevreden te houden met materialistische zaken. Koningsdag en een internationale voetbal wedstrijd zijn de laatste houvasten. Max Verstappen helpt ook een beetje. Een elf stedentocht is al lang uit het zicht. Helaas heeft het Skutsjesilen niet echt landelijke aandacht. Nu zijn er de nieuwe taboes; Zwarte Piet, Kerst vakantie, Pasen, gescheiden toiletten… Dat leren we van de tv.
    En binnenkort de nieuwe verplichtingen: ramadan en het suikerfeest. Joden kunnen niet meer herkenbaar veilig over straat. Een juf die niet kan hoofdrekenen.
    Weet je, trots zijn op je land is…

    • …..Weet je, trots zijn op je land is “not cool” of “niet vet”, laat staan er voor sterven. Wat een bagger. In goed gebruikelijke poldertaal.

 9. Ooit een Marokkaan of Turk met zandzakken zien slepen als er ergens dijkgevaar is?
  Nee?
  Daar is gelijk het antwoord waarom veel Nederlanders er de brui aan geven.

 10. Heikneuter

  5 mei 2017 op 17:40

  Ik geef geen zak meer om Nederland. Bestaat voor het grootste deel uit zakken hooi. Kijk maar weer naar de laatste verkiezingen. Ik kan me bij god niet meer voorstellen dat ik ooit nog met enige trots het uniform heb gedragen. Ik zou het nu ook weigeren. Bekijk het even. Maar goed. Heb gestemd met de voetjes en betaal niet meer mee aan die farce. Als er een land een aanslag verdient onderhand, dan is dat Nederland het wel. Maar ja, dat ziet zelfs de meest fanatieke jihadist: geen moeite aan verspillen, die Hollanders geven zich tzt van alleen over. Dat zien ze goed. We gaan Zweden achterna.

 11. PEGIDA-DEMONSTRATIE. Geweldloos verzet tegen de Islam
  Zondag 7 Mei 14:00 Willemsplein Tilburg
  https://www.facebook.com/events/1908663292722375/

  • toetssteen

   5 mei 2017 op 19:33

   @Koos

   https://afanl.wordpress.com/2017/05/03/7-5-2015-zeg-nee-tegen-pegida-in-tilburg/

   De reltrappers zijn ook van de partij.

 12. observer59

  5 mei 2017 op 12:53

  Als we nu al opgeven terwijl de vijand nog geen 10% van de bevolking telt, (Ze hebben wel verdomd veel behulpzame verraders, dat dan weer wel) dan zijn wij echt geen knip voor de neus waard.

  A person does not deserve his freedom if he is not willing to fight for it, nor does a nation….zoiets (Benjamin Franklin)

 13. @ Observer59,
  Ik geef nooit op…..en ik hoef vandaag niet te winnen, als ik maar win….en…..fight for freedom, okay, here I am…..but…….You & I and……..??

  Heb nu al zo vaak op diverse forums gereageerd en actief gevraagd om iets meer te dan vanachter het toetsenbord te zaniken en te roeptoeteren echter….vul zelf maar in.
  En ik kan u verzekeren, Wilders gaat het niet doen, en ook FvD niet met 2 zetels, hoewel deze 2 heren mijn respect verdienen, alleen al door hun niveau en zienswijzen!!
  Heb wel ideetjes maar alleen is ook maar alleen en voor wie dan….????
  Gladiator

  • Niemand doet iets. Wat we wel doen is kransen weghalen na een paar uur op de Dam omdat er anders mee wordt gevoetbald.
   Het toppunt van lafheid. Al die mensen die een paar uur eerder zijn herdacht om hun offer zijn helemaal voor niets gestorven.

 14. Edmond V.O. Katusz

  5 mei 2017 op 10:54

  Tot Leringhe en niet als Vermaek:
  http://www.moypolk.ru/
  9 Mei
  Salut! Evocatus

 15. Het gaat ongelooflijk goed met dit land en de Hollandse steden beleven een nieuwe gouden eeuw, Amsterdam barst bijna uit haar voegen van het geld.
  Werkeloosheid bestaat vrijwel niet meer en we kunnen ons bijna alles veroorloven.
  Nederlanders waren in de 17e eeuw, die andere tijd van voorspoed, ook echt niet bereid om voor de republiek te sterven. We hadden een goed georganiseerd huurleger met vrijwel uitsluitend buitenlandse soldaten.
  Ik dank dat het gesomber hier meer de angst is voor een geheel nieuwe industriële revolutie die alles op zijn kop zal zetten, economische veranderingen die wij ons nog niet kunnen voorstellen. Over vijftig jaar maken onze kleinkinderen zich weer over geheel andere zaken druk in een land dat geheel anders zal zijn als nu. En zo gaat het altijd.

  • Sjefke7807

   5 mei 2017 op 13:31

   @Jef. Neen. Die nieuwe industriële revolutie zal me gevoeglijk aan de achterkant oxideren. Dat is nog het laatste waar ik me druk over maak.

   Waar ik, en velen met mij, me wel druk om maak is de teloorgang van dit eens zo mooie land. Dat na de Herdenking de kransen in een Bo-Rent busje moeten worden geladen omdat een bepaalde bevolkingsgroep zich niet weet te gedragen. Dat vrijheden, die hier eens vanzelfsprekend waren, nu worden ingekort omdat een bepaalde ideologie zich anders wel eens gekwetst zou kunnen voelen. Dat Joden 70+ jaar na dato opnieuw niet meer veilig over straat kunnen in dit zogen. “vrije land”.

   Verder denk ik dat u uw roze bril eens moet afzetten. De Hollandse steden beleven een nieuwe Gouden Eeuw??? U maakt een grapje? Er is overal verval en winkel leegstand, hele wijken zijn niet meer leefbaar. Amsterdam heeft chronisch geldgebrek wegens Links wanbeleid. Om over de rest nog maar te zwijgen.

   • observer59

    6 mei 2017 op 10:45

    Terwijl het ook anders kan he. Een paar met traangas gewapende veldwachters bij die krans plaatsen. Waar hebben we anders die parasiterende politie voor? Om mij en u dagelijks te controleren of we niet 3 km te hard rijden?
    Een rijk land, ja dat zijn we en daarom ook trekken we zoveel schorem. Om ons te roven. Maar voor de rest is er van alles mis met onze samenleving. Vooral met het bestuurlijk deel van dit land, die zichzelf slechts tot doel heeft gesteld u en mij van onze zuurverdiende centjes te beroven.

 16. .
  ’t Land waar ‘k mijn leven voor wou geven
  is redeloos reddeloos gebleven…
  een zielig oord, geen offers waard
  terecht verdwijnt ‘t dus van de kaart !
  .
  Jasterke
  .

 17. veelminder

  4 mei 2017 op 20:49

  Misschien behoort de neergang van West Europa bij de eb en vloedbewegingen van Rijken/landen in de Geschiedenis. Natuurlijk zijn de oorzaken van teloorgang altijd wel verschillend. Bij ons heeft in elk geval een rabiate ideologie – het neo marxisme – zijn identiteit relativerende werk gedaan. Het linkse gif is via een perfect geoliede idem propagandamachine de afgelopen 40 jaar toegediend, Goebbels had niet kunnen dromen hoe intens effectief de propagandamachines inwerken op de vaak onzekere en onvoldoende geïnformeerde materialistische,verzadigde burgers van de getroffen landen. We zijn het oneens over het zelfstandig voortbestaan als Natie van ons land. 15/3 is ijkpunt en keerpunt geweest,houdt het voor mij op. Voor dit land en niet meer bestaande volk wil ik nimmer sterven. Ze kunnen doodvallen. Zoals helaas straks ook de Fransen een 15/3 tje gaan doen. En in september de Duitsers. Alles kaput, de rede eerst..

 18. Iets recht zetten. Dienstplicht en hij die van land verdediging zijn beroep maakte waren twee soorten landgenoten. Aangenomen werd de èèn, gedwongen de ander. De eerste had motieven wat wisselde tussen roem en een snee brood op tafel. Gedwongen mensen hebben geen keus anders als bevelen opvolgen. Na de invoering van verplicht land verdedigen duurde het honderd jaar voor een hoogtepunt met de naam wereld oorlog 1. Een tijdstip waarin vrijwillig en verplicht land verdedigen samensmolten. Het resultaat daarvan betekende het einde van koloniale Europa baasjes. Zij hadden de wereld als eigendom. Rusland, revolutie, zorgde er voor. Hitler was de hoop op herstel maar faalde. Vandaag worden messen geslepen voor de eindstrijd. Nederland voorop. Goed nieuws. Met een probleem. Nieuwe Nederlanders zijn absoluut niet van plan daar dood voor te gaan. Dat is goed nieuws en een compliment waard.

  • Ik begin er steeds meer aan te twijfelen of Hitler wel echt gefaald heeft. Hij is met zijn directe kring naar Argentinië vertrokken, zijn dood in Berlijn was in scene gezet, dat is nu allemaal wel bewezen en door ooggetuigen in met name Argentinië bevestigd. (Zie documentaire Grey Wolf)
   Met operatie Paperclip zijn top nazi’s en wetenschappers naar de US gehaald. De belangrijkste nazi-inlichtingen mensen zijn terug naar Duitsland gegaan om olv de Amerikanen de BND op te zetten. Walter Halltstein, ex-nazi, werd de eerste president van de EEG commissie in 1958. Nuremberg is een groot spektakel gebleken. De nazi’s hebben ons nooit verlaten…

 19. Leo KarelJan

  4 mei 2017 op 16:19

  Beste Sint,
  Zo is het. Ik heb het NL volk opgegeven ( althans de politiek correcte stomme kudde die in de meerderheid is ) Ik hoor en zie zo veel stomheid, luiheid, ruggengraatloosheid en onwetendheid om me heen: dit komt NOOIT meer goed. Door deze eigenschappen laten ze zich willoos indoctrineren door regentenkliek, media en onderwijs.
  Een stelletje zombies en lulletjes rozenwater. Het doet mij sterk denken aan die mooie SF film: Invasion of the bodysnatchers. ( versie 1978 )

 20. Leo KarelJan

  4 mei 2017 op 16:02

  Ik heb het altijd als logisch beschouwd om te willen sterven voor je land. Maar dat land moet dan wel voor iets staan.
  Nu ruim 80% op politiek correcte troep blijft stemmen ( alles minus PVV ) moet je wel gek zijn om dit nog te willen. Waarvoor? Voor islamknuffelaars? Voor “weg met ons” tuig? Voor linkse dagdromers? Voor gekken als die dominee die op 4 mei gelukzoekers wil herdenken ? Voor linkse Gutmenschen? Voor de mensen die pleiten voor minder vrijheid van meningsuiting? Voor importeurs van achterlijkheid en criminaliteit? Voor lieden die vinden dat er helemaal geen islamisering plaats vindt? Voor lieden die klimaatsceptici de mond snoeren? Voor indoctrinatie van media en onderwijs? Voor politici als Rutte, Asscher of Klaver? Neen, daarvoor bedank ik.
  Deze lieden verdienen allemaal de ondergang!

  • In aansluiting. Ja, waarom moet jij je leven geven voor een systeem en veel belangrijker een volk dat het offer van jouw leven niet waard is?
   Moet ik de vrijheid van meneer Keijzer (VVD) gaan verdedigen?
   U weet wel, die meneer die zo vet is dat zelfs een legertruck zwaardere veren moet krijgen als hij achter het stuur plaats neemt?
   Moet ik mijn leven geven voor groen Links meneer Bram van Ojik die
   pacifist is, ooit bij de PPR zat?
   Die twee mensen als voorbeeld nemende zullen nooit hetzelfde voor u en mij doen.

 21. Sint Nicolaas

  4 mei 2017 op 15:59

  ” De multicultuur en het globalisme hebben het voortbestaan van de Nederlandse geest dus praktisch ondergraven. In geen enkel ander Europees land is dat zo erg”
  Beste Joost, dat blijkt ook wel duidelijk uit de verkiezingsuitslag. Wederom kiest het zombieuse electoraat er voor om weer 4 jaar besodemieterd, bestolen, afgeserveerd en vernacheld te worden door Rutte en zijn op handen zijnde rampenkabinet. Rutte II was al een drama, dit wordt zo mogelijk nog erger met de groen (s)linksen en D66 er bij. Nog meer sorry’ s, nog meer verontschuldigingen voor wat NL is. nog meer €U, nepvluchtelingen, islam en ga maar door. Maar weet je, ze verdienen het die plebejers. Een stelletje hersenlozen die schaterlachend als lemmingen de afgrond in storten. Dat ze ook de weldenkende mens in hun naieviteit meesleuren moet dan maar. Sjefke zei het ook al. Neem de gifbeker maar en drink hem leeg. Met dank. NOT !

 22. “… de neiging om kinderen te krijgen bij Nederlanders is praktisch nul…” Dan verbaast het me niet dat het onderwijs incl. leerkrachten van zo’n laag niveau is. Een paar dagen geleden een Powned reportage gezien van een vrouwelijke journaliste met microfoon die wat “slimme” vragen stelde aan leerkrachten op een congres. Er zal ongetwijfeld wat geknipt zijn in de vraaggesprekkken maar toch… Ik was echt geschokt. Hoofdrekenen, zoals 7×8=? konden geen van de ondervraagden (die hebben waarschijnlijk een calculator nodig om op deze site van Joost in te loggen, dacht ik nog…)
  Wat is een pleonasme? Niemand wist het. Wat is Pi? De meesten hadden er nog nooit van gehoord. Hoe luidt de stelling van Pythagoras? De stelling van wie? De ondervraagde leerkrachten, m/v, van alle leeftijden en verschillende vakken konden nog geen 95% van deze vragen beantwoorden. Ik onthoud me verder maar van commentaar, voordat iemand zich weer aangevallen voelt.

  • Sjefke7807

   5 mei 2017 op 13:40

   @Cale. Vorige week stond ik bij de kassa en het meisje wist niet eens wie Rembrandt(!) was. Dat dus. Wat u in het Onderwijs ziet is dat men de standaard noodgedwongen aanpast aan de grote massa ongeletterden die hier zijn neer gestreken. Want die komen gewoon niet mee. Ze hebben er de mentale rekenkracht simpelweg niet voor. En hoe groter die groep wordt, hoe “simpeler” het Onderwijs zal worden zijn om deze lieden nog enige kans van slagen te geven. Ons hele Onderwijs stelsel is ermee besmet. Ze kunnen nog geen normale volzin schrijven. Als ik zie hoe slecht men Nederlands leest/schrijft, rekenen zonder smartphone niet eens meer mogelijk en de meest basale algemene kennis niet aanwezig is dan kan ik alleen maar moedeloos het hoofd schudden.

   • Sint Nicolaas

    5 mei 2017 op 14:14

    Sjefke en Cale, jullie zijn niet de enigen die dit meemaken en het is waar, het onderwijs en algemene kennis niveau in Nederland is bedroevend. Zo stond Sint ooit eens bij de Wibra in Breda. Kassasysteem werkte niet. Ik had twee artikelen af te rekenen, elk € 1,99. Het wicht achter de kassa kreeg warempel niet uitgerekend hoeveel 2 x € 1,99 is. Er moest zelfs een calculator (!) aan te pas komen. Toen Sint op school zat werd de vaderlandse geschiedenis er nog in gestampt, werd er vol passie voorgelezen uit de Scheepsjongens van Bontekoe en we hingen aan de lippen van de leraar. Aardrijkskunde idem dito, blanco kaarten van NL/wereld en opdreunen welke stad of dorp de stip vertegenwoordigde die de leraar met de stok aanwees. Het Wilhelmus zongen we, tefels van vermenigvuldiging opdreunen. Ouderwets ? Nope ! Heb er tot op de dag van vandaag nog profijt van.

    • jij zou bij de Aldi moeten gaan werken,daar moeten de kassiere´s ook goed kunnen hoofdrekenen omdat de gebroeders Albrecht jarenlang geen scan kassa,s wilde aanschafen daarnaast verplaatsen ze ook pallets tussen het kassa werk door en zingen ze het Wilhelmus uit volle borst en Oh ja in de pauze leest de teamleider ook verhaaltjes voor uit Scheepsjongens van de Bontekoe,je zou zo aan de slag kunnen aldaar!…………..Geintje niet boos worden hoor Sint want dat kunnen we er niet bij hebben aangezien de Pieten ook al de hele tijd boos zijn.

     • Sint Nicolaas

      6 mei 2017 op 08:28

      Sint is niet boos beste Dominic. Het gaat er om dat de strekking van het verhaal begrepen wordt. In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw werd ons nog geleerd wie en wat we zijn, waar trots op te zijn en je kreeg een band met eigen land , een identiteit. En zoals u boven met Cale de discussie voert over waar voor te sterven, dat besef was er toen. Door de geschiedenis van je land te kennen, hoe hard de vrijheid bevochten is, hoe hard je (voor)ouders hebben gebeuld en graag zouden zien dat hun harde werk niet voor niets is geweest. Zoals gezegd, vader Sint vraagt zich hardop af waarom hij in WOII zijn leven op het spel zette. Voor een land dat zichzelf te grabbel gooit, zich verontschuldigd voor zijn eigen bestaan en zijn identiteit, geschiedenis en alles wat daarbij hoort ( normen, waarden, tradities, gebruiken ) verloochend ? Neen, zo’n land is het niet waard om voor te sterven. Dat kan beter opgaan in het Brusselse gewest

 23. Een geislamiseerd Europa is geen rooskleurig toekomstbeeld voor autochtonen, en voor hen dus ook een reden om geen kinderen te krijgen. Voor moslims natuurlijk weer wel. Zo snijdt het mes aan twee kanten.